Kølefryseskab Test: 7 bedste kølefryseskabe (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab
TESTVINDER

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Du kan ikke gå galt i byen med dette kølefryseskab fra Miele, da det i den grad vil leve op til samtlige forventninger, du måtte have til dit nye kølefryseskab. Modellen er en fritstående model…

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab 1
Det bedste kølefryseskab

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Bosch KIS87AF30 Integreret køle-fryseskab 2
Det bedste integrerbare kølefryseskab

Bosch KIS87AF30 Integreret køle-fryseskab

LG kølefryseskab GBB72PZEFN 3
Det bedste miljøvenlige kølefryseskab A+++

LG kølefryseskab GBB72PZEFN

Electrolux EN3791MOW Fritstående køle-fryseskab 4
Et ideelt kølefryseskab med kulfilter

Electrolux EN3791MOW Fritstående køle-fryseskab

Samsung kølefryseskab RB33J3030WW 5
Et godt kølefryseskab med foldbar hylde

Samsung kølefryseskab RB33J3030WW

Bosch KGV36VB32S Fritstående køle-fryseskab 6
Det bedste billige kølefryseskab

Bosch KGV36VB32S Fritstående køle-fryseskab

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kan du læse om de 8 bedste kølefryseskabe på markedet, så du er bedre klædt på til dit (måske) kommende køb. Efter grundig research har vi kåret en Miele KFN28132Dedt Fritstående Køle-fryseskab som vores testvinder. Dette skyldes, at modellen udmærker sig på test parametrene: Funktionalitet, kapacitet, udseende og pris.

De 7 andre modeller på listen er dog også en investering værd, og du kan derfor med fordel se nærmere på disse, hvis du ikke er vild med testvinderen. Vi guider dig desuden også til, hvordan du finder det bedste kølefryseskab til dine behov efter gennemgangen af produkter. Du kan også læse om, hvordan man finder et godt kølefryseskab tilbud senere i artiklen.

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Det bedste kølefryseskab

Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Stilren og fritstående købefryseskab i opbygning med rustfrit stål
 • pros-icon.svg Miljøvenligt kølefryseskab, da den tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Udviklet med en række gode egenskaber, der sikrer gode køleevner
 • pros-icon.svg Optimal sikkerhed grundet advarsler om dør- og temperaturalarm

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med dette kølefryseskab fra Miele, da det i den grad vil leve op til samtlige forventninger, du måtte have til dit nye kølefryseskab. Modellen er en fritstående model i et stilrent design med en stor kapacitet i både fryser og køleskab. Derudover har den en række gode egenskaber, såsom NoFrost, SuperKøl, Superfrost, som du bliver glad for.

Derfor skal du vælge et Miele KFN28132Dedt Fritstående køle-fryseskab

Hvis du leder efter et fremragende fritstående kølefryseskab, så skal du vende blikket mod denne model fra Miele. Vi har kåret produktet som det bedste i denne kølefryseskab test, da det udmærker sig på flere parametre. F.eks. får du en model, der har en yderst solid opbygning og et flot design i rustfrit stål, som vil kunne passe ind i de fleste hjem. Derudover har produktet en stor fryse- og kølekapacitet, så du har god plads til alle madvarer.

Optimal nedkøling af fødevarer

Dette kølefryseskab er udviklet med en række gode teknologier, der gør det lidt nemmere at holde den rette temperatur alle steder i køle- og fryseskabet. Det har bl.a. funktionerne ComfortClean, DynaCool, NoFrost, VarioRoom og DuplexCool. Derudover har det også SuperKøl og SuperFrost, hvis du har brug for øjeblikkelig nedkøling af dine fødevarer. Der er også installeret en alarm, så du får besked, hvis døren står åben eller temperaturen er for lav / høj.

