TEST: Højstole til børn – 8 bedste modeller (April 2024)

I vores højstol test analyserer og anmelder vi de 8 modeller. som vi mener er de bedste på markedet. Vi baserer analysen på laboratorietests, ekspertvurderinger og vores egen ekspertise på området. Vi evaluerer stolene ud fra kriterier som stabilitet, justerbarhed, rengøringsvenlighed og komfort. Vi har taget højde for de voksende børns behov og de praktiske forhold for forældre og sikret, at vores evalueringer dækker aspekter som pladseffektivitet og langsigtet anvendelighed. Vores erfarne produkteksperter giver deres ærlige mening om hvilke højstole der giver den bedste værdi og funktionalitet til dit barn, og hvilke der ikke lever op til forventningerne.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Stokke Tripp Trapp Højstol Beech Natur

Vi kan anbefale dig at investere i denne Stokke Tripp Trapp højstol, da den vil kunne bruges i mange år, og er fremstillet af gode materialer. Stolen anbefales til børn mellem 6 måneder og 7…

1
Den bedste højstol

Stokke Tripp Trapp Højstol Beech Natur

2
Bedst i test højstol

Nomi By Evomove

baby-dan-danchair-2012-sort-2638-11_278059 4
Budgetvenlig højstol med god sikkerhed

Baby Dan Danstolen

sikkerhed-1-hojstol-looky-happy-day-a296728 7
Den bedste pladsbesparende højstol

Safety 1st Looky

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Højstole kommer i forskellige designs og med forskellige funktioner, lige fra basale modeller til dem med avancerede indstillinger som justerbare sæder, sikkerhedsseler, og muligheden for at tilpasse stolen efter barnets vækst. Og ligesom med andre babyudstyr, varierer prisen baseret på disse funktioner. Nogle modeller tilbyder ekstra komfort og sikkerhed, mens andre fokuserer på design og lang levetid.

Fortsæt med at læse for at se vores testvinder og finde ud af, hvilken højstol der er bedst for dig, baseret på dine behov og budget.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

I årenes løb har vi analyseret mange af de bedste højstole på markedet, ligefra de mest avancerede moderne modeller til de mere simple og budgetvenlige versioner.

Fortsæt med at læse, og se de 7 højstole, som vores eksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle børn og budgetter.

I denne artikel finder du:

 • Testvinder: Den bedste højstol i 2023
 • Detaljeret gennemgang af 7 modeller
 • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
 • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
 • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette højstol til dit behov

Hvilken er den bedste højstol i test 2023?

Vi har sammenlignet de forskellige modeller og vurderert dem ud fra kriterier som sikkerhed, komfort, justerbarhed, brugervenlighed og holdbarhed.

Den bedste højstol i vores test er Stokke Tripp Trapp Højstol Beech Natur.

Stokke Tripp Trapp Højstol Beech Natur er vores testvinder i 2023. Denne højstol skiller sig ud med sin robuste byggekvalitet og evne til at tilpasse sig barnets vækst, hvilket giver mulighed for langvarig brug. Dens naturlige bøgetræsfinish giver den et elegant look, og dens sikkerhedsfunktioner sikrer, at barnet sidder sikkert og komfortabelt. Desuden er den designet til at fremme barnets ergonomi og inkludere dem i familiens måltider.

 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere flere dele af stolen, så den kan vokse med dit barn
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brugen af skadelige kemikalier og har høj sikkerhed
 • pros-icon.svg Kåret som et godt køb hos danske Tænk, der bl.a. roser dens ergonomi
 • pros-icon.svg Kan købes i et hav af farver, så du kan få den, der passer til dit hjem / barn

Detaljeret gennemgang

Vi kan anbefale dig at investere i denne Stokke Tripp Trapp højstol, da den vil kunne bruges i mange år, og er fremstillet af gode materialer. Stolen anbefales til børn mellem 6 måneder og 7 år, hvilket skyldes, at flere dele kan justeres, så de passer til børn i flere aldre. Modellen er fremstillet af robust bøg og kan købes i mange forskellige farver.

