Øretermometer test

Braun termometer IRT3030 ThermoScan

Dette øretermometer IRT3030 fra Braun måler temperaturen i øret på blot 1 sekund. Termometeret kan bruges til både voksne samt børn og babyer og fortæller dig via en lyd om der er tale om feber eller ej. Derfor skal du vælge Braun IRT3030 øretermometer Mål om du eller dit barn har feber med dette smarte øretermometer. På blot 1 sekund fortæller temometeret dig om hvor høj temperaturen er. Denne korte måletid gør den ideel til at benytte til sine børn, især de helt små. Øretermometeret får ros...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Amanda Lee Edelstein

Et øretermometer er ideelt at have uanset om du har børn eller ej. Det er en rigtig optimal måde at måle din kropstemperatur på, når du føler du er ved at få feber. Der findes rigtig mange på markedet, så vi har i denne artikel lavet en øretermometer test, så du kan finde det bedste termometer til dig. Den bedste funktion et øretermometer har er den bedste nøjagtighed som muligt, og vi har derudfra valgt de bedste og mest præcise termometre på markedet lige nu, så du kan holde øje med din egen eller din families temperature lige når du har brug for det.

Er øretermometeret den mest nøjagtige metode at måle din krops temperatur på? Det fortæller vi dig til sidst i artiklen, hvor vi også gør dig opmærksom på de andre metoder der findes samt hvordan du bruger øretermometeret på den mest optimale måde, så du sikrer dig den mest nøjagtige måling.

Det mener vores produkteksperter

Dette øretermometer IRT3030 fra Braun måler temperaturen i øret på blot 1 sekund. Termometeret kan bruges til både voksne samt børn og babyer og fortæller dig via en lyd om der er tale om feber eller ej.

Derfor skal du vælge Braun IRT3030 øretermometer

Mål om du eller dit barn har feber med dette smarte øretermometer. På blot 1 sekund fortæller temometeret dig om hvor høj temperaturen er. Denne korte måletid gør den ideel til at benytte til sine børn, især de helt små. Øretermometeret får ros fra anmeldere for at være nemt og hurtigt at benytte. 

Smart audio-feberguide

Termometeret fra Braun er udstyret med en smart audio-feberguide, så du nemmere end nogensinde før, kan finde ud af om der er tale om feber eller ej. Audio-feberguiden fortæller det dig med 1, 2 eller 3 biplyde. 1 bip betyder at temperaturen er normal; 2 bio indikerer at temperaturen er forhøjet; og 4 bip betyder at vedkommende har høj feber. 

ThermoScan har en sikkerhedslås på batteridøren, så de små ikke kan komme i kontakt med batterierne. Termometeret kommer med batterier og 21 hygiejnehætter. 

Bemærk, at det er en god idé at kende til dig og dine børns normale temperature, da det er meget individuelt, hvor høj ens normale temperatur er. Mål derfor temperaturen imens I alle er raske og skriv det ned, så du nemt kan vurdere om den målte temperatur er for meget eller normal. 

Produktdetaljer:

 • Måleområde: 34 – 42,2 grader
 • Nøjagtighed: 0,05 
 • Måletid: 1 sek.
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Auto-feberguide
 • plus-circle.svg Velegnet til både voksne, børn og spædbørn
 • plus-circle.svg Batteridør med sikkerhedslås

Det mener vores produkteksperter

Tommee Tippees smarte digitale øretermometer er beregnet til, da den er udstyret med en lillebitte tip, som skal placeret i øret på barnet. Termometeret viser målingen på 1 sekund, og måler de sidste 9 målinger.

Derfor skal du vælge det digital øretermometer fra Tommee Tippee

Det kan være utrolig svært at måle temperaturen på nyfødte babyer, da de vil rykke på hovedet hele tiden. Tommee Tippee øretermometer er udstyret med en lillebitte tip, der gør det velegnet til at måle temperaturen på dine små børn med. Du benytter det ved blot at placere den lille tip i øret, tryk på knappen og aflæs så temperaturen på skærmen. Øretermometeret fungerer ikke kun på spædbørn, men også til resten af ramilien

Skærmen på termometeret er en LCD skærm og er tydelig og letlæselig. Der medfølger 8 udskiftelige hygiejniske beskyttelseshætter med. Øretermometeret husker de sidste 9 målinger, så du nemt kan gå tilbage og se hvad temperaturen var før og se temperaturudviklingen. Termometeret er batteribesparende, da den slukker automatisk, når den ikke er blevet brugt i 1 minut. 