Miljøvenligt kølefryseskab

Som en ekstra bonus tilhører denne model energiklasse A++, hvilket betyder, at den er miljøvenlig. Det vil derfor ikke koste dig alverden i el at have denne variant stående derhjemme. Modellen er udstyret med fire hylder, en udtagelig grøntssagskuffe, tre udtagelige grøntsagskasser og en dørhylde til flasker. Derudover medfølger der en æggebakke og isterningbakke i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 186,1 cm
 • Dybde: 65,7 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 70 kg
 • Farve: Rustfrit stål
 • Dørhængsling: Højrehængt, men er vendbar
 • Lydniveau: 45 dB(A)
 • Kølekapacitet: 209 liter
 • Frysekapacitet: 95 liter
 • Energiklasse: A++

Bosch KIS87AF30 Integreret køle-fryseskab

Det bedste integrerbare kølefryseskab

Bosch KIS87AF30 Integreret køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau, så du ikke bliver generet af støj fra køkkenet
 • pros-icon.svg Miljøvenlig model, da den tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Jævn temperatur i hele køleskabet og elektronisk temperaturstyring
 • pros-icon.svg Udviklet med HydroFresh-skuffe med fugtighedsregulering, som bibeholder friskhed

Detaljeret gennemgang

Med dette integrerbare kølefryseskab kan du være sikker på, at du ikke bliver forstyrret af lydniveauet eller kommer til at betale alt for meget i din elregning. Modellen er nemlig både lydsvag og miljøvenlig. Derudover er den udstyret med elektronisk temperaturstyring og LED lys, så du kan se optimalt og altid holde en god kølighed i både køle- og fryseskab.

Derfor skal du vælge et Bosch KIS87AF30 Integreret køle-fryseskab

Hvis du leder efter et godt integrerbart kølefryseskab, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Bosch. Modellen er udviklet med elektronisk temperaturstyring, så du altid kan finde frem til den ønskede temperatur. Derudover har modellen LED belysning, så du let kan se alt i køleskabet. Og så er lige netop denne model desuden også et miljøvenligt kølefryseskab, da det tilhører energiklasse A++. Du skal således ikke være nervøs for, at din elregning pludselig skyder i vejret, da denne model er energieffektiv.

Kølefryseskab med god kapacitet

Dette køleskab er ideelt til selv en lidt større husstand, da det har en kølekapacitet på 211 liter og frysekapacitet på 61 liter. Der er altså rigeligt med plads til en lang række madvarer. Produktet har desuden to separate justerbare kølesystemer, der ikke er afhængige af hinanden. Uanset hvad du indstiller de forskellige kølesystemer til, så vil der dog være en jævn temperatur, da modellen er udstyret med intelligent sensorteknologi.

Køleskabsdelen er udstyret med fem hylder af sikkerhedsglas, hvoraf fire af dem er højdejusterbare. Frysedelen er udstyret med to gennemsigtige skuffer. Derudover har køleskabsdelen en HydroFresh skuffe med fugtighedsregulering, som sørger for at holde frugt og grønt friskt i længere tid. Med i købet følger der to køleaggregater, to æggebakker og en isterningbakke.

Lydsvagt kølefryseskab

En af de helt klare fordele ved denne model er, at den er lydsvag. Den har nemlig et beskedent lydniveau på blot 35 dB(A). Du skal således ikke være nervøs for, at denne model larmer for meget i løbet af døgnet. 

Derudover er modellen udstyret med et advarselssystem med memory funktion, så du bliver advaret, hvis temperaturen falder eller stiger uhensigtsmæssigt. Samtidig har du mulighed for at benytte en Superfrys indstilling, til når du skal have nedfrosset indkøbsvarer. Selv i denne funktion vil kølefryseskabet ikke larme alverden. Som en ekstra bonus kan denne model opbevare mad ved den rette temperatur i op til 26 timer ved en strømafbrydelse.

