Actifry Test: 5 bedste i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde
TESTVINDER

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde

Med OBH Actifry Genius 2-i-1 XL frituregryde har du masser af muligheder for at friturestege din mad blot med en meget lille mængde olie, så din mad ikke bliver særlig usundt. Denne Actifry kan både…

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde 1
Bedste Actifry

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde

OBH Nordica Actifry Original Plus 2
Actifry med automatisk omrøring

OBH Nordica Actifry Original Plus

Caso Varmluftfriture AF200 3
Airfryer med varmeresistent kabinet

Caso Varmluftfriture AF200

Princess Aerofryer-Ovn Digital 10 L 4
Airfryer med stor kapacitet

Princess Aerofryer-Ovn Digital 10 L

Phillips Airfryer + opskriftsbog HD9650/90 5

Phillips Airfryer + opskriftsbog HD9650/90

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel kigger vi på forskellige actifry maskiner. Vi har valgt de 6 bedste actifryers i denne test, og udvalgt OBHs Actifry Genius 2-i-1 XL frituregryde, som den bedste i test. Den har nemlig alle de nødvendige egenskaber og funktioner, som en god actifry maskine bør indeholde.

Har du andre behov med din actifryer, et stramt budget at holde dig inden for e.l., så se vores andre bud på gode actifryers i testen, så du kan være sikker på at finde den actifryer, der passer til dit behov. 

Vi har hjulpet dig med at tage det svære valg til sidst i vores artikel, hvor vi gennemgår alle de mest essentielle funktioner og egenskaber hos actifry maskinerne.

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde

Bedste Actifry

OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde
Fordele
 • pros-icon.svg Lav op til 8 portioner med lidt eller ingen olie
 • pros-icon.svg 2-i-1 actifryer med pande og skål så du kan lave to retter på samme tid
 • pros-icon.svg Udstyret med 60 minutters timer, en varmeholderfunktion samt 9 smarte tilberedningsprogrammer

Detaljeret gennemgang

Med OBH Actifry Genius 2-i-1 XL frituregryde har du masser af muligheder for at friturestege din mad blot med en meget lille mængde olie, så din mad ikke bliver særlig usundt. Denne Actifry kan både lave grillkylling og pommes frites på samme tid. Den har 9 intelligente tilberedningstrin samt har den timerfunktion og varmeholderfunktion og meget mere.

Derfor skal du vælge OBH Actifry Genius 2-i-1 frituregryde

OBHs actifry er en 2-i-1 frituregryde, som er fremragende til at gøre maden endnu mere smagfuld med. Den kan lave op til 8 portioner ved brug af lidt eller ingen olie. Dens eksklusive Dual Motion-teknik kombinerer cirkulerende varmluft med skånsom omrøring, hvilket giver et helt perfekt resultat. Frituregryden har både pande og skål, så du kan lave to retter samtidig. 

Lav retter som wok i skålen og lækker laks på panden. Du kan også lave en grillkylling og sprøde pommes frites. Det er altså kun din egen fantasi der sætter grænser. Gryden er udstyret med en 60 minutters timer, en varmeholderfunktion og 9 smarte tilberedningsprogrammer, så du nemt kan lave en lækker middag på ingen tid. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1500 watt
 • Antal programmer: 9

OBH Nordica Actifry Original Plus

Actifry med automatisk omrøring

OBH Nordica Actifry Original Plus
Fordele
 • pros-icon.svg Ved brug af blot én enkelt skefuld olie kan du få lækker og sprøde pommes frites eller kyllingelår
 • pros-icon.svg Luftcirkulationssystemet og automatisk omrøring er grunden til at du ikke behøver meget olie til tilberedningen
 • pros-icon.svg Hurtig og nem måde at lave mad til hele familien på, da den kan lave 5 portioner ad gangen

Detaljeret gennemgang

Actifry Original Plus fra OBH Nordica kan du på den nemmeste måde lave sundere versioner af en lækker stegt kylling, pommes frites, fisk eller grøntsager. Gryden har en stor kapacitet og har non-stick belægning samt en smart timerfunktion.

