Ismaskine test – De bedste ismaskiner 2023

I vores ismaskine test kigger vi nærmere på de otte bedste ismaskiner til hjemmelavet is. Vi evaluerer og anmelder dem ud fra en grundig gennemgang og analyse af danske såvel som udenlandske brugeranmeldelser og ekspertvurderinger. Vi følger altid med i udviklingen af de seneste teknologier og opdaterer løbende vores tests.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

I denne test kigger vi på både en type ismaskine med og uden kompressor. Vi evaluerer dem ud fra nøje udvalgte parametre som brugervenlighed, og hvor gode de er til at lave flødeis, sorbet og også yoghurtis. Vi kigger også på, om maskinerne er nemme at rengøre, og om de enkelte dele tåler maskinopvask. Til sidst kigger vi på, hvor meget de mange forskellige ismaskiner larmer.

I vores købsguide går vi i dybden med disse kriterier og stiller skarpt på alt det, du skal vide om ismaskiner.

DeLonghi ICK 6000

bedst i test

Fordele
  • pros-icon.svg Nem at betjene og kan producere frisklavet is på 40-1 time og 29 min alt efter type is
  • pros-icon.svg Egnet til flødeis, sorbet-is og yoghurtis, hvor andre modeller er mere egnet til en bestemt type is
  • pros-icon.svg Opskrifter kan laves med mindre sukker, uden at det har indflydelse på resultatet
  • pros-icon.svg Der medfølger en opskriftsbog med 36 forskellige opskrifter
  • pros-icon.svg Kan valgfrit bruges med eller uden kompressor
Ulemper
  • cons-icon.svg Larmer ifølge tests under brug, og lyden øges under processen, så den larmer mere til sidst end i starten (dog varierer dette fra model til model)
  • cons-icon.svg Brugermanual kunne ifølge brugeranmeldelser være mere udførlig
  • cons-icon.svg Skålen er ikke ifølge vores undersøgelser forsynet med håndtag og kan være besværlig at tage ud
  • cons-icon.svg Har modsat andre modeller ingen timer eller start-/slukknap
  • cons-icon.svg Har modsat andre modeller ingen temperaturmåler, så du kan køle skålen ned, inden du går i gang med selve tilberedelsen.
  • cons-icon.svg Kompressoren ikke altid effektiv, og det kan være nødvendigt at sætte isen i fryseren for at hærde den.
  • cons-icon.svg Stor (43 x 33 x 24 cm) og tung (12,1) kg, største og næsttungeste i test

Detaljeret gennemgang

Denne DeLonghi ICK 6000-ismaskine med kompressor kan lave både flødeis, sorbet og yoghurtis, uden at du behøver for-køle ismaskine eller ingredienser. Den er effektiv og producerer is på mellem 40 minutter og 1 time og 29 minutter. Du får desuden også en opskriftsbog med 36 forskellige opskrifter.

Brugervenlighed og rengøring

Med denne ismaskine medfølger der en aftagelig skål af rustfrit stål med en kapacitet på 1,2 liter samt et gennemsigtigt låg. Der medfølger også et røreblad af plast og en ske.

Ismaskinen har en selvstændig kompressor, og den er nem at betjene. Den er udstyret med en drejeknap til 3 indstillinger: en indstilling med omrøring uden kompressor, en nedkølingsfunktion og en indstilling med omrøring uden kompressor.

Maskinen er stor og måler 43 x 33 x 24 centimeter. Den var i tests også tung og vejer 12,1 kilogram, hvilket er en ulempe, hvis du vil flytte rundt på den. Det er den andentungeste model i test, mens den tungeste er Sage-modellen, som vejer 13,5 kilogram.

Det var i vores undersøgelser af ismaskinen ikke muligt at finde ud af, præcis hvilket lydniveau denne model har. Til gengæld fandt vi ud af, at støjniveauet på samme model varierer. Mange forbrugere, der havde købt denne model, bemærkede et højt støjniveau, mens andre med samme model mente, støjniveauet var acceptabelt.

Vi fandt frem til, at rengøringen af ismaskinen er nem. De løse dele som beholder og røreblad tåler maskinopvask, mens resten kan tørres af med en fugtig klud.

Isfremstilling

Den indbyggede kompressor gør det muligt at afkøle isen, så du ikke behøver at nedkøle skålen separat i fryseren inden brug. Fabrikanten markedsfører maskinen til at blive kold nok til, at isen ikke behøver komme i fryseren, når den er færdig. Du kan bestemme isens konsistens i form af hårdhed. Det gør du ved at dreje på en knap. Men ifølge vores undersøgelser bliver isens konsistens ikke så fast som is købt i supermarkedet. Det kan altså være nødvendigt at sætte isen i fryseren i nogle timer for at kunne forme iskugler.

Den angivne skålkapacitet er på 1,2 liter, men den producerer cirka 600 milliliter is på 50 minutter afhængig af istype. I nogle tests viste ismaskinen sig at være langsommere. Det er vores erfaring med ismaskinen, at du godt kan reducere mængden af sukker til ½ eller ⅓ af den angivne mængde i opskrifterne, uden at det ødelægger resultatet. Vi fandt også frem til, at maskinen skal køre i yderligere 5 minutter, hvis du tilsætter nødder eller chokolade.

Energiforbrug – laveste energiforbrug ved sorbet

Ismaskinen har et højt energiforbrug sammenlignet med andre maskiner. Energiforbruget varierer, alt efter hvilken type is du laver. Ved flødeis ligger forbruget på 198,3 watt i timen. Ved yoghurtis er det på 115,8 watt. Til sammenligning har Sage-modellen et energiforbrug på henholdsvis 130,7 watt og 115,7 watt. Forbruget ved sorbet er lavt sammenlignet med andre modeller. Her ligger det på 91,7 watt, mens eksempelvis Sage-ismaskinens niveau ligger på 111,4 watt.

Vores vurdering

DeLonghi ICK 6000-ismaskine er en rigtig god allround-model i mellemprisklassen. Da den har en selvstændig kompressor, vælger du selv, om du vil bruge den som røremaskine til at blande is eller til også at fryse isen. Den har en forholdsvis lille beholder og er ikke beregnet til større portioner ad gangen. Men det er en god ismaskine, der producerer fremragende is af alle typer. Perfekt til sommeren, så du hurtigt kan lave is til familien!

