Segboard Test: De 4 bedste segboards

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Denver DBO 6550 4
Det bedste segboard til børn

Denver DBO 6550

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Segboards er både sjove og praktiske, og så kommer du lynhurtigt fra a til b. Hvad end du er på udkig efter et segboard til leg eller til transport så læs med her, hvor vi gennemgår de 4 mest populære og bedste segboard på markedet.

Når man kigger rundt, kan man let få øje på flere forskellige typer af elektriske køretøjer i bybilledet, såsom elektriske løbehjul og elektriske skateboards. Indenfor selvbalancerende køretøjer er signboards super populære, da de både er sjove at køre på, nemme at styre og samtidig virkelig praktiske i hverdagen! Med et segboard kan du tage dit transportmiddel under armen, og med i tog eller bus så du slipper for at gå fra stationen og hjem – Bor du i byen, er det oplagt at bruge det til arbejde, mens det også egner sig perfekt til leg.

Vi har gennemgået en række tests og anmeldelser af de bedste boards, og fundet frem til de 4 bedste. Vi kommer ind på kvalitet, rækkeevne og sikkerhed samt hvor let boardet er at styre, ligesom andre fordele og ulemper vil blive fremhævet ved hvert board.

Vi har samlet resultaterne i en sammenligningstabel, så du nemt kan danne dig et overblik over hvert board. For at guide dig til hvilket segboard der er det bedste valg til dig, har vi udarbejdet en købsguide så du lettere kan finde lige det segboard du drømmer om.

Fordele
 • pros-icon.svg De terrængående kraftige gummidæk gør Hummer 3.0 perfekt til vild off road kørsel.
 • pros-icon.svg Segboardet er selvbalancerende der gør det ideelt til begyndere.
 • pros-icon.svg Smart teknologi der muliggør tilpasning af køreegenskaber.

Detaljeret gennemgang

Go Runner Hummer segboard 3.0 er til dig der ønsker et ekstraordinært segboard der egner sig til al slags kørsel, og nemt forcerer huller og bump i udfordrende terræn med sit unikke vejgreb.

Med et Hummer Segboard 3.0 får du et board der kan tåle lidt af hvert. Det er både flot og sikkert at køre på, og skiller sig for alvor ud er ved den kraftfulde motor og de større hjul der er terrængående og med punkterfrie dæk. Ideelt til både leg og transport. Selve Segboardet er konstrueret med aluminiumsstel der gør det stort set umuligt at ødelægge. Tryksensitive fodplader giver fuld kontrol når du kører, og betyder at det er let at styre med selv helt små bevægelser, bremserne fungerer fejlfrit uden at være for voldsomme.

GoRunner Hummer segboard 3.0 er selvbalancerende, hvilket betyder at du ikke skal bruge kræfter på at holde balancen, hvorfor dette board er perfekt til både begyndere, børn og dem der ønsker at køre vildt.

Hummer segboard 3.0 har naturligvis også en række smarte ekstra funktioner. Ved den tilhørende App kan du diagnosticere dit segboard, tilpasse og kontrollere køreegenskaberne og justere balancen inden du tager boardet i brug. Der er desuden bluetooth højtalere, så du kan nyde musik fra din telefon mens du kører, samt LED forlygter der kan skifte farve via appen.

Du kan køre mellem 12-15 timer på en enkelt opladning, afhængig af underlag, terræn og vægt.

Fordele
 • pros-icon.svg Denver HBO er selvbalancerende, hvilket gør det nemt at bruge i første forsøg.
 • pros-icon.svg Høj kvalitet der giver et robust og alligevel billigt segboard
 • pros-icon.svg Denver e-board vejer meget lidt og er nemt at tage med

Detaljeret gennemgang

Denver HBO 6750 er et af de mest populære segboards på markedet. HBO 6750 scorer højt hos mange brugeranmeldere og har gennemgået flere test i Danmark hvor alle dele er fundet godkendt og sikkert til brug.

