Frituregryde Test: 9 bedste frituregryder i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde

Du kan med fordel investere i denne frituregryde fra mærket Fritel, hvis du gerne vil have en velfungerende og pæn frituregryder, der ikke koster alverden. Modellen varmer i to niveauer, giver signal, når den korrekte…

1
Den bedste frituregryde

Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde

3
Den bedste billige frituregryde

OBH 6357 Pro Digital Frituregryde

4
En dobbelt frituregryde

Tefal Double Pro Fryer Frituregryde

5
Den bedste højteknologiske frituregryde

Sage BDF500 The Smart Fryer™ frituregryde

7
Den bedste frituregryde med automatisk filtrering af olien

Tefal Oleoclean Pro FR804 Frituregryde

9
En frituregryde med varmluft

Philips HD9741/10 Frituregryde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne frituregryde test har vi samlet de 10 bedste frituregryder på markedet ét sted, så du hurtigt kan finde frem til den bedste model for dig. Vores testvinder er en Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde, da den passer i kapacitet, pris og effektivitet til de fleste husholdninger. Alle modellerne vil dog være investeringen værd!

Efter gennemgangen af produkterne kan du blive klogere på, hvordan du bedst rengør din frituregryde efter brug. På den måde kan du få glæde af den i længere tid. Vi hjælper dig også til at forstå forskellen på en traditionel frituregryde og en Airfryer / actifry.

Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde

Den bedste frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning, som gør det let at indstille maskinen til de enkelte behov
 • pros-icon.svg Virker energibesparende og benytter mindre fedt i stegeprocessen
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da flere dele tåler maskinvask
 • pros-icon.svg Godt sikkerhedsniveau med automatisk sluk efter to timer uden brug

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne frituregryde fra mærket Fritel, hvis du gerne vil have en velfungerende og pæn frituregryder, der ikke koster alverden. Modellen varmer i to niveauer, giver signal, når den korrekte temperatur er nået og er let at indstille via det brugervenlige display. De forskellige dele kan desuden tåle maskinvask.

Derfor skal du vælge en Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde

Hvis du nægter at gå på kompromis med din nye frituregryde, så kan du udmærket kaste blikket på denne Frytastic variant fra mærket Fritel. Lige netop denne frituregryde er nem at betjene, da den har en brugervenlig og enkel opbygning. F.eks. giver den selv et signal fra sig, når den har opnået den rette temperatur og så kan du nemt indstille den til forskellige funktioner via det betjeningsvenlige display.

Apparatet har en kapacitet på 3 liter, hvorfor den er ideel til husholdninger på 2 til 4 personer. Du skal dog ikke være nervøs for, at den bruger alverdens tid på tilberedning, da den er udstyret med et patenteret system, der varmer i to niveauer – det særlige Turbo SF system. Dette garanterer en op til 50 procent hurtigere tilberedning. Og så resulterer det endda også i, at der benyttes mindre fedt i stegningen af dine madvarer. Alt i alt sparer du altså både på fedtet og energiforbruget, når du benytter dig af denne model.

Det er desuden nemt at rengøre denne frituregryde, da den er udviklet med det patenterede Click System. Dette giver dig mulighed for at skille din maskine ad efter behov (og garanterer også en nem samling igen efterfølgende). På den måde kan du bedre rengøre apparatet i dybden. Derudover tåler flere dele en tur i opvaskemaskinen, så du skal ikke selv stå og bakse med det. Fik vi nævnt, at maskinen automatisk slukker efter ikke at være blevet benyttet i to timer og i tilfælde af fejl? Dette sikrer et højere sikkerhedsniveau.

Produktdetaljer

 • Højde: 29 cm
 • Længde: 38 cm
 • Bredde: 24,5 cm
 • Vægt: 3,2 kg
 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 2300 watt
 • Kapacitet: 3 liter

Wilfa DFR-1600S Frituregryde

Enkel frituregryde, der er let at rengøre

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, da den udtagelige gryde tåler maskinvask
 • pros-icon.svg God brugervenlighed og sikkerhed – har bl.a. en kold ydersiden under tilberedning
 • pros-icon.svg Udstyret med et antilugtfilter, der kan udskiftes efter behov
 • pros-icon.svg Enkel i sit udseende og sælges til en overkommelig pris

