Opdateret august 2023

Øretermometer test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Nøjagtighed
  5
 • Hukommelse
  5
 • Hygiejne
  5
 • Brugervenlighed
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Opvarmningseffekt på spidsen
 • pros-icon.svg Nøjagtigheden er klinisk testet i mere end 30 undersøgelser
 • pros-icon.svg ExacTemp-teknologi bekræfter, når du har taget den rigtige temperatur
 • pros-icon.svg Alders-funktion for mere korrekt temperaturmåling
 • pros-icon.svg 21 engangshætter medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg har ikke night-mode med lys

Detaljeret gennemgang

Braun ThermoScan øretermometer IRT 6520 bruger infrarød måling af temperaturen og kan benyttes af hele familien. Det kommer med en opvarmet spids, der gør anvendelsen mere behagelig.

Derfor skal du vælge ThermoScan IRT 6520 øretermometer fra Braun

Få målt temperaturen på dig selv eller dine børn med dette smarte øretermometer fra Braun, som måler temperaturen enkelt, effektivt og nøjagtigt.

En feature der adskiller TermoScan termometeret fra de øvrige modeller i test, er en patenteret opvarmings-effekt på spidsen. Dette betyder at spidsen på termometeret er foropvarmet, så det ikke er en ubehagelig og kølig oplevelse at måle temperaturen i øret.

Dette øretermometet fra Braun fungerer på den måde, at det måler den infrarøde varmeudstråling fra trommehinden og det omkringliggende væv. Trommehinden deler nemlig blodtilførsel med hjernens temperatur-kontrolcenter og derfor viser temperaturændringer sig hurtigere og mere nøjagtigt her end andre steder.

Termometerets nøjagtighed er klinisk testet i mere end 30 undersøgelser. ExacTemp-teknologien bekræfter dig, at du har taget den nøjagtige temperatur, så du ikke behøver at tage den om og om igen.  Øretermometeret har desuden en hukommelsesfunktion, der husker de sidste 9 målinger, ligesom Tommee Tippee øretermometer, samt et farvekodet display, der med det samme viser om barnet har feber.

Der medfølger et fast etui samt 21 linsebeskyttere, samt batterier med Braun ThermoScan Øretermometer.

Vores vurdering

Med Braun Thermoscan 7 IRT6520 får du et meget brugervenligt og præcist øretermometer. Ligesom de øvrige modeller måler det hurtigt temperaturen, og den opvarmede spids gør det til en mere behagelig oplevelse for både børn og voksne. Dette øretermometer er både til nybegynderen og dem der allerede har haft et øretermometer, da det er så let at bruge. Prisen ligger lidt højere end nogle af de andre modeller i vores test, men du får rigtig meget for pengene.

Type: Øre Hukommelse: 9 målinger Hukommelse: Ja Antal beskyttelseshætter medfølger: 21 Auto-sluk: Ja Night-mode: Nej

Braun IRT3030

Bedste billige

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Nøjagtighed
  4
 • Hukommelse
  4
 • Hygiejne
  5
 • Brugervenlighed
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Måler temperaturen på 1 sekund
 • pros-icon.svg Advarselssignal ved temperatur over 37,5
 • pros-icon.svg Husker sidste måling
 • pros-icon.svg 21 engangshætter medfølger
Ulemper
 • cons-icon.svg husker ikke flere målinger end sidste

Detaljeret gennemgang

Dette øretermometer IRT3030 fra Braun måler temperaturen i øret på blot 1 sekund. Termometeret kan bruges til både voksne samt børn og babyer og fortæller dig via en lyd om der er feber eller ej.

Derfor skal du vælge Braun IRT3030 øretermometer

Mål om du eller dit barn har feber med dette smarte øretermometer. På blot 1 sekund fortæller termometeret dig, hvor høj temperaturen er. Denne korte måletid gør den ideel til at benytte til børn, især de helt små. Øretermometeret får ros fra anmeldere for at være nemt og hurtigt at benytte.

Smart audio-feberguide

Termometeret fra Braun er udstyret med en smart audio-feberguide, så du nemmere end nogensinde før, kan finde ud af om der er tale om feber eller ej. Audio-feberguiden fortæller det dig med 1, 2 eller 3 biplyde. 1 bip betyder at temperaturen er normal; 2 bio indikerer at temperaturen er forhøjet; og 4 bip betyder at vedkommende har høj feber.