Derfor skal du vælge Stokke Tripp Trapp

Hvis du gerne vil have fingrene i en robust højstol, kan vi anbefale dig at investere i denne højstol fra mærket Stokke. Tripp Trapp højstolen vokser med dit barn og giver derfor mulighed for, at du kan bruge højstolen gennem en længere årrække. Lige netop Tripp Trapp højstolen er nemlig udviklet med justerbar siddehøjde, -dybde og fodstøtte. Det betyder, at dit barn reelt kan benytte Tripp Trapp stolen fra de er 6 måneder til omkring 7 år, hvis der er behov for det. Ryg- og benstøtten vil altid være ideel til barnet, hvis du indstiller stolen korrekt.

Du skal desuden ikke være bekymret for, om Tripp Trapp højstolen kan klare den ekstra vægt, når barnet bliver ældre. Modellen er fremstillet af europæisk bøg, hvilket er en yderst stærk træsort. Stolen er altså stabil og har en lang levetid – også selvom den benyttes ved bordet hver eneste dag. Som en ekstra bonus fås lige præcis denne Stokke Tripp Trapp stol i et væld af forskellige farver, så I kan finde den, der passer bedst til jeres hjem eller barnets personlighed.

Andre fordele ved Tripp Trapp stolen tæller, at den lever op til en lang række sikkerhedshedsstandarder og er fremstillet uden bruge af skadelige stoffer. F.eks. indeholder den hverken bisphenol eller phthalater. Malingen er vandbaseret og uden nogle giftstoffer. Det kan ikke undre nogen, at Stokke Tripp Trapp stolen er blevet kåret som et godt køb af Forbrugerrådet Tænk, som især roser stolen for dens ergonomiske opbygning.

Produktdetaljer

 • Højde: 79 cm
 • Længde: 49 cm
 • Bredde: 46 cm
 • Farve: Hvid, grøn, blå, rosa, sort, brun, grå, rød eller træfarvet i forskellige nuancer
 • Materiale: Europæisk bøg
 • Anbefales fra: 6 måneder
 • Sikkerhedsspecifikationer: Lever op til EN 14988:2006, EU direktiv 2005/84/EC, ASTM F 404-07 og OEKO-TEX 100

Nomi By Evomove

Bedst i test højstol

Fordele
 • pros-icon.svg Evomove Nomi højstol er kåret som bedst i test af Tænk – et dansk testmagasin
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere sæde og fodstøtte trinløst, så stolen tilpasses barnet
 • pros-icon.svg Nem at rengøre, samt er fremstillet af robuste og kemikaliefrie materialer

Detaljeret gennemgang

Denne højstol er kåret som værende bedst i test af Forbrugerrådet Tænk, og derfor anbefaler vi også højstolen til børnefamilier. Det er muligt at justere flere af stolens dele uden brug af værktøj, hvilket sikrer, at højstolen følger med barnets udvikling. Af den grund kan du bruge denne højstol i mange år. Og så er den desuden let at gøre rent.

Derfor skal du vælge Nomi By Evomove

Der er flere gode grunde til at vælge denne Nomi højstol fra Evomove. Først og fremmest er dette en højstol, der kan tilpasses barnet uden brug af værktøj. F.eks. kan sædet og fodstøtten indstilles trinløst efter behov. På den måde kan du være sikker på, at dit barn altid sidder optimalt, uanset hvor stor eller lille han / hun er. Og når det ikke kræver værktøj, kan den let indstilles uden det store postyr. 

Evomove Nomi stolen anbefales fra barnet er cirka 2 år til I ikke har lyst til at bruge højstolen mere. Det er dog muligt at tilkøbe diverse dele, som gør, at stolen kan anvendes helt fra starten, når I ønsker at have barnet siddende med ved bordet. Evomove Nomi er fremstillet af træ, hvorfor den er yderst robust og nem at rengøre, hvis der skulle blive spildt på den. Produktet har desuden en let vægt på under 5 kg og kan eventuelt hænges på bordkanten, når den ikke er i brug.