Detaljeret gennemgang

Med denne enkle frituregryde kan du tilberede lige den slags mad, du ønsker at få friturestegt. Apparatet fylder ikke alverden på køkkenborde, men har stadig god plads til alt fra pommes frites til nuggets og forårsruller. En klar fordel ved at vælge denne model er, at den er let at rengøre, da den udtagelige gryde tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en Wilfa DFR-1600S Friture

Denne maskine ser måske ikke ud af helt så meget, men den er nu alligevel en utrolig god investering, hvorfor vi har kåret den som bedst i test. Apparatet har en fin kapacitet til en almindelig størrelses husholdning og kan tilberede en lang række madvarer uden problemer. Derudover er det nemt at rengøre frituregryden, da selve gryden kan tages ud og tåler maskinvask. På den måde slipper du for at rengøre gryden i hånden efter hver brug.

En anden fordel ved denne maskine er, at den er udstyret med et optimalt sikkerhedsniveau. Modellen står bl.a. på gummifødder, så den altid står fast under tilberedning – og ikke bare lige kan flyttes rundt. Derudover er ydervæggen på maskinen altid kold, så ingen får brændt sig. Du skal altså ikke være nervøs for, at du eller andre i huset kommer for tæt på maskinen, selv når den er i gang med at friturestege ved høj varme. Dette er også en af grundene til, at denne model er ideel til et hjem med børn.

Modellen er også udstyret med et antilugtfilter, så hele køkkenet ikke kommer til at lugte af olie. Filteret kan udskiftes efter behov. Selve maskinen er desuden let at indstille, da den har en enkel og brugervenlig opbygning. F.eks. er der en easy open funktion, en trinløs termostat og alarmlamper, der informerer dig om forskellige indstillingsmuligheder / funktioner. Produktet har også et lille vindue i låget, så du kan holde øje med dine madvarer undervejs i processen.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 1600 watt
 • Kapacitet: 2,4 liter

OBH 6357 Pro Digital Frituregryde

Den bedste billige frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris, som alle kan være med på
 • pros-icon.svg Højteknologisk frituregryde med mange indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med digitalt display og timerfunktion
 • pros-icon.svg Udviklet med en non-stick belægning og udtagelig beholder for en let rengøring

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke føle, at du går på kompromis med din nye frituregryde, selvom du vælger vores bedste billige model. For faktisk er det sådan, at denne model er yderst brugervenlig, har en god kapacitet og er højteknologisk. F.eks. har modellen justerbar temperaturindstilling og en emaljeret beholder, der kan tages ud og gøres rent.

Derfor skal du vælge en OBH Pro Digital Frituregryde

Hvis du ikke har afsat et stort budget at købe frituregryde for, men stadig gerne vil have en funktionel maskine, så er denne Pro Digital model fra OBH Nordica lige noget for dig. Produktet har et professionelt og eksklusivt udseende, da den bl.a. er fremstillet af børstet stål, men sælges nu stadig til en overkommelig pris, som de fleste kan være med på. Maskinen er bl.a. udviklet med en Cool Zone teknologi, der er med til at forlænge oliens holdbarhed.

Cool Zone teknologien hjælper også til at afholde madrester i at brænde sig fast på overflader. Du skal dog ikke tænke for meget på rengøring af denne maskine, da dens gryde er udviklet med en non-stick belægning, som yderlige sikrer, at intet brænder sig fast. Den emaljerede beholder kan tages ud og rengøres i hånden efter brug. Maskinen er udstyret med et håndtag på siden, så du ikke behøver at røre ved siderne, mens apparatet arbejder ved høj varme. Dette gør det også nemmere at flytte rundt på maskinen.