Derfor skal du vælge OBH Nordica Actifry Original Plus

OBH Nordicas Actifry Original Plus vil med sikkerhed blive din nye bedste ven i køkkenet. Den tilbereder din mad med samme lækkerhed som en frituregryde, men blot meget sundere, da der bliver sparet en stor del af olien væk. Du kan stege alt lige fra pommes frites til kylling ved brug at kun en enkelt skefuld olie. Grunden til at den stadig kan lave din mad lækker skyldes actifryerens luftcurkulationssystem og den automatiske omrøring. 

Original Plus Actifry har en kapacitet på hele 1,2 kg, hvilket betyder at du kan lave cirka 5 portioner mad på én gang. Har du en stor familie, er dette den nemmeste måde at få lavet mad meget hurtigere på. 

Skålen i actifryeren har desuden en non-stick belægning, og så kan du nemt rengøre den ved at tage den af actifryeren og putte den i opvaskemaskinen. 

Produktdetaljer:

 • Watt: 1400
 • Skålvolumen: 1,20 liter
 • Total kapacitet: 1,20 kg
 • Materiale på skål: Stål
 • Mål (H x B x D): 23,5 x 38,8 x 38,8
 • Vægt: 4,05 kg

Caso Varmluftfriture AF200

Airfryer med varmeresistent kabinet

Caso Varmluftfriture AF200
Fordele
 • pros-icon.svg 6 forskellige programmer, så du kan tilberede maden til perfektion
 • pros-icon.svg Vælg mellem en temperaturindstilling fra 60 til 200 grader og sæt timerfunktionen til
 • pros-icon.svg Takket være termoisolationen og den varmeresistente kabinet, så bliver den ikke varm uden på

Detaljeret gennemgang

Airfryeren fra Caso har en endnu større kapacitet end de forrige, da den har plads til 3 liter. Du kan lave hele 10 portioner pomfritter ad gangen, og er en ideel airfryer til den store familie eller hvis du får gæster på besøg. Med dens højhastigheds-varmlufts-cirkulationsteknologi bliver din mad tilberedt og sprød hele vejen rundt.

Derfor skal du vælge Caso AF200

Casos Airfryer AF200 har 6 forskellige automatiske programmer, som gør det lettere for dig at tilberede nogle madvare til perfektion, som din ovn eller stegepande ikke kan hamle op med. Du kan selv indstille temperaturen mellem 60 til 200 grader. Du kan også sætte en timer til, så den selv slukker, når maden er færdigt. 

Caso AF200 bliver ikke varm uden på maskinen, da den er termoisoleret og har et varmeresistent kabinet, som sørger for at holde varmen inde og overfladen bliver holdt afkølet. Airfryeren er ligeledes udstyret med en automatisk sluk-funktion, som gør sikkerheden endnu højere, så du trygt kan benytte dig af denne smarte og praktiske airfryer. 

Produktdetaljer:

 • Mål: (B x H x D): 280 x 316 x 335 mm
 • Vægt: 4,95 kg
 • Kapacitet: 3 liter
 • Strømforbrug: 220-240V-, 50-60 Hz
 • Watt: 1400

Princess Aerofryer-Ovn Digital 10 L

Airfryer med stor kapacitet

Princess Aerofryer-Ovn Digital 10 L
Fordele
 • pros-icon.svg Kombination mellem en airfryer og en miniovn
 • pros-icon.svg Kapacitet på 10 liter, hvor den både kan grille, bage, stege, riste og dehydrere madvarer
 • pros-icon.svg 10 forprogrammerede indstillinger, så du ved blot ét tryk kan få den rigtige temperatur og tilberedningstid

Detaljeret gennemgang

Aerofryer-ovnen fra Princess er den ideelle airfryer til dig der ønsker at lave meget mad ad gangen, da den har en kapacitet på hele 10 liter. Maskinen er en kombination mellem en airfryer og en miniovn, som kan grille, bage, stege, riste og endda dehydrere madvarer. Den roterende kurv af mesh, sørger for at du får de mest sprøde pommes frites og bage et stort udvalg af snacks.

