Kogende Vandhane Test: 5 bedste i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Quooker Flex Inkl. Provaq3
TESTVINDER

Quooker Flex Inkl. Provaq3

Quooker Flex er med sit innovative design, det nyeste skud på stammen af den populære kogende vandhane. Hvis du drømmer om at kunne lave koldt og kogende vand i én og samme hane, så skal…

Quooker Flex Inkl. Provaq3 1
Bedste kogende vandhane

Quooker Flex Inkl. Provaq3

Quooker Fusion Square Inkl Provaq3 4
Alt-i-1 kogende vandhane

Quooker Fusion Square Inkl Provaq3

InSinkErator 3N1 (J-formet) 5
Produkt usp

InSinkErator 3N1 (J-formet)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er stor forskel på folks præferencer og kriterier, når det kommer til køkkenarmaturer. Men der er særligt én særlig trend, der for alvor har vundet indpas på det danske markedet, og det er muligheden for, at lave kogende vand direkte fra hanen, fra eksempelvis en quooker vandhane. Det er naturligvis fordi det er bekvemt, at kunne lave kogende vand på kort tid og direkte fra vandhanen. 

Har du også overvejet at købe en kogende vandhane, så kan du herunder blive meget klogere på, hvordan sådan en fungerer. Selvom prisen for en kogende vandhane er høj, vil bekvemmeligheden i hverdagen være alle pengene værd. Men hvilken kogende vandhane skal du købe, hvad skal du være særligt opmærksom på, og hvad koster sådan en?

Et godt sted at starte er med denne kogende vandhane test. Vi har nemlig sammenlignet 5 udvalgte kogende vandhaner, som på hver sin vis tilbyder forskellige kvaliteter og funktioner. Desuden fortæller vi dig lidt om, hvad en kogende vandhane er samt hvilke fordele og ulemper, der er forbundet med at investere i sådan en. Så hæng på, og bliv meget klogere på, hvorfor en kogende vandhane er den bedste løsning, for lige nétop dig!

Quooker Flex Inkl. Provaq3

Bedste kogende vandhane

Quooker Flex Inkl. Provaq3
Fordele
 • pros-icon.svg Leverer varmt, koldt og kogende vand i én og samme hane
 • pros-icon.svg Fleksibel udtræksslange, der gør det muligt at komme rundt i alle hjørner af vasken
 • pros-icon.svg Er børnesikret med dobbelt tryk-tryk-drej greb
 • pros-icon.svg Tuden har dobbeltvæg, som ikke er varm, når den berøres
 • pros-icon.svg Skifter omgående mellem koldt, varmt og kogende vand
 • pros-icon.svg Vandstrålen med kogende vand er ikke massiv men iltet, hvilket gør at man kan strejfe strålen, uden at brænde sig.
 • pros-icon.svg Er sikker og udgør ikke nogen form for sundhedsrisiko

Detaljeret gennemgang

Quooker Flex er med sit innovative design, det nyeste skud på stammen af den populære kogende vandhane. Hvis du drømmer om at kunne lave koldt og kogende vand i én og samme hane, så skal du prøve denne model, som er en af de absolut bedste på markedet.

Derfor skal du vælge Quooker Flex Inkl Provaq3

Med Quooker Flex får du hurtigt, let og sikkert kogende vand direkte fra din vandhane. Modellen har et nyt og innovativt design, hvor du har mulighed for, at trække tuden 30 cm ud på armaturet, når du f.eks. skal gøre vasken rent eller skylle dine grøntsager. Quooker Flex kommer som et komplet sæt med en Quooker PRO3-VAQ beholder, som sikrer at du altid har 3 liter kogende vand ved hånden. Det gode ved det innovative design er, at beholderen kun bruger for 43 øre i strøm om dagen, i standby forbrug. 

Det kogende vand aktiveres ved et dobbelt-tryk og drej på grebet, hvilket sikrer, at der ikke tændes for det kogende vand ved en fejl. Det smarte ved Flex er, at den omgående skifter mellem koldt, varmt og kogende vand, og derfor skal du altså ikke vente på det kogende vand, hvis du lige har brugt den kolde hane. Denne model kan desuden udvides med en Quooker CUBE, som gør, at du kan få afkølet, filtreret vand med eller uden brus. 

