Airfryer test – Se de 8 bedste airfryers i test 2023

Læs om de 8 absolut bedste aifryere i vores airfryer test. Vi har samlet al den nyttige viden, så du ikke behøver gøre det.

Ninja AF400EU

Leder du efter en god airfryer med forudindstillede programmer til nemme og sunde måltider? Og vil du også gerne have en kapacitet stor nok til, at du kan lave mad til hele familien? Jamen så er denne airfryer løsningen for dig! Mange muligheder Denne model indeholder ud over stegefunktionen fem yderligere funktioner som bage, dehydrering, sync, genopvarmning og max crisp. Du kan altså både stege både kød, fisk og grøntsager, men også bage lækkert brød og skønne kager. Med dehydreringsindstillingen kan du tilmed dehydrere blandt andet frugter, svampe og urter. Airfryeren...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Xiaomi Mi

186 kr.
CompuMail Tjek prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Kira

Især temperaturindstillingerne er vigtige, da du med de rette temperaturer får mulighed for at kunne lave en masse forskellige retter. Retter, der selvsagt er et meget sundere alternativ med markant mindre fedtstof!

I vores købsguide dykker vi ned i alle de spændende detaljer og uddyber, hvad der gør en airfryer til en god og effektiv madlavningsmetode. Du skal have styr på kapaciteten, så du er sikker på, der er nok mad. Du kan få modeller med masser af forudindstillede programmer og endda mulighed for tilkobling til en app. Alle de lækre funktioner gennemgår vi også, så du ikke går glip af en eneste.

I vores sammenligningstabel har vi samlet de 8 produkter i en super overskuelig tabel, som du også kan springe direkte videre til lige her. Velbekomme!

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en god airfryer med forudindstillede programmer til nemme og sunde måltider? Og vil du også gerne have en kapacitet stor nok til, at du kan lave mad til hele familien? Jamen så er denne airfryer løsningen for dig!

Mange muligheder

Denne model indeholder ud over stegefunktionen fem yderligere funktioner som bage, dehydrering, sync, genopvarmning og max crisp. Du kan altså både stege både kød, fisk og grøntsager, men også bage lækkert brød og skønne kager. Med dehydreringsindstillingen kan du tilmed dehydrere blandt andet frugter, svampe og urter. Airfryeren erstatter på nogle punkter sågar mikrobølgeovnen, da du også kan genopvarme mad eller optø frosne fødevarer på ingen tid!

God kapacitet

Arifryeren er udstyret med to forskellige tilberedningsskuffer, så du kan lave en stor portion eller to forskellige portioner på samme tid. Skufferne har samme størrelse. Den samlede kapacitet er på 4 kilo, hvilket vil sige, du kan have 2 kilo i hver skuffe. I liter svarer dette til 9,5 liter.

Praktisk

Du kan nemt indstille airfryeren på det brugervenlige kontrolpanel foran. Her kan du vælge og holde øje med de forskellige indstillinger. Temperaturindstillingerne spænder fra 40 °C til 240 °C, hvilket giver dig masser af mulighed for at tilberede forskellige madvarer. Du indstiller selv den rette temperatur via den justerbare termostat. Har du to retter, hvis tilberedning er ens, kan du indstille airfryeren til dette. Du kan dog også bruge den såkaldte sync-funktion til at tilberede to forskellige retter, der skal være klar samtidig. Du kunne altså stege 2 kyllinger samtidig, én i hver skuffe, eller en kylling i den ene og pomfritter i den anden! Det er super smart! De to skuffer er desuden forsynet med en yderst praktisk non-stick-belægning, så de er nemme og hurtige at rengøre. Og du vil elske, at de tilmed tåler maskinopvask!

Specifikationer:

 • Kapacitet: 9,5 liter
 • Effekt: 2470 watt
 • Antal programmer: 6 programmer
 • Vægt: 8,9 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 6 indstillinger
 • plus-circle.svg God kapacitet på 4 kg
 • plus-circle.svg Justerbar termostat
 • plus-circle.svg Temperaturindikator
 • plus-circle.svg Sikkerhed mod overophedning
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ledningen er forholdsvis kort
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til æg

Det mener vores produkteksperter

Er du på udkig efter en lille og kompakt airfryer til pommes frites og et sundere alternativ til en traditionel frituregryde er denne airfryer med sit kompakte og slanke design et oplagt valg. Den er perfekt til tilberedning af mad uden meget olie, mens den har et udvalg af automatiske programmer at vælge imellem.

Multifunktionel og brugervenlig airfryer

En alsidig airfryer med hele 6 indstillinger, så du både kan tilberede pommes frites, men også stege kød, fisk og grøntsager hurtigt og effektivt. Da den bruger mindre olie, får du både lækker og fedtfattig mad. Du kan med denne model nemlig stege, bage, fritere, riste og grille. Dens højteknologiske luftkonvention sørger for en jævn varmefordeling. Med den justerbare termostat kan du vælge mellem 80 og op til 200 grader, hvilket giver dig mere fleksibilitet.

Praktisk

Det er nemt at indstille de forskellige programmer. Drej på knappen øverst på airfryeren. Dens udtagelige skuffe er rummelig og kan indeholde op til 2 liter eller 0,5 kilo mad. Skuffen har en praktisk non-stick-belægning og tåler opvaskemaskine, så rengøringen ikke kun er nem, men også hurtig. Takket være en automatisk slukfunktion behøver du desuden ikke overvåge den under tilberedningen. Du kan også vælge at sætte en timer i op til 30 minutter.

