Bagemaskine Test: 5 bedste bagemaskiner

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Brugervenlig bagemaskine med stor kapacitet

Wilfa BM-50 bagemaskine

3
En premium bagemaskine til flere dejtyper

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker Bagemaskine

Morphy Richards Premium Plus 502000 4
En stilren bagemaskine med mange indstillingsmuligheder

Morphy Richards Premium Plus 502000 Bagemaskine

Breadmakers-BM450 5
Til dig, der ønsker en bagemaskine bedst i test

Kenwood BM450 Bagemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne bagemaskine test sætter vi fokus på de 6 bedste bagemaskiner på markedet netop nu. Alle modellerne er investeringen værd, men adskiller sig lidt i opbygning, prisklasse og indbyggede programmer / funktioner, hvorfor der burde være noget for enhver i denne test. Du kan dog ikke gå galt i byen med vores testvinder: OBH Nordica Inox 6544 Bagemaskine, da den vil være oplagt for de fleste forbrugere.

Efter gennemgangen af produkterne kan du læse mere om, hvad du skal lægge vægt på i købet af en bagemaskine, hvad forskellen på at bage med ovn og bagemaskine er, samt hvordan du finder det bedste bagemaskine tilbud. Så læs med og bliv klogere!

OBH Nordica Inox 6544 Bagemaskine

Den bedste bagemaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Flere indstillingsmuligheder, da den er udviklet med 12 programmer
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte sig af timer- og hold varm funktion
 • pros-icon.svg Justerbart bruningsniveau sikrer det perfekte brød til alle
 • pros-icon.svg Udviklet med et elegant og stilrent design

Detaljeret gennemgang

Vi vil anbefale dig at investere i denne bagemaskine fra mærket OBH Nordica, hvis du gerne vil have en yderst funktionel bagemaskine med mange indstillingsmuligheder. Produktet er udstyret med hele 12 programmer, en timer og hold varm funktion, samt kan klare to forskellige brødstørrelser. Det er altså alt i alt en rigtig god investering.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Inox 6544 Bagemaskine

Du kan ikke gå galt i byen med denne bagemaskine fra OBH Nordica. Det er klart en af de bedste bagemaskiner på markedet, hvorfor det ikke kan undre, at den er kåret som vores testvinder. Før vi bevæger os til at gennemgå produktets gode egenskaber, så vil vi lige nævne, at en af de store fordele ved dette produkt er, at bagemaskinen er udviklet med et stilrent design i sort og stål. Det er således en maskine, man ikke har noget imod ind imellem står fremme.

Andre fordele ved produktet tæller, at den er yderst funktionel. Du kan således vælge mellem hele 12 forskellige programmer, heriblandt et til fuldkornsbrød og et særligt lynprogram. Derudover kan du bage brød i to forskellige størrelser på henholdsvis 750 og 900 gram. Det er altså muligt at lave flere typer af brød. Du kan endda selv indstille bruningsgraden, alt efter hvad du foretrækker.

Produktet er udviklet med en timer- og hold varm funktion. Hold varm funktionen kan køre i op til 60 minutter, mens timerfunktionen kan indstilles i op til 13 timer. Det betyder, at du hurtigt kan indstille maskinen til at have færdigbagt brød klar til dig om morgenstunden, hvis du foretrækker det. Der medfølger desuden et målebæger og en opskriftssamling til inspiration i købet.

Produktdetaljer

 • Højde: 36,7 cm
 • Dybde: 29 cm
 • Bredde: 40,9 cm
 • Vægt: 5,4 kg
 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 600 watt
 • Maksimal kapacitet: 0,9 kg
 • Antal programmer: 12 stk

Wilfa BM-50 bagemaskine

Brugervenlig bagemaskine med stor kapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig opbygning og styring sikrer fuld kontrol over maskinen og indstillingerne
 • pros-icon.svg Stor kapacitet på 1,5 kg, men kan også bage ned til 500 gram dej
 • pros-icon.svg Non-stick belægning sikrer en hurtig og nem rengøring
 • pros-icon.svg Udstyret med to æltere, så du får den bedste æltning af dejen

Detaljeret gennemgang

Med denne bagemaskine fra Wilfa kan du bage helt op til 1,5 kg dej. Der er altså rig mulighed for at bage nok til flere dage, når du først går i gang. Produktet har desuden 13 forskellige programmer, hvoraf 5 af dem kan indstilles med timer. Der er endda hurtig rengøring, da produktet er udstyret med non-stick belægning og så er den nem at indstille.

