DeLonghi ICK 6000
Denne DeLonghi ICK 6000-ismaskine med kompressor kan lave både flødeis, sorbet og yoghurtis, uden at du behøver for-køle ismaskine eller ingredienser. Den er effektiv og producerer is på mellem 40 minutter og 1 time og…
Denne DeLonghi ICK 6000-ismaskine med kompressor kan lave både flødeis, sorbet og yoghurtis, uden at du behøver for-køle ismaskine eller ingredienser. Den er effektiv og producerer is på mellem 40 minutter og 1 time og…
I denne test kigger vi på både en type ismaskine med og uden kompressor. Vi evaluerer dem ud fra nøje udvalgte parametre som brugervenlighed, og hvor gode de er til at lave flødeis, sorbet og også yoghurtis. Vi kigger også på, om maskinerne er nemme at rengøre, og om de enkelte dele tåler maskinopvask. Til sidst kigger vi på, hvor meget de mange forskellige ismaskiner larmer.
I vores købsguide går vi i dybden med disse kriterier og stiller skarpt på alt det, du skal vide om ismaskiner.
Denne DeLonghi ICK 6000-ismaskine med kompressor kan lave både flødeis, sorbet og yoghurtis, uden at du behøver for-køle ismaskine eller ingredienser. Den er effektiv og producerer is på mellem 40 minutter og 1 time og 29 minutter. Du får desuden også en opskriftsbog med 36 forskellige opskrifter.
Med denne ismaskine medfølger der en aftagelig skål af rustfrit stål med en kapacitet på 1,2 liter samt et gennemsigtigt låg. Der medfølger også et røreblad af plast og en ske.
Ismaskinen har en selvstændig kompressor, og den er nem at betjene. Den er udstyret med en drejeknap til 3 indstillinger: en indstilling med omrøring uden kompressor, en nedkølingsfunktion og en indstilling med omrøring uden kompressor.
Maskinen er stor og måler 43 x 33 x 24 centimeter. Den var i tests også tung og vejer 12,1 kilogram, hvilket er en ulempe, hvis du vil flytte rundt på den. Det er den andentungeste model i test, mens den tungeste er Sage-modellen, som vejer 13,5 kilogram.
Det var i vores undersøgelser af ismaskinen ikke muligt at finde ud af, præcis hvilket lydniveau denne model har. Til gengæld fandt vi ud af, at støjniveauet på samme model varierer. Mange forbrugere, der havde købt denne model, bemærkede et højt støjniveau, mens andre med samme model mente, støjniveauet var acceptabelt.
Vi fandt frem til, at rengøringen af ismaskinen er nem. De løse dele som beholder og røreblad tåler maskinopvask, mens resten kan tørres af med en fugtig klud.
Den indbyggede kompressor gør det muligt at afkøle isen, så du ikke behøver at nedkøle skålen separat i fryseren inden brug. Fabrikanten markedsfører maskinen til at blive kold nok til, at isen ikke behøver komme i fryseren, når den er færdig. Du kan bestemme isens konsistens i form af hårdhed. Det gør du ved at dreje på en knap. Men ifølge vores undersøgelser bliver isens konsistens ikke så fast som is købt i supermarkedet. Det kan altså være nødvendigt at sætte isen i fryseren i nogle timer for at kunne forme iskugler.
Den angivne skålkapacitet er på 1,2 liter, men den producerer cirka 600 milliliter is på 50 minutter afhængig af istype. I nogle tests viste ismaskinen sig at være langsommere. Det er vores erfaring med ismaskinen, at du godt kan reducere mængden af sukker til ½ eller ⅓ af den angivne mængde i opskrifterne, uden at det ødelægger resultatet. Vi fandt også frem til, at maskinen skal køre i yderligere 5 minutter, hvis du tilsætter nødder eller chokolade.