Ud over det ovenstående så har denne billige frituregryde også en brugervenlig opbygning, der sikrer, at du får mest muligt ud af maskinens funktioner. F.eks. kan du let justere oliens temperatur mellem 130 og 190 grader direkte via det digitale display. Her kan du også vælge at indstille en timerfunktion, hvis du ved, hvad den enkelte madvare skal have i gryden. Kontrollamperne vil desuden give dig besked om, hvornår den ønskede temperatur er opnået og hvornår madvarerne er færdigtilberedte.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Effekt: 2000 watt
 • Kapacitet: 4 liter

Tefal Double Pro Fryer Frituregryde

En dobbelt frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at styre de to gryder separat
 • pros-icon.svg Stor kapacitet sikrer hurtigere tilberedning til hele husholdningen
 • pros-icon.svg Gryder, kurve og låg tåler at komme i opvaskemaskinen for en nem rengøring
 • pros-icon.svg Udviklet med Cool Zone teknologi, så madrester ikke brænder på

Detaljeret gennemgang

Denne Double Pro Fryer frituregryde er ideel til store husholdninger eller til personer, der foretrækker at holde de forskellige madvarer adskilt fra hinanden under stegning. Apparatet leveres med to separate gryder, der hver kan rumme 1 kg. Og så er alle dele lette at rengøre, da de tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en Tefal Double Pro Fryer Frituregryde

Vil du gerne have mulighed for at tilberede mere end én ret ad gangen, når der skal frituresteges madvare, uden at være nødsaget til at lægge dem i samm beholder? I så fald er denne dobbelte frituregryde fra Tefal en ideel investering. Produktet leveres med to separate skåle, der hver især kan rumme 1 kg mad, hvilket svarer til, at du i alt kan tilberede 7 liter. Du vil således ikke opleve, at smagen af f.eks. friturestegt kylling sætter sig på dine pomfritter e.l. Hver skål er desuden udstyret med sin egen termostat, så du kan selv indstille maskinen til den pågældende ret.

Maskinen er desuden udviklet med cool zone teknologi, der minimerer mængden af dårlige lugte i forbindelse med tilberedning med en frituregryde ved at forhindre krummer i at brænde på i apparatet. Dette er også med til at forlænge oliens levetid, så du ikke skal skifte olie hver gang du har lavet mad i din frituregryde.

Du kan desuden let holde øje med indholdet i din frituregryde undervejs i processen, da maskinen er udstyret med et metallåg med et indbygget vindue. Du behøver altså ikke at åbne for låget hver gang du vil se, hvor langt din mad er fra at være færdiglavet. Som en ekstra bonus er rengøringen let som en leg, da apparatet er udstyret med aftagelige skåle, kurve og låg, som alle tåler maskinvask.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Effekt: watt
 • Kapacitet: 7 liter

Sage BDF500 The Smart Fryer™ frituregryde

Den bedste højteknologiske frituregryde

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med 7 forudindstillede funktioner for nem tilberedning af diverse madvarer
 • pros-icon.svg Twice Fried Fresh Chips program sikrer dig perfekt tilberedte pommes frites
 • pros-icon.svg Betjeningsvenligt LCD display gør apparatet brugervenligt
 • pros-icon.svg Elegant i sit udseende

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke bekymre dig om noget som helst, hvis du benytter dig af denne frituregryde fra mærket Sage. Modellen er nemlig en højteknologisk frituregryder, hvorfor den er udviklet til selv at justere tid og temperatur efter indholdet. Dette gælder, uanset om madvarerne er frosne eller friske. Så bliver det altså ikke lettere at lave mad.

Derfor skal du vælge en Sage BDF500 The Smart Fryer™ frituregryde

Det kan godt tage lidt tid at blive helt komfortabel med brugen af en frituregryde, da der er mange indstillinger, der skal justeres til hver madvare for at få den bedste tilberedning. Dette problem kan du dog helt undgå, hvis du vælger at investere i denne Smart Fryer fra Sage. Produktet er nemlig udviklet med syv forudindstillede funktioner, som hjælper dig til en optimal stegning af forskellige madvarer.

Ved at vælge en af de forudindstillede funktioner, vil maskinen selv justere tid og temperatur til den enkelte madvare, så du ikke selv skal overveje, hvilke indstillinger der er bedst. Du vil altså altid kunne servere perfekte tilberedninger. Faktisk er denne variant også ideel til tilberedning af pommes frites, da den er udviklet med et særligt Twice Fried Fresh Chips program. Når du benytter dig af dette program, vil dine pomfritter blive stegt af to omgange, så de bliver mere sprøde og lækre.