Med en såkaldt gyroteknologi får du med Denver et selvbalancerende segboard der gør det rigtig nemt for både børn og voksne begyndere at bruge. Boardet balancerer af sig selv, så du kan bruge kræfter på at styre, lege og nyde turen.

Selvom Denver HBO 6750 er velegnet til begyndere, er det bestemt ikke kedeligt. Denver HBO har en tophastighed på 15 km/t og de robuste aluminiumshjul med gummidæk sørger for et godt vejgreb i al slags vejr. I stedet for blot en enkelt motor er der på Denver segboard hele 2. Dette er med til at stabilisere og sikre en ens drivkraft.

Batteriet er fuldt opladet efter 4 timer hvorefter du kan køre op til 15 km før en ny opladning. Både foran og bagtil er der smart LED lys, og alle plastdele er i ABS materiale der stortset ikke kan ødelægges.

Bboard X8 MARS

Premium Valget

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et let segboard der nemt kan tages med rundt
 • pros-icon.svg God batterilevetid og opladningstid

Detaljeret gennemgang

Bboard X8-MARS er et balance board der faktisk kan det hele, og som egner sig rigtig godt til at transport fra a til b.

Med 2 x 350 W motorer og 8” store hjul, får du en stabil balance og en fremdrift på 10-15 km/t. Det er ikke det hurtigste segboard på markedet, men det er som regel mere end rigeligt til de danske cykelstier. Bboard X8 MARS kan klare at køre dig op ad bakker med en stigning på op til 15% procent, så der er god mulighed for at få glæde af dit segboard hvorend du skal køre. Bboard X8 kan dreje 360 grader om sin egen akse, uden problemer.

Bboard X8 MARS elektriske segboard klarer en fuld opladning på få timer og kan køre hele 15-20 kilometer på én opladning, inden den har behov for en stikkontakt igen. Det er en rigtig god rækkevidde og opladetid som du ikke finder på tilsvarende segboards.

Udover at køre godt og sikkert byder X8 MARS også på Bluetooth højttalere så du kan afspille musik mens du kører, ligesom der er flere forskellige muligheder for LED lys. Både foran og bagtil. Der medfølger en fjernbetjening, samt en solid taske til at have dit elektriske segboard over skulderen når du ikke kører på det.

Denver DBO 6550

Det bedste segboard til børn

Denver DBO 6550
Fordele
 • pros-icon.svg Dette Denver segboard er godkendt i Danmark, hvilket betyder at det kan bruges på offentlig vej.
 • pros-icon.svg LED forlygter og baglygter

Detaljeret gennemgang

Denver DBO 6550 er det bedste valg hvis du er på udkig efter et segboard til børn. Det scorer højt i flere forskellige forbrugertest, hvor det roses for den gode kvalitet, og hvor let det er at styre segboardet. Et dobbelt balancesystem gør det ideelt til både børn og begyndere, da du ikke behøver at bruge kræfter på at finde balancen, men automatisk vil stå stabilt på brættet.

Denver DBO 6550 er godkendt i Danmark, så du får her et kvalitets segboard der både kan bruges til transport og til leg.

Uden at bevæge sig frem eller tilbage kan boardet dreje 360 grader om sig selv. Der er er dobbelt motor som er kraftfuld nok til en topfart på 15 km/t, men med advarselssignal der lyder når du har nået en fart på 10 km/t.

