Skægtrimmer test – Se de 9 bedste skægtrimmere i test 2022

Læs vores skægtrimmer test og se årets 10 bedste skægtrimmere. Vi har gjort arbejdet for dig og samlet de 10 bedste skægtrimmere på markedet lige nu, så du kan læne dig tilbage og tage et velinformeret valg.

Philips Series 5000 BT5515

Få en millimeterpræcis trimning i et enkelt strøg og fuld kontrol over din skægvækst med denne skægtrimmer med opsamler fra Philips. Dens smarte lift & trim-system sørger for at løfte hvert eneste hårstrå til den optimale snitposition. Perfekt til hjemmebrug eller til at tage med dig! Brugervenlig Philips-trimmeren egner sig til korte og lange hår. Med den korte trimmerkam kan du trimme hårstrå helt ned til 0,4 mm. Den lange trimmerkam klarer en længde fra 10 millimeter og helt op til 20 millimeter! Takket være...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Wella Contura

1.194,95 kr.
Made4men.dk Tjek prisen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Kira

Uanset om du leder efter en all-round-trimmer eller en trimmer kun til skæg, så skal en funktionel skægtrimmer give dig helt skarpe kanter og trimme dit skæg, så det står snorlige uden at nive i huden! Og endnu bedre er det, hvis den ligger godt i hånden, så barberingen bliver let, bekvem og hurtig.

Alt det og meget mere kan du læse om i vores aldeles informative købsguide, hvor vi kigger på selvslibende blade, våd og tør barbering, indstillinger til forskellige længder og hvilken teknologi løfter hårene, så snittet bliver helt perfekt.

Du kan også vælge at gå direkte videre til vores praktiske sammenligningstabel lige her, hvor du får et godt overblik over de 10 trimmere i vores skægtrimmer test.

Det mener vores produkteksperter

Få en millimeterpræcis trimning i et enkelt strøg og fuld kontrol over din skægvækst med denne skægtrimmer med opsamler fra Philips. Dens smarte lift & trim-system sørger for at løfte hvert eneste hårstrå til den optimale snitposition. Perfekt til hjemmebrug eller til at tage med dig!

Brugervenlig

Philips-trimmeren egner sig til korte og lange hår. Med den korte trimmerkam kan du trimme hårstrå helt ned til 0,4 mm. Den lange trimmerkam klarer en længde fra 10 millimeter og helt op til 20 millimeter! Takket være det innovative lift & trim-system, løfter trimmeren hårstråene, så de er i den helt optimale snitposition. Du kan vælge mellem 40 forskellige længdeindstillinger, hvilket giver dig en yderst præcis barbering. Drej på det lille hjul foran på trimmeren for at vælge den ønskede trimmelængde.

Praktisk

På en fuld opladning kan all-round-skægtrimmeren arbejde i op til 90 minutter, så du ikke behøver være bange for at løbe tør for batteri. Desuden lader den op på kun 60 minutter. Har du brug for ekstra tid, kan du også bruge lynopladningsfunktionen, der på 5 minutter giver dig ekstra driftstid. Du behøver hverken udskifte bladene eller smøre dem med olie, da trimmeren har selvslibende og skarpe klinger. Ved brug børstes de mod hinanden, hvorved de slibes. På selve trimmeren er der en batteriindikator, så du ved, hvornår det er tid til at lade op. Den kan desuden bruges både med og uden ledning, hvilket giver dig ekstra fleksibilitet. Efter endt brug skyller du den blot under vandhanen for at rengøre den. Nemt og bekvemt!

Tilbehør

Der medfølger en praktisk lille etui, så du uden problemer kan tage trimmeren med dig. Du får også en opladeholder, der gør det nemt at lade trimmeren op. Har du langt skæg? Ikke noget problem! Du får nemlig også en kam til langt skæg.

Specifikationer:

 • Driftstid: 90 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 40 indstillinger
 • Batteritype: Li-lon
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Selvslibende blade
 • plus-circle.svg Lift & Trim-system
 • plus-circle.svg Nem vedligeholdelse
 • plus-circle.svg Kan anvendes med eller uden ledning
 • plus-circle.svg Minimal rengøring: indbygget sugefunktion opfanger 90 % af hårstråene
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke egnet til vådbarbering
 • minus-circle.svg Lille beholder til klippede hårstrå

Det mener vores produkteksperter

Har du brug for en præcis, hurtig og effektiv trimmer til hverdagsbrug, så er denne Braun-trimmer med sit brede trimmerområde et oplagt valg.

Praktisk

Sammenlignet med tidligere trimmere fra Braun har denne trådløse og billige skægtrimmer et større og brede klippeområde, der fanger flere hår på én gang. Det gør, at du i et enkelt strøg får trimmet alle hår. Du kan vælge mellem 3 præcisionsindstillinger, så du får præcis den barbering, du ønsker. Derudover kan du vælge mellem hele 39 længdeindstillinger. Og du kan derfor bruge trimmeren til både kort og længere hår. Den kan nemlig klippe hår så korte som helt ned til 0,5 mm og lange hår helt op til 20 mm. Knivene er skarpe og langtidsholdbare, så du kan bruge trimmeren i mange år frem.

Lang driftstid og holdbarhed

Efter endt brug sætter du bare trimmeren til at oplade ved brug af den smarte plugoplader, som blot skal sættes i stikket. Du kan altså lade trimmeren op lige, hvor du har lyst. Den er udstyret med et særlig holdbart NiHM-batteri, der er kendt for sin lange holdbarhed. Du kan altså problemfrit genoplade din trimmer mange gange uden at være bange for, det slider på batteriet. Opladningstiden er en anelse lang og tager omkring 8 timer, men du får også en lang driftstid på 80 minutter, så du sagtens kan trimme hele dit skæg og mere til.

