Peberkværn Test – 5 bedste peberkværne i test

Læs med i vores peberkværn test, hvor vi tester og anmelder de 5 bedste peberkværne på markedet lige nu.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Peugeot Paris U’Selection
TESTVINDER

Peugeot Paris U’Selection

Her får du en pebermølle med en solid kværn, der kværner forskellige pebertyper i en bred variation af finhed. Den fås i forskellige størrelser i et flot design. Peugeot kværne til både salt og peber…

Peugeot Paris U’Selection 1
Bedst i test

Peugeot Paris U’Selection

Morsø Kit 18,5 cm 3
Bedste premium

Morsø Kit 18,5 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Som alle andre krydderier mister kværnet eller stødt peber hurtigt smagen. Men med en god friskkværnet peber får maden det rette spark hver gang. Uanset om du er til hvid peber, sort peber eller din egen helt særlige blanding, kræver det en god pebermølle.

Men hvilken type passer til dig og dine behov?

Det kan du blive klogere på her. Vi har udvalgt og testet de 5 bedste på markedet.
I vores købsguide guider vi dig til de forskellige parametre, der er værd at holde øje med når du skal vælge den perfekte kværn for dig. I vores sammenligningstabel får du et hurtigt overblik over de forskellige kværnes fordele og ulemper.

Peugeot Paris U’Selection

Bedst i test

Peugeot Paris U’Selection
Fordele
 • pros-icon.svg Fås i forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Kværnen har seks indstillinger
 • pros-icon.svg Nem påfyldning
 • pros-icon.svg Kværn i rustfrit stål
Ulemper
 • cons-icon.svg Kværnen er ikke elektrisk – du skal kværne peberet manuelt

Detaljeret gennemgang

Her får du en pebermølle med en solid kværn, der kværner forskellige pebertyper i en bred variation af finhed. Den fås i forskellige størrelser i et flot design.

Peugeot kværne til både salt og peber har i mange år været kendt for deres høje kvalitet. Denne er ingen undtagelse. Den fås i forskellige størrelser fra 12 cm til 40 cm, alt efter dit behov, samt i flere forskellige farver.

Kværnen kan både kværne almindelig sort peber, samt hvid peber, grøn peber og rød peber, når de indgår i en blanding. Når du skal fylde peberkværnen, drejer du på guldtoppen og fjerner blot den øverste del, hvorefter du kan hælde dine peberkorn ned i kværnen.

Som noget nyt ved denne kværn indstilles dens finhed ved, at bunden drejes. De forskellige indstillinger er tydeligt markeret rundt om bunden, hvilket er unikt ved denne kværn. Jo højere tallet er, jo grovere kværnes dit peber.

En stor fordel ved denne kværn er, at der er tydelig forskel på peberets finhed og grovhed alt efter indstillingerne. Peberet kværnes samtidig meget ensartet. Kværnen i rustfrit stål er specialfremstillet og har bl.a. spiralformede tænder. Det er med til at give denne kvalitet af friskkværnet peber.

Rosendahl Grand Cru

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Kværnen sidder i toppen
 • pros-icon.svg Opbevarer dine krydderier hele
 • pros-icon.svg Nem påfyldning
 • pros-icon.svg Keramisk kværn
Ulemper
 • cons-icon.svg Få indstillinger af finhed

Detaljeret gennemgang

Her får du en god pebermølle af keramik og glas, som kan kværne de fleste krydderier. Det er nemt at have overblik over mængden af peber takket være glasbeholderen.

Kværnen her er af god kvalitet, hvor selve kværnmekanismen er lavet af keramik og fungerer som en morter. Den kværner peberkorn ved, at den støder dem som en morter. Den opbevarer peberet helt, hvilket gør at der først frigives smag og aroma, når du kværner dine peberkorn.

Kværnen fås i to størrelser – 14,4 cm og 20,1 cm. På den måde kan du få en pebermølle, der passer til lige præcis dig og dit behov. Den er let og intuitiv at bruge, da du blot drejer på kværnen.

En keramisk pebermølle er særdeles holdbar. Den er designet i to dele – en glasbund og selve kværnen. Selve kværnen sidder ovenpå glasbeholderen, hvor du har dine krydderier eller dit peber. Det gør dels, at den ikke drysser peber ud på bordet, og dels at den pynter i dit køkken.