Strømforbrug og sikkerhed

Selv om airfryeren er kraftig og kører på hele 1.000 watt er strømforbruget dejlig lavt. Du vil elske, at dens strømforbrug kun ligger på 1 kW. Den har desuden en sikkerhedsfunktion, der beskytter den mod overophedning. Håndtaget forbliver altid køligt, så du ikke risikerer at brænde dig på det. Det anvendte plast er helt fri for BPA, og sidst, men ikke mindst er airfryeren er udstyret med skridsikre fødder. Så behøver altså ikke være bekymret for, at den vælter. Det er især smart, hvis du har små børn i huset.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 2 liter
 • Effekt: 1.000 watt
 • Antal programmer: 6 programmer
 • Vægt: 2,85 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 6 indstillinger
 • plus-circle.svg Kompakt størrelse
 • plus-circle.svg Kapacitet på 2 liter
 • plus-circle.svg BPA-fri
 • plus-circle.svg Håndtag forbliver køligt
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Skuffen skal rystes flere gange ved tilberedning af pomfritter

Det mener vores produkteksperter

Intelligent madlavning med 90 % mindre fedt og uden stegelugt, uanset hvor fyldt airfryeren er. Alt dette får du med denne smarte og højteknologiske Philips Airfryer XXL!

Mange muligheder

Du kan med de fem forudindstillede programmer lave alt fra friske og frosne pommes frites, stege fisk, lave saftige og sprøde kyllingelår og stege en hel kylling i denne Philips Airfryer XXL. Den store kapacitet på 1,4 kilo gør det muligt at tilberede mad til flere mennesker. Der medfølger et praktisk opskriftshæfte samt mulighed for at logge på den dertilhørende app!

Intelligent madlavning og teknologi

Takket være den patenterede Rapid Air-teknologi steger airfryeren med en varm luftstrøm, der genererer 90 % mindre fedt. Bundens stjerneformede udformning sikrer sammen med den hurtigt cirkulerende luft for en jævn varme. Det betyder, at din mad bliver mør indeni, men dejlig sprød udenpå. Philips airfryer XXL-modellen adskiller og opsamler desuden overskydende fedt. Den intelligente sensorteknologi gør det muligt at vælge en madtype, hvorefter airfryeren automatisk justerer tid og temperatur. Du får altså et perfekt resultat hver gang, uden selv at skulle forholde dig til temperaturindstilling og stegetid. Du får også adgang til NutriU-appen, hvor du kan vælge mellem et hav af skønne og inspirerende opskrifter til hverdag og fest.

Praktisk

Du kan også gemme opskrifterne i den intelligente airfryer, så du bare skal finde dem frem næste gang. Airfryeren har så gemt den helt rette temperatur og tilberedningstid til den valgte opskrift. Takket være den praktiske holde-varm-funktion kan du uden problemer holde maden varm i op til 30 minutter, efter den er tilberedt. Det er praktisk, da du kan sætte maden i gang i god tid, inden du skal spise. Du vil være ekstra glad for, at delene har en non-stick-belægning, og at de i øvrigt tåler opvaskemaskine. Det gør rengøringen meget hurtigere og nemmere.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 7,3 liter
 • Effekt: 2.225 watt
 • Antal programmer: 5 programmer
 • Vægt: 7,99 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 5 programmer
 • plus-circle.svg Digitalt display
 • plus-circle.svg Smart Sensing-teknologi
 • plus-circle.svg Rengøringsprogram
 • plus-circle.svg Hold-varm-funktion
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Tung at håndtere
 • minus-circle.svg Dele optager meget plads i opvaskemaskinen, selv ved tilberedning af små mængder

Det mener vores produkteksperter

Denne airfryer har en god størrelse til 2 til 5 personer, men er modsat en traditionel airfryer mere energibesparende. På trods af den store kapacitet fylder airfryeren ikke meget, da den med sine firkantede kurver og det robuste materiale er særdeles pladsbesparende. Og med 11 forudindstillede programmer er der virkelig noget at vælge imellem! Den egner sig til alt fra kød, kylling og fisk til pommes frites, rejer, brød og kager. Du kan bruge den med eller uden forvarmning, omend vi anbefaler at bruge forvarmningsfunktionen, da smagen bliver bedre. Uanset hvad du vælger, er den stadig 1,5 gange hurtigere end en traditionel ovn, når du skal tilberede mad. Samtidig er den også et sundere alternativ, og ofte vil du kun skulle bruge 1 skefuld olie.

Er maden færdig lidt for tidligt? Det gør ikke spor! Du kan nemlig bare indstille varmholdningsfunktion. Den kan i øvrigt sættes til et minut og helt op til en time, så du har masser af tid at løbe på. Du sparer ikke kun tid på madlavningen, men også på rengøringen. Takket være non-stick-belægningen er delene nemme at rengøre. Du kan også vælge bare at give dem en omgang i opvaskemaskinen. Nemmere bliver det faktisk ikke!

Specifikationer:

 • Kapacitet: 5,5 liter
 • Effekt: 1.700 watt
 • Antal programmer: 11 programmer
 • Vægt: 6,8 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Timer
 • plus-circle.svg Automatisk sluk
 • plus-circle.svg Shake-reminder-funktion
 • plus-circle.svg Varmholdningsfunktion
 • plus-circle.svg 11 forudindstillede programmer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kan kun bruges som airfryer

Det mener vores produkteksperter

Hvis du leder efter en kompakt og stilfuld airfryer, der tilmed kan forbindes til en app og styres via en stemmeassistent, så er denne Xiaomi Mi-airfryer helt perfekt til dig. Den egner sig med sine 3,5 liter bedst til en mindre husholdning på 1 til 2 personer, og så giver den dig masser af muligheder. Du kan vælge at indstille den selv via den smarte drejeknap foran på airfryeren, eller tilknytte den til den dertilhørende app, som du så kan styre via din smartphone. Du kan endvidere bare give en ordre, da den også fungerer med en stemmeassistent!