Grohe Red Duo

Høj kvalitet til fair pris

Fordele
 • pros-icon.svg Gode funktioner og attraktivt design
 • pros-icon.svg Armaturet er fremstillet med et patenteret børnesikret greb, der forhindrer risiko for skoldning.
 • pros-icon.svg Den er udstyret med en C-formede tud, der gør det nemt at fylde gryder op
 • pros-icon.svg Tuden har et svingfelt på 180 grader, hvilket giver den ekstra fleksibilitet
 • pros-icon.svg Grohe Red-filteret reducerer tungmetaller og kalkrester i vandet, så du sikrer dig at vandet smager godt og er af god kvalitet.
 • pros-icon.svg Armaturet leverer vand, der er opvarmet til 100°, blot ved at trykke på en knap.

Detaljeret gennemgang

Tap kogende vand på få sekunder direkte fra hanen med et Grohe Red Duo køkkenarmatur – det må da siges at være praktisk? Denne model giver dig, med sit attraktive, minimalistiske og slanke design, en unik mulighed for at spare plads i køkkenet og tilberede perfekte måltider og varme drikke.

Derfor skal du vælge Grohe Red Duo

Ønsker du at tilføje et armatur til din køkkenindretning, som er innovativ, minimalistisk og tidsløs, så skal du vælge Grohe Red Duo. Det flotte og funktionelle Grohe Red Duo armatur leverer vand, der er opvarmet til 100 grader, blot ved at trykke på en knap, hvilket vil sige, at du både får mere tid og plads i køkkenet. 

Funktionen der leverer kogende vand aktiveres ved hjælp af et børnesikret håndtag, og armaturets velkendte C-formede tud, gør det desuden nemt at fylde gryder op samt skylle grøntsager. Modsat andre kedler, der generelt laves af rustfrit stål eller kobber, garanterer Grohe Red Kedler at være fri for metalsmag. Sidst men ikke mindst, har dette armatur en favorabel pris, hvilket gør den værd at kaste penge efter!

InSinkErator 3N1

Bedste til prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Har et elegant og stilrent design
 • pros-icon.svg Fås til en rigtig god pris ift. andre armaturer, som også giver dig kogende vand på bare få sekunder.
 • pros-icon.svg Børnesikring samt tilbagetræksfjeder, der afbryder det kogende vand, når grebet slippes
 • pros-icon.svg Nem og hurtig montering
 • pros-icon.svg Indeholder komplet 3N1 armatursystem med vandhane inkl. filter og tank
 • pros-icon.svg Regulerbar temperatur fra 88⁰ C til 98⁰ C, hvilket er ideelt når du f.eks. skal brygge kaffe.

Detaljeret gennemgang

InSinkErator 3N1 er et køkkenarmatur, der er elegant, simpelt og italiensk i designet, og repræsenterer desuden en god kvalitet – det er derfor en vandhane uden for mange dikkedarer. Kort sagt et armatur, som passer til de fleste hjem. 

Derfor skal du vælge InSinkErator 3N1

Denne vandhane med kogende vand er et oplagt valg, hvis du stiller krav til pris, kvalitet og design. Med sit italienske design, bærer den præg af at have et moderne og stilrene look, som passer perfekt ind i et tidløst køkken. Du får kogende vand med det samme, og derudover er armaturet brugervenlig og nem at anvende. Denne vandhane fås i tre forskellige farver, men fælles for dem er, at de er fremstillet af messing, hvilket sikrer dig, at du får en uovertruffen kvalitet, der kan holde i mange år, når du vælger denne model.

Samtidig har modellen et indbygget filter, der gør, at den renser vandet, samtidig med at du bruger det, hvormed du undgår tungmetaller og kalk. Vandhanen er i modsætning til flere armaturer på markedet let og tilgængelig at montere. 

Quooker Fusion Square Inkl Provaq3

Alt-i-1 kogende vandhane

Quooker Fusion Square Inkl Provaq3
Fordele
 • pros-icon.svg Én vandhane med alt-i-1 kogende vandhane med koldt, varmt og kogende vand i samme vandhane
 • pros-icon.svg Lavt energiforbrug ved standby
 • pros-icon.svg Tilføjet børnesikring til vandhanens kogefunktion i form af dobbelt tryk-dreje-greb.
 • pros-icon.svg Perfekte valg for dig, der vil kombinere moderne, minimalistisk design med funktionalitet.
 • pros-icon.svg Grebet til koldt og varmt vand er adskilt fra grebet til kogende vand.
 • pros-icon.svg Quooker Fusion vandhanen leveres med en Quooker Pro3-Vaq B beholder.

