Bedsteitest.dk

Robotplæneklipper Test – Se de 12 bedste robotplæneklippere

Vi har samlet de bedste robotplæneklippere på markedet lige nu, som alle variere i pris, størrelse og funktioner for at hjælpe dig med at finde den bedste robotplæneklipper til din græsplæne og dit behov. Du finder hele sammenligning i denne robotplæneklipper test artikel.

En robotplæneklipper en fantastisk investering, da det sparer dig en masse tid på plæneklipning og du kan derfor bruge tiden på noget andet, imens robotplæneklipperen gør din have jævn og velplejet. Der findes et hav af forskellige slags robotplæneklippere på markedet, alle med forskellige funktioner, størrelser og priser.

Testen er baseret på bedømmelser på Forbrugerrådet Tænk, samt andre forbrugstests i andre lande. Robotplæneklipperne er altså rangeret efter de bedste bedømmelser og anmeldelser, samt nyttige funktioner og effektivitet. Du vil ikke kunne lade være med at skifte til en robotplæneklipper efter at have læst denne test, da fordelene frem for almindelige græsslåmaskiner er mange.

Vi har desuden givet dig svar på de mest stillede spørgsmål i forhold til robotplæneklippere, fortalt dig om fordelene, og hvordan du yderligere kan pleje din græsplæne, så den holder sig flot og grøn året rundt.

testvinder
testvinder

Testvinder: Worx Landroid M700 robotplæneklipper

Worx Landroid M700 er en genial robotplæneklipper, der egner sig rigtig godt til de mellemstore haver. Denne robotplæneklipper har vundet testen, da den er hurtigere og mere fleksibel end de andre robotplæneklippere på markedet, og så klipper den helt ud til kanten, så den får altså hele græsplænen med. Worx Landroids M-serie er tidligere blevet testvinder i “Aftonbladet” i Sverige, hvor den vandt på de vigtigste testkriterier, som var græsklipning, batterilevetid og brugervenlighed. Derudover er den også testvinder i “Alt om DATA” i Danmark, hvor den vinder på dens høje kvalitetsindtryk og ydelse samt dens brugervenlighed og super gode pris.

             Klik her og se prisen
DKK
Bedste kalpvogn
Pris
Billigst hos
image #1 Worx Landroid M700 robotplæneklipper
6.249,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #2 Bosch Robotplæneklipper INDEGO 400
5.231,00 kr.
Homeshop.dk Læs mere
image #3 Gardena Sileno Life Smart 750 robotplæneklipper
8.548,00 kr.
Computersalg.dk Læs mere
image #4 Gardena Sileno City 250 robotplæneklipper
4.895,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #5 Grouw robotplæneklipper 1200 m2 app control
4.159,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #6 Robomow RS615U 2019 robotplæneklipper
8.999,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #7 Stiga robotplæneklipper Autoclip M5
7.900,00 kr.
Homeshop.dk Læs mere
image #8 Gardena Sileno+ 1600 robotplæneklipper
11.746,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #9 LandXcape 400 m2 robotplæneklipper
2.895,00 kr.
Roboteksperten.dk Læs mere
image #10 AL-KO robotplæneklipper Robolinho 500E
4.398,00 kr.
Homeshop.dk Læs mere
image #11 Ambrogio Twenty Elite robotplæneklipper
Udsolgt
Udsolgt Læs mere
image #12 Bosch Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper
7.738,00 kr.
Homeshop.dk Læs mere
image #13 LawnExpert W1 500 Wi-Fi robotplæneklipper
4.499,00 kr.
Homeshop.dk Læs mere
image #14 Ambrogio L350i Elite robotplæneklipper
Udsolgt
Udsolgt Læs mere
14 11746 0

#1 Worx Landroid M700 robotplæneklipper - bedste robotplæneklipper

BEDSTE PRIS:
6.249,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

Worx Landroid M700 er en genial robotplæneklipper, der egner sig rigtig godt til de mellemstore haver. Denne robotplæneklipper har vundet testen, da den er hurtigere og mere fleksibel end de andre robotplæneklippere på markedet, og så klipper den helt ud til kanten, så den får altså hele græsplænen med. Worx Landroids M-serie er tidligere blevet testvinder i “Aftonbladet” i Sverige, hvor den vandt på de vigtigste testkriterier, som var græsklipning, batterilevetid og brugervenlighed. Derudover er den også testvinder i “Alt om DATA” i Danmark, hvor den vinder på dens høje kvalitetsindtryk og ydelse samt dens brugervenlighed og super gode pris.

Fremhævede fordele:

 • Intelligent robotplæneklipper til mellemstore haver på op til 700 m2
 • Hurtigere og mere fleksibel end andre robotplæneklippere på markedet
 • Udstyret med Cut to Edge, som sikrer klipning af hele plænen, helt ud til kanten
Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 6.249,00 Gå til forhandler
Cdon.dk DKK 6.614,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Worx Landroid M700 robotplæneklipper

Denne robotplæneklipper er velegnet til dig med en mellemstor have på op til 700 m2. Plæneklipperen har en smart automatisk planlægning, som gør den utrolig nem og simpel at sætte op. Den kan tilpasses dine egne behov, så den passer præcist til din hverdag med fem unikke muligheder. Du kobler Worx Landroid M700 til en genial app, hvor den hurtigt kan beregne et optimalt klippeskema ud fra græsplænens størrelse og de forskellige vejrforhold.

Du kan nemt vælge indstillinger og dermed altid have kontrol over den via denne intelligente app.

Robotplæneklipperen er udstyret med AIA-teknologi, hvilket gør den yderst hurtig og agil, der let kan klare smalle passager og adskillige arbejdsområder. Den klipper helt til ud græsplænens kant, så du slet ikke skal bekymre dig om at rette til efter den har slået græsset.

Robotplæneklippere har Bioklip, hvilket betyder, at den spreder det afslåede græs ud på hele plænen, i stedet for at samle det i store klumper. Når den fordeler græsser på hele plænen, tilføjer det ekstra næring til græsplænen, så græsset bliver grønnere.

Batteri er kompatibel med alle Worx produkter

Du har mulighed for at oplade robotplæneklipperen på adskillige måder, da det medfølgende batteri er kompatibel med ethvert Worx produkt, som har et 20V batteripakke. Du kan dermed vælge at skifte batteriet mellem disse produkter, eller bare oplade det enkelte batteri.

Landroid M700 har en klippebredde på 18 cm og en klippehøjde på 30-60 mm, som kan justeres. Motoren i robotplæneklipperen er uden børster og sensorer, så den kører på samme teknologi, som en elbil. Det er en helt igennem unik egenskab, som er noget du absolut skal opleve. Du får simpelthen ikke en bedre robotplæneklipper end denne.

Robotplæneklipperen kommer med 1x ladestation, 1x batteripakke, 2x samlemuffer, 8x skruepløkker, 9x knivblade, 210 pløkker, 150 m og med et afgrænsningskabel.

Produktdetaljer:

 • Arbejdsareal: 700 m2
 • Klippebredde: 18 cm
 • Opladningstid:
 • Tyverisikring: Indbygget
 • Højdejustering: 30-60 mm
 • Mål: H20,5 x B40,4 x L55,8 cm
 • Vægt: 9 kg.
 • Materiale: Plastik
 • Køretid: 120 min.
 • Batteritype: Lithium-ion 4.0 Ah

#2 Bosch Robotplæneklipper INDEGO 400 - bedste robotplæneklipper til små og mellemstore græsplæner op til 400 m2.

BEDSTE PRIS:
5.231,00 kr.
(Homeshop.dk)

INDEOGO 400 robotplæneklipper fra Bosch er ideel til de små og mellemstore haver op til 400 m2. Robotplæneklipperen får gode bedømmelser fra Forbrugerrådet Tænk, som beskriver den som den eneste robotplæneklipper, der klipper plænen systematisk samt at den er rigtig skånsom for græsplænen.