Ventilatoren kan indstilles til 2 hastigheder. Da airfryeren kan klare temperaturer så lave som 40 grader og helt op til 200 grader, kan du både stege, bage, optø frossen mad eller opvarme den, men også dehydrere frugter og grøntsager. Takket være de 1.500 watt varmer airfryeren hurtigt op, så det bliver meget nemmere at lave mad i hverdagen. Du kan endda time den i op til 24 timer, så du kan komme hjem til et lækkert og varmt måltid mad. De udtagelige dele er belagt med en non-stick-belægning, hvilket betyder, at de sagtens kan tåle maskinopvask. Der medfølger desuden to slags riste.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 1,3 liter
 • Effekt: 1,500 watt
 • Antal programmer: mange programmer via appen
 • Vægt: 3,9 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Hurtig opvarmning
 • plus-circle.svg Riste medfølger
 • plus-circle.svg App-forbindelse
 • plus-circle.svg Fungerer med stemmeassistent
 • plus-circle.svg Til mere end 100 opskrifter
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke egnet til mange mennesker

Det mener vores produkteksperter

Er du typen, der aldrig har idéer til aftensmaden, bør du helt sikkert anskaffe dig denne Philips-airfryer. Ikke nok med, at du takket være Rapid Air-teknologien kan tilberede mad med 90 % mindre fedt end i traditionelle frituregryder, du kan også tilkoble dig NutriU-appen. Gennem appen får du adgang til op til 500 opskrifter. Men der er mere end det. Opskrifterne i appen udvælges af ernæringseksperter, så du får både lækre, hurtige, men også sunde opskrifter. Desuden skræddersys opskrifterne efter dine personlige præferencer. For jo mere du bruger appen, desto mere tilpasses den til dig og dine ønsker. Du modtager derefter anbefalinger på opskrifter.

Airfryeren er udstyret med hele 7 forudindstillede programmer. Du kan lave pommes frites, stege kød og fisk, men også bage og grille grøntsager. Du kan også bruge den til at tø madvarer op eller opvarme dem. Er maden færdig lidt for tidligt? Ingen problem. Den har nemlig en praktisk holde-varm-funktion, der kan holde din mad på sin ideelle temperatur i op til 30 minutter. Den er også nem at rengøre. Airfryers QuickClean-kurv har en let-slip-belægning, der er nem at rengøre, men som også sørger for, at maden ikke sætter sig fast. De aftagelige dele tåler maskinopvask.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 4,1 liter
 • Effekt: 1.400 watt
 • Antal programmer: 7 programmer
 • Vægt: 4.55 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 7 programmer
 • plus-circle.svg Rapid Air-teknologi
 • plus-circle.svg App-forbindelse
 • plus-circle.svg Hold-varm-funktion
 • plus-circle.svg Digitalt display
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Larmer en lille smule

Det mener vores produkteksperter

Går du med drømmen om at have en bordgrill OG en airfryer, så har vi fundet den helt rette model til dig! Ninja AG301-airfryer er nemlig netop en 2-i-1-airfryer og bordgrill. Den gør brug af cyklonluftteknologi og kan komme helt op på 265 grader – perfekt til en lækker bøf! Du kan dog også indstille den på en lavere temperatur og bruge den til at dehydrere forskellige madvarer og lave dine egne snacks. Men du kan også bage kage eller stege grøntsager. Takket være den særlige luftstrømsteknologi slipper du sågar for at skulle vende dine madvarer. Og du vil være særlig glad for, at den har en særlig teknologi til mindskning af røg.

Gryden har en stor kapacitet på hele 5,7 liter, mens den medfølgende kurv kan indeholde 3,8 liter. Du får desuden også en stor grillplade, og airfryeren egner sig perfekt til en husholdning eller en middag til 4 personer. Alle løse dele tåler desuden maskinopvask, så du slipper for at skulle vaske det hele af i hånden. Med denne airfryer får du smagen af grill indendørs hele året rundt! Og så er airfryeren stadig et sundere alternativ, da du sparer på olien – også, når du laver sprøde pommes frites!

Specifikationer:

 • Kapacitet: 5,7 liter
 • Effekt: 1.750 watt
 • Antal programmer: 5 programmer
 • Vægt: 8,1 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Grillfunktion
 • plus-circle.svg Høj varme op til 265 grader
 • plus-circle.svg Dele tåler opvaskemaskine
 • plus-circle.svg Timer
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke så nem at få ren

bedste multifunktionelle airfryer

Clatronic FR 3747 H

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Denne airfryer-ovn er en 7-i-1-model. Ja, du læste rigtigt! Du får hele 7 anvendelsesmuligheder med denne airfryer-ovn. Du kan nemlig stege, grille, toaste, bage, dehydrere og bruge den som rotisseri. Faktisk ligner den airfryer en lille ovn, men den fungerer som en airfryer! Så du har stadig fordelen af lave mad med op til 80 % mindre fedt. Den har tilmed et praktisk lille vindue foran, så du kan holde øje med maden, mens den tilberedes. Denne airfryer-ovn er udstyret med en aldeles smart sensortouch-betjening, der gør den nem at bruge.

