Projektor Test: 4 bedste projektorer i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
smart mini projektor

Nebula Capsule ll mini

4
4K projektor viser fantastisk billeder og videoer

Acer Home H6810BD

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test har vi gennemgået 5 af de bedste projektorer på markedet.  Vi har kåret Nebula Mars II, som bedst i test, fordi den har en høj billede- og lydkvalitet og den er nem at transportere, så du kan se film i det blå, men der findes flere forskellige projektorer, så læs artiklen.

I denne projektor test kan du læse om, hvilke funktioner du skal holde øje med og vurdere hvilke funktioner din projektor skal have. Der findes både traditionelle projektorer og mini projektorer, så find den projektor, der vil være bedst til dit næste møde, film- eller sportsaften. Nogle projektorer egner sig også godt til gaming, så læs artiklen og find din næste projektor.

Nebula Mars II

Bedste projektor

Fordele
 • pros-icon.svg Styr projektoren med app’en eller fjernbetjeningen
 • pros-icon.svg Billedet kan lyse op på væggen i størrelserne mellem 50” og 150”
 • pros-icon.svg Genopladeligt batteri, så du kan tage den med den overalt eller se video under den åbne nattehimmel

Detaljeret gennemgang

Du får lyd- og billedkvalitet på topniveau med denne mini projektor, som både har indbygget batteri og højtaler. Den fylder næsten ingenting, så du kan nemt tage den med dig på farten, og så tilhører den en helt ny generation af projekterer.

Derfor skal du vælge Nebula Mars II

Har du altid drømt om en hjemmebiograf eller en projektor til arbejdet? Du kan bruge Nebula Mars II til begge ting. Den har nemlig en knivskarp billedkvalitet i HD med lynhurtig intuitiv autofokus. De indbyggede Dual 10W højtalere med bas giver en medrivende lyd, som fylder hele rummet, så du kan danne din helt egen hjemmebiograf med denne projektor.

Kvaliteten af billedet og filmen bliver forstærket med en avancerede DLP-teknologi, som overgår den traditionelle LCD. Dette giver dig en projektor fyldt med avanceret teknologi, for at give dig en knivskarp billedkvalitet og lyd, som om du sad i en biograf.

Du kan selv justere størrelsen på billedet, da billede kan være mellem 50” og 150”. Et stort og flot TV er ca. mellem 50 og 65 tommer, så du har virkelig mulighed for at skabe biograf-lignende tilstande, men den kan også bruges, hvis du skal holde et foredrag eller møde for flere mennesker, hvor det er vigtigt, at de sker skærmen. Og du går ikke på kompromis med kvaliteten uanset, hvilken billedstørrelse du vælger.

Nebular Mars II har et fint og enkelt design, med et lille håndtag, så du nemt kan bære den rundt. Den har knapper på selve projektoren, men du kan styre og indstille den ved hjælp af fjernbetjeningen. Bruger du fjernbetjeningen skal du stå lige bag den, da den modtager signalet gennem en IR-modtager, der sidder bagpå. Du kan også bare bruge den smarte app, hvor du kan styre alt ift. billede, lyd, play/pause filmen og meget mere. Det bliver næsten ikke nemmere!

Tilknyt din smartphone

Hvis du har en Android telefon, kan du miracast billedet til projektoren, og har du Android 7.1 kan du også bruge nogle af dine yndlings apps fx Youtube og Netflix. Via. De to apps kan du nemt overføre filmen eller serien til projektoren.

Hvis du ikke har en smart Android telefon, skal du ikke være bekymret for du kan stadig tilknytte dig projektorer med andre enheder fx via. HDMI, USB og XBOX. HDMI og USB-stik sidder bag projektorer, så der er nem adgang til dem og ind i din computer.

Nebula Mars II er af den helt nye generation af projektorer, fordi den kører på batteri, som skal oplades. Det giver dig en helt anden frihed ift. hvor du kan bruge den, da du kan bruge den overalt, hvor der er en væg, som den kan lyse op på.

Hvis du har ladet batteriet fuldt op kan den vise video i 4 timer, og hvis du i stedet bruger den som højtaler, kan den spille i 30 timer på et fuldt batteri.

Da den kører på batteri, kan du tage den med dig overalt uden at skulle tænke på, hvor der er en stikkontakt. Du kan nemt se film udenfor under den åbne nattehimmel, og du kan også tage den med til kunder uden at skulle tænke på om elektronikken virker – fordi det ved du, at den gør.

Mini projektoren er nem at transportere rundt med sine 1,79 kg., og hvis du gerne vil opgradere den, kan du købe et stativ, så den står helt perfekt!