Effekt i watt (W): 230 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,2 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 600 ml Frysetid vaniljeis: 1 t. og 29 min Frysetid sorbet: 40 min Frysetid yogurtis: 50 min Holde-kold-funktion: Nej Tåler opvaskemaskine: Ja, isbeholder og røreblade Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Energiforbrug vaniljeis: 198,3 Wh Energiforbrug sorbet: 91,7 Wh Energiforbrug yogurtis: 115,8 Wh Ledningslængde i centimeter (cm): 158 cm Farve: Sølv Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 43 x 33 x 24 cm Vægt: 12,1 kg

Wilfa ICM-C15

bedste billige

Fordele
  • pros-icon.svg Stor kapacitet (1,5 L) med reel kapacitet på 900 ml til meget is
  • pros-icon.svg Udstyret med timer
  • pros-icon.svg Kort forberedelsestid sammenlignet med andre modeller
  • pros-icon.svg Holde-kold-funktion holder isen frosset i 60 minutter, når den er lavet færdig
Ulemper
  • cons-icon.svg Ingen forudindstillede programmer som eksempelvis Sage
  • cons-icon.svg Rørepinden har tendens til at køre fast, inden isen er helt færdig
  • cons-icon.svg Skålen er smal, og det kan være svært at arbejde i den og få isen ordentligt ud og is går derfor til spilde
  • cons-icon.svg Placerer du ismaskinen med skålen tættest på dig, vender knapper og display på hovedet.
  • cons-icon.svg Ledningen er placeret uhensigtsmæssigt, så knapperne ender med at vende på hovedet
  • cons-icon.svg Brugermanualen er kortfattet og giver ingen yderligere forklaringer af knapper og funktioner i henhold til at producere is.
  • cons-icon.svg Det er svært at få al isen af rørepinden bagefter, da den har masser af hjørner og kroge

Detaljeret gennemgang

Wilfa ICM-C15 er en ismaskine med kompressor. Den adskiller sig fra testvinderen ved at have et LCD-display og en timer. Den har også en stor kapacitet og kan holde isen på de rette kolde temperaturer i op til en time.

Brugervenlighed og rengøring

Denne Wilfa-ismaskine er udstyret med et LCD-display og 4 knapper: tændknap, to knapper til tidsindstilling, en start- og slukknap. Den har altså ingen forudindstillede programmer til bestemte istyper, så du skal selv styre processen via tidsindstilling. Den fungerer med frysetemperaturer på mellem -18 og -35 grader.

Der medfølger samme tilbehør som hos testvinderen: en aftagelig skål i rustfrit stål, et gennemsigtigt låg, et røreblad og en spatel i halvblødt plast. Med denne model får du også et målebæger, hvilket der ikke medfølger vores bedst i test.

Vi var ikke imponerede over ismaskinens design. Ledningen sidder placeret sådan, at det er nemmest at have Wilfa ICM-C15 stående med skålen tættest på dig. Men gør du dette, vender knapper og display på hovedet. Sætter du den sådan, at knapperne vender den rigtige vej, er skålen langt fra dig, hvilket er en ulempe under brug. Du kan placere den, så den står med siden til dig, men knapperne vil stadig ikke vende hensigtsmæssigt.

Den har et lavt støjniveau på 59 decibel kun overgået af Nemox-modellen, der har et lydniveau på 57 decibel. Ninja har til sammenligning et lydniveau på 88,4 decibel.

Isfremstilling

Wilfa ICM-C15-ismaskinen har en angivet kapacitet på 1,5 liter og kan producere 900 milliliter is, hvilket er mere end både testvinderens 600 og premiummodellens 900 milliliter. Du indstiller maskinen ved at trykke på plus eller minus for at vælge tidsintervaller. Den længste indstilling er på 60 minutter. Til flødeis skal du regne med omkring 40 minutter.

Skålen udvider sig under anvendelse, og det anbefales derfor kun at fylde skålen maksimalt 40 procent. Når du har valgt den ønskede tidsindstilling, hælder du de forberedte ingredienser i og trykker på start. Ismaskinen giver et jævnt og ensartet resultat. Resultatet er en blød is og ikke hård. Til gengæld viste isen sig i tests at smelte hurtigt på tallerkenen.

Der er en åbning i låget, så du kan tilføje ingredienser som eksempelvis hakket chokolade og/eller nødder undervejs uden at skulle tage låget af. Det er nødvendigt at trykke på stopknappen, inden du tilføjer andre ingredienser, og også at trykke på start igen, så isen kan laves færdig. Føjer du chokoladestykker til eksempelvis en vaniljeis, skal de tilføjes cirka halvvejs i processen – altså efter 20 minutter. Låget er udstyret med en lås, der klikkes fast.

Du kan på denne Wilfa-ismaskine ikke ligesom på vores bedst i test vælge, om du laver is med eller uden kompressor. Til gengæld kan denne ismaskine modsat DeLonghi ICK 6000 holde isen kold, efter den er lavet færdig. Aktiverer du denne funktion vil ismaskinen fryse isen i intervaller med 10 minutters mellemrum i maksimalt 60 minutter. Det er en fordel, hvis du ikke skal servere isen med det samme.

Der medfølger to opskrifter: en grundopskrift og en opskrift på en jordbærsorbet. Du får også tips til, hvad du kan tilføje. Til sammenligning får du med testvinderen en opskriftsbog med 36 opskrifter. Den egner sig ligesom testvinderen til alle istyper: sorbet, yoghurtis og flødeis.

Vores vurdering

Wilfa ICM-C15 er en billigere model, men stadig effektiv og hurtig, så du kan servere is på maksimalt en time. Den har en stor skål og egner sig derfor til en større husholdning, eller til når du vil lave en større portion is til eksempelvis gæster. Designet er forvirrende, men når først du har vænnet dig til ismaskinen, vil dette formentlig ikke længere virke forstyrrende.

Effekt i watt (W): 150 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,5 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 900 ml Frysetid vaniljeis: 40-60 min Frysetid sorbet: Ikke angivet Frysetid yogurtis: Ikke angivet Holde-kold-funktion: Ja Tåler opvaskemaskine: Ja, løse dele Lydniveau i decibel (dB): 59 dB Energiforbrug vaniljeis: Ikke angivet Energiforbrug sorbet: Ikke angivet Energiforbrug yogurtis: Ikke angivet Ledningslængde i centimeter (cm): Ikke angivet Farve: Sølv Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 40,2 x 28,1 x 24,5 cm Vægt: 10,35 kg

Sage The Smart Scoop

bedste premium

Fordele
  • pros-icon.svg Køler ned, inden ingredienser kommer i (-30°C)
  • pros-icon.svg Nem betjening med skridt-for-skridt-forklaringer og nem programmering (12 indstillinger)
  • pros-icon.svg Mulighed for manuel indstilling uden at bruge forudindstillede programmer
  • pros-icon.svg Holde-kold-funktion (op til 3 timer)
  • pros-icon.svg Støjsvag i tests
  • pros-icon.svg Afgiver signal, når isen er færdig
Ulemper
  • cons-icon.svg Kan være besværlig at rengøre, da der er mange små dele på ismaskinen
  • cons-icon.svg Der medfølger ikke et målebæger
  • cons-icon.svg Ikke så effektiv til yoghurtis med frugt, hvor noget af massen bliver siddende i bunden
  • cons-icon.svg Tung (13,5 kg), tungeste i test

Detaljeret gennemgang

Ligesom testvinderen og testens bedste billige er denne ismaskine med kompressor og elektronisk display. Den adskiller sig fra de to første ved at nedkøle skålen, inden ingredienserne tilsættes. Og så har den intelligente sensorer, der måler isens hårdhed og sørger for den rette konsistens og tilberedelsestid.

Brugervenlighed og rengøring

Den har en angivet kapacitet på 1,3 liter og kan producere en portion is på cirka 700 milliliter, altså 200 milliliter mindre end Wilfa.

Den er egnet til flere forskellige typer is, herunder, gelato – en italiensk is – flødeis, sorbet og frozen yoghurt. Der medfølger en aftagelig skål, røreblad og spatel. Der medfølger modsat Wilfa-ismaskinen ikke et målebæger. Den har en kortere ledning end eksempelvis testvinderen, der har en ledning på 158 centimeter, hvor denne Sage-ismaskine har en ledning på 125 centimeter.