Denne airfryer-ovn frigiver også færre dampe og lugte, så du ikke behøver være bange for, at hele køkkenet lugter af pommes frites bagefter. Du kan vælge imellem hele 9 automatiske og forudindstillede programmer. Der medfølger en roterende airfryerkurv, et spyd til sprød grillkylling, 2 riste samt en praktisk bage- og fedtopsamlingsplade. Og dens store kapacitet på 11 liter betyder, at du sagtens kan tilberede mad til flere personer på én gang. Den har også en timer, der afgiver et signal, når maden er færdig. Selve ovnen og håndtaget forbliver kølig, så du ikke risikerer at brænde dig på den. Den har desuden en sikkerhedsforanstaltning, der beskytter den mod overophedning.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 11 liter
 • Effekt: 1.500 watt
 • Antal programmer: 9 programmer
 • Vægt: 6,8 kilogram
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stor kapacitet på 11 liter
 • plus-circle.svg 9 programmer
 • plus-circle.svg multifunktionel anvendelse
 • plus-circle.svg Med vindue
 • plus-circle.svg LED display
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Kan godt larme lidt

Tænker du som det første pommes frites, når vi siger airfryer, er det ikke helt forkert. Pommes frites er dog ikke ligefrem kendt som værende super sund mad. MEN når du tilberede maden i en airfryer, kan du faktisk lave mad med meget færre mængder olie.

Er du én af dem, der allerede er overbevist på pomfritter-fronten, men er lidt træt af, at du skal bruge meget fedtstof til de hjemmelavede pommes frites, vil du elske en airfryer. Ved tilberede maden i en airfryer kan du reducere mængden af fedtstof med op til 75 % sammenlignet med traditionelle stegemetoder. Og hvem vil ikke det?

Som du kan se på modellerne i vores airfryer-test kan du dog også bruge mange produkter til mange andre ting end den gennemsnitlige airfryer og stadig bruge mindre fedtstof end ved konventionel madlavning.

I vores test har vi samlet de bedste airfryers på markedet lige nu. Du får klarlagt alle deres funktioner og egenskaber, så du er helt klar på, hvad de enkelte modeller kan, og om de lever op til dine krav og behov.

I vores købsguide går vi i dybden med disse funktioner og giver dig alle de nødvendige information om airfryers, du har brug for.

5 gode grunde til at købe en airfryer

Skulle du fortsat være i tvivl, om en airfryer er det rette køb for dig, får du her lige fem hurtige og overbevisende (hvis vi selv skal sige det) grunde til, hvorfor du bør anskaffe dig en airfryer.

 • Det kan være op til 75 % hurtigere at tilberede mad i en airfryer end i en traditionel ovn.
 • Du skal bruge op til 75 % mindre olie til at stege.
 • Det er billigere i strømforbrug end at bruge en almindelig ovn (alt efter model, selvfølgelig).
 • Du får velsmagende mad og mulighed for at lave forskellige slags retter.
 • Du får mange smarte funktioner i én køkkenmaskine.

Hurtigere tilberedning af mad

En airfryer varmer en del hurtigere op end en varmluftsovn. Nogle modeller behøver ikke engang blive forvarmet, hvilket selvsagt ender med at være en billigere løsning. Du sparer altså tid, da du for det første ikke skal stå og vente på, at den varmer op. Og hvis den skal varme op, er den også hurtigere end en ovn. Dernæst er selve tilberedningen af maden også hurtigere. Lad os give dig et eksempel. Har du en kylling på under et kilo, omkring de 800 gram, ville tilberedningen i en almindelig ovn normalt tage mellem en time og op til 80 minutter. I en airfryer tager det dog kun omkring en halv time eller 40 minutter.

Brug mindre olie

En airfryer udnytter den varme luft til at skabe en jævn varme. Du kan derfor nøjedes med meget mindre fedtstof og lave fedtfattig mad. Faktisk skal der nogle gange kun en enkelt teske olie til, mens du andre gange slet ikke har behov for at tilsætte yderligere fedtstoffer.

Spar på strømforbruget

Da en airfryer ikke kører i så lang tid som en ovn, forbruger den naturligvis også mindre strøm, og du kan spare mange penge. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at du altid bør kigge på den enkelte models strømforbrug, hvis du vil være helt sikker på, at det er en billigere løsning. Strømforbruget varierer, som ved andre elektriske apparater, nemlig også fra hinanden.

Lav mange forskellige retter

Mange produkter er udstyret med forskellige indstillinger. Du kan for eksempel få produkter, hvori du kan både stege, grille, bage og meget mere. Disse funktioner kigger vi nærmere på lidt længere nede. Men det gode er, at du til fordel fra en almindelig frituregryde, får mulighed for at lave andre slags retter også, hvor du men en gængs frituregryde er mere begrænset.

Mange smarte funktioner

Desuden er mange airfryere udstyret med et hav af virkelig smarte og praktiske funktioner såsom timere, justerbar termostat og endda mulighed for at bruge den sammen med en app. Du får altså en multifunktionel airfryer, der kan bruges til lidt af hvert, og som gør madlavningen nemmere og mere bekvemmelig.

Hvad kan en airfryer?

En airfryer er hverken “bare” en frituregryde eller det samme som en lille varmluftsovn. Men hvordan fungerer den, og hvad er det, der gør, at du kan spare på fedtstoffer? Det kan du, fordi en airfryer gør brug af den varme luft indeni. Den cirkulerer den varme luft meget hurtigt, hvilket gør, at fugt og vand fra selve maden varmes op. Faktisk bliver madens egen væskeindhold så varmt, at partikler frigives. Og det er dem, der er med til at give dig en sprød mad og overflade, samtidig med at du kan stege maden med et lavere fedtindhold.

