Poseløs Støvsuger Test: 5 bedste i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

BISSELL SmartClean Pet 2
Den bedste poseløse støvsuger til bil

BISSELL SmartClean Pet

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip 3
Den bedste miljøvenlige poseløse støvsuger

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

BOSCH BGS7SIL64M Poseløs 4
Den bedste støjsvage støvsuger

BOSCH BGS7SIL64M Poseløs

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En poseløs støvsuger er ideel for enhver, der ønsker at komme snavs og støv til livs i hjemmet og ønsker, at spare både miljøet og egen pengepung for støvsugerposer. I denne poseløse støvsuger test, kan du læse om 5 af de bedste poseløse støvsugere, der findes på markedet. Alle støvsugerne er udstyrede med forskellige elementer, såsom teleskoprør, specialiserede mundstykker eller sugeeffekt regulering, der øger brugervenligheden og rengøringseffektiviteten. I en poseløs støvsuger test som denne, lægges der vægt på, at finde det bedste støvsuger tilbud til dig, der ønsker den bedste maskine til den pris, der matcher dit budget.

I denne test er Miele Blizzard CX1 kåret som testvinder, da modellen både er udstyret med en ekstremt effektiv rengøringsteknologi samt en beholder og ledning, der giver stor bevægelsesfrihed, og dertil er støvsugeren designet til at være både nem at vedligeholde og benytte. Denne model er derfor meget brugervenlig og meget virksom til at rengøre ethvert hjem.

Miele Blizzard CX1

Den bedste poseløse støvsuger

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv rengøringsevne vha. Vortex-teknologi
 • pros-icon.svg Regulering af sugeeffekt på griberøret for større fleksibilitet
 • pros-icon.svg Skånsom til sarte, hårde gulve
 • pros-icon.svg Automatisk selvrengøringsfunktion sikrer nem vedligholdelse

Detaljeret gennemgang

Denne poseløse støvsuger fra Miele er en yderst effektiv model med en kraftig motor, en høj rengøringsevne og høj brugervenlighed. Støvsugeren er udstyret med en stor beholder til snavs og støv samt en ledning, der giver en stor arbejdsradius, så du nemt kan komme rundt i hjemmet.

Derfor skal du vælge en Miele Blizzard CX1 poseløs støvsuger

En Miele Blizzard CX1 poseløs støvsuger er udstyret med Vortex-teknologi, som generer en gennemstrømningshastighed på 100 km/t, hvilket giver støvsugeren helt enestående støvopsamlingsegenskaber. Grove partikler og fint støv separeres i henholdsvis en transparent støvbeholder samt en beholder udstyret med et finstøvsfilter, hvilket betyder, at maskinen kan tømmes meget hygiejnisk med et minimum af ophvirvlet støv. 

Støvsugeren er nem og bekvemmelig at bruge med sugereguleringen på griberøret samt en arbejdsradius på 11 meter, hvilket gør maskinen velegnet til de fleste hjem idet, at man slipper for at flytte støvsugeren rundt i hjemmet. Der medfølger desuden tre mundstykker, så du kan tilpasse støvsugeren dit hjem og dine rengøringsvaner. Du kan nemt og hurtigt rengøre både møbler og ruger, da to af mundstykkerne er specielt designet til netop dette. Hertil er det sidste mundstykke designet til støvsugning af parketgulv, hvis du har dette i dit hjem.

Den automatiske selvrengøringsfunktion gør arbejdet nemt for dig, da du ikke skal tænke over rengøring af støvsugeren. Det klarer den selv, da den er udstyret med innovative sensorer, som måler luftgennemstrømningen, og så aktiverer den selvrengøringsfunktionen efter behov. 

Produktdetaljer:

 • Vægt: 8,61 kg
 • Lydniveau: 76 dB (A)
 • Effekt: 890 watt
 • Beholderkapacitet: 2 liter
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • HEPA filter: Ja

BISSELL SmartClean Pet

Den bedste poseløse støvsuger til bil

BISSELL SmartClean Pet
Fordele
 • pros-icon.svg Automatisk genkendelse af gulvtyper med SmartClean sensor
 • pros-icon.svg Effektiv støvsugning til både støv, snavs og hår uden sammenfiltring
 • pros-icon.svg Nem og håndterbar til rengøring af bil
 • pros-icon.svg Hygiejnisk tømningssystem

Detaljeret gennemgang

De fleste af os har prøvet at støvsuge med støvsugere, hvor både støvpartikler, fnuller og især dyrehår og lange hår fra familiemedlemmerne eller en selv samler sig i børsten i mundstykket for enden af teleskoprøret. En Bissel SmartClean Pet poseløs støvsuger er et rigtig godt valg, hvis du fremover vil være kvit med netop denne frustration.