Produktdetaljer:

 • Måletid: 1 sekund
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Måler med en lillebitte tip, der gør den anvendelig på spædbørn
 • plus-circle.svg Husker de sidste 9 målinger
 • plus-circle.svg Slukker efter 1 minuts inaktivitet for batteribesparelse

øretermometer med foropvarmet spids

Braun ThermoScan Øretermometer IRT 6020

Det mener vores produkteksperter

ThermoScan øretermometer IRT 6020 bruger infrarød måling af temperaturen og kan benyttes af hele familien. Dette eksakte øretermometer bliver brugt af flere lægeklinikker og er på verdensplan det mest brugte øretermometer blandt forældre.

Derfor skal du vælge ThermoScan IRT 6020 øretermometer fra Braun

Få målt temperaturen på dig selv eller dine børn med dette smarte øretermometer fra Braun, som måler temperaturen enkelt, effektivt og nøjagtigt. 

TermoScan termometeret har en patenteret opvarmings-effekt på spidsen. Dette betyder at spidsen på termometeret er foropvarmet, så det ikke er en ubehagelig og køling oplevelse at måle temperaturen i øret. 

Dette øretermometeret fra Braun fungerer på den måde at den måler den infrarøde varmeudstråling fra trommehinden og det omkringliggende væv. Trommehinden deler nemlig blodtilførsel med hjernens temperatur-kontrolcenter og derfor viser temperaturændringer sig hurtigere og mere nøjagtigt her end andre steder. 

Termometerets nøjagtighed er klinisk testet i mere end 30 undersøgelser. ExacTemp-teknologien bekræfter dig, at du har taget den nøjagtige temperatur, så du ikke behøver at tage den om og om igen. Øretermometeret har desuden en hukommelsesfunktion, der husker den sidste måling. 

Der medfølger et fast etui samt 21 linsebeskyttere samt batterier med Braun ThermoScan Øretermometer. 

Produktdetaljer:

 • Måleområde: 34 – 42,2 grader
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Opvarmningseffekt på spidsen
 • plus-circle.svg Nøjagtigheden er klinisk testet i mere end 30 undersøgelser
 • plus-circle.svg ExacTemp-teknologi bekræfter, når du har taget den rigtige temperatur

Det mener vores produkteksperter

BEABA Exacto termometer kan både måle temperatur på panden og på øret samt måle temperaturen i rummet og vise dig klokken. Termometeret er lydløst, hvilket gør det muligt at måle temperaturen på dit barn imens han, eller hun, sover.

Derfor skal du vælge BEABA Extacto Infrarød 4-i-1 termometer

Med dette infrarøde termometer kan du måle temperaturen på blot 2 til 3 sekunder. Det opsamler de infrarøde stråler, som udsendes fra kroppen, men kræver alligevel at den kommer i kontakt med huden under målingen. 

Du kan også bruge termometeret til at måle temperaturen indenfor. Den er desuden udstyret med en Memory-funktion, som husker den sidste måling, så du kan se temperaturudviklingen. Rengør termometeret med en blød klud og desinficer. 

Produktdetaljer:

 • Måletid: 2-3 sek.
 • Præcision: +/- 0,2 grader
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Lydløs målefunktion, som gør det muligt at måle temperaturen af dit sovende barn
 • plus-circle.svg Hurtig og let anvendeligt termometer
 • plus-circle.svg Memory-funktion husker den sidste måling, der er fortaget

Det mener vores produkteksperter

Dette FT65 termometer fra Beurer kan bruges af hele familien kan både måle temperaturen på personer, på væsker og på genstande. Termometeret er klinisk testet og godkendt og er testvinder i Politikken i 2016.

Derfor skal du vælge FT65 multifunktionel termometer fra Beurer

Termometeret måler temperatur i øre og på pande på få sekunder. Den er udstyret med to indikationslamper, som fortæller dig om der er tale om en normal eller en forhøjet temperatur med farvet LED-lys. Når termometeret lyser grønt indikerer den at temperaturen er normal. Når den lyser rødt, betyder det at temperaturen er over 38 grader og der dermed er tale om feber.

FT65 termometeret er multifunktionelt, da det også kan benyttes som et termometer til at måle overfladetemperaturen på objekter og flydende væsker. 

Termometert har et moderne og praktisk design, som er dejlig nem at rengøre. Termometeret er batteribesparende, da den slukker automatisk efter et stykke tids inaktivitet. Det indikerer også hvis det er tid til at batteriet skal skiftes. 

Produktdetaljer:

 • Målenøjagtighed pande: +/- 0,3 grader
 • Målenøjagtighed øre: +/- 0,2 grader
 • Målenøjagtighed objekter: +/- 1,5 grader
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Mål temperatur i øre eller på pande
 • plus-circle.svg Kan måle overfladetemperaturen på objekter og væsker
 • plus-circle.svg Indikerer, når temperaturen er over 38 grader og der dermed er tale om feber

Øretermometerets nøjagtighed

Et øretermometer måler den varme, der genereres i øret og i det omkringliggende væv, som giver meget nøjagtige målinger, som de fleste apparater har nemt ved at aflæse. Øretermometere benytter infrarødmåling, som måler varmen, der genereres i overflader og hulrum. Den største fordel ved denne metode, er at den er utrolig hurtig til at måle, da det kun tager få sekunder at måle kroppens temperatur. Infrarøde øretermometre bliver anbefalet af de fleste læger. 