Segboardet oplades på ca. 3 timer og kan række til omtrent 15 km kørsel alt efter belastning og terræn. Du vil få en advarsel når der er 20 % batteri tilbage, så du kan finde en stikkontakt i tide

Guide

Denver HBO – 6750 Bboard X8-MARS GoRunner Hummer Segboard 3.0 Denver DBO 6550
Pris 1569 1799 kr 3195-3665 kr 2731-4000 kr 1.827kr
Rækkevidde 15 km 20 km 15 km 15 km
Batterikapacitet 4000 mAh 4400 mAh 4400 mAh 4400 mAh
Max hastighed 15 km/t 15 km/t 15 km/t 15 km
Vægt belastning 120 kg 30-120 kg 20-100 kg
Hjulstørrelse 6,5 “ 8″ 8,5″ 6,5″
Motor 2×350 W 2 x350 W 800W 2 x 250 W
Vægt 10,58 kg 11, 3 kg 16 kg 12,5 kg
Mål 62 x 19 x 17, 5 cm 60 x 23 x 20 cm 70 x 25,5 x 28 cm 59 x 17, 5 x 18, 5
CE godkendt Ja Ja Ja Ja
RoHs mærket Ja Ja Ja

Hvilket segboard skal jeg vælge?

Der findes en del forskellige segboards på markedet, så hvad end du leder efter dit første eller er på udkig efter et nyt segboard, så læs med her, så du er godt rustet til at finde lige den type segboard der passer bedst til dine behov.

Hvad skal dit segboard bruges til?

Det er af afgørende betydning om segboardet skal bruges til leg eller til transport, da alle segboards, på linje med andre elektriske køretøjer såsom el-løbehjul, skal være godkendt til at køre på offentlig vej.

Hvis du ønsker at bruge det til transport fra a til b, betyder det at du skal bevæge dig ud på cykelstier og mindre veje, og det skal segboards være godkendt til for at undgå en bøde.

Er det ikke godkendt i Danmark må du kun bruge dit Segboard på privat grund.

Regler for Segboard i Danmark

 • Segboards skal være CE godkendt. Er det ikke CE godkendt, kan dit segboard have alvorlige tekniske fejl.
 • Segboards må være 1,2 x 70 cm. og ikke veje over 25 kg.
 • Der skal være lys (forlygte og baglygte) samt reflekser på dit segboard, som altid skal være tændt ved kørsel og kunne ses på 300 meters afstand
 • Du skal være fyldt 15 år for at færdes på segboard i offentlig trafik
 • Fra 2019 er det lovligt at køre på cykelsti med et segboard
 • Når du kører på segboard på offentlig vej, skal du følge reglerne for cyklister
 • Er du i selskab med en person over 18 år, som holder opsyn, kan du dog godt færdes som mindreårig på et segboard i trafikken.
 • Segboardet må have en tophastighed på 20 km/t og du må udelukkende færdes på vej med hastighedsbegrænsning på 50 km/t.

Hvor langt kan et segboard køre?

Det er godt at have styr på batterilevetid og opladningstid, så du ikke strander på halvvejen med et dødt batteri. Et gennemsnitligt segboard har en batterilevetid til mellem 10 og 15 kilometers kørsel, alt efter terræn, og vægtbelastning. En fuld opladning tager oftest mellem 3 og 4 timer, så det er oplagt at tage opladeren med i rygsækken, så du kan lade det op på jobbet.

Hvor skal du køre henne?

Hvis dit segboard skal kunne få dig igennem alt terræn, er det afgørende at du sørger for at segboardet har en kraftfuld motor, samt et stærkt vejgreb med store robuste hjul. Med de korrekte dæk vil du langt nemmere kunne køre på grusveje, over græsplæner og bakker og du vil ikke skride på glat vej i regnvejr.

Et segboard til tricks

Et e-board til leg er ofte til de større børn der vil have det sjovt med at lave tricks på deres segboard. Her er det stadig vigtigt med et godt vejgreb, men det skal også kunne dreje 360 grader om sig selv, og ikke være for tungt at bære på. Det kan desuden også her være fedt med et board med bluetooth til at afspille musik og en app til at styre lyset.

Design og segboard tilbehør

Mange modeller fås i flere forskellige farver og mønstre så der er noget for enhver smag. De dyrere modeller kommer med en del ekstraudstyr, såsom Apps der giver fuld kontrol over dit segboard, og bluetooth til at afspille musik. Andet ekstraudstyr kan tilkøbes, såsom en stol der omdanner dit board til en gokart, og en taske til at bære dit board i.