Produktdetaljer

 • Højde: 177,2 cm
 • Dybde: 54,5  cm
 • Bredde: 55,8 cm
 • Vægt: 68 kg
 • Farve: Hvid
 • Dørhængsling: Højrehængt, men vendbar
 • Lydniveau: 35 dB(A)
 • Kølekapacitet: 211 liter
 • Frysekapacitet: 61 liter
 • Energiklasse: A++

LG kølefryseskab GBB72PZEFN

Det bedste miljøvenlige kølefryseskab A+++

LG kølefryseskab GBB72PZEFN
Fordele
 • pros-icon.svg Tilhører energiklasse A+++, som er den bedste på markedet og mest miljøvenlige
 • pros-icon.svg Udviklet med en række praktiske funktioner, der forlænger madvarernes holdbarhed
 • pros-icon.svg Stor kapacitet i både fryser og køleskab, så du kan opbevare meget på én gang
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning

Detaljeret gennemgang

Der er en række gode fordele ved at investere i dette kølefryseskab fra mærket LG. Først og fremmest er modellen en miljøvenlig model, da den tilhører den bedste energiklasse på markedet: A+++. Derudover har den et hav af praktiske funktioner og en stor kapacitet, så du både har plads til og mulighed for at tilpasse temperaturen til de enkelte madvarer.

Derfor skal du vælge et LG kølefryseskab GBB72PZEFN

Hvis du nægter at gå på kompromis med dit nye kølefryseskabs energiklasse, så vil vi anbefale dig at investere i denne model fra LG. Produktet er nemlig en energieffektiv og miljøvenlig model, hvilket også manifesteres i, at den tilhører den bedste energiklasse: A+++. Den høje energimærkning skyldes bl.a. den lineære kompressor i produktet, som sikrer en ekstra isolering og derfor også, at den er mere energieffektiv i drift.

Opbevaring i et ideelt miljø

Du har god plads til alle typer af madvarer, hvis du investerer i dette kølefryseskab til hjemmet. Modellen har en kølesektion med en volumen på 277 liter, hvor du bl.a. finder tre glashylder, to grøntsagsskuffer og en flaskehylde. Derudover er der både zero- og fresh-zone, som sikrer en bedre holdbarhed af dine madvarer, da du her kan indstille temperaturen til lige dét, der passer for de enkelte madvarer.

Fryseren har en kapacitet på 107 liter, så også her får du god plads til alle dine madvarer. Kapaciteten er fordelt på tre store skuffer. Fryseren er desuden udstyret med en NoFrost funktion, der sikrer, at du ikke selv skal afrime fryseren. I stedet tager den selv hånd om afrimning. Du kan desuden være sikker på, at kulden fordeles ideelt i både køle- og fryseskabet, da avancerede teknologier sikrer en ensartet fordeling af temperaturen.

Brugervenlig opbygning

Ud over de ovenstående egenskaber så får du endda også et kølefryseskab med en yderst brugervenlig opbygning. Du kan nemlig let justere indstillingerne via den metalliske touchskærm, hvor du naturligvis også får et godt overblik over alle de relevante oplysninger i forbindelse med dit kølefryseskab.

Derudover er modellen udstyret med LED belysning i køleskabsdelen, så du klart kan se indholdet – også selvom du leder efter en snack midt om natten. LED lys sikrer desuden et lavere energiforbrug end andre lystyper.

Produktdetaljer

 • Højde: 203 cm
 • Dybde: 67,5 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 78 kg
 • Farve: Stål
 • Dørhængsling: Højrehængt, men vendbar
 • Lydniveau: 36 dB(A)
 • Kølekapacitet: 277 liter
 • Frysekapacitet: 107 liter
 • Energiklasse: A+++

Electrolux EN3791MOW Fritstående køle-fryseskab

Et ideelt kølefryseskab med kulfilter

Electrolux EN3791MOW Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Optimal luft og lugt, da produktet er udstyret med et rensende kulfilter
 • pros-icon.svg Energieffektiv og miljøvenlig – tilhører den højeste energiklasse
 • pros-icon.svg Udviklet med en automatisk afrimningsfunktion

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i dette fritstående kølefryseskab, kan du være sikker på, at dit køleskab altid dufter godt og at de forskellige madvarer ikke “påvirker” hinanden. Modellen er nemlig udviklet med et særligt kulfilter, der renser luften. Derudover er modellen miljøvenlig, da den tilhører energiklasse A+++ og så afrimer det sig selv med jævne mellemrum, så du slipper.