Derfor skal du vælge en Wilfa BM-50 bagemaskine

Det er næsten ikke til at få armene ned over denne bagemaskine fra Wilfa, hvorfor den sniger sig helt op på en andenplads i denne bagemaskine test. Modellen er en smule dyrere end andre bagemaskiner, men til gengæld får du også en yderst velfungerende maskine, der kan bage helt op til 1,5 kg dej. Den kan dog også sagtens bage mindre, hvis det skulle være nødvendigt.

Den brugervenlige opbygning sikrer, at du får det fulde udbytte af maskinen. Du kan bl.a. nemt vælge mellem de 13 forskellige programmer, indstille brunhedsgraden på brødet eller benytte hold varm funktionen i op til én time. Det er desuden muligt at benytte timerfunktion på de fem første programmer, så du kan få friskbagt brød, når det passer dig.

Maskinen er udstyret med to æltere, så du kan roligt stole på, at alle dejtyper får den helt rette æltning. Derudover er modellen udviklet med en non-stick belægning, hvilket sikrer en nem rengøring, der er hurtigt overstået. Som en ekstra bonus kan du holde øje med brødet, mens det bager via et vindue i låget, og så kan du hælde frugt og nødder direkte i dejen via en særlig dispenser.

Produktdetaljer

 • Højde: 51,6 cm
 • Dybde: 44,7 cm
 • Bredde: 33,9 cm
 • Farve: Hvid
 • Effekt: 850 watt
 • Maksimal kapacitet: 1,5 kg
 • Antal programmer: 13 stk

Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker Bagemaskine

En premium bagemaskine til flere dejtyper

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at benytte bagemaskinen til flere dejtyper, bl.a. til brød, pizza og pasta
 • pros-icon.svg Blanding af LCD skærm og knapper sikrer en nem indstilling af maskinen
 • pros-icon.svg Bag brød i den størrelse, der passer til dit behov
 • pros-icon.svg Ekstrafunktioner i form af timer og ekstra rum til nødder og frugt

Detaljeret gennemgang

Uanset om du skal bage brød eller ønsker at lave pizzadej, så kan du benytte dig af denne bagemaskine til formålet. Produktet er nemlig en multifunktionel variant, der kan lave mange forskellige slags dejtyper uden problemer. Den er desuden udstyret med en LCD skærm, der gør indstilling af de forskellige programmer og funktioner endnu lettere.

Derfor skal du vælge en Sage BBM800BSS The Custom Loaf Bread Maker Bagemaskine

Vil du gerne investere i en bagemaskine, der gør det nemt og enkelt at ælte og bage al slags dej? I så fald vil vi anbefale dig at investere i denne bagemaskine fra mærket Sage. Du kan nemlig ikke gå galt i byen med denne variant, da den er multifunktionel og kan benyttes til mange formål. F.eks. har den 12 forudinstillede programmer, der retter sig mod forskellige typer af dej. Du kan således både tilberede pizzadej, pastadej, brøddej etc. i maskinen. Men du kan også vælge en af de andre 9 programmer, hvis du har andre ønsker.

Ud over at vælge dejtype, så kan du også tilpasse bagningen af dejen, så den passer til dine ønsker. Dette gælder bl.a. i forhold til timerfunktionen, der kan indstilles i op til 13 timer, og mængden af indhold. Der kan bages indhold i fire størrelser: 500 gram, 750 gram, 1 kg eller 1,25 kg. Produktet har desuden et ekstra rum, hvor du kan lægge nødder og frugt i, som så bliver blandet i dejen.

Maskinen er udviklet med et stilrent design, der ser pænt ud, uanset hvor du har den placeret. Produktet er desuden udstyret med en LCD skærm og knapper, der sikrer, at du hurtigt og let kan indstille den til lige netop dine behov og ønsker for bagningen.

