Topbetjent Vaskemasine Test: 5 bedste i test (April 2024)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Whirlpool TDLR 722B
TESTVINDER

Whirlpool TDLR 722B

Med en timer kan du sørge for, at du har nyvasket tøj klar til at blive hængt til tørre, når du for eksempel kommer hjem fra arbejde eller skole. Whirlpool topbetjent vaskemaskine kommer med mere…

Whirlpool TDLR 722B 1
bedst i test

Whirlpool TDLR 722B

AEG LG6TDN642G 2
bedste billige topbetjente vaskemaskine

AEG LG6TDN642G

Bauknecht WMTSTYLE722ZEN 5
bedste lydsvage vaskemaskine

Bauknecht WMTSTYLE722ZEN

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Bor du i en mindre lejlighed eller måske på et kollegieværelse, kender du formentlig alt til at fylde IKEA-posen og tage den ugentlige eller månedlige tur på vaskeriet – men med en topbetjent vaskemaskine kan det være slut.

Vaskemaskiner – de almindelige frontbetjente modeller – optager som regel en del plads i køkkenet eller bryggerset, og derfor har de traditionelt set ikke været velegnet til små boliger – men en topbetjent vaskemaskine er så kompakt, at den ofte kan klemmes ind i selv de mindste af slagsen. Flere modeller er endda transportable og kan gemmes væk i et skab, når du ikke bruger dem.

Men hvilken topbetjent vaskemaskine skal du vælge? Skal den være energiklasse A, eller er C tilstrækkeligt? Alt det og mere hjælper vi dig med at finde ud af her og i vores topbetjent vaskemaskine købsguide. Ønsker du at sammenligne de forskellige modeller, har vi lavet en sammenligningstabel til formålet.

Whirlpool TDLR 722B

bedst i test

Whirlpool TDLR 722B
Fordele
 • pros-icon.svg Timer til forsinket start
 • pros-icon.svg Høj kapacitet på 7 kg
 • pros-icon.svg Smart vaskemaskine med mange muligheder for automatisering

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Whirlpool TDLR 722B

Med en timer kan du sørge for, at du har nyvasket tøj klar til at blive hængt til tørre, når du for eksempel kommer hjem fra arbejde eller skole.

Whirlpool topbetjent vaskemaskine kommer med mere plads end de øvrige i testen, så den er god til dig, der skal vaske meget tøj, men ikke har plads til en frontbetjent vaskemaskine.

Med 6th-sense indstillingerne vurderer maskinen, hvor meget vand og sæbe, der bruges til den enkelte vaske, og du undgår dermed at bruge for meget vaskemiddel.

Maskinen har en kulfri motor: Hvor en traditionel motor er lavet med to stykker kul, som bliver slidt over tid, og du risikere at skulle udskifte kullet. Det problem behøver du ikke at tænke på med denne maskine, som altså giver dig én reservedel mindre at bekymre dig om.

AEG LG6TDN642G

bedste billige topbetjente vaskemaskine

AEG LG6TDN642G
Fordele
 • pros-icon.svg ProSense-teknologien vejer dit tøj og skræddersyer programmet til dig
 • pros-icon.svg ECO TimeSave-program giver hurtigere og energibesparende vaske

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge AEG LG6TDN642G

Dette er en topbetjent vaskemaskine, der vejer hver fyldning vasketøj og derfra justerer programmet – det betyder konkret, at du får den kortest mulige vask, uden du behøver at indstille vaskemaskinen – godt for dig, der gerne vil spare tid, når du vasker tøjet. Blandt andet kan maskinen selv dosere sæben efter mængden af tøj.

Maskinen har et såkaldt Soft-Opening System, der gør, at du altid kan nå ind til tromlen sikkert og kun med én hånd.

Den har dertil den energieffektive ÖKOInverter-motor og dens gode centrifugeringsevne byder på hele 1400 omdrejninger i minuttet – det vil sige, at rigtig meget af vandet svinges ud af tøjet, og du er derfor tættere på tørt tøj, når du har færdiggjort vasken.

Miele WW 650 WCS

bedste premium topbetjente vaskemaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Støjsvag model på kun 49 dB
 • pros-icon.svg Miljøvenlig vaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Miele WW 650 WCS

Denne model fra det anerkendte mærke Miele er perfekt til dig, der ikke har noget imod at bruge ekstra penge på en maskine, der kommer med åbenlyse fordele, når du skal vaske dit tøj.