Tilbehør

Der medfølger en praktisk lille rengøringsbørste, som du lige hurtigt kan børste små afklippede hårstrå væk med. Selve trimmerhovedet kan for nemhedens skyld skylles under rindende vand, så du slipper af med alle små hår. De to præcisionskamme medfølger selvsagt også. Trimmeren bruges desuden uden ledning, hvilket giver dig masser af bevægelsesfrihed og fleksibilitet til at barbere dig præcis der, hvor det passer dig bedst.

Specifikationer:

 • Driftstid: 80 minutter
 • Opladningstid: 480 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 39 indstillinger
 • Batteritype: NiHM-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 39 højdeindstillinger
 • plus-circle.svg Opladningsindikator
 • plus-circle.svg Kan bruges uden ledning
 • plus-circle.svg Egnet til glatbarbering
 • plus-circle.svg Genopladeligt batteri
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke egnet til vådbarbering
 • minus-circle.svg Lang opladningstid på 8 timer

Det mener vores produkteksperter

En trådløs og professionel skægtrimmer til dig, der gerne vil kunne bruge den til både skæg og kropsbehåring samt lave detaljerede konturer i håret. En professionel trimmer til derhjemme!

Praktisk

Denne Wella-skægtrimmer har en klippebredde på 25 millimeter, hvilket giver dig en mere detaljeret og præcis barbering til både sparsom og kraftig hårvækst. Bladene er fremstillet i holdbart rustfrit stål. Et ergonomisk design, som ligger godt i hånden, og du har derfor hele tiden fuld kontrol over trimmerens bevægelser hen over det givne område. Desuden vejer trimmeren med sin kraftige motor kun små 110 gram, og du undgår derfor at blive træt i armen eller få ondt i håndleddet, når du bruger den. Den har et lavt lydniveau på 60 decibel, så du ikke kommer til at forstyrre andre i hjemmet. Den har en samlet driftstid på hele 120 minutter, mens den lader fuldt op på kun 80 minutter.

Mange muligheder

Takket være trimmerens forbedrede touch-teknologi egner den sig til at barbere forskellige områder. Du kan altså både trimme hårene i nakken, lave snorlige bakkenbarter og selvfølgelig også dit skæg. Du kan dog også lave lave detaljerede konturer i håret, som var du hos frisøren! Bruger du trimmeren uden afstandsstykket kan du barbere hårstrå helt ned til 0,1 mm. Når du sætter afstandsstykket på, kan du justere klippelængden fra 3 til 6 mm, hvilket er perfekt til barbering og trimning af dit skæg.

Tilbehør

Afstandskammen følger naturligvis med. Du får desuden også et praktisk ladestation med indbygget LED-display. Der medfølger ydermere en praktisk lille rensebørste, så du i en håndevending kan børste trimmeren fri for hår. Som ekstra bonus får du ud over instruktionsmanualen også en flaske med lækker olie til at pleje trimmeren! Den ultimative skægtrimmer til en tæt barbering og til at trimme skægget på en professionel måde!

Specifikationer:

 • Driftstid: 120 minutter
 • Opladningstid: 80 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 5 indstillinger
 • Batteritype: NiHM-batterier
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Lav minimumslængde på 0,1 mm
 • plus-circle.svg Medfølgende rensebørste
 • plus-circle.svg Hurtig og nem udskiftning af forskellige tilbehør
 • plus-circle.svg Kraftig motor
 • plus-circle.svg Blade i rustfrit stål
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ingen opladningsindikator

Det mener vores produkteksperter

Philips OneBlade giver dig en skånsom barbering, der ikke går for tæt på huden, så den bliver beskadiget. Dens revolutionerende OneBlade-teknologi er designet specielt til ansigtet, men egner sig til alle hårlængder. Den er forsynet med et særlig hurtigkørende skær, der bevæger sig 12.000 gange i minuttet, hvilket giver en særlig effektiv barbering selv på længere hårstrå. Den følger ansigtets konturer, og det dobbeltsidede skær er ideelt til at skabe en detaljeret barbering og skabe konturer. Den sørger desuden for, at linjer bliver optrukket helt skarpe, da skæret kan bevæge sig i alle retninger.

5-i-1-kammen er justerbar, så du kan indstille den til den ønskede hårlængde. Takket være den praktiske hudkappe beskytter den de steder på kroppen, som er særligt følsomme. En særlig egenskab er dog, at du kan bruge trimmeren både til vådbarbering og til at klare barberingen under bruseren. Og du har ikke engang behov for at bruge barberskum! Barberbladet er designet på en helt speciel måde, så et lille trekantsikon kommer til syne, når det er tid til at skifte barberbladet ud. Det skal i gennemsnit udskiftes hver fjerde måned. En let trimmer, der oplades på fire timer og har en driftstid på 60 minutter på fuld opladning.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 240 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 5 indstillinger
 • Batteritype: Li-ion-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Våd og tør barbering
 • plus-circle.svg OneBlade-teknologi
 • plus-circle.svg Egnet til skæg, hår og krop
 • plus-circle.svg Kan bruges uden barberskum
 • plus-circle.svg 360-skær
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Virker bedre på bløde hår end genstridige
 • minus-circle.svg Ikke egnet til glatbarbering

Det mener vores produkteksperter

Leder du efter en trimmer, der giver dig en hurtig og effektiv styling, er denne Braun BT5070-skægtrimmer et godt valg. Der medfølger 2 trimmerhoveder, som du nemt og hurtigt kan sætte på selve trimmeren. Du kan trimme hårstrå helt ned en længde på 0,5 mm og på til 20 mm, så der er også mulighed for at bruge den til hovedet. Du kan vælge mellem hele 25 indstillinger af længden. Det betyder, at din barbering altid er super præcis og detaljeret, og det bliver en leg at skabe skarpe linjer og konturer.