Derfor skal du vælge Princess Aerofryer-ovn

Denne aerofryer-ovn fra Princess fungerer som en kombination mellem en airfryer og en miniovn. Med denne maskine kan du lave de lækreste og sprøde pommes frites og de bage de bedste snacks og kager på de 3 bageplader med en speciel luftkonvektionsteknologi. 

Den varme luft, der cirkulerer rundt i aerofryer-ovnen gør, at du ikke behøver særlig meget olie, når du skal tilberede pommes frites, kød, fisk og grøntsager. Du kan altså lave sundere og mere fedtfattigt mad, men stadig nyde den gode mad, som du og din familie elsker. Selv ved bagning af snacks, kager og brød bliver mere lækkert og sprødt. Auerofryerens dehydreringsfunktion kan bruges til frugt og grøntsager, hvilket er en perfekt måde at tilberede sunde snacks på, som tørret frugt og sprøde grøntsagschips. 

Ovnen har en digital touchskærm, hvor du kan vælge den korrekte temperatur eller program ultra nemt. Den har sikkerheden i højsædet med en 90 minutters timerfunktion samt en overophedningsbeskyttelse. Den har ligeledes 10 forprogrammerede indstillinger, så du hurtigt og nemt kan vælge den rigtige temperatur og tid med blot et enkelt tryk på en knap, som pommes frites, bøf, kage, pizza, brød, fisk, rejer, kylling, med mere. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 10 liter
 • Min. temperatur: 40 grader celsius
 • Maks. temperatur: 200 grader celsius
 • Timer varighed: 90 min.
 • Skærmtype: LCD
 • Strøm: 1500 watt
 • Vægt: 7,8 kg

Phillips Airfryer + opskriftsbog HD9650/90

Phillips Airfryer + opskriftsbog HD9650/90
Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med en praktisk opskriftsbog, så du kan få masser af inspiration og ideer til madlavningen
 • pros-icon.svg Kan både stege, grille og bage
 • pros-icon.svg Har 5 forudindstillede programmer, så du hurtigt kan komme i gang med madlavningen

Detaljeret gennemgang

Med Phillips Airfryer kan du lave utrolig gode og sprøde pommes frites med 90% mindre fedt, og så kan den derudover både grille, stege og bage. Med den medfølgende opskriftsbog, får et hav af ideer og muligheder for at lave en masse god og fedtfattig mad.

Derfor skal du vælge Phillips Airfryer

Denne airfryer, også kaldet varmluftsfritøse, skal du blot benytte en lille mængde olie for at gøre dine pommes frites helt sprøde. Du får en meget sundere friturestegning med denne airfryer, takket være varmluften. Udover pommes frites, så er denne maskine god til at lave fiskefileter, grillkylling, løgringe, med mere, som stadig smager og føles syndigt, men i virkeligheden er særdeles mere fedtfattigt end hvis du lavede det i en traditionel frituregryde. 

Du kan finde en masse lækre opskrifter i den medfølgende opskriftsbog, så du kan få mest ud af din friture gryde. Denne airfryer bliver altså din nye bedste køkkenmakker. Den kan indeholde 1,4 kg, så der er plads til en hel grillkylling. Det betyder altså at du sagtens kan lave mad til familien på 4 personer med denne airfryer. 

Phillips airfryer er desuden utrolig brugervenlig, da den har 5 forudindstillede programmer, og nem indstilling af tid og temperatur, hvis du ønsker at gøre det manuelt. 