Det er nemt at fylde peber i kværnen. Du skruer blot den øverste del – peberkværnen – af og hælder peber i glasbeholderen.

Det er muligt at indstille peberets finhed ved hjælp af et lille hjul i midten af kværnen, som indstilles manuelt. Dog er det ikke muligt at indstille mere detaljeret grovhed og finhed, men til hverdagsbrug fungerer den glimrende.

Morsø Kit 18,5 cm

Bedste premium

Morsø Kit 18,5 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg Fremstillet i eg og støbejern
 • pros-icon.svg Selve kværnmekanismen er keramisk
 • pros-icon.svg Kan bruges til både salt, peber, tørrede krydderurter og krydderier
Ulemper
 • cons-icon.svg Fås kun i en størrelse
 • cons-icon.svg Er ikke elektrisk

Detaljeret gennemgang

Denne Morsø peberkværn er både en af de mest slidstærke kværne på markedet og samtidig en af de flotteste. Du får høj kvalitet for pengene med denne pebermølle.

Denne model kommer i et flot, elegant og stilrent design. Den er lavet halvt i eg og halvt i støbejern, hvilket også gør den rustik. Men det, at den er fremstillet i støbejern gør også, at den er tung.

Den har en keramisk grinder, som kan holde i årevis. Det, at selve kværnen er fremstillet i keramik, gør, at den dels markant mere slidstærk end kværne af rustfrit stål f.eks. Keramik er hårdere end stål, den mærkes stort set ikke af slid og der er ingen dele af metal i denne pebermølle.

Den holdbare og slidstærke kværner gør også, at du både kan bruge den som salt og peberkværn. Den kværner også tørrede krydderurter og krydderier uden problemer.
Det er let at indstille din finhed både til salt, peber og lignende, og den er nem at fylde op ved at skille de to dele ad.

Du får kort sagt meget kvalitet for pengene med denne pebermølle. Den er 18,5 cm, hvilket gør den til en relativ stor peberkværn og gør du kan have både meget salt eller lignende i kværnen.

Peugeot Alaska

Bedste elektriske

Fordele
 • pros-icon.svg En elektrisk peberkværn
 • pros-icon.svg Fås i to farver
 • pros-icon.svg Ergonomisk design og nem at betjene
 • pros-icon.svg Nem at justere finhed og grovhed
Ulemper
 • cons-icon.svg Fremstillet i plastik
 • cons-icon.svg Kan ikke kværne salt

Detaljeret gennemgang

Denne elektriske pebermølle er særdeles brugervenlig og kværner via en elektrisk motor. Den måler 17 cm, så den har en god størrelse til peberet og finheden kan nemt justeres.

Med denne pebermølle får du en elektrisk pebermølle, hvor der er skruet op for brugervenligheden.

Først og fremmest gør det ergonomiske design, at den ligger godt i hånden og at du uden problemer kan betjene den med en hånd.

Når den elektriske funktion bruges, tændes der et lys i kværnens bund. Det gør f.eks. at denne er god for børn, fordi det er nemt at holde øje med, når den er i brug. Da den er elektrisk, kværner du blot ved at trykke på knappen øverst.

Det er altså en peberkværn, som er meget nem og intuitiv at bruge. Den kan være særlig fordelagtig for dig der døjer med gigt i hænderne eller andre smerter, der gør at en kværn med drejefunktion ikke er det bedste.

Justeringen af finheden er også lige til. I kværnens bund sidder også et smart hjul netop til at indstille finheden og grovheden på peberkornene, og gør du kan få lige den grov- eller finhed du ønsker.

Selve designet er i plastik, kværnen er i metal og så er der et gennemsigtigt vindue nederst på maskinen. Det gør, at du nemt kan holde øje med hvor fyldt den er, og om peberlageret trænger til at blive fyldt op.

