Integreret køleskab Test: 5 bedste i test

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid
TESTVINDER

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid

Bosch-køleskabet er udstyret med masser af teknologi, der holder dine madvarer friske. SuperCooling-systemet sørger for at nedkøle nye madvarer hurtigt, så de varer, der allerede er i, beskyttes. Den elektroniske temperaturstyring er en intelligent sensorteknologi…

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid 1
bedste integreret køleskab i test

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid

Siemens KI86SAFE0 Integreret 2
bedste billige integrerbart køle-fryseskab

Siemens KI86SAFE0 Integreret

Samsung BRB26600FWW/EU Hvid, Integreret 4
bedste pladsbesparende køleskab

Samsung BRB26600FWW/EU Hvid, Integreret

Liebherr IK 2320, Hvid 5
bedste integrerede køleskab til stor husstand

Liebherr IK 2320, Hvid

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er overvældende mange integrerede køleskabe at vælge imellem på markedet! Og der er så mange ting at skulle forholde sig til, når man skal ud og finde det rigtigt integrerbare køleskab til sit hjem.

For at hjælpe dig og gøre det hele (meget!) nemmere har vi her samlet de fem bedste integrerbare køleskabe på markedet lige nu. Blandt vores testede køleskabe kigger vi blandt andet på kapacitet, køleskabets lydniveau, om det er med eller uden fryser, de forskellige funktioner, der holder frugt og grønt frisk, den indvendige belysning, og om det er udstyret med LED-lys.

Derudover har vi lavet en købsguide til dig, så du får helt styr på alle de nødvendige oplysninger om fx energibesparelse, den optimale temperatur og praktiske egenskaber samt en dejlig praktisk sammenligningstabel lige her, der giver dig et super hurtigt overblik over de fem modeller.

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid

bedste integreret køleskab i test

Bosch KIR51AFF0 Integreret, Hvid
Fordele
 • pros-icon.svg Elektronisk temperaturstyring
 • pros-icon.svg NoFrost-funktion
 • pros-icon.svg FreshSense-teknologi
 • pros-icon.svg SuperCooling-teknologi
 • pros-icon.svg Fleksible hylder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bosch KIR51AFF0 Integreret

Bosch-køleskabet er udstyret med masser af teknologi, der holder dine madvarer friske. SuperCooling-systemet sørger for at nedkøle nye madvarer hurtigt, så de varer, der allerede er i, beskyttes. Den elektroniske temperaturstyring er en intelligent sensorteknologi kaldet FreshSense, og den sikrer, at du altid har den samme temperatur – ventileret køl er lig med jævn temperatur. Den smarte VitaFresh plus-skuffe, sørger for, at dine grøntsager holder sig friske i dobbelt så lang tid.

Den lækre og bløde LED-belysningen gør, at du ikke blændes. Skulle du glemme at lukke dit Bosch-køleskab ordentligt, så afgiver det en advarselslyd. Som ekstra bonus er det udstyret med automatisk afrimning, så du ikke behøver bruge din tid på det. Den store kapacitet på 247 L giver dig masser af opbevaringsplads – ideelt til en større familie, eller dig, der kan se masser af muligheder i et køleskab med meget plads til lækre sager!

Siemens KI86SAFE0 Integreret

bedste billige integrerbart køle-fryseskab

Siemens KI86SAFE0 Integreret
Fordele
 • pros-icon.svg LowFrost-funktion
 • pros-icon.svg SuperCooling-funktion
 • pros-icon.svg LED-belysning
 • pros-icon.svg HyperFresh plus-skuffe
 • pros-icon.svg EasyAccess-hylder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Siemens KI86SAFE0 Integreret

Med Siemens-køleskabet får du både et billigt køleskab, der ovenikøbet er udstyret med en integreret fryseboks. Og hvis du gerne vil sikre dig, at alle madvarer holder sig friske så længe som muligt, bliver du begejstret for den lækre HyperFresh plus-skuffe, der holder dine grøntsager friske i dobbelt så lang tid! Fryseren har også en hurtigfrys-funktion, og takket være LowFrost-systemet behøver du kun afrime det en til to gange om året!

Den smarte døralarm minder dig om at lukke døren, hvis du en dag skulle glemme det, og SuperCooling-systemet beskytter dine madvarer i køleskabet ved at nedkøle nye madvarer ekstra hurtigt. En indvendig belysning, der ikke blænder og tilmed også har en lang levetid, tæller også med blandt de mange funktioner.