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,4 kg
 • Antal kurve: 1
 • Effekt: 2225 watt
 • Mål (H x B x D): 32,2 x 43,3 x 31,6 cm
 • Vægt: 7,9 kg

Guide

Hvad er actifry?

En actifry er oprindeligt opfundet af Tefal tilbage i år 2007. Den er blevet rigtig populær siden, da den kan bruges til at lave nemme, sunde og velbalancerede retter. Den er især god til at lave pommes frites med, da den kan lave dem med et fedtindhold på under 3 procent. I en almindelig frituregryde er fedtindholdet i pommes frites oppe på 14 procent.

Det der er unikt ved en actifryer sammenlignet med traditionelle frituregryder er deres lille forbrug af olie, hvilket giver en fedtfattig kost. En actifryer har nemlig et varmluftsystem, som fordeler varmen jævnt og præcist.

En actifryer er det samme som en airfryer, hvor en airfryer blot er en fælles betegnelse for de modeller, der benytter varmluft og en smule til ingen olie.

En actifryer kan bruges til tilberedning af alle former for madretter, som gør dem sprøde uden at gøre det rig på fedt. Du kan tilberede alt fra forretter og hovedretter til desserter i actifryeren. Du kan krydre retten, som du vil og du vælger selv hvilken olie, du ønsker at benytte. Det er dog anbefalet at anvende olivenolie, solsikkeolie, rapsolie eller hasselnøddeolie.

Da den ikke bruger særlig meget olie er actifryeren også mere sikker at bruge fremfor en traditionel frituregryde, da den ikke sprøjter med brandvarm olie. Du skal heller ikke tænke på at forvarme maskinen før eller røre undervejs, da den indbyggede rørefunktion selv rører i retten. På denne måde er du sikret en ensartet sammenblanding af retten. Du slipper desuden også for den gennemtrængende friturelugt samt er den utrolig nem at rengøre, da de aftagelige dele kan komme i opvaskemaskinen.

Bør jeg vælge en actifry eller en frituregryde?

Om du bør vælge en actifryer eller en traditionel frituregryde afhænger meget af dine ønsker med din mad. Den store forskel på de to typer frituregryder er at den traditionelle frituregryde anvender meget olie, hvor at actifryeren næsten ikke kræver noget olie, eller du kan lade helt vær. Derfor er en actifryer et sundere valg. Dog giver det et lidt andet resultat end, eksempelvis pommes frites i en frituregryde, da de bliver mere fedtdryppende og sprøde, hvor at pommes frites lavet i en actifryer er mere ligesom tilberedingen i en ovn, hvor der ikke er blevet brugt så meget fedt.

Det handler altså om hvordan du foretrækker din mad, og om du prioritere et sundere valg eller de traditionelle retter med masser af sprødhed og ikke har noget imod den større mængde af fedt.

Anden nyttig information i vores actifry test

Er du stadig i tvivl om hvilken en actifryer, der passer til dit behov? Så hjælper vi dig på vej her, så du bliver helt klar over hvilken en der passer til dig, så du undgår fejlkøb. Du bør blandt andet overveje hvad dit budget er, hvor meget plads den må tage, hvor mange og hvilke funktioner, med mere.

Hvad er dit budget?

Airfryers kan fås lige fra nogle hundrede kroner til et par tusinde kroner. De billigere modeller er ikke lige så avancerede, hvor de dyrere har typisk er proppet med forskellige funktioner. Du bør derfor overveje om hvad dit behov er med din airfryer. Skal du bruge den ofte, eller blot en gang i mellem? Skal du lave mad til få eller en mange mennesker? Dette afhænger nemlig af prisen, så hvis du skal lave mad til en del mennesker, skal airfryeren have en del kapacitet, hvilket du også betaler for.

Hvor store portioner skal den lave?