ThermoScan har en sikkerhedslås på batteridøren, så de små ikke kan komme i kontakt med batterierne. Derudover er der også en lampe, der indikerer, når det er tid til at skifte batterier.

Termometeret kommer med batterier og 21 engangs-hygiejnehætter.

Bemærk, at det er en god idé at kende til dig og dine børns normale temperaturer, da det er meget individuelt, hvor høj ens normale temperatur er. Mål derfor temperaturen imens I alle er raske og skriv det ned, så du nemt kan vurdere om den målte temperatur er for meget eller normal.

Vores vurdering

Med Braun  IRT3030 får du et godt og stabilt øretermometer med de mest gængse funktioner. Det måler temperaturen meget hurtigt og gemmer sidste måling, så du kan se om temperaturen er steget eller faldet siden sidste måling. Prismæssigt ligger det i den lave ende af skalaen, så alle kan være med.

Type: Øre Hukommelse: 1 måling Hukommelse: Ja Antal beskyttelseshætter medfølger: 21 Auto-sluk: Ja Night-mode: Nej

Braun IRT 7+ 6525

bedste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Nøjagtighed
  5
 • Hukommelse
  5
 • Hygiejne
  5
 • Brugervenlighed
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Night-mode med lys og mindre lyd
 • pros-icon.svg Opvarmet målespids
 • pros-icon.svg Farvekodet display for hurtig feberaflæsning
 • pros-icon.svg Alders-funktion for mere præcis temperaurmåling
 • pros-icon.svg Brugervenligt i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke bruges på panden

Detaljeret gennemgang

ThermoScan IRT 6525 er Brauns nyeste og smarteste øretermometer. Det indeholder alle de samme features som Thermoscan 7 IRT 6520 og en smart night-mode funktion.

Derfor skal du vælge Braun ThermoScan 7+ IRT 6525 øretermometer

Hvis du leder efter et brugervenligt øretermometer spækket med nice-to-have funktioner, så er denne model fra Braun det bedste øretermometer-gadget du kan komme i nærheden af.

Definitionen af feber ændrer sig med alderen, derfor kan du indkode alderen på den der skal have målt sin temperatur for at få en mere præcis måling. Det farvekodede display lyser rød ved feber og gult ved en forhøjet temperatur, så du hurtigt kan se om du eller dit barn har feber. I vores øretermometer test er det kun de to Braun-modeller IRT 6520 og 6525 der har disse funktioner.

Night-mode funktionen gør det let at måle kropstemperaturen om natten, da du kan tænde for en blid natlampe og slukke for alarmlyde, så det ikke forstyrrer fx et sovende barn.

Ifølge vores undersøgelser er dette øretermometer meget brugervenligt og nemt at komme i gang med, modsat fx Tommee Tippee, der kræver øvelse for at måle temperaturen korrekt.

Vores vurdering

Med Braun Thermoscan 7+ IRT6525 får du et moderne og brugervenligt øretermometer med flere lækre funktioner.

I tests viste termometret sig meget brugervenligt og nemt at anvende uanset alder. Derfor anbefaler vi det både til nybegynderen, den mere øvede og særligt til dig, der sætter ekstra pris på nice-to-have funktioner. Prismæssigt er det det dyreste i test men ligger stadig til en pris de fleste kan være med på

Type: Øre Hukommelse: 9 målinger Hukommelse: Ja Antal beskyttelseshætter medfølger: 21 Auto-sluk: Ja Night-mode: Ja

Tommee Tippee

Bedste termometer til baby

Fordele
 • pros-icon.svg Måler med en lillebitte tip, der gør den anvendelig på spædbørn
 • pros-icon.svg Husker de sidste 9 målinger
 • pros-icon.svg Slukker efter 1 minuts inaktivitet for batteribesparelse
Ulemper
 • cons-icon.svg kan ikke sættes på lydløs
 • cons-icon.svg Kræver øvelse at bruge rigtigt

Detaljeret gennemgang

Tommee Tippees smarte digitale øretermometer er beregnet til små børn, da det er udstyret med en lillebitte tip, som skal placeres i øret på barnet. Termometeret viser målingen på 1 sekund, og måler de sidste 9 målinger. Til sammenligning husker Braun IRT3030 kun den sidste måling.

