Ukrudtsbrænder Test: 7 bedste ukrudtsbrændere (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder
TESTVINDER

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder

Ukrudtsbrænderen Green Power XL fra Hozelock er miljøvenlig og effektiv til at bekæmpe ukrudtet i din have uden brug af kemikalier. Den kan fjerne ukrudtet 5 gange hurtigere.. Den er i høj kvalitet og har…

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder 1
Bedste ukrudtsbrænder

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder

Grouw ukrudtsbekæmper 3-i-1 model 2
Elektrisk ukrudtsbrænder, med varmepistol og BBQ lighter

Grouw ukrudtsbekæmper 3-i-1 model

SAM Partners ukrudtsbrænder 2000W 5
Universalbrænder

SAM Partners ukrudtsbrænder 2000W

Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ukrudtsbrænder gaspatron 6
Ukrudtsbrænder med énhåndsbetjening

Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ukrudtsbrænder gaspatron

Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W 7
Elektrisk ukrudtsbrænder med ergonomisk håndtag

Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne artikel sætter vi vores fokus på ukrudtsbrændere. Vi har testet markedet og udvalgt de 8 bedste ukrudtsbrændere. Vi har valgt Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder, som bedst i test, da den er effektiv og fjerner ukrudtet 5 gange hurtigere, takket være dens ekstra store varmeskjold.

Du kan også se resten af produkterne i vores ukrudtsbrænder test, så du kan finde den der passer bedst til dig. Den største forskel på ukrudtsbrænderen i vores test er, om de kører på gas eller el. De varierer også i deres medfølgende tilbehør, som dyser og gasflasker.  

Vi har til sidst i artiklen forklaret dig alt nyttigt omkring ukrudtsbrændere samt hjulpet dig med at komme tættere på beslutningen om den bedste ukrudtsbrænder til dig og netop din have, hvis du synes valget er svært.

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder

Bedste ukrudtsbrænder

Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder
Fordele
 • pros-icon.svg Fjerner ukrudtet 5 gange hurtigere med det ekstra store varmeskjold
 • pros-icon.svg Kraftig motor på 2000W sikrer en jævn varmefordeling under hele varmeskjoldet
 • pros-icon.svg Der medfølger både et rektangulært skjold og et mindre rundt skjold

Detaljeret gennemgang

Ukrudtsbrænderen Green Power XL fra Hozelock er miljøvenlig og effektiv til at bekæmpe ukrudtet i din have uden brug af kemikalier. Den kan fjerne ukrudtet 5 gange hurtigere.. Den er i høj kvalitet og har keramiske varmeelementer.

Derfor skal du vælge Hozelock Green Power XL ukrudsbrænder

Denne ukrudtsbrænder er utrolig effektiv og miljøvenlig. Den er udstyret med et ekstra stort varmeskjold, som gør det muligt for dig at bekæmpe ukrudtet hele 5 gange hurtigere. Med Green Power XL får ukrudtet et termisk chok på 600 grader celsius. Den nedbryder cellerne i ukrudtet, så det visner og dør i løbet af få sekunder. Den kraftige motor på 2000W sikrer dig en jævn varmefordeling under hele varmeskjoldet for at give den mest optimale effekt.

Når ukrudtsbrænderen ligger i en horizontal position afkøler den igen, så du kan føle dig sikker, når du bruger denne ukrudtsbrænder. Med Green Power XL, får du både et rektangulært skjold på 25 centimeter til at fjerne ukrudt på grusstier og flisekanter samt et mindre skjold i rund form, som bruges til en mere præcis ukrudtsbrændinng i grøntsagsbedet, eksempelvis. 

Grebet på ukrudtsbrænderen er udstyret med et ergonomisk lukket greb, som gør arbejdet meget mere komfortabelt, og så får du også et ekstra greb til at bære maskinen rundt med. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1600W 
 • Spænding: 220-240V ~ 50 Hz
 • Varmluftsystem: Varmluftstrøm
 • Temperatur: op til 600 grader celsius
 • Ledningslængde: 1,5 meter

Grouw ukrudtsbekæmper 3-i-1 model

Elektrisk ukrudtsbrænder, med varmepistol og BBQ lighter

Grouw ukrudtsbekæmper 3-i-1 model
Fordele
 • pros-icon.svg Fungerer både som ukrudtsbrænder, varmepistol og BBQ lighter
 • pros-icon.svg Tre strøm- og temperaturniveauer på 11, 350 og 650 grader celsius
 • pros-icon.svg Leveres med ukrudtsdyse, fladdyse, koncentrationsdyse og sparteldyse

Detaljeret gennemgang

Ukrudtsbrænderen fra Grouw er en 3-i-1 elektrisk ukrudtsbrænder, som også fungerer som varmepistol og BBQ lighter. Du skal blot sætte maskinen i stikkontakten og så er du klar til at fjerne det grimme ukrudt. Den leveres med 4 varmedysere, nemlig en fladdyse, sparteldyse, koncentrationsdyse og ukrudtsdysen.