Helt generelt så kan de mindre airfryer modeller indeholde omkring 800 gram, hvilket svarer til cirka 4 portioner pommes frites. Denne størrelse er ideel til dig, der blot skal lave mad til dig selv og din partner, eksempelvis. Skal du derimod lave mad til din store familie, eller ønsker du en airfryer som en hjælp til madlavningen, når du får en del gæster på besøg, så bør du have fat i en af de store modeller, som kan indeholde op til 1500 gram.

De store modeller fylder naturligvis også en del mindre. Du bør derfor overveje, hvor du vil have den placeret, da den jo tager en del plads. Har du en mindre model, skal du også være opmærksom på at du ikke skal overfylde den for meget. Da den fungerer som en lille ovn, så opnår du altså det bedste resultat, hvis der er lidt luft i kurven. Du bør som hovedregel ikke overskride den maksimale kapacitet, som der fremgår i maskinens brugsanvisning.

Hvilke funktioner skal den indeholde?

Funktionerne er især nogle du bør overveje, når du gennemgår vores test. Har du brug for de funktioner, som den pågældende airfryer indeholder? Eller ønsker du blot en af de mere simple airfryers i testen?

Mange af modellerne kommer med en åre, som automatisk røre rundt i maden imens den bliver tilberedt i airfryeren. Overvej her om du skal lave mad i airfryeren, som kan tåle at blive rørt rundt i undervejs. Det kan også være at de retter du skal lave skal blive rørt rundt i imens, så automatisk omrøring ville gøre din madlavning endnu nemmere, hvilket vil gøre det helt ideelt at vælge en airfryer med omrøring.

Mange airfryers har også en timerfunktion, hvor du kan indstille hvor længe din mad skal tilberedes, og hvor du kan se hvor lang tid, der er til maden er færdig, næsten ligesom med en mikroovn. Dette kan lette din madlavning betydeligt, og vil formentlig være til glæde for de fleste. Det gør det nemlig en del lettere end at skulle styre tiden selv med dit eget ur, hvilket man ofte kan risikere at glemme og dermed give maden en forkert tilberedningstid.

Nogle af de mere avancerede modeller har en grill-funktion, som er ideelt hvis du ønsker at tilberede madvarer som kød og fisk. Grill-funktionen er med til at give madvarerne en sprødere overflade, hvor du i stedet for at anvende varmluft, griller maden i stedet.

Nogle airfryers har den mulighed, hvor du kan tilberede 2 eller flere typer af mad samtidig. Dette betyder at du eksempelvis både kan tilberede bøffer og pommes frites separat, uden de bliver blandet sammen. Nogle modeller har en ekstra kurv, hvor andre både har en kurv og en stegeflade i airfryeren.

Prioriterer du nem rengøring?

Da man, naturligvis, skal rengøre sin airfryer efter hvert brug, så kan man lige så godt vælge en der er nem at rengøre. De modeller, der er nemme at rengøre, er dem, hvor de aftagelige dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Se efter om airfryerens kurv, eller skål, låg og åre kan tåle det, da det vil spare dig allermest tid. Det er nemlig ikke alle airfryers dele, som kan tåle opvaskemaskine, så det er vigtigt, at holde øje med, hvis du ønsker denne egenskab.

FAQ

Hvilken actifryer er den bedste?

Vores bud på den bedste actifryer er OBH Actifry Genius 2 in 1 XL Frituregryde, da den har alle de nødvendige funktioner, som en god airfryer bør have. Kig gerne mellem vores andre gode bud i denne actifryer test.

Hvordan vælger jeg den rigtige actifryer til mig?

Du bør vælge den model, der passer nøjagtig til dit behov, såsom airfryerens kapacitet samt funktioner, som timer, omrøring og så videre.

Hvad er forskellen på en actifryer og en airfryer?

En actifryer og en airfryer er det samme, da de benytter samme koncept og formål. En actifry stammer blot fra Tefal, som har døbt deres airfry maskiner som actifry i stedet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×