Derfor skal du vælge det digital øretermometer fra Tommee Tippee

Det kan være utrolig svært at måle temperaturen på nyfødte babyer, da de vil rykke på hovedet hele tiden. Tommee Tippee øretermometer er udstyret med en lillebitte tip, der gør det velegnet til at måle temperaturen på dine små børn med. Du benytter det ved blot at placere den lille tip i øret, tryk på knappen og aflæs så temperaturen på skærmen. Øretermometeret fungerer ikke kun på spædbørn, men også til resten af familien

Skærmen på termometeret er en LCD skærm og er tydelig og letlæselig. Der medfølger 8 udskiftelige hygiejniske beskyttelseshætter. Til sammenligning kommer Braun IRT3030 med 21 engangshætter.

Øretermometeret husker de sidste 9 målinger, så du nemt kan gå tilbage og se hvad temperaturen var før og se temperaturudviklingen. Termometeret er batteribesparende, da den slukker automatisk, når den ikke er blevet brugt i 1 minut.

Vores vurdering

Med Tommee Tippee får du et øretermometer, der er særligt velegnet til de helt små børn. Temperaturen måles hurtigt, men det tager noget øvelse at lære at bruge termometeret rigtigt. Derfor anbefaler vi det ikke som førstegangstermometer men til dem der allerede har haft et øretermometer før. Prismæssigt ligger det i den høje ende af middelklassen i forhold til de andre i test.

Type: Pande og øre Hukommelse: 9 målinger Hukommelse: Ja Antal beskyttelseshætter medfølger: 8 Auto-sluk: Ja Night-mode: Nej

Beurer FT65

Bedste multifunktionelle

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges både på pande og i øre 
 • pros-icon.svg Kan måle overfladetemperaturen på objekter og væsker
 • pros-icon.svg Indikerer, når temperaturen er over 38 grader og der dermed er tale om feber
 • pros-icon.svg Husker de sidste 10 målinger – højeste i test
Ulemper
 • cons-icon.svg Har ikke night-mode
 • cons-icon.svg Besværligt at måle temperatur på panden

Detaljeret gennemgang

Dette FT65 termometer fra Beurer kan bruges af hele familien og kan både måle temperaturen på personer, væsker og genstande. Termometeret er klinisk testet og godkendt.

Derfor skal du vælge FT65 multifunktionel termometer fra Beurer

Termometeret måler temperaturen i øre og på pande på få sekunder. Den er udstyret med to indikationslamper, som fortæller dig, om der er tale om en normal eller en forhøjet temperatur med farvet LED-lys. Når termometeret lyser grønt indikerer den at temperaturen er normal. Når den lyser rødt, betyder det at temperaturen er over 38 grader og der dermed er tale om feber.

Ifølge vores undersøgelser er dette øretermometer ikke lige så præcist i sine målinger som Braun thermoscan 7-modellerne. Dertil viste tests også at det er besværligt at måle temperaturen på panden, da det skal bevæges fra tinding til tinding. Dette kan være svært på et sovende barn.

FT65 termometeret er som det eneste i vores test multifunktionelt, da det også kan benyttes som et termometer til at måle overfladetemperaturen på objekter og flydende væsker. Det er smart til at måle temperaturen på badevand til babyen eller havregrøden.

Termometeret er batteribesparende, da den slukker automatisk efter et stykke tids inaktivitet. Det indikerer også, om det er tid til at batteriet skal skiftes.

Vores vurdering

Hvis du leder efter et mulitifunktionelt  digitalt øretermometer, der samtidig er prisvenligt og med nice-to-have features som farvekodet display, så er dette fra Beurer et oplagt valg.

I tests viste det sig at være mere usikkert end Braun thermoscan 7-modellerne, derfor anbefaler vi det ikke som hjemmets eneste termometer. Heller ikke til nybegynderen. Men som et allround termometer, der gør det nemt at måle temperatur, er det udmærket.

