Tyverialarm Test: Anmeldelse af 3 bedste tyverialarmer

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Tyverialarm med kamera

S-Home alarmsystem

3
tyverialarm som kan tilkobles din smartphone, Alexa eller Google Home

Somfy One alt-i-et alarmsystem

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er vigtigt at finde den tyverialarm, som kan sikre dig og dit hjem på den bedste måde. Tyverialarmer købes typisk ved at vælge den løsning ift. antallet af sensorer, kamera og andet tilbehør, som passer til hjemmet.

Desuden er det også muligt at tilkøbe udstyr, så din tyverialarm bliver til et trådløst alarmsystem, der alarmerer hvis der er brand eller vandskade i kælderen. Det gør alarmsystemet ved at give dig besked via. en app eller sms, så bliver det da ikke smartere? Læs mere om det i artiklen.

I denne tyverialarm test gennemgår vi detaljeret 4 forskellige systemer til private hjem, så du forstår, hvordan de virker og skiller sig ud fra hinanden.

En tyverialarm skal være nem at installere og bruge, da du højst sandsynligt skal bruge den hver dag, hvis du tilkobler den når du skal på arbejde.

I denne test er der kun tyverialarm uden abonnement, men det er f.eks. muligt at tilkøbe et billigt SIM-kort, så alarmen fungerer, hvis dit Wi-FI går ned.

SikkertHjem alarmsystem S6evo

Bedste tyverialarm

Fordele
 • pros-icon.svg Intet abonnement eller gebyrer
 • pros-icon.svg Kæledyrsvenlig bevægelsessensor
 • pros-icon.svg Gratis support via. telefon og email

Detaljeret gennemgang

SikkertHjem har flere forskellige pakker, og dette er deres villapakke, som er en god løsning til at sikre større boliger, villaer eller parcelhuse. Den indeholder alt hvad du skal bruge for at komme op og køre. Desuden kan du købe tilbehør, så den kan sikrer mod meget mere end bare tyveri. De har mindre pakker og en større pakke, så passer denne pakke ikke til dig, har de andre.

Derfor skal du vælge SikkertHjem alarmsystem S6evo

Hvis du ønsker at sikre dit hjem grundigt, er SikkertHjem et godt og pålidelig valg. De har udviklet deres system med fokus på funktion og brugervenlighed, så dit hjem er sikret samtidig med, at alarmsystemet både er nemt at installere og bruge.

Er uheldet ude, så vil den høje alarm skræmme tyven, og der vil blive sendt en besked ud til alle i dit netværk.

Med i denne pakke er der bl.a. smartboxen, som er den, der er hjernen bag systemet, så er der en SmartPad, som er den du kan bruge til at tænde og slukke for alarmen med din kode eller nøglebrik. Der medfølger også fjernbetjeninger, som du kan bruge til at styre alarmen. Til sidst har du selvfølgelig også mulighed for at styre alarmen fra din SikkertHjem app, som kan downloades gratis til din IOS eller Android telefon.

Systemet kan opdage, at der er indbrud via. åbningskontakterne, som sættes på vinduerne. De registrerer vibrationer og hvis glasset bliver knust. Bevægelsessensorerne registrerer også, hvis der kommer nogle ind. I denne pakke er der 2 sensorer med. De er dyreimmune op til 25 kg., så hvis du har en hund, der går derhjemme går alarmen ikke var i gang.

Alarmsystemet fra SikkertHjem sikrer hjemmet, når I ikke er hjemme, og passer på jer, når I er hjemme. Derfor arbejder systemet ud fra 2 sikringstilstande; fuldsikring og skal-sikring (natiskring). Fuldsikring aktiverer alle detektorer og enheder, når I ikke er hjemme, og skal-sikring sikrer skallen af boligen, når I er hjemme. På app’en kan du selv vælge, hvilke enheder eller dele af boligen, som der skal sikres når I er hjemme.

I app’en kan du også oprette et ubegrænset antal brugere, og du kan bestemme om den enkelte bruger skal kunne betjene systemet eller kun modtage notifikationer, så hvis der kommer ubudne gæster på besøg, så kan der blive sendt en notifikation til naboerne, så de kan reagere ved at ringe til politiet.