Ismaskinen har et højt energiforbrug sammenlignet med andre maskiner. Energiforbruget varierer, alt efter hvilken type is du laver. Ved flødeis ligger forbruget på 198,3 watt i timen. Ved yoghurtis er det på 115,8 watt. Til sammenligning har Sage-modellen et energiforbrug på henholdsvis 130,7 watt og 115,7 watt. Forbruget ved sorbet er lavt sammenlignet med andre modeller. Her ligger det på 91,7 watt, mens eksempelvis Sage-ismaskinens niveau ligger på 111,4 watt.
DeLonghi ICK 6000-ismaskine er en rigtig god allround-model i mellemprisklassen. Da den har en selvstændig kompressor, vælger du selv, om du vil bruge den som røremaskine til at blande is eller til også at fryse isen. Den har en forholdsvis lille beholder og er ikke beregnet til større portioner ad gangen. Men det er en god ismaskine, der producerer fremragende is af alle typer. Perfekt til sommeren, så du hurtigt kan lave is til familien!
Wilfa ICM-C15 er en ismaskine med kompressor. Den adskiller sig fra testvinderen ved at have et LCD-display og en timer. Den har også en stor kapacitet og kan holde isen på de rette kolde temperaturer i op til en time.
Denne Wilfa-ismaskine er udstyret med et LCD-display og 4 knapper: tændknap, to knapper til tidsindstilling, en start- og slukknap. Den har altså ingen forudindstillede programmer til bestemte istyper, så du skal selv styre processen via tidsindstilling. Den fungerer med frysetemperaturer på mellem -18 og -35 grader.
Der medfølger samme tilbehør som hos testvinderen: en aftagelig skål i rustfrit stål, et gennemsigtigt låg, et røreblad og en spatel i halvblødt plast. Med denne model får du også et målebæger, hvilket der ikke medfølger vores bedst i test.
Vi var ikke imponerede over ismaskinens design. Ledningen sidder placeret sådan, at det er nemmest at have Wilfa ICM-C15 stående med skålen tættest på dig. Men gør du dette, vender knapper og display på hovedet. Sætter du den sådan, at knapperne vender den rigtige vej, er skålen langt fra dig, hvilket er en ulempe under brug. Du kan placere den, så den står med siden til dig, men knapperne vil stadig ikke vende hensigtsmæssigt.
Den har et lavt støjniveau på 59 decibel kun overgået af Nemox-modellen, der har et lydniveau på 57 decibel. Ninja har til sammenligning et lydniveau på 88,4 decibel.
Wilfa ICM-C15-ismaskinen har en angivet kapacitet på 1,5 liter og kan producere 900 milliliter is, hvilket er mere end både testvinderens 600 og premiummodellens 900 milliliter. Du indstiller maskinen ved at trykke på plus eller minus for at vælge tidsintervaller. Den længste indstilling er på 60 minutter. Til flødeis skal du regne med omkring 40 minutter.
Skålen udvider sig under anvendelse, og det anbefales derfor kun at fylde skålen maksimalt 40 procent. Når du har valgt den ønskede tidsindstilling, hælder du de forberedte ingredienser i og trykker på start. Ismaskinen giver et jævnt og ensartet resultat. Resultatet er en blød is og ikke hård. Til gengæld viste isen sig i tests at smelte hurtigt på tallerkenen.
Der er en åbning i låget, så du kan tilføje ingredienser som eksempelvis hakket chokolade og/eller nødder undervejs uden at skulle tage låget af. Det er nødvendigt at trykke på stopknappen, inden du tilføjer andre ingredienser, og også at trykke på start igen, så isen kan laves færdig. Føjer du chokoladestykker til eksempelvis en vaniljeis, skal de tilføjes cirka halvvejs i processen – altså efter 20 minutter. Låget er udstyret med en lås, der klikkes fast.
Du kan på denne Wilfa-ismaskine ikke ligesom på vores bedst i test vælge, om du laver is med eller uden kompressor. Til gengæld kan denne ismaskine modsat DeLonghi ICK 6000 holde isen kold, efter den er lavet færdig. Aktiverer du denne funktion vil ismaskinen fryse isen i intervaller med 10 minutters mellemrum i maksimalt 60 minutter. Det er en fordel, hvis du ikke skal servere isen med det samme.
