Løbeur Test: 5 bedste ure til løb (Juli 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Garmin Forerunner 245 2
bedste billige

Garmin Forerunner 245

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores løbeur test og bliv meget klogere på løbeure.
Hvis du er på jagt efter et løbeur til at hjælpe dig i mål på din fitness-rejse, betyder det, at du er ved at begive dig ud på markedet for noget af den mest avancerede teknologi indenfor såkaldte wearables – enheder, du kan bære på kroppen.

De bedste løbeure kommer med avancerede funktioner som indbygget GPS, biometriske målere og apps, der leverer personlig baseret på intelligente målinger af dig og din krop.

De fleste har i dag en sundhedsfunktion, hvor en medfølgende app tracker skridt. Men et løbeur er mere end et skridttæller. Udover at måle pulsen, kan et velfungerende løbeur generelt levere utrolig præcise målinger om forbrændte kalorier og meget andet.

Vi hjælper dig med netop dette i denne løbeur-test. I vores købsguide kan du blive klogere på nogle af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, når du køber et nyt løbeur, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne produkternes specifikationer.

Garmin Vivoactive 4

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg God fitness-måler med fuld GPS
 • pros-icon.svg Du kan downloade musik på uret
 • pros-icon.svg God håndledsbaseret pulsmåler
 • pros-icon.svg Godt overblik over dine personlige statistikker og resultater
 • pros-icon.svg Avanceret løbeur

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Garmin Vivoactive 4

Dette Garmin-løbeur er lettere at gå til end mange andre af Garmins løbeure, som også vil blive gennemgået i denne guide.

Fra touch-skærmen har du adgang til mange funktioner, som de andre Garmin-ure også har, heriblandt en fremragende GPS, hjerterytme-måler og musik-streaming, så du kan afspille musik fra uret, mens du dyrker motion – altså funktioner, som du også finder på de bedste løbeure, men til en væsentligt billigere pris end f.eks. Garmin Forerunner 245 Music.

Det giver dig ikke lige så stor rådgivning om din træning, som nogle af de dyrere Garmin-ure gør. Til gengæld får du masser af statistik om dit generelle helbred.

Det er et godt ur til dig, der dyrker regelmæssig motion og holder overblik over det, men måske ikke er helt så religiøs omkring det, som nogen er.

Garmin Forerunner 245

bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg God byggekvalitet
 • pros-icon.svg Hurtig og præcis GPS
 • pros-icon.svg God hjerterytme-tracker
 • pros-icon.svg Mange funktioner til løb
 • pros-icon.svg Relativt billigt ur
 • pros-icon.svg Holdbart design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245 bliver af flere anmeldere og løbere anset som et af de ure, der tilbyder allermest værdi for pengene. Selvom det er et relativt billigt løbeur, er det fyldt med funktioner, som er velegnet til flere forskellige sportsgrene.

Det har flere funktioner, som du også vil finde hos det bedste løbeur, men til en meget billigere pris.

Garmin Coach er en god funktion særligt til dem, der er begyndere indenfor løb. De samme mennesker vil også sætte pris på hjerterytme-sensoren og en meget hurtige og præcise GPS, som dette ur har. Det kan også måle dine VO2-max niveauer.

Uret fungerer med appen Garmin Connect, som er uvurderlig til brugere af Garmins ure.

Garmin Forerunner 945

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg God batterilevetid
 • pros-icon.svg Letvægter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge

Dette er blandt de absolut bedste løbeure, der findes på markedet og formentlig også det bedste garmin løbeur – højtelsket af mange løbere. Du kan bruge selve uret til at måle og lave statistikker på alt fra løb til cykling. Farve-displayet med kort, og urets gps af høj kvalitet, der leverer foreslåede ruter og live-navigation gør det til en helt ny oplevelse at komme ud og udforske nye løbe- og cykleruter, uden du skal bekymre dig om at fare vild eller løbe tør for tid.

Smart-funktionerne, især kompatibiliteten med musik-streamingtjenester gør træning til noget, du nyder, og ligesom Garmin Forerunner 245 Music er dette Garmin-ur behageligt og let at have på.