Detaljeret gennemgang

Med denne vandhane med kogende vand fra Quooker, får du en æstetisk og klassisk løsning, der passer ind i de fleste køkkener. Quooker er såvel den største og mest populære producent af vandhaner med kogende vand, og derfor går du ikke helt galt i byen, hvis du vælger denne model. 

Derfor skal du vælge Quooker Fusion Square Inkl Provaq3

Fusion-modellerne, er sammen med Flex (beskrevet ovenfor), de mest populære Quooker vandhaner på markedet. Fusion er en 3-i-1 vandhane, med varmt, koldt og kogende vand i én og samme hane (samt afkølet vand med og uden brus, hvis du tilvælger CUBE køleenheden). 

Du skal vælge Fusion, hvis du ikke ønsker to haner ved vasken, og derudover er det et godt alternativ for dig, der har høje køkken overskabe, og dermed ikke har plads til Flex-modellen, som er en anelse større. Grebet til det varme og kolde vand er adskilt fra grebet til kogende vand og derudover er den – ligesom Flex – yderligere børnesikret med et dobbelt tryk-drej-greb. Quooker Fusion er altså det perfekte valg for dig, der ønsker at kombinere moderne, minimalistisk design med funktionalitet.

InSinkErator 3N1 (J-formet)

Produkt usp

InSinkErator 3N1 (J-formet)
Fordele
 • pros-icon.svg Du kan få kogende vand (98° C) direkte fra dit køkkenarmatur med InSinkErators 3N1-system
 • pros-icon.svg Altid filtreret koldt vand, almindeligt varmt vand og kogende vand lige ved hånden
 • pros-icon.svg Elegant køkkenarmatur med børnesikring samt tilbagetræksfjeder, der afbryder det kogende vand, når grebet slippes
 • pros-icon.svg Det kogende vand løber i en glat stråle, der ikke sprutter
 • pros-icon.svg Indeholder komplet 3N1 armatursystem med vandhane inkl. filter og tank
 • pros-icon.svg Den er nem at installere og montere

Detaljeret gennemgang

Dette geniale og tidsbesparende armatur, kan give dig kogende vand lige så hurtigt, som du kan nå at dreje på håndtaget. Du kan derfor nyde den hurtigste af de hurtige kropper instant-kaffe om morgenen, helt uden besvær! Desuden passer denne vandhane, med sit klassiske look, ind i et hvilket som helst skandinavisk køkken. 

Derfor skal du vælge InSinkErator 3N1 (J-formet)

InSinkErator 3N1 er velegnet, når du skal have instant-kaffe om morgenen, eller hvis du blot ønsker et forspring, når du skal koge pasta og kartofler til aftensmaden. Den giver dig nemlig kogende vand i det øjeblik du drejer på håndtaget. Vandhanen er designet i Italien, og har et enkelt og stilrent look, så du kan give dit køkken et moderne særpræg, som gør hverdagen lettere og sjovere. Den er nem og ligetil at montere, og er desuden børnesikret, så du ikke kommer til at tænde for det kogende vand, uden det er med vilje. 

Kapaciteten i vandbeholderen er på 2,5 liter, hvilket svarer til omkring 100 kopper kogende vand pr. time, hvilket er mere end rigeligt til de flestes behov. Armaturet er fremstillet i messing af en høj kvalitet og du kan vælge mellem i alt tre farver: Krom, rose gold og børstet stål. Uanset hvilken farve du vælger, skinner det stilrene design i gennem.

Guide

Sådan vælger du den bedste kogende vandhane

Hvis du overvejer at købe en vandhane med kogende vand til dit køkken, må vi i den grad slå et slag for, at det er en god investering. Selvom prisen sammenlignet med en almindelig vandhane er høj, vil bekvemmeligheden i din hverdag, være alle pengene værd! Men hvilken kogende vandhane skal du købe? Uanset om du vægter design, sikkerhed, bæredygtighed eller bekvemmelighed højest, vil det være muligt at finde en kogende vandhane på markedet, som passer til dig og dine behov. I mange tilfælde vil du endda kunne finde alle aspekterne du søger i én og samme kogende vandhane.

Et par overvejelser inden du køber en kogende vandhane

For at hjælpe dig lidt på vej, løber vi her fem forskellige funktioner igennem, som er vigtige at have med i dine overvejelser, inden du vælger din kogende vandhane.