Først og fremmest er maskinen mere støjsvag end mange af dens konkurrenter, og den vil derfor være mere oplagt at bruge om natten, uden du behøver at bekymre dig om støjgener – det kan især være en vigtig parameter for dig, der bor i en mindre bolig eller i en etageejendom, hvor maskinen kan være til gene for de øvrige beboere.

Derudover har maskinen en energiklassecertificering på C, hvilket er den højeste certificering blandt de topbetjente vaskemaskiner i denne test – energiklasse A er den højeste. Dette er altså en yderst energibesparende vaskemaskine. Det er kort sagt en energivenlig model.

Maskinen kommer med relativt mange programmer, som gør, at du kan tilpasse den til dit behov bedst muligt.

Tectake 400777

bedste med tørretumbler

Fordele
 • pros-icon.svg Har tørretumbler
 • pros-icon.svg En billig topbetjent vaskemaskine
 • pros-icon.svg Få justeringsmuligheder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Tectake 400777

Denne vaske-tørremaskine er perfekt til dig, der bor alene, eller måske skal vaske tøj i sommerhuset og ikke har brug for den større kapacit, som kommer med almindelige frontbetjente vaskemaskiner.

Vaske-tørremaskiner er, som navnet antyder, maskiner med indbygget tørretumbler, så de både kan vaske og tørre tøjet.

Du kan manuelt fylde vand på denne topbetjente vaskemaskine, hvilket giver større frihed til installationen – du behøver ikke at ringe efter VVS’eren eller gå i gang med værktøjet selv. Bare træk en haveslange eller hæld en stor spand vand på, og du er klar til at vaske tøjet. Når du er færdig med at vaske tøj, kan du pakke maskinen væk for at spare maksimal plads.

Du kan dog også, hvis du ønsker det, lave en mere permanent installation – de nødvendige slanger medfølger.

Denne maskine er mere simpel og kommer derfor ikke mange mange forskellige vaskeprogrammer.

Bauknecht WMTSTYLE722ZEN

bedste lydsvage vaskemaskine

Bauknecht WMTSTYLE722ZEN
Fordele
 • pros-icon.svg Mange ekstra-funktioner
 • pros-icon.svg Kulfri motor

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bauknecht WMTSTYLE722ZEN

Denne maskine kommer med en lidt højere pris end mange af de andre konkurrenter, men til gengæld har den adskillige ekstrafunktioner, som – alt efter dit behov – kan gøre den de ekstra penge værd.

FreshFinish-teknologien holder dit tøj friskt i op til 6 timer efter programafslutningen ved regelmæssigt at tumble tøjet. Det reducerer dannelsen af folder – så hvis du glemmer at tømme maskinen, behøver du ikke at bekymre dig om krøllet tøj med en jordslået lugt.

Derudover kommer maskinen med en såkaldt ZEN-teknologi – et produktdesign, der reducerer vibrationer til et mininmum og giver dig en meget lydsvag vaskemaskine, som ligger på 49 dB under selve vasken.

Maskinen kommer også med timer-funktion.

Guide

Whirlpool TDLR 722B AEG LG6TDN642G Miele WW 650 WCS Tectake 400777 Bauknecht WMTSTYLE722ZEN
Vaskekapacitet 7 kg 6 kg 6 kg 4,5 kg 7 kg
Indbygget tørretumbler Nej Nej Nej Ja Nej
Støjniveau 72 dB 79 dB 49 dB 49 dB
Energiklasse E D C A ++
Centrifugeringsevne 1200 rpm 1400 rpm 1200 rpm 1200 rpm

Sådan vælger du den bedste topbetjente vaskemaskine

Som demonstreret i denne topbetjent vaskemaskine test, findes der mange forskellige topbetjente vaskemaskiner på markedet, og de kommer i forskellige energiklasser, størrelser og meget andet.

Der er flere ting, du bør overveje, når du vælger en topbetjent vaskemaskine, og som afhænger af dine personlige behov.

Ting som hvor mange kilo tøj, du har behov for at vaske, hvor hurtigt det skal gå, hvor meget energi maskinen må bruge, når der vaskes tøj, og om den tørrer tøjet – det er altsammen parametre, som kan få stor betydning for dig.

Derudover kan det også være en idé at undersøge, om du vil gå efter en topbetjent vaskemaskine med en kulfri motor, eller om den traditionelle motor er tilstrækkelig til dig. Som nævnt i købsguiden kan en traditionel motor have den ulempe, at kulstykkerne på et tidspunkt kan blive så slidt, at de skal skiftes.

Vi hjælper her med at besvare nogle af de vigtigste spørgsmål, du bør stille dig selv, når du undersøger de topbetjente modeller.

Maskinens kapacitet

Først og fremmest skal du vurdere, hvor meget tøj, maskinen skal vaske. Den britiske elektronikkæde Currys lavede i 2021 en utrolig handy guide, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvad dit personlige behov er.

Ifølge Currys guide er den mest almindelige vaskemaskine størrelse på syv til otte kilo.

Seks kilo

Currys guide kategoriserer imidlertid seks kilo tøj og under som lav kapacitet. Har du en maskine med en kapacitet på seks kilo, vil en enkelt vask som udgangspunkt være det, der svarer til fem små håndklæder og 6 lette toppe – alternativt to par jeans, en bluse og 10 sæt sokker eller undertøj. Eller to lagener og to hovedpudebetræk.

Hvem er den egnet til?

En sådan maskine vil være god til dig, der f.eks. bor alene og måske vasker fire gange om ugen.

Syv kilo

Dette er nummeret større, som vil lade dig vaske det, der svarer til fem små håndklæder og 10 lette toppe / fire par jeans, en bluse og 20 par sokker eller undertøj / to lagener og fire hovedpudebetræk.

Hvem er den egnet til?

Den vil være god til et par eller dig, der måske har en roommate. Den er god, hvis du vasker fire til seks gange om ugen ifølge Currys.

Otte kilo

Denne maskine kan klare det, der svarer til seks små håndklæder og 12 lette toppe / fem par jeans, en trøje og 22 par sokker eller underbukser / to lagener, et dynebetræk og to pudebetræk.

Hvem er den egnet til?

Denne er god til en lille familie, der vasker relativt mange gange i løbet af ugen. Den er også god, hvis du vil klare al sengetøjet på én gang. Det gode ved de større maskiner er, at de generelt gennemgår færre vaske, da du kan vaske mere på én gang – det kan betyde, at levetiden er forlænget, da der slides mindre på den topbetjente vaskemaskine.

Centrifugeringshastighed

Mange topbetjente vaskemaskiner kommer med mulighed for centrifugering. Centrifugeringen er det, der sker, når hovedvasken er overstået, og maskinen speeder op for at slynge det overskydende vand ud af tøjet.

Med en god centrifugeringsevne kan tøjet være op til 50 procent tørt, når vasken er afsluttet. Det betyder, at den efterfølgende tørreproces vil være væsentligt hurtigere og kræve mindre energi.

Det anslås, at cirka 1200 omdrejninger i minuttet er passende til de fleste behov – skal det gå endnu hurtigere, kan du i dag få maskiner med 1800 omdrejninger i minuttet.

Nogle maskiner kommer i dag med mulighed for at justere centrifugeringshastigheden, hvilket kan være nyttigt, hvis du har tekstiler som er særligt skrøbelige – centrifugering slider nemlig på tøjet. Jo hurtigere, jo mere slid.

Er dette en bekymring for dig, kan du med fordel undersøge, om den topbetjente vaskemaskine, du kigger på, har mulighed for at justere centrifugeringshastigheden.

Støjniveau

Mange maskiner larmer. Og mens det er umuligt at finde topbetjente vaskemaskiner, som er komplet lydløse, kan du i dag godt få en ny vaskemaskine, som er relativt støjsvag.

Man kan få støjsvage vaskemaskiner, der larmer ned til omkring 50 decibel, mens hovedvasken er i gang, og som når de 70 decibel, når der centrifugeres.

En samtale mellem to mennesker ligger i gennemsnit på omkring 60-65 decibel.

En ‘smart’ vaskemaskine

De fleste moderne vaskemaskiner kommer i dag med mulighed for at vælge mange forskellige programmer og temperaturer, så de kan bruges til det meste tøj – hvis ikke alt.

Nogle modeller er også mere intelligente og kan blandt andet indstilles med en timer, så tøjet vaskes senere på dagen, når du ønsker det – således kan du sikre en endt vask, når du kommer hjem fra arbejde og er klar til at sortere tøjet og hænge til tørre.