Produktdetaljer:

 • Billedkvalitet: HD
 • Opløsning 720p
 • Billedstørrelse: Fra 30” til 150”
 • Højttaler: 2 x 10W
 • Bluetooth/wifi: Begge
 • Vægt: 1,79 kg

Nebula Capsule ll mini

smart mini projektor

Fordele
 • pros-icon.svg Ta’ Nebula Capsule II Mini med i lommen og se film lige hvor du ønsker
 • pros-icon.svg Høj billedkvalitet og lyd…….
 • pros-icon.svg Bruger Android 9.0 TV system, så du har adgang til en lang række streaming apps

Detaljeret gennemgang

Her er endnu en mini projektor, fordi de er smarte, viser en god kvalitet og nemme at tage med rundt. Denne projekter er fra samme mærke som den forrige projekter, men de er alligevel ikke helt ens.

Derfor skal du vælge Nebula Capsule II mini

Med nebula Capsule II Mini kan du have din biograf med overalt, da den ikke fylder mere end en dåse sodavand og vejer omkring 630 gram. Derudover leverer den en billede- og lydkvalitet, som er bedre end mange andre projektorer på markedet.

Du kan tage den med overalt, fordi den er på batterier. Det kræver selvfølgelig, at du lader den op, men når den er fuldt opladet kan den afspille film i over 2,5 time.

Du kan vise film og billeder fra 20 tommer og helt op til 100 tommer – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den har automatisk fokus, så du ikke skal bruge tid på det, billedkvaliteten er helt op til 1280x720p, og 8W højttaleren giver god lyd.

Styr Nebula Capsule II min med stemmen

Denne projektor er helt klart til den ultimative gadget mand, som elsker smarte ting. Du kan nemlig styre Nebula Capsule II Mini med stemmen takket være Google Assistent.

Du kan bruge mere end 3600 Android TV apps som fx. Yousee og TV2 Play. Dette er nemlig verdens første Android TV lommebiograf, hvilket giver dig et hav af muligheder.

Med Nebula app’en kan du også streame apps som f.eks Netflix. Du behøver slet ikke et fjernsyn, hvis du skaffer dig denne projektor. Den har god lyd- og billedkvalitet, og masser af streamings muligheder.

Du kan selvfølgelig også tilslutte din computer og telefon via. HDMI, USB, Chromecast, Bluetooth og Wi-fi, så du nemt kan se alle dine yndlingsfilm- og serier samt sportsevents.

Produktdetaljer:

 • Billedkvalitet: HD
 • Opløsning 1280x720p
 • Billedstørrelse: Fra 20” til 100”
 • Højttaler: 8W
 • Bluetooth/wifi: Begge
 • Vægt: 680 gram

Optoma HD144X

God projektor til hjemmebiografen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fuld HD – 1080p giver skarpe og detaljerede billeder
 • pros-icon.svg Udstyret med fantastisk og virkelighedsnær farve-teknologi
 • pros-icon.svg Kan vise 3D-film, men husk at køb brillerne

Detaljeret gennemgang

Denne projektor er en helt traditionel projekter, men med ny teknologi har den en høj billedopløsning og god lyd. Nogle påstår endda, at man ikke behøver at eje et fjernsyn, da en projektor giver et lige så godt resultat, og så kan den tages frem når der er brug for det.

Derfor skal du vælge Optoma HD144X

Du kan nemt se live sport, serier, film og hvad du ellers ønsker at se, me Optoma HD144x, da den er nem at sætte op og har en utrolig god billede- og lydkvalitet. Så invitér vennerne hjem og smid kampen op på den store væg, så alle kan se, hvad der foregår på banen.

Optoma HD144X kan vise fuld HD med en billedopløsning på 1080p Det gør, at du kan se skarpt og alle detaljerne, hvis det du viser på skærmen selvfølgelig er lavet i så høj en opløsning. Den er perfekt til at vise Blue-ray film og andre film, der er lavet i Fuld HD, men den kan også godt vise film, som er lavet i en lavere opløsning.

Højtalerne er integreret i selve projektoren, og på 10W, så du ikke behøver at tilkøbe dyre højttalere, for at få en perfekt hjemmebiograf-oplevelse.

Du kan nemt connect med denne projektor, da den har 1 HDMI-indgang og 1 HDMI/MHL USB. Ved hjælp af en MHL-ledning kan du connecte din telefon med projektoren, og vise billeder, film og streame.

