Chromebook Test: 5 bedste chromebooks

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F
TESTVINDER

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

Denne Chromebook fra Lenovo leverer rigtig godt på mange parametre, og den er meget mere funktionel end en konventionel bærbar computer. Lenovo IdeaPad Duet er en hybrid Chromebook, hvor 10,1” skærmen kan tages af og…

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F 1
bedste i test

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008 4
Bedste hybridmodel

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H 5
bedste med Snapdragon

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Læs med i vores Chromebook test, hvor vi tester 5 af de bedste chromebooks.
Skal du skifte din gamle bærbar computer ud, kan det være en fordel at rette blikket mod en Chromebook.

Med en Chromebook får du alt det bedste fra Google, og det operative system i en Chromebook er, som navnet antyder, Google Chrome OS. Det betyder, at den er let at bruge og fungerer som en udvidet browser. Det er oplagt at bruge en Chromebook til skolebrug eller arbejde, og den er let at tage med på farten.

Vi har gransket markedet for de bedste Chromebooks og vi har har fundet noget for enhver smag. For at hjælpe dig bedre på vej til at vælge den Chromebook, der passer bedst til dig, har vi lavet en købsguide, der giver smag på alle dine spørgsmål. Specifikationerne for de forskellige modeller kan du desuden finde i vores sammenligningstabel.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

bedste i test

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F
Fordele
 • pros-icon.svg Med 10,1” touch skærm, der kan tages af
 • pros-icon.svg Letvægtsmodel
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

Denne Chromebook fra Lenovo leverer rigtig godt på mange parametre, og den er meget mere funktionel end en konventionel bærbar computer. Lenovo IdeaPad Duet er en hybrid Chromebook, hvor 10,1” skærmen kan tages af og bruges som tablet.

Lenovo IdeaPad Duet kommer med en kraftig otte-kernet processor, hvilket betyder, at du nemt kan have flere apps eller lignende i gang samtidig. Den har en flash-lagring på 128GB, hvilket sikrer enormt hurtigt loadingtider.

Den har en fremragende skærm med en skarp FHD-opløsning og fungerer blandt andet godt til billedredigering. Desuden har den et godt 8 MP webcam samt dobbelte mikrofoner, så du kan have gode online-møder.

Denne Lenovo IdeaPad er nem at have med sig, da den har en lav vægt på under et halv kilo. Med den lange batterilevetid på op til ti timer leverer den altså en rigtig god brugeroplevelse og den har tilmed et fremragende design.

Når du først er blevet komfortabelt med et tastatur af en mindre størrelse end ved almindelige bærbare computere, bliver du virkelig glad for denne Lenovo IdeaPad.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid
 • pros-icon.svg Stilrent design
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Acer Chromebook 314 CB314-2H

I denne Chromebook test har vi undersøgt denne Acer Chromebook, som leverer en rigtig fin computer til en utrolig fin pris. Den er en smule større end nogle af de andre Chromebooks på markedet og kommer med en 14” skærm, hvilket kan være en fordel, da du får et mere komfortabelt tastatur.

Acer Chromebook 314 har en fremragende batterilevetid på op til 12 timer, som sikrer, at du kan udføre dit arbejde uden at skulle bekymre dig om en afladet Chromebook. Den har en SSD-harddisk og en indbygget lagringsplads på 32GB samt 4 GB RAM.

Trods den mindre lagringsplads er der plads til rigtig mange filer på denne Chromebook. Det skyldes, at du med styresystemet blot uploader alle dine filer og billeder til skyen. Den har mange porte til forskellige tilslutningsmuligheder, hvilket er en klar fordel ved denne model fra Acer.

Denne Acer Chromebook har ikke et aftageligt tastatur, og kan derfor ikke bruges som hybrid, hvilket man skal være opmærksom på. Den har heller ikke touch skærm. Hvis du ønsker en at bruge computeren til almindelig hverdags- og arbejdsbrug er dette et rigtig godt valg til en meget fornuftig pris.

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig processor med god ydeevne
 • pros-icon.svg Hurtig SSD-harddisk og 16GB RAM
 • pros-icon.svg Hybrid med touch skærm

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Acer Chromebook Spin 713 CP713-3W

Acer Chromebook Spin 713 er konkurrencedygtig med andre bærbare computere med kraftige og hurtige processorer. Den kommer med Intel Core i5 og har en særdeles god ydeevne trods dens lille størrelse. Dette er en virkelig god Chromebook, hvis du er på udkig efter en Chromebook med en hurtig performance.

Blandt de mange specifikationer kan nævnes, at Acer Chromebook Spin 713 har en SSD-harddisk på 256 GB og kommer med hele 16 GB RAM, hvilket er en del mere end andre Chromebooks. Du kan have flere apps kørende samtidig uden problemer, og du kan streame film og videoer i full HD uden problemer.

Acer Chromebook Spin 713 har en skærm med touch, som tilmed kan “flippes” over, så den kan bruges som tablet. Det giver dig mange brugsmuligheder. Den har en levetid på batteriet på op til ti timer, hvilket også er rigtig godt. Den har et lækkert tastatur, som gør den sublim til tekstproduktion i Google docs.