Så selv om du ved nogle opskrifter stadig skal tilføre olie, er mængden af olien dog stærkt nedsat. Ofte kan du sågar nøjes med en skefuld olie og stadig få en særdeles velsmagende mad med sprød overflade takket være den jævne varmefordeling og hurtigt cirkulerende varmluft.

Det er altså en slags frituregryde uden olie. Og fordi maden ikke bader i olie, slipper du også for en ubehagelig lugt i køkkenet. Derfor er en airfryer også et godt alternativ til både en almindelig ovn og en traditionel frituregryde og almindelig friturestegning.

Forskellige programmer

Laver du generelt meget mad og kan godt lide at eksperimentere og lave en masse forskelligt, er en multifunktionel model helt sikkert et oplagt valg til dig. Vi har lavet en praktisk lille oversigt over de forskellige indstillinger, du typisk vil kunne finde på en airfryer.

Friturestegning

Det er denne funktion, der imiterer en traditionel frituregryde, men bare med mindre fedt. Du kan altså lækker, sprød mad.

Stege

I nogle modeller kan du tilberede grøntsager og kød, på samme måde, som du ville i en ovn. Det er altså ret smart, fordi det i en airfryer typisk også tager mindre tid.

Grille

Få smagen af grillmad med en airfryer. Den er god nok. Nogle modeller har en særlig grillfunktion.

Bage

Du kan også lave lækre kager og muffins i din airfryer.

Optø frosne fødevarer

Du kan sætte den til at optø nedfrosne madvarer.

Opvarmning af mad

Den kan også opvarme mad for dig. Igen er det hurtigere end i en almindelig ovn.

Rotisseri

Nogle modeller har et smart rotisserisæt, så du kan lave stege en hel kylling på spyd.

Dehydrering

Og endelig kan du også bruge nogle modeller til at dehydrere svampe, frugt, grøntsager og tørre krydderurter.

Madvarer, du kan tilberede i en airfryer

Som nævnt kan du tilberede mange forskellige slags retter i en airfryer. Men hvilke ingredienser egner sig særlig til en airfryer.

Du ved med garanti, at du kan lave pommes frites i en airfryer. Og det gælder både den frosne og den friske version.

Du kan også tilberede andre frosne madvarer som kartofler og fisk. Du kan dog også tilberede frisk fisk, kød og grøntsager.

Nogle modeller kan også bruges til at dehydrere madvarer, så du for eksempel kan tørre dine egne krydderurter i den. Det er altså ret smart. Eller hvad med at riste nogle nødder til desserten? Vi har længere ned lavet en overskuelig oversigt over de mulige indstillinger på en airfryer.

Kapacitet – Hvor mange skal du lave mad til?

Hvor stor din airfryer bør være afhænger helt af dine behov. Er din husholdning stor, er det bedst også at vælge en større model. Er I kun to eller måske vil du kun bruge den til dig selv, så kan du sagtens nøjes med en mindre model.

Bruger du den både til større og mindre mængder, er det også fordelagtigt med en lidt større model. På den måde har du altid muligheden for at lave mere eller mindre.

Ninja AF400EU, som er bedst i test, har for eksempel en god kapacitet på 9,5 liter, så du kan tilberede store mængder mad. Ved lige denne model har du faktisk to skuffer, hvilket giver dig flere valgmuligheder. Så hvis du ofte laver små portioner, kan du nøjedes med én skuffe, mens du til store mængder velsmagende mad. Vores premium airfryer har for eksempel plads til 7,3 liter, så du er sikker på at kunne tilberede store mængder mad til hele familien.

Effekt – Høj temperatur

Effekten på diverse maskiner bliver målt i watt. Watt kaldes også for en maskines effekt. Det er det, der angiver, hvor meget energi en given maskine eller elektrisk apparat bruger i sekundet. Det er altså ikke uvæsentligt at kigge på effekten, når du skal ud og købe en airfryer. Jo højere effekten, desto kraftigere er din airfryer også. Tilbereder du typisk større mængder mad, er en høj effekt fordelagtigt, da du er sikker på at få lækker, sprødstegt mad og en ensartet tilberedning. Selvfølgelig stadig med et lavere fedtindhold.

Både vores testvinder Ninja AF400EU og vores premium airfryer Philips Airfryer XXL HD9867 har en høj effekt på henholdsvis 2-470 og 2.225 watt. De er altså begge effektive og kan uden problemer klare større og mindre mængder.

Funktioner

De bedste airfryere har en del funktioner, der simpelthen gør det sjovere at lave mad. Når du tilbereder maden er de nemlig med til at gøre det nemmere og mere bekvemmeligt. Vi har samlet de forskellige funktioner her, så du får helt styr på dem.

Temperaturindstilling

Det er næsten et must at kunne indstille temperatur. Ved at indstille temperatur- og varmen på din airfryer har du også mere kontrol over det endelige resultat. Forskellige madvarer har nemlig brug for forskellige temperaturindstillinger. Din airfryer er altså mere alsidig, jo flere temperaturindstillinger den har.

Forudindstillede programmer

Mange af modellerne i vores airfryer-test er forsynet med programmer, du kan vælge imellem. Det betyder, at du ikke skal vide præcis, hvordan du skal indstille din airfryer, når du vil lave sprøde pommes fritter eller stege en kylling. Denne slags indstillinger er en airfryer nemlig ofte allerede udstyret med. Ninja AF400EU som er bedst i test har seks forudindstillede programmer, mens Philips Essential HD9252-airfryeren har syv indstillinger, men giver dig til gengæld afgang til en app. Vi kommer mere ind på app-tilkobling lidt længere ned.