Mens urets evne til at tracke styrketræning og analysere søvn kunne være bedre, er det stadig det perfekte løbeur, der med høj effektivitet, et simpelt design og lang batterilevetid klarer de mest almindelige træningsopgaver uden problemer.

Polar Pacer

bedste batteri

Fordele
 • pros-icon.svg Lav vægt
 • pros-icon.svg Godt batteri
 • pros-icon.svg Nøjagtig hjerterytme- og distancemåler
 • pros-icon.svg Leverer brugbare tips til at optimere din præstation

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge

Dette er et fremragende løbeur til dig, der skal bruge hjælp til at tage din løb, søvn og anden konditionstræning til nye højder. Det er særligt velegnet til dig, der først og fremmest dyrker motion udendørs.

Uret kommer, modsat mange andre løbeure i dag, ikke med touch-display – i stedet har Polar valgt at bruge fysiske knapper. Det gør uret nemt, intuitivt og brugervenligt, men det gør også, at det mister noget funktionalitet. Dette er f.eks. ikke et ur, du skal bruge, hvis du leder efter et løbeur, der også fungerer som et almindeligt ur eller smart-ur, fordi du ikke har stor kontrol over de notifikationer, der lander på urets skærm.

Uret har en fantastisk lang batterilevetid, og anmeldere skriver, at det kan holde sig i op til en uge på én opladning ved almindeligt brug.

Garmin Fenix 6

bedste til outdoor

Fordele
 • pros-icon.svg God til udendørs navigering
 • pros-icon.svg Solidt og robust design
 • pros-icon.svg Præcis aktivitetsmåling

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Garmin Fenix 6

Dette ur er efterfølgeren til Garmins Fenix 5-ur, som er en klassiker blandt outdoor-mennesker – og denne model er ikke meget anderledes; det er stadig et godt løbeur. Det har dog et par tilføjelser, som gør den væsentligt mere intuitiv. For eksempel kan den nu bruges med widgets, som organiserer og grupperer din data på en overskuelig måde. Med et tryk på en enkelt knap, kan du få et kondenseret overblik over skridt, vejret, hjerterytme, musik, notifikationer, kalender og meget mere. Takket være det nye layout, er disse ting nu meget lettere at overskue, mens du løber.

Uret kommet med knapper snarere end en touch-skærm for at sikre, at det kan bruges i en lang række situationer, uanset om du er under vandet eller i en snestorm.

Det er kort sagt ikke noget dårligt løbeure, men det har til gengæld ikke det mest stilrene design, så hvis du skal bruge uret i hverdagen, bør du sikre dig, at det falder i din smag.

Guide

Sådan vælger du den bedste løbeur

Før du beslutter dig for, hvad der er det bedste løbeur til dig, skal du være klar over, hvad et løbeur bruges til.

Et løbeur er som sagt mere end bare en skridttæller – det kan du i dag bruge din telefon eller Apple Watch til uden problemer. Disse er til hverdagsbrug i den brede befolkning, og der er også et vis element af mode over dem.

Et løbeur er til folk, der er meget optaget af præcision og maksimal ydeevne i deres træning. De fleste løbe-ure har en måler til hjerterytmen, og snart bliver målinger af blodets iltniveau også en standard. Sidstnævnte giver god mening til dig, der vandrer eller bestiger bjerge i højere luftlag – eller hvis du er fridykker. Men nogle maratonløbere vil muligvis også finde det brugbart.

De fleste løbeure understøtter flere sportsgrene og aktiviteter, men de fleste high end-ure har også en marathon-tilstand, som måler et helt løb, uden du selv skal skifte mellem cykling, svømning og løb.

Hvilken type løber er du?

Skal du bruge et løbeur? Hvis du af og til tager på en løbetur og bare vil holde styr på, hvor meget du bevæger dig, kan du overveje at investere i et smart-ur i stedet – f.eks. et Apple Watch.

Er du derimod en regelmæssig løber, cykler eller triatlet, som er meget opsat på at forbedre sin præstation, så er et løbeur perfekt til dig.

Det, løbeure kan tilbyde, er enorme mængder af data baseret på mere avancerede algoritmer, der måler at fra skridtlængde til hjerterytme.