Maskinen tilpasser selv temperaturen og tid alt efter, om du lægger frosne eller friske madvarer i gryden. Der kan desuden være 1,2 kg mad i kurven, hvilket svarer til 4 liter indhold. Modellen har også Cool Zone teknologi, så du sparer på olieforbruget og eventuelle madrester ikke brænder på. LIge netop denne frituregryde ser elegant ud og har et betjeningsvenligt LCD display, så du kan sagtens have maskinen stående fremme.

Produktdetaljer

 • Højde: 27 cm
 • Længde: 40 cm
 • Bredde: 22 cm
 • Farve: Sort og sølv
 • Effekt: 3000 watt
 • Kapacitet: 4 liter

Frituregryde

En billig frituregryde med stor kapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris på trods af sin store kapacitet på 6 liter
 • pros-icon.svg Udviklet til at være to individuelle frituregryder med hver deres indstillinger
 • pros-icon.svg Godt sikkerhedsniveau med skridsikre fødder og overophedningsbeskyttelse
 • pros-icon.svg Nem at opbevare, da apparatet kan gøres mindre

Detaljeret gennemgang

Denne frituregryde fra Tristar er ideel til dig, der gerne vil have muligheden for at tilberede flere madvarer på én gang, uden at de bliver blandet i gryden. Maskinen er en dobbelt frituregryde, så du har mulighed for at tilberede 3 liter indhold i hver. Det er muligt at benytte dem på samme tid eller kun én, da de har individuelle temperaturindstillinger.

Derfor skal du vælge en Tristar FR-6937 Frituregryde

Vil du gerne have muligheden for at tilberede en del mad på én gang, uden at det kommer til at koste dig en formue? Så kan du udmærket vende blikket mod denne frituregryde fra mærket Tristar, da de har udviklet en dobbelt frituregryde, der sælges til en budgetvenlig pris. Apparatet er designet med to individuelle frituregryder, som kan indstilles uafhængigt af hinanden. Du er altså ikke forpligtet til at have begge i gang på samme tid, hvis du kun skal lave en mindre portion.

Hver gryde har en kapacitet på 3 liter og en maksimal temperatur på 190 grader. Eftersom at fedtet ikke blandes, kan du sagtens tilberede forskellige typer af mad i hver gryde, uden at smage eller dufte overføres. Maskinen er desuden udviklet med Cool Zone teknologi, hvilket forhindrer, at madrester brænder på, samt at olien forbliver frisk i længere tid.

En anden klar fordel ved denne frituregryde er, at den er udviklet med overophedningsbeskyttelse og skridsikre fødder. På den måde kan du være sikker på, at den ikke pludselig går i stykker midt i tilberedningen eller rykker sig under stegning. Frituregryderne har en opbygning af en rengøringsvenlig emalje og flere af de løse dele tåler maskinvask, så du skal ikke stå og bakse med opvasken selv. Det er desuden muligt at folde håndtaget sammen, så det er lettere at opbevare frituregryden, når den ikke er i brug.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 3600 watt
 • Kapacitet: 6 liter

Tefal Oleoclean Pro FR804 Frituregryde

Den bedste frituregryde med automatisk filtrering af olien

Fordele
 • pros-icon.svg Filtrerer selv olien efter brug, hvorefter det kan genbruges
 • pros-icon.svg Indbygget timerfunktion og Cool Zone teknologi sikrer en bedre tilberedning
 • pros-icon.svg Skål, låg, friturekurv og oliebeholder tåler at komme i en opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne frituregryde fra Tefal, skal du ikke ikke bekymre dig om den benyttede olie efter stegning. Det skyldes, at modellen er udviklet til selv at filtrere olien. På den måde vil den benyttede olie altid være ren og kan derfor benyttes af flere omgange. Maskinen er desuden også udstyret med en timer funktion og flere dele tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en Tefal Oleoclean Pro FR804 Frituregryde

Oleoclean Pro frituregryden fra Tefral adskiller sig fra traditionelle frituregryder ved, at apparatet selv klarer den mest “snaskede” opgave: filtreringen af olie. Du kan således blot vælge funktionen “automatisk filtrering”, når du er færdig med at stege diverse fødevarer, hvorefter maskinen selv vil rense olien, så den er klar til brug igen. Filtreringen er desuden grundig, da den benyttede olie først køles ned, så føres gennem en si og derefter drænes ned i beholderen.