Fremhævede fordele:

 • Nem og enkel at betjene
 • Kalender-funktion, som ikke behøver manuel programmering
 • Min. 50% hurtigere end vilkårlig navigation, takket være det unikke intelligente Logicut-navigationssystem, som giver en ultra effektiv skæreydelse
Forhandler Totalpris Læs mere
Homeshop.dk DKK 5.231,00 Gå til forhandler
Proshop.dk DKK 5.567,00 Gå til forhandler
DKK 7.833,67 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge INDEGO 400 robotplæneklipper 

Denne robotplæneklipper er til dig med en lille til mellemstor have på maksimalt 400 m2. INDEGO 400 er ultra nem at betjene, med dens få indstillinger, som er henholdsvis start, afbryd og annuller klipning, eller fastlæg og rediger klippetidspunkter for eksternt hold.

Robotplæneklipperen både klipper og bioklipper græsplænen, så du er fri for at samle det afklippede græs op, når den er færdig. Bioklip betyder, at den klipper græsset i små stykker, som er med til at beskytte din græsplæne mod udtørring, da den plejer plænen med vigtige næringsstoffer. På denne måde opnår du en smuk og jævn græsplæne, uden grimme, mørke pletter.

INDEGO 400 har en klippebredde på 19 cm og en klippehøjde på 30-50 mm, hvilket kan indstilles i henholdsvis 30, 40 og 50 mm.

Ultra intelligent robotplæneklipper

Robotplæneklipperen fra Bosch er udstyret med Bosch’ Logicut navigationssystem, som tilpasser græsslåningen lige efter din græsplæne. Den finder selv den mest optimale rute rundt på plænen og klipper græsset i parallelle linjer. Denne metode er også med til at skåne plænen og er op til 30% hurtigere end ved vilkårlig navigation.

INDEGO 400 har også en ultra smart kalenderfunktion, som beregner den ideelle bevægelsescyklus ud fra græsplænens størrelse, helt automatisk. Dette betyder at du er fri for at programmere og angive, hvornår robotplæneklipperen skal køre.

Med denne intelligente robotplæneklipper følger der 125 meter grænsekabel med, som skal sættes rundt i haven, som hjælper robotplæneklipperen med at vide hvor langt den skal klippe til og hvilket område den skal slå græs i. Det er vigtigt at dette er sat rigtigt op og monteret korrekt, for at robotplæneklipperen kan virke optimalt. Udover grænsekablet, så medfølger der også 180 pløkker, eller kabelholdere, med samt 2 samlemuffer til at samle grænsekablet. De hele kan købes i ekstra mængder.

Dockingstationen følger også med INDEGO 400, som er en ladestation, hvor robotplæneklipperen lader op i, når den ikke klipper græsset. Den vender selv tilbage til stationen, når batteriet er ved at løbe tør. Når den er ladet op igen, fortsætter den klipningen, fra hvor den slap. Det er muligt at tilkøbe en lille garage til robotplæneklipperen, så den er beskyttet mod vejr og vind, når den står til opladning.

Robotplæneklipperen er tyverisikret, så hvis den forlader klippeområdet, er det kun muligt at aktivere den ved brug af en PIN-kode.

INDEGO 400 er også udstyret med forskellige sikkerhedssensorer, så du kan benytte robotplæneklipperen uden at være bange for at komme til skade. Den har, blandt andet, en løftesensor, hvor den slukker for knivene, når robotplæneklipperen løftes. Overslagssensoren aktiveres ved at slukke for knivene, hvis robotplæneklipperen vælter eller ligger med knivene øverst. Blokeringssensoren registrere forhindringer og den vender automatisk ved at køre udenom. Hældningssensoren bliver aktiveret, hvis robotplæneklipperen når en vinkel på 32 grader.

Produktdetaljer:

 • Batteri: 18V Lithium-ion
 • Batteriladetid: 60 min.
 • Klippebredde: 19 cm
 • Klippeareal: maks 400 m2
 • Vægt: 7,5 kg
 • Klippehøjde: 30-50 cm
 • Maks. stigning: 27%
 • Anbefalet græshøjde: 3-6 cm

#3 Gardena Sileno Life Smart 750 robotplæneklipper - til dig med en mellemstor have med mange ujævnheder

BEDSTE PRIS:
8.548,00 kr.
(Computersalg.dk)

Sileno Life Smart 750 robotplæneklipper fra Gardena er styres via en app, og er perfekt til det mellemstore og komplekse haver på op til 750 m2. Plæneklipperen får en god bedømmelse fra Forbrugerrådet Tænk, hvor den scorer højest point på dens sikkerhed og manual til opsætningen.

Fremhævede fordele:

 • Hav fuld kontrol over robotplæneklipperen med Gardena smart App
 • SensorCut laver et balanceret klippemønster og sikrer perfekt vedligeholdt plæne
 • SpotCutting funktionen klipper græsset på selv de mest besværlige steder, som under trampolinen

 

Forhandler Totalpris Læs mere
DKK 8.548,00 Gå til forhandler
Roboteksperten.dk DKK 8.704,00 Gå til forhandler
Proshop.dk DKK 9.339,00 Gå til forhandler
Skiftselv.dk DKK 11.099,95 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Gardena Sileno Life Smart 750 robotplæneklipper

Denne smarte robotplæneklipper er velegnet til dig med en mellemstor have med mange hældninger og udfordringer. Sileno Life Smart 750 er nemlig en kompakt og manøvredygtig robotplæneklipper, som er specielt god til at trimme hældninger, helt op til 30%, og smalle korridorer samt snævre passager uden nogle problemer. Dette er takket være den smarte CorridorCut-funktion, som klipper smalle passager samt blinde ender ned til 60 cm. I enden af en blind ende, vender robotplæneklipperen automatisk og klipper tilbage igen.

SensorCut-system sikrer perfekt vedligeholdt græsplæne

Robotplæneklipperen har et indbygget SensorCut-system, som har præcisionsklinger, der ikke laver striber på græsplænen, men i stedet sørger for et balanceret klippemønster og en perfekt vedligeholdt plæne. Du kan desuden selv bestemme klippehøjden, som du nemt selv kan justere.

Gardena Sileno Life Smart 750 kan bruges i alt slags vejr, så du ikke skal bekymre dig om at vente med at sætte den i gang til vejret er godt. Desuden, en den utrolig støjsvag, med blot 58 db(A). Du vil altså ikke selv blive forstyrret af den når den går i gang imens du sidder og slapper af i haven, samtidig med at du skåner naboerne for støjen.

Robotplæneklipperen har en rigtig enkel og nem installation. En programmeringsassistent fører dig gennem en intuitiv menu, under opsætningen. Når du har indtastet plænestørrelse og de foretrukne klippetider, sammensætter robotplæneklipperen hurtigt et klippeskema. Dette programmeres via den tilhørende smart-app Gardena smart App.

Udover selve Gardena Sileno Life smart robotplæneklipperen inkluderer sættet også den smart Gateway basestation. Den opretter en internetforbindelse mellem din eksisterende router og de smarte systemenheder, og det er hjertet i den trådløse netværkskommunikation mellem robotplæneklipperen og Gardenas smart App. Denne app sørger for du har fuld kontrol over din have, lige meget hvor du befinder dig. Med et par enkelte tryk viser app’en dig alle de relevante informationer og tilpasser indstillingerne til dit havearbejde.

Gardena Sileno Life smart har en SpotCutting-mulighed, som er en klippefunktion, der gør den ideel for svært tilgængelige områder, såsom under en trampolin eller rundt om havemøblerne. Robotplæneklipperen gør altså det hårde arbejde for dig, så du ikke behøver at skulle klippe efter.