Sikkerheden:

Netop sikkerheden er afgørende i valget af den rette kogende vandhane, særligt hvis du har børn i husstanden. Børnelås, kvalitetsstandarder, sikkerhedskrav og vandstråler, der ikke sprudler, er i den forbindelse gode egenskaber at vægte højt, hvis du ønsker den sikreste kogende vandhane. Derudover slipper du for et rodet køkkenbord, som tilfældet ville være, hvis du skulle have en stor og klodset elkedel stående.

Modeller og design:

Kogende vandhaner findes i alle mulige afskygninger fra flere forskellige mærker. Du kan alt efter præference, få stilrene og flot designede kogende vandhaner i alt fra messing, krom, rustfrit stål og sort. En anden praktisk feature er, at du kan få modeller med en fleksibel udtrækningsslange, så du let kan nå vaskens hjørner, hvilket gør det lettere at rengøre samt skylle grøntsager. Et eksempel på en kogende vandhane med udtræk er Flex-varianten fra Quooker, som er en alt-i-en model – altså én vandhane, som forsyner dig med varmt, koldt og kogende vand.

Brugervenlighed:

Kogende vandhaner kan installeres i både nye og gamle køkkener, da diverse modeller oftest passer til det eksisterende hanehul i bordpladen. På de fleste modeller skal du blot trykke ned og dreje samtidig, og så er du ellers klar til at tappe det kogende vand. Den kogende vandhane kan placeres ved siden af dit almindelige blandingsbatteri, så du har en hane til såvel koldt og varmt vand – men det kan faktisk gøres endnu nemmere, hvis du køber en alt-i.én model, hvor du kun har brug for én hane til såvel varmt, koldt og kogende vand.

Vandets friskhed:

Mange tror, at vandet i beholderen bliver gammelt, men det er ikke tilfældet. Vandet opbevares under tryk og bevarer på den måde sit iltindhold, så det forbliver friskt. Vandet gennemløber en proces i fire faser: Frisk koldt vand ledes ind i stålbeholderen, vandet opvarmes i stålbeholderen under tryk til 110 grader og renses gennem vandfilteret, og på vej til hanen afkøles vandet til 100 grader. Vandet er derefter klar til brug!

I forhold til bakterier og vandets friskhed, skal du som køber være opmærksom på, at beholderens vand hos nogle producenter er lige under kogepunktet. Husk derfor altid at undersøge på nettet eller spørge forhandleren, om den kogende hane, som du overvejer at købe, forsyner dig med vand og kogepunktet.

Vælg beholderens kapacitet: 

Det er ikke kun selve vandhanen, som du kan få i forskellige designs og i diverse afskygninger. Også vandbeholderen, der har som funktion at opbevare det kogende vand og er placeret under køkkenvasken, kan fås i mange forskellige modeller. En sådan beholder har typisk en kapacitet mellem 2,5 og 6,5 liter, og i den forbindelse vælger du ikke efter design, men mere efter hjemmets behov (de fleste familier kan sagtens klare sig med en vandbeholder på omkring 3 liter).

Hvilke fordele har vandhaner med kogende vand?

En kogende vandhane kan bidrage til, at du sparer på dit forbrug af vand, da du kan nøjes med at tappe nøjagtig den mængde kogende vand, som du har brug for. I den situation kan du spare meget vand ved at kunne tappe direkte fra din kogende vandhane.

Den mest oplagte fordel ved en vandhane med kogende vand er som allerede nævnt, at den kan levere kogende vand på få sekunder. Dette er et kæmpe plus, hvis du vil spare tid på madlavningen og rengøringen, fordi du ikke skal vente på at din elkedel har kogt færdigt. Den tid du sparer på at lave mad og gøre rent, kan du således bruge på andre ting, som er vigtige for dig. Blandt anvendelsesmulighederne er blandt andet:

 • Få vandet i kog hurtigere end på en kogeø, når der skal koges pasta og kartofler.
 • Skolde spækbrætter, karklude, sutteflasker, m.v.
 • Blanchere grøntsager

Der kan ligeledes være et sikkerhedsmæssigt aspekt i, at du ikke har en elkedel stående på bordet. Elkedlen står løst, hvilket gør, at hvis et barn eller for den sags skyld en voksen skubber til den eller hiver i ledningen, kan det desværre forårsage en skoldningsulykker. Den kogende vandhane fylder ingenting på bordet, og er desuden monteret i selve køkkenvasken, så den ikke kan vælte ned fra bordet. De kogende vandhaner er alle børnesikret med en tryk-drej funktion, og armaturet er desuden godt isoleret, så du kan røre ved hanen straks efter brug, uden at brænde dig.