Liebherr IRBD5150-20 Integreret

bedste premium integrerbart køleskab

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 296 L
 • pros-icon.svg Softluk
 • pros-icon.svg BioFresh-system
 • pros-icon.svg FreshAir kulfilter
 • pros-icon.svg NoFrost-funktion

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Liebherr IRBD5150-20 Integreret

Prismæssigt ligger det i den dyre ende sammenlignet med andre køleskabe på markedet, men til gengæld får du et rummeligt køleskab udstyret med mange gennemtænkte funktioner. Det er for eksempel forsynet med smart automatisk afrimning – hvem er ikke vild med det? – softluk, døralarm (til de mere distræte af os), lækre glashylder og flaskehylde.

BioFresh-systemet sørger for, at dine grøntsager holder sig friske længere, mens FreshAir-kulfiltret sikrer den helt optimale luftkvalitet og rengør luften, så ubehagelige lugte fjernes. På den måde bevarer fødevarer deres smag og aroma.

Vild med idéen om koldhævede boller, der bare lige skal smides i ovnen om morgenen? Ingen problem! Sæt blot bagepladen i køleskabet natten over, og sæt den i ovnen næste morgen! Med det intuitive Touch og Swife-display bliver det desuden en leg at indstille køleskabet med digital temperaturvisning. Swipe blot skærmen for at vælge den funktion, du ønsker. Se, det er et højteknologisk køleskab!

Samsung BRB26600FWW/EU Hvid, Integreret

bedste pladsbesparende køleskab

Samsung BRB26600FWW/EU Hvid, Integreret
Fordele
 • pros-icon.svg Integreret fryser
 • pros-icon.svg NoFrost-funktion
 • pros-icon.svg AllRound Cooling-system
 • pros-icon.svg Justerbare hylder i døren
 • pros-icon.svg Power Cool + Power Freeze-funktioner

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Samsung BRB26600FWW/EU Hvid

Har du forholdsvis lidt plads til køleskabet i køkkenet, er dette moderne køleskab et smart valg. Det er det smalleste køle-fryseskab i vores test. Du skal dog ikke være bekymret for, om det integreret køleskab med fryser er for lille. Dets smalle form opnås ved, at dets vægge er tynde, samtidig med at det er et højt køleskab, så pladsen indeni bliver udnyttet fuldt ud!

Hylderne i døren kan justeres. Virkelig smart, hvis man har ting i forskellige størrelser!

Desuden er køleskabet udstyret med en fryseboks, så du får plads til både indbygget køleskab og fryser! AllRound-kølesystemet sørger for, at den kølige luft konstant cirkulerer i køleskabet, så den med ventileret køl holder en ensartet temperatur i hele køleskabet. Er der noget, du gerne vil køle hurtigt, vælger du bare enten Power Cool- eller Power Freeze-funktionen. Og takket være NoFrost-funktionen slipper du for nogensinde at skulle bruge tid på afrimning.

Liebherr IK 2320, Hvid

bedste integrerede køleskab til stor husstand

Liebherr IK 2320, Hvid
Fordele
 • pros-icon.svg Justerbare ben
 • pros-icon.svg EasyFresh-skuffe
 • pros-icon.svg Touch & Swipe-display

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Liebherr IK 2320

Har du brug for at sætte en bageplade i køleskabet? Det bliver ikke noget problem med Liebherr IK 2320-køleskabet. Det er et dejligt stort køleskab til optimal opbevaring af madvarer, hvori der også er plads til en bageplade.

Døren er sågar konstrueret på en måde, så du blot behøver åbne køleskabet 90° C, når du vil sætte pladen ind eller tage den ud igen.

Belysningen er desuden integreret i selve sidevæggen, så den ikke stjæler pladsen fra alle dine fødevarer. EasyFresh-skuffen sørger for, at luftfugtigheden holdes på det optimale niveau, og du på den måde kan forlænge holdbarheden på dine grøntsager. Og er der små børn i huset, der i tide og utide får lyst til at åbne lågen på køleskabet, så vil du sætte særlig pris på køleskabets praktiske softluk-system.

Med det smarte Touch & Swipe-display bliver det ekstra nemt at betjene køleskabet.

