TEST: Fjerkræssakse – De 4 bedste (Juli 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

3
En god fjerkræsaks med enkelt håndtag

Zwilling Fjerkræsaks med buede håndtag

4
Fjerkræsaks bedst i test til både højre- og venstrehåndede

Satake Fjerkræsaks

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne fjerkræsaks test kan du læse om de bedste sakse til at skille fjerkræ og andre typer af kød fra hinanden. Vi har fundet frem til top 5 produkter, der alle er investeringen værd, da de er funktionelle og i høj kvalitet. Vores testvinder er en Zwilling Fjerkræsaks, som du med fordel kan investere i, hvis du er helt på bar bund. Den lever nemlig op til alle forventninger.

Efter gennemgangen af produkterne kan du desuden blive klogere på, hvordan du finder den helt rette fjerkræsaks til dig. Derudover vil vi guide dig til brugen af en fjerkræsaks og hvordan du bedst rengør fjerkræsaksen, så du kan opretholde en god hygiejne i køkkenet.

Zwilling Fjerkræsaks

Den bedste fjerkræsaks

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål og er ekstra robust
 • pros-icon.svg Udviklet med et ergonomisk greb for optimal komfort
 • pros-icon.svg Kan skilles ad, hvilket sikrer en nem og mere hygiejnisk rengøring
 • pros-icon.svg Har et stilrent og eksklusivt design

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke gå galt i byen med den fjerkræsaks fra mærket Zwilling. Helt generelt er den tyske producent kendt for at producere forskellige redskaber til køkkenet i høj kvalitet. Dette gør sig også gældende for deres fjerkræsaks, der er af rustfrit stål, ergonomisk i opbygningen og yderst nem at betjene.

Derfor skal du vælge en Zwilling Fjerkræsaks

Nægter du at gå på kompromis med din nye fjerkræsaks og må den egentlig godt have et stilrent og eksklusivt design? I så fald skal du investere i denne fjerkræsaks fra den tyske producent Zwilling. De har formået at udviklet en fjerkræsaks, der ikke blot virker bedre end gennemsnittet, men som faktisk også ser yderst pæn ud. Det er altså en model, der klart er pengene værd.

Lige netop denne fjerkræsaks får hurtigt bugt med alt fra knogler, vinger og led. Du kan ubesværet separere delene og så skal du ikke engang være nervøs for, at saksen skrider undervejs. Det skyldes, at den er udviklet med takkede skær. Modellen er smedet af rustfrit stål, hvilket gør den både robust og modstandsdygtig. Du kan desuden let rengøre den, da det er muligt at skille den ud. Dette sikrer en bedre hygiejne.

En anden stor fordel ved denne fjerkræsaks er, at den er udviklet med et ergonomisk og behageligt greb. Dette garanterer en større komfort, selv når du skal klare en del opgaver med fjerkræsaksen.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 23,5 cm
 • Vægt: 490 gram
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve: Sølv

Fiskars Functional fjerkræsaks

En billig fjerkræsaks, der tåler maskinvask

Fordele
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til den
 • pros-icon.svg Er fremstillet med ergonomisk og soft grip greb for bedre komfort og håndtering
 • pros-icon.svg Nem rengøring, da produktet kan tåle en tur i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Kan benyttes til flere opgaver til både fjerkræ og vildt

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke af med særlig mange penge for denne fjerkræsaks, da den sælges til en billig pris. Alligevel får du en model i høj kvalitet. Saksen er fremstillet i rustfrit stål, tåler maskinvask og er udviklet med et ergonomisk greb, så du opnår bedre komfort. Derudover er den velegnet til både højre- og venstrehåndede brugere.

Derfor skal du vælge en Fiskars Functional fjerkræsaks

Det er jo næsten ikke til at få armene ned over denne fjerkræsaks fra den finske producent Fiskars. Der er utroligt mange fordelene ved produktet, hvilket er imponerende med tanke på, at den sælges til en billig pris. Du skal altså ikke være nervøs for at vælge denne saks, selvom dit budget er lavt. Den vil med garanti leve op til dine forventninger.

Du vil med garanti opnå en god komfort med denne saks, da den er udstyret med et soft grip håndtag og har en lav vægt på blot 200 gram. Håndtaget sikrer også en bedre sikkerhed, da saksen så ikke risikere at glide. Det er desuden muligt at benytte saksen til både venstre og højre hånd. Modellen har et fingerbøjlehåndtag og tommelfingerbetjent låsemekanisme. Derudover kan du slippe for at vaske saksen op i hånden, da den kan tåle maskinvask.