Den er udstyret med forudindstillede programmer, men du har også mulighed for at indstille den manuelt. Du kan vælge mellem temperaturer i celsius og fahrenheit. Den har ligesom Wilfa-modellen en holde-kold-funktion og timer, som kan indstilles fra 5 til 180 minutter, samt signallyd.

Displayet veksler mellem at angive temperaturen, og i hvor lang tid ismaskinen har kørt. Den angiver ikke, hvor lang tid der er tilbage, men på en bar nederst på skærmen, kan du følge med i, hvor hård isen er. Frysetemperaturerne kan indstilles fra 0 til -30 grader.

Modsat Wilfa ICM-C15 går ikke meget af den hjemmelavede is til spilde under tømningen. Men ligesom Wilfa-modellen er skålen på Sage The Smart Scoop dyb og smal, så det tager længere tid end hos andre modeller at tømme den. Det var ifølge vores undersøgelser til gengæld ikke svært. Men ismaskinen var i tests besværlig at rengøre, da der er små dele på den.

Det var desværre ikke muligt at finde frem til et lydniveau for denne model. Til gengæld viste undersøgelser, at den er støjsvag sammenlignet med andre modeller på markedet. Den er forsynet med en børnelås, så indstillingerne ikke kan ændres ved at trykke på knapperne.

Isfremstilling

Den har 4 forudindstillede programmer og 12 mulige indstillinger. Du kan også indstille den manuelt efter dine personlige præferencer. Denne model adskiller sig fra andre modeller ved at nedkøle, inden ingredienser tilsættes. I praktiske tests tog det 10 minutter at gå fra 19 grader til minus 31 grader.

Ismaskinen er udstyret med smart-teknologi, der måler isens konsistens og hårdhed. Den giver en cremet is, der kan spises som den er. Men ifølge vores undersøgelser blev den bedre af at komme i fryseren et stykke tid. Det er vores erfaring med denne ismaskine, at den var mindre effektiv til at lave yoghurtis med frugt. I praktiske tests fremgik det, at ismassen blev siddende i bunden og frøs til en blok.

Energiforbrug

Sage The Smart Scoop har et lavere energiforbrug end testvinderen, når den laver flødeis og yoghurtis. Her ligger forbruget på henholdsvis 130,7 og 115,7 watt, mens DeLonghi-testvinderen har et forbrug på 198,3 og 115,8 watt. Til sorbet har Sage-modellen et højere forbrug på 111,4 sammenlignet med DeLonghi-modellens 91,7 watt.

Vores vurdering

Dette er en god ismaskine til dig, der gerne vil have en fuldautomatisk ismaskine med hele 4 forudindstillede programmer og 12 indstillinger til finjustering af konsistens og hårdhed. Den har flere funktioner end testvinderen og kan udover de tre gængse typer is som flødeis, sorbet og yoghurtis også lave gelato. Den nedkøler modsat mange andre modeller, inden ismassen tilsættes, så isen tilberedes hurtigere. Den har desuden det laveste energiforbrug i test, når du laver vaniljeis. Energiforbruget til sorbet er til gengæld højere, så hvis du mest laver sorbet, anbefaler vi testvinderen.

Effekt i watt (W): 200 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,3 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 700 ml Frysetid vaniljeis: 1 t. 2 min Frysetid sorbet: 54 min 17 s Frysetid yogurtis: 56 min 26 s Holde-kold-funktion: Ja Tåler opvaskemaskine: Ja, isbeholder og røreblade Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Energiforbrug vaniljeis: 130,7 Wh Energiforbrug sorbet: 111,4 Wh Energiforbrug yogurtis: 115,7 Wh Ledningslængde i centimeter (cm): 125 cm Farve: Sølv Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 41 x 28 x 28 cm Vægt: 13,5 kg

Ninja NC300

bedste alsidige ismaskine

Fordele
  • pros-icon.svg Som den eneste model i test også velegnet til smoothies og milkshakes
  • pros-icon.svg Hurtig, blander is på 2 minutter
  • pros-icon.svg BPA- og PFAS-frie dele
  • pros-icon.svg Brugervenlig, intuitiv og alt klikker nemt på plads
  • pros-icon.svg Hurtige omrøringer sikrer jævn og ensartet konsistens
  • pros-icon.svg Nem at rengøre
  • pros-icon.svg Praktisk design fylder mindre på køkkenbordet
  • pros-icon.svg Automatisk sluk
  • pros-icon.svg Velegnet til fedtfattige blandinger
Ulemper
  • cons-icon.svg Programmet er ikke langt nok, og konsistensen bliver bedre, hvis du kører den 2 gange
  • cons-icon.svg Uden indbygget kompressor – Frysetiden er lang (24 timer)
  • cons-icon.svg Kun muligt at lave små portioner ad gangen
  • cons-icon.svg Skal stå på plan flade, så den frosne masse ikke beskadiger ismaskinen
  • cons-icon.svg Højt lydniveau (88,4 dB)

Detaljeret gennemgang

Ninja NC300 adskiller sig fra de tre bedste ismaskiner i vores test ved at være en ismaskine uden kompressor. Den kan fremtrylle hjemmelavet is af både yoghurt eller fløde, men også sorbet. Ud over alverdens lækre is kan du også lave smoothies og milkshakes med denne model.

Bruger og rengøringsvenlighed ismaskine

Denne ismaskine uden kompressor fungerer ved at blende isen til den rette konsistens med blade i rustfrit stål. Den har et intuitivt kontrolpanel foran. Ifølge vores undersøgelser var det nemt og hurtigt at klikke alt på plads.

Der medfølger tre beholdere med en kapacitet på 473 milliliter og dertilhørende låg. Det giver dig mulighed for at tilberede flere mindre portioner is og i alt op til 1,4 liter færdiglavet is. Modsat andre modeller i testen slukker denne automatisk, når den hjemmelavede is er klar.

Ninja NC300 har et støjniveau på 88,4 decibel sammenlignet med Wilfa-modellen, der har et støjniveau på 59 decibel. Til gengæld var ismaskinen ifølge tests nem at rengøre. Alle beholdere, låg og klingen tåler maskinopvask. Det er vores erfaring med ismaskinen, at is sætter sig på møtrikken, som beholderen skrues fast på. Den skal rengøres med en klud.

Isfremstilling

Ninja-modellen har ingen kompressor og egner sig til flødeis, sorbet, frozen yoghurt-is, men også let is med mindre sukker samt smoothies og milkshakes. For at lave is med Ninja-modellen skal du fryse ingredienserne først, inden du sætter dem i ismaskinen. Du fylder beholderne og sætter dem i fryseren i 24 timer.

I nogle tests efterlod den et lag på en centimeter i bunden, som ikke var blevet blandet med resten. Det fremgik også af vores analyse, at der ikke var nogen forskel på konsistensen på gelato og flødeis. I nogle tests var flødeis tør ovenpå, og det var nødvendigt at trykke på “re-spin”-knappen til ekstra omrøring.

Den klarer en sorbet på 2 minutter og 20 sekunder, men konsistensen var smuldret. Efter ekstra tid var teksturen mere cremet end før, men stadig “tør”. Du kan løse dette ved at tilføje væske, inden du giver massen en ekstra omrøring.