Du behøver ikke blot at stole på vores ord om, at denne Evomove Nomi højstol er en af de bedste højstole på markedet. Varianten er nemlig blevet testet og kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk i deres højstol test. Højstolen får gode bedømmelser på alle parametre i testen. Modellen er desuden fremstillet med bløde former, så barnet nemt kan kravle op og ned fra stolen uden risiko for knubs. Hjul på de bagerste ben garanterer desuden en høj sikkerhed, da stolen så ikke lige vælter bagover, selv hvis barnet sætter af på bordet med benene.

Produktdetaljer

 • Højde: 83,5 cm
 • Længde: 59 cm
 • Bredde: 52 cm
 • Farve: Hvid, grøn, blå, brun, turkis, rød, grå, mørkegrå, rose eller sort med mulighed for selv at vælge træramme
 • Materiale: Vælg mellem egefinér med bøg kerne i lys eller mørk farve, eg eller valnød finér
 • Anbefales fra: 2-års alderen
 • Sikkerhedsspecifikationer: FSC-certificeret og lever op til EN 71-3, EN 14988:2017 og EN 12790:2009

Stokke Clikk

Den bedste brugervenlige højstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan samles uden værktøj og så er det muligt at justere fodstøtten til barnet
 • pros-icon.svg Leveres med både bakke og sele – alle dele er desuden nemme at rengøre
 • pros-icon.svg Stolens design er en Red Dot vinder, så du kan stole på, at den er funktionel

Detaljeret gennemgang

Denne højstol er nem at samle uden brugen af værktøj og så kan de forskellige dele endda rengøres uden det store arbejde fra din side af. Dette er med til at sikre en lettere hverdag for børnefamilier, og derfor anbefaler vi denne brugervenlige højstol fra mærket Stokke. Modellen kan bruges til barnet er 3 år, og leveres med bakke og sele til stolen.

Derfor skal du vælge Stokke Clikk

Hvis du gerne vil have fingrene i en højstol, der gør hverdagen nemmere, så vil vi anbefale dig at investere i denne brugervenlige højstol fra mærket Stokke. Deres Clikk model er egnet til børn fra de er cirka 6 måneder til de er 3 år. Højstolen er nem at samle, endda uden brugen af værktøj, hvorfor du har mulighed for at tage stolen med, hvis I skal andre steder hen, f.eks. på ferie eller hjem til familie.

Ud over at være let at samle og pakke ned igen, så er stolen også udviklet med fodstøtte, der kan justeres. Dette gør det muligt at sikre en god komfort for dit barn, uanset om han / hun er høj eller lille. Du har mulighed for at tilkøbe en pude, hvis du vil sikre en endnu højere komfort, når barnet er placeret i højstolen. Stolen har et enkelt design, der dog alligevel har formået at vinde en Red Dot pris, så det er altså ikke til at skjule, at denne model er en af de bedste højstole.

Men hvordan gør denne stol hverdagen lettere, tænker du måske? Jo, ved at den er let at samle, skal du ikke bøvle med den. Produktet er også nem at rengøre, hvis der skulle blive spildt på den. Modellen leveres desuden med en bakke og sele, så barnet kan holdes på plads og har eget lille bord at spise fra. Både bakke og sele kan tåle maskinvask (i henholdsvis opvaskemaskine og vaskemaskine). Alt dette sikrer mindre tid på rengøring og mere tid på hygge med barnet.