Optoma har fokuseret på, at farverne skal være så virkelighedsnære som overhovedet muligt, og derfor kan projektoren reproducere Rec. 709 på farveskalaen, hvilket er den internationale garanti for, at den viser farverne præcis som produceren ønsker. Det sikrer dig en fantastisk filmoplevelse, og det er præcis dét, som gør projektoren ideel for gaming og animationsfilm.

Game mode og andre smarte funktioner

Optoma ved godt hvad en rigtig gamer har brug for; en skærm som maksimerer kontrasterne og som gør farverne mere levende, så man kan se enhver detalje. Derfor har de lavet et game mode, som du kan aktivere, når der skal spilles – og ikke mindst vindes. Spil dine yndlingsspil gennem Google Chromecast TV, Amazon Fire TV eller Apple TV. Du kan endda connecte din spillekonsol til projektoren, så du kan holde stor spilleaften med vennerne.

Hvis du elsker 3D-film, så er Optoma HD144X en perfekt projektor til dig, da den kan afspille 3D fra enhver 3D-kilde fx 3D Blue-ray, 3D broadcasting og nogle af de nyeste spillekonsoller, der kan også afspille 3D-film. Det kræver selvfølgelig også, at du har 3D-brillerne klar.

Projektoren har også en funktion, så du kan gemme dine nat og dag indstillinger, så du kan bruge den hele dagen og natten uden at skulle bruge tid på at indstille billedet til miljøet.

Der skal være en afstand mellem væggen og projektoren på min. 1 meter og helt op til 9,80 meter, så du kan bruge til både større og mindre forsamlinger – i store og små værelser.

Du kan også selv justere billedets størrelse mellem 71 til 765 cm.,så vælg den størrelse, der  passer til det værelse I sidder i. Det svarer ca. til 300 tommer.

Optoma HD144X har en lang levetid, da lampen skal kunne holde til min. 3.500 timer i normal tilstand og 10.000 timer i økonomisk tilstand. Desuden har den et relativt lavt strømforbrug i drift, hvis man sammenligner det med et fjernsyn.

Du kan også nemt pakke projektorer sammen i rejsetasken, og tage den med over til dine venner eller med til mødet. Den har en vægt på 2,5 kg., så du kan nemt transportere den i tasken.

Produktdetaljer:

 • Billedkvalitet: HD
 • Billedopløsning: 1920 x 1080p
 • Billedstørrelse: Fra 71 til 765 cm
 • Højttaler: 10W
 • Vægt: 2,5 kg
 • Strømforbrug ved drift: 295 watt

Acer Home H6810BD

4K projektor viser fantastisk billeder og videoer

Fordele
 • pros-icon.svg 4K UHD-opløsning og HDR-kompatibel giver dig mere realistiske billeder og detaljer
 • pros-icon.svg Lampens levetid er 20.000 timer i eco-mode
 • pros-icon.svg Sæt lydløs tilstand på, og undgå at hør lyd fra projektoren

Detaljeret gennemgang

Denne projektor er til dig, som skal have det bedste kvalitet i forhold til lyd- og billedkvalitet. Acer Home H6810BD viser billeder og film i naturtro farver, så uanset om du skal bruge den til møder, vise billeder af høj kvalitet eller en film, så svigter den ikke.

Derfor skal du vælge Acer Home H6810BD

Det bliver næsten ikke bedre end med 4K UHD-opløsning, som viser en fire gange bedre opløsning end full HD, hvilket giver dig mere detaljerede billeder. Den er også HDR-kompatibel, hvilket giver mere realistiske og naturlige billede. HDR er en teknologi, som skaber dybere kontrast mellem sort og hvid.

Højttaleren har en udgangseffekt på 10W, hvilket giver god lyd til den gode billedkvalitet. Sammen giver det dig nærmest en biografoplevelse ud over det sædvanlige – og så midt i din egen stue.

Desuden er det en utrolig holdbar projektor, som har en levetid på 20.000 timer i eco-mode, og 4.000 timer i normal tilstand.

3D og andre smarte funktioner, der gør oplevelsen bedre

Udover den helt vildt gode billedkvalitet, så kan du også vise 3D, hvor billederne nærmeste springer ind i din dagligstue. Det er en skøn ekstra funktion, hvis man ønsker noget lidt ud over et helt almindeligt fjernsyn. Husk at du skal have fx. en Blue Ray afspiller, som kan afspille 3D-film.

Enhver projektor larmer en smule. Det vil sige, at lydniveauet ligger omkring en normal samtale, men med Acer Home H6810BD skal du ikke bekymre dig for lyden, der kommer fra projektoren. Hvis du bruger den til et vigtigt møde eller se en film, hvor lyden og detaljerne er vigtige, så kan du slå lydløs tilstand til. I denne tilstand reduceres projektorens lyd til en lav brummen, så du kan se din film helt uforstyrret.