Derfor skal du vælge en BISSELL SmartClean Pet poseløs støvsuger

Har du et hjem med mange forskellige gulvtyper og måske også et par gulvtæpper, vil en Bissel poseløs støvsuger hurtigt kunne gøre rengøringen nemmere for dig ved hjælp af det helt nye SmartClean system, hvor sensorer automatisk registrerer gulvtyperne, man rengører, og justerer sugestyrken for optimal støvsugning både på hårdt gulv såvel som tæpper. Mundstykket kan foruden registrering af gulvtyper også sørge for, at støvsuge hår op uden sammenfiltring på grund af den motoriserede børsterulle. Har du en bil, kan du med lethed montere mundstykket på håndtaget frem for teleskoprøret, således du nemt og hurtigt kan støvsuge sæder og måtter i bilen.

Modellen er udstyret med det patenterede MultiCyclonic Spooling system, der giver denne poseløse maskine en kraftig sugeeffekt for effektiv rengøring. Dette system går rigtig godt hånd i hånd med mundstykket, der er beregnet til at støvsuge hår op uden sammenfiltring, da man er sikret, at sugeeffekten også er kraftig nok til at opsamle selv genstridige hår. Endvidere sørger dette Multi Cyclonic Spooling system for en nem og hygiejnisk tømning, hvor man nemt og enkelt bare kan tømme beholderen ned i skraldespanden.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 9,8 kg
 • Lydniveau: 79 dB (A)
 • Effekt: 770 watt
 • Beholderkapacitet: 1 liter
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • HEPA filter: Nej

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

Den bedste miljøvenlige poseløse støvsuger

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv ydeevne og avanceret filtrering med PureFlow system
 • pros-icon.svg Udstyret med et FlowMotion kombimundstykke for nem og bekvemmelig håndtering
 • pros-icon.svg Fremragende til rengøring af hårde gulve
 • pros-icon.svg Bæredygtigt design – fremstillet af 60% genbrugsmateriale

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en poseløs støvsuger, der både giver ren luft, et rent hjem og en ren samvittighed, er denne Electrolux PureC9 Green Ergo Grip modellen for dig. Støvsugeren er fremstillet i et bæredygtigt design og udstyret med det avancerede og effektive PureFlow system, der giver en høj rengøringsevne.

Derfor skal du vælge en ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip

ELECTROLUX PureC9 Green Ergo Grip er udstyret med et fuldt forseglet PureFlow system, der giver suveræn ydeevne samt avanceret filtrering. Dette sikrer, at der kun sendes ren luft tilbage i dit hjem. Har man et ønske om høj bevægelsesfrihed, er støvsugeren fra Electrolux, den model, der har den største arbejdsradius på hele 12 meter.

Modellens kvalitets 3i1 FlowMotion kombimundstykke gør den perfekt til hurtig og ubesværet rengøring af alle typer overflader. Hertil følger der et specielt hårdtgulvsmundstykke med som ekstra tilbehør, der gør maskinen ideel til rengøring af hårde gulve. Dette er både fordi mundstykket er skånsomt samt giver optimal støvopsamling på denne type gulve. Støvsugeren er desuden udstyret med bløde gummihjul, der er lige så skånsomme på sarte, som hårde gulve.

Endvidere er denne bæredygtige model fra Electrolux fremstillet i genbrugsplast, og selve indpakningen er af 100% genbrugsmateriale. Ønsker du et endnu grønnere alternativ end en almindelig støvsuger samt en normal poseløs støvsuger, er denne model ideel for dig.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 7,5 kg
 • Lydniveau: 72 dB (A)
 • Effekt: 650 watt
 • Beholderkapacitet: 1,6 liter
 • Arbejdsradius: 12 meter
 • HEPA filter: Nej

BOSCH BGS7SIL64M Poseløs

Den bedste støjsvage støvsuger

BOSCH BGS7SIL64M Poseløs
Fordele
 • pros-icon.svg Minimalt lydniveau med SilenceSound system
 • pros-icon.svg Effektiv ydelse med lavt energiforbrug
 • pros-icon.svg Automatisk sugestyrke med ComforSensor
 • pros-icon.svg SelfClean system for nem, hygiejnisk vedligeholdelse

Detaljeret gennemgang

Denne Bosch poseløse støvsugere er det ideelle valg for dig, der ønsker en effektiv, men støjsvag støvsuger med et lavt energiforbrug. Støvsugeren er udstyret med automatisk justering af sugestyrke, SelfClean system, stor beholderkapacitet og stor arbejdsradius for høj komfort og brugervenlighed.