Som en lille ekstra feature har Acer Chromebook Spin 713 fingeraftrykslæser, som du bruger til at få adgang til din nye Chromebook. Den har også gode tilslutningsmuligheder i form af blandt andet HDMI og USB-A og USB-C. Alt i alt får du en fremragende computer med Acer Chromebook Spin 713, men du kan finde billigere alternativer, og denne må sige at være i premium-kategorien.

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Bedste hybridmodel

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008
Fordele
 • pros-icon.svg Med Intel Core i5
 • pros-icon.svg Hybrid med touch skærm
 • pros-icon.svg Fuld HD

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Denne ASUS Chromebook Flip er enormt handy, da den nemt kan forvandles til en tablet med de 360 graders hængsler. Den giver dig derfor alverdens anvendelsesmuligheder både som arbejdscomputer og til at streame film og serier. Derfor adskiller den sig også fra andre bærbare computere. ASUS Chromebook Flip kommer med en 14” skærm og et tyndt og elegant design, som de fleste vil synes om.

Trods den forholdsvis store skærm vejer den ikke mere end halvandet kilo, hvilket er fint for den størrelse skærm. Skærmen for ASUS Chromebook Flip er i HD og giver derfor en god oplevelse i forhold til farver og klarhed.

Der er 8 GB RAM i maskinen og lagring sker i Flash-RAM, hvor der er 128 GB til rådighed. Det er såmænd fint, men kører man tungere programmer eller en del apps ad gangen kan det ske, at hastigheden daler en smule.

Til prisen får du en rigtig god computer, der performer bedre end mange almindelige bærbare computere, og den vil være ideel til hverdagsbrug. Den har en batterilevetid på op til ti timer samt tre USB-indgange. ASUS Chromebook Flip er et godt valg og scorer også gode bedømmelser fra eksterne eksperter.

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H

bedste med Snapdragon

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H
Fordele
 • pros-icon.svg God touch-plade
 • pros-icon.svg Støjsvag
 • pros-icon.svg Lavt strømforbrug

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H

Skal den bærbare computer skiftes ud, kan denne Acer Chromebook være et godt og bedre alternativ. Den har en fin skærmstørrelse på 13,3” og vejer 1,3 kg, hvilket betyder, at den egner sig godt til at blive taget med på farten.

Denne model kommer uden den kendte Intel chip, og er derimod bygget på Qualcomms nye Snapdragon c7. Det betyder blandt andet, at den har en utrolig god batterilevetid, som selv professionelle, der bruger den uafbrudt i mange timer, vil være imponerede af.

Denne Acer Chromebook har en smule mindre RAM-drev end andre Chromebooks, hvilket bør tages med i overvejelserne. Dog vil det ikke være noget problem for den typiske bruger, som skal bruge en ny Chromebook til arbejde eller studie.

Med den 360 graders fleksible skærm kan du altid finde en god arbejdsstilling. Med denne Chromebook fra Acer får du lynhurtige og trådløse forbindelser, da den kører på både 2,4 GHz-netværk eller endda til et 5 GHz-netværk. Desuden kan den tilsluttes Bluetooth, så du kan tilkoble eksternt udstyr.

Denne Spin-model kan også roses for sin enormt gode touch-plade, der er belagt med “Gorilla glas”, som gør den glat, solid og brugervenlig. Desuden har den et fint og komfortabelt tastatur.

Guide

Sådan vælger du den bedste Chromebook

Om man skal vælge en Chromebook eller en pc kommer nok an på den enkelte. Men hvad er en Chromebook egentlig?

En Chromebook computer kører på Chrome OS og har således ikke et Windows system, som man måske kender. En Chromebook derimod fungerer som en udvidet browser, hvor du anvender Chrome til alle dine arbejdsopgaver, og så kan du indstille forskellige apps gennem Google Play efter behov. Der kan derfor være en indlæringsperiode, hvis man ikke har arbejdet med en Chromebook før, men når man først har lært den at kende, vil man formentlig synes, at den er meget mere brugervenlig end de almindelige bærbare computere med Windows.

Der er mange overvejelser, som du bør gøre dig inden du vælger, hvilken Chromebook du skal eje. Derfor har vi ikke bare testet de bedste Chromebooks, men vi har også lavet en guide, der hjælper dig til at vælge den rigtige model til dit behov.

Hvad skal den anvendes til?

Først og fremmest bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad din nye bærbare computer skal bruges til. Med Chrome OS er mange ting muligt, men store og tunge programmer kan være vanskelige at køre optimalt, da det er en mindre maskine end ved almindelige computere.

Når man køber Chromebook er det som regel også med et behov for en brugervenlig og nem computer, som kan bruges i forbindelse med arbejde eller studie, og som måske nemt kan tages med på farten. Næsten samtlige produkter med Chrome OS er funktionelle og mindre end de traditionelle bærbare, og vil derfor være ideelle at tage med sig. Alligevel kan det være en fordel at undersøge computerens vægt og størrelsen på skærmen.