Type: Øre Hukommelse: 10 målinger Hukommelse: Ja Antal beskyttelseshætter medfølger: - Auto-sluk: Ja Night-mode: Nej

Guide Sådan vælger du det bedste øretermometer

 
Braun-ThermoScan-7-IRT6520.png

Braun ThermoScan 7 IRT6520

615b632035c48-Braun-termometer-IRT3030-ThermoScan.png

Braun IRT3030

Braun-IRT-7-6525.png

Braun IRT 7+ 6525

615b632977747-Tommee-Tippee-Digital-Oeretermometer.png

Tommee Tippee

615b63352fe91-Beurer-FT65-Multifunktionel-termometer-6-i-1.png

Beurer FT65

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.0
star star star star star
4.6
star star star star star
- -
Type Øre Øre Øre Pande og øre Øre
Hukommelse 9 målinger 1 måling 9 målinger 9 målinger 10 målinger
Hukommelse Ja Ja Ja Ja Ja
Antal beskyttelseshætter medfølger 21 21 21 8 -
Auto-sluk Ja Ja Ja Ja Ja
Night-mode Nej Nej Ja Nej Nej
Brugeranmeldelser 5 4 3 - -
Nøjagtighed 5 4 5 - -
Hukommelse 5 4 5 - -
Hygiejne 5 5 5 - -
Brugervenlighed 4 3 5 - -
Tjek billigste pris Set til 419 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Med24.dk På lager
Set til 175 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
DataWorld På lager
Set til 425 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 119 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Jollyroom.dk På lager
Set til 211 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Med24.dk På lager

Øretermometeret er blevet mere populært igennem de seneste år. Det måler temperaturen nemt og hurtigt på både voksne og børn og er lettere at bruge end fx  rektale termometre.

Den stigende popularitet og ditto efterspørgsel stiller højere krav til producenterne om en mere nøjagtig måling af temperaturen og højere brugervenlighed. Dertil kommer nice-to-have funktioner, som typisk er dem de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden på. I nedenstående købsguide stiller vi skarpt på de vigtigste købskriterier; samt nice-to-have funktioner, og deres betydning for dit valg af øretermometer.

3 gode grunde til at vælge et øretermometer

 • Hurtig måling – de fleste modeller giver dig temperaturen inden for et par sekunder
 • Hygiejnisk metode da man kan sætte beskyttelseshætter på tippen
 • Behagelig metode – Det er mere behageligt for de fleste børn og voksne at få målt temperaturen i øret end i endetarmen

Nøjagtighed

Nøjagtigheden af temperaturmålingen er det vigtigste parameter, du bør holde øje med inden køb. Et digitalt øretermometer er mindre nøjagtigt end et rektal termometer men bør stadig give konsistente nøjagtige aflæsninger. Temperaturen i øret vil som regel være 0,2-0,5 grader lavere end målt i endetarmen. Dette skal der tages forbehold for når temperaturen måles i øret.

Det anbefales at måle temperaturen flere gange i træk, hvor termometeret bør vise den samme temperatur med meget lidt afvigelse.

Ofte handler det også om at bruge den rette teknik for at få en præcis aflæsning. Øregangen skal rettes ud, så den infrarøde stråle kan nå ind til trommehinden, hvor temperaturen skal måles. Hvis øregangen ikke rettes rigtigt ud, vil termometeret måle temperaturen i øregangen, hvor der er koldere.

Den normale kropstemperatur ligger mellem 36,5 – 37 grader, hvor temperaturer over 38 grader betegnes som feber. Kropstemperaturen varierer gennem dagen, så det anbefales også at tage temperaturen med øretermometret mens man er rask for at måle ens normaltemperatur for reference.

For den mest nøjagtige måling er det en god idé at måle efter og tage temperaturen med et termometer i endetarmen.

I vores test er Braun Thermoscan-modellerne dem der giver den mest nøjagtige temperaturmåling, hvor Tommee Tippee i tests er mere unøjagtigt.

Hurtighed

De fleste øretermometre laver en meget hurtig måling på et par sekunder, hvorefter temperaturen kan aflæses.

I vores test ligger de alle på 1 sekund, hvilket gør dem meget effektive til børn, der ofte har svært ved at holde sig i ro i længere tid ad gangen.

Brugervenlighed

Da øretermometre ofte bruges til at tage temperaturen på børn, er brugervenlighed også et meget vigtigt kriterium at vælge ud fra.