Derfor skal du vælge et Electrolux EN3791MOW Fritstående køle-fryseskab

Er du på jagt efter et kølefryseskab, hvor du selv skal gøre så lidt som muligt i forhold til vedligeholdelse og at holde kølefryseskabet rent og lugtfrit? I så fald skal du investere i denne model fra Electrolux. De har nemlig udviklet et kølefryseskab med et indbygget kulfilter, et såkaldt TasteGuard kulfilter. Dette hjælper med at rense luften og fjerne eventuelle lugte, så dine madvarer opholder sig i frisk og ren luft. Dette sikrer samtidig, at madvarerne ikke tager smag af hinanden.

Kølefryseskab med automatisk afrimning

Du skal desuden ikke selv stå og afrime fryse- eller køleskab, da begge dele er selvafrimende. Denne selvafrimende funktion sikrer, at du ikke skal bruge helt så meget tid på rengøringen – og at du generelt får en bedre opbevaring af dine madvarer. Begge kølesystemer finder desuden selv ud af, hvornår det er på tide at afrime. Kølefryseskabet er bl.a. også udviklet med TwinTech FrostFree teknologi og NaturaFresh skuffer, som også hjælper med at holde dine madvarer optimalt opbevaret, så de holder sig friske længere.

Derudover kan du roligt stole på, at der er en optimal fordeling af kulden i begge kølesystemer. Maskinen er nemlig udviklet med MultiFlow funktion, altså ventileret køl, som sikrer, at alle niveauer af både køleskab og fryser bliver kølet optimatl. Luftcirkulationen er således i top, så der altid er en ensartet temperatur i kølefryseskabet.

Skånsom over for miljøet

Det er ingen hemmelighed, at dette kølefryseskab tilhører den bedste energiklasse: A+++. Af den grund kan man heller ikke sætte en finger på produktets miljøvenlige opbygning, da den netop er yderst energieffektiv i brug. For på trods af de ovenstående funktioner og egenskaber, så formår kølefryseskabet stadig at opbevare madvarer ved et lavt energiforbrug.

Modellen er desuden blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, der alt i alt markerer det som et godt køb. De fremhæver både produktets energieffektivitet og dets kvalitetsindtryk. Man skal dog være opmærksom på, at produktet ikke køler helt så hurtigt som andre modeller på markedet.

Produktdetaljer

 • Højde: 200,5 cm
 • Dybde: 64,7 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 77 kg
 • Farve: Hvid
 • Dørhængsling: Højrehængt, men vendbar
 • Lydniveau: 43 dB(A)
 • Kølekapacitet: 243 liter
 • Frysekapacitet: 91 liter
 • Energiklasse: A+++

Samsung kølefryseskab RB33J3030WW

Et godt kølefryseskab med foldbar hylde

Samsung kølefryseskab RB33J3030WW
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en foldbar hylde, der giver øgede opbevaringsmuligheder
 • pros-icon.svg Stor kapacitet i køleskabet med flere funktionelle hylder
 • pros-icon.svg MultiFlow teknologi sikrer en jævn fordeling af kold luft i hele køleskabet

Detaljeret gennemgang

Dette kølefryseskab fra Samsung er ideelt til dig, der gerne vil have ekstra meget plads i køleskabet. Modellen har nemlig en kapacitet på 230 liter i køledelen. På trods af den store størrelse vil temperaturen dog fordeles optimalt via MultiFlow teknologi. Og så kan du let komme til diverse genstande, da modellen har en foldbar hylde i køleskabet.

Derfor skal du vælge et Samsung kølefryseskab RB33J3030WW

Vil du gerne investere i et kølefryseskab med en stor kapacitet i køleskabsdelen og med en fleksibel opbygning, så du er garanteret flere opbevaringsmuligheder? I så fald skal du se nærmere på denne model fra Samsung. Selve køleskabet har nemlig en kapacitet på hele 230 liter og så sikrer en smart inddeling af interiøret, at du har gode opbevaringsmuligheder. Der er f.eks. fire glashylder, hvoraf én er foldbar, en flaskehylde, grøntsagsskuffe og opbevaring i døren. Den foldbare hylde gør det nemt at opbevare selv større genstande.