Kähler hammershøi salt/peberkværn

Bedste multifunktionelle

Fordele
 • pros-icon.svg Fås i flere farver
 • pros-icon.svg Kan bruges til både salt og peber
 • pros-icon.svg 25 års garanti på kværn
 • pros-icon.svg Flot moderne design
Ulemper
 • cons-icon.svg Kan ikke justeres

Detaljeret gennemgang

Flot peberkværn i egetræ og porcelæn. Kværnen kan bruges til både salt og peber og der der 25 års garanti på selve kværnemekanismen.

Med denne peberkværn får du lækkert dansk design når det er bedst. Egetræet med den fine porcelænsknop pynter i ethvert køkken og hjem.

Selve den keramiske kværnemekanisme er af mærket CrushgrindTM, som er noget af det ypperste inden for krydderikværne. Derfor ydes der også 25 års garanti på kværnens keramiske dele.

Fordi selve kværnen er keramisk kan du både benytte denne til salt og peber, hvis du foretrækker dette fremfor at have to forskellige kværne.

Kværnen betjenes super nemt ved blot at dreje på porcelænsknoppen øverst. Det riflede design, gør knoppen let at holde på, så hænderne ikke glider så let.

Peberkværnen fra Kähler er 13 cm høj og passer derfor perfekt til middagsbordet. Den kan naturligvis også bruges til madlavningen men den beskedne størrelse gør, at den hurtigt skal fyldes op.

Guide

Det er altid en fordel at kværne sin peber selv, da peberet på den måde bedst bevarer sin smag og aroma, og her kan en god kværn gøre hele forskellen.

Vil du have en god kværn, der forvandler hele peberkorn til enten finere eller grovere peber, er det f.eks. en god idé at se efter justeringen.

Den og andre parametre kommer vi nærmere ind på i nedenstående købsguide, så du kan blive godt rustet til at gå ud og købe din næste pebermølle.

Justering af finhed

Her er et af de vigtigste parameter at holde øje med. Hvor meget du kan justere finheden og grovheden på pebermøllerne varierer.

Nogle kan du slet ikke justere finheden, nogle kan du justere finheden begrænset og nogle har en lang række valgmuligheder, når det gælder justeringen af finheden.

Afhængigt at peberens styrke kan det have stor betydning, hvor grove stykker der kommer i maden. Både i forhold til smagen men også udseendet. Derfor er det vigtigt at bemærke hvor godt de forskellige pebermøller kan justere finheden.

Hvilke pebertyper kan pebermøller klarer?

Alt efter din pebermølle og dens kværnmekanisme kan du både kværne peberkorn, salt og forskellige krydderityper. Det er et parameter, der er værd at holde øje med ift. hvilke behov du har.

Det er værd at bemærke at røde, grønne og sorte peberkorn smager forskelligt og ikke alle pebertyper er gode at komme i peberkværnene, simpelthen på grund af deres konsistens.

Sorte og hvide korn er generelt hårde og velegnet til at blive kværnet. Grønne og røde korn kan du også kværne, men de har generelt en mere løs struktur og er mere porøse, hvilken kan påvirke, hvor godt de kværnes.

Alt efter kværnens materiale kan kværnen også klare salt og forskellige hårde krydderityper.

Hvorfor skal jeg købe særskilte kværne til salt og peber?

Man kan undre sig over om kværnene til salt er anderledes end dem, du bruger til peberet. Det korte svar er ja – der er forskel på de to typer.

Som nævnt i afsnittet ovenover er det selve kværnens materiale, som er med til at afgøre hvad kværnen kan klare.

Saltet og peberet reagerer forskellige på forskellige materialer.

Kværne til salt har oftest keramiske mekanikker, hvorimod kværnene til peberkorn som regel er fremstillet i metal. Metal er ikke de bedste venner med salt og er mere kompatibel med keramik – kort fortalt. Det er dermed værd at tage højde for alt efter hvad din peber- eller saltkværn skal kunne.

FAQ

Hvilken peberkværn er bedst i test?

Den bedste peberkværn i test er Peugeot Paris U’Selection. Den vinder på at have mange funktioner, at gøre tydelig forskel på grovheden og på at findes i forskellige størrelser.

Hvorfor skal jeg købe særskilte kværne til salt og peber?

Du skal købe særskilte salt- og peberkværne, da saltet og peberet reagerer forskelligt på kværnmekanismernes materialer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×