Produktdetaljer:

 • Billedopløsning: 4K UHD-opløsning
 • Billedstørrelse: Op til 300”
 • Højttaler: 10W
 • Vægt: 4 kg
 • Strømforbrug ved drift: 335 watt
 • Kontrastforhold. 10.000:1

Guide

Derfor skal du vælge Epson EB-2247U

Epson EB-2247U er lavet med 3LCD teknologi, som du kan læse mere om nederst i denne artikel, men grundlæggende giver det dig et højt output af lys og farver, hvilket sikrer dig kvalitetsbilleder med god farvegengivelse.

Den har også en enestestående lysstyrke på 4.200 lumen, så præsentationer i dagslys ikke bliver noget problem, fordi der er ikke noget mere kikset end, hvis en god præsentation bliver ødelagt af dårlig teknik. Kontrastforholdet er også en fordel her, da det sikrer en god gengivelse af de sorte toner, så bl.a. film ikke ser forvasket ud. Der er også gode og integrerede højttalere.

Opsætningen af denne Epson projektor er også nem, fordi den har funktioner, som automatisk tænd/sluk, fokuseringshjælp, keystonekorrektion og lærredstilpasning. De er alle vigtige funktioner, så du hurtigt kan komme i gang med præsentation.

Du kan justere billedstørrelsen mellem 30 tommer og 300 tommer, så uanset om du sidder i et lille eller stor mødelokale, bør den kunne dække hele væggen, så alle kan se, hvad der foregår på skærmen.

Når du starter projektoren, kommer startskærmen op på væggen, hvor du lynhurtigt får adgang til de vigtige funktioner som f.eks. valg af tilslutningskilde eller opsætte en trådløs forbindelse.

Flere forskellige tilslutningsmuligheder

Der er flere forskellige tilslutnings muligheder bl.a. HDMI, MHL og Wi-fi. For at kunne bruge Wi-fi funktionen, skal du have fat i en Wi-fi adapter. Det købes typisk separat, og ligner et usb stik, som skal ind i computeren. MHL bruges til at forbinde din smartphone til projektoren, for at stream billeder og videoer.

Der medfølger også en multi-PC projektionssoftware, som gør det muligt at forbinde op til 50 computere og projicere på et delt lærred. Det giver en større integrations fleksibilitet og flere fordele, hvis i afholder store møder. Desuden er det også mere omkostningseffektivt og giver en større fleksibilitet end en fladskærm.

Den har også dobbelt kildegengivelse, hvilket betyder, at to computere kan forbindes til projektoren samtidig, så seerne kan se begge skærme side om side i split screen-tilstand.

Espon egner sig til professionelt brug, fordi den leverer en god billedkvalitet – selv i dagslys -, den kan vise HD i op til 300 tommer, og så har lampen en utrolig lang levetid på op til 12.000 timer i strømsparetilstand. Så et kontor med mange møder, vil kunne bruge denne projektor hver dag uden at opleve problemer.

Produktdetaljer:

 • Billedkvalitet: HD
 • Billedopløsning: 1920 x 1200p
 • Billedstørrelse: Op til 300”
 • Vægt: 3,2 kg
 • Strømforbrug ved drift: 227 watt
 • Kontrastforhold. 15.000:1

Vigtig viden inden du køber en projektor

 • Billedopløsning: De fleste projektorer kan vise full HD, men nogle af de nyeste modeller kan også vise 4K UHD, hvilket viser 4 gange større opløsning end full HD, og giver dig endnu mere detaljerede billeder.
 • Billedstørrelse: Du kan justere billedstørrelsen på de fleste projektorer, og de plejer ca. at vise film og billeder op til 300 tommer, så du kan danne din helt egen hjemmebiograf. En mini projektorer kan typisk vise film og billeder op til 150 tommer, hvilket er en smule mindre, men til gengæld har de nogle andre fordele såsom at være mere transportabel.
 • Lydkvalitet: Projektorer har tidligere haft et ry for at have dårlig lyd, og i takt med at teknologien er blevet bedre og du forskellige producenter hele tiden prøver at forbedre deres produkter, så er lyden også blevet bedre. Derfor er de fleste projektorer udstyret med gode højtalere på enten 8 eller 10W, hvilket svarer til et par gode højttalere. Du behøver derfor ikke at investere i et kæmpe stor anlæg for at kunne skabe en hjemmebiograf oplevelse.
 • Formålet med projektoren: Inden du investerer i en projektor skal du gøre op med dig selv om, hvor ofte du kommer til at bruge den og til hvad. Skal den bruges ift. dit arbejde, for at kunne lave den hyggeligste hjemmebiograf, gaming eller invitere vennerne hjem til det næste store sportsevents? Uanset skal du overveje, hvor meget plads du
 • Pris: Projektorer kan være meget dyre, og specielt hvis den skal bruges i erhvervssammenhæng, hvor de skal kunne klare at blive brugt hver dag.