Hold-varm-funktion

Denne funktion er fantastisk smart, hvis du har travlt. Med denne funktion kan du nemlig tilberede maden lidt før, og så måske lave noget andet, inden du eller I skal spise.

Du kunne for eksempel lave maden og så løbe en tur, hente dine børn i børnehaven eller lige handle lidt. I den tid sætter du så bare varmholdningsfunktionen til. På den måde er maden stadig dejlig varm og lige til at spise, når du kommer hjem.

Det giver dig meget mere frihed til at planlægge din dag og lave maden, når det passer dig.

Vores premium airfryer Philips Essential HD9252 har for eksempel denne varmholdningsfunktion. Så er maden tilberedt og klar til for tidligt, kan du sætte timeren. Ved denne model kan du indstille den til at holde maden varm i op til 30 minutter, mens du på Cosori CP158-AF-modellen for eksempel kan sætte den til op til en helt time.

Timerfunktion

Når du tilbereder maden, er det ikke sikkert, du lige har tid og lyst til at blive stående ved siden af airfryeren under hele processen. Når først ingredienser er tilføjet, kan du jo godt lave noget andet. Måske hygge med en bog eller smutte i bad. Her er det en timerfunktioner er virkelig smart. Så kan du nemlig sætte airfryeren til at køre i et bestemt tidsrum, uden at du skal holde øje med den.

Nogle timere gør det også muligt at programmere airfryeren, så den først går i gang med tilberedningen på det tidspunkt, du har sat den til. Denne timerfunktion er altså bedst til retter, hvor alle ingredienser skal i samtidig, da du ellers skal tilføje bestemte madvarer undervej. Det går jo ellers lidt ud over funktionaliteten af timerfunktionen.

Digital skærm

Flere af modellerne i vores airfryer-test er udstyret med et lækkert digitalt display med touch betjening. En sådan digital airfryer er særlig brugervenlig. Som regel giver denne type airfryer dig også flere anvendelsesmuligheder. På en digital skærm kan du desuden nemmere følge med i tilberedningen og hurtig indstille din airfryer.

Non-stick-belægning

Selv om du bruger en mindre mængde olie, skal airfryeren og tilbehøret naturligvis rengøres. Vil du være sikret en nem rengøring bør du vælge en model med en holdbar non-stick-belægning.

Du kan også se dig om efter en model med keramisk belægning. En keramisk belægning sørger nemlig for, at madrester ikke sætter sig fast på overfladen. Den er desuden medvirkende til at holde en jævn temperatur under tilberedningen.

Dele tåler opvaskemaskine

Mange dele er nemme at rengøre netop, fordi de har en slip-let-belægning. Men det betyder dog ikke nødvendigvis, at de kan tåle at komme i opvaskemaskine. Er en nem rengøring en topprioritet for dig, så sørg for at vælge en airfryer, hvor alle aftagelige dele kan komme i opvaskemaskine. På den måde skal du ikke bruge tid på at stå og skrubbe delen rene i hånden.

Automatisk-sluk-funktion

En automatisk-sluk-funktion er virkelig praktisk, hvis du ikke har lyst eller tid til at blive stående ved siden af din airfryer, mens den er i brug. Takket være denne funktion, kan du sætte en ret over, så tilberedes maden af sig selv, og du kan i den tid nå noget andet. For eksempel læse et kapitel i en bog, sætte en vask over eller gå en lille tur. Når retten så er færdig, slukker airfryeren helt automatisk.

Sikkerhedsfunktioner

Både timer- og automatisk-sluk-funktionen lægger op til, at airfryeren i en vis grad kan tilberede maden uafhængig af din tilstedeværelse. Det er der nogle mennesker, der ikke er så vilde med. Og det kan vi godt forstå. Mange produkter er dog i dag forsynet med sikkerhedsforanstaltninger, der beskytter både dig og airfryeren.

Sikkerhed mod overophedning

En særlig vigtig sikkerhedsfunktion er en beskyttelse mod overophedning. Hvis et elektrisk apparat overophedes, kan det simpelthen bryde sammen. Og det er naturligvis også farligt. Derfor er det virkelig en god idé at vælge en model med en indbygget sikkerhedsfunktion  mod overophedning. På den måde er du sikret, og du kan med god samvittighed bruge både timeren og den automatiske sluk-funktion.

Cool-touch-kabinet

Noget andet, som mange er nervøse for, er, at airfryeren bliver meget varm under brug. Det kan især være en bekymring hos børnefamilier. Det er bestemt ikke rart at være nervøs for, om ens børn kommer til at røre ved maskinen, hvis den bliver brandvarm.

Væg derfor en model, der har et såkaldt cool-touch-kabinet. Det betyder, at selve airfryeren nok bliver varm indeni, men forbliver kølig udenpå. Eller i hvert fald ikke så varm, at du kan brænde dig på den.

Det er selvfølgelig ikke kun en smart funktion, hvis man har børn. Vi kan alle komme til at strejfe en køkkenmaskine med armen, når vi er i fuld kokkereringsmode! Desuden skal du jo røre ved dele af airfryeren, når du skal tage maden ud. Og det er meget nemmere, hvis du ikke skal være bange for at brænde dig på den. Det er desuden også en hel del nemmere!