Og du skal desuden ikke være nervøs for, at der ikke er en jævn fordeling af den kolde luft, da produktet er udviklet med MultiFlow teknologi. Dette bidrager til en jævn fordeling og effektiv køling, så alle fødevarer holder sig friske.

Fryser med afrimningsteknologi

Du går ikke på kompromis med frysedelen, selvom den er lidt mindre end selve køledelen af kølefryseskabet. Fryseren har en kapacitet på 98 liter fordelt på tre skuffer, to store og én mindre, så du har fin opbevaringsplads. Derudover er fryseren udviklet med NoFrost teknologi. Dette resulterer i, at fryseren afrimer sig selv, når det er tid til det – og derfor skal du ikke længere bekymre dig om afrimning af fryseren.

Innovativ kompressorteknologi

Dette kølefryseskab er desuden udviklet med en innovativ kompressorteknologi. Denne tilpasser sig efter dit brugsmønster, hvilket betyder, at apparatet med tiden bliver tilpasset helt unikt til dig og dine brugsvaner. Kompressoren har endda også en positiv indvirkning på lydniveauet og levetiden på kølefryseskabet.

Produktdetaljer

 • Højde: 185 cm
 • Dybde: 60,2 cm
 • Bredde: 59,5 cm
 • Vægt: 67,5 kg
 • Farve: Hvid eller rustfrit stål
 • Dørhængsling: Højrehængt, men vendbar
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Kølekapacitet: 230 liter
 • Frysekapacitet: 98 liter
 • Energiklasse: A+

Bosch KGV36VB32S Fritstående køle-fryseskab

Det bedste billige kølefryseskab

Bosch KGV36VB32S Fritstående køle-fryseskab
Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Lavt lydniveau, så kølefryseskabet ikke virker forstyrrende
 • pros-icon.svg Optimal ventilering og elektronisk temperaturstyring

Detaljeret gennemgang

Det behøver ikke at koste alverden, når man gerne vil investere i et nyt kølefryseskab. Heldigvis findes der også fremragende billige modeller, som denne budgetvenlige variant fra Bosch, der har sneget sig med på listen over de bedste modeller i denne kølefryseskab test. Modellen har en god opbygning, et lavt lydniveau og en god energimærkning.

Derfor skal du vælge et Bosch KGV36VB32S Fritstående køle-fryseskab

Selvom du ikke har det største budget at købe kølefryseskab for, så er der ingen grund til at gå i panik. For hvis du investerer i denne model fra Bosch, så får du et yderst funktionelt kølefryseskab til billige penge. Modellen koster nemlig ikke alverden, men er stadig velegnet til den gennemsnitlige, da den har en optimal kapacitet. Kølekapaciteten er på 215 liter, mens frysedelen har plads til 94 liter. 

Du kan desuden roligt stole på, at denne model vil leve op til dine forventninger, da den har elektronisk temperaturstyring, der kan aflæses via et LED display. Derudover har den optimal ventilering, så kulden fordeles jævnt overalt i kølefryseskabet frem for kun i enkelte områder. På den måde vil dit indhold holde sig i længere tid. Den dynamiske køling sker via en ventilator.

Kølefryseskab med et lavt støjniveau

Denne model fra Bosch er udviklet med et beskedent støjniveau på blot 39 dB(A), så du skal ikke være nervøs for, at køleskabet vækker dig om natten eller pludselig virker forstyrrende. Dette gælder desuden uanset om produktet netop er i gang med at køle en række madvarer ned eller ej. 

Modellen tilhører energiklasse A++, så den er altså en af de mere energieffektive modeller på markedet. Du skåner således både miljøet og din egen pengepung, når du har denne variant stående i hjemmet, da den ikke vil lave ubehagelige udsving på din elregning.

Et anderledes design

Dette kølefryseskab har desuden en lidt anden type design end andre modeller. Der hvor den adskiller sig mest fra flere andre varianter er, at den er designet med en sort front og med sider i sølvgrå. Dette giver en helt anden dynamik i køkkenet – uanset om dine andre hårde hvidevarer er mørke eller lyse. Derudover har modellen et integreret vertikalt håndtag, så der stikker ikke noget håndtag ud foran maskinen.