Den medfølgende afgrænsningsledning bestemmer klippeområdet og sikrer at robotplæneklipperen kun klipper de indrammede områder. Ultra følsomme kolisionsensorer sikrer at robotplæneklipperen ikke stoppes af naturlige forhindringer i haven. Når man løfter den, sørger sensorene for at knivene stopper omgående, så den forhindrer skader.

Robotplæneklipperen er også tyverisikret, så hvis den kommer uden for området, skal den låses op ved hjælp af en PIN-kode.

Bioklip er også en af robotplæneklipperens mange funktioner, som gør at de små afklippede græsstrå bliver fordelt på plænen og virker som naturlig gødning for din græsplæne. Dette fremmer en god vækst og sparer dig oceaner af tid, så du kan bruge tid på andre ting og stadig have den smukkeste, jævne græsplæne.

Hvis du bor i byen og har en lille have, skal du ikke blive snydt for en god robotplæneklipper. Den kan nemlig også fås til små haver på 250 m2, kaldet Gardena Sileno City 250 robotplæneklipper.

Produktdetaljer:

 • Klippehøjde: 20 – 50 mm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Klippeareal: 750 m2
 • Vægt: 7,30 kg

 

#4 Gardena Sileno City 250 robotplæneklipper - perfekt til dig med en lille have

BEDSTE PRIS:
4.895,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

Bor du i byen eller har du blot en lille have, så er Gardena Sileno City 250 perfekt til dig, da den er ideel til små og komplekse græsarealer. Serien Gardena Sileno City får en god bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk, hvor den trækker mest op i forhold til brugervenlighed og sikkerhed. Desuden roser anmeldere den for driftssikkerheden, brugervenligheden og med gode problemløsningsevner.

Fremhævede fordele:

 • Perfekt til de mindre græsplæner
 • Utrolig nem at installere og rengøre
 • Yderst støjsvag og tyverisikret

 

Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 4.895,00 Gå til forhandler
Homeshop.dk DKK 5.567,00 Gå til forhandler
DKK 5.579,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Gardena Sileno City 250 

Denne robotplæneklipper er ideel til dig med en lille have på op til 250 m2, som ønsker en robotplæneklipper der er pålidelig og klipper automatisk, stribefrit og utrolig jævnt. Den klipper selv små korridorer og snævre passager uden problemer. Den medfølgende ladestation kan også placeres fleksibelt med næsten ingen restriktioner.

Intelligent og støjsvag

Med sine sølle 58 db(A) støjer Sileno City halvt så meget sammenlignet med andre robotplæneklippere, og du vil nærmest ikke bemærke at den er der. Den er desuden god til at finde vej, takket være CorridorCut-funktionen, som klipper smalle passager og blinde ender ned til 60 cm. Vejret er heller ikke en forhindring for den lille smarte robotplæneklipper. Om det er op og ned af bakke i regn eller sol, den klipper din plæne lige pænt hver gang.

SensorControl-funktionen justere automatisk klippetiden baseret på græsvæksten, så den selv går i gang når den ved det er tid. SpotCutting er en cirkelklippe-funktion, som gør Sileno City perfekt til at klare de besværlige områder, som under trampolinen og rundt om alle havemøblerne. Ikke nok med det, så er Sileno City også udstyret med en frostsensor, som registrerer temperaturer tæt på frysepunktet og suspenderer klippeplanen for at beskytte din græsplæne.

Robotplæneklipperen er også utrolig nem at rengøre. En enkelt sprøjtning med haveslangen skal der til, for at frigøre hus, klinger og hjul grundigt for snavs, støv og resterende græs. Den medfølgende afgrænsningsledning bestemmer klippeområdet fleksibelt og pålideligt, så du sikrer at den kun klipper de indrammede områder. Følsommme kolisionssensorer sikrer at robotplæneklipperen ikke stopper ved naturlige forhindringer på plænen. Når den bliver løftet op, vil et andet sæt af sensorer stoppe knivene uomgåeligt, for at forhindre skader.

Når du skal installere robotplæneklipperen, får du hjælp af en programmeringsassistent, som hjælper dig med at installere Sileno City. Du skal blot indtaste dine fortrukne klippetidspunkter og din plænestørrelse i den intuitive menu, og den vil automatisk beregne en klippeplan. Klippeplanen kan altid tilpasses eller ændres, hvis det bliver nødvendigt.

Sileno City har naturligvis også bioklip-egenskaben, som pænt fordeler de små afklippede græsstrå i hele haven, så græsset bliver gødet og derved bliver jævnt og vedligeholdt.

Sidst, men ikke mindst, så er Sileno City også tyverisikret, så hvis robotplæneklipperen komemr uden for sit område, låser den, så den kun kan bruges ved at låse den op med en PIN-kode.

Produktdetaljer:

 • Arbejdsareal: 250 m2
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Køretid: 65 min. Pr. opladning
 • Maks. plænehældning: 25%
 • Klippebredde: 16 cm
 • Højdejustering: 20-50 mm
 • Længde: 55 cm
 • Ladetid: 60 min

#5 Grouw robotplæneklipper 1200 m2 app control - perfekt til dig med en stor græsplæne

BEDSTE PRIS:
4.159,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

Grouw robotplæneklipper er til store haver på op til 1200 m2. Robotplæneklipperen får gode anmeldelser for sin effektivitet og prisniveau samt at den er nemt at installere. Den lever op til forventningerne og virker som den skal.

Fremhævede fordele:

 • Styres via smartphone app
 • Kan klare store græsplæner op til 1200 m2
 • Programmér robotten som du ønsker
Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 4.159,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Grouw robotplæneklipper

Robotplæneklipperen fra Grouw er til store græsplæner på op til 1200 m2 og er simpel og nem at indstille. Den kan køre i cirka en time på en opladning og den kører selv tilbage til opladningsstationen, når den er løbet tør for strøm. Den lader op på 120 minutter. Hvis det begynder at regne, kører robotplæneklipperen selv tilbage i ladestationen, så den ikke kører i vådt græs.

Kan klare komplekse græsplæner og styres via app

Grouw robotplæneklipper kører let gennem smalle passager, ned til 60 cm. Den kan også klare stejle stigninger på op til 35%. Grouw robotplæneklipperen lader altså ikke disse forhindre den i at klippe græsset, så du er sikret en helt jævn og flot græsplæne. Den støjer også minimalt, så du nærmest ikke lægger mærke til den er der.

Robotplæneklipperen har pinkode-sikring, så den kun kan bruges med en pinkode og det gør den også tyverisikret. Robotten beregner selv den mest optimale rute over plænen samt så indstilles den til at klippe græsset på faste dage og tidspunkter, som let kan ændres og tilpasses gennem en app til både IOS og Android.

Når du løfter robotplæneklipperen, stopper knivede med det samme, så du trygt kan rykke på den.

Med robotplæneklipperen følger der 170 meters afgrænsningskabel, 210 plastpløkker til afgrænsningskablet, 4 metalpløkker til ladestation og 6 knive.

Produktdetaljer:

 • Batteri: 28V – 3,0 Ah
 • Batteriladetid: ca. 120 min.
 • Hastighed: 1,2 km/t
 • Plæneareal: 1200 m2
 • Klippehøjde: 20-60 mm
 • Klippebredde: 18 cm
 • Størrelse: 570 x 390 x 260 mm
 • Lyd: 66 dB

#6 Robomow RS615U 2019 robotplæneklipper - effektiv og robust robotplæneklipper til de helt store græsplæner

BEDSTE PRIS:
8.999,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

Denne effektive robotplæneklipper fra Robomow klarer græsplæner helt op til 3000 m2 og den har vundet adskillige tests i Danmark, blandt andet Forbrugerrådet Tænk. Den har også vundet tests i de andre nordiske lande, som Norge og Sverige i sider som Råd & Röns, Aftonbladet og tek.no.