Produktdetaljer

 • Højde: 82,5 cm
 • Længde: 69 cm
 • Bredde: 56 cm
 • Farve: Hvid, grå, grøn eller rosa
 • Materiale: FSC-certificeret europæisk bøgetræ og PP-TC/PA plast
 • Anbefales fra: 6 måneder
 • Sikkerhedsspecifikationer: JPMA-, Intertek GS- og FSC certificeret

Baby Dan Danstolen

Budgetvenlig højstol med god sikkerhed

baby-dan-danchair-2012-sort-2638-11_278059
Fordele
 • pros-icon.svg Enkel i sin opbygning, men med høj sikkerhed, da den ikke tipper ved klatring
 • pros-icon.svg Kåret som den bedste budgetvenlige højstol af Bäst-i-test.se i 2018
 • pros-icon.svg Leveres med en bøjle, der garanterer højere sikkerhed frem til barnet er 2 år

Detaljeret gennemgang

Denne højstol fra mærket Baby Dan er enkel i sit udseende, uanset hvilken farve du vælger den i. Du kan derfor roligt stole på, at den vil passe ind i ethvert hjem. Modellen garanterer en høj sikkerhed, da dens brede støttefødder sikrer, at stolen ikke tipper, når barnet klatrer op og ned. Den leveres desuden med en bøjle, der kan holde mindre børn fast.

Derfor skal du vælge Baby Dan Danstolen

Vil du gerne investere i en enkel højstol, der kan passe ind i alle hjem og som ikke koster alverden? I så fald skal du se nærmere på højstolen fra Baby Dan, da den netop er stilren og simpel i opbygningen. Den kan fås i flere enkle farver, så den passer reelt set ind i ethvert hjem. Højstolen er af god kvalitet, og du kan derfor roligt stole på, at du vil få glæde af denne stol i mange år fremover. Den kan bruges fra en alder 6 måneder og frem til barnet ikke længere kan sidde i den.

Lige netop denne højstol fra Baby Dan garanterer en høj sikkerhed for barnet. Er barnet mellem 6 måneder og 2 år, kan stolen bruges med en medfølgende bøjle, der holder barnet optimalt på plads, mens i sidder ved bordet. Efterfølgende kan barnet sidde uden, men vil stadig sidde både sikkert og med optimal støtte. Du skal ikke være nervøs for, at stolen kan vælte, da den er udviklet med store fodstøtter. Disse forhindrer at stolen kan vælte, når der bliver kravlet på den.

Højstolen er en god højstol af høj kvalitet, der passer til de fleste. En anden klar fordel ved modellen er, at den sælges til en budgetvenlig pris, så flere kan få råd til den. Den er faktisk kåret som det bedste budgetvalg af Bäst-i-test.se i deres test af de bedste højstole.

Produktdetaljer

 • Højde: 83 cm
 • Længde: 57 cm
 • Bredde: 49 cm
 • Farve: Hvid, grå, brun, sort, lys træ eller gulligt træ
 • Materiale: Gummitræ
 • Anbefales fra: 6 måneder
 • Sikkerhedsspecifikationer: Lever op til EN14988-1:2006

Cybex Lemo

Praktisk højstol med flere justeringsmuligheder

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere stolen, så den passer til dit barn og deres behov
 • pros-icon.svg Der kan tilkøbes flere dele, som garanterer, at højstolen kan bruges i længere tid
 • pros-icon.svg Kåret som værende “Best of the Best” af Red Dot Award i 2018

Detaljeret gennemgang

Du kan sikre dig, at dit barn altid sidder godt, hvis du vælger at investere i denne praktiske højstol fra Cybex. Stolen kan justeres i højden og dybden, hvorfor den kan udvikle sig med dit barn. Der kan endda købes flere dele til, som sikrer, at du kan bruge stolen over en længere årrække. Du kan købes højstolen i flere forskellige farver.

Derfor skal du vælge Cybex Lemo

Vil du gerne give dit barn en plads ved spisebordet, men stadig sikre, at barnet sidder komfortabelt under måltidet? Så kan du udmærket investere i denne højstol fra Cubex, da deres Lemo model lader barnet sidde med ved spisebordet med resten af familien, uden at der bliver gået på kompromis med siddeposition e.l. Dette skyldes højstolens funktionelle design, som endda er blevet kåret som vinder af Red Dot Award i 2018.