Processorens styrke

Processorens styrke har noget at sige i forhold til den brugeroplevelse, som du får, og det er noget af det vigtigste ved computeren. Hvor hurtigt kører programmerne, og hvor mange kan du køre samtidig uden problemer? Det er nogle af de spørgsmål, som du kan få svar på ved at se på specifikationer for processoren.

Som udgangspunkt er de almindelige bærbare computere udstyret med en højere processorhastighed end en Chromebook. Der er ofte mere RAM og lagringsplads. Det betyder dog ikke, at en Chromebook er langsom. En Chromebook er som nævnt browserbaseret, og den fungerer derfor ikke ved almindelige softwares, som kan være tunge at køre. Derfor behøver processorstyrken ikke være lige så stærk som ved en almindelig bærbar.

Som regel vil de billigere Chromebooks være udstyret med eksempelvis Intel Celeron, hvorimod de dyrere modeller ofte har Intel i5 eller i7. Processorens styrke angives i GHz, og generelt kan man sige, at jo højere denne værdi er, jo hurtigere er processoren. Det kan derfor være en god rettesnor at se efter, når du skal vælge din nye Chromebook.

Uanset hvad vil du opleve, at din Chromebook er væsentlig hurtigere end en almindelig bærbar. Den starter hurtigt op, og den bliver ikke langsommere med tiden, fordi den mangler lagringsplads. Det hele kan nemlig opbevares i skyen, hvilket er virkelig smart og forbedrer både hastighed og effektivitet.

Batterilevetid

De nye Chromebooks er ofte udstyret med en rigtig god batterilevetid. Det skyldes, at en Chromebook ikke er udstyret med ressourcekrævende enheder som grafikkort, almindelig harddisk og andre interne komponenter, der ellers koster en del på batteriet. Netop derfor er en Chromebook særdeles velegnet til folk, der arbejder på farten og derfor ikke altid har adgang til en strømkilde.

De fleste modeller har en batteritid på op til ti timer, men du kan også få nogle, der holder meget længere, eksempelvis op til 15 timer som Acer Chromebook 314.

Uanset kan det i hvert fald være en god ide at overveje dit behov for batteriet performance. Det er som regel angivet tydeligt fra producentens side, når du køber en Chromebook. Desuden skal du være opmærksom på, at den angive batterilevetid er den maksimale tid. Den kan derfor variere, hvis man for eksempel kører nogle tungere apps eller flere ting på samme tid.

Man kan løbende holde øje med batteriets ydeevne, når man har haft sin Chromebook i flere år. Hvis batteriet af en eller anden årsag skulle begynde at performe dårligere kan man købe et nyt og udskifte batteriet i stedet for at skulle investere i en helt ny computer.

Som hybrid eller ej

En Chromebook kan både fås som en almindelig bærbar pc eller den kan fås som en 2-i-1 computer, hvor den også kan fungere som en tablet.

Fordelen ved at vælge en hybrid-model er blandt andet, at du får flere brugsmuligheder. Du kan både anvende computeren som normalt med tastatur og mus, men du har også mulighed for at bruge touchskærmen til eksempelvis kreative projekter. Mange 2-i-1 computere kan “flippes” 360 grader, hvilket gør det muligt at have skærmen liggende ned på bordet, så man kan bruge den som tegnebræt eller lignende. Desuden kan det også være en god ide, hvis du ønsker at bruge computeren til underholdning i hjemmet som supplement til tv’et.

Desuden vil en hybrid også som regel være mindre og tyndere end en almindelig Chromebook, hvilket kan være en fordel, hvis du skal have den med dig på farten. Igen kommer det altså an på dit behov og dine arbejdsopgaver.

Tastatur og skærm

Uanset om du vælger en hybrid eller ej er dog dog vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring skærmens størrelse og tastaturet, da også disse ting kan variere en del. Hvis du primært skal bruge computeren til at skrive tekster på, er det en god ide at have et tastatur, som du synes, at du skriver godt på. På nogle hybrid-modeller kan tastaturet føles småt og “billigt”, og det er derfor en god ide at teste dette inden. Det er også forskelligt, om tastaturet er fastmonteret til computeren eller om det er aftageligt, hvis der er tale om en hybrid-model.

Skærmen størrelse bør også overvejes alt efter, hvad det primære behov er. Skal den være lille og let, eller skal der være plads til at se flere sider og opgaver på én gang? Som regel vil skærmen på en Chromebook være en smule mindre end en almindelig bærbar, men du kan sagtens finde modeller, der har en skærm på for eksempel 14”.

FAQ

Hvilken Chromebook er bedst i test?

Den bedste Chromebook i test er Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F. Denne IdeaPad er enormt funktion og fleksibel, og det er da også en af grundene til, at den scorer toppoint. Med den lille aftagelige skærm får du en Chromebook tablet hybrid, som altså både kan bruges som andre almindelige computere og som en tablet med touch.

Hvad er forskellen på en bærbar og en Chromebook?

Den største forskel mellem en bærbar og en Chromebook er selve det operative styresystem. En almindelig bærbar fungerer ved et operativt system som for eksempel Windows. En Chromebook derimod har ikke et system på den måde og har derimod Google Chrome OS, som bruger Chrome-browseren som den primære brugergrænseflade.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×