Fremhævede fordele:

 • Kraftig og hurtig så den effektivt kan klare plæner op til 3000 m3
 • Kontrolér den via app til smartphone med IOS og Android
 • Powerwheels og RoboGrips medfølger
Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 8.999,00 Gå til forhandler
Homeshop.dk DKK 10.499,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Robomow RS615U robotplæneklipper

Med RS615U robotplæneklipperen opnår du fremragende klipperesultater og maksimal ydeevne takket være de ekstra kraftige og topsikrede klinger. Da den er skabt til de helt store græsplæner har den et stærkere klippesystem og er den hurtigere end andre robotplæneklippere. Den sikrer dig en uafbrudt og omhyggelig klipning hver gang.

RS615U er nem og enkel at installere med de fleksible installationsmuligheder, som er yderst intuitive. Du kommunikerer med robotplæneklipperen gennem din smartphone, hvor du også kan indstille den til flere forskellige køreindstillinger. Udover at køre på normal vis, kan den også køre på Eco-tilstand, som er en energibesparende funktion, hvor robotten kun bruger den nødvendige energi på at klare græsklipningen og dermed skåner miljøet i sidste ende. TurboMow funktionen kan håndtere ekstraordinært højt græs uden nogle problemer, og den slår automatisk fra, når den ønskede græshøjde er nået.

Unik kantklip og sikkerhed i top

Robomow robotplæneklipperen har der unikke kantklip, hvor maskinen klipper ud over hjulet og efterlader din græsplæne med en ekstra flot finish. Den kører også med bioklip, hvor den efterlader de små afklippede græsstrå fordelt pænt på hele plænen, som virker som naturlig gødning for græsplænen, som holder den jævn og smuk.

Selvom robotplæneklipperen er hurtig og kraftfuld, har den samtidig sikkerheden i top. Klingen på robotten stopper med det samme, når du løfter den op eller hvis den bliver vendt i en lodret stilling. Klingerne stopper også hvis støddæmperen registrerer en forhindring og herfra ændrer den automatisk køreretning. Den kan også indstillet til børnesikring, så ingen der ikke kan finde ud af at betjene den kan bruge den. Du kan også sikre robotplæneklipperen med en personlig pinkode, så den ikke kan bruges, hvis den uheldigvis bliver stjålet.

Klippehøjden kan justeres nemt via app’en og med den lave lydstyrke på 72 dB, kan du nemt have robotten til at køre mens du er hjemme, uden at det forstyrre dig eller naboerne. Den har desuden også en regnsensor, som gør at den kan registrere regnen og den vil automatisk selv køre tilbage til ladestationen, og begynder igen når regnen er ovre.

For en nem og fejlfri plæneklipning, følger det både PowerWheels og RoboGrips med robotplæneklipperen.

Produktdetaljer:

 • Højde: 31 cm
 • Bredde: 66 cm
 • Knivdiameter: 56 cm
 • Klippebredde: 56 cm
 • Vægt: 20,2 kg
 • Dybde: 73,5 cm
 • Højdejustering: 20-80 mm
 • Køretid: 55.70 min.
 • Ladetid: 90-110 min.
 • Maks plænehældning: 36%
 • Batteritype: 26V Lithium

#7 Stiga robotplæneklipper Autoclip M5 - #7 Stiga robotplæneklipper Autoclip M5

BEDSTE PRIS:
7.900,00 kr.
(Homeshop.dk)

Stiga M5 robotplæneklipper er perfekt til haver på omkring de 500 m2. Forbrugerrådet Tænk beskriver robotplæneklipperen som effektiv og med et rigtig godt klipperesultat, da den kommer rundt i alle hjørner, selv i det mere komplekse haver. Den scorer også højt på dens brugervenlighed og kvalitet af konstruktionen af selve robotten og knivene.

Fremhævede fordele: 

 • Lydsvag og med regnsensor
 • Styres via en Stiga app, hvor du kan tilpasse instilinger, hvor og når du vil
 • Kan klare hældninger op til 45%, smalle korridorer og tætte passager
Forhandler Totalpris Læs mere
Homeshop.dk DKK 7.900,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Stiga M5 robotplæneklipper

M5 robotplæneklipperen fra Stiga er perfekt til de små til mellemstore græsplæner, og den har en autoclip-funktion, som klipper i 50 minutter per klippecyklus i op til to separate områder af græsplænen. Robotplæneklipperen er nem at anvende og installere ved hjælp af Bluetooth gennem en tilhørende app. Den er god til de smalle passager, da den har et lille kompakt design.

Robust robotplæneklipper med app-kontrol

Robotplæneklipperen er udstyret med en regnsensor, som betyder at den kører tilbage i sin ladestation, når sensorerne registrerer regn. Når regnen er ovre, starter den igen fra hvor den slap. Den har en specialfremstillet kniv, der efterlader græsset flot klippet og jævnt. Den kan klare stejle hældninger på op til 45%. Du kontrollerer og installerer robotplæneklipperen gennem Stiga app’en, og du kan til hver en tid ændre og tilpasse de indtastede oplysninger om havestørrelse og ønskede klippetidspunkter. Klippehøjden kan justeres fra 25 til 60 mm.

Med M5 robotplæneklipperens drejelige hjul, er den ultra smidig og har en stor manøvredygtighed. Sørg for at placere ladestationen et fladt og tørt sted. Det er desuden vigtigt at fjerne forhindringer, som nedfaldende grene og sten fra græsplænen, da det kan skade robotplæneklipperen. Den kan arbejde i op til 50 minutter og lader op på 1 time og 15 minutter.

Stiga robotplæneklipperen har et maksimalt lydniveau på 65 til 72 dB(A), så du ikke skal bekymre dig om at den larmer og forstyrre dig selv eller naboen. Robotplæneklipperen er også udstyret med en pinkode, så det kun er dig der kan bruge den, og hvis den uheldigvis bliver stjålet, kan den ikke bruges til noget.

Produktdetaljer:

 • Maks- arbejdsområde: 500 m2
 • Batteritype: Lithium
 • Klippebredde: 25 cm
 • Klippehastighed: 25m/min
 • Højde: 252 cm
 • Længde: 537 cm
 • Bredde: 420 cm

#8 Gardena Sileno+ 1600 robotplæneklipper - kraftfuld, men yderst støjsvag

BEDSTE PRIS:
11.746,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

Denne robotplæneklipper gør det let som en leg for dig at vedligeholde en pæn og jævn græsplæne. Gardena robotplæneklipperne er generelt nogle driftssikre og stabile maskiner. Sileno+ maskinerne er kraftfulde og efterlader din græsplæne perfekt vedligeholdt. Det er den mest støjsvage løsning til klipning af dit græs.

Fremhævede fordele:

 • Slår græsset mens du er på arbejde
 • Yderst støjsvag
 • Opnå et jævn og flot græsplæne uden grimme striber i græsset
Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 11.746,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Gardena Sileno+ robotplæneklipper

Denne plæneklipper er til dig med en stor græsplæne, der ønsker en effektiv, men samtidig støjsvag robotplæneklipper, der kan klare store og komplekse græsarealer. Sileno+ støjer halvt så meget, som dens konkurrenter, med blot 60 db(A). Denne plæneklipper kan også klare alt slags vejr, så det betyder ikke noget om det er i regn eller i sol. Din plæne vil altid være flot klippet, selv i de regnfulde perioder, hvilket gør det til en endnu større fordel med en automatisk robotplæneklipper.

SensorControl og SpotCutting

Robotplæneklipperen er udstyret med SensorControl, som er et intelligent system, der automatisk justerer klippetiden baseret på græsvæksten. Du skal altså ikke sætte den igang eller selv vurdere hvornår det er tid til at slå græsplænen igen. Det gør det for dig.