Derfor skal du vælge en BOSCH BGS7SIL64M poseløs støvsuger

Ved at investere i denne poseløse støvsuger fra Bosch, er du sikker på, at du får en støvsuger med høj komfort, lavt energiniveau og ekstrem lavt støjniveau. Det innovative SilenceSound system sørger for optimeret luftgennemstrømning og ekstremt lavt støjniveau på kun 64 dB (A) som i modsætning til andre modeller kun er 4 dB (A) over lydniveauet for en normal samtale, der ligger på 60 dB (A).

For at opnå effektiv rengøringsevne er modellen udstyret med QuattroPower system, der udover at levere maksimal ydelse også sikrer et lavt energiniveau, der hertil bliver præstationsovervåget kontinuerligt ved hjælp af et SensorControl system.

Komforten og brugervenligheden er i højsæde på denne model fra Bosch. Udover at være udstyret med systemer, der sikrer maksimal ydelse og minimalt lydniveau, leveres modellen også med ComforSensor, der automatisk regulerer sugestyrken. Dette sikrer, at du nemt og bekvemt kan bruge din støvsuger på alle typer af gulve og overflader uden afbrydelse. Dertil er den store beholderkapacitet på hele 3 liter, således du ikke behøver tømme beholderen hele tiden, selv hvis du har et stort hjem. 

Med den 11 meter lange ledning er bevægelsesfriheden stor, og denne model lige så velegnet til de fleste hjem. Sidst, men ikke mindst, er vedligeholdelsen med et lifetime filter samt et SelfClean system gjort yderst komfortabel, da maskinen selv klarer rengøringen efter behov.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 9,29 kg
 • Lydniveau: 64 dB (A)
 • Effekt: 800 watt
 • Beholderkapacitet: 3 liter
 • Arbejdsradius: 11 meter
 • HEPA filter: Ja

PHILIPS FC9556/09

Den bedste støvsuger til dyrehår

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv rengøringsevne med PowerCyclone 7 design
 • pros-icon.svg Turbomundstykke til dyrehår
 • pros-icon.svg Udstyret med mundstykker til enhver overflade
 • pros-icon.svg Let og brugervenlig

Detaljeret gennemgang

De fleste dyreejere kan nikke genkendende til, at dyr i hjemmet er lig med ekstra skidt og snavs samt dyrehår alle vegne. Denne poseløse støvsuger fra Philips kan blive enhver dyreejers redning, da den er udstyret med et turbomundstykke specielt designet til netop genstridige dyrehår.

Derfor skal du vælge en PHILIPS FC9556/09 poseløs støvsuger

Ønsker man en støvsuger, der både rengører effektivt og kan tilpasses mange overflader, går man absolut ikke galt i byen med denne poseløse støvsuger fra Philips. Modellens aerodynamiske design af PowerCyclone 7 sikrer en enestående ydeevne og en effektiv rengøring af diverse overflader med de dertilhørende mundstykker.

Denne støvsuger er ideel for dig, der har dyr i hjemmet, og som er træt af ikke at føle, at du kan komme dyrehårene til livs, især på tæpper og møbler. Turbomundstykket til dyrehår, som følger med i købet af denne poseløse støvsuger, kan nemlig hjælpe dig til at blive kvit med de genstridige dyrehår. Foruden dette mundstykke er denne model fra Phillips også udstyret med et allergifilter, hvilket betyder, at både støv, snavs og dyrehår bliver inde i støvsugeren, og kun ren luft bliver tilbageført i dit hjem.