Dette er et alarmsystem, som er uden abonnement eller gebyrer, så når du har købt det, skal du ikke betale for at systemet virker, som kan være tilfældet med andre alarmsystemer. Tyverialarmen er et GSM system, som forbindes til dit wifi eller via. et LAN-kabel. Har du lidt ustabilt internet, kan det være en god idé at købe et SikkertHjem SMS-kort, som koster 200 kr. om året. Uanset om der er internet eller ej, så vil din mobil få en SMS om, at alarmen er gået. Det samme vil alle i dit netværk, som du selv har tilføjet. Det er ikke et krav at købe SMS-kortet, men det kan være en god idé f.eks. også hvis din mobil ikke har internet, vil din mobil stadig modtage en SMS.

Installeringen af dette system er nemt, da det er klart til at blive sat op med det samme du pakker det ud af kassen, og derfor bør selve installeringen ikke tage mere end et par minutter. Når du har opsat bevægelsessensorerne, åbningskontakterne på vinduerne, og SmartBoxen, så kan du nemt tilpasse systemet og tilføje brugere via app’en.

App’en giver dig også besked, hvis der er lavt batteri på nogle af tilbehørsdelene, hvis der er forbindelsesproblemer med SmartBoxen eller der ikke er noget galt med strømforsyningen til  systemet.

Hvis du der skulle være strømafbrydelse, så overtager backup batteriet.

Flere funktioner end bare en tyverialarm

Det er jo ikke sikkert, at lige præcis denne pakke passer til dit hus eller lejlighed, og derfor har SikkertHjem lavet en startpakke, lejlighedspakke, villapakke og kompletpakke.

Denne villapakke indeholder alt til at gøre dit hjem trygt og sikkert mod tyveri, men du kan tilkøbe meget andet udstyr, som både gør den endnu mere sikker, men også så den alarmere, hvis der er brand eller oversvømmelse. Du kan bl.a. tilkøbe flere overvågningskamerat, udendørs og indendørs sirener, så du kan være helt sikker på, at naboen også hører, at der foregår noget, som der ikke skal. Det er også muligt at købe flere bevægelsessensor, åbningskontakter, nøglebrikke, fjernbetjeninger osv.

SikkertHjem vandsensoren registrerer, hvis der f.eks. er vand i kælderen. Det er en trådløs vandsensor, som registrere vand med det samme, at den kommer i kontakt med vand, og derefter sende en notifikation til app’en eller via. sms, hvis du SikkertHjem SMS-kort. Hvis du har en stor kælder, som tidligere har oplevet vandskader, er det en god idé at placere en vandsensor i hvert rum under gadeplan.

SikkertHjem har også lavet en SmartPlug, så du kan tænde og slukke for dine elektriske apparater uanset, hvor i verden du befinder dig. Det kræver selvfølgelig, at apparaterne er tilsuttet SmartPlug, som er en intelligent stikkontakt. Så hvis du er taget afsted på arbejdet, men er i tvivl om du fik slukket for glattejernet på badeværelset, kan du nemt tjekke det via. SikkertHjem-app’en.

Når du har købt et nyt tilbehør fra SikkertHjem, så skal det tilsluttes app’en, og smartboxen. Det gøres nemt ved at åbne app’en, scanne QR-koden, som der er på tilbehørsdelen, og så er den installeret. Du behøver heller ikke være bekymret for rækkevidden mellem Smartboxen og tilbehøret, da der er en lang rækkevidde mellem de to, så der er ikke brug for signalforstærkere.

Så hvis du ønsker at udvide tyverialarmen til et alarmsystem, så er der rig mulighed for det.

Hvis du har problemer med opsætningen eller andet, kan du nemt få fat i SikkertHjem, da de tilbyder gratis support via. telefonen eller e-mail. Kontaktoplysningerne står i brochuren når du får din pakke. Du kan også finde dem på deres hjemmeside; sikkerthjem.dk.

https://www.youtube.com/watch?v=sROBPtYsFsk&feature=emb_title

Pakken indeholder: 

 • 1 x SmartBox
 • 1 x SmartPad
 • 2 x Nøglebrikker
 • 2 x Fjernbetjeninger
 • 2 x Åbningskontakter
 • 2 x Bevægelsessensorer (dyreimmune)
 • 1 x Strømforsyning
 • 1 x 1-meter Ethernet-kabel
 • 1 x Brugervejledning
 • 3 x Dobbeltsidede alarmmærkater
 • 1 x Skruer og rawlplugs

S-Home alarmsystem

Tyverialarm med kamera

Fordele
 • pros-icon.svg Vibrationsmålere, som registrerer hvis et vindue bliver knust eller åbnet
 • pros-icon.svg Tilsæt alarmen selvom dine kæledyr er hjemme
 • pros-icon.svg Tilkøb smarte stikkontakter, så du kan styre dem fra din app.