SpotCutting er en cirkelklippe-funktoon, som gør Sileno+ ideel for svært tilgængelige områder, som under dine havemøbler og trampolinen. Den gør det hårde arbejde for dig. Afgrænsningsledningen bestemmer det område den skal klippe i og sikrer at den kun klipper de indrammede områder. Robotplæneklipperens højfølsomme kolisionssensorer gør at robotten ikke stoppes af naturlige forhindringer i haven. Hvis den bliver løftet, vil et andet sæt af sensorer sørge for at knivende stoper med det samme, så du undgår skader.

Sileno+ robotplæneklipperen har også bioklip-funktionen, der fordeler de små afklippede græsstrå på hele plænen, hvilket giver naturlig gødning til græsset, så du er sikret en sund og jævn græsplæne.

Robotplæneklipperen har en køretid på 65 minutter og lader op i 60 minutter

Produktdetaljer:

 • Højdejustering: 20-50 mm
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Bredde: 51 cm
 • Klippebredde: 22 cm
 • Arbejdsareal: 1600 m2
 • Vægt: 9,8 kg

#9 LandXcape 400 m2 robotplæneklipper - kompakt og effektiv robotplæneklipper til små græsplæner

BEDSTE PRIS:
2.895,00 kr.
(Roboteksperten.dk)

LandXcape robotplæneklipperen er lille og god til de mindre haver. Den får en god bedømmelse af Forbrugerrådet Tænk, med højest point for brugervenligheden, sikkerheden, kvaliteten af konstruktionen samt programmeringen.

Fremhævede fordele:

 • Lavt støjniveau
 • Bioklip for naturlig gødning
 • Indbyggede sensorer for optimal sikkerhed
Forhandler Totalpris Læs mere
Roboteksperten.dk DKK 2.895,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge LandXcape 400 m2 robotplæneklipper

Denne robotplæneklipper fra LandXcape er nem at bruge og kan komme rundt i de mest trange kroge, med dens knivbredde på 16 cm.  med et enkelt tryk på en knap går den i gang. Robotplæneklipperen er udstyret med den smarte bioklip-funktion, som efterlader de små, afklippede græsstrå på hele græsplænen, som en slags naturlig gødning, hvilket er utrolig godt for din græsplæne.

Smart klippeteknologi

LandXcape robotplæneklipperen er udstyret med en patenteret klippeteknologi, der sikrer en nem passering af en smal sti. Med løfte- og væltesikkerhedshedssensorene stopper knivene med at roterere øjeblikkeligt, så du trygt hav flytte den rundt. Den er også udstyret med en stødsensor og så har en et lavt lydniveau. Den har dertil et display til indstilling af pinkode, så det kun er dig, der kan bruge den. Hvis den bliver stjålet, kan den ikke blive benyttet uden at kende din personlige pinkode. Stejle skråninger er intet problem, da den virker på skråninger på 25%.

Den trimmer nemt smalle sider på plænen ved kanter og genstande, så du ikke skal tænke på at trimme efter. Når den er færdig med græsslåningen, kører den automatisk tilbage til dens ladestation.

Med robotplæneklipperen følger der 1x batteripakke med, en oplader, en opladningsbase, 3 knive, 3 skruer, 1x 100 m afgrænsningskabel, 130 hæfteklemmer, en sekskantsnøgle, 2 målebånd samt 7 søm.

Produktdetaljer:

 • Hastighed: 2800/min
 • Arbejdsareal: 400 m2
 • Batteritype: 20V max
 • Højdejustering: 20-60 mm

#10 AL-KO robotplæneklipper Robolinho 500E - rigtig god til vedligeholdelse af almindelige græsplæner

BEDSTE PRIS:
4.398,00 kr.
(Homeshop.dk)

Denne robotplæneklipper fra AL-KO er en super effektiv plæneklipper til små og mellemstore græsarealer. Robotplæneklipperen er blevet kåret som “Bedst i Test 2019” af Forbrugerrådet Tænk, samt har den anerkendte svenske forbrugerrådsorganisation Råd & Rön kåret robotplæneklipperen som årets “Bra Köp 2019” i en omfattende test af robotplæneklippere til privat brug.

Fremhævede fordele:

 • Yderst kraftfuld og kompakt
 • Højt omdrejningstal på 4.000 omdrejninger per minut
 • Vælg selv tidspunkter og dage, hvor robotplæneklipperen skal klippe græsset
Forhandler Totalpris Læs mere
Homeshop.dk DKK 4.398,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge AL-KO Robolinho 500E robotplæneklipperen

Denne robotplæneklipper fra AL-KO er ifølge Forbrugerrådet Tænk en rigtig god plæneklipper, som er særlig god til at holde almindelige plæner jævne og pæne. Selv på de mere komplekse græsplæner, finder den let rundt og kommer i alle hjørner og klipper tæt omkring forhindringerne.

Når batteriet er ved at være fladt, kører Robolinho robotplæneklipperen selv hjem til ladestationen og lader op. Batteriet Lithium-ion teknologien sikrer en hurtig opladning uden memory-effekt samt lang levetid. Men robotplæneklipperens “Home”-knap, skal du blot trykke en enkelt gang på den og så afbryder den klipningen.

Høj brugervenlighed

Det er let at tage denne AL-KO robotplæneklipper i brug. Du skal blot installere ladestationen, fastgøre afgrænsningskablet i plænen med jordsømmene, tast tiderne ind for græsslåning, og så er den klar til brug.

Med robotplæneklipperens overskuelige display, er den utrolig nem at programmere. Du bestemmer nemlig selv, hvornår græsset skal slås og indtaster blot de ønskede dage og tidspunkter. Du kan også justere klippehøjden med et enkelt greb, uden brug af værktøj.

Hjulene på robotplæneklipperen har kraftige profildæk, som gør den til en fremragende klatrer. De 2 mototere trækker hjulene med et dækmønster, som bidder sig fast i underlaget og klatre op ad stigninger på op til 45%.

Helt unik for denne robotplæneklipper er det dobbelte bioklipsystem med vendbare knive, som er fremstillet af specialhærdet stål, der skiftevis kører højre og venstre om, og derfor forbliver de skarpe i lang tid. Bioklip sikrer dig et perfekt resultat, som reducerer belægninger af afklippet græs under skjoldet og gør det dermed unødvendigt for dig, at fjerne det afklippede græs fra din græsplæne.

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batterispænding: 20V
 • Batterikapacitet: 2,25 ah
 • Plæneareal: 500 m2
 • Klippebredde: 20 cm
 • Klippehøjde: 20-55 cm
 • Maks. stigning: 45%
 • Vægt: 7,6 kg

#11 Ambrogio Twenty Elite robotplæneklipper - miljøvenlig mini-robotplæneklipper

BEDSTE PRIS:
Udsolgt kr.
(Udsolgt)

Denne Twenty Elite Ambrogio er en mini-robotplæneklipper, der har til hensigt at have mindst mulig indvirkning på miljøet uden at gå på kompromis med de mest avancerede, effektive funktioner. Den er den nyeste generation af robotplæneklippere, og trods dens lille, kompakte størrelse, kan den klarer græsarealer på op til 1.000 m2.

Fremhævede fordele:

 • ECO-mode der gør robotplæneklipperen miljøvenlig
 • Mini-robotplæneklipper, der kan klippe 1000 m2 græsplæne
 • Kan klippe på hele 4 områder
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Twenty Elite Ambrogio robotplæneklipper

Robotplæneklipperen er udstyret med den nyeste generation af processor, kulfri motor, kraftige batterier og 18 cm klinge. Dette giver tilsammen robotten en kapacititet til at klippe på op til hele 4 områder. Trods at robotplæneklipperen vejer sølle 7 kg og måler 42 centimeter, tilbyder den en formidabel effektivitet med perfekte og hurtige resultater.

ECO-mode

Med robotplæneklipperens ECO-mode, genkender den allerede klippede områder, som reducerer arbejdstiden på plænen og sliddet på robotten. Den har desuden regnsensor, der gør at den kører tilbage til ladestationen når det regner, og vender tilbage, hvor den kom fra, når det stopper med at regne.