Du har mulighed for at justere fødderne foran og hjulene bagtil, så du kan få køleskabet op i en højde, der passer til dig og dit køkkens udformning. Produktet leveres desuden med en højrehængslet dør, men denne er vendbar, hvis du hellere ønsker, at den skal være venstrehængt.

Produktdetaljer

 • Højde: 186 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Vægt: 73,8 kg
 • Farve: Sort med stålsider
 • Dørhængsling: Højrehængt, men vendbar
 • Lydniveau: 39 dB(A)
 • Kølekapacitet: 215 liter
 • Frysekapacitet: 94 liter
 • Energiklasse: A++

Gram KF 3295-93 X Fritstående køle-fryseskab

Kølefryseskab med sikkerhedsglas

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med fleksible dørhylder og sikkerhedsglas for bedre fleksibilitet og sikkerhed
 • pros-icon.svg Overfladebehandlet med EasyOff Steel, så fingeraftryk og pletter hurtigt kan fjernes
 • pros-icon.svg To separate kølesystemer med god ventilation for optimal fordeling af kulden
 • pros-icon.svg Billig i pris

Detaljeret gennemgang

Guide

Sådan finder du det rette produkt for dig i denne kølefryseskab test

Det kan være lidt svært at finde frem til det helt rigtige kølefryseskab til dig, hvis du ikke har en fornemmelse for, hvilke funktioner, opbygning o.l. der passer til dig. Heldigvis er vi her for at hjælpe dig godt på vej. I dette afsnit vil vi således give dig nogle råd og overvejelser, som du med fordel kan inddrage, når du skal beslutte, hvilken model der er den bedste til dit hjem og dine behov.

 • Sørg for at måle området, hvor du regner med at placere dit nye kølefryseskab
 • Overvej om du vil prioritere et integreret eller fritstående kølefryseskab
 • Skal dit kølefryseskab åbne til højre eller venstre?
 • Investér i en model med et godt kølesystem i både køleskab og fryser
 • Har du brug for mest plads i køleskabet eller fryseren?
 • Gå efter et kølefryseskab med en god energimærkning
 • Er der nogle funktioner, som du ikke kan leve uden?
 • Prioritér et kølefryseskab med et lavt lydniveau / støjniveau
 • Ønsker du dit nye kølefryseskab i en bestemt farve eller udseende?
 • Tænk over, hvilken prisklasse du er komfortabel med

Sørg for at måle området, hvor du regner med at placere dit nye kølefryseskab

Uanset hvilken type kølefryseskab du ønsker, så er det vigtigt, at der reelt er plads til det i dit køkken. Du kan derfor med fordel starte ud med at måle op i det område, hvor du regner med at din nye hårde hvidevare skal placeres. Det er vigtigt både at måle højde, bredde og dybde, hvis det skal stå mellem andre genstande, såsom et komfur, bordplade e.l. På den måde er du sikker på, at kølefryseskabet kan stå der, når du får det leveret hjem.

Det at være opmærksom på, hvilken størrelse dit nye kølefryseskab maksimalt må være gør det faktisk også lettere for dig at finde frem til den rette model. Du kan nemlig fjerne en del modeller fra listen, hvis du nu ved, at du skal have fat i en smal, lav e.l. model for at den overhoved kan stå i dit køkken. Og så spilder du ikke tiden med at se på modeller, der ikke passer ind i dit hjem.

Overvej om du vil prioritere et integreret eller fritstående kølefryseskab

Hvis du gerne vil skjule dit kølefryseskab en smule, så køkkenet bliver mere ensformigt, så kan du udmærket vælge at gå efter en integrerbar model. Disse fungerer rigtig fint i moderne køkkener, hvor overfladerne er meget stilrene. Men er du derimod mere til den klassiske opbygning, så skal du se nærmere på de fritstående kølefryseskabe. Du kan få disse i flere forskellige opbygninger og farver.

Skal dit kølefryseskab åbne til højre eller venstre?

Det kan være en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvorvidt du skal have fingrene i en model med højre- eller venstrehængt hængsling. Det er nemlig ikke særlig praktisk, hvis du ender med ikke at kunne åbne dit køleskab eller fryser, fordi en bordplade er i vejen.