Der er en separat knap, som skal trykkes, når du vil tilsætte nødder og/eller chokolade. Ninja anbefaler at lave en udhuling på 4 centimeter i midten af massen, når du vil tilføje flere ingredienser. Dette var ifølge tests svært med en ske, fordi massen var hård. En æble-udhuler var mere effektiv, men det var bøvlet.

Det er vores erfaring med Ninja-modellen, at den ikke var effektiv til at blande ingredienser som nødder i, uden at de blev blendet fuldstændigt. Funktionen virkede godt med kiks som eksempelvis Oreos. Ismaskinen er ikke udstyret med en nedtæller, men en bar foran angiver den resterende tid.

Vores vurdering

Dette er ikke en traditionel ismaskine med kompressor, som kan fryse isen, men en ismaskine, der kan omrøre allerede frosne ingredienser til en lækker konsistens. Den er perfekt til dig, der gerne vil lave en sund is derhjemme med mindre sukker. Desuden er det den eneste model i test, der også er en god ismaskine til smoothies og milkshakes. Og så koster den omkring 600 kroner mindre end testvinderen.

Effekt i watt (W): 800 W Kompressor: Nej Angivet kapacitet i liter (L): 1,4 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 1.400 ml Frysetid vaniljeis: Ikke relevant Frysetid sorbet: Ikke relevant Frysetid yogurtis: Ikke relevant Holde-kold-funktion: Nej Tåler opvaskemaskine: Ja, beholdere, låg og klinge Lydniveau i decibel (dB): 88,4 dB Energiforbrug vaniljeis: Ikke angivet Energiforbrug sorbet: Ikke angivet Energiforbrug yogurtis: Ikke angivet Ledningslængde i centimeter (cm): Ikke angivet Farve: Sort og sølv Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 16,5 x 27 x 40,5 cm Vægt: 6,49 kg

Steba IC150

ismaskine med lavt energiforbrug

Fordele
  • pros-icon.svg Lavt energiforbrug (74,6-77,9 Wh) laveste i test
  • pros-icon.svg Fremragende til sorbet
  • pros-icon.svg Hurtig (ca. 35-37 min), næsthurtigste i test
  • pros-icon.svg Lang ledning (173 cm)
Ulemper
  • cons-icon.svg Ikke velegnet til vaniljeis, der klumper og blev til krystalliseret is
  • cons-icon.svg Besværligt at få isen ud og meget af det går til spilde

Detaljeret gennemgang

Steba IC150 ismaskine med kompressor kan fryse isen under tilberedning. Den er hurtigere end de andre ismaskiner i testen og har også et lavt energiforbrug. Dens evne til at lave flødeis og yoghurtis var dog ikke overbevisende. Til gengæld laver den en fremragende sorbet!

Brugervenlighed og rengøring

Denne Steba ismaskine er ikke udstyret med et elektronisk display eller holde-kold-funktion som Wilfa ICM-C15, men den er til gengæld forsynet med en signallyd og timer i form af en drejeknap. Temperaturen angives i et lille vindue.

Det var desværre ikke muligt at finde oplysninger om rengøring og støjniveau.

Isfremstilling

Modellen indeholder en indbygget kompressor, der giver dig en kort frysetid sammenlignet med eksempelvis testvinderen og testens premiummodel. I praktiske tests lavede den vaniljeis på 35 minutter og 50 sekunder, sorbet på 37 minutter og 30 sekunder og yoghurtis på 36 minutter og 40 sekunder.

Testvinderen har til sammenligning brug for 1 time og 29 minutter til vaniljeis. Til sorbet og yoghurtis brugte den henholdsvis 40 og 50 minutter. Sage The Smart Scoop brugte også længere tid. Den lavede vaniljeis på 1 time og 2 minutter, sorbet på 54 minutter og 17 sekunder og yoghurtis på 56 minutter og 26 sekunder.

Vi er desværre ikke imponerede over dens samlede præstation. Denne maskine er eksempelvis ikke effektiv til vaniljeis. Ifølge vores undersøgelser blev den færdige is klumpet. Der var i tests også iskrystaller i. Af praktiske tests fremgik det også, at bladene efter 43 minutter gik i stå og ikke var i stand til at røre mere. Til gengæld fik sorbeten en blød og jævn konsistens.

Energiforbrug

Steba IC150-ismaskinen har et lavere energiforbrug end de andre modeller i testen. Hvor DeLonghi ICK 600 til flødeis har et energiforbrug på 198,3 watt, havde denne model et forbrug på 74,6 watt. Til yoghurtis forbruger denne model 74,6 watt, mens DeLonghi her ligger på 115,8. Også ved tilberedningen af sorbet ligger Steba med 77,9, mens testvinderen forbruger 91,7 watt.

Vores vurdering

Det er overordnet set en god ismaskine til lækker hjemmelavet is, men overbeviser dog mest ved at lave virkelig god sorbet. Den er desuden både den hurtigste model og også den ismaskine med det laveste energiforbrug. Så er du fan af sorbet, er dette den rette model for dig!

Effekt i watt (W): 150 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,5 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 1.200 ml Frysetid vaniljeis: 35 min 50 s Frysetid sorbet: 37 min 30 s Frysetid yogurtis: 36 min 40 s Holde-kold-funktion: Nej Tåler opvaskemaskine: Ja, beholdere og låg Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Energiforbrug vaniljeis: 74,6 Wh Energiforbrug sorbet: 77,9 Wh Energiforbrug yogurtis: 74,6 Wh Ledningslængde i centimeter (cm): 173 cm Farve: Sort Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 24 x 41 x 28 cm Vægt: 10,5 kg
Fordele
  • pros-icon.svg Nem at rengøre og betjene
  • pros-icon.svg Skridsikre gummifødder, så den står godt fast på køkkenbordet
  • pros-icon.svg Egnet til forskellige typer is
  • pros-icon.svg Mindre end DeLonghi ICK6000
Ulemper
  • cons-icon.svg Langsom (600 ml på 50 min) sammenlignet med andre modeller i test
  • cons-icon.svg Tung (12,1 kg)
  • cons-icon.svg Larmer, mest til sidst
  • cons-icon.svg Skål har ingen håndtag
  • cons-icon.svg Ikke udstyret med temperaturmåler

Detaljeret gennemgang

Denne DeLonghi ismaskine laver en lækker hjemmelavet is. Den har samme design og funktioner som testvinderen, men adskiller sig ved at være i hvid og billigere end testvinderen.

Brugervenlighed og rengøring

DeLonghi ICK 5000 er udstyret med et display med temperaturindikator. Den kan opnå en frysetemperatur på -35 grader. Den har også en timer, som kan indstilles til maksimalt 60 minutter. Dens beholder har en kapacitet på 1,2 liter, hvilket ifølge vores undersøgelser giver 600 milliliter is. Det svarer til omkring 20 kugler hjemmelavet is. Ligesom hos testvinderen følger der en opskriftsbog med.

Den har modsat Wilfa-ismaskinen ingen holde-kold-funktion eller timer. Til gengæld er den ifølge vores undersøgelser nem at rengøre. Det fremgik også af vores analyse, at den larmer, og at støjniveauet øges i løbet af tilberedelsen. Det var desværre ikke muligt at finde frem til et decibelniveau.