Selve gryden har en kapacitet på 3,5 liter, hvilket svarer til, at du kan tilberede cirka 800 gram fødevarer af gangen. Gryden er udviklet med en aftagelig skål i rustfrit stål. Den er både udstyret med en on / off kontakt og en digital timer, hvilket giver dig mulighed for at lave andet, mens indholdet steges. Modellen har også en kølig zone, der sikrer, at madrester ikke brænder på.

Denne frituregryde er udviklet med et fast metalfilter og et vindue i låget, så du nemt kan holde øje med indholdet under stegningen. På den måde skal du ikke hele tiden åbne låget for at tjekke, om maden nu har fået nok. Det er desuden nemt at skille maskinen ad, hvilket gør rengøringen lettere. Både skål. låg, kurv og oliebeholder tåler at komme i opvaskemaskinen, så der er ingen grund til at vaske delene op i hånden, hvis du har sådan en.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv, sort og blå
 • Effekt: 2300 watt
 • Kapacitet: 3,5 liter
Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med et kompakt design, så den fylder mindre end andre frituregryder
 • pros-icon.svg Udstyret med automatisk filtrering af olie, som gør arbejdet nemmere for dig
 • pros-icon.svg Låget er udstyret med fast metalfilter og et vindue

Detaljeret gennemgang

Denne frituregryde fra Tefal minder meget om den ovenstående model, men der er her tale om en mindre og mere kompakt variant. Modellen har dog stadig en udtagelig beholder med en kapacitet på 2 liter, vindue i låget for nem overvågning af indholdet og automatisk filtrering af olie. Så selvom den er mindre, er denne frituregryde ikke mindre funktionel.

Derfor skal du vælge en Tefal Oleoclean Compact Frituregryde

Leder du efter en lille frituregryde, der ikke fylder alverden, men stadig er af høj kvalitet? I så fald skal du kaste blikket efter denne mini Oleoclean model fra Tefal. Maskinen minder meget om den foregående variant i denne test, men forskellen ligger i de to apparaters størrelse. Denne variant er nemlig langt mindre, hvilket dog også resulterer i, at den fylder mindre på både køkkenbord og i et skab, når den står til opbevaring.

Denne kompakte frituregryde er dog stadig udviklet med automatisk filtrering af olie, og du skal derfor ikke stå og bakse med denne opgave selv. Filtreringen sikrer desuden, at du kan genbruge olien frem for blot at smide den ud. Anden rengøring af maskinen er også ligetil, da både låg, kurv, skål og oliebeholder tåler maskinvask.

I alt har denne model en kapacitet på 2 liter olie, hvilket svarer til, at du kan tilberede helt op til 1 kg mad. Det er desuden let at holde øje med indholdet, da låget er udstyret med et lille vindue. På den måde kan du blot se indholdet gennem vinduet frem for at skulle åbne låget hver gang, du vil tjekke til maden. Fik vi også nævnt, at maskinen har en Cool Zone funktion og et løftehåndtag for en nemmere håndtering? Der er altså en del fordele ved at vælge denne kompakte frituregryde.

Produktdetaljer

 • Farve: Sølv
 • Kapacitet: 2 liter

Philips HD9741/10 Frituregryde

En frituregryde med varmluft

Fordele
 • pros-icon.svg Benytter sig af varmluft, som sikrer op til 90 % mindre fedt i tilberedelsen
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning med digitalt display og forudindstillede programmer
 • pros-icon.svg Udstyret med en hold varm funktion, hvilket sikrer en fleksibel serveringstid
 • pros-icon.svg Er kåret som et godt køb hos Forbrugerrådet Tænk i 2020

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne stilrene frituregryde, kan du hurtigt spare på fedtforbruget, når du steger madvarer. Produktet steger nemlig via varmluft frem for i et oliebad. Derudover kan den både bruges til at  grille, bage, riste og stege, samt har en brugervenlig opbygning, så du får mest muligt ud af din den. Apparatet kan endda holde indholdet varmt i længere tid.

Derfor skal du vælge en Philips HD9741/10 Frituregryde

Er du lidt tilbageholdende med at investere i en frituregryde, fordi du ikke vil spise så fedtholdigt mad? Så skal du i stedet gå efter en airfryer som denne model fra Philips. En airfryer er nemlig en frituregryde, der benytter sig af varmluft frem for olie i tilberedningen af diverse madvarer. Dette begrænser mængden af olie i maskinen, hvilket betyder, at indholdet steges med op til 90 procent mindre fedt.