Der medfølger to opskrifter: en grundopskrift og en opskrift på en jordbærsorbet. Du får også tips til, hvad du kan tilføje. Til sammenligning får du med testvinderen en opskriftsbog med 36 opskrifter. Den egner sig ligesom testvinderen til alle istyper: sorbet, yoghurtis og flødeis.
Wilfa ICM-C15 er en billigere model, men stadig effektiv og hurtig, så du kan servere is på maksimalt en time. Den har en stor skål og egner sig derfor til en større husholdning, eller til når du vil lave en større portion is til eksempelvis gæster. Designet er forvirrende, men når først du har vænnet dig til ismaskinen, vil dette formentlig ikke længere virke forstyrrende.
Ligesom testvinderen og testens bedste billige er denne ismaskine med kompressor og elektronisk display. Den adskiller sig fra de to første ved at nedkøle skålen, inden ingredienserne tilsættes. Og så har den intelligente sensorer, der måler isens hårdhed og sørger for den rette konsistens og tilberedelsestid.
Den har en angivet kapacitet på 1,3 liter og kan producere en portion is på cirka 700 milliliter, altså 200 milliliter mindre end Wilfa.
Den er egnet til flere forskellige typer is, herunder, gelato – en italiensk is – flødeis, sorbet og frozen yoghurt. Der medfølger en aftagelig skål, røreblad og spatel. Der medfølger modsat Wilfa-ismaskinen ikke et målebæger. Den har en kortere ledning end eksempelvis testvinderen, der har en ledning på 158 centimeter, hvor denne Sage-ismaskine har en ledning på 125 centimeter.
Den er udstyret med forudindstillede programmer, men du har også mulighed for at indstille den manuelt. Du kan vælge mellem temperaturer i celsius og fahrenheit. Den har ligesom Wilfa-modellen en holde-kold-funktion og timer, som kan indstilles fra 5 til 180 minutter, samt signallyd.
Displayet veksler mellem at angive temperaturen, og i hvor lang tid ismaskinen har kørt. Den angiver ikke, hvor lang tid der er tilbage, men på en bar nederst på skærmen, kan du følge med i, hvor hård isen er. Frysetemperaturerne kan indstilles fra 0 til -30 grader.
Modsat Wilfa ICM-C15 går ikke meget af den hjemmelavede is til spilde under tømningen. Men ligesom Wilfa-modellen er skålen på Sage The Smart Scoop dyb og smal, så det tager længere tid end hos andre modeller at tømme den. Det var ifølge vores undersøgelser til gengæld ikke svært. Men ismaskinen var i tests besværlig at rengøre, da der er små dele på den.
Det var desværre ikke muligt at finde frem til et lydniveau for denne model. Til gengæld viste undersøgelser, at den er støjsvag sammenlignet med andre modeller på markedet. Den er forsynet med en børnelås, så indstillingerne ikke kan ændres ved at trykke på knapperne.
Den har 4 forudindstillede programmer og 12 mulige indstillinger. Du kan også indstille den manuelt efter dine personlige præferencer. Denne model adskiller sig fra andre modeller ved at nedkøle, inden ingredienser tilsættes. I praktiske tests tog det 10 minutter at gå fra 19 grader til minus 31 grader.
Ismaskinen er udstyret med smart-teknologi, der måler isens konsistens og hårdhed. Den giver en cremet is, der kan spises som den er. Men ifølge vores undersøgelser blev den bedre af at komme i fryseren et stykke tid. Det er vores erfaring med denne ismaskine, at den var mindre effektiv til at lave yoghurtis med frugt. I praktiske tests fremgik det, at ismassen blev siddende i bunden og frøs til en blok.