Design

Okay, designet er måske ikke det vigtigste, kunne du være forledt til at tro. Men tro om. Vi mener hermed nemlig ikke kun den æstetiske del af din airfryer, men også dens udformning. Alt efter hvordan du bruger den, kan flere dele af dens design og udformning nemlig være ret vigtige.

Ledningslængde

Hvis du vil sikre dig optimal pladsudnyttelse og vil kunne stille din airfryer præcis derhen, hvor du vil, bør du også kigge på ledningslængde. Jo længer ledningen er, desto mere frihed får du ganske enkelt også.

Er ledningen meget kort, kan du naturligvis forlænge den med en forlængerledning, men det er dog de færreste, der gider have sådan en liggende i køkkenet. Så har du udset dig en plads i køkkenet, der ikke er lige ved siden af stikkontakten, så vælg en model med en lang ledning. Så er du på den sikre side.

Udtryk

Udtrykket er naturligvis heller ikke ligegyldigt. Når vi benytter os af større køkkenmaskiner, lader vi dem typisk også stå fremme. Især, hvis vi bruger dem meget ofte, er det irriterende at skulle finde den frem hver gang. Stiller du den i skaber, er der desuden større chancer for, at du bruger den mindre, netop fordi du skal tage den frem.

Vælg derfor en model, hvis udtryk du også bryder dig om, og som passer ind i dit køkken og i din indretning. Så bliver du simpelthen gladere for at have den stående.

Du kan desuden få modeller i et design med transparent låg eller låge, så du hele tiden kan følge med i madlavningen.

Vil du sikre dig en optimal pladsudnyttelse er ledningslængden og udformningen også vigtig at tage i betragtning. Vælg en form, der passer til den plads i køkkenet, du har udset dig.

Vær sikker på, airfryeren ikke er for stor og fylder for meget i dit køkken. Det er jo ikke meningen, at du ikke har plads tilovers på køkkenbordet til at forberede de diverse madvarer.

Vægt

Hvis du ikke vil have din airfryer stående fremme, er det en god idé at anskaffe dig en model, der ikke er så tung. Skal du hente den op fra kælderen, fra bryggerset eller skabet, kan det godt være besværligt, hvis den vejer for meget.

Rengøring – Sådan rengør du din airfryer

Vil du få det meste ud af din air-fryer og sikre dig, at den holder i lang tid fremover, så er vedligeholdelse af din air-fryer et absolut must!

Vi har gjort det super nemt for dig med denne let tilgængelig guide til, hvordan du gør din air-fryer ren på den mest effektive måde – uanset hvilken model du har.

Tjek som det første altid brugermanualen på fin air-fryer for at sikre dig, om delen kan tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Det er nemlig ikke alle dele, der kan tåle det. Har du styr på det, kan du nu springe videre ned til den trin-for-trin vejledning, der passer til din specifikke air-fryer.

Vi anbefaler i øvrigt at rengøre din air-fryer på nedenstående måde efter hver eneste anvendelse.

Der er nemlig tre forskellige måder at rengøre din air-fryer på.

 1. Rengøring i hånden
 2. Rengøring i opvaskemaskine
 3. Rengøring i selve air-fryeren

Til sidst er der også rengøringen af varmeelementerne. Det får du også en lille guide til, så du bliver ekspert i at rengøre og vedligeholde til air-fryer på absolut bedste vis!

Rengøring i hånden

At vaske op i hånden er faktisk den mest skånsomme måde at rengøre din airfryer og dens forskellige dele på. Selv om delene tåler at komme i opvaskemaskinen, er det ingen hemmelighed, at det med tiden slider en del mere på delene.

Vil du gerne passe ekstra godt på din air-fryer, er det altså en klar fordel at vaske den op i hånden.

 1. Træk som det første stikket ud af stikkontakten. Din air-fryer bør ikke være forbundet med en strømkilde, når du vil rengøre den.
 2. Vent desuden til den ikke er varm. Du må ikke kunne brænde dig på den, da du skal røre ved de forskellige dele.
 3. Åbn skuffen eller skufferne, og tag de forskellige dele ud. Løft for eksempel kurven og/eller beholderen op, hvis der er en sådan inde i skuffen.
 4. Vask alle dele op i varmt sæbevand.
 5. Er de meget snavsede og fedtede, eller har særlig genstridige madrester sat sig fast på overfladen, kan du med fordel lige lade delene stå i blød et kvarters tid. Brug her også varmt sæbevand. Skift dog vandet ud, inden du vasker delene op, da vandet med stor sandsynlighed er blevet for beskidt til at kunne bruges.
 6. Anvend en blød skuresvamp til selve opvasken. Sørg for at vælge en svamp, der ikke ridser overfladen på delene. Det ville være ærgerligt at ødelægge en eventuel non-stick-belægning. Er den først ridset og ødelagt, fungerer den nemlig heller ikke optimalt, og madvarer vil med tiden sætte sig mere og mere fast på overfladen. Det gør den også sværere at rengøre.
 7. Når delene er rene, bør du lige skylle al sæbevandet af under den rindende vandhane.
 8. Tag et stykke køkkenrulle, og tør omhyggeligt alle delen af. Det tager lige det sidste skidt, og du undgår at ødelægge dine fine viskestykker.
 9. Sæt dernæst alle delen ned i airfryeren igen.

Rengøring i opvaskemaskine

Hvis dine dele kan tåle opvaskemaskine, og du hverken har tid eller lyst til at stå og vaske op i hånden, er dette en fin løsning.