Produktdetaljer

 • Højde: 35,2 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Bredde: 24,8 cm
 • Vægt: 8 kg
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 830 watt
 • Maksimal kapacitet: 1,25 kg
 • Antal programmer: 21 stk

Morphy Richards Premium Plus 502000 Bagemaskine

En stilren bagemaskine med mange indstillingsmuligheder

Morphy Richards Premium Plus 502000
Fordele
 • pros-icon.svg Lav mange brødtyper, kager, desserter, marmelade m.m. i denne bagemaskine
 • pros-icon.svg Stilrent design og brugervenlig opbygning sikrer en velfungerende og flot maskine
 • pros-icon.svg Udstyret med 19 forudindstillede programmer og flere tillægsfunktioner
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brug af BPA plast

Detaljeret gennemgang

Det er næsten kun dig selv, der sætter grænser for, hvad du kan benytte denne bagemaskine til. Produktet er udviklet til at kunne blande, ælte, hæve og bage en lang række opskifter for dig. Ja, faktisk kan den kun tilberede dej til brød, men også til kager eller andre desserter, marmelade o.l. Den er brugervenlig i sin opbygning og har stilrent design.

Derfor skal du vælge en Morphy Richards Premium Plus 502000 Bagemaskine

Er du på jagt efter en multifunktionel bagemaskine, der ikke blot kan bruges til bagning af brød, men også andre typer af dej og lækkerier? Så er der ingen undskyldning for ikke at se nærmere på denne bagemaskine fra mærket Morphy Richards. De har nemlig udviklet en maskine, der kan benyttes til alt fra brød og desserter til marmelade. Du får hjælp til at blande, ælte, hæve og bage, og skal således blot indstille maskinen til den ønskede indstilling, hvorefter den klarer resten for dig.

I alt kan du vælge mellem 19 forudindstillede programmer og blandt disse er der bl.a. specielle brødtyper, f.eks. malzbrød, bagels, glutenfrit brød o.l. Du kan også vælge at hælde nødder og frugt i en særlig dispenser, der så blander ingredienserne optimalt ind i dejen. Der kan frit vælges mellem tre brødstørrelser: 450, 680 og 900 gram. Og så kan du endda få den efter lige din smag, da der kan vælges mellem fem ristningsgrader / bruningsgrader.

Maskinen gør det muligt at lave udformet brød eller bakkebrød, da den har en sammenklappelig dejkrog inden i. Hele produktet er desuden fremstillet af BPA fri plast. Du kan også benytte den indbyggede timer, hvis du får brug for at have et brød klar til et bestemt tidspunkt.

Produktdetaljer

 • Højde: 33 cm
 • Bredde: 37,5 cm
 • Farve: Sølv
 • Effekt: 650 watt
 • Maksimal kapacitet: 0,9 kg
 • Antal programmer: 19 stk

Kenwood BM450 Bagemaskine

Til dig, der ønsker en bagemaskine bedst i test

Breadmakers-BM450
Fordele
 • pros-icon.svg Har fået gode testresultater hos Forbrugerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Vælg mellem 15 programmer og indstil selv dine favoritter
 • pros-icon.svg Udstyret med LCD display og timerfunktion for nem styring

Detaljeret gennemgang

Lige præcis med denne bagemaskine fra Kenwood, behøver du ikke blot at stole på vores ord om, at maskinen er investeringen værd. Produktet er nemlig blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk i 2019, der har kåret det som et godt køb. Så hvis du ønsker friskbagt brød og en af de bedste bagemaskiner på markedet, skal du bestille denne fra Kenwood.

Derfor skal du vælge en Kenwood BM450 Bagemaskine

Hvis du ønsker frisk brød hver morgen, men også gerne vil have, at det foregår nemt og hurtigt, så skal du investere i denne model fra Kenwood. Du skal blot smide ingredienserne i maskinen og så klarer den praktisk talt resten. Produktet kan nemlig både blande, ælte, hæve og bage forskellige typer af brød. Det er muligt for dig at tilsætte ingredienserne i beholderen før du går i seng og indstille en timer på op til 15 timer, hvis du vil have friskbagt brød, lige når du står op.

Du behøver ikke kun lytte til vores test og ord, når vi siger, at denne model er investeringen værd. Produktet er blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk i 2019, hvor det har fået gode resultater. Det eneste de siger, man skal være opmærksom på ved produktet, er dets energiforbrug, der ligger på 780 watt. Det er dog stadig lavere end andre modeller på markedet.

I alt kan du vælge mellem 15 programmer og disse kan let indstille efter behov via det brugervenlige LCD display. Dette finder du på maskinens top, hvilket gør det let at indstille maskinen, uanset hvor du har den stående. Maskinen kan tilberede dej i størrelserne 500, 760 og 1000 gram. Med i købet følger der desuden både en målekop og måleske, så du kan blande den rette mængde ingredienser i beholderen.

Produktdetaljer

 • Højde: 34 cm
 • Dybde: 29 cm
 • Bredde: 39 cm
 • Vægt: 8,9 kg
 • Farve: Sølv og sort
 • Effekt: 780 watt
 • Maksimal kapacitet: 1 kg
 • Antal programmer: 15 stk

Guide

Sådan vælger du den bedste bagemaskine

I de nedenstående afsnit vil du blandt andet blive guidet til forskellen på en ovn og en bagemaskine, samt hvordan du finder det bedste tilbud på en bagemaskine, så du ikke skal af med flere penge end højst nødvendigt på købet. Men før vi bevæger os ned til disse afsnit, vil vi først vejlede dig til, hvad du skal lægge vægt på i købet af en ny bagemaskine. På den måde er der større sandsynlighed for, at du faktisk får bestilt en model hjem, der passer til dit behov.

 • Brugervenlighed: Først og fremmest skal du sikre dig, at du får investeret i en brugervenlig bagemaskine. Det er lidt forskelligt fra person til person, hvornår man synes en maskine er brugervenlig, så det er blot vigtigt, at du forstår dens indstillinger og opbygning
 • Indbyggede funktioner: Hold et vågent øje med, hvilke indbyggede funktioner maskinen har. Det er oplagt at gå efter en model med timerfunktion, hold varm funktion og eventuelt bruningsfunktion. Dette giver dig mulighed for at udskyde start for bagningen, så du kan stå op til duften af nybagt brød, at brødet holdes varmt, hvis du ikke er klar til servering endnu og at brødet får lige præcis den farve, som du bedst kan lide. Langt de fleste maskiner har disse funktioner, så du kan altid overveje om der er andre, du også ønsker at prioritere
 • Antal programmer: De fleste bagemaskiner har en del forudindstillede programmer, så du kan få flere forskellige færdigbagte brød, kager og andre fødevarer. Jo flere programmer, jo mere kan du benytte din bagemaskine til
 • Udseende: Hvis du regner med at have bagemaskinen stående fremme med jævne mellemrum eller hele tiden, så er det oplagt at vælge en model med et udseende, som du kan holde ud at kigge på. Der findes forskellige bagemaskiner med hver deres udseende, så du kan sagtens finde én, der passer til dine ønsker
 • Kapacitet: Hvis du vil kunne lave brød og andet i flere størrelser, så skal du investere i en model, hvor du kan vælge imellem flere størrelser. Du skal også gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget dej du vil kunne lave på én gang. Nogle modeller har kapacitet til 1,5 kg dej, mens andre blot kan klare mindre beholdninger á 600-700 gram
 • Prisklasse: Vi vil anbefale dig at sætte et budget på forhånd, så du ikke ender med at stå med en følelse af, at du har brug for mange penge på købet. Der findes gode bagemaskiner i alle prisklasser, som denne test har bevist, og derfor kan du sagtens finde en maskine, der passer til dit budget

Hvad er forskellen på at bage brød i ovn kontra bagemaskine

Der er især tre gode grunde til, at du burde investere i en bagemaskine frem for at bage brød i ovnen. Først og fremmest vil du opleve, at du får en mindre elregning, da en bagemaskine ikke benytter sig af helt så meget strøm som en ovn. Det skyldes, at der med ovnen vil gå en del varme til spilde, da hele ovnrummet skal varmes op for at kunne bage selv én kage, brød o.l.