Guide

Sådan vælger du det bedste integrerbare køleskab

Når man skal ud og finde et nyt køleskab, kan det virke helt overvældende at gå rundt blandt de mange hårde hvidevarer. Med så mange forskellige køleskabe på markedet, er det ikke altid nemt at vide, hvilken type køleskab det egentlig er, man skal have. I denne købsguide koncentrerer vi os om at finde et integrerbart køleskab modsat et fritstående køleskab.

Køleskabets størrelse

Vi kan ikke sige det for mange gange: Det første, du bør kontrollere, når du skal have et nyt integreret køleskab, er dets størrelse! For det er ikke lige meget, hvilket køleskab du vælger. Da du skal installere køleskabet som en integreret del i resten af køkkenet, er det meget vigtigt, at køleskabet passer til sin udsete plads. Det ville være virkelig ærgerligt at finde et, man er helt vild med, for så at opdage, at det ikke kan stå der, det skulle stå. Så mål altid godt op, og tjek specifikationerne.

Også farven spiller en væsentlig rolle i henhold til resten af køkkenet, hvis der ikke kommer låge på. Skal det fx være hvidt eller i rustfrit stål for at det passer godt ind i resten af køkkenet?

Køleskabets kapacitet

Dernæst bør du overveje kapaciteten på køleskabet. Alt efter om der er mange eller få mennesker i husstanden, kan behovet for kapaciteten nemlig svinge. Energistyrelsen har udregnet, at én person som regel har brug for mindst 100 liter. Derefter bør man lægge 50 liter til pr. person i husstanden. Dette kan selvfølgelig variere, men generelt set kan en husstand på fire personer klare sig med ét på 250-300 liter.

Til en husstand med en eller to personer kan et mindre køleskabe på 40 til 160 liter give fint med opbevaring. Skal køleskabet være med integreret fryser, bør du satse på et fryserum på 100 liter til et hjem med 2-3 personer.

Med eller uden fryser

I vores integreret køleskab-test finder du såvel køleskabe med som uden integreret fryser. Det er naturligvis en fordel at have gjort sig klart, om køleskabet kun skal fungere som kølested for madvarer og i givet fald købe en separat fryser, eller om man gerne vil have en to-i-én-løsning. Det kan der være mange grunde til. Måske bor du småt, måske er det mere praktisk for dig med en lille fryser, måske har du ikke brug for mere plads … .

Uanset grunden så gælder det, at du med et køleskab med indbygget fryser sparer på pladsen. Til gengæld skal du også være klar over, at et fryseskabet som regel er forholdsvist lille. Har du masser af plads og en stor familie, så kan det altså godt betale sig at anskaffe et separat fryseskab eller en frysekumme.

Køleskabet som energibesparende element

Vil du gerne have et energivenligt køleskab, skal du kigge på energimærkningen. Heldigvis er energimærkningen netop blevet opdateret, så du nu undgår mærkninger som A, A+ og A++. Den nye skala går nemlig nu fra A til G, hvoraf energiklasse A er den bedste, B den næstbedste energiklasse, mens energiklasse G bruger meget strøm og er den dårligste energiklasse.

Det kan dog være en smule forvirrende, da der stadig er produkter med mærkninger fra før, den nye skala blev taget i brug, og det vil derfor være muligt stadig at finde produkter med mærkninger energiklasse A+, A++ og A+++. I stedet for at kigge på bogstavet kan du dog rette dig efter farvekoderne. Og hvis du gerne vil have et årligt energiforbrug, der er lavt, bør du holde dig til energimærkninger i grøn.

Den helt mørkegrønne er altså den bedste energiklasse, du kan få. Og det er altså værd at tage med, for det samlede elforbrug på køle- og fryseskab i en gennemsnitlig husstand ligger på hele 14 %.

Hvad er den optimale temperatur?

I et godt integrerbart køleskab ligger en optimal temperatur på 5° C. Hvis temperaturen ligger over de 5° C mindskes fødevarernes holdbarhed. Vælger du til gengæld at sænke temperaturen, kan det faktisk gå ud over dit energiforbrug. Hver grad under de 5° C i selve køleskabet er lig med 5 % øget elforbrug og et højt energiforbrug. Så vil du gerne have et lavt årligt energiforbrug, så hold dig til de anbefalede 5° C.