Sage The Smart Scoop har et lavere energiforbrug end testvinderen, når den laver flødeis og yoghurtis. Her ligger forbruget på henholdsvis 130,7 og 115,7 watt, mens DeLonghi-testvinderen har et forbrug på 198,3 og 115,8 watt. Til sorbet har Sage-modellen et højere forbrug på 111,4 sammenlignet med DeLonghi-modellens 91,7 watt.
Dette er en god ismaskine til dig, der gerne vil have en fuldautomatisk ismaskine med hele 4 forudindstillede programmer og 12 indstillinger til finjustering af konsistens og hårdhed. Den har flere funktioner end testvinderen og kan udover de tre gængse typer is som flødeis, sorbet og yoghurtis også lave gelato. Den nedkøler modsat mange andre modeller, inden ismassen tilsættes, så isen tilberedes hurtigere. Den har desuden det laveste energiforbrug i test, når du laver vaniljeis. Energiforbruget til sorbet er til gengæld højere, så hvis du mest laver sorbet, anbefaler vi testvinderen.
Ninja NC300 adskiller sig fra de tre bedste ismaskiner i vores test ved at være en ismaskine uden kompressor. Den kan fremtrylle hjemmelavet is af både yoghurt eller fløde, men også sorbet. Ud over alverdens lækre is kan du også lave smoothies og milkshakes med denne model.
Denne ismaskine uden kompressor fungerer ved at blende isen til den rette konsistens med blade i rustfrit stål. Den har et intuitivt kontrolpanel foran. Ifølge vores undersøgelser var det nemt og hurtigt at klikke alt på plads.
Der medfølger tre beholdere med en kapacitet på 473 milliliter og dertilhørende låg. Det giver dig mulighed for at tilberede flere mindre portioner is og i alt op til 1,4 liter færdiglavet is. Modsat andre modeller i testen slukker denne automatisk, når den hjemmelavede is er klar.
Ninja NC300 har et støjniveau på 88,4 decibel sammenlignet med Wilfa-modellen, der har et støjniveau på 59 decibel. Til gengæld var ismaskinen ifølge tests nem at rengøre. Alle beholdere, låg og klingen tåler maskinopvask. Det er vores erfaring med ismaskinen, at is sætter sig på møtrikken, som beholderen skrues fast på. Den skal rengøres med en klud.
Ninja-modellen har ingen kompressor og egner sig til flødeis, sorbet, frozen yoghurt-is, men også let is med mindre sukker samt smoothies og milkshakes. For at lave is med Ninja-modellen skal du fryse ingredienserne først, inden du sætter dem i ismaskinen. Du fylder beholderne og sætter dem i fryseren i 24 timer.
I nogle tests efterlod den et lag på en centimeter i bunden, som ikke var blevet blandet med resten. Det fremgik også af vores analyse, at der ikke var nogen forskel på konsistensen på gelato og flødeis. I nogle tests var flødeis tør ovenpå, og det var nødvendigt at trykke på “re-spin”-knappen til ekstra omrøring.
Den klarer en sorbet på 2 minutter og 20 sekunder, men konsistensen var smuldret. Efter ekstra tid var teksturen mere cremet end før, men stadig “tør”. Du kan løse dette ved at tilføje væske, inden du giver massen en ekstra omrøring.
Der er en separat knap, som skal trykkes, når du vil tilsætte nødder og/eller chokolade. Ninja anbefaler at lave en udhuling på 4 centimeter i midten af massen, når du vil tilføje flere ingredienser. Dette var ifølge tests svært med en ske, fordi massen var hård. En æble-udhuler var mere effektiv, men det var bøvlet.
Det er vores erfaring med Ninja-modellen, at den ikke var effektiv til at blande ingredienser som nødder i, uden at de blev blendet fuldstændigt. Funktionen virkede godt med kiks som eksempelvis Oreos. Ismaskinen er ikke udstyret med en nedtæller, men en bar foran angiver den resterende tid.