Højstolen samles på få minutter ved brug af blot fire skruer. Når først stolen er samlet, kan den justeres i både højden og dybde. Modellen er nem at indstille ved hjælp at blot én hånd. De forskellige justeringsmuligheder sikrer dit barn en ergonomisk siddeposition uanset alderen. Stolen i sig selv anbefales til børn fra 3 år, men ved at tilkøbe diverse tilbehørsdele, kan du gøre højstolen egnet fra barnet er nyfødt og mange år frem.

Du skal ikke være nervøs for, at dit barn får sparket denne Cybex Lemo stol på gulvet, selv med afsætning fra bordet, da produktet er udstyret med hjul bagpå, så den ikke kan vælte bagover. Disse hjul gør også højstolen nem at flytte rundt, da du så ikke behøver at bære den. Dog er vægten blot på 8 kg, så den bliver ikke problematisk at have med at gøre uanset hvad.

Produktdetaljer

 • Højde: 82 cm
 • Længde: 56 cm
 • Bredde: 53 cm
 • Farve: Sort, grøn, hvid eller grå
 • Materiale: Træ og aluminium
 • Anbefales fra: 3-års alderen (tilkøb kan dog gøre den egnet til nyfødte)

Stokke Steps

En højstol, som kan benyttes fra nyfødt og frem

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Del af 5-i-1 stolesystem, der resulterer i en god barnestol til børn i alle aldre
 • pros-icon.svg Af høj kvalitet og med god støtte, så den er behagelig for dit barn at sidde i
 • pros-icon.svg Skandinavisk design og stilren højstol – derfor passer den ind i alle hjem

Detaljeret gennemgang

En Stokke Steps højstol er del af et større barnestolssystemet. Det betyder kort sagt, at du får en stol, der med de rette tilbehørsdele kan tilpasses til børn i alle aldre. Produktet er enkelt i sin opbygning og design, men er dog fuldt funktionel. F.eks. kan den indstilles uden brugen af værktøj, og så er overfladen nem at rengøre.

Derfor skal du vælge Stokke Steps

Du skal praktisk talt se denne Stokke Steps højstol som en form for base. Helt generelt er stolen nemlig en 5-i-1 løsning, hvor det kræver alle dele at få det fulde udbytte af stolen. Hver del gør det muligt at benyttes Stokke Steps stolen til lige dét mere. Det er muligt at benytte stolen som henholdsvis skråstol, højstol eller en stol til ældre børn over 3 år. Dette resulterer i, at stolen følger barnets udvikling, og at dit barn vil føle sig med ved måltidet, uanset hvilken alder han / hun er i.

All-In-One Stokke Steps systemet garanterer komfort og frihed til at bevæge sig for dit barn, og gør derved måltider nemmere for hele familien. Derfor anbefaler vi denne Stokke Steps højstol til børnefamilier – uanset om du har flere børn eller dette er dit første. Flere dele af stolen kan justeres, så de tilpasses til dit barn efterhånden som han / hun vokser sig større og større. Hele modulsystemet garanterer desuden et ergonomisk sæde, så komforten forbliver høj.

Højstolen har generelt et skandinavisk og stilrent design, hvilket garanterer dig en stol, der vil passe ind i ethvert hjem. Fodstøtten giver optimal støtte til børn i alle aldre, og sikrer desuden, at dit barn selv kan kravle ind og ud af stolen, når de bliver gamle nok. Hvis du vil sikre de bedste betingelser for dit barn i deres højstol, uanset barnets alder, så skal du investere i denne Stokke Steps model.