Derudover skal du ikke tænke på at klare dele af processen selv og grise hele køkkenet til. En bagemaskine kan stort set klare alle dele af bagningen selv, så du kan læne dig tilbage og slappe af efter at have hældt ingredienserne i maskinen, hver gang der skal bages. Og som en ekstra bonus er de fleste modeller udstyret med et hav af funktioner, som gør det muligt for dig at tilpasse dit brød til lige netop dine ønsker – og så kan du endda sørge for, at brødet er klar, når du vil servere det. Dét kan man ikke, når brødet bages i ovnen.

Ovnen er bedst, når du skal bage meget på én gang

Alligevel kan det sagtens betale sig at bage i ovnen, især hvis du skal bage større portioner. En bagemaskine har nemlig en maksimal kapacitet, hvorfor du ofte kun kan bage ét brød af gangen i en vis størrelse. I ovnen kan du sagtens have flere brød, kager o.l. i gang på samme tid. Dette sparer dig for en del tid, når du skal bare meget. I så fald vil der desuden heller ikke være lige så stort spild af varme, da ovnrummet er bedre fyldt ud.

Derudover kan du bedre bage boller, bagels o.l. typer af brød, hvis du bager i ovnen frem for i en bagemaskine. Der er da nogle maskiner, der sagtens kan klare denne type brød, men du kan bage en langt større portioner boller, hvis du gør det i ovnen.

Det kræver dog en god ovn at få de bedste resultater. Men hvis du tilfældigvis går og overvejer at skifte din nuværende ovn ud, så kan du med fordel lægge vejen forbi vores test af indbygningsovne. I artiklen bliver du guidet til de bedste varianter og hvad du skal lægge vægt på i købet. Det kan også tænkes, at du har brug for lidt ekstra hjælp til at blande ingredienser, når du selv skal stå for at blande og ælte dejen. I så fald er en røremaskine en god investering.

Find det bedste bagemaskine tilbud

Det kan virke en smule dyrt at investere i en bagemaskine, da mange af de gode modeller ligger i den lidt høje prisklasse. Det kræver dog ikke helt så meget at finde frem til det bedste bagemaskine tilbud. Det eneste, du skal bruge, er en smule tålmodighed og en internetforbindelse. Det kræver nemlig, at du først finder frem til den rette model (som du jo netop gør ved at læse denne bagemaskine test) og derefter sammenligner prisen på produktet hos diverse forhandlere.

Hvis prisen ikke umiddelbart passer til dit budget, kan du altid holde et vågent øje med prisudviklingen og hvornår der kommer tilbud på denne slags køkkenmaskine. Og så er det bare med at slå til, når produktet sættes på tilbud til en fordelagtig pris.

Sådan er denne bagemaskine test udført

Det kræver en del research at finde frem til de bedste bagemaskiner på markedet. Vi har således brugt tid på at undersøge, hvilke bagemaskiner der er blevet anbefalet af både eksperter, andre testmagasiner og forbrugerne. Herefter har vi kigget nærmere på de enkelte modeller og udvalgt de produkter, som vi mener, er de bedste.

Vores modeller adskiller sig en smule i størrelse, udseende, funktionalitet og prisklasse, men det er der en god grund til. Vi vil nemlig gerne sikre os, at der er noget for enhver forbruger i vores tests.

FAQ

Hvilken bagemaskine er bedst?

I denne bagemaskine test har vi kåret en OBH Nordica Inox 6544 Bagemaskine som testvinder. Den er ideel til de fleste forbrugere. Men læs endelig med og find den rette model til dig.

Hvad er fordelen ved at benytte en bagemaskine?

Du slipper for at arbejde med dej og holde øje med brødet, når du benytter en bagemaskinen. Modellen klarer nemlig helt selv både blanding, æltning, hævning og bagning af indholdet.

Kan man bruge en bagemaskine til andre formål?

Det afhænger af, hvilken model du investerer i. De fleste modeller i denne test kan benytte til meget mere, end blot at bage brød. Flere kan både lave kage, desserter, marmelade o.l.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×