Dette er ikke en traditionel ismaskine med kompressor, som kan fryse isen, men en ismaskine, der kan omrøre allerede frosne ingredienser til en lækker konsistens. Den er perfekt til dig, der gerne vil lave en sund is derhjemme med mindre sukker. Desuden er det den eneste model i test, der også er en god ismaskine til smoothies og milkshakes. Og så koster den omkring 600 kroner mindre end testvinderen.
Steba IC150 ismaskine med kompressor kan fryse isen under tilberedning. Den er hurtigere end de andre ismaskiner i testen og har også et lavt energiforbrug. Dens evne til at lave flødeis og yoghurtis var dog ikke overbevisende. Til gengæld laver den en fremragende sorbet!
Denne Steba ismaskine er ikke udstyret med et elektronisk display eller holde-kold-funktion som Wilfa ICM-C15, men den er til gengæld forsynet med en signallyd og timer i form af en drejeknap. Temperaturen angives i et lille vindue.
Det var desværre ikke muligt at finde oplysninger om rengøring og støjniveau.
Modellen indeholder en indbygget kompressor, der giver dig en kort frysetid sammenlignet med eksempelvis testvinderen og testens premiummodel. I praktiske tests lavede den vaniljeis på 35 minutter og 50 sekunder, sorbet på 37 minutter og 30 sekunder og yoghurtis på 36 minutter og 40 sekunder.
Testvinderen har til sammenligning brug for 1 time og 29 minutter til vaniljeis. Til sorbet og yoghurtis brugte den henholdsvis 40 og 50 minutter. Sage The Smart Scoop brugte også længere tid. Den lavede vaniljeis på 1 time og 2 minutter, sorbet på 54 minutter og 17 sekunder og yoghurtis på 56 minutter og 26 sekunder.
Vi er desværre ikke imponerede over dens samlede præstation. Denne maskine er eksempelvis ikke effektiv til vaniljeis. Ifølge vores undersøgelser blev den færdige is klumpet. Der var i tests også iskrystaller i. Af praktiske tests fremgik det også, at bladene efter 43 minutter gik i stå og ikke var i stand til at røre mere. Til gengæld fik sorbeten en blød og jævn konsistens.
Steba IC150-ismaskinen har et lavere energiforbrug end de andre modeller i testen. Hvor DeLonghi ICK 600 til flødeis har et energiforbrug på 198,3 watt, havde denne model et forbrug på 74,6 watt. Til yoghurtis forbruger denne model 74,6 watt, mens DeLonghi her ligger på 115,8. Også ved tilberedningen af sorbet ligger Steba med 77,9, mens testvinderen forbruger 91,7 watt.
Det er overordnet set en god ismaskine til lækker hjemmelavet is, men overbeviser dog mest ved at lave virkelig god sorbet. Den er desuden både den hurtigste model og også den ismaskine med det laveste energiforbrug. Så er du fan af sorbet, er dette den rette model for dig!
Denne DeLonghi ismaskine laver en lækker hjemmelavet is. Den har samme design og funktioner som testvinderen, men adskiller sig ved at være i hvid og billigere end testvinderen.
DeLonghi ICK 5000 er udstyret med et display med temperaturindikator. Den kan opnå en frysetemperatur på -35 grader. Den har også en timer, som kan indstilles til maksimalt 60 minutter. Dens beholder har en kapacitet på 1,2 liter, hvilket ifølge vores undersøgelser giver 600 milliliter is. Det svarer til omkring 20 kugler hjemmelavet is. Ligesom hos testvinderen følger der en opskriftsbog med.
Den har modsat Wilfa-ismaskinen ingen holde-kold-funktion eller timer. Til gengæld er den ifølge vores undersøgelser nem at rengøre. Det fremgik også af vores analyse, at den larmer, og at støjniveauet øges i løbet af tilberedelsen. Det var desværre ikke muligt at finde frem til et decibelniveau.
Denne model adskiller sig også fra DeLonghi ICK6000 ved at være mindre. Testvinderen måler 43 x 33 x 24 centimeter, mens denne model måler 42 x 30 x 24 centimeter.