Værdien i en god GPS – og alternativer

GPS er blevet synonym for navigation, men i dag findes der mange alternativer. De gør alle det samme: Ved hjælp af en modtager i uret og radiosignaler fra rummet kan du se, hvor på planeten du er med relativt skarp præcision.

Du vil af og til se løbeure med GLONASS-system, som er et russisk alternativ til GPS, der samtidig er mere præcist. Der findes også det EU-ejede Galileo, japanske QZSS og kinesiske BDS. Du behøver ikke et ur, der har alle systemerne, men det kan være en god idé at vælge en model, der har mindst to systemer, fordi det giver adgang til flere satellitter.

Og hvorfor skal et løbeur bruge satellitnavigation?

Selvom mange har kort og funktioner til at finde vej, skal det primært bruges til at måle, præcis hvor langt du har løbet. Det er meget mere præcist end de algoritmer, som du finder en almindelige fitness-måler-app. Ulempen er, at satellitnavigation kræver væsentligt mere batteri. Hvis det er vigtigt for dig at spare, bør du vælge et ur, som har batterisparefunktion – dette vil dog også betyde, at satellitterne er mindre nøjagtige.

Lær de store brands at kende

De store spillere på markedet for sportsure er især Garmin og Polar. Men selv indenfor de enkelte brands er der stor forskel på produkter og priser. Garmin har for eksempel deres flagskibsmodel, Forerunner 945, som vil være god til de fleste løbere, mens deres Garmin Fenix 6 er det bedste valg til folk, der også vandrer, svømmer og står på ski.

Fitbit og Apple Watch kan være gode valg for nogle begyndere, men de har ikke samme avancerede dataindsamling som et ‘ægte’ løbeur.

Batteri og lysstyrke

Batterilevetid er også vigtigt, da det kan være irriterende at skulle genoplade uret mellem træning. Det er også værd at overveje, om dit ur kan lades op med samme USB-C-kabel, som du bruger til din telefon – eller om du skal til at have endnu en oplader til samlingen.

Batterilevetiden afgør, hvor længe du kan bruge en indbygget GPS på dit ur. Og også hvor meget du kan skrue op for lysstyrken på dit display – en vigtig egenskab, hvis du bruger uret i solskinsvejr. Nogle løbeure har kommer med meget lyse AMOLED-skærme, mens andre har en såkaldt Memory-in-pixel-teknologi (MIP), der booster lysstyrken i solskinsvejr. Nogle løbeure kan bruge solenergi-

Design

Løbeure er bygget meget forskelligt. Særligt når det kommer til vægt, er der store forskelle. Det letteste løbeur vejer blot 29 gram. Det er værd at overveje designet, fordi du i sidste ende kommer til at bruge det meget – også når du ikke løber.

Touch-skærm er standarden på mange smart-ure i dag, men fysiske knapper er væsentligt lettere at bruge, når du løber. Især hvis du løber om vinteren og bruger vanter.

Datahåndtering

Der er to slags data, der bliver produceret af dit løbeur: Det du kan se på skærmen, når du løber, og som hjælper dig med at nå dit mål – og det som er produceret bagefter, og som hjælper dig med at følge din udvikling. Det er værd at overveje, om din data kan overføres til en app som MyFitnessPal, hvis du bruger det.

Ekstra egenskaber

De fleste løbeure kan mere end blot at producere data og statistik. Garmins ure giver dig for eksempel mulighed for at bruge uret til alt fra at lytte til musik offline og med Spotify, ligesom du kan forbinde dem til trådløse høretelefoner, måle din menstruationscyklus, aflæse kort eller bruge dem til at betale med i butikkerne.

Mange løbeure kan vise notifikationer fra sociale medier, hvilket er noget, du måske enten ønsker eller gerne vil undgå – undersøg derfor også dette.

FAQ

Hvilket løbeur er bedst i test?

Det bedste løbeur i test er Garmin Vivoactive 4, som har en god fitness-måler med fuld GPS. Læs resten af testen for flere detaljer om de bedste løbeur, samt de andre forskellige løbeure.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg løber et løbeur?

Tænk over, hvilken type motion du skal bruge uret til, da visse ure er optimeret til forskellige aktiviteter. Bemærk især også kvaliteten af GPS’en.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×