Trimmeren er udstyret med et praktisk LED-opladningsindikator, så du altid ved, hvornår det er tid til at sætte den til opladning. På en fuld opladning kan den arbejde i op til 50 minutter, mens den lader op på kun 1 time. Har du travlt, kan du dog også benytte dig af en 5 minutters lynopladning! Trimmeren er med sine 440 gram en anelse tung, men den er til gengæld ledningsfri, så du kan bruge den, hvor du har lyst. Som ekstra bonus får du desuden også en lille rensebørste samt en praktisk rejsepose, så du uden problemer kan tage den med dig.

Specifikationer:

 • Driftstid: 50 minutter
 • Opladningstid: 60 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 25 indstillinger
 • Batteritype: NiHM-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 25 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg LED-opladningsindikator
 • plus-circle.svg 2 trimmerhoveder
 • plus-circle.svg Ledningsfri
 • plus-circle.svg Rejsepose medfølger
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Forholdsvis tung at arbejde med
 • minus-circle.svg Ikke så velegnet til meget lange hår

bedste skægtrimmer til langt skæg

Braun BT5360

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det mener vores produkteksperter

Uanset om det er til at trimme eller style skægget eller få kropsbehåringen under kontrol, så er Braun BT5360 et godt valg! En alt-i-en trimmer, der klarer hverdagens barbering og trimning i en håndevending. På trimmeren er der et præcisionshjul, som du efter ønske kan indstille, så du får den mest præcise barbering. Du kan vælge mellem 39 indstillinger. Trimmeren klarer altså både glatbarbering, trimning af skægget samt præcis styling for en flot og velsoigneret finish! Der medfølger to trimmerhoveder til forskellige længder: et til en hårlængde på 1 til 10 mm og et til en længde på 11 til 20 mm, så du er godt dækket ind. Du kan vælge at bruge den uden trimmerhovederne og på den måde opnå en endnu tættere barbering.

Trimmeren har en driftstid på 60 minutter og lader op på under en time! Du kan dog også vælge at bruge lynopladningen på kun 5 minutter. Særlig praktisk på de dage, hvor du har travlt. Når du er færdig med at bruge trimmeren, sætter du den blot til at lade op med den medfølgende oplader. Den bedste trimmer til skæg er udstyret med genopladelige batterier, så du får glæde af din trimmer i lang tid!

Specifikationer:

 • Driftstid: 100 minutter
 • Opladningstid: 50 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 39 indstillinger
 • Batteritype: Li-ion-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 5 præcisionsindstillinger
 • plus-circle.svg 39 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg Rensebørste medfølger
 • plus-circle.svg Skraber medfølger
 • plus-circle.svg Genopladeligt batteri
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Larmer en smule
 • minus-circle.svg Forholdsvis tung at arbejde med

Det mener vores produkteksperter

Har du brug for en effektiv trimmer til dit skæg i hverdagen, er denne Remington-skægtrimmer velegnet. Den er udstyret med et særlig behageligt skær, der takket være den gennemtænkte udformning giver dig en behagelig og skånsom barbering, samtidig med at barberingen bliver endnu mere glat og tæt. Du får faktisk op til 55 % mere kontrol over trimningen. Skæret er desuden selvslibende, hvilket giver dig et virkelig langtidsholdbart produkt.

På selve trimmeren er der et præcisionshjul, som du kan indstille efter behov. Det gør det hurtigt og nemt at indstille trimmeren efter behov. Trimmeren kan klare hårstrå helt ned til 0,4 millimeter og en længde helt op til 18 millimeter, så du får styr på selv det mest uregerlige skæg. Skæret i titanium belagt stål er desuden aftageligt og kan derfor nemt og hurtigt skylles rent under vandhanen efter endt brug. Rengøring og vedligeholdelse tager altså ingen tid, og trimmeren holder sig skarp i lang tid. Trimmeren er udstyret med en 2-trin LED-ladeindikator. Der medfølger også et rejseetui, så du kan tage trimmeren med dig overalt. Og du vælger selv, om du vil bruge trimmeren med eller uden ledning.

Specifikationer:

 • Driftstid: 60 minutter
 • Opladningstid: 120 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 17 indstillinger
 • Batteritype: NiHM-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg 17 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg Kan trimme helt ned til 0,4 mm
 • plus-circle.svg Antiskridsikkert greb
 • plus-circle.svg 55 % mere kontrol over barberingen
 • plus-circle.svg Nem rengøring takket være aftageligt skær
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke velegnet til længere hårstrå
 • minus-circle.svg Ingen vådbarbering

Det mener vores produkteksperter

Søger du efter den perfekte trimmer til rejser, er denne trådløse Panasonic-skægtrimmer et godt bud. Du kan nemlig selv vælge, om du vil bruge den til en tør barbering eller under bruseren til våd barbering. Er det sidste tilfældet, smører du dig bare ind i barberskum, og så er du klar. Den har desuden en dejlig lang driftstid på 40 minutter. Perfekt til lige at klare den nødvendige barbering og trimning, inden du skal videre ud ad døren. Dens lille opladestation har desuden en praktisk størrelse, så den ikke fylder så meget i tasken. Selve trimmeren vejer kun 160 gram, og du behøver altså ikke være bange for, den optager for meget plads eller vægt i bagagen.