Og hvis du endelig ønsker at få fingrene i en god airfryer, så vil vi anbefale dig at se nærmere på denne model fra Philips. Apparatet er en god investering, da den har en høj brugervenlighed, hvorfor det er let at indstille maskinen til dine behov. F.eks. er den udviklet med et digitalt display og Quick drejeknap for nem justering af indstillinger, samt fire forudindstillede programmer, så du med ét tryk kan få god mad. Du kan både grille, bage, riste og stege med denne maskine.

Derudover er maskinen udviklet med en hold varm funktion, der giver mere fleksibilitet, når det kommer til servering af maden. Maskinen kan f.eks. holde retten varm i op til 30 minutter – uden at den brænder på eller bliver tør. Andre fordele tæller automatisk sluk, at flere dele tåler maskinopvask, optimal temperatur- og tidskontrol, samt udviklingen med skridsikre fødder, så maskinen så fast under tilberedning. Vi må også hellere nævne, at denne maskine er pæn at se på, da den har et stilrent design i sort, der passer godt ind i alle køkkenstile.

Modellen er desuden blevet testet af Forbrugerrådet Tænk, der har kåret den som et godt køb. Du behøver altså ikke kun at stole på vores ord om, at denne variant er investeringen værd.

Produktdetaljer

 • Højde: 28 cm
 • Længde: 36,5 cm
 • Bredde: 26,6 cm
 • Vægt: 5,3 kg
 • Farve: Sort
 • Effekt: 1500 watt
 • Kapacitet: 0,8 kg

Guide

Guide til købet af en frituregryde

I de nedenstående afsnit vil du kunne få svar på nogle af dine spørgsmål i forbindelse med købet af en frituregryde. Vi kommer bl.a. ind på forskellen mellem en traditionel frituregryde og varmluftsmodeller, hvordan du finder det bedste frituregryde tilbud og hvad der egentlig skal til for at vedligeholde sin frituregryde. Vi kan derfor kun anbefale dig at læse med, hvis du vil blive klogere på rengøring og køb af en frituregryde.

Rengøring af frituregryde

Er du lidt i tvivl om, hvordan du helt præcist skal rengøre din frituregryde efter brug? Vi guider dig til den bedste omgang rengøring af din frituregryde i vores step-by-step guider herunder:

 • Først og fremmest skal du lade frituregryden køle af – den måde på ingen måde være varm, når den skal rengøres
 • Når alle dele er blevet kolde, kan du hælde olien over i en anden beholder. Du kan med fordel si olien samtidig (eller få maskinen til at gøre det selv, hvis den har automatisk filtrering)
 • Med jævne mellemrum skal du udskifte eller rense filtrene
 • Fjern låg, skåle og andre aftagelige dele og vask dem op. Nogle frituregryders tilbehørsdele kan sagtens tåle maskinvask, men dobbelttjek altid med din model
 • Husk også at tørre siderne af – eventuelt med køkkenrulle, en klud eller en blød svamp. Der skal gerne også benyttes lidt vand, men det må ikke dryppe på ledninger, varmeelementet e.l.
 • Sørg for, at alle dele er tørre før du samler maskinen igen

Du skal desuden huske at udskifte olien regelmæssigt, hvis du har en traditionel frituregryde. Normalt kan olien dog genbruges 8 til 10 gange – men skift det ud, hvis der er for mange madrester i den eller der er gået lang tid mellem brugen af maskinen.

Frituregryde uden olie

Overordnet set findes der to typer af frituregryder: dem med olie og dem der benytter sig af varmluft. Traditionelle frituregryder benytter sig af olie, hvor madvarerne steges i et “oliebad”. Dog resulterer dette i et fedtet resultat, hvorfor det ikke er et oplagt valg, hvis du ønsker at opretholde en sund livsstil. Flere og flere modeller med varmluft vinder da også frem, da de kan tilberede mad med samme sprødhed som frituregryder med olie, men blot benytter langt mindre olie i processen.