Segboard Gokart

Med et gokart-kit kan du trylle dit segboard om til en gokart for ikke mange ekstra penge. det er enormt sjovt for både børn og voksne, men det er vigtigt at huske at det udelukkende er til brug på privat grund.

Er der forskel på segboards til børn og voksne?

Den umiddelbare forskel ligger heri i vægtbelastningen. På nogle boards er der en minimumbelastning for at segboardet kan køre, mens andre boards har en vægtbegrænsning der udelukker de største voksne.

Til børn og begyndere

Til børn og begyndere er det ikke nødvendigt med de allerbedste boards med kraftige motorer og store hjul. Det er i stedet vigtigt at dit segboard har en automatisk stabilisering, så det er nemt at holde balancen. Det er praktisk med et robust segboard der kan tåle nogle slag, ikke er for tungt at bære, og heller ikke kan køre for stærkt.

Et segboard til de øvede

Har man først lært at køre på segboard, er det super fedt at opgradere til et bedre board med en kraftig motor, og gode hjul, og som egner sig til at lave tricks. Denne type er ikke altid godkendt til brug på offentlig vej, men vil være det perfekte segboard til den vilde teenager der bruger sit board til leg. Med hjul der er både stødabsorberende, kan køre i ujævnt terræn, er kørslen langt mere sikker og behagelig.

Sikkerheden og segboards

Det er et ofte stillet spørgsmål hvorvidt segboards er farlige. Svaret er, at hvis du har sikret dig at dit segboard er CE certificeret, udgør det ingen fare i sig selv. CE mærket samt RoHs godkendelse betyder at det lever op til krav fra Danmark og EU i øvrigt.

Du kan sagtens finde et godt segboard tilbud, men hold dig fra billige kopier fra asien, da du ikke kan stole på kvaliteten i disse billigere og ringere elektriske produkter, og du kan ende med personskader.

Brug altid kun tilhørende ekstraudstyr og opladere.

Derudover er det altid en god ide at bære hjelm, og andre former for sikkerhedsudstyr.

Hvad er et Segboard?

Et segboard er et moderne og intelligent transportmiddel på 2 hjul, der lader dig komme ubesværet rundt, og som du nemt kan have med under armen.

Ved hjælp af sensorer kan du, ved at flytte din kropsvægt fra side til side og fremad og bagud, styre hvor dit board skal flytte sig hen. Mange modeller kommer med automatisk afbalancerings system så du nemt kan holde balancen, og desuden kan finindstille segboardet så det passer til din kropsvægt.

Hvordan virker det?

Et segboard er elektrisk og kommer med et genopladeligt batteri. Det har i gennemsnit en topfart på 15 km/t, men nogle modeller kan køre hurtigere. Derudover kommer de i mange forskellige designs og i forskellige prisklasser og kvalitet.

Hvad kan et segboard bruges til?

Et segboard kan både bruges til leg og til transport, såfremt det er godkendt til brug på de danske veje.

Der findes mange forskellige boards, i forskellige prisklasser, af forskellig kvalitet og med forskelligt ekstraudstyr. Overvej hvad du skal bruge dit segboard til inden du køber et så du er sikker på at det passer til dit behov, og er godkendt til brug på offentlig vej.

FAQ

Hvilket Segboard er bedst i test?

Det bedste segboard i test er GuRunner Hummer 3.0 .Du får her lidt af en monstertruck af et segboard. Det lader dig køre i al slags terræn, er kraftfuldt og samtidig virkelig sikkert og robust.

Hvilket segboard er det bedste til børn og begyndere?

Denver DBO 6550 er ideelt til børn og begyndere. Det er meget stabilt, og har et godt vejgreb, samt en lang rækkevidde. Er du bekymret for hastigheden vil du glædes over alarmen der lyder når du overstiger 10 km/t.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×