Du kan vælge mellem hele 20 forskellige længdeindstillinger. Foran på trimmeren er den udstyret med et praktisk og let tilgængeligt præcisionshjul, som du hurtigt kan indstille ved at dreje på det. Det giver dig hurtig og fuld kontrol over længde og præcision. Trimmeren kan klare hårstrå så korte som 0,5 millimeter og op til 10 millimeter. Perfekt til at holde styr på dit skæg og hår, når du er undervejs. Den eneste ulempe er, at opladningstiden med sine 8 timer er forholdsvis lang.

Specifikationer:

 • Driftstid: 40 minutter
 • Opladningstid: 480 minutter
 • Antal indstillinger af længden: 20 indstillinger
 • Batteritype: Lithiumbatteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Våd og tør barbering
 • plus-circle.svg 20 længdeindstillinger
 • plus-circle.svg Præcisionsindstilling
 • plus-circle.svg Lille opladestation i praktisk størrelse
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Lang opladningstid

Det mener vores produkteksperter

Philips Series 1000 S1131-barbermaskinen er med sine roterende blade en god og stabil skægtrimmer til følsom hud. Philips-skægtrimmeren har et bekvemmeligt ergonomisk design, der er rart at holde om. Det er en klar fordel, da du kan barbere dig uden at få ondt i hånden af at holde den. Den er udstyret med smarte selvslibende PowerCut-skær, så den holder sig skarp i lang tid. De fleksible 4D-hoveder følger ansigtets konturer og giver dig en flot, tæt barbering, der er skånsom mod huden.

Du vælger desuden selv, om du vil bruge den med eller uden ledning og har på den måde masser af bevægelsesfrihed. Når du er færdig med barberingen, kan du med et enkelt tryk åbne barbermaskinens hoved. Herefter skyller du den ganske enkelt rent under den rindende vandhane. Nemt og hurtigt. Batteriindikatoren fortæller dig, hvornår den skal lades op, hvis du bruger den uden ledning, så du ikke uventet risikerer at løbe tør for strøm. Opladningstiden er med sine 480 minutter en anelse lang, men med en driftstid 40 minutter har du tid nok til at klare en præcis klipning og komme rundt om alle hårene. En billig skægtrimmer, men sørme også en virkelig god skægtrimmer.

Specifikationer:

 • Driftstid: 40 minutter
 • Opladningstid: 480 minutter
 • Antal indstillinger af længden: – indstillinger
 • Batteritype: NiHM-batteri
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Selvslibende PowerCut-skær
 • plus-circle.svg Skylles ren
 • plus-circle.svg Fleksible 4D-hoveder
 • plus-circle.svg Kan bruges med eller uden ledning
 • plus-circle.svg Batteriindikator
Vær opmærksom på:
 • minus-circle.svg Ikke egnet til langt skæg

Skæg er atter moderne, og et flot og velplejet skæg ser godt ud på de fleste! Og har du valgt at anlægge dig et skæg er en skægtrimmer et absolut must.

Du kan selvfølgelig også vælge at gå til barberen, men det kan hurtigt blive en meget dyr affære. Derfor kan det være en både tidsmæssig og økonomisk besparelse at gå til barberen en gang imellem og så klare den daglige vedligeholdelse af dit flotte skæg med en skægtrimmer.

Der er mange skægtrimmere på markedet. I vores skægtrimmer-test har vi kigget på de bedste skægtrimmere på markedet lige nu. Og når du vil være sikker på at få en skarp trimning hver gang, er det værd at sætte sig ind i deres funktioner og egenskaber på en ny skægtrimmer. Så kan du finde den rigtige skægtrimmer (eller hair clipper på moderne dansk) til dine behov.

For skægtrimmere kan meget forskelligt, og alle former for barbering kræve en smule kendskab, før du kaster dig ud i at trimme skægget med den første trimmer, du finder.

Hvad skal en god skægtrimmer kunne?

Hvad skal en god trimmer så kunne, for at den kan blive din? Det afhænger som oftest naturligvis af dine behov. Men der er dog nogle overordnede ting, du bør tænke over og kigge efter, når du skal køb en skægtrimmer.

Du får her en overskuelig liste over de ting, hvad de ting er, så du er klædt bedst muligt på, når du skal ud og finde din skægtrimmer.

 • Den skal have skarpe skær, så den kan trimme skægget uden at rive i det. Det er vigtigt, at den generelt er skånsom mod huden, så du ikke går rundt og har ondt bagefter.
 • Den skal være egnet til dit skæg – uanset om du har kort eller langt skæg.
 • Det er en god idé, hvis den kan indstilles til forskellige længder, så du kan få dig en flot og professionelt udseende finish.
 • Den skal nemt og hurtigt kunne rengøres.
 • Den skal helst ikke svine alt for meget – det vil både du og andre i husholdningen blive glade for.
 • Den skal have en passende lang batteritid, hvis du vælger en ledningsfri skægtrimmer

Der er mange funktioner at skulle holde styr på, men det vigtigste er, at den rigtige skægtrimmer passer til dig og dine skægbehov.

Batteri og ladetid – Hvor meget skal du barbere?