DeLonghi ICK 5000 er god til flødeis, sorbet og yoghurtis. Den kan lave 600 milliliter yoghurtis på 50 minutter. Til flødeis bruger den 1 time og 29 minutter, hvilket er det samme som tesvinderen, DeLonghi ICK6000. I praktiske tests fremgik det, at DeLonghi ICK 5000 producerede en cremet og ensartet konsistens. Vi fandt i vores undersøgelser ligeledes ud af, at isen er til den bløde side og smelter hurtigt på tallerkenen, hvis den ikke kommer i fryseren.
DeLonghi ICK 5000 har samme energiforbrug som testvinderen. Tilberedelsen af flødeis forbruger 198,3 watt. Energiforbruget ved sorbet ligger på 91,7 watt, mens energiforbruget til yoghurtis ligger på 115,8 watt. Den har sammen med testvinderen altså det højeste energiforbrug ved tilberedelse af fløde- og yoghurtis. Til tilberedelse af sorbet ligger den under energiforbruget af Sage- og Nemox-modellerne.
DeLonghi ICK 5000 er samme maskine som DeLonghi ICK 6000. Forskellen er farven i hvid, der godt kan give den et billigere udtryk. Til gengæld er DeLonghi ICK 5000 ideel til at lave din egen hjemmelavede is. Og hvis du kan leve med plast-looket, får du samme funktioner som testvinderen, men til færre penge!
Denne Nemox ismaskine er en ismaskine med kompressor. Den adskiller sig ved at være udstyret med smart-teknologi. Når du laver is, kan du vælge mellem hele 5 forskellige konsistenser og lave alt fra softice til frossen yoghurt og sorbet.
Nemox NXT1 I-Green L’Automatica kan bruges med to forskellige skåle, en fast og en aftagelig, der begge er fremstillet i ridse- og rustfrit stål. Der medfølger også et målebæger, en spatel og to røreblade. Den ene spatel er til den aftagelige skål, den anden bruges til den ikke-aftagelige skål.
Ismaskinen har en helautomatisk kompressor med smart-teknologi, der styrer forberedelses- og opbevaringstiden. Dette beregnes ud fra rummets temperatur og indholdets volumen. Når ismaskinen er færdig, udsender den en signallyd.
Den har ligesom Wilfa-modellen en holde-kold-funktion. Hvor Wilfa kan holde isen kold i 1 time, kan Nemox-maskinen indstilles til 8 timer. Efter de 8 timer slukker ismaskinen af sig selv.
Den aftagelige skål samt rørebladene tåler maskinopvask. Denne Nemox-ismaskine har med sine 57 decibel det laveste støjniveau i denne test. Modellen fås i flere farver: hvid, rød, sølv og sort, men den grønne model er den eneste, som har en aftagelig og en fast skål.
Tilberedelsen af 800 milliliter flødeis tager 1 timer og 5 minutter. Yoghurtisen tager 46 minutter og 52 sekunder, og sorbeten 33 minutter og 45 sekunder. Til sammenligning kan DeLonghi ICK 6000 lave 600 milliliter på henholdsvis 1 time og 29 minutter, 40 minutter og 50 minutter. Denne Nemox-ismaskine er den hurtigste ismaskine i testen til at tilberede sorbet. Resultatet af alle istyper blev cremet og ensartet. Når isen er færdig, slår ismaskinen automatisk over i holde-kold-funktion.
Anvender du den fastsiddende skål, skal du sætte den medfølgende gummiring rundt om kanten på skålen. Ved anvendelse af den aftagelige skål, bør du hælde 1 kop vand og lidt salt i den fastsiddende skål. Den aftagelige skål sættes ned over. Det er vigtigt at tjekke, om der er for den rette mængde vand i. Det gør du ved at løfte skålen op igen for at se, om hele ydersiden af skålen er våd.