Modellen er en del af Fiskars Functional Form serie, og den har derfor Fiskars enkle og kendetegnende design i sort og orange. Den er fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør skæret stærkt, så det kan både flå, klippe og partere alt fra fjerkræ til vildt. De krumme og profilerede blade på saksen gør det lettere at arbejde i forskellige materialer. Bladet har desuden udsparing til klipning af ben.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 25 cm
 • Vægt: 200 gram
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Farve: Sølv, sort og orange

Zwilling Fjerkræsaks med buede håndtag

En god fjerkræsaks med enkelt håndtag

Fordele
 • pros-icon.svg Anderledes opbygning med åbne håndtag gør den ideel til alle brugere
 • pros-icon.svg Ergonomisk opbygning og blødt greb garanterer minimal anstrengelse
 • pros-icon.svg Udstyret med en praktisk sikkerhedsordning, der mindsker risikoen for skader

Detaljeret gennemgang

Denne fjerkræsaks adskiller sig en smule fra de andre i denne test, da den har en lidt anderledes opbygning i håndtaget. I stedet for at være meget lig en almindelig saks, er denne models håndtag blot i en åben bue. Det gør det muligt for personer med enhver håndstørrelse at benytte saksen.

Derfor skal du vælge en Zwilling Fjerkræsaks med buede håndtag

Er du træt af at få mast dine fingre, når du skal bruge en fjerkræsaks til forskellige formål? Så kan det udmærket betale sig for dig at investere i denne fjerkræsaks fra den tyske producent Zwilling. Modellen er udviklet med buede håndtag uden lukninger omkring, hvilket giver bedre plads til fingrene. Håndtaget er desuden udviklet i plastik og med en ergonomisk opbygning, hvilket sikrer en højere komfort og mindre anstrengelse ved brug.

Derudover har denne model en perfekt kraftoverføring fra håndtag til blade, hvilket resulterer i en ubesværet klipning. Det er altså lige meget om der er tale om sener eller ben – denne saks skal nok kunne klare arbejdet. Bladet er udviklet med små takker, hvilket gør det muligt at klippe nemt i kødet, uanset om dette er råt eller tilberedt.

Saksen er udviklet med stålblade, der er fremstillet af rustfrit stål. Dette sikrer, at de kan holde til lidt af hvert og har en god holdbarhed. Derudover er denne saks udviklet med en praktisk sikkerhedsordning, der er med til at mindske risikoen for skader. Dette skyldes, at saksen ikke kan åbne sig, når sikkerhedsanordningen er slået til.

Produktdetaljer

 • Størrelse: 25,5 cm
 • Materiale: Rustfrit stål med håndtag af plast
 • Farve: Sølv, sort og rød

Satake Fjerkræsaks

Fjerkræsaks bedst i test til både højre- og venstrehåndede

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes af både højre- og venstrehåndede personer
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris
 • pros-icon.svg Mulighed for nem rengøring, da den tåler at komme i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Saksen kan benyttes til skaldyr og nødder grundet ekstra funktioner

Detaljeret gennemgang

Denne fjerkræsaks fra Satake er ideel, uanset om du foretrækker at benytte venstre eller højre hånd, da den kan bruges begge veje. Modellen sælges til en billig pris, men kan stadig holde til det meste, da den er fremstillet af rustfrit stål med en belægning af titanium. Som en ekstra bonus er den nem at rengøre, da den tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en Satake Fjerkræsaks

Er I både en højrehåndet og en venstrehåndet person i husholdningen, men gider ikke at investere i to forskellige fjerkræsakse? Så kan I heldigvis nøjes med at investere i denne fjerkræsaks fra mærket Satake. Modellen er nemlig specielt udviklet til at fungere til begge hænder. Derudover sælges den til en billig pris, så du skal ikke være nervøs for, at der skal spares op på forhånd.

En af de største fordele ved denne saks er, at den er ultra nem at holde hygiejnisk. Det skyldes, at den kan skilles ad inden vask – og endda tåler maskinvask. Det betyder, at du reelt bare kan smide den i opvaskemaskinen frem for at skulle vaske den op i hånden efter hver brug. Du kan med fordel skille den ad før den lægges i opvaskemaskinen, hvis du vil være sikker på, at den bliver helt ren.

Denne fjerkræsaks er fremstillet af rustfrit stål lige som de andre modeller i testen. Den adskiller sig dog ved at være udstyret med en belægning af sort titanium. Dette sikrer en ekstra stærk og modstandsdygtig saks, der hurtigt og nemt kan klippe i knogler og sener. Andre fordele ved modellen er, at den også kan benyttes som nøddeknækker eller til skaldyr, hvis du skulle få brug for det.

Produktdetaljer

 • Materiale: Rustfrit stål med belægning af sort titanium
 • Farve: Sort og rød

Guide

Sådan vælger du den bedste fjerkræsaks

Læs mere om, hvordan du vælger den bedste fjerkræsaks til dine behov og hvad du skal lægge fokus på i købet herunder. Du kan også blive klogere på, hvordan du helt præcist bruger en fjerkræsaks og hvordan den rengøres i de efterfølgende afsnit.