En trimmer er som regel genopladelig, da den er forsynet med et batteri. Når du vil klippe skægget kan du godt ende med at bruge ret meget batteri, især hvis du har et længere skæg. Det er virkelig irriterende ikke helt at blive færdig, inden du løber tør for batteri.

Det er i den forbindelse derfor også en god idé at kigge på, hvilket slags batteri der er i skægtrimmeren, da det giver dig lidt mere insiderviden om skægtrimerens driftstid, holdbarhed og opladetid.

Type af batteri

Mange tænker, at genopladelige batterier som regel er mere eller mindre ens og bare kan oplades i en uendelighed. Det er dog ikke tilfældet.

Driftstiden og opladningstiden afhænger nemlig også af den type batterier, du anvender. I vores skægtrimmer-test vil du finde skægtrimmere med to slags batterier: Li-ion-batteri og NiMH-batteri.

Har du ikke det store kendskab til batterier, så bare vær helt rolig. Vi stiller her nemlig skarpt på de to typer af mest anvendte batterityper.

Lithium-Ion (Li-Ion)

Et Li-ion-batteri er en mere miljøvenlig type batteri end mange andre typer. Det har en lang driftstid. Derudover er det også en let type batteri. Og da det ikke vejer særlig meget, bliver denne type også ofte anvendt til netop bærbart udstyr. Det vil altså sige, der er en god grund til, at denne type bruges i skægtrimmere, der jo ikke gerne skulle være alt for tunge, da de ellers er for tunge at arbejde med i længere tid.

Du skal regne med, at et sådant batteri kan oplades mellem 500 og 1.000 gange, alt efter om og hvordan det vedligeholdes og bruges. Derefter vil det miste styrke og kan med fordel udskiftes.

NiMH-batteri

Et NiMH-batteri er et hybridbatteri, der består af en helt ny teknologi. Denne teknologi kombinerer det bedste fra genopladelige batterityper med det bedste fra Alkaline-batterier. Et NiMH-batteri kan modsat et Li-ion-batteri oplades op til hele 2.000 gange – igen afhængig af vedligeholdelse og anvendelse. Det siger sig selv, at det naturligvis er en fordel og bedre både for din økonomi og for miljøet!

Det betyder altså, at et Li-lon-batteri vil holde i omkring de 3-4 år, hvis du lader det op dagligt. Et NiMH-batteri kan til gengæld holde i 4-5 år ved daglig opladning.

Hvis du dog betænker, at du nok ikke lader skægtrimmeren op hver eneste dag, kan en skægtrimmer altså holde i virkelig mange år.

Hvis du vil være sikker på, at kunne bruge din skægtrimmer også efter, du har ladet den op mange gange, er det altså en god idé at se dig om efter en skægtrimmer, hvis batterier kan udskiftes, så du ikke skal købe en ny skægtrimmer.

Længdeindstillinger – Hvor langt er dit skæg?

Når du skal trimme skæg, kan det være svært at få skægget til at have samme længde over det hele. Det er her længdeindstillingen kommer ind i billedet og bliver din redning.

En længdeindstilling betyder nemlig, at du indstiller skægtrimmeren til den længde, du ønsker at opnå. Når du så sætter trimmeren til ansigtet, klipper den håret ned til den forudindstillede længde, så du er sikker på, trimningen er jævn over det hele.

Blandt de forskellige skægtrimmere kan du få varierende indstillinger og længder. Derfor er det også vigtigt lige at kigge en ekstra gang på specifikationerne, så du er sikker på, at den valgte trimmer egner sig til dine behov og dit skæg!

Det er muligt at få en skægtrimmer, der kan trimme skægget helt ned til 0,1 millimeter. Se for eksempel Wella Contura i vores skægtrimmer-test. Du skal dog regne med, at mange skægtrimmere ligger på en mindste indstilling på omkring de 0,5 millimeter, men det afhænger selvfølgelig af skægtrimmeren. På samme måde skal du også gå ud fra, at det højeste indstilling ligger på omkring de 20 millimeter.

En god trimmer har dog også et gode og skarpe skær. Skærene er naturligvis vigtige, da du derved opnår en bedre, mere præcis og effektiv barbering.

Vil du bruge din skægtrimmer til styling af skægget med skarpe linjer og til at skabe skarpe kanter eller til en glat barbering, bør du kigge på, om skægtrimmeren er egnet til det.

Men én ting er sikkert: Mange indstillinger til forskellige hårlængder giver dig også flere muligheder. Typisk vil et skæg heller ikke nødvendigvis være samme længde over det hele, hvilket også er en grund til at vælge en skægtrimmer med mange indstillinger.

Skægtrimmer til det korte skæg

Har du kort skæg, er en skægtrimmer faktisk noget af det vigtigste redskab – altså sammen med diverse plejeprodukter til hud og hår! Et kort skæg er måske nok lidt nemmere at vedligeholde og hurtigere at trimme, da det har mere eller mindre samme længde over det hele.

Har du ikke tålmodighed til at stå længe og trimme, er et kort skæg et oplagt valg til dig. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du vælge en skægtrimmer med flere funktioner. Det kunne for eksempel være en vandtæt skægtrimmer, da du så kan klare trimningen, samtidig med at du er i bad. Det er helt klart også en fordel med en opsamler, da du så ikke skal bruge evigheder på at gøre rent efter dig. Bruger du skægtrimmeren i brusebadet, er der desuden også en risiko for, at du med tiden kommer til at tilstoppe afløbet.

Det kan godt svare sig at investere gode penge i en skægtrimmer, især hvis du bruger den ofte. Har du kort skæg, vil du typisk også trimme det noget oftere, end mænd med fuldskæg eller langt skæg.