En del modeller produceres efterhånden med en vendbar dør, så du altid har mulighed for at ændre vejen den åbner, hvis behovet skulle opstå. Det kan dog stadig være en god ide at vælge den rigtige åbning fra start af, så du ikke skal bøvle med det senere hen.

Investér i en model med et godt kølesystem i både køleskab og fryser

Én ting der bare skal fungere optimalt, når du køber et kølefryseskab er selve kølesystemet – dette gælder også selvom du vælger en billig model. Det kan være optimalt at investere i en model med et dobbelt kølesystem, så du er garanteret god fordeling af kulde i både køleskabet og fryseren. Kølesystemet skal gerne hjælpe med at fordele temperaturen jævnt gennem hele rummet og altså ikke bare på de nederste / øverste hylder. Hold gerne øje med, at du selv kan justere temperaturen efter behov, så du kan tilpasse kølefryseskabet til dine præferencer.

Har du brug for mest plads i køleskabet eller fryseren?

De fleste kølefryseskabe har størst kapacitet i kølerummet, mens fryseren har en smule lavere kapacitet. Forskellen på de to rum adskiller sig dog meget fra produkt til produkt. Af den grund kan det være en god ide at overveje, hvor meget plads du egentlig har brug for i henholdsvis fryseren og køleskabet. Ønsker du f.eks. at prioritere en stor og rummelig fryser frem for at have ekstra meget plads i køleskabet til madvarer? Eller er du okay med en fryser med en kapacitet på kun 50 liter, så du kan få et køleskab med plads til over 200 liter?

Valget er naturligvis helt op til dig selv og begge dele kan sagtens lade sig gøre. Du kan eventuelt tage valget efter, hvor meget du opbevarer i de forskellige rum i dit nuværende kølefryseskab. For hvis din fryser er proppet til randen, men at der intet er i køleskabet, så er det nok et tegn på, at du skal prioritere en model med god kapacitet i fryseren frem for køleskabet.

Gå efter et kølefryseskab med en god energimærkning

Når det kommer til købet af hårde hvidevarer, så kan det altid betale sig at gå efter en model med en god energimærkning. Hvorfor? Jo, fordi energimærkningen er et udtryk for dit produkts energieffektivitet og hvor meget strøm det bruger. Du kan derfor være sikker på, at du ikke får en dyr elregning, hvis du investerer i et energieffektivt produkt, da det generelt vil have et lavere strømforbrug end andre modeller.

Derudover vil energimærkningen også være et udtryk for, at produktet er miljøvenligt – og det er da også værd at tage med på vejen, når det alligevel er et produkt du skal have glæde af i mange år.

Du behøver dog ikke nødvendigvis kun at gå efter modeller i den bedste energiklasse for at få et energieffektivt og miljøvenligt produkt. Flere modeller i de underliggende energiklasser, f.eks. A++ og A+, er også klart investeringen værd. I flere tilfælde kan der faktisk være en smule penge at spare ved at vælge et produkt med en lidt lavere energimærkning end den allerbedste A+++.

Er der nogle funktioner, som du ikke kan leve uden?

De fleste af de kølefryseskabe, der sælges i dag er naturligvis udviklet med en række teknologier, der gør produktet endnu mere funktionelt. Det kommer dog meget an på, hvilken model du køber, hvilke funktioner og egenskaber du kan regne med at få med. Af den grund kan du sagtens sætte lidt tid af til at sætte dig ind i de forskellige funktioner.

En af de mere populære funktioner er automatisk afrimning. Kært barn har mange navne afhængigt af produktets mærke, men alt i alt betyder en funktion med automatisk afrimning, at kølefryseskabet selv kan vurdere, hvornår det er tid til en afrimning – og så foretager den en helt uden at du skal hive alt indhold ud af fryseren. Det er super praktisk og sikrer, at du kan bruge mindre tid på vedligeholdelse og rengøring af dit kølefryseskab.