Detaljeret gennemgang

Denne tyverialarm er også meget mere end bare dét, og så kan den dække et hjem op til 150 m2, da denne pakke indeholder 1 kamera, 6 magnetkontakter og 3 rumfølere. Alarmsystemet er altså med kamera, så du hurtigt har mulighed for at tjekke om der er indbrud, og dermed holde øje med tyvene, eller om det bare er spindelvæv foran linsen eller en af de andre bevægelsessensorer. Ligesom de andre tyverialarmer fungerer den over dit trådløse netværk, og er dermed uden abonnement.

Derfor skal du vælge S-Home alarmsystem

Du styrer hele alarmsystemet fra en gratis app, hvor du altså slipper for et dyrt abonnement til et vagtværn. Hvis der skulle ske et indbrud, vil du i stedet på besked over din telefon. På app’en kan du styre kameraet og andet tilbehør. App’en kan downloades til ios eller android telefoner. Skulle alarmsystemet miste signalet til wi-fi, vil du selvfølgelig også modtage en besked. Alarmen har også et batteri, hvis der skulle være strømsvigt i dit hjem.

Det er ikke et krav, men der medfølger et SIM-kort, som du kan sætte i, hvilket giver systemet mulighed for at sende SMS-beskeder (eller opkald), hvis der skulle se noget. Det koster 19 kr. per. måned, og er inkl. 5.000 sms’er. Mister din telefon internettet, vil du i stedet modtage en SMS i stedet for en notifikation fra app’en.

Selve systemet er selvfølgelig nemt og enkelt at bruge, så du kan bruge det hver dag uden problemer. Du kan sætte alarmen på eller af via. app’en, din nøglebrik, fjernbetjening eller ved at indtaste din kode på panelet. Systemet er selvfølgelig med en dansk menu og display.

Beskytter både når i er hjemme og ude

Denne tyverialarm beskytter selvfølgelig også når I er hjemme, hvilket f.eks. er en stor fordel om natten. Systemet kan nemlig lave en skalsikring, så alarmen kan være slået til på døre og vinduer. Det giver en god tryghedsfornemmelse.

Selve installeringen er nem, da alarmen er baseret på trådløse sensorer. Det er vigtigt, at alle enheder (kamera, magnetkontakter og rumfølere) bliver placeret et strategisk sted som f.eks indgange/udgange og vinduer. Skulle der være en bevægelse eller hvis døre eller vinduer åbnes, når alarmen er slået til, så vil alarmen starte, alarmere dig over besked og sirenen begynde.

Du kan godt sætte alarmen til, selvom du har kæledyr, da den tager højde for kæledyr under 25 kg. De kan altså godt bevæge sig rundt derhjemme selvom alarmen er tilsluttet.

Husk at sætte alarm klistermærker, som medfølger i pakken. De er gode til at skræmme tyven væk fra dit hus.

Du har også mulighed for at bruge systemet på en anden måde end bare en tyverialarm, fordi der findes forskelligt udstyr, som du kan koble på systemet. Du kan f.eks også købe de smarte stikkontakter, så du kan tjekke om du har slukke forskellige maskiner eller andet elektrisk i huset efter du er taget afsted på ferie eller på arbejde. Der kan i alt tilkobles 10 stk. trådløse stikkontakter, så alarmsystemet kan passe på hele hjemmet.

Pakken indeholder:

 • 1 x Wifi Deluxe Plus-2 alarmpanel
 • 1 x Wifi kamera 1MP (indendørs)
 • 1 x Sirene med kabel
 • 6 x Magnetkontakter Plus med vibrationsføler (til vinduer og døre)
 • 3 x Rumføler PIR PET 25 kg
 • 2 x Fjernbetjeninger
 • 2 x RFID nøglebrikker
 • 4 x Alarmklistermærker
 • 1 x Dansk brugervejledning

Somfy One alt-i-et alarmsystem

tyverialarm som kan tilkobles din smartphone, Alexa eller Google Home

Fordele
 • pros-icon.svg Tyverialarm der styres og aktiveres via. en app og IFTTT
 • pros-icon.svg Kan zoneopdeles og smart privatlivsbeskyttelse
 • pros-icon.svg Mulighed for registrering af flere personer, som også får notifikation

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter en tyverialarm uden abonnement, som skal kunne styres direkte fra din smartphone, og som ikke skal tage meget mere end 10 minutter at installere, så er denne tyverialarm en god løsning til dig. Desuden har systemet også et indbygget kamera, så du kan altid holde øje med hvad, der foregår. I modsætning til de andre alarmer i denne test, er dette en alt-i-et løsning, som også kan opfylde dine behov.