Husk at gøre den godt rent efter hver anvendelse, så du undgår, at hårene sætter sig fast i skægtrimmeren. Det nedsætter nemlig dens funktionalitet og ydeevne.

Skægtrimmer til det lange skæg

Mange tror, at du bare kan lade fuldskægget gro uden at skulle bruge en masse tid på at trimme. Intet er fjernere fra sandheden. For at få et flot og velplejet udseende, er det alfa omega at trimme fuldskægget regelmæssigt. Du skal måske trimme det en anelse færre gange, end hvis du har et kort skæg, men til gengæld tager det tid at trimme det ordentligt.

Vil du holde fuldskægget sundt og frisk, er du nødt til at trimme det med jævne mellemrum. Det er også essentielt, hvis du gerne vil vokse det endnu længere. For det første vokser det bedre ud, når du trimmer regelmæssigt, men det vokser faktisk også hurtigere.

Det virker modsigende, men ikke desto mindre er det rigtigt. Jo oftere du klipper, desto mere vokser det – præcis på samme måde som håret på vores hoved. Men det kræver dog, at du kun lige trimmer det yderste lag og ikke klipper det helt ned, selvfølgelig.

Stil efter at trimme det omkring to gange om måneden.

Det er derfor heller ikke så vigtigt med en hulens masse funktioner, når du skal vælge en skægtrimmer til fuldskæg. Her er det essentielt at have en skægtrimmer, der kan indstilles til mange forskellige længder. Det giver dig mere kontrol over stylingen, og du kan på den måde være sikker på, du ikke kommer til at klippe for meget af.

Skægtrimmer til overskægget

Overskægget er i allerbedste Freddie Mercury stil i allerhøjeste grad tilbage i modebilledet. Og vi forstår det godt!

Du kan bruge skægtrimmeren til lige at klippe hårstråene ned, så de ikke bliver for lange, men du er dog nødt til at bruge en shaver eller ragekniv eller en barbermaskine til resten udenom. En skægtrimmer giver ikke en super tæt barbering, som for eksempel en barbermaskine gør. Med mindre naturligvis den har en særlig funktion, der gør, at den egner sig til det.

Har du lidt svært ved at styre trimningen af overskægget, kan du altid afslutte med en saks.

Det gælder i øvrigt alle slag skægtyper. Det kan godt være svært at være helt 100 % præcis med en trimmer og opnå præcis det look, du ønsker. Husk, at øvelse gør mester! Du kan altid bruge en lille hårsaks til at klippe skægget til. Det er især en god idé at gøre det, når du er nybegynder.

Opsamler – er den vigtig?

Når du skal trimme dit skæg, vil det afklippede hår som regel falde ned i vasken på badeværelset (eller hvor end du nu barberer dig). Med mindre skægtrimmeren har et opsamlingskammer til de afklippede hårstrå.

Har den det, ryger håret direkte ned i en lille beholder på skægtrimmeren. Lidt på samme måde som på en støvsuger. Når denne opsamler så er fyldt, skal du tømme den, da du ellers nedsætter skægtrimmerens ydeevne.

Klipper du alt dit skæg, vil der selvsagt være ret store mængder hår. Så vil du undgå at skulle tømme opsamleren flere gange i løbet af en barbering, bør du vælge en skægtrimmer med et forholdsvist stort kammer.

Det er som regel nemt lige at tømme det. Du åbner bare for det og kan derefter hælde indholdet direkte ned i skraldespanden. Når du er helt færdig, bør du rengøre den. Husk altid at tjekke specifikationerne og brugermanualen for at sikre dig, om skægtrimmeren kan tåle vand. Det gælder også opsamlingskammeret. Hvis det ikke kan tåle vand, vil der som regel medfølge en lille rensebørste, som du kan bruge til at børste både skægtrimmeren og opsamleren fri for hår.

Med eller uden ledning?

De fleste af produkterne i vores test er udstyret med et genopladeligt batteri. Nogle skægtrimmere fungerer dog også både trådløs og med ledning, så du har valget.

Tager det dig lang tid at trimme skægget, vil du også bruge meget strøm. Du kan i princippet altså godt risikere at løbe tør for strøm, hvis du har en skægtrimmer uden ledning. Så fordelen ved at vælge en skægtrimmer med ledning er, at du ikke har det pres at skulle blive færdig, inden batteriet er tomt.

Skægtrimmere uden ledning giver dig på den anden side også mere bevægelsesfrihed. Med skægtrimmere uden ledning er du ikke så afhængig af at skulle stå lige ved siden af en stikkontakt, når du vil trimme dit fine skæg.

Vil du have valgmuligheden kan du jo passende se dig om blandt de skægtrimmere, der fungerer både med og uden ledning.

Nu skal du dog ikke blive nervøs for, at skægtrimmere uden ledning ikke kan holde til en trimning. Batteritiden er som regel rigelig til, at du kan nå at afslutte din skægtrimning, uden at skægtrimmeren løber tør for batteri. Er det dog noget, du er nervøst for, kan du som det første kigge på specifikationerne. Her står der, hvor lang driftstiden er på en fuld opladning.

Mange skægtrimmere har desuden en såkaldt lynopladning. Det betyder, at du kan sætte skægtrimmeren til at lade op i kort tid, hvorefter den igen vil være ladet nok op til, at du kan trimme videre. Denne funktion er desuden ret smart, hvis du rejser meget, og gerne vil kunne tage skægtrimmeren med dig.