Derfor skal du vælge Grouw 3-i-1 ukrudtsbekæmper

Denne uktrudtsbrænder er til dig, der ønsker funktionalitet på højeste plan. Udover at kunne fjerne ukrudt, fungerer denne maskine også som en varmepistol og en BBQ lighter. Ukrudtsbrænderen har tre strøm- og temperaturniveauer på 100, 350 og 650 grader celsius. Arbejdshovedet på maskinen kan drejes, så du får en mere optimal stilling under brug. Samtidig kan den integrerede bøjle sikret en stabil placering under brug. 

Maskinen bliver leveret med 4 forskellige varmedysere, som en fladdyse, en sparteldyse, en koncentrationsdyse og en ukrudtsdyse. Den har en lang ledning på 1,8 meter med VDE stik. Den vejer desuden sølle 1,25 kg, hvilket gør den dejlig let at arbejde med og bære rundt på for de fleste. 

Produktdetaljer:

 • Maks. temperatur: 650 grader celsius
 • Maks. vindstrøm: 500 l/min.
 • Ledningslængde: 1,8 m med VDE stik
 • Strøm- og temperaturniveauer: 100/350/650 grader celsius
 • Vægt: 1,25 kg

Grouw gasukrudtsbrænder 93618

Ukrudtsbrænder med vogn

Fordele
 • pros-icon.svg Professionel ukrudtsbrænder på gas
 • pros-icon.svg Udstyret med en ukrudtsbrænderstav og en 2 meter lang PVC-slange samt trolley
 • pros-icon.svg Effektiv brænder med dele, der gør det nemt og hurtigt at komme af med ukurudt på

Detaljeret gennemgang

Ukrudtsbrænderen fra Grouw kører på gas og er ideel til handymanden. Den klarer alt slags ukrudt, selv det mest genstridige af slagsen. Den er let at betjene og leveres med en smart og praktisk trolley.

Derfor skal du vælge gasukrudtsbrænderen fra Grouw

Denne professionelle ukrudtsbrænder er ultra let at bruge. Den er udstyret med en ukrudtsbrænderstav samt en 2 meter lang PVC-slange og en praktisk trolleyvogn med to letløbende luftgummihjul med der måler 10” i diameteren. Maskinen har en piezo autotænding af gassen. Det er en utrolig effektiv og handy brænder, der er udstyret med dele, der gør det nemt og hurtigt at komme af med ukrudtet i bedene. 

Da den kører på gas frem for strøm, betyder det at ilden kræver mere kontrol, og du skal derfor være ekstra påpasselig, især til dig, der er nybegynder. Det er vigtigt, at du ikke brænder længe på noget ukrudt, så der går ild i det. Det skal blot have nok varme til det visner. 

Med selve gasbrænderen får du en IGT højtryksregulator B235-001 til gasflasken, en 2 meter lang slange, som er en 20 bar højtryksslange på 5,0 millimeter og en trolleyvogn. Den leveres uden gasflaske, og den skal du derfor tilkøbe. 

Produktdetaljer:

 • Vægt: 4,8 kg
 • Materiale: stål/plast

Hortus elektrisk ukrudtsbrænder og varmepistol

Ukrudtsbrænder med varmepistol

Fordele
 • pros-icon.svg Hurtig og effektiv nedbrydning af ukrudt
 • pros-icon.svg Miljøvenlig metode, uden brug af gas eller kemikalier
 • pros-icon.svg Fungerer også som varmepistol, der bl.a. kan fjerne folie og maling

Detaljeret gennemgang

Den elektriske ukrudtsbrænder fra Hortus er både miljøvenlig og effektiv. Den anvender ikke gas eller kemikalier til nedbrydning af ukrudtet, men skal blot sættes i strømstikket, opvarm ukrudtet i 3 sekunder, og så er det visnet efter et par dage.

Derfor skal du vælge Hortus elektriske ukrudtsbrænder og varmepistol

Denne ukrudtsbrænder gør det til en leg at komme af med ukrudtet mellem fliserne på. Tilslut brænderen i en stikkontakt og opvarm ukrudtet i 3 sekunder. Efter to dage er al ukrudtet visnet. Det er en utrolig miljøvenlig måde at få ukrudtet udryddet på, frem for at bruge gas eller kemikalier til at fjerne det. 