Vi har vurderet brugervenligheden ud fra hvor nemt det er at tage temperaturen men også hvor let det er at aflæse den.

Ifølge vores undersøgelser er alle Braun-modellerne meget lette og intuitive at bruge. Særligt Braun Thermoscan 7 og 7+. De giver hurtige og præcise aflæsninger, der er lette at læse med både farvekoder og digitalt display.

I tests viste Tommee Tippee sig at være sværere at bruge men let at aflæse.

Hukommelse

Et godt øretermometer har hukommelsesfunktion, der som minimum husker den sidste måling. Dette er fx tilfældet med det bedste billige Braun øretermometer.

Nogle øretermometre kan huske flere målinger, hvilket er en god måde at holde øje med udviklingen i feberkurven hos fx et barn. Braun 7-modellerne og Tommee Tippee kan huske de sidste 9 målinger, hvilket er en stor hjælp ved flere dages sygdom. Til sammenligning husker Beurer FT65 10 målinger.

Hygiejne

Der kan sidde mange bakterier i øret, som kan smitte fra person til person. Derfor er hygiejne også et vigtigt kriterie.

Nogle modeller kommer med engangshætter, der skiftes ved hvert brug. Dette kræver at man jævnligt køber nye, hvillket er en tillægsinvestering. Igen ligger Braun-modellerne i toppen og kommer med 21 engangshætter fra start, hvor Tommee Tippee kommer med 8.

Alle modeller i test kan let tørres af med en fugtig klud for udvendig rengøring.

Nice-to have funktioner

Når de vigtigste funktioner er dækket ind, kommer de ekstra lækre funktioner, der gør termometeret mere brugervenligt og letter hverdagen.

Age precision funktion

Braun Thermoscan 7-modellerne kommer med Age Precision-funktion, der gør det muligt at indtaste personens alder inden måling for en mere nøjagtig aflæsning af temperaturen.

Definitionen af feber ændres med alderen og derfor er det en feature vi særligt vilde med.

Farveindikator

Farveindikator-funktionen er med til at give en hurtigere feberindikation. Ved feber lyser skærmen rød, ved forhøjet temperatur bliver den gul og ved normal temperatur bliver den grøn. Samtidig kan temperaturen aflæses. Farve-funktionen er altså et tillæg til selve temperaturaflæsningen og står ikke alene.

Det er smart, særligt ved temperaturer på grænsen, hvor man kan være lidt i tvivl om det er højt eller ej. Så giver farvekoden svaret. Men funktionen kan ikke bruges for sig selv. Braun IRT 7+ har fx farveindikator.

Advarselslyde ved feber

Advarselslyde ved feber har lidt samme funktion som farveindikatoren. Nogle modeller bipper kun ved feber, andre bipper flere bip jo højere temperaturen er. Dette gør sig fx gældende ved Braun IRT 3030.

Alle andre modeller i test har en alarm ved feber, så man ikke er i tvivl, når temperaturen er høj.

Night-mode

Nat-funktion med lys og nedsat lyd er smart, særligt med syge børn, så man kan undgå at vække dem om natten mens man måler temperaturen.

Braun 7+ IRT6525 er den eneste model med denne funktion i vores test.

Øretermometerets nøjagtighed

Et infrarødt øretermometer måler den varme, der genereres i øret og i det omkringliggende væv, som giver meget nøjagtige målinger, som de fleste apparater har nemt ved at aflæse. Øretermometere benytter infrarødmåling, som måler varmen, der genereres i overflader og hulrum. Den største fordel ved denne metode er, at den er utrolig hurtig til at måle, da det kun tager få sekunder at måle kroppens temperatur.

Det er meget vigtigt at vælge et øretermometer, som har den bedste målenøjagtighed. Der er ingen termometre, der kan måle 100 procent præcist, dog bør nøjagtigheden maksimalt afvige +,2 til 0,3 grader. Det er svært at måle om der er tale om feber eller ej, hvis termometeret afviger mere end dette.

Det er især vigtigt, hvis du også skal bruge termometeret til at måle temperaturen på et barn, så du er sikker på, om der er feber eller ej.