Våd eller tør barbering?

Om du foretrækker våd eller tør barbering er et spørgsmål om præference og hudtype. Har du en meget følsom hud, er det nok bedre at barbere på tør hud. Vil du gerne opnå en glat barbering og silkeblød hud, er du nødt til at gøre brug af våd barbering.

Forskellen er, at du med våd barbering bruger barberskum og cremer, som du kommer på huden, for derefter at barbere dig. Denne fremgangsmåde får hårene til at rejse sig. Du kommer altså tættere ind på huden og håret bliver afklippet så tæt på huden som muligt.

Ulempen er, at du også skraber huden. Det kan godt irritere din hud, især hvis du i forvejen har sensitiv hud. De forskellige barberskum kan også være medvirkende til at irritere huden.

Er det tilfældet for dig, er tør barbering en bedre løsning, da du ikke på samme måde udsætter huden for noget, da knivene er skærefladen ikke kommer i direkte kontakt med huden.

Nice to have funktioner

Vi har nu gennemgået alt det essentielle, du bør vide om skægtrimmere. Men bliv hængende lidt endnu! Vi har her nemlig samlet nogle af de smarte funktioner, en skægtrimmer kan have. Så er du sikker på at vide alt!

Lynopladning

En lynopladningsfunktion er virkelig praktisk, hvis du rejser meget eller generelt har travlt. Med denne funktion kan du sætte din skægtrimmer til at oplade i nogle minutter, hvorefter den igen er klar til at trimme. Smart, hvis du ofte glemmer at sætte den til at oplade, eller hvis din skægtrimmer ikke har en opladningsindikator.

Opladningsindikator

En opladningsindikator lyser når trimmeren er ved at løbe tør for batteri og i nogle tilfælde også, når den er fuldt opladet. Det giver dig et bedre overblik over, hvornår det er tid til at sætte den til at oplade, så du ikke risikerer at stå med en tom skægtrimmer.

Opladedock

Du kan få skægtrimmere med en oplader, der minder meget om de opladere, vi også bruger til andre elektroniske redskaber. Nogle skægtrimmere har dog en medfølgende opladningsdock, som du lige kan sætte den i.

Det er smart, fordi den så står oprejst og klar til lige at tage ud af holderen ved brug. Du kan på den måde altså have den stående fremme hele tiden.

Nem betjening og indstilling

Når du er ude for at finde den rette skægtrimmer til dig, bør du også lige kigge på, hvordan den indstilles. Det skulle gerne være nemt og ligetil at skifte fra én indstilling til en anden og gerne, mens du er ved at bruge den. På nogle skægtrimmere kan du ændre indstillingerne ved at dreje på et hjul. Det gør det dejlig nemt, da du bare med en finger lige kan ændre på indstillingerne for derefter at arbejde videre.

Udskiftelige hoveder

Nogle skægtrimmere har udskiftelige hoveder. Det betyder, at du sætter et nyt hoved på, når du gerne vil skifte fra én indstilling til en anden.

Sådan vedligeholder til din skægtrimmer

Det er ærgerligt at investere i en dyr trimmer eller hair clipper til at trimme skæg, hvis du bagefter ikke vedligeholder den ordentligt. Vil du have, at den holder i lang tid, kræver det som det mindste minimal vedligeholdelse. Følg nedenståend råd til at rengøre og vedligeholde skægtrimmeren.

1. Rengøring under rindende vand?

Nogle dele af skægtrimmeren består måske af rustfrit stål. Uanset, hvilket materiale skægtrimmeren er fremstillet i, bør du som det første lige undersøge, om den kan rengøres ved at blive skyllet under vandhanen. Men kan de det, behøver du blot tænde for vandhanen og holde skægtrimmeren ind under vandet fra vandhanen

2. Brug den lille rensebørste.

Uanset om den kan tåle vand eller ej, vil der som regel medfølge en lille rensebørste, som du kan bruge til at fjerne hår med. Det bør du gøre efter hver eneste anvendelse, så skægtrimmeren altid er ren.

3. Husk tandbørsten!

Er skægtrimmeren blevet lidt stoppet af hår, kan du med fordel bruge en (ren!) tandbørste til at fjerne dem med. En tandbørste er lidt hårdere end den medfølgende rensebørste og egner sig derfor godt til formålet.

4. Smør bladene med olie.

Der medfølger ofte en lille beholder med olie. Denne olie er ikke tiltænkt dit skæg, men er faktisk beregnet til at påføre bladene. Det holder dem simpelthen skarpe i længere tid. Brug her en ren tandbørste til at fordele olien på bladene. Det er også en god idé lige at tænde for trimmeren og lade den køre et stykke tid. Det hjælper olien med at komme helt ned og omkring alle dele af bladene.

Brug ikke toiletpapir eller lignende til at fjerne eventuel overskydende olie, da du risikerer, at papiret sætter sig fast i trimmeren. Brug i stedet hånden til lige at fjerne det.

Skægtrimmer eller hårtrimmer?

I princippet kan du godt bruge en hårtrimmer til dit skæg, men vi vil nu alligevel påstå, at en stabil skægtrimmer er en bedre løsning for dit skæg.

Det er, fordi en hårtrimmer er mere præcis. Den har ikke de samme længde- og præcisionsindstillinger som skægtrimmeren, og du risikerer derfor at ødelægge formen på dit skæg.