En Philips FC9556/09 er også ideel for dig, der har mange forskellige overflader, da støvsugeren er udstyret med hele 5 mundstykker: Et turbomundstykke til dyrehår, et mundstykke til rengøring af møbler og et til hårde gulve samt et sprækkemundstykke til de steder, der kan være svære at nå. Det sidste mundstykke er et TriActive+ mundstykke, der udfører rengøring på især tæpper og møbler særlig effektivt ved at fjerne støv i dybden. Endvidere har støvsugeren ligeledes en styrekontrolfunktion, så man kan justere sugeeffekten alt efter, hvilken type overflade man støvsuger.

Selvom arbejdsradiusen på 9 meter sørger for, at støvsugeren er velegnet til de fleste hjem uden, at man behøver at flytte rundt på den hele tiden, kan man sagtens have et ønske om en let og håndterbar støvsuger. Denne poseløse model fra Philips er den letteste af de poseløse støvsugere i denne test, hvilket gør den let at flytte rundt på. Dette kan især være ideelt i et hjem med flere niveauer.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 4,5 kg
 • Lydniveau: 76 dB (A)
 • Effekt: 650 watt
 • Beholderkapacitet: 1,5 liter
 • Arbejdsradius: 9 meter

Guide

De forskellige typer af støvsugere på markedet

Der findes efterhånden en del forskellige typer støvsugere på markedet, der passer til mange forskellige behov. Det er vigtigt at gå efter en støvsuger, der passer specifikt til de behov, der er i dit hjem. Der findes efterhånden noget til enhver smag, hvad enten man ønsker en smart moderne støvsuger, en effektiv støvsuger til et hjem dyr eller en støvsuger, der ikke støjer. Herunder kan du læse en kort forklaring af de overordnet typer, der findes på markedet.

Almindelig støvsuger

En almindelig støvsuger ved de fleste, hvordan fungerer. Denne traditionelle støvsuger findes i mange farver, størrelser og med forskellige teknologier og specifikationer. Maskinerne er oftest simple i udtryk og opbygning og fungerer ved, at man tilslutter støvsugeren via en ledning og suger snavs og støvpartikler op i den tilhørende støvsugerpose. Poserne skal skiftes med jævne mellemrum, når de bliver fyldte. Hertil kan det være en fordel at skifte poserne lidt inden, da sugeevnen ofte bliver påvirket jo mere skidt og snavs, støvsugeren har suget op. Læs vores store støvsuger test, hvis du ønsker at vide mere om, hvilken traditionel støvsuger, der er bedst i test, og hvilken model der kunne passe til dine behov, hvis en almindelig støvsuger passer bedre ind i dit hjem.

Poseløs støvsuger

En poseløs støvsuger er som navnet hentyder til; en støvsuger uden støvsugerposer. De har i mange tilfælde samme opbygning som en traditionel støvsuger, men adskiller sig dog ved, at være udstyret med en genbrugelig beholder, der kan tømmes direkte i skraldespanden. På den måde skåner man både miljøet samt pengepungen for støvsugerposer. En ekstra fordel ved denne type støvsuger er også, at sugeeffekten ikke mindskes i takt med, at beholderen fyldes op med støvpartikler og snavs, som ofte ses ved brug af en almindelig støvsuger, hvilket betyder, at rengøringsevnen derved forbliver den samme.

Robotstøvsuger

Robotstøvsugere er delvist betjeningsfrie og kan rengøre hjemmet, mens man selv foretager sig noget andet. Dette er genialt i en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at svinge støvsugeren. Disse støvsugere kan støvsuge gulvet i hjemmet, men fjerner ikke støv fra paneler eller møbler, og de kan desuden sommetider have vanskeligheder ved fx dørkarme/fodpaneler eller hvis der er noget, der står i vejen. Derfor er det ofte nødvendigt at eje en anden type støvsuger også for at komme ind i kroge og få rengjort på de overflader, som robotstøvsugeren ikke kan komme til. Lyder en robotstøvsuger som noget for dig, kan du læse mere om maskinerne samt finde frem til, hvilken ville være bedst til dit hjem i vores robotstøvsuger test.

Håndholdt støvsuger

Håndholdte støvsugere findes både som ledningsfri stangstøvsugere, som kan benyttes til at rengøre hele hjemmet eller som små håndholdte støvsugere til små områder i hjemmet. Disse er som oftest også poseløse modeller med en beholder, der kan tømmes indimellem. Ønsker man en håndholdt støvsuger, skal man være opmærksom på, at effektiviteten ikke altid er på lige fod med andre modeller. Disse er dog oftest rigtig gode til nem og hurtig rengøring. En håndholdt støvsuger kan sagtens være det helt rigtige for de behov, der er i dit hjem. Læs mere om denne type af støvsugere med forskellige funktioner i vores test af håndholdte støvsugere.