De sidste par år, er producenterne begyndt at producere mini projektorer, som også er for den private forbruger, der ønsker at lave sin egen hjemmebiograf eller at have en projektor med til møder. Jo højere en opløsning projektoren kan vise, jo dyrerer er den typisk også.

En projektor med batteri eller ledning? Hvis du skal bruge en projektor, der skal transporteres eller bruges steder, hvor du er usikker på om, der er stikkontakt, så er det en god idé at vælge en mini projektor med genopladeligt batteri. Det er forskelligt fra model til model, hvor lang opladningstiden er, og hvor lang tid batteriet kan holde. Nogle modeller kan vise 4 timers film på én opladning.

Hvis du elsker at se film under nattehimlen, så er det uden tvivl en mini projektor, som du skal investere i.

 • Styres via. fjernbetjening eller app? De fleste projektorer styres via en fjernbetjening og de knapper, der måtte sidde på selve projektoren, men nogle kan også styres fra en app på din smartphone. Det kræver dog, at den kan forbinde med din telefon, så det skal være en nyerer model. De fleste mini projektor styres via. en app for at gøre det hele lidt nemmere.

Vigtige ord – ordbogen for projektor

 • DLP: Er en projektortype, som gengiver billedsignalet via. en chip. Chippen består af millioner af digitale mikrospejle, som reflekterer lyset fra pæren. De skabes af et hurtigt roterende farvehjul, monteret bag linsen. DLP giver den traditionelle LCD, som de fleste kender, baghjul.
 • 3LCD: 3LCD er en anerkendt teknologi indenfor projektorer, der gør brug af 3 chips i hver sin primærfarve. Lyset fra projektorens lampe brydes op, og de 3 chips generer hver især et billede i sin farve, som via spejle reflekteres ind i linsen. Her kombineres billederne til at danne et færdigt, farvelagt billede, og fokuseres op på skærmen.
 • MHL: Er et kabel fra projektoren og ind i din smartphone, så du kan stream og vise billeder direkte fra din telefon, men det kræver at du har en MHL-kabel. Det har samme form, som et HDMI, så har du brug for 2 HDMI-indgange, kan du også bruge det som en helt normalt HMDI-indgang. For at bruge det til din smartphone, skal du bruge et MHL-kabel
 • HDR-kompatibel: HDR står for High Dynamic Range, og er en skærmteknologi, der skaber dybere niveauer af sort og hvid kontrast

Tag lyden til et højere niveau med en soundbar

Selvom lyden i projektorerne er blevet bedre, så kan du godt tage lyden til et højere niveau med en soundbar eller andet lydanlæg for at skabe en rigtig biograf-oplevelse. Hvis du går meget op i, at lyden skal være helt i top, og du skal spille film for mange mennesker i store rum, kan du investere i et soundbar anlæg, hvis du ikke allerede har et.

Læs vores soundbar test, og find den soundbar, der passer til din stue, så du kan få det mest optimale ud af din projektor.

Sådan er denne projektor test udført

Denne projektor test er udført ved at teste og sammenligne flere forskellige modeller, der alle sammen har enhver sine kvaliteter. Vi har samlet information fra nettet, læst internationale og nationale test, for at kåre den bedste projektor. Selvom vi har kåret en testvinder, er det ikke sikkert, at det er den rigtige for dig, så læs artikel og find den projektor, som du kan tage med til møde eller skabe den bedste hjemmebiograf.

FAQ

Hvilken projektor er bedst i test?

Den bedste projektor i denne test er Nebula Mars II, da det er en lille projektor, som kan vise lys og billeder i høj kvalitet, og du kan tage den med over alt. Læs hele artiklen og finde den projektor, som passer bedst til dit behov; skal du se live sport, filme eller gaming?

Skal jeg vælge en mini projektor eller en traditionel projektor?

En projektor kan være lidt stor at transportere, og skal du bruge den til møder eller se film i det fri, kan det være en idé at investere i en mini projektor, som er fyldt med den nyeste teknologi, så du får høj lyd- og billedkvalitet, og kan bruge den overalt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×