Amerikanske Charbroil er gennem de seneste år blevet en central spiller på markedet for gasgrill. Med otte hovedlinjer udvikler de hele tiden nye modeller med ekstra funktioner. Afhængigt af hvor stor en grillentusiast du er, vil nogle funktioner være need-to have og andre nice-to have.
De forskellige gasgrill adskiller sig på ekstra funktioner, men der er ofte også forskel på grillareal, antal brændere, temperaturregulering og grillens låg. Læs med i nedenstående købsguide, hvor vi går i dybden med netop disse parametre.
Grillareal
Grillarealet er et af de vigtigste parametre at overveje inden køb af en gasgrill. Hvis du ofte griller til mange har du brug for en stor gasgrill men hvis I fx har begrænset plads eller griller til få, så er en mindre grill passende. Se nedenstående størrelsesguide som vejledning,
- Grillareal på 44-65 centimeter = 3-5 personer
- Grillareal på 70-85 centimeter = 4-6 personer
- Grillareal på 90+ centimeter = 8+ personer
Disse mål er vejledende, da det også kommer an på dit individuelle behov. Hvis I ofte spiser meget forskelligt er det rart med et større grillareal til at kunne separere maden, selvom I ikke er mange.
Du bør også tænke på, hvor meget plads du har til selve grillen. Er der nok plads til den på terrassen eller altanen? Skal den opbevares i et skur eller stå fremme? Bor du for eksempel i lejlighed, kan du købe en mindre transportabel grill – som for eksempel Charbroil Grill2Go.
Antal brændere
Antallet af gasbrændere varierer også mellem de forskellige modeller i vores test. Som oftest vil der være flere brændere jo større grillarelet er.
Brænderne giver mulighed for at styre varmen og opnå en god varmefordeling på hele grillen.
I denne test har alle modeller brændere i rustfrit stål, hvilket er det bedste.. De fleste modeller i vores test har 3 eller 4 brændere, men testen spænder fra 2-4+ sidebrændere.
Alle modeller i test er også udstyret med trinløs varmestyring, og du vil typisk finde en justerbar termostat til hver brænder, så du kan indstille dem individuelt.
Charbroil benytter sig af Tru Infrared, som sørger for at gasgrillen bruger mindre gas og varmer hurtigere op. I denne test er det kun Convective 440 og Gas2Coal-modellerne, der ikke har Tru Infrared.
Temperaturregulering
I vores test har alle modellerne trinløs varmeregulering, så du frit kan justere temperaturen men undtagelse af Grill2Go- modellen.
Ved Gas2Coal-modellen er der også mulighed for at styre temperaturen lige så præcist selvom du bruger kul, da temperaturen reguleres via gasbrænderne.
Direkte eller indirekte varme?
Ved direkte og indirekte varme udsættes maden for mere eller mindre ild, og derved også forskellige temperaturer. Det giver mulighed for at grille sarte råvarer sammen med fx kød, som kan tåle høj varme.
Ved direkte varme lægges råvarerne direkte over flammerne, for fx at give en sprød stegeskorpe. Grundet af den høje temperatur bruges direkte varme til madvarer, der højst skal have 20 minutter på grillen.
Ved indirekte varme kommer madvarerne ikke i direkte kontakt med flammen. Det er også til fx sarte grøntsager, men også store stykker kød, som fx en hel kylling. Jo længere stegetid, jo mere indirekte varme skal du bruge. Ellers vil stegen forkulles udenpå, inden den er færdig indeni.
Vil du gerne tilberede maden ved indirekte varme under grillens låg, kan du slukke for den midterste brænder, og lade de to yderste brænde, inden du placerer maden på grillristen. Husk at grillen skal varmes godt op inden du lægger maden på.
Ekstra funktioner
Nogle af de mest klassiske ekstrafunktioner er varmholdningsrist og en ekstra searing-zone til fx bøffer. Dertil kan der være wifi og app-styring men da ingen af modellerne i vores test har de to sidstnævnte features, holder vi os til de to andre.
Varmholdningsrist
En varmholdningsrist er praktisk til at varme brød nænsomt eller til at holde madvarer varme mens man venter på at resten bliver grillet færdigt.
Risten vil ofte kunne sættes fast i låget, så den er oppe over grillens varme. Derfor er der også her tale om indirekte varme, men ved en lavere temperatur end på selve grillristen.
Både vores testvinder og Charbroil Professional S 3 har varmholdningsriste i vores test.
Sizzle-zone eller searing zone
En searing zone er til den bøfelskende grillentusiast. Typisk vil denne brænder kunne blive endnu mere varm end de øvrige brændere på grillen. Det er her bøffen får de perfekte streger og den sprøde grillskorpe. Charbroil Professional S 3 har fx en sear-zone der kan komme op på 900 grader.
FAQ
Hvilken Charbroil gasgrill er bedst i test?
Den bedste Charbroil gasgrill i test er Charbroil Professional 3400. Det er en solid grill med et stort grillareal, kommer med tru infrared grillsystem, sideborde, 3 brændere og en brænder i siden, samt fire hjul i bunden. Et all-around godt køb.
Hvilken Charbroil skal jeg vælge?
Hvilken Charbroil du skal vælge kommer helt an på dit behov. Modellerne adskiller sig både på størrelse, funktioner og pris. Vores testvinder Charbroil Professional 3400 er en rigtig god model, der passer til de fleste, men hvis du fx ønsker en hybrid-model er Charbroil Gas2Coal modellen for dig. Hvis en pladsbesparende gasgrill er på ønskelisten, så er Grill2Go-modellen et godt bud.
Hvor kommer charbroil fra?
Charbroil er et amerikansk mærke med hovedsæde i Columbus Georgia.
Hvor længe skal en ny grill brændes af?
Smør risten grundigt ind i vegetabilsk olie og lad den varme på fuldt blus i ca. 30 min. Der kan være forskel fra grill til grill, så tjek altid vejledningen.
Hvilken gas til charbroil?
Standard gasflasker på 5, 10 og 11 kg kan bruges.
Hvordan starter man gas til Charbroil grill?
Åben grillen og åben gasventilen. Tænd for brænderne og tryk på elektronisk tænding for at tænde for grillen.
Hvor mange gange kan man grille på en gasflaske?
Hvor mange gange man kan grill på en gasflaske, kommer an på gasflaskens størrelse og hvor ofte man griller.