Anden nyttig viden i denne poseløse støvsuger test

Som før nævnt, kan det være svært at finde rundt i junglen af typer af støvsugere samt de mange forskellige modeller, når man ønsker at købe ny støvsuger. I denne test af de bedste poseløse støvsugere, har du mulighed for at finde frem til den bedste poseløse støvsuger, der passer til dine behov. I testen er du blevet guidet og har fået viden om de bedste modeller på markedet. Herunder kan du læse om, hvordan du finder frem til helt rette type, der matcher dine behov.

Gode råd til valg af støvsuger

Overvej hvilken type støvsuger, der passer til dig

Ovenfor kan du læse om, hvilke typer af støvsugere, der findes på markedet og herved blive guidet til, hvilken type, der passer til dig. Overvej hvilke behov der findes i hverdagen i dit hjem.

Gå efter en model, der passer til niveau, størrelsen og overfladerne i dit hjem

Når du skal vælge støvsuger, kan du med fordel inddrage størrelsen af dit hjem samt have i mente, hvis du har flere niveauer i hjemmet. Størrelse, vægt og bevægelsesfrihed kan nemlig variere alt efter, hvilken type og model du har udkig på. Har man et stort hus i ét plan, kan det være meget bekvemmeligt med en lang ledning og stor arbejdsradius, således man ikke skal flytte rundt på støvsugeren hele tiden. Har man i stedet et flerplanshus kan det være ideelt at prioritere en mindre støvsuger, der er lettere at bære op og ned ad trapper frem for en stor bevægelsesfrihed.

Det er også vigtigt at huske på, hvilke typer af overflader, du har at rengøre i dit hjem, når du tager dit valg af støvsuger. Har du brug for en kraftig motor, der kan rengøre effektivt, eller har du måske et hårdt gulv, der har brug for et skånsomt mundstykke, måske har du dyr i hjemmet og skal derfor bruge en maskine eller tilbehør, der kan hjælpe dig med at komme dyrehårene til livs. Lige gyldigt hvilket behov du har, er det vigtigt, at du har disse overflader med i dine overvejelser, så du ikke ender med en støvsuger, der ikke fungerer til at rengøre efter dine behov.

Overvej hvor meget støjniveauet betyder

Hvis du ønsker en støvsuger, der ikke støjer for meget, kan det være en god idé at tjekke støjniveauet, således man ikke bliver generet af dette i sin dagligdag, når hjemmet skal rengøres. En støvsuger med lavt støjniveau kan være at foretrække, hvis man fx bor i lejlighed, hvis man er lydfølsom eller har børn, man ikke vil genere, mens de sover. Hvis man ønsker en så lydsvag støvsuger som muligt, kan man med fordel gå efter en model tættest på 60 dB (A), som er lydniveauet for en normal samtale.

Gå efter en støvsuger med specifikationer til dyrehår, hvis du har dyr i hjemmet

Hvis du har dyr i hjemmet kan det være en kæmpe fordel at fokusere på dette i valget af din nye støvsuger. Det er nemlig ikke altid nok at vælge en effektiv støvsuger for at komme dyrehårene til livs. De fleste dyreejere kan nikke genkendende til, at det kan føles som om, der stadig er hår alle vegne, selvom man lige har støvsuget. Flere støvsugere er lavet specielt til at være effektive til, hvis man har dyr i hjemmet, og der findes mange forskellige mundstykker, der kan være helt essentielle for at man kan komme hårene til livs.

Hold øje med omkostningerne efter køb

Man kan godt få sat sig selv i en rigtig kedelig situation, hvis man får købt sig en billig støvsuger, som efterfølgende koster det hvide ud af øjnene at vedligeholde og tilkøbe udstyr til i form af støvsugerposer eller filtre, der skal skiftes. Vi vil derfor råde dig til at tjekke op på disse parametre, inden du vælger en billigere model frem for en anden dyrere model.

Gode råd til støvsugning og mindskning af støv i hjemmet

De fleste tænker måske “Kan man støvsuge sit hjem forkert?”. Og nej, du kan som sådan ikke støvsuge dit hjem forkert, men du kan til enhver tid optimere din støvsugning, således du er sikret følelsen af et rent hjem efter hver rengøring. Herunder kan du læse både om råd til at effektivisere dine støvsugningsteknikker samt hvilke tiltag, du kan foretage dig for at mindske støv i hjemmet.