Det kan også være optimalt at gå efter modeller med hurtig nedfrysnings- og køleevne, så dine nyindkøbte varer hurtigt opnår den rette temperatur, når du kommer hjem fra supermarkedet. En særlig opbygning med grøntsagskasser / hylder eller zero-zoner, hvor temperaturen kan holdes til omkring 0 grader, er også at foretrække, hvis du opbevarer frugt, grønt eller fersk kød i køleskabet og gerne vil forlænge dets holdbarhed yderligere.

Det er dog helt op til dig selv at bestemme mængden og typen af teknologier, som du ønsker skal være tilgængelige i dit nye kølefryseskab. Nogle ønsker måske en mere enkel model, mens andre prioriterer en variant med mange indbyggede funktioner.

Prioritér et kølefryseskab med et lavt lydniveau / støjniveau

Du skal for alt i verden gå efter et kølefryseskab med et lavt lydniveau. Et kølefryseskab slukker trods alt aldrig, og du vil derfor ofte kunne høre en brummelyd fra denne hårde hvidevare. Af den grund er det relevant at finde en model med et lavt støj- / lydniveau. Hvis modellen har et lydniveau på under 40 dB(A), så kan du vide dig sikker på, at du ikke vil blive forstyrret af kølefryseskabet.

Ønsker du dit nye kølefryseskab i en bestemt farve eller udseende?

Kølefryseskabet kan være din måde at pifte køkkenet lidt op, hvis du synes det mangler noget farve eller være med til at manifestere et mere stilrent design. Du kan derfor udmærket gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker dit køleskab i en bestemt farve, f.eks. stål, hvid, sort eller en mere anderledes farvenuance.

Det kan også sagtens tænkes, at du ønsker et kølefryseskab med et bestemt udseende. Dette kan være alt fra runde kanter, en anderledes front, med eller uden indbygget håndtag etc. Overvejelsen af, hvilket udseende du egentlig kan lide til et køleskab vil også hjælpe dig med at finde frem til den rette model for dig.

Hvis du er lidt vild med ideen om et kølefryseskab, der skiller sig ud fra alle andre modeller på markedet, så vil vi anbefale dig at kaste et blik på produkt nr. 8 i denne kølefryseskab test, en Smeg FAB28RPG3 Køleskab med fryseboks. Dette produkt er nemlig retro i sin opbygning og er fremstillet i et hav af forskellige farver, så du har god mulighed for at finde din yndlingsfarve og pifte køkkenet op på den måde.

Tænk over, hvilken prisklasse du er komfortabel med

Det er altid en fordel at sætte sig et budget før man går ud og bruger mange penge på en ny hård hvidevare. På den måde har du en bedre fornemmelse af, hvad du kan “kræve” af dit kommende produkt og hvilke modeller du skal holde dig fra. Samtidig er du sikker på, at du ikke senere føler, at du har benyttet for mange penge på produktet – i hvert fald hvis du holder dig inden for det fastsatte budget.

Vær desuden gerne opmærksom på, at der findes gode kølefryseskabe i flere prisklasser og at man ikke nødvendigvis skal have +8000 kroner op af lommen for at købe en fremragende model. Som vi har gjort klart i denne kølefryseskab test, så findes der altså også gode og billige kølefryseskabe på markedet, som er en investering værd.

Sådan finder du det bedste kølefryseskab tilbud

Det er muligt at finde kølefryseskabe i mange forskellige prisklasser. Af den grund er der en stor sandsynlighed for, at du sagtens kan finde en god model, der passer til dit budget, helt uden at skulle gå på komplet tilbudsjagt. Men nogen gange falder man trods alt bare for nogle modeller, der er lidt dyrere end det man egentlig har råd til – eller også er man bare fornuftig nok til at indse, at penge sparet på et køb i realiteten er penge tjent, når man nu alligevel skulle have brugt dem på produktet.

Uanset årsagen til, at du leder efter det bedste kølefryseskab tilbud, så vil vi anbefale dig at holde godt øje med diverse online forhandleres hjemmesider. De har nemlig ofte tilbud på netop kølefryseskabe og andre produkter i samme kategori, hvorfor der kan være mange penge at spare, hvis du venter med at købe din udvalgte model til den sættes på tilbud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×