Produktdetaljer

 • Højde: 71 cm
 • Længde: 61 cm
 • Bredde: 43 cm
 • Farve: Hvid eller grå
 • Materiale: Europæisk bøgetræ og PP-TC/PA plast
 • Anbefales fra: Nyfødt, hvis du tilkøber diverse ekstratilbehør – ellers fra 3 år

Safety 1st Looky

Den bedste pladsbesparende højstol

sikkerhed-1-hojstol-looky-happy-day-a296728
Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for at folde højstolen sammen efter brug, hvilket giver bedre plads
 • pros-icon.svg Sæde, fodstøtte, ryglæn og bakke kan tilpasses til barnet i forskellige positioner
 • pros-icon.svg God sikkerhed med indbygget 5-punktssele og bremser på hjul

Detaljeret gennemgang

Et hjem med børn er nærmest fyldt op til randen med babyting. Dette gælder alt fra legetøj, sutteflasker, soveting, tøj m.fl. Af den grund kan det måske være meget rart at investere i en højstol som denne fra mærket Safety 1st, der rent faktisk kan foldes sammen efter brug. På den måde får du mere plads omkring spisebordet, når I ikke er i gang med et måltid.

Derfor skal du vælge Safety 1st Looky

Er du ved at løbe tør for plads i hjemmet til alle dine babyting? I så fald kan det være en god idé at investere i en pladsbesparende højstol, som denne variant fra Safety 1st. Hvor mange andre højstole blot vil stå at fylde hele dagen, kan du folde modellen fra Safety 1st sammen efter brug. Dette resulterer i, at den optager en smule mindre plads, og at du faktisk kan stille den væk fra bordet, hvis du ønsker det. Produktet har endda også hjul, så du behøver ikke engang bære højstolen rundt i huset – du kan blot køre den rundt.

Der er ingen grund til at være nervøs for sikkerhedsniveauet – ej heller selvom der er hjul på højstolen. Lige netop denne variant er nemlig udstyret med bremser på hjulene, så du kan låse dem fast. På den måde risikerer du ikke, at dit barn pludselig skubber sig rundt i stolen. Der er desuden en indbygget 5-punktssele, som holder mindre børn optimalt fast, så de ikke selv får rejst sig fra højstolen under et måltid.

Vi vil gerne gøre det bedste for vores børn, og lige netop denne højstol kan sikre gode betingelser for dit barn, når i sidder ved spisebordet. Først og fremmest kan denne højstol indstille i diverse trin, hvilket både gælder for produktets bakke, ryglæn, sæde og fodstøtte. Højden kan justeres i seks positioner, ryglænet i tre tilbagelænede positioner og bakken i tre positioner i dybden. Fodstøtten giver mulighed for, at både store og små børn kan få støttet benene, når de sidder i højstolen. Denne model er ikke blot nem at indstille, men også nem at gøre ren efter brug.

Produktdetaljer

 • Højde: Justerbar i trin
 • Farve: Grå og hvid
 • Materiale: Plast

Leander Højstol

Ergonomisk støttende højstol

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning, der stimulerer motorikken og giver god støtte
 • pros-icon.svg Udviklet med justerbar ryg-, sæde- og fodplade, så den kan vokse med barnet
 • pros-icon.svg Mulighed for at bruge den fra en alder 6 måneder ved tilkøb af sikkerhedsbøjle

Detaljeret gennemgang

Denne højstol fra mærket Leander er en god model, der sikrer ergonomisk korrekt støtte til børn i alle aldre. Derfor anbefaler vi denne Leander højstol, hvis du gerne vil sikre, at dit barn får en god højstol at sidde i. Dette er desuden en højstol, der vokser med barnet, da den kan indstilles til forskellige positioner alt efter behovet.

Derfor skal du vælge Leander Højstol

Højstolen fra mærket Leander giver mulighed for, at dit barn kan sidde ved spisebordet sammen med resten af familien, uden at der bliver gået på kompromis med komforten. Det særlige ved denne stol er nemlig, at den er udviklet med en let fjedring, hvilket gør, at stolen reelt bevæger sig med barnet. Dette er med til at stimulere barnets motorik, samt resulterer i, at der bliver givet ergonomisk korrekt støtte til børn i alle aldre, når de sidder i denne højstol.