Optimering af støvsugningsteknikker

 • Støvsug samme sted flere gange, gerne i forskellige retninger i og et roligt tempo. For bedst muligt resultat er det en fordel at benytte denne teknik, da man somme tider kan få skubbet til større partikler, så de ikke bliver suget op. Det er især ideelt at benytte netop denne teknik på tæpper og møbler, da støvsugeren derved får bedre mulighed for at få støvsuget i dybden.
 • Støvsug karme, lister, møbler, afkroge og lejlighedsvis bunden i dine skabe. Det tager lidt længere til, at få støvsuget absolut alle vegne i hjemmet, men til gengæld mindsker du risikoen for, at støv, der samler sig netop disse steder, får forvildet sig rundt og igen får hjemmet til at se beskidt ud. Det er for mange et overset sted, men tøj mm. støver mere, end man regner med, og det betaler sig at sørge for at få taget støvet, der samler sig i bunden af især tøjskabe, da det ellers vil hvirvle ud hver gang, du hiver et nyt stykke tøj ud af skabet.
 • Skift din støvsugerpose eller tøm beholderen på dine poseløse støvsuger med jævne mellemrum. Mange poseløse støvsugere er udstyret med en transparent beholder, således det let ses, når beholderen trænger til at blive tømt. Dette er dog yderst sjældent tilfældet ved en traditionel støvsuger, og her kan det især være vigtigt at huske at skifte støvsugerposen, således sugeeffekten ikke forringes i takt med opfyldningen af posen.
 • Flyt eller løft dine møbler, planter, kurve mm. således du får rengjort under dem også. Der samler sig især støv og snavs under sofaer, senge og spiseborde, men der hvirvler sig lige så en masse partikler ind under reoler, kommoder, og hvad man ellers har stående, hvorfor det vil være en rigtig god idé at gøre det til en vane at huske disse steder hver gang, man har sin støvsuger fremme.
 • Benyt dig af de medfølgende mundstykker tilhørende din støvsuger. Næsten alle støvere har medfølgende mundstykker beregnet til at gøre forskellige overflader rene. Det betaler sig at benytte disse, da de er specialdesignet til netop at gøre disse rene, så man er sikret et helt rent resultat.

Bliv kvit med støvet i hjemmet

 • Opbevar så vidt muligt dine genstande i lukkede beholdere, skabe eller skuffer. Både tøj og andre genstande samler støv til sig, og har man tøj hængende eller åbne kasser med diverse småting i, vil dette samle en masse støv til sig, som hvirvler rundt hver gang, du skal bruge noget derfra. Sørg derfor for at opbevarer tøj i lukkede skabe eller skuffer og at opbevarer småting i beholdere med dertilhørende låg.
 • Minimér antallet af genstande af stof. Tæpper, puder og plaids er dejlige og hyggelige, men de samler også ekstremt meget støv til sig. Behold kun dine yndlings for at undgå ekstreme støvsamlere.
 • Undgå for mange nipsting. Ting som kun er til pynt, de såkaldte nipsting, står ofte bare og samler støv, og det er ikke altid, man har lyst til at løfte og flytte disse, når der støves af. Det er derfor en fordel at sørge for ikke at have for mange, således det bliver overskueligt i forbindelse med rengøringen.
 • Støv ofte af, gerne hver gang inden du støvsuger. Det er en stor fordel at få støvet af ofte og dertil at sørge for at få støvet af inden, man tager sin støvsuger frem. Det gør, at støvpartiklerne ikke efterfølgende får lov til at hvirvle rundt i rummene og gøre gulv, møbler mm. tilstøvet igen.
 • Invester i en støvsuger efter behovet i din husstand. Det er vigtigt at overveje og erkende de behov, man har i hjemmet for at opnå den bedste rengøring. Sørg for at støvsugeren passer til, hvis I har mange forskellige gulvtyper, dyr i hjemmet eller har et hjem i flere niveauer.
 • Vælg en støvsuger med et filter, der sørger for, at støvet ikke bliver sendt tilbage i hjemmet under rengøringen, fx et allergifilter eller et HEPA-filter, der effektivt opsamler støvpartikler og sikrer, at det kun er ren luft, der sendes tilbage.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×