Dog må vi hellere pointere, at en traditionel frituregryde med olie ofte er billigere end en actifry / airfryer. Det kan derfor være fint at starte ud med en frituresteger, se om det er noget for dig og så opgradere med tiden. Det kan også være, at du foretrækker en almindelig frituregryde, fordi den netop steger i olie og dermed giver en anden smag til kyllingelårene, pomfritterne o.l.

Men hvad er forskellen så på modellerne airfryers og actifryers? Jo, det kan du læse mere om i de nedenstående afsnit.

Varmluft frituregryde – airfryer

En frituregryde, der benytter sig af en varmluft funktion frem for et oliebad, kaldes for en “airfryer”. Det er altså en helt generel betegnelse for disse typer af frituregryder. Som nævnt tidligere, er det en fordel at investere i en frituregryde med varmluft, hvis du ønsker at spare på indholdet af fedtstof i din tilberedningsproces. Airfryeren tilbereder mad uden lugten af friture og er nemmere at gøre rent, da de sprøjter mindre en oliegryderne og fordi du ikke skal fiske efter madrester i olien.

Vil du vide mere om de bedste airfryers på markedet? I så fald kan du læse meget mere om denne type friturestegning og blive guidet til en række gode modeller i vores test af airfryers.

Tefal actifry frituregryde

En actifry frituregryde er i og for sig præcis det samme som en airfryer. Forskellen ligger i, at actifry teknologien er udviklet af Tefal. De har efterfølgende valgt at kalde deres modeller for actifry frem for airfryer. Uanset om du vælger at gå med en airfryer eller Tefal actifry, så får du stadig en model, der tilbereder maden via varmluft frem for i et oliebad.

Du kan læse mere om de bedste frituregryder fra Tefal i vores test af actifryers. Vi guider dig også til, hvordan du finder den rette variant for dig, hvis du er lidt på bar bund i forhold til, hvilke parametre du skal prioritere i købet.

Find det bedste frituregryde tilbud

Synes du umiddelbart, at det virker lidt dyrt at investere i en frituregryde? Eller er du måske blot faldet for en af de lidt dyrere modeller? I så fald er der heldigvis nogle ting, du selv kan gøre for at spare penge på købet. Den bedste løsning er at finde din udvalgte model på et godt tilbud. Dette er der størst chance for sker hos de forskellige online forhandlere, da de ofte kører med diverse gode tilbud på deres sortiment.

Vi vil derfor anbefale dig at holde et vågent øje med flere forhandleres hjemmesider – og gerne over en tidsperiode på minimum et par uger, hvis du har mulighed for det. På den måde har du større sandsynlighed for at finde din favorit frituregryde til den bedste pris. Husk desuden at være klar til at slå til, når produktet kommer på tilbud. Dette bliver du ved at have besluttet dig for hvilke(n) modeller, du gerne vil investere i på forhånd. I så fald skal du ikke sidde og bruge tid på udvælgelsen, når først tilbudskampagnen sættes i gang, men kan blot trykke på “bestil” og “køb”.

Sådan er denne frituregryde test udført

Det kræver en del research at finde frem til de bedste frituregryder, og derfor har vi da også brugt en del tid på nettet for at kunne lave denne test. Vi har bl.a. rådført os med en lang række testkilder og lyttet til eksperters bud på de bedste frituregryder. Derudover har vi også taget forbrugerne med på råd ved at læse deres anmeldelser af diverse frituregryder for at danne os et indblik i, hvordan den enkelte model fungerer i dagligdagen frem for blot i et test studie.

FAQ

Hvilken frituregryde er den bedste?

I denne test har vi gennemgået 10 af de bedste frituregryder på markedet. Vores testvinder er en Fritel Frytastic 5150 3 liter Frituregryde, da den passer til de flestes behov og sælges til en budgetvenlig pris.

Hvad er forskellen på en frituregryde og Airfryer?

En frituregryde steget indholdet via et oliebad, mens en airfryer benytter sig af varmluft for at bage / stege fødevaren. Du vil i mange tilfælde opnå den samme sprødhed, men brugen af en airfryer sikrer et mindre fedtet resultat, og dermed er denne maskine sundere at benytte.

Hvad koster en frituregryde?

Prisen på en frituregryde svinger meget, afhængigt af hvilken variant du ønsker. Du kan dog sagtens få en god frituregryde til knap 500 kroner, hvis du har et småt budget.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×