Denne model adskiller sig også fra DeLonghi ICK6000 ved at være mindre. Testvinderen måler 43 x 33 x 24 centimeter, mens denne model måler 42 x 30 x 24 centimeter.

Isfremstilling

DeLonghi ICK 5000 er god til flødeis, sorbet og yoghurtis. Den kan lave 600 milliliter yoghurtis på 50 minutter. Til flødeis bruger den 1 time og 29 minutter, hvilket er det samme som tesvinderen, DeLonghi ICK6000. I praktiske tests fremgik det, at DeLonghi ICK 5000 producerede en cremet og ensartet konsistens. Vi fandt i vores undersøgelser ligeledes ud af, at isen er til den bløde side og smelter hurtigt på tallerkenen, hvis den ikke kommer i fryseren.

Energiforbrug

DeLonghi ICK 5000 har samme energiforbrug som testvinderen. Tilberedelsen af flødeis forbruger 198,3 watt. Energiforbruget ved sorbet ligger på 91,7 watt, mens energiforbruget til yoghurtis ligger på 115,8 watt. Den har sammen med testvinderen altså det højeste energiforbrug ved tilberedelse af fløde- og yoghurtis. Til tilberedelse af sorbet ligger den under energiforbruget af Sage- og Nemox-modellerne.

Vores vurdering

DeLonghi ICK 5000 er samme maskine som DeLonghi ICK 6000. Forskellen er farven i hvid, der godt kan give den et billigere udtryk. Til gengæld er DeLonghi ICK 5000 ideel til at lave din egen hjemmelavede is. Og hvis du kan leve med plast-looket, får du samme funktioner som testvinderen, men til færre penge!

Effekt i watt (W): 230 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,2 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 600 ml Frysetid vaniljeis: 1 h 29 min Frysetid sorbet: 40 min Frysetid yogurtis: 50 min Holde-kold-funktion: Nej Tåler opvaskemaskine: Ja, beholdere og låg Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Energiforbrug vaniljeis: 198,3 Wh Energiforbrug sorbet: 91,7 Wh Energiforbrug yogurtis: 115,8 Wh Ledningslængde i centimeter (cm): 160 cm Farve: Hvid Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 24 x 30 x 42 cm Vægt: 12,1 kg

Nemox NXT1 I-Green L'Automatica

bedste ismaskine med smart-teknologi

Fordele
  • pros-icon.svg Smart-teknologi beregner tilberedelses- og holde-kold-tid
  • pros-icon.svg Fuldautomatisk kompressor
  • pros-icon.svg 2 skåltyper (fast og aftagelig)
  • pros-icon.svg Mulighed for at vælge mellem 5 forskellige konsistenser
  • pros-icon.svg Holde-kold-funktion i op til 8 timer
  • pros-icon.svg Bæredygtigt design
Ulemper
  • cons-icon.svg Kort ledningslængde (122 cm)
  • cons-icon.svg Fremstillet i plast, hvilket godt kan gøre udtrykket mindre eksklusivt

Detaljeret gennemgang

Denne Nemox ismaskine er en ismaskine med kompressor. Den adskiller sig ved at være udstyret med smart-teknologi. Når du laver is, kan du vælge mellem hele 5 forskellige konsistenser og lave alt fra softice til frossen yoghurt og sorbet.

Brugervenlighed – rengøringsvenlig ismaskine

Nemox NXT1 I-Green L’Automatica kan bruges med to forskellige skåle, en fast og en aftagelig, der begge er fremstillet i ridse- og rustfrit stål. Der medfølger også et målebæger, en spatel og to røreblade. Den ene spatel er til den aftagelige skål, den anden bruges til den ikke-aftagelige skål.

Ismaskinen har en helautomatisk kompressor med smart-teknologi, der styrer forberedelses- og opbevaringstiden. Dette beregnes ud fra rummets temperatur og indholdets volumen. Når ismaskinen er færdig, udsender den en signallyd.

Den har ligesom Wilfa-modellen en holde-kold-funktion. Hvor Wilfa kan holde isen kold i 1 time, kan Nemox-maskinen indstilles til 8 timer. Efter de 8 timer slukker ismaskinen af sig selv.

Den aftagelige skål samt rørebladene tåler maskinopvask. Denne Nemox-ismaskine har med sine 57 decibel det laveste støjniveau i denne test. Modellen fås i flere farver:  hvid, rød, sølv og sort, men den grønne model er den eneste, som har en aftagelig og en fast skål.

Isfremstilling

Tilberedelsen af 800 milliliter flødeis tager 1 timer og 5 minutter. Yoghurtisen tager 46 minutter og 52 sekunder, og sorbeten 33 minutter og 45 sekunder. Til sammenligning kan DeLonghi ICK 6000 lave 600 milliliter på henholdsvis 1 time og 29 minutter, 40 minutter og 50 minutter. Denne Nemox-ismaskine er den hurtigste ismaskine i testen til at tilberede sorbet. Resultatet af alle istyper blev cremet og ensartet. Når isen er færdig, slår ismaskinen automatisk over i holde-kold-funktion.

Anvender du den fastsiddende skål, skal du sætte den medfølgende gummiring rundt om kanten på skålen. Ved anvendelse af den aftagelige skål, bør du hælde 1 kop vand og lidt salt i den fastsiddende skål. Den aftagelige skål sættes ned over. Det er vigtigt at tjekke, om der er for den rette mængde vand i. Det gør du ved at løfte skålen op igen for at se, om hele ydersiden af skålen er våd.

Energiforbrug

Den markedsføres som en bæredygtig ismaskine. Men ifølge vores undersøgelser er det ikke den ismaskine i vores test, der forbruger mindst. Den forbruger mindre end testvinderen, når den laver fløde- og yoghurtis, men mere ved sorbet. Nemox-modellens energiforbrug ligger på 168,1 watt ved flødeis, 96,3 watt ved sorbet og 111,3 watt ved yoghurtis. Den forbruger altså også mere energi end testens mest energivenlige Steba IC150, der forbruger 74,6 watt, 77,9 watt og 74,6 watt. Den har samme effekt på 150 watt som Steba IC150.

Vores vurdering

Denne model er den dyreste blandt de bedste ismaskiner i vores test, men er en professionel ismaskine værdig. Den markedsføres som en bæredygtig maskine, men er ikke den ismaskine i testen med det laveste energiforbrug. Den forbruger eksempelvis mere end Steba IC150, der har det laveste energiforbrug i test. Til gengæld får du et bedre resultat. Den er altså et rigtig godt kompromis mellem bæredygtighed og lækker is.