Det er muligt at justere flere dele af højstolen, heriblandt ryglænet, sædet og fodpladen. Dette er med til at garantere, at selv lidt større børn føler sig komfortable, når de sidder i denne Leander højstol. I udgangspunktet er højstolen mest egnet til lidt ældre børn, men du kan gøre den egnet fra barnet er 6 måneder ved at investere i en sikkerhedsbøjle. Denne sikre den optimale støtte af et mindre barn.

Højstolen er udviklet med et relativt simpelt design, og er fremstillet af FSC certificeret formspændt bøgetræ og plastik. Selve stolen er overfladebehandlet med vandbaseret lak. Nogle let buede ben sikrer stabilitet, så barnet ikke kan vippe stolen bagover. Vi må også hellere nævne, at højstolen lever op til de nyeste sikkerhedskrav. Og så kan den bære op til 125 kg, selvom den kun vejer 5,1 kg i sig selv.

Produktdetaljer

 • Højde: 83 cm
 • Længde: 56 cm
 • Bredde: 55 cm
 • Vægt: 5,1 kg
 • Farve: Grå, sort eller forskellige nuancer af træfarver
 • Materiale: Formspændt bøgetræ og plastik
 • Anbefales fra alder: 6 måneder
 • Sikkerhedsspecifikationer: FSC-certificeret – indeholder desuden små mængder af flammehæmmer og fenol

Guide

Sådan vælger du den bedste højstol til dit barn

I vores test af højstole har du kunnet læse om de bedste højstole på markedet netop nu, men det giver dig ikke nødvendigvis en indikation af, hvilken model du skal investere i. Af den grund sætter vi i de nedenstående afsnit fokus på, hvad der er vigtigst at prioritere i valget af en højstol. Du kan altså få lidt hjælp til, hvordan du udvælger den bedste højstol til dit barn og dine behov.

Vi vil dog gerne pointere, at der er andre faktorer end lige de nedenstående, som spiller ind, når man skal vælge en højstol. F.eks. vil stolens opbygning, design, farve m.fl. også betyde noget for dit valg. Det kan jo være, at du har særlige præferencer til købet. Disse skal du bestemme dig for på forhånd, så du rent faktisk får bestilt en højstol, der lever op til dine ønsker. Husk også at holde øje med, hvad der medfølger i købet. Der kan være penge at spare, hvis delene følger med fra starten af.

Vælg en højstol, der kan indstilles til barnet

Dit barn udvikler sig utroligt meget i de første år, og derfor er det vigtigt, at du investerer i en højstol, der kan justeres, så den kan følge barnets udvikling. Ellers skal du blot ud og investere i nye højstole med jævne mellemrum, og det kan blive en ret dyr affære. Heldigvis er de fleste højstole udviklet med justerbare dele, men det skifter fra højstol til højstol, hvor meget de enkelte dele kan justeres. Det er derfor værd at holde øje med antallet af positioner.

Det er vigtigt, at de følgende dele kan indstilles: sædehøjde og fodstøtte. Derudover kan det godt betale sig at vælge en højstol, der også har justerbart ryglæn, så du ved, at dit barn ikke sidder for tilbagelænet eller stift opret i stolen. Vi vil desuden anbefale dig at prioritere en højstol, der kan justeres uden brugen af værktøj, da det ellers kan blive irriterende hver gang stolen skal indstilles på ny.

Barnet skal kunne bevæge sig i højstolen

Vores børn vil aldrig kunne sidde helt stille i deres højstol. Derfor er det vigtigt at investere i en højstol, hvor barnet faktisk får mulighed for at bevæge sig lidt rundt. Det betyder naturligvis ikke, at man skal gå på kompromis med sikkerheden, men blot at der gerne må være mulighed for at bevæge arme og ben, mens barnet sidder i højstolen. Hvis ikke dette er tilfældet, vil barnet være “låst fast”, hvilket hæmmer udviklingen og resulterer i, at det ikke er rart at sidde i højstolen.