Du kan også få maskiner, der vejer hver fyldning og derfra selv kan dosere sæbe og bestemme, hvor meget vand og tid, der skal bruges på det pågældende tøj. Særligt automatisk dosering af vand og sæbe er smart for dig, der ønsker en energieffektiv vask.

Energimærke og støj

Det er generelt en god idé at være opmærksom på energimærket, når du køber hårde hvidevarer – hvad end det gælder en vaskemaskine, en ovn, et køleskab eller noget helt fjerde.

Alle hårde hvidevarer i EU har et mærke med en energicertificering – et energimærke – som giver en indikation af produktets energiforbrug – jo bedre certificering, des mindre strøm bruger produktet, og jo billigere og bedre for miljøet vil det være.

Vaskemaskinens energimærke inddeles på en skala fra A til G, hvor energiklasse A er den højeste og bedste certificering, mens G er den laveste. Bogstaverne kommer også med farvekoder, der gør dem nemme at adskille – jo mørkere en grøn farve, dit produkt har, jo bedre.

Så vil du spare miljøet og pengepungen mest muligt, bør du kigge efter en vaskemaskine med en grøn farve, der kommer så tæt på energicertificering A som muligt.

Energimærket er tilpasset de forskellige hvidevarer, således at de faktorer, som er relevante for det givne produkt, beskrives på mærket. Når det kommer til vaskemaskine, vil vandforbruget f.eks. være en relevant faktor, som indikeres på energimærket. Størrelsen på et årligt vandforbrug er vigtigt at have for øje for mange.

Det samme vil støjniveauet, som vi har omtalt tidligere i denne købsguide. Energimærket er derfor et godt sted at kigge, hvis du er i tvivl om, hvor meget en vaskemaskine vil larme – noget, som det betyder meget for rigtig mange mennesker. Dette er måske især relevant, når det kommer til topbetjente vaskemaskiner, som er særligt nyttige til mindre boliger som f.eks. lejligheder, hvor der vil være fastsatte regler for støjniveauet.

Er du i tvivl, er det som regel en god idé at gå efter en maskine, der er så tæt som muligt på energiklasse A.

Den optimale temperatur til tøjvaske

Når du kigger på topbetjente vaskemaskiner, er det selvfølgelig også relevant at undersøge, hvilke temperaturindstillinger, maskinerne har. De fleste vaskemaskiner kommer i dag med en lang række.

Temperaturen, du bør vaske dit tøj på, afhænger meget af, hvilken type tekstil du har med at gøre – og hvor beskidt tøjet er. Du bør vælge den rette temperatur for en optimal vask.

Er der tale om t-shirts, jeans og skjorter i almindelig bomuld eller en bomuld/polyester-blanding, er det ofte godt at vaske disse på 30-40 grader. Det er varmt nok til at få det meste tøj rent og dræbe bakterier, men ikke så varmt, at det slider for meget på dit tøj – selvom det uundgåeligt med tiden vil slide, hver gang du smider tøjet til vask – det er der ingen vej udenom.

Tekstiler, som er mere skrøbelige – f.eks. uld og silke – bør blive vasket med en mere skånsom vask, som er ekstra blide ved tøjet – der er ofte tale om en kold vask. Det er fordi, at disse tekstiler kan blive meget slidt ved almindelige vask og gå i stykker eller krybe så meget, at de bliver ubrugelige. Derfor er det vigtigt at undersøge, om din vaskemaskine kommer med muligheden for skånsom vask, hvis du f.eks. er typen, der har mange dyre tekstiler som silkeskjorter, uldsweatre og lignende.

Er der tale om undertøj, sokker, sengetøj, håndklæder og generelt ting, som bakterier har det med at ophobe sig på, så er det en god idé at vaske på 60 grader. Det varme vand sørger for, at alle bakterier bliver slået ihjel. Disse kan også vaskes på op til 90 grader.

FAQ

Hvilken topbetjent vaskemaskine er bedst i test?

Den bedste topbetjente vaskemaskine i test er Whirlpool TDLR 722B, da den har en høj kapacitet på 7 kg og kommer med en timer-funktion.

Hvorfor vælge en topbetjent vaskemaskine?

Du kan spare plads og penge med en topbetjent vaskemaskine, der typisk er mindre og billigere end frontbetjente vaskemaskiner.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×