Effekt i watt (W): 150 W Kompressor: Ja Angivet kapacitet i liter (L): 1,7 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 800 ml Frysetid vaniljeis: 1 h 5 min Frysetid sorbet: 33 min 45 s Frysetid yogurtis: 46 min 52 s Holde-kold-funktion: Ja Tåler opvaskemaskine: Ja, beholdere og låg Lydniveau i decibel (dB): 57 dB Energiforbrug vaniljeis: 168,1 Wh Energiforbrug sorbet: 96,3 Wh Energiforbrug yogurtis: 111,3 Wh Ledningslængde i centimeter (cm): 122 cm Farve: Sølv Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 27 x 38 x 24,5 cm. Vægt: 10,3 kg

Domo DO2309I

bedste ismaskine på budget

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Manuel, nem indstilling med en enkelt funktion
  • pros-icon.svg Hurtig fremstilling af is (20-50 min)
  • pros-icon.svg Støjsvag i tests
Ulemper
  • cons-icon.svg Lille beholder (0,5 L), mindste beholder i test
  • cons-icon.svg Kan kun lave en skålfuld ad gangen
  • cons-icon.svg Skålen skal i fryseren i 24 timer inden anvendelse
  • cons-icon.svg Skålen optager meget plads i fryseren
  • cons-icon.svg Skål tåler ikke maskinopvask og skal rengøres med en fugtig klud
  • cons-icon.svg Ikke så velegnet til sorbet, der ikke blev hærdet tilstrækkeligt
  • cons-icon.svg Har ifølge vores undersøgelser ikke en lang levetid
  • cons-icon.svg Kan ikke anvendes til likør-is

Detaljeret gennemgang

Søger du en billig ismaskine uden kompressor, er Domo DO2309I et godt bud. Den indeholder modsat de andre modeller et fryseelement. Du kan ikke lave meget is ad gangen, men får en simpel og enkel model med manuelle indstillinger.

Brugervenlighed og rengøring

Domo DO2309I er nem at sætte sammen og adskiller sig fra andre modeller i testen ved at indeholde et køleelement i skålen, som skal sættes i fryseren i 24 timer inden tilberedelse. Den har en kapacitet på 1 liter, der giver dig 500 milliliter is, hvor andre modeller kan lave 600 milliliter is eller mere. Ifølge vores grundige undersøgelser er denne ismaskine nem at betjene og har kun en enkelt knap. Der er en sliske i låget, hvilket gør det muligt at tilføje ingredienser under omrøring.

Det fremgik også af tests, at den var besværlig at rengøre, da skålen ikke kan komme i opvaskemaskinen. Rørebladet tåler til gengæld maskinopvask. Skålen var i praktiske tests svær at tømme, da den ikke har et håndtag. Det er vores erfaring med ismaskinen, at der sad is tilbage på rørebladet. Noget af isen gik altså til spilde ligesom hos Wilfa-modellen.

Til gengæld vejer den 2,5 kilogram og mindre end de andre modeller i testen. Ifølge vores undersøgelser er denne model støjsvag, men det var desværre ikke muligt at finde frem til et specifikt decibelniveau.

Isfremstilling

Domo DO2309I klarer sig i tests godt til flødeis og meget godt til yoghurtis og frembringer et jævnt og ensartet resultat. Vi var ikke imponerede over dens evne til at lave sorbet, der ikke var hærdet i midten.

Modsat andre modeller skal dennes skål sættes i fryseren i 24 timer inden tilberedelsen. Den kan klare flødeis på 50 minutter, sorbet på 34 minutter og yoghurtis på 20 minutter. Ifølge vores undersøgelser er det muligt at nedsætte denne tid, hvis ismassen nedkøles i 4 timer i fryseren inden anvendelse. Massen skal ikke ligesom ved Ninja NC300 være helt frossen. Resultatet er en blød og cremet is. Vil du opnå en hårdere konsistens, kan du pakke isen i en lufttæt pose og lægge den i fryseren.

Det er vores erfaring med produktet, at det ikke er muligt at lave flere portioner ad gangen. Skålen afkøles for meget til at kunne lave en anden portion, og skålen skal i fryseren, inden den kan bruges igen.

Isen har tendens til at klæbe til skålen og kan være svær at få ud. Du kan løse dette ved at holde ydersiden under varmt vand, så isen løsner sig.

Vores vurdering

Dette er den billigste model blandt de bedste ismaskiner i vores ismaskine test. Den har ikke en lang levetid, men en billig pris. Den laver måske ikke den bedste hjemmelavede is, men du får stadig en lækker is. Den er altså ideel, hvis du vil afprøve en ismaskine for at se, om det er noget for dig at lave din egen is. Det er muligt at få den til under 300 kroner, hvilket ligger langt under de andre ismaskiner i testen, der starter ved cirka 1.500 kroner.

Effekt i watt (W): 12 W Kompressor: Nej Angivet kapacitet i liter (L): 1 L Volumen ingredienser i milliliter (ml): 0,5 L Frysetid vaniljeis: 50 min Frysetid sorbet: 34 min Frysetid yogurtis: 20 min Holde-kold-funktion: Nej Tåler opvaskemaskine: Nej Lydniveau i decibel (dB): Ikke angivet Energiforbrug vaniljeis: Ikke relevant Energiforbrug sorbet: Ikke relevant Energiforbrug yogurtis: Ikke relevant Ledningslængde i centimeter (cm): 104 cm Farve: Hvid Mål (B x D x H) i centimeter (cm): 23 x 23 x 20 cm Vægt: 2,5 kg

Guide Sådan vælger du den bedste ismaskine

 
DeLonghi-ICK-6000.png

DeLonghi ICK 6000

Wilfa_ICM-C15-transformed.png

Wilfa ICM-C15

615b612b76dc7-2-Sage-BCI600-The-Smart-Scoop-ismaskine.png

Sage The Smart Scoop

Ninja-NC300.webp

Ninja NC300

615b613f51890-8-Steba-IC150-Ismaskine.png

Steba IC150

DeLonghi_Il_Gelataio_ICK_5000-transformed.png

DeLonghi Il Gelataio ICK 5000

Nemox-NXT1-I-Green-LAutomatica-scaled.webp

Nemox NXT1 I-Green L'Automatica

Domo_DO2309I-transformed.png

Domo DO2309I

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - -
Effekt i watt (W) 230 W 150 W 200 W 800 W 150 W 230 W 150 W 12 W
Kompressor Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Nej
Angivet kapacitet i liter (L) 1,2 L 1,5 L 1,3 L 1,4 L 1,5 L 1,2 L 1,7 L 1 L
Volumen ingredienser i milliliter (ml) 600 ml 900 ml 700 ml 1.400 ml 1.200 ml 600 ml 800 ml 0,5 L
Frysetid vaniljeis 1 t. og 29 min 40-60 min 1 t. 2 min Ikke relevant 35 min 50 s 1 h 29 min 1 h 5 min 50 min
Frysetid sorbet 40 min Ikke angivet 54 min 17 s Ikke relevant 37 min 30 s 40 min 33 min 45 s 34 min
Frysetid yogurtis 50 min Ikke angivet 56 min 26 s Ikke relevant 36 min 40 s 50 min 46 min 52 s 20 min
Holde-kold-funktion Nej Ja Ja Nej Nej Nej Ja Nej
Tåler opvaskemaskine Ja, isbeholder og røreblade Ja, løse dele Ja, isbeholder og røreblade Ja, beholdere, låg og klinge Ja, beholdere og låg Ja, beholdere og låg Ja, beholdere og låg Nej
Lydniveau i decibel (dB) Ikke angivet 59 dB Ikke angivet 88,4 dB Ikke angivet Ikke angivet 57 dB Ikke angivet
Energiforbrug vaniljeis 198,3 Wh Ikke angivet 130,7 Wh Ikke angivet 74,6 Wh 198,3 Wh 168,1 Wh Ikke relevant
Energiforbrug sorbet 91,7 Wh Ikke angivet 111,4 Wh Ikke angivet 77,9 Wh 91,7 Wh 96,3 Wh Ikke relevant
Energiforbrug yogurtis 115,8 Wh Ikke angivet 115,7 Wh Ikke angivet 74,6 Wh 115,8 Wh 111,3 Wh Ikke relevant
Ledningslængde i centimeter (cm) 158 cm Ikke angivet 125 cm Ikke angivet 173 cm 160 cm 122 cm 104 cm
Farve Sølv Sølv Sølv Sort og sølv Sort Hvid Sølv Hvid
Mål (B x D x H) i centimeter (cm) 43 x 33 x 24 cm 40,2 x 28,1 x 24,5 cm 41 x 28 x 28 cm 16,5 x 27 x 40,5 cm 24 x 41 x 28 cm 24 x 30 x 42 cm 27 x 38 x 24,5 cm. 23 x 23 x 20 cm
Vægt 12,1 kg 10,35 kg 13,5 kg 6,49 kg 10,5 kg 12,1 kg 10,3 kg 2,5 kg
Tjek billigste pris Set til 2.459 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 1.497 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 2.699 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
KitchenOne.dk På lager
Set til 1.468 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 1.559 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 1.999 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 3.149,95 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon

Hvis idéen om at servere frisklavet is af friske råvarer tiltaler dig, så er en ismaskine ideel til dig. En ismaskine har den fordel, at du har fuld kontrol over, hvad du kommer i, når du laver din egen is. Det er blot en af grundene til, at ismaskiner er blevet så populære.

Kigger man mere indgående på de forskellige ismaskiner på markedet, vil man lægge mærke til, at de varierer i henhold til type maskine, brugervenlighed, energiforbrug, funktioner og støjniveau. I denne købsguide vil vi dykke ned i disse kriterier og guide dig igennem alt.

Ismaskine med eller uden kompressor

Blandt de forskellige ismaskiner i vores test er der modeller med og uden kompressor.

De to modeller uden kompressor er Ninja NC300 og Domo DO2309I. Også her er der forskel på. hvordan de fungerer.

Hos Ninja-modellen skal du fryse ingredienserne, inden de blandes til is, hvor du hos Domo-modellen skal sætte skålen i fryseren. Den indeholder et køleelement, som er det, der nedkøler isen under omrøring. Begge dele skal fryses i 24 timer inden anvendelse. Du kan altså ikke beslutte dig for at lave is på selve dagen, men skal planlægge inden. Fordelen ved Domo-ismaskinens system er, at skålen kan stå i fryseren, indtil du har brug for den. Men den fylder en del.

Ulempen ved begge disse fremgangsmåder er, at du er begrænset. Ved Ninja-modellens metode kan du udelukkende lave is af de forud tilberedte ingredienser. Du er begrænset på lignende vis med Domo-modellen, hvis køleelement kun er køligt længe nok til at lave en enkelt portion hjemmelavet is. Derefter skal den igen i fryseren. En yderligere ulempe er, at du ingen kontrol har over temperaturen, da den ikke kan indstilles. Til gengæld vil den producere is hurtigere end en model med kompressor. Og så er denne type ismaskine som regel langt billigere end ismaskiner med kompressor.

Anderledes er det med en maskine med kompressor. Kompressoren fryser isen under tilberedningen. Det betyder, at du tilbereder ingredienserne og hælder dem direkte ned i ismaskinen. Den begynder nu at røre dem og køler samtidig, indtil den færdige is har opnået den rette temperatur. Resultatet er færdig is på ingen tid. Ud af de otte produkter i vores test er de seks med kompressor.

Fordele ved en ismaskine uden kompressor
  • Isen bliver hurtigere tilberedt end hos ismaskiner med kompressor.
  • Den koster mindre end en model med kompressor. Prisforskellen kan være på flere tusinde kroner.
  • Lettere vægt og mindre størrelse, så den er nemmere at flytte rundt på og opbevare.
Ulemper ved en ismaskine uden kompressor
  • Skålen eller ingredienserne skal i fryseren i 24 timer inden tilberedelsen. Der er altså ikke mulighed for spontant at lave is.
  • En model med køleelement holder kun til at lave en enkelt portion is, inden elementet skal i fryseren igen.
  • Køleelementet sidder i skålen, og skålen fylder i fryseren.
  • Isen bliver ikke så jævn og ensartet som i en ismaskine med kompressor.
Fordele ved en ismaskine med kompressor
  • Du får den bedste is med denne type maskine. Isen bliver mere jævn og ensartet.
  • Det kræver ingen planlægning ud over indkøb af ingredienser til at lave is.
  • Du er ikke begrænset af, hvor mange portioner du kan lave.
Ulemper ved en ismaskine med kompressor
  • Den er langsommere end en ismaskine uden kompressor.
  • En ismaskine med kompressor fylder mere end én uden og er som regel tung. Det gør den svær at flytte rundt med og opbevare.
  • De er markant dyrere end maskiner uden kompressor og koster typisk fra 1.500 kroner og opefter.

Brugervenlighed

Uanset hvilken type maskine du vælger, vil der være forskel på, hvor nemme de er at betjene, og hvor effektive de er. Når vi kigger på brugervenlighed, ser vi på design, kapacitet, indstillinger og funktioner som timer og holde-kold-funktion, men også hvor nemme de er at rengøre.

Design

Designet er ikke uvæsentligt, når du skal vælge en ismaskine. Det er en god idé at kigge på knapper og/eller display, maskinens udformning, størrelse, vægt og ledningslængde. Alle disse parametre kan tilsammen blive afgørende for, om en maskine er den rette for dig.

Knapper og display skal være intuitive og nemme at betjene. De skal også være let tilgængelige. På Wilfa-modellen sidder knapperne eksempelvis ikke hensigtsmæssigt i forhold til ledningen og skålen.

Ledningslængden kan også være af betydning. I vores test varierer ledningslængderne 104 til 173 centimeter. Du bør derfor overveje, hvor i køkkenet ismaskinen skal stå, og hvor langt der er hen til den nærmeste stikkontakt.

Vælger du en model med kompressor, vil den også være større end en model uden. Den største model i vores test måler 43 x 33 x 24 centimeter, mens den mindste, Domo-ismaskinen, måler 23 x 23 x 20 centimeter. Ninja-modellen er modsat de andre designet til at være høj og ikke bred.

En ismaskine er typisk ikke en køkkenmaskine, som man har stående fremme året rundt. Kig derfor på de individuelle maskiners vægt, så du er sikker på, du kan løfte den.

Kapacitet

Når du kigger på ismaskiner, angives skålens volumen i liter. Det angivne skålvolumen svarer ikke til den mængde is, du kan lave. En tommelfingerregel er, at beholderen må fyldes 40 til 50 procent af det maksimale volumen.

Isen svulmer under tilberedningen, så overholdes dette ikke, risikerer du, at isen løber over. Resultatet bliver også bedre, da det er vigtigt, at massen omrøres grundigt for at undgå krystalliseringer.

Indstillinger og funktioner

Der er forskel på, hvor mange indstillingsmuligheder der er på de forskellige ismaskiner. På nogle er der en startknap, og på andre kan du indstille temperaturen og tilberedelsestiden.