 1. Træk igen altid stikket ud, når du skal til at rengøre din airfryer.
 2. Sørg for, at din airfryer ikke er for varm, så du ikke risikerer at brænde dig på delene. Du skal jo løfte dem ud af airfryeren, og er den stadig varm, brænder du dig altså. Også selv om du har gummihandsker på. Gummihandsker kan desuden smelte, hvis de kommer i kontakt med for høj varme.
 3. Åbn skuffen eller skufferne, og løft de forskellige dele ud, hvis der er dele i dem.
 4. Sæt dernæst alle dele i opvaskemaskinen, og tænd for opvaskemaskinen.
 5. Er delene meget beskidte, kan du med fordel lige lægge dem i blød et kvarters tid, inden du kommer dem i opvaskemaskinen. Sidder der for meget skidt på, som din opvaskemaskine ikke kan klare, risikerer du nemlig bare, at skidtet sætter sig endnu mere fast.

Rengøring i selve airfryeren

Endelig er der nogle airfryere, der har et særlig rengøringsprogram. Se for eksempel vores premium airfryer i vores test, Philips Airfryer XXL HD9867, der er udstyret med sit eget rengøringsprogram. Det er ikke kun tidsbesparende, men også meget nemmere.

Her er det naturligvis alfa og omega at følge brugsanvisningen i brugermanualen, der vil give dig en trin-for-trin-vejledning af, hvordan du skal gøre. Det kan nemlig variere fra maskine til maskine. Så læs brugermanualen grundigt, og følg anvisningerne.

Vores lille guide er derfor kun vejledende og erstatter på ingen måde den dertilhørende brugermanual.

 1. Kom sæbevand i skuffen, kurven eller beholderen.
 2. Indstil din airfryer til en høj temperatur, og tænd for den.
 3. Lad den køre i omkring et kvarters tid. Herved løsnes mad- og fedtrester. Du kan herefter tage skuffen ud og skylle den fri for de løsrevne madrester. Denne metode erstatter ikke helt en ordentlig omgang rengøring, men du får på den måde fjernet den værste snavs.

Rengøring af varmeelementerne

Du bør som udgangspunkt rengøre varmeelementerne omkring én gang om måneden. Bruger du din airfryer meget, kan det dog godt være, du bør gøre det noget oftere. Det vil i sidste ende være dig selv, der skal vurdere, hvornår det er nødvendigt. Så brug din sunde fornuft.

Det varierer lidt fra airfryer til airfryer, hvor varmeelementer er placeret. De befinder sig dog oftest i toppen på mange modeller. Nogle modeller skal også vendes på hovedet for at få adgang til varmeelementerne.

Når først du har lokaliseret dem, gør du følgende:

 1. Træk som altid stikket ud af stikkontakten.
 2. Tjek også altid, om delen er afkølet og ikke for varme at røre ved. Du bør ikke rengøre dem lige efter brug, da de på det tidspunkt simpelthen er for varme, og du risikerer at brænde dig på dem.
 3. Gør sæbevand klar, og find en opvaskebørste frem. Du bør aldrig anvende en stålbørste eller andre redskaber af metal, da disse kan beskadige varmeelementernes overflade.
 4. Rengør forsigtigt elementerne og området omkring og imellem dem. Du kan eventuelt bruge en ren tandbørste til at komme til de lidt svært tilgængelige og smalle steder og mellemrum.
 5. Find en ren klud, og væd den i varmt vand. Brug den til tørre elementerne fri for sæberester.
 6. Tør til sidst elementerne af med et stykke køkkenrulle. Det er bedre at bruge køkkenrulle, da der som regel altid sidder lidt fedtrester tilbage, som det ikke er så rart at få på sit viskestykke.
 7. Når du har rengjort air-fryeren, bør du tænde den og lade den køre i nogle minutter. Den skal naturligvis være tom. Det kan ske, at nogle rester nu har løsnet sig, så dem kan du lige tørre af med en klud eller et stykke køkkenrulle.

Vedligeholdelse af din airfryer

Rengøringen af din airfryer er naturligvis en del af vedligeholdelsen.

Men der er faktisk noget, du kan gøre for at passe ekstra meget på den.

 • Du kan ved med fordel fylde selve kurven med vand og lidt citron eller husholdningseddike og lade den køre i nogle minutter. Det fjerner den værste snavs.
 • Undgå at bruge et desinfektionsmiddel. Husk, at din airfryer indeholder madvarer. Og disse bør ikke komme i kontakt med et desinfektionsmiddel. Hold dig til sæbevand eller en blanding af vand og citron eller vand og husholdningseddike.
 • Når du rengør din airfryer, bør du bruge en blød klud eller en opvaskebørste. Undgå altid en stålbørste, skuresvamp eller redskaber af metal, da disse kan ridse overfladen. Det gælder i øvrigt også de redskaber, som du bruger til selve tilberedningen af maden.

FAQ

Hvilken airfryer er bedst i test?

Den bedste airfryer i test er Ninja AF400EU. Den har en god kapacitet på 9,5 liter, en justerbar termostat, en temperaturindikator og en praktisk sikring mod overophedning. Den er forsynet med hele 6 indstillinger, så du kan både stege, grille, bage og dehydrere. En virkelig alsidig model!

Hvad er en airfryer?

En air-fryer kaldes også en varmluftsfrituregryde. Den bruger varm luft til at tilberede mad i stedet for olie. Du behøver faktisk ikke tilsætte særlig meget olie, hvilket gør den til et sundere alternativ end traditionelle frituregryder, hvor maden sænkes ned i olien.

Din produktekspert

Kira

Author