Hortus ukrudtsbrænderen fungerer også som en lighter til grillkul og briketter. Med den medfølgende varmepistol kan du fjerne folie, gammel maling og så videre. Denne varmepistol sparer dig altså for mange timers arbejde med at stå og skrabe den gamle maling af. 

Produktdetaljer:

 • Vægt: 1,1 kg
 • Varmesystem: Varmluftsstrøm
 • Maks. temperatur på dyse: 600 grader celsius
 • Min. temperatur på dyse: 50 grader celsius
 • Certifikater: GS og CE

SAM Partners ukrudtsbrænder 2000W

Universalbrænder

SAM Partners ukrudtsbrænder 2000W
Fordele
 • pros-icon.svg Universalbrænder der kan fjerne ukrudt, tænde grillen og fjerne gammel maling
 • pros-icon.svg Uundværligt værktøj til bekæmpelse af selv det strideste ukrudt
 • pros-icon.svg To varmeindstillinger på 60 og 650 grader

Detaljeret gennemgang

Denne ukrudtsbrænder fungerer som en universalbrænder med en elektrisk varmepistol på 2000W. Den er sikker i brug, da den ikke har nogen åben flamme. Udover at fungere som en ukrudtsbrænder, kan brænderen også bruges til at tænde grillen med samt kan den elektriske varmepistol fjerne gammel maling fra forskellige genstande.

Derfor skal du vælge SAM Partners ukrudtsbrænder 2000W

Med denne universalbrænder kan du nemt fjerne ukrudtet i haven. Den kan også bruges til at tænde grillen med samt at fjerne maling med den elektriske varmepistol. Det er altså et yderst funktionelt værktøj, som du kan bruge til mange ting, og den vil være uundværlig, når du skal bekæmpe selv det strideste ukrudt i din have. 

Ukrudtsbrænderen har to varmeindstillinger på henholdsvis 60 grader og 650 grader celsius og nedbryder ukrudtet med varmen i løbet af få sekunder.  

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2000W
 • Temperatur: 60 og 650 grader

Gloria Thermoflamm Comfort PLUS ukrudtsbrænder gaspatron

Ukrudtsbrænder med énhåndsbetjening

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag, der gør betjeningen nem og komfortabel
 • pros-icon.svg Énhåndsbetjening takket være Piezo-tændingen
 • pros-icon.svg Flammetemperatur på 1000 grader celsius, fjerne ukrudtet effektivt

Detaljeret gennemgang

Ukrudtsbrænderen fra Gloria er anvender gas til nedbrydningen af ukrudtet. Den er formet ergonomisk med en praktisk enhåndsbetjening, som gør den komfortabel at anvende. Den har en Piezo-tænding, der er integreret i håndtaget. Med en flammetemperatur på 1000 grader celsius, vil dit ukrudt blive fjernet effektivt. 

Derfor skal du vælge ukrudtsbrænderen fra Gloria

Med gasukrudtsbrænderen fra Gloria kan du fjerne ukrudt uden at du skal benytte nogen former for kemikalier. Den er utrolig nem at bruge, da du blot kan betjene den med én hånd. Dette er takket være den praktisk Piezo-tænding, som er integreret i det ergonomiske håndtage på ukrudtsbrænderen. Den kan nå en flammetemperatur på 1000 grader celsius, som effektivt fjerner alt slags ukrudt. Den kan ligeledes bruges til at antænde kul og brænde med. Den leveres med én gaspatron, så du kan komme i gang med at fjerne ukrudtet med det samme. Den er desuden DCGQ-GS testet, hvilket betyder at dens sikkerhed er godkendt. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2000W
 • Længde: 116 cm

Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W

Elektrisk ukrudtsbrænder med ergonomisk håndtag

Gloria Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder 2000W
Fordele
 • pros-icon.svg Kan anvendes i tillukkede rum, som udvendige trapper og terrasser
 • pros-icon.svg Fungerer også til at antænde grillkul med
 • pros-icon.svg Dræber cellerne i ukrudtet med el-genereret 650 graders varmestråle

Detaljeret gennemgang

Thermoflamm Bio Electro fra Gloria fjerner effektivt dit ukrudt, mos og lignende, med en el-genereret 650 graders varmestråle. Dette resulterer både i en hurtig og langvarig virkning. Den har en ergonomisk udformning, som sikrer et behageligt greb og en sikker samt nem betjening af brænderen med kun en enkelt knap. 