Derfor skal du vælge Somfy One alt-i-et alarmsystem

Med Somfy One alt-i-et alarmsystem har du fuld kontrol over dit hjem, og du kan føle dig tryg døgnet rundt selvom du ikke er hjemme. Systemet er fritstående, og det er vigtigt, at du finder nogle strategiske gode steder at placere din alarm. Herefter skal du aktivere alarmen gennem din smartphone og det skal kobles på dit trådløse netværk.

Somfy one kan betjenes via. Android, IPhone, Amazon Alexa og Google Home  via. Somfy-app’en, som nemt downloades til din telefon ligesom andre apps.

Somfy-app’en har den funktion, som kaldes IFTTT  (If This Then That), hvilket betyder, at du kan lave dine egne personlige indstillinger, som f.eks at, hvis tyverialarmen går, så bliver lamperne i huset røde. Det virker jo så selvfølgelig kun, hvis det også er sat op på et smart-system.

Med det samme, at systemet registrerer en bevægelse, så vil det udløse en alarm, som sender en push-meddelelse til din forbundne smartphone. Alarmen er høj nok til at kunne skræmme ubudne gæster og samtidig advare naboer. Lyden når højere op end 90 decibel.

På din smartphone vil du live kunne se hvad der foregår i dit hjem. Alarmen har et vidvinkels kamera, som kan vise full HD-video 1080p / 30 fps, så du kan se hvad der foregår i dit hjem. Når alarmen går, er det muligt at spole 10 sekunder tilbage i optagelsen, og se hvad der foregik inden alarmen gik. Du kan også zoom ind x8.

Ved hjælp af SomfyVision bevægelsessensorer kan alarmsystemet registrere bevægelse inden for 5 meters afstand.

Det indbyggede kamera har også nattesyn på 6 meter, så selv om vinteren, hvor det bliver hurtigt mørkt, og det er højtid for indbrud filme op til 6 meters afstand.

Udstyret med en privatlivs klap, som går ned foran kameraet når du er hjemme

Har du dyr i hjemmet, som er hjemme det meste af dagen, men du ønsker samtidig at have tyverialarm på imens du ikke er hjemme? Så har du mulighed for at konfigurere Somfy One og kameraet, så det ikke aktiveres, når dine kæledyr går rundt derhjemme og forbi kameraet. Det gøres ved at, kameraet kan zoneopdeles, så dele af kameraets synsfelt ignorerer bevægelse.

Hvis du skulle være så uheldig, at nogen bryder ind i dit hjem, så har systemet mulighed for at sende ud til mange flere telefoner en bare din egen. Man er jo ikke på sin telefon døgnet rundt, og når der sker indbrud, skal der reageres hurtigt. Derfor kan du tilføje mange personer, som også skal have en notifikation, hvis uheldet skulle ske. Hvis det viser sig at være falsk alarm, kan du selvfølgelig slukke alarmen fra app’en uanset, hvor langt væk fra dit hjem du befinder dig.

Somfy One tager højde for dit privatliv, da den er udstyret med en klap, som der automatisk kører ned foran kameralinsen, når du går ind i rummet. Du kan altså være helt sikker på, at der ikke er nogen, som sidder og holder øje med noget eller nogen.
Der findes forskelligt tilbehør til dette alarmsystem, og køber du dem, så snakker de selvfølgelig sammen. Du kan f.eks. købe dør- eller vinduessensorer.

Pakken indeholder:

 • Hoved enhed med indbygget kamera, mikrofon og højtaler (sirene)
 • 1x bevægelsessensor
 • 1x fjernbetjening

Guide

Hvilket alarmsystem skal jeg vælge?

Når du leder efter din næste tyverialarm, så skal du være sikker på at alle dine behov bliver opfyldt. Det kan være svært at finde et alarmsystem, som kan alt det, som du ønsker og som passer præcis til hjemmet. Derfor er der nogle ting, som du skal være opmærksom på inden du vælge din næste tyverialarm, så du både kan sikre hele dit hus og sove trygt om natten.