Hvilke ulemper har kogende vandhaner?

En kogende vandhane kan også være med til at øge energiforbruget, hvis du bruger den til ting, hvor det er unødvendigt –  fx at skylle brugt service og bestik. Du vil modsat kunne opleve et mindre energiforbrug ved at få en kogende vandhane, hvis du er typen, der konsekvent fylder elkedlen helt op, når du blot skal koge vand til en enkelt kop kaffe.

Hvis du bor i et område med meget kalk, kan du risikere, at skulle servicere din kogende vandhane oftere. En kogende vandhane skal i gennemsnit serviceres hvert 3. – 5. år, men det kommer naturligvis an på hvilken model du vælger, og hvor ofte du bruger den. Hårdhedsgraden på dit drikkevand kan derfor være en afgørende faktor for, hvilken model du skal vælge – det er nemlig ikke alle modeller der kan håndtere hårdt vand, da der vil aflejre sig kalk i anlægget. På nogle produkter risikerer du sågar at garantien bortfalder, hvis vandet har en vis hårdhed, og desuden kan du blive nødsaget til at installere et kalkspaltnings- eller ionbytningsanlæg, for at få vandhanen til at fungere optimalt.

Kogende vandhaner kan ligeledes have visse ulemper i forbindelse med at brygge kaffe eller lave te, hvilket skyldes, at det kogende vand lige skal køle en smule, før det kan hældes over såvel kaffebønner og tebreve.

Hvad koster en kogende vandhane i forbrug?

Hvorvidt det er dyrere at bruge en kogende vandhane frem for at opvarme vand på anden vis, afhænger af flere faktorer, herunder hvor meget vand du koger, hvilken type kogende vandhane du investere i samt hvilken opvarmningsmetode vandhanen erstatter. Dette gør naturligvis regnestykket en anelse kompliceret.

Først og fremmest svinger standby-forbruget for de kogende vandhaner meget, hvilket kan være alt mellem 10 til 33 watt. For de mest energibesparende modeller, vil prisen for standby forbruget ligge omkring 200 kr om året. Selvom den kogende vandhane i sig selv er omkostningsfuld, kan den blive en investering for dig på den lange bane. Årsagen hertil er bl.a. at varmespildet ved de kogende vandhaner oftest er mindre end ved andre opvarmningsmetoder. Derudover bidrager kogende vandhaner også til at mindske dit forbrug af vand, fordi du kun bruger, det du behøver – dette er godt for både din økonomi og miljøet!

Quooker Flex Inkl. Provaq3 Grohe Red Duo InSinkErator 3N1 Quooker Fusion Square Inkl Provaq3
InSinkErator 3N1 (J-formet)
Producent Flex Grohe InSinkErator Fusion InSinkErator
Beholder kapacitet 3 liter 3 liter 2,5 liter 3 liter 2,5 liter
Mulighed for at udtrække tuden Ja Nej Nej Nej Nej
Drejevinkel 270 grader 180 grader 360 grader 360 grader 360 grader
Børnesikring Ja Ja Ja Ja Ja

FAQ

Hvilken kogende vandhane er bedst i test?

Quooker Flex Inkl. Provaq3 er med sit innovative design og funktionalitet vores testvinder og absolutte favorit. Drømmer du om at kunne lave koldt og kogende vand i én og samme hane, så skal du prøve denne model, som er en af de førende på markdet.

Hvorfor skal du vælge en kogende vandhane frem for en almindelig?

En kogende vandhane kan bidrage til at du spare på dit forbrug af vand, hvilket desuden mindsker vandspild. Derudover kan du forhindre skoldningsulykker, fordi den er fastmonteret i modsætning til en elkedel. Den største fordel er, at du sparer tid på f.eks. madlavning og rengøring.

Hvad skal du være opmærk på, hvis du køber en kogende vandhane?

Hvis du bor i et område med meget kalk i vandet, kan du risikere, at du oftere skal servicere din kogende vandhane. Nogle produkter kan ende med at koste over 1.000 kr i vedligeholdelse om året, mens andre koster få hundrede hhv. hvert 3. til 5. år.

Er det dyrere at bruge en kogende vandhane frem for en elkedel?

Om det er dyrere at investere i en kogende vandhane frem for at opvarme vandet på anden vis afhænger af, hvor meget vand du koger, hvilken type kogende vandhane du investerer i, og hvilken opvarmningsmetode vandhanen erstatter.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×