Derfor skal du vælge Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder fra Gloria

Fjern nemt dit ukrudt eller mos med denne Thermoflamm Electro ukrudtsbrænder fra Gloria. Den kan både anvendes i tillukkede rum, som udvendige trapper eller på terrassen, og så kan den også anvendes til at antænde grillkul. Den dræber cellerne i ukrudtet med en el-genereret varmestråle på 650 grader. På denne måde får du både en hurtig fjernelse samt en langvarig virkning. 

Ukrudtsbrænderen har et ergonomisk greb, som gør det komfortabelt at anvende brænderen. Den har ligeledes et behageligt greb samt en nem og ikke mindst sikker betjening med kun en enkelt knap. 

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2000W
 • Motor: 230 volt
 • Vægt: 1,75 kg

Guide

Hold plænen fri for ukrudt

Der findes mange metoder hvorpå du kan fjerne ukrudtet fra din have og mellem fliserne. En ukrudtsbrænder er en af de mest effektive metoder, da det ikke tager særlig lang tid. Med ukrudtsbrænderen får du ikke øjeblikkelige resultater, men et par dage efter du har haft brændt ukrudtet med brænderen og så har det en varig virkning. Ukrudtsbrænderen virker på den måde at den brænder ukrudtets celler og vækstpunkt, som sidder i midten af planten. Du skal blot svitse ukrudtet hurtigt, i cirka 2 til 3 sekunder, da det er nok til, at ukrudtsrødderne bliver overophedet.

Du kan også brænde ukrudtets overjordiske dele helt væk, dog øger dette brandfaren markant, da den frigiver mange gløder. Brug ikke ukrudtsbrænderen for tæt på huset, ved udhuse eller ved brændbare materialer, da ukrudtsbrændere er skyld i en del brande hvert år.

En ukrudtsbrænder er en fordel frem for andre metoder, såsom sprøjtemiddel, da du effektivt fjerner ukrudtet uden brug af kemi, hvilket er bedre for miljøet. Du skal heller ikke være bange for at din hund eller børn får sprøjtemidlet munden eller i øjnene, når de går rundt i haven.

Døjer du med meget ukrudt i din græsplæne, kan det også hjælpe at slå græsset oftere, da noget ukrudt ikke kan tåle at blive slået hver uge gennem længere tid. En robotplæneklipper er en god og nem måde at få slået græsset hyppigt på, da du ikke selv skal tage dig tid til at slå græsset hver eneste uge. Den husker det for dig og på denne måde er du sikker på det bliver gjort og at ukrudtet bliver nedbrudt. Lyder dette som en fremragende idé for dig? Så se vores store robotplæneklipper test og find den bedste robotplæneklipper til dig og din have. Du skal dog huske ikke at klippe græsset for kort, da solen nemmere kan nå ned til ukrudtets rødder og det vil kun forbedre vækstbetingelserne. Hold derfor græsset på en længde af 3 til 4 centimeter, ikke højere og ikke lavere end det. De 4 centimeter er en god højde, da det vil skygge for ukrudtet og det vil derfor ikke kunne vokse.

Sådan bruger du en ukrudtsbrænder

Du bør planlægge din brug af ukrudtsbrænderen i forhold til vejret den pågældende dag. Du bør nemlig ikke anvende ukrudtsbrænderen, hvis der i længere tid har været høje temperaturer og ingen regn. Dette kan nemlig resultere i at de omkringliggende planter og græs vil tage imod flammerne meget nemt og det kan potentielt ende i brand.

Når du har taget disse forholdsregler, bør du også huske at fjerne let antændeligt materiale i haven samt have en spand med vand ved hånden, så kan du gå i gang med at brænde løs på ukrudtet. Du anvender den således:

 • Varm ukrudtet med cirka 10 centimeters afstand
 • Varm ukrudtet et par sekunder. Husk at ukrudtet skal nedbrydes og ikke brændes, da det kan få rødderne til at spire igen
 • Du kan tjekke om ukrudtet har fået nok ved at klemme det mellem to fingre. Det skal føles blødt og du må godt have efterladt mørke pletter på ukrudtet, da det betyder at cellerne er nedbrudt
 • Brug en anti-brændbar plade eller lignende mellem brænderen og hække, og buske, så du ikke kommer til at ødelægge de omkringliggende planter.
 • Efter et par dage, skal det døde ukrudt fejes væk, ellers kan du futte det af med brænderen næste gang