3 typer af alarmsystemer

Inden du vælger dit alarmsystem, så bør du vide, at der generelt findes 3 forskellige alarmsystemer, hvor prisen selvfølgelig varierer.

Alarm med udrykning og vagt

Dette er den dyreste løsning ift. tyverialarmer, da det er tilkoblet et vagtværn, der er klar til at rykke ud med det samme, der registreres bevægelse eller noget usædvanligt.

Alarm, som giver besked til dig og naboerne

Det er den type alarmsystem, som vi skriver om i denne artikel, hvor man køber et alarmsystem, som man selv skal sætte op. Du kan vælge mellem flere forskellige startpakker alt efter om du bor i en lejlighed, en villa eller endnu større hus. Det er også altid muligt at købe mere tilbehør til din startpakke, så du kan udvide.

Systemet er uden abonnement eller binding, da det virker over hjemmets wifi. I langt de fleste tilfælde er det dog muligt at tilkøbe et SMS-kort, der kan sende SMS’er til din telefon, hvis internettet i dit hjem ikke virker eller du ikke har internet på din telefon. Det er typisk et SMS-kort, der virker i 1 år, og som ikke koster særlig meget. Typisk kan man også tilkøbe et SIM-kort, hvis det ikke skal køre over Wi-fi.

Hvis der skulle komme tyve ind i din bolig, så vil du og dem du vælger i dit netværk få en notifikation – eller sms – om at, der er registreret bevægelse.

Alarm med sirene

Dette er selvfølgelig den billigste alarm, og hvis bevægelsessensorerne opdager bevægelse, vil en høj tone lyde, som kan skræmme tyvene væk og samtidig alarmere naboen. Den sender dog ikke nogen besked til din telefon eller videre til en alarmcentral.

Vælg den rigtige startpakke for dit hjem

Vælger du at gå videre med denne type for alarmsystem, som giver dig og dine naboer besked, hvis der skulle være noget,  er det vigtigt, at du vælger den pakke, der er bedst for dit hjem. Hvis du ikke mener, at pakken er tilstrækkelig bør du vælge en anden eller tilkøbe det.

Ønsker du, at der skal være kamera i pakken, så du kan se, om der er en tyv i dit hjem? Eller har dit hjem brug for mange vibrationsmålere til vinduer og døre? Eller er der mange rum i dit hjem, så du har brug for flere sensorer? Det er sådanne nogle tanker, som du skal gøre dig inden du vælger en pakke, og evt. køb tilbehør med det samme, hvis du allerede ved, at du har brug for det.

Skal din tyverialarm være mere end bare en tyverialarm?

De fleste tyverialarmer kan i dag mere end bare at registrere bevægelse og alarmere dig. Du kan nemlig købe alverdens udstyr og smart tilbehør, så den kan være mere end bare at registrere bevægelse. Det er blevet nævnt flere gange i denne artikel, men tilbehør kan f.eks. være smarte stikkontakter, brandalarmer og vandsikring, så det bliver til et stort alarmsystem. Det kan være en utrolig stor fordel at investere i et godt alarmsystem.

Husk at få alarmklistermærker op på døre og vinduer

Alarmklistermærker er med til at øge sandsynligheden for at tyven ikke kommer på besøg hos dig. Det kan nemlig skræmme tyven, at du får en besked om, at der er indbrud, og efterfølgende ringer til politiet. Derfor er det en god idé at hænge klistermærkerne op alle på døre og vinduer.

FAQ

Hvilken er den bedste tyverialarm?

I denne tyverialarm test er vinderen SikkertHjem, fordi de har forskellige pakker alt efter hvad du har brug for, så du kan sikre dit eget hjem. Det er nemt og brugervenligt at installere og bruge i verden.

Skal jeg vælge en tyverialarm med kamera?

Der findes forskellige pakker, og i nogle medfølger der kamera, mens i andre gør der ikke, men det kan typisk tilkøbes. Et kamera kan bruges til at se, om der virkelig er indbrud i dit hjem eller om det er spindelvæv.

Hvilken slags tyverialarm skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende 3 forskellige slags alarmsystemer, og hvilken ét, der passer bedst til dig og dit hjem er op til dig, så du kan sove trygt om natten. Læs mere om forskellen på de 3 systemer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×