Twenty Elite plæneklipperen har et Connect modul, som gør det muligt at styre og interagere samt overvåge robottens funktioner, eksternt. Den er nemlig kompatibel med stemmeassistenter som Smart Assistant og Amico.

Robotplæneklipperen har tastatur, nødstop og bumper. Batteriet er et Lithium-batteri og er på 2,5 Ah, som giver en gennemsnitlig arbejdstid på 2 timer, på et klippeareal på 1000 m2.

Med Twenty Elite robotplæneklipperen følger der 20 pløkker samt ladestation med.

Produktdetaljer:

 • Volt: 25V
 • Batteristørrelse: 2,5 Ah
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Klippehøjde: 25-70 cm
 • Klippebredde: 18 cm
 • Klippeareal: 1000 m2
 • Vægt: 7,20 kg

 

#12 Bosch Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper - intelligent robotplæneklipper til mellemstor have

BEDSTE PRIS:
7.738,00 kr.
(Homeshop.dk)

Indego M+ 700 Connect robotplæneklipper fra Bosch er både intelligent og selvstændig. Det er den perfekte løsning til dig der ønsker en smuk plæne uden besvær, og kan klare mellemstore græsplæner på op til 700 m2.

Fremhævede fordele:

 • LogiCut kortlægger plænen og klipper i effektive parallelle linjer
 • Styring via. App til enkel og praktisk betjening
 • SpotMow gør det muligt at klippe små arealer, fx under havemøbler
Forhandler Totalpris Læs mere
Homeshop.dk DKK 7.738,00 Gå til forhandler
Proshop.dk DKK 8.292,00 Gå til forhandler
DKK 10.717,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch Indego M+ 700

Denne robotplæneklipper er ultra intelligent, da den beregner den mest effektive klipperute, så du sparer tid og strøm. Funktionen SmartMowing analyserer den seneste vejrprognose til at planlægge klipning på det helt rigtige tidspunkt. Funktionen sikrer dig altså det allerbedste resultat.

Du styre robotplæneklipperen med Bosch Indegos smarte app, fra arbejdet eller hvor end du befinder dig. De kulfri motorer sparer energi, forbedre effektiviteten og sikrer robotplæneklipperen en lang levetid.

Intelligent klipning med LogiCut

Bosch Indego M+700 beregner, ved hjælp af LogiCut, den mest effektive klipperute, så den ved præcist hvad den mangler at klippe. Robotplæneklipperen skifter klipperetning for hver klippesession, så den ikke efterlader spor, men blot en sund og frodig plæne. Den er selvstændig og klipper derfor plænen helt ubesværet, så du kan bruge din tid på noget andet. Den laver kompostering, så den sikrer at din græsplæne holder sig sund og velgødet i lang tid. Den har et udskifteligt batteri, som ikke behøver at skulle sendes ind til service. Den klipper desuden skråninger med en hældning på op 27%.

Indego opdaterer automatisk, når den nyeste opdatering er tilgængelig, så den altid er helt opdateret med de nyeste funktioner, uden du behøver at løfte en finger. Robotplæneklipperen understøtter desuden Amazon Alexa, så du kan bede Indego om at klippe, holde pause eller vende tilbage til ladestationen ved at snakke til den. Du kan også kontrollere Indegos status ved at spørge, hvor Indego befinder sig.

Indego M+ 700 har en SpotMow-funktion, som gør at du kan udvælge mindre områder på op til 3 m2 græs, under havemøbler, som normalt er skjult. Med MultiArea, kan robotplæneklipperen klippe 3 forskellige haver med et samlet areal på op til 700 m2 selvstændigt med LogiCut.

Der er desuden tyverialarm og pinkode på plæneklipperen, som gør at den alarmerer dig når den kommer uden for sit område samt vil den kræve en pinkode før man kan anvende den.

Med Bosch Indego M+ 700 Connect får du også en ladestation, skruer til ladestation, med umbrakonøgle, lynnetdel, en kabelforbinder, 240 pløkker og et afgrænsningskabel på 175 m.

Robotplæneklipperen har en hastighed på 40 centimeter i sekundet og en batteriladetid på 60 minutter.

Produktdetaljer:

 • Batteridriftstid: 75 min.
 • Maks. stigning: 27%
 • Støjemission: 63 dB
 • Volt: 18V
 • Klippehøjde: 30-50 mm
 • Klippebredde: 19 cm
 • Klippeareal: 700
 • Vægt: 7,10 kg

#13 LawnExpert W1 500 Wi-Fi robotplæneklipper - effektiv og billig robotplæneklipper

BEDSTE PRIS:
4.499,00 kr.
(Homeshop.dk)

Denne robotplæneklipper er effektiv og god til små haver på op til 500 m2. LawnExpert har en nem og enkel betjening, som også fungerer på dansk. Fordelene ved dette mærke er at du selv kan vælge klippemønster og vælger selv hvilket startpunkt, du ønsker den skal have.

Fremhævede fordele:

 • Vælg selv klippemønster og startpunkt
 • Med regnsensor og er IPX vanddrivende
 • Forbind til din smartphone og følg plæneklipperen
Forhandler Totalpris Læs mere
Homeshop.dk DKK 4.499,00 Gå til forhandler
Roboteksperten.dk DKK 4.499,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge LawnExpert W1 500 Wi-Fi robotklipper

Robotplæneklipperen fra LawnExpert er en smart plæneklipper, som selv sørger for at vende tilbage til ladestationen, når den er færdig med opgaven og når det begynder at regne, ved hjælp af dens regnsensorer. De er IPX4 godkendt, som betyder at den godt kan tåle regn, men græsset er ikke godt at klippe når det er vådt. Ladestationen kan også tåle vand, så den kan tilsluttes en udendørs stikkontakt, uden at være overdækket.

Robotten har et intuitivt display, som gør det nemt at sætte op og hvor du kan skemalægge robotten. Her kan du også ændre sprog, få adgang til statusser, fejlmeldinger, og så videre. Der er desuden en medfølgende app, så du kan følge disse statusser via din smartphone, så du slipper for at skulle hen til plæneklipperen hver gang.

Lang levetid

Takket være Lithium-ion batteri, kan robotplæneklipperen holde i lang tid. Du kan desuden, frit vælge startpunktet for hvor plæneklipperen skal starte klipningen, på displayet. Måske er din plæne inddelt, så du gerne vil have den skal starte fra forskellige steder. Her kan du vælge om den skal starte i 45 grader, så robotten kører rundt præcist, som du ønsker det.

Du kan desuden selv vælge klippemønsteret på displayet. Du kan vælge mellem fire forskellige klippemønstre, som er zig-zag, hvor den kører frem og tilbage. Spiralmønster, som giver en flot og anderledes effekt på din græsplæne. Det vilkårlige mønster, hvor plæneklipperen kører i den rute, der giver mest mening i forhold til dens beregninger samt kantklip, hvor den sikrer dig at alle kanter også bliver trimmet. Du kan altså få din græsplæne lige præcis, som du ønsker den.

Sikkerheden er også i top, så hvis du løfter robotten op imens den kører, så stopper den straks knivene. Derudover, har den bioklip, der spreder de små, afklippede græsstrå i haven, så det fungerer som naturgødning.

Produktdetaljer:

 • Maks. plænehældning: 30%
 • Højde: 24 cm
 • Bredde: 35,5 cm
 • Længde: 50 cm
 • Lydniveau: 65 dB
 • Arbejdsareal: 500 m2
 • Ladetid: 2,5 timer
 • Køretid: op til 2,5 timer
 • Højdejustering: 25-55 mm

#14 Ambrogio L350i Elite robotplæneklipper - god til rigtig store græsarealer op til 7000 m2

BEDSTE PRIS:
Udsolgt kr.
(Udsolgt)

Denne højteknologiske robotplæneklipper fra Ambrogio Elite kan klare store arealer på op til 7000 m2 og kan, ved fuld opladning, arbejde i op til 7 timer, mens det opretholder dens høje klippeniveau. Den er ideel til dig med en meget stor grund med græs, og du vil sparer mange timer med denne smarte robotplæneklipper.