Foretag gerne flere målinger ad gangen, for at være helt sikker på at du har målt temperaturen korrekt. Flere målinger bør vise det samme nogenlunde, med en maksimal afvigelse på 0,1 til 0,3 grader.

Et andet termometer, der benytter infrarød måling er pandetermometre. De måler, som navnet afslører, temperaturen i panden, som nogle ser som en fordel. Dog kan kvaliteten af pandetermometre svinge og målingerne er typisk mindre nøjagtige end i øret.

Andre termometre, der kan måle kroppens temperatur, er elektroniske digitale termometre, der anvendes til at aflæse temperaturen i endetarmen, munden og armhulen.

Den største fordel ved denne type temperaturmåling er, at de kan anvendes i endetarmen, hvilket er den mest nøjagtige metode til at måle kropstemperaturen. Dog er det ikke alle, der kan lide ideen om at måle temperaturen i endetarmen, og derfor har man lavet alternativer, som dog afviger en smule i nøjagtighed.

Sådan måler du temperaturen i øret

Der er nogle grundregler, der er vigtige at huske på, når du skal aflæse temperaturen i øret, for at opnå den mest nøjagtige temperatur.

For det første er det vigtigt at barnet har forholdt sig roligt i mindst 10 minutter før målingen. Det vil sige, at de skal ikke lige have løbet, leget vildt, hoppet på trampolinen, og lignende. Sørg for at barnet sidder helt stille under temperaturmålingen. Vær opmærksom på at der er flere faktorer, der kan påvirke målingen. Eksempelvis, hvis barnet lige har ligget på det ene øre, eller hvis barnet har haft et eller begge øre tildækket, eksempelvis af en hue. Hvis barnet har været udsat for meget varme eller kolde temperaturer. De skal altså ikke lige være kommet ind fra at have været i den varme sommersol eller i vinterkulden. Hvis de har svømmet eller badet umiddelbart før målingen, kan dette også påvirke nøjagtigheden og give en mindre præcis måling. Hvis en af disse faktorer er gældende, er det bedst at vente ca. 30 min med at tage barnets temperatur, så du får en sikker måling.

Får dit barn medicin i øret, som for eksempel øredråber, så bør målingen foretages i det andet øre. De infrarøde øretermometre bør ikke anvendes ved betændelse i øregangen, da det kan resultere i ubehag eller smerte. Disse regler er også gældende, når du skal måle temperaturen på dig selv.

FAQ

Hvilket øretermometer er bedst i test?

De bedste øretermometer i test er Braun Thermoscan 7 IRT6520. Det er et godt allround infrarødt øretermometer, der giver en hurtig måling og præcise aflæsninger på et letlæseligt display. Derfor er det det bedste øretermometer i vores øretermometer test.

Hvor meget skal man lægge til øretermometer?

Det er forskelligt fra model til model. Må altid din normaltemperatur mens du er rask, så får du en fornemmelse af, hvor meget dit øretermometer afviger.

Hvad er den normale temperatur i øret?

Temperaturen i øret varierer i løbet af dagen afhængigt af fx aktivitet. Normaltemperaturen i øret starter på 36,6. Den er lavest om morgenen og højest om aftenen.

Hvor sikkert er et øretermometer?

Er øretermometer ikke lige så sikkert som et rektaltermometer. De forskellige øretermometre kan afvige, da den er lavere end i endetarmen. Derfor er det en god ide at måle normaltemperaturen med et øretermometer, mens man er rask, for at få en fornemmelse af, hvor meget det afviger. Følg altid vejledningen.

Hvad er bedst pande eller øretermometer?

Hverken pande- eller øretermometer giver den mest sikre temperaturmåling. Umiddelbart er øretermometeret bedst af de to.

Hvordan bruger man et øretermometer?

Du bruger et øretermometer ved at tænde for termometeret og sætte den lille spids ind i øret og afvente aflæsningen.

Kilder til øretermometer

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet i alt 15 digitale termometre, herunder Braun IRT3030 og IRT 6525, samt Beurer FT65. Se hele testen her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. Råd & Rön har testet 14 termometre, herunder Braun Thermoscan 3 IRT3030, 6525, 6520. Beurer FT65. Se testen her  

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  Se deres anmeldelse af Braun Thermoscan 7 6520 her

  Braun Thermoscan 3 IRT 3030 her

×