Hold sikkerheden i top ved anvendelse af ukrudtsbrænderen

Da en ukrudtsbrænder bruger meget høj varme og ild til nedbrydelsen af ukrudtet, skal man være fuld opmærksom under brug og have den under kontrol. Du kan nemlig nemt komme til at sætte ild til andre planter og genstande, hvis ikke du passer på. Især hvis vejret, som sagt har været meget tørt og varmt i et langt stykke tid, så skal der ikke meget til. Der er sket mange ulykker ved anvendelse af ukrudtsbrændere, fordi man ikke har taget sig sine forholdsregler og ikke har haft ordentligt kontrol over brænderen. Det er derfor vigtigt at du husker på disse ting, når du skal til at anvende din ukrudtsbrænder:

 • Afmonter gassen, når du ikke bruger ukrudtsbrænderen
 • Stil aldrig en brandvarm brænder på plads
 • Du må ikke efterlade en tændt brænder, uden opsyn
 • Du må ikke bruge brænderen op ad brændbare ting
 • Efter brug af brænderen bør du gå en runde i haven og tjekke, at der ikke er noget, der ligger og ulmer, eller lugter af røg
 • Hvis du absolut gerne vil brænde i tørre perioder, skal du vande det pågældende område både før og efter anvendelsen af ukrudtsbrænderen

Gasbrænder eller elektrisk ukrudtsbrænder?

Som du kan se i vores ukrudtsbrænder test, så findes der både elektriske ukrudtsbrændere og ukrudtsbrændere på gas. En ukrudtsbrænder på gas er stadig den mest udbredte måde at fjerne ukrudt på, dog fungerer den elektriske ukrudtsbrænder lige så godt. En gasbrænder, skal du rende rundt med en gasflaske og varme ukrudtet så meget op at cellerne bliver ødelagt. Den er effektiv, men ikke permanent, da ukrudtet uanset hvad vil komme igen på et tidspunkt. Den er rigtig fornuftig at anvende på terrasser af fliser eller tegl, gangstier med grus eller fliser samt på bede med jord, er gasbrænderen en ganske fornuftig løsning. Det er dog vigtigt, at man tænker sig om under brug, da den hurtigt kan antænde ild, hvis man får ramt et brændbart materiale, især i tørheds-perioder.

Den elektriske ukrudtsbrænder virker på den måde, at den udsender omkring 600 grader varme via et 2000 watt varmelegeme. Omkring varmelegemet er der typisk en lille elmotor, som driver en ventilator, så varmen bliver fordelt omkring ukrudtet.

Anden nyttig information i denne ukrudtsbrænder test

Alle ukrudtsbrændere virker stort set på samme måde, og det er derfor nogle andre parametre du skal overveje. Du bør derfor vælge den efter størrelsen på din have.

Har du en større have bør du, som sagt, vælge en gasbrænder, da den kan brænde ukrudtet i et større areal, meget hurtigere, end den elektriske ukrudtsbrænder. Du bør også vælge en gasflaske på omkring 5 liter, så den kan dække dit behov gennem hele sæsonen, uden du skal ud og investerer i en ny undervejs. Har du en rigtig stor have, bør gasflasken indeholde op til 10 liter.

Har du en lille have er den elektriske ukrudtsbrænder et godt valg for dig. Den er let og handy, og der har du mere tid til at pleje lidt mere om dine bede eller mellem fliserne. Ønsker du en gasbrænder i stedet, kan du sagtens nøjes med en engangsdåse på brænderen, som der let kan skiftet og er nem at have med rundt i haven.

Har du mange snørklede kroge i din have, så er det en god idé at vælge en brænder der kommer med flere dyser i forskellige former. De kommer ofte med en rund eller en spids dyser, så du kan brænde mere målrettet og præcist, så du ikke rammer de omkringliggende planter, som du ikke ønsker skal ødelægges.

FAQ

Hvilken ukrudtsbrænder er den bedste?

Vi mener at den bedste ukrudtsbrænder er Hozelock Green Power XL elektrisk ukrudtsbrænder, da den kan fjerne ukrudt 5 gange hurtigere, med dens store varmeskjold. Se flere gode brændere i vores ukrudtsbrænder test.

Skal jeg vælge gas eller elektrisk ukrudtsbrænder?

Den største forskel er at den elektriske brænder kører på strøm og derfor har en ledning og så er den lidt langsommere i brug end gas. Har du en stor have, bør du vælge en gasbrænder og hvis du har en lille have, så vælg den elektriske. Læs mere i vores test

Hvorfor skal jeg vælge en ukrudtsbrænder fremfor sprøjtemiddel?

En ukrudtsbrænder er meget mere miljøvenlig, da den ikke fordeler kemikalier ud i naturen, som sprøjtemidlet gør. Samtidig er sprøjtemidlet farligt for husdyr og børn, som kan komme til at få det i munden eller i øjnene, hvis de rører ved det.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×