Fremhævede fordele:

 • Touch-display og smart stemmeassistent
 • Miljøvenlig klipning takket være ECO-mode
 • Arbejdstid på 7 timer på 8 forskellige områder
Forhandler Totalpris Læs mere

Derfor skal du vælge Ambrogio L350i Elite robotplæneklipper

Denne robotplæneklipper er uundværlig for dig med en ekstra stor græsplæne og kommer i et attraktivt design. L350i Elite robotplæneklipperen har et touch display, der gør programmeringen utrolig nem og intuitiv, da du kan styre robottens indstillinger med displayets touchskærm.

Ambrogio L350i Elite har et integreret ZCS Connect-modul, som gør det muligt at opretholde forbindelse og interagere med robotplæneklipperen overalt med hjælp af din smartphone. Med robottens app, Ambrogio Remote App, har du mulighed for at programmere robottens tidsindstillinger, finde dens placering og undlade at arbejde på nogle bestemte områder i haven. Med dette system har du også mulighed for at overvåge robottens status og modtage advarsler, hvis robotplæneklipperen forlader haven, med det integrerede tyverisikringssystem Geo-fence alarm. Brug funktionerne Go Home og Work Now, til at tvinge robotplæneklipperen til at vende tilbage til ladestationen eller arbejdet i haven.

Smart assistant kompatibilitet

Du kan interagere med Abrogio L350i Elite ved hjælp af stemmestyringssystemerne Siri, Google Home og Alexa, så du blot skal fortælle hvad den skal gøre.

Robotplæneklipperen har desuden regnsensor og robuste, flex gummihjul, der køre problemfrit på alle terræntyper.

Derudover, har robotplæneklipperen selvnivellering og ECO-mode, som i samarbejde med SDM-klippesystemet, kan genkende områder, der allerede er klippet samt opretholde virtuelle kort og husker de arbejdstider, der bruges i hvert område. Det er altså en utrolig intelligent robotplæneklipper, der sikrer dig effektiv klipning og reduceret slid på robotten, så du kan have den i mange år.

Det er også muligt at få flere robotter til at arbejde sammen samtidigt, på samme område og installation, med det innovative Infinity navigationssystem.

Der medfølger 20 pløkker og en ladestation, og robotplæneklipperen kan håndtere op til 8 forskellige områder.

Produktdetaljer:

 • Volt: 25V
 • Batteristørrelse: 15 Ah
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Klippehøjde: 24-64 cm
 • Klippebredde: 36 cm
 • Klippeareal: 7000 m2
 • Vægt: 18,40 kg

 

Hvordan virker en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper er en moderne og højteknologisk version af en græsslåmaskine, men den største forskel er at robotplæneklipperen gør det selv, så du sparer masser af tid på at slå græsset. Langt de fleste robotplæneklippere fungerer ved at man lægger en kantafgrænsningskabel ned i jorden i din have, der hvor du gerne vil have at græsset skal slås. Kablet er en ledning, som skal et par centimeter ned i jorden, men den kan også lægges i overfladen af plænen. Den skal også placeres rundt om planter og buske.

Installation af robotplæneklipperen

Når du har købt din robotplæneklipper, skal den installeres om monteres i haven. Der følger gode instruktioner med alle robotplæneklippere, og det kan være forskelligt, hvordan de skal installeres. Helt generelt starter du med at med at vælge en placering til ladestationen, gerne et sted i siden af haven. Placér derefter afgrænsningskablet rundt om haven og om blomsterbed og buske. Nogle robotplæneklippere har et guidekabel, som du kan bruge til at komme helt ned til fjerne og besværlige steder i haven. Den skal ligeledes graves ned eller lægges oven på plænen. Afgrænsningskablet og guidekablet skal til sidst kobles til ladestationen. Så skal du til at installere selve robotplæneklipperen. Her skal du indstaste de ønskede klippetidspunkter, klippehøjde, med mere, så den passer til dit behov.

Når din robotplæneklipper er installeret kan du blot læne dig tilbage i lænestolen og nyde din veltrimmede, flotte og jævne græsplæne, uden du har brugt flere timer på tumle rundt med en tung græsslåmaskine.

Installationen er altså slet ikke så besværlig, som mange tror. Mange robotplæneklippere har instruktionsvideoer på den tilhørende hjemmeside, så du nemt kan se præcist hvordan det skal gøres.

Langt de fleste robotplæneklippere har den funktion, at de selv finder tilbage til ladestationen, når de er ved at være tomme for strøm. De går derefter igang igen, når de er ladet op. Du undrer dig måske over hvor græsset bliver af når det klipper græsset? Her har robotten den smarte funktion at fordeler de små, afklippede græsstrå rundt i haven, som faktisk fungerer som naturlig gødning for græsplænen. Det er ultra plejende og holder din græsplæne sund og flot i mange år.

Overvejelser inden du vælger robotplæneklipper

I vores test vil du nok lægge mærke til alle de funktioner, som robotplæneklipperne kan have. De har alle betydning for dig og dit behov, så det er vigtigt at du vælger den rigtige. Vi har derfor forklaret, hvilke betydninger de forskellige funktioner har, så du kan vælge den helt rigtig robotplæneklipper til dig.

Alle robotplæneklippere er bygget efter, hvor stor en en græsplæne de kan klippe, så det er vigtigt at du er bevidst om din græsplænes størrelse inden du køber, så du er sikker på at du får købt den rigtige plæneklipper.

Klippebredden indikerer hvor længe robotten skal køre rundt på græsplænen, før at den har klippet alt græsset. Klippebredden på en robotplæneklipper kan variere fra omkring de 17 til 30 centimenter. Det betyder altså, at hvis du har en stor græsplæne bør du vælge en plæneklipper med en stor klippebredde, hvor små haver klippes bedre af mindre klippebredde.

Mange robotplæneklippere giver dig mulighed for at justere klippehøjden, og det er typisk fra 6 til 2 centimeter, hvor enkelte plæneklippere kan lade græsset være endnu højere.

Støjen på robotplæneklipperen varierer også. Da de kører på el, larmer de naturligvis meget mindre end en almindelig græsslåmaskine Selvom de kører på el, kan nogle godt støje mere end andre. Støjen varierer fra omkring 60 til 78 decibel.

Det er ikke godt at slå græs i øsende regn, da græsset sætter sig i klumper i plæneklipperen. Derfor er mange robotplæneklippere udstyret med regnsensor, som registrere regnen og kører tilbage i ladestationen og vender tilbage, hvor den slap, når regnen stopper.

Nogle robotplæneklippere har en tilhørende app, hvorfra du kan styre, installere og kontrollere din plæneklipper. Robotplæneklippere der klipper meget store arealer, har ofte en lokations-funktion, så du kan se hvor den befinder sig på appen.

Hvis din robotplæneklipper ofte skal køre, når du ikke er hjemme, er der en chance for at den kan blive stjålet. Heldigvis er de fleste robotplæneklippere udstyret med en tyverialarm i forskellige typer. Alarmen kan være en lyd der går i gang, hvis robotplæneklipperen bliver løftet eller fjernet fra sit område uden for afgrænsningskablet. Mange har også en pinkode funktion, som gør at man kun kan bruge robotplæneklipperen, når man har indtastet sin personlige kode.

Om vinteren skal robotplæneklipperen opbevares indendørs, da især batteriet og elmotoren ikke har godt af frost. Hvis du har en opvarmet garage eller en kælder, er dette et oplagt sted at opbevare i de kolde vintermåneder.

Garage til robotplæneklippere

For at beskytte robotplæneklipperen bedst muligt mod vind og vejr, er det en rigtig god idé at investere i en såkaldt “garage”, som den kan køre ind i op oplade og være opbevaret, når den ikke bruges. Garagen er altså en overdækning til robotplæneklipperen, som du placerer over ladestationen. Det er vigtigt at være opmærksom på at størrelsen på garagen passer til din robotplæneklipper.

Gardena garage

Hvis du har en lille Gardena Sileno City robotplæneklipper, er Gardena garage til Sileno City den mest optimale til denne robotplæneklipper. Har du derimod den større model Sileno Life, vil Gardena garage til Sileno Life, være mest oplagt.

Worx garage

Har du en Worx Landroid robotplæneklipper, er Worx garage til Landroid bedst til denne model. Den afskærmer effektivt plæneklipperen og kan nemt placeres overalt i haven.

Bosch garage

Til din Bosch Indego robotplæneklipper, er Bosch garage til Indego, det bedste valg, da den afskærmer robotplæneklipperen med dens materialer af høj kvalitet, og den er samtidig nem at montere.

Øvrige garager

Har du en robotplæneklipper fra et andet mærke i størrelsen op til L63 x D:56 x H31 cm, vil Palram garage være rigtig fin.

Er din robotplæneklipper i størrelsen op til 58 x 70 x 49 cm vil Biohort Charly, være en fremragende garage. Garagens låg er foldbart, så du kan få nem adgang til din robotplæneklipper.

Hvis din robotplæneklipper er omkring målene 80 x 61,4 x 45,3 cm, vil den smarte Grouw overdækning være helt ideel for dig. Den er i pulverlakeret stål og tag i mørkt tonet polycarbonat.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er bedst til din have?

Det afhænger meget af din græsplænes størrelse og om robotplæneklipperen har de funktioner, der passer til din type have. Vi anbefaler Worx Landroid M700 robotplæneklipper. Læs hele testen for at finde den, der passer bedst til netop din have.

Hvad er bioklip og hvorfor det en fordel?

Bioklip er en populær metode og betyder at plæneklipperens knivform skaber en luftstrøm under skjoldet, som hvirvler græsset rundt, så det afklippede græs findeler sig på hele græsplænen, i fine små, afklippede strå. Disse små græsstrå lægger sig i bunden af plænen, hvor det bliver omsat til næring igen, hvilket græsplænen naturligvis har rigtig godt af.

Det er vigtigt at du sætter robotplæneklipperen til at klippe græsset oftere, når den har bioklip-egenskaben gerne 1-2 gange om ugen i vækstperioden fra marts til oktober. Græsset skal nemlig rodes igennem jævnligt, da det afklippede græs kan risikere at ligge og mugne , og du ender i stedet med ekstra mos i græsplænebunden.

Fordelen ved bioklip er at du er fri for at skulle bruge spilde tid på at samle græsset op efter græsslåningen samt at finde en alternativ måde at gøde græsset på. Din plæne bliver meget grønnere ved denne metode, da de små græsstrå virker gøder græsset og dermed gør plænen grønnere og sundere.

Sådan holder du din græsplæne sund og flot

Græsslåning

Mange tror at det er nemmere at holde en haven, hvis man udelukkende planter græs i hele haven. Det kræver dog meget arbejde at holde græsplænen pæn. For det første er det vigtigt at slå græsset 1-2 gange om ugen i vækstsæsonen fra midt i marts til sidst i oktober.

Det er vigtigt ikke at klippe græsset kortere end 3 til 4 centimeter, da det vil holde den mere livskraftig og den bliver stærkere i kampen mod mos og ukrudt. Du skal altså ikke forsøge at spare tid ved at klippe græsset endnu kortere, så du kan vente længere med at klippe græsset. Det vil bare kræve ekstra tid i sidste ende, fordi du skal luge ukrudt og mos oftere. Meget korte græsstrå svækker rodnettet og det kan resultere i grimme gule pletter på græsplænen samt mere mos og ukrudt.

I for- og efteråret anbefales det ikke at klippe græsset kortere end 4 centimeter, da de lidt længere strå har bedre mulighed for at udnytte de få soltimer samt beskytter det bedre plænen mod frost.

Det er desuden vigtigt at holde kanten på græsplænen afklippet, da den hurtigt kan få en græsplæne til at se rodet ud. Denne græskant vil vokse ind i bedene med tiden, så det er vigtigt at du skærer kanterne 1 til 2 gange i løbet af en sæson. Du kan desuden lægge fliser rundt i kanten, hvilket gør det lettere at holde en pæn græskant. Dette afhænger naturligvis af din have, og om det overhovedet er mulighed for at lægge fliser i kanten af græsset.

Vanding

Det er ikke nødvendigt at vande græsplænen når græsset bliver græsset gult og vissent i sommerens tørkeperioder, da det grønne græs kommer igen, når der kommer regn. Dog, hvis du gerne helt vil undgå at græsset visner og bliver gult, så skal græsset helst vandes allerede inden at det begynder at blive gult. Vand sjældent, men grundigt og gerne med 20 mm vand ad gangen. Brug gerne opsamlet regnvand til havevandingen, så du undgår at vandregningen løber op i sidste ende.

Gødning

De fleste robotplæneklippere fås med bioklip, som gøder græsset under græsslåningen. Hvis din plæneklipper derimod ikke har bioklip, skal du finde en alternativ måde at få gødet dit græs på, for at holde den sund og grøn. Der findes en del gødning metoder, organisk, uorganisk, kalk og urea.

Organisk gødning kommer fra heste, køer eller høns. Man kan få mange organiske gødninger til græsplæner i pilleform. Dette organiske gødning er, modsat kunstgødning, langtidsvirkende og skal kun spredes 1 gang i sæsonen, eksempelvis i april.

Uorganisk gødning er kunstgødning, som også kaldes NPK-gødning. Dette står for blandingsforholdet mellem nitrogen eller kvælstof, fosfat og kalium, hvilket har en betydning for, hvor godt gødningen virker på græsset. N-P-K-blandingen anbefales at være henholdsvis 12-5-14 eller 14-3-18, så der er meget kvælstof og kalium og en del mindre fosfat. Denne kunstgødning har en korttidsvirkningen, og det er derfor bedst at gøde i mindre mængder flere gange gennem sæsonen, eksempelvis i april, maj, juni og juli.

Græs trives dårligt i jord, der har en for sur pH-værdi, og her kan kalk hjælpe. Kalk hæver jordens pH-værdi og giver græsset bedre vækstbetingelser, så der ikke kommer meget mos. Marts eller april er det bedste tidspunkt at kalke på.

Urea bruges til at gøre græsset grønnere hurtigt, da det indeholder kvælstof, som hurtigt bliver optaget gennem græsstråene og græsrødderne. Man skal dog være varsom med urea, da det har et meget højt indhold af kvælstof, og du skal maksimalt bruge 1 kg urea per 100 m2 græsplæne.

Fjern blade

Om efteråret kan græsplænen blive dækket af et tykt lag blade, hvis du har store træer i din have. Det er vigtigt at rive disse blade sammen og smide dem i komposten eller under buske. Disse blade skaber nemlig en høj luftfugtighed på plænen og det er her at skimmelsvampe dukker op under bladene og angriber græsplanterne, som er det en græsplæne består af.

Hvis bunken af blade blot er tynd og der kun er få blade der ligger rundt omkring, behøver du ikke rive dem sammen. Du kan i stedet lade din plæneklipper køre over dem, så de bliver klippet i små stykker, og de dermed bedre kan formulde.

 

author img
About The Author

Frederikke har en stor interesse for køkken, have og elektronik. Fra en isenkræmmerfamilie og med erfaring som salgsassistent i en køkkenbutik ved Frederikke præcist, hvilke produkter, mærker og trends du skal kigge efter - og hvilke du bør undgå!

More About Frederikke Thuesen Jensen >