Til kød og fisk kan det dog være smart med en skuffe, der har en lavere temperatur end de 5 °C, der normalt bør være. Nogle modeller er udstyret med friskhedsregulerende skuffer. Disse opbevaringsskuffer regulerer fugtigheden, så dine madvarer ikke mister deres vitaminer og derfor holder sig friske i længere tid. Denne type opbevaringsskuffer kan indstilles til at være helt nede på 0 °C, så holdbarheden på kød og fisk forlænges betragteligt.

Støjniveau

De fleste af os sætter nok pris på et lavt støjniveau. Uanset om man bor småt eller ej, går man ofte op og ned ad køkkenet eller opholder sig som regel tæt på sit køkken – og derfor også tæt på køleskabet – i flere timer af døgnet. Det kan derfor godt svare sig at investere i et lydsvagt køleskab. Og lige den lave lydstyrke varierer en del fra model til model. Tjek derfor altid specifikationerne, inden du køber.

Det gælder dog for alle køleskabe, at lydniveauer bliver målt i decibel (dB). Jo lavere dB, desto mindre larmer køleskabet. Generelt set betragtes køleskabe med et lydniveau på 40 dB eller under som lydsvage køleskabe. For at give dig et sammenligningsgrundlag ligger en helt normal samtale på omtrent 60 dB, mens 98 dB svarer til støjen fra en boremaskine i brug.

Praktiske egenskaber

Indbyggede køleskabe er efterhånden udstyret med mange teknologiske funktioner. Vi har her lavet en oversigt over nogle af de mest almindelige (og praktiske!):

Softluk

Åbner og lukker du dit køleskab mange gange i løbet af dagen, kan det være en god idé at identificere forhandlere, der producerer modeller med softluk. Det forhindrer nemlig, at køleskabets dør smækker, når det bliver lukket. Det er især smart, hvis man er en større husstand og/eller har unge børn og teenagere i huset, der ofte ikke lige tænker, hvor meget det kan genere de øvrige beboere i husstanden.

Akustisk døralarm

Det samme gør sig gældende for en døralarm. Og nej, den sikrer ikke mod madtyve, men skulle det til gengæld ske, at døren ikke lukker helt, udsender køleskabet en lyd, så du bliver gjort opmærksom på, at du skal huske at lukke det. Dit køleskab og din energiregning vil takke dig!

NoFrost eller LowFrost-funktion

Begge funktioner afrimer køleskabet, og begge funktioner er virkelig aflastende, når det drejer sig om tidsrøvende afrimning. Men der er faktisk forskel på de to.

Ved LowFrost kommer den varme luft ikke i direkte kontakt med rørene, så der på den måde dannes mindre rim.

Ved NoFrost fjernes al rimen. Det kan opnås, fordi der er en indbygget opvarmningsfunktion, der med jævne mellemrum opvarmer fordamperen. Det gør den flere gange dagligt og afrimer simpelthen køleskabet for dig, så du aldrig behøver bruge din tid på det!

Og lad os være ærlige: Der er sjovere ting i livet at tage sig af end tidskrævende afrimning!

Vendbar dør

Det er virkelig en smart funktion at kunne vende døren på køleskabet. Det betyder ganske enkelt, at hængslerne kan flyttes, så døren kan åbne til den anden side. Det er især praktisk, når du en dag får nyt køkken, hvis nye konfiguration kræver, at døren skal åbne til den anden side. Du ville ganske enkelt spare penge, fordi du ikke skal ud og have fat i et nyt!

Brudsikkert glas

Vi har alle prøvet at tabe glas og efterfølgende brugt virkelig lang tid på at finde alle de små stykker. Og netop derfor er brudsikkert glas en klar fordel. Betegnelserne ‘brudsikkert glas’ eller ‘sikkerhedsglas’ bruges om glas og glashylder, der ikke splintrer i tusinde stykker, hvis du en dag skulle komme til at tabe det. Vi siger mange tak.

FAQ

Hvilket integreret køleskab er bedst i test?

Det bedste integrerede køleskab i test er Bosch KIR51AFF0 Integreret. Det giver dig en masse funktioner, der sørger for, at dine grøntsager holder sig friske i længere tid. Vi er især begejstrede for den automatiske afrimning, og køleskabets store kapacitet på 247 L.

Hvordan vælger jeg et lavt lydniveau?

Det er naturligvis forskelligt, hvor meget støj vi hver især kan tåle. Men generelt set betragtes et lydniveau på 40 dB eller under som lavt. Er du altså en person, der ikke kan tåle støj, er det en god idé at anskaffe dig et med et så lavt dB-niveau som muligt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×