Sådan trimmer du dit skæg

Når du trimmer skægget regelmæssigt, får du et sundere og mere soigneret skæg. Det gælder også, hvis du prøver at gro skæg og få skægget langt. Skæghår er præcis lige som håret på vores hoved. Jo mere det bliver klippet, desto hurtigere vokser det. Så hvis du gerne vil have et langt, flot skæg, er det bare med at trimme det regelmæssigt.

Og vil du have det der professionelle og flotte look, så er det vigtigt, at du forstår at trimme dit skæg rigtigt. Se her, hvordan du gør.

1. Vask først skægget.

Det er en fordel at vaske skægget, inden du trimmer det, da det plejer både huden og skægget, samtidig med at skægget blødgjores. Det er dog bedst at trimme skægget, når det er tørt. Så tør det grundigt og vent måske lige lidt, inden du går i gang. Brug en shampoo særlig egnet til skæg for at opnå det bedste resultat. Du kan få både skægshampoo og skægbalsam.

2. Forbered skægget med en kam.

Brug en kam eller børste til at rede skægget igennem. Grunden til, at du bør gøre dette er, at hårene så vender i samme retning. Sørg altid for at kæmme skægget oppefra og nedefter i hårets vækstretning. Du bør i øvrigt kun trimme tørt skæg. Så undgå helst at gøre det, lige med det samme efter du har været i bad, da hårets længde kan snyde, når det er vådt.

3. Indstil trimmeren til den rette størrelse.

Det er altid lidt angstprovokerende de første par gange, man skal trimme skægget, da man er bange for at trimme for meget. Så indtil du kender din perfekte indstilling, kan du vælge en lidt længere indstilling. Hellere trimme for lidt end for meget. Du kan altid trimme lidt mere af senere.

4. Trim lidt ad gangen.

Gå langsomt fremad. Især hvis du stadig er ny til trimning af skægget. Tager du lidt ad gangen, har du også mere kontrol over det endelige resultat.

5. Skab tydelige konturer.

Det ser ikke rent og soigneret ud, hvis du ikke lige giver kinderne og halsen en tur. Ellers risikerer du bare, at det ser pjusket ud. Så sørg for, at du får en flot, skarp kant. Hold fast i huden, så den er stram. På den måde undgår du, at trimmeren river i huden.

6. Trim overskægget.

Brug igen en kam eller børste til at kæmme overskægget ned over læben, inden du trimmer. Tjek også for en sikkerheds skyld trimmerens indstilling. Har du trimmet håret, kan du bruge en saks til lige at tage de sidste små hår med, så kanten bliver fint lige.

7. Afslut med en plejende olie.

Når du er færdig, bør du smøre skægget med en plejende skægolie. Indarbejd den med fast strøg, så den kommer helt ind til huden og plejer den også. Det får skægget til at se sundt og modvirker desuden tørhed og kløe og giver dig en skånsom trimning.

Og husk, den allerførste gang du skal have trimmet skæg er altid den sværeste. Når først du har fået defineret skæggets konturer

Sådan plejer du dit skæg

Det ville være en skam at købe en dyr trimmer for så ikke at pleje skægget ordentligt. Vil du have velplejet skæg, skal du også investere lidt tid i som det første at trimme det ordentligt, men også i at pleje det.

Vi vil endda gå så langt som at sige, at jo længere skæg, desto mere skal du pleje det for at det ser velsoigneret ud! Og så er der jo også din hud. Selv hvis du foretrækker en tæt barbering, kan de skarpe blade ødelægge din hud, da du når du skraber, fjerner det øverste beskyttende lag hud. Derfor bør du altid pleje både skæg og hud, så du undgår røde knopper og tør hud, der irriteres.

Følg nedenstående fire råd til, hvordan du plejer dit flotte skæg, så det holder sig smukt og glansfuldt.

1. Vask skægget.

At vaske skægget regelmæssigt er absolut nødvendigt. Madrester og krummer har nemt ved at sætte sig i langt og kraftigt skæg. Så sørg altid for lige at vaske det.

2. Barbér eller trim regelmæssigt.

At trimme eller barbere skægget regelmæssigt giver skægget en sund glans. Og så undgår du også hulemandslooket!

3. Red skægget!

Giv det lige en tur med en kam eller en børste, inden du smutter ud ad døren om morgenen. Så er du sikker på, det altid ligger flot. Du kan eventuelt have en lille kam med i lommen, så du kan tjekke det. Det anbefaler vi desuden, at du gør, hver gang du har spist, så du undgår madrester, der bliver siddende i skægget hele dagen. Ikke så lækkert, vel?

4. Plej skægget.

Plej dit flotte og nytrimmede skæg med en nærende og plejende olie specielt beregnet til skæg. Du kan købe sådanne olie både på nettet eller hos mange frisører og barberer. Har du først prøvet det, vil du med garanti aldrig mere kunne undvære det!

FAQ

Hvilken skægtrimmer er bedst i test?

Den bedste skægtrimmer i test er Philips Series 5000 BT5515. Den er alsidig og kan bruges både til trimning, styling, barbering samt til hår på hovedet og på resten af kroppen. Den kan klare længder helt ned til 0,4 millimeter og op til 20 millimeter. Den bedste skægtrimmer simpelthen!

Egner alle skægtrimmere sig også til krop og hoved?

Hvis du gerne vil have en trimmer, der egner sig til forskellige formål, bør du kigge efter, hvilke hårlængder den kan klare. Nogle skægtrimmere kan klippe hår helt ned til 0,1 millimeter, mens andre kun kan fange lidt længere hår. Tjek derfor altid specifikationerne nøje, inden du køber.

Din produktekspert

Kira

Author