Den markedsføres som en bæredygtig ismaskine. Men ifølge vores undersøgelser er det ikke den ismaskine i vores test, der forbruger mindst. Den forbruger mindre end testvinderen, når den laver fløde- og yoghurtis, men mere ved sorbet. Nemox-modellens energiforbrug ligger på 168,1 watt ved flødeis, 96,3 watt ved sorbet og 111,3 watt ved yoghurtis. Den forbruger altså også mere energi end testens mest energivenlige Steba IC150, der forbruger 74,6 watt, 77,9 watt og 74,6 watt. Den har samme effekt på 150 watt som Steba IC150.
Denne model er den dyreste blandt de bedste ismaskiner i vores test, men er en professionel ismaskine værdig. Den markedsføres som en bæredygtig maskine, men er ikke den ismaskine i testen med det laveste energiforbrug. Den forbruger eksempelvis mere end Steba IC150, der har det laveste energiforbrug i test. Til gengæld får du et bedre resultat. Den er altså et rigtig godt kompromis mellem bæredygtighed og lækker is.
Søger du en billig ismaskine uden kompressor, er Domo DO2309I et godt bud. Den indeholder modsat de andre modeller et fryseelement. Du kan ikke lave meget is ad gangen, men får en simpel og enkel model med manuelle indstillinger.
Domo DO2309I er nem at sætte sammen og adskiller sig fra andre modeller i testen ved at indeholde et køleelement i skålen, som skal sættes i fryseren i 24 timer inden tilberedelse. Den har en kapacitet på 1 liter, der giver dig 500 milliliter is, hvor andre modeller kan lave 600 milliliter is eller mere. Ifølge vores grundige undersøgelser er denne ismaskine nem at betjene og har kun en enkelt knap. Der er en sliske i låget, hvilket gør det muligt at tilføje ingredienser under omrøring.
Det fremgik også af tests, at den var besværlig at rengøre, da skålen ikke kan komme i opvaskemaskinen. Rørebladet tåler til gengæld maskinopvask. Skålen var i praktiske tests svær at tømme, da den ikke har et håndtag. Det er vores erfaring med ismaskinen, at der sad is tilbage på rørebladet. Noget af isen gik altså til spilde ligesom hos Wilfa-modellen.
Til gengæld vejer den 2,5 kilogram og mindre end de andre modeller i testen. Ifølge vores undersøgelser er denne model støjsvag, men det var desværre ikke muligt at finde frem til et specifikt decibelniveau.
Domo DO2309I klarer sig i tests godt til flødeis og meget godt til yoghurtis og frembringer et jævnt og ensartet resultat. Vi var ikke imponerede over dens evne til at lave sorbet, der ikke var hærdet i midten.
Modsat andre modeller skal dennes skål sættes i fryseren i 24 timer inden tilberedelsen. Den kan klare flødeis på 50 minutter, sorbet på 34 minutter og yoghurtis på 20 minutter. Ifølge vores undersøgelser er det muligt at nedsætte denne tid, hvis ismassen nedkøles i 4 timer i fryseren inden anvendelse. Massen skal ikke ligesom ved Ninja NC300 være helt frossen. Resultatet er en blød og cremet is. Vil du opnå en hårdere konsistens, kan du pakke isen i en lufttæt pose og lægge den i fryseren.
Det er vores erfaring med produktet, at det ikke er muligt at lave flere portioner ad gangen. Skålen afkøles for meget til at kunne lave en anden portion, og skålen skal i fryseren, inden den kan bruges igen.
Isen har tendens til at klæbe til skålen og kan være svær at få ud. Du kan løse dette ved at holde ydersiden under varmt vand, så isen løsner sig.
Dette er den billigste model blandt de bedste ismaskiner i vores ismaskine test. Den har ikke en lang levetid, men en billig pris. Den laver måske ikke den bedste hjemmelavede is, men du får stadig en lækker is. Den er altså ideel, hvis du vil afprøve en ismaskine for at se, om det er noget for dig at lave din egen is. Det er muligt at få den til under 300 kroner, hvilket ligger langt under de andre ismaskiner i testen, der starter ved cirka 1.500 kroner.