Prioritér højstole til børn af høj kvalitet og gode materialer

Man kan ikke argumentere mod, at vores børn fortjener det bedste. Af den grund vil vi anbefale dig at prioritere højstole, der er fremstillet af gode materialer og uden brugen af uønsket kemi. Dette vil først og fremmest garantere din og dit barns sikkerhed, men det resulterer også i, at du investerer i holdbare højstole frem for nogle højstole, der regelmæssigt skal skiftes ud. Husk også at holde øje med niveauet af sikkerhed, f.eks. om stolen lever op til diverse sikkerhedskrav, så der ikke pludselig sker ulykker i et uopmærksomt øjeblik.

Netop fordi det er så vigtigt at vælge højstole af gode materialer, kan vi ikke pointere nok, hvor godt det er, at du finder inspiration til købet i en test af højstole som vores test. For hvis du netop vælger en af de ovenstående modeller, kan du være sikker på, at højstolen lever op til forventningerne. Vil du vejledes til flere gode højstole? I så fald kan du med fordel læse test af højstole udført af testkilder som Stiftung Warentest, Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön e.l.

Højstolen skal gerne være nem at gøre ren

Det er praktisk talt umuligt at undgå, at en højstol til børn bliver beskidt på et eller andet tidspunkt. Vores børn kan trods alt være vilde i deres bevægelser, og så fører et måltid ofte til, at der er madrester overalt. Af den grund vil vi anbefale dig at prioritere en højstol, der er nem at holde ren. Dette kan f.eks. være ved, at:

 • Den nemt kan gøres ren / tørres af med en fugtig klud
 • Stolens opbygning ikke er udformet sådan, at madrester “gemmer” sig eller er svære at komme til
 • Eksterne dele, såsom pude, sele e.l. kan tåle maskinvask, så du slipper for at stå og vaske dem af i hånden efter hvert måltid

En rengøringsvenlig højstol vil helt overordnet set gøre din hverdag lettere, og så slipper du for en masse bekymringer, hvis først dit barn går amok med skeen under et måltid. Du kan ikke blot regne med, at enhver børnestol er nem at holde ren, så det burde være noget, som du holder fokus på i udvælgelsesprocessen.

Derfor skal højstole til børn have fodstøtte

Står du og overvejer, om du overhoved behøver at vælge en højstol med fodstøtte til dit barn? Så vil vi gerne skynde os at fortælle dig, at fodstøtten er utroligt vigtigt, og at den derfor ikke må “spares væk”. Fodstøtten giver barnet et sted at hvile benene, og garanterer dermed en god blodgennemstrømning. Uden en fodstøtte, vil barnet ikke kunne sidde i sin højstol i særlig lang tid af gangen. Af den grund kan vi kun anbefale dig udelukkende at kigge på højstole med fodstøtte. Denne skal desuden gerne være justerbar, som nævnt i et tidligere afsnit, så den passer, selv når barnet bliver større.

 

FAQ

Hvilken højstol er bedst i test?

Vi har kåret en Stokke Tripp Trapp højstol som værende bedst, da den lever op til alle forventninger. Produktet har bl.a. justerbare dele og en god sikkerhed. Læs mere om produktet her.

Kan man bruge den samme stol i mange år?

Du kan sagtens benytte højstole i flere år, hvis du da vælger en model med justerbare dele. På den måde kan højstolen justeres efter dit barns højde, så der altid bibeholdes en god komfort.

Hvad koster en højstol?

Man kan ikke give én fast pris - det afhænger trods alt af, hvilken højstol du går efter. Du kan sagtens vælge en budgetvenlig model til knap 500 kroner, men det fleste ligger til +1.000 kroner.

Hvordan finder jeg den bedste højstol?

Der findes mange højstole, og derfor anbefaler vi, at du benytter dig af en højstol test som vores, så du kan se, hvilke modeller der er bedst. Find også inspiration hos Stiftung Warentest, Tænk e.l.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×