Det er meget vigtigt at vælge et øretermometer, som har den bedste målenøjagtighed. Der er ingen termometre, der kan måle 100 procent præcist, dog bør nøjagtigheden maksimalt afvige +,2 til 0,3 grader. Det er svært at måle om der er tale om feber eller ej, hvis termometeret afviger mere end dette. 

Det er især vigtigt, hvis du også skal bruge termometeret til at måle temperaturen på et barn, da de ofte får feber. Det er altså ikke optimalt med et termometer med en høj afvigelse i målenøjagtighed. Foretag gerne flere målinger ad gangen, for at være helt sikker på at du har målt temperaturen korrekt. Flere målinger bør vise det samme nogenlunde, med en maksimal afvigelse på 0,1 til 0,3 grader hos de gode øretermometre. 

Et andet termometer, der benytter infrarød måling er pandetermometre. De måler, som navnet afslører, temperaturen i panden, som nogle ser som en fordel. Dog kan kvaliteten af pandetermometre svinge og målingerne er typisk mindre nøjagtige end i øret. 

Andre termometre, der kan måle kroppens temperatur er kviksølvtermometre og elektroniske digital termometre. Kviksølvtermometre er i mange år blevet anvendt til at aflæse temperaturen i endetarmen, munden og armhulen. Det kan være svært at aflæse temperaturen nøjagtigt med et kviksølvtermometer. Denne metode bliver ikke anbefalet af lægere længere, da der er en risiko for at termometeret går i stykker under måling. Det er yderst farligt, da termometeret er lavet af glas og indeholder kviksølv, som er giftigt. 

Elektroniske digitale termometre, er både lettere at aflæse og mere sikre end kvinsølvtermometre. Den største fordel ved denne type temperaturmåling er at de anvendes i endetarmen, hvilket er det mest nøjagtige sted at måle kropstemperaturen. Dog er det ikke alle, der kan lide ideen om at måle temperaturen i endetarmen og derfor har man lavet alternativer, som dog afviger i nøjagtighed. 

Sådan måler du temperaturen i øret

Øremålinger er behageligst for barnet, da det er hurtigt overstået og så er metoden langt mere behagelig end målinger i endetarm, mund, armhule, og så videre. Det er dermed nemmere at få dem med på idéen. 

Der er nogle grundregler, der er vigtige at huske på, når du skal måle temperaturen i kroppen gennem øret på barnet, for at opnå den mest nøjagtige temperatur. For det første er det vigtigt at barnet har forholdt sig roligt i mindst 10 minutter før målingen. Det vil sige, at de skal ikke lige have løbet, leget vildt, hoppet på trampolinen, og ligende. Sørg for at barnet sidder helt stille under temperaturmålingen. Vær opmærksom på at der er flere faktorer, der kan påvirke målingen. Eksempelvis, hvis barnet lige har ligget på det ene øre. Hvis barnet har haft et eller begge øre tildække, af eksempelvis en hue. Hvis barnet har været udsat for meget varme eller kolde temperaturer. De skal altså ikke lige være kommet ind fra at have været i den varme sommersol eller i vinterkulden. Hvis de har svømmet eller badet umiddelbart før målingen, kan dette også påvirke nøjagtigheden på målingen. Hvis barnet har været i disse tilfælde, er det vigtigt at du venter 30 minutter med at måle temperaturen. Lad eksempelvis barnet sidde foran fjernsynet, spise mad eller lignende, indendørs, inden du måler temperaturen. 

Får dit barn medicin i øret, som for eksempel øredråber, så bør målingen foretages i det andet øre. De infrarøde øretermometre bør ikke anvendes ved betændelse i øregangen, da det kan resultere i ubehag eller smerte. Disse regler er også gældende, når du skal måle temperaturen på dig selv. 

Tilbehør til øretermometeret

For at beskytte dit termometers linse fra at blive beskadiget samt for at holde en god hygiejne, bør du anskaffe dig linsefiltre som du kan skifte ud med. Har du et termometer fra Braun er Braun ThermoScan Linsefiltre perfekte til dig. Du får 40 styk, så du ikke løber tør for linsefiltre længe. Har du et termometer fra Beurer bør du anskaffe dig Beurer Beskyttelseshætter FT58, hvor du får 20 styks beskyttelseshætter med. Har du et ValMed infrarødt øretermometer, er ValMed beskyttelseshætter, de mest oplagte for dig. 

For den mest optimale hygiejne bør beskyttelseshætten smides ud og erstattes af en ny inden den næste måling bliver foretaget.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author