Tilberedelsestiden afhænger af den is, du vil lave. Til mange modeller følger der opskriftsbøger med, der giver dig præcise instrukser om, hvor længe isen skal omrøres og køles.

Hvis du gerne selv vil have kontrol over tilberedningen, bør du anskaffe dig en model med temperaturmåler- og indstilling som eksempelvis Nemox, der lader dig indstille hårdhed og konsistens.

Mange modeller reklamerer med, at isen fryses nok til at være hærdet, så man eksempelvis kan lave iskugler. Det var også muligt med modellerne i vores test. Men isen smelter hurtigere end butikskøbt is. Vil du gerne have en hårdere konsistens, bør du vælge en model med lave temperaturer. DeLonghi- og Wilfa-modellerne kan eksempelvis køle ned til -35 grader. Alternativt kan du sætte isen i fryseren efter tilberedning.

Holde-kold-funktion

Nogle af modellerne i testen som Wilfa, Sage og Nemox har en holde-kold-funktion. Det betyder, at isen holdes kølig i en rum tid, så den ikke smelter, efter den er lavet færdig. Den holder temperaturen konstant og rører regelmæssigt i isen, så den ikke krystalliserer.

Timer

Har du en timer, kan du indstille, hvor længe ismaskinen skal køre. Det betyder, at du ikke behøver stå ved siden af ismaskinen og overvåge processen. Til gengæld er det vigtigt at vide, hvor længe isen skal tilberedes. I vores test spænder tiden fra 35 minutter og 50 sekunder til 1 time og 29 minutter ved tilberedning af flødeis.

Forudindstillede programmer

Nogle modeller som eksempelvis Sage- og Nemox-ismaskinerne er forsynet med forudindstillede programmer, så du blot skal vælge den is, du gerne vil lave. Ismaskinen styrer derefter resten i henhold til det valgte program.

Smart-teknologi

Smart-teknologi betyder, at ismaskinen beregner alle indstillinger alt efter volumen og istype. Dette opnås ved hjælp af sensorer, der måler indholdets volumen og rumtemperaturen, hvorefter den tilpasser indstillingerne efter den valgte opskrift eller istype. I vores test er Sage- og Nemox-ismaskinerne udstyret med smart-teknologi.

Rengøring

At rengøre ismaskinen behøver ikke være svært. Men det kan på nogle modeller blive det alt efter, hvordan den er udformet. Hos mange modeller kan skål, røreblad og tilbehør som spatel tåle at komme i opvaskemaskinen. Det er dog ikke tilfældet hos alle maskiner, og du bør derfor tjekke modellen.

I vores analyse af de forskellige produkter blev det også klart, at is i større eller mindre mængder kan ende med at gå til spilde. Er skålen meget smal og svær at komme ned i, kan det være umuligt at få al isen ud. Er rørebladet udformet med mange små kroge og hjørner, sætter isen sig også her, og det kan være svært at skrabe den fri. Hvor muligt, har vi nævnt dette i de forskellige anmeldelser.

Støjniveau

Det var til gengæld svært at finde frem til fyldestgørende oplysninger om lydniveauet af de enkelte ismaskiner. Ofte fandt vi i vores undersøgelser ud af, om en maskine larmer eller er støjsvag, men det var desværre ikke altid muligt at finde frem til et lydniveau i decibel. Hos de maskiner, hvor vi fandt et decibelniveau, spænder lydniveauet fra 57 til 88,4 decibel. Der er altså 31 decibel til forskel.

Vi har sammensat en lille oversigt over lydniveauer, så du får et sammenligningsgrundlag.

  • 35-40 dB = et lydsvagt køleskab
  • 50 dB = tale og støj i et åbent kontor
  • 60 dB = en almindelig samtale
  • 65 dB = en gennemsnitlig emhætte
  • 74 dB = en traditionel støvsuger
  • 80 dB = en hårtørrer
  • 98 dB = en boremaskine
  • 110 dB = musik på et diskotek

Som du kan se på tabellen, ligger en ismaskine med et lydniveau på 57 under en samtale mellem to personer. Til sammenligning ligger det højere lydniveau på over lyden af en hårtørrer, men under lyden af en boremaskine.

Energiforbrug

Også energiforbruget varierer blandt maskinerne. En ismaskine kan have et lavt energiforbrug ved tilberedning af en type is og et højere forbrug ved en anden type is. I vores test spænder energiforbruget fra 74,6 som det laveste til 198,3 watt som det højeste.

Hvis du eksempelvis primært vil lave enten sorbet eller flødeis, er det derfor en god idé at kigge på energiforbruget af den ønskede istype.

FAQ

Hvilken ismaskine er bedst i test?

Den bedste ismaskine i test er DeLonghi ICK6000. Den er brugervenlig, effektiv og kan lave tre forskellige hjemmelavet is. Den fryser isen takket være en indbygget kompressor og giver en lækkert cremet og blød konsistens.

Hvad gør en ismaskine?

En ismaskine rører dine ingredienser sammen, så de kan fryses til is. Har ismaskinen en kompressor, køler den også din is. Ved en model uden kompressor skal skålen som regel sættes i fryseren.

Hvor meget koster en ismaskine?

Det varierer fra model til model, men du kan godt få en ismaskine fra under 300 kroner og op til over 4.000 kroner.

Hvorfor krystalliserer is i fryseren?

Det gør den, hvis du ikke rører tilstrækkeligt i den. Ved manglende omrøring krystalliseret vand nemlig, hvilket du undgår, hvis den blandes godt sammen med resten af ingredienserne.

Hvorfor bruge en ismaskine?

Fordi den nedkøler isen under omrøring, så du undgår krystalliseringer.

Kan man lave is uden en ismaskine?

Ja, det kan man godt, men så skal du regelmæssigt røre i isen under fryseprocessen. Det kan være meget svært at undgå krystalliseringer.

Hvor meget strøm bruger en ismaskine?

Det afhænger af modellen, men 74,6 og 198,3 watt i timen.

Det afhænger af modellen, men 74,6 og 198,3 watt i timen.

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

  • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

    Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har i 2021 testet 26 ismaskiner heriblandt: 

    Sage The Smart Scoop

    DeLonghi ICK6000

    DeLonghi Il Gelataio ICK 5000

    Se hele testen her 

  • Flag Råd & Rön Chevron down

    Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen.

    De har testet 23 ismaskiner, herunder:

    Sage The Smart Scoop

    DeLonghi ICK6000

    DeLonghi Il Gelataio ICK 5000

    Se hele testen her

  • Flag Which.co.uk Chevron down

    Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. 

    Se deres anmeldelse af Sage The Smart Scoop her

  • Flag Techradar.com Chevron down

    Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet. Se deres anmeldelse af Ninja Ice cream maker her

  • Flag Trustedreviews.com Chevron down

    Endnu en britisk uafhængig anmeldelsesside, der selv tester produkterne før de anmelder dem. Trustedreviews tester primært teknologi og gadgets. Se deres anmeldelse af Sage the Smart Scoop her

  • Flag Tjek.bt.dk Chevron down

    Tjek er Berlingske Medias egen produktanmeldelsesside. Her anmelder de alverdens produkter til bolig og tech.

    Se deres test af ismaskiner lige her

×