 • Materiale: Det er en god ide at holde øje med, hvilket materiale saksen er fremstillet af. Dette er blot for at sikre, at den faktisk kan benyttes til formålet. De fleste modeller vil være fremstillet af rustfrit stål, hvilket er et særlig hårdført og modstandsdygtigt materiale
 • Greb: Grebet betyder en hel del for din samlede brugeroplevelse. Af den grund skal du gerne gå efter en model med en god opbygning, der ligger godt i hånden. Det er især en fordel at vælge en fjerkræsaks med et ergonomisk greb. Modellen må desuden gerne have et anti-slip greb og en let vægt, hvis du vil sikre dig selv en ekstra høj komfort. Et godt greb garanterer også en bedre sikkerhed, samt større kontrol over saksen
 • Funktionalitet: Dobbelttjek altid, at saksen er funktionel i brug. Det er vigtigt, at den kan bruges til flere formål, f.eks. både at klippe og skære i knogler, led o.l. Nogle modeller kan endda benyttes til andet end lige fjerkræ, f.eks. skaldyr og vildt
 • Opbygning og udseende: Modellens opbygning og udseende er i en vis grad en smagssag. Hvad du synes er en flot saks, er ikke nødvendigvis, hvad din nabo, familie eller venner vil mene er et godt køb. Dog kan vi nævne, at det især er en fordel at holde øje med mængden af samlinger. Det er nemlig lettere at rengøre en saks med så få samlinger som muligt
 • Rengøring: For at sikre, at hygiejnen er i top i køkkenet, er det vigtigt, at du kan rengøre din saks optimalt. Som nævnt er det en fordel, hvis den ikke har for mange samlinger, da der hurtigt kan samle sig saft, snavs og bakterier i dem. Derudover vil det klart være at foretrække at investere i en model, der kan skilles ad. På den måde kan du nemmere komme til alle saksens dele

Sådan bruger du en fjerkræsaks

Brugen af en saks til fjerkræ kommer naturligvis lidt an på, hvilken type kød og størrelse du arbejder med. Herunder kan du dog læse en overordnet guide til, hvordan du bruger din fjerkræ saks ud fra, hvordan du vil skulle klippe en hel kylling til. Guiden tager udgangspunkt i, at kødet har været i ovnen. Du kan dog også klippe kødet til, når det stadig er råt, hvis du foretrækker det.

 • Efter at kødet er kølet af, kan du med fordel starte med at skære igennem kyllingen fra bryst til lår
 • Herefter skal du skære lårene af og kan udmærket inddele dem i over- og underlår med det samme
 • Fjern nu vingerne ved at klippe ned i leddet mellem bryst og vingen
 • Vend kyllingen om og klip / skær langs midten af brystbenet
 • Frigør nu brystkødet fra skroget
 • Del brystfileterne på midten
 • Du kan nu anrette kyllingen og servere den

Rengøring af en fjerkræsaks

Det er vigtigt, at du rengør din fjerkræsaks hver gang du har brugt den. Og det er ikke nok med en overfladisk skylning og aftørring. Det skyldes, at bakterier, saft, dele o.l. fra kødet kan sætte sig flere steder på saksen, og hvis denne ikke rengøres godt nok, kan det blive overført til den næste fødevare, som du bruger saksen til. Dette er ikke særlig hygiejnisk og kan faktisk resultere i, at du bliver rigtig dårlig.

Afhængigt af hvilken fjerkræsaks du vælger, skal du enten selv stå og vaske kniven op i hånden eller lægge den i opvaskemaskinen. Begge dele fungerer fint, så længe du garanterer, at der er luft omkring saksen, når den er i opvaskemaskinen. Det er desuden en fordel, hvis du prioriterer en model, der kan skilles ad, da det vil sikre en bedre rengøring af alle delene.

Sådan er denne fjerkræsaks test udført

Til udarbejdelsen af denne test har vi bl.a. kigget på, hvad andre testkilder har skrevet om de forskellige modeller og hvad forbrugerne har givet af anmeldelser. På den måde har vi skabt os et bredt indblik i, hvordan fjerkræsaksene virker i både test og dagligdagsbrug. Du vil opdage, at saksene adskiller sig en smule i udseende, funktionalitet og prisklasse. Det skyldes, at vi gerne vil inkludere en række forskellige produkter i vores tests, så der er noget i artiklerne for enhver forbruger.

Mangler du andre køkkenredskaber?

Der findes et hav af køkkenredskaber på markedet, og du behøver naturligvis ikke investere i dem alle. For hvis du gør, vil dit køkken nok blive umådelig proppet, uanset hvor stort det er. Men hvis du tilfældigvis står og mangler forskellige køkkenredskaber eller gerne vil finde en løsning, der gør madlavningen lettere for dig, så kan du med fordel kigge rundt her på siden, hvor vi har skrevet guides til en lang række redskaber.

F.eks. kan du blive klogere på, hvilke kokkeknive der er bedst netop nu, hvis du læser vores kokkeknive test. Du kan også læse mere om de bedste kombiovne på markedet ved at gå til vores kombiovn test. Dette er oplagt, hvis du skal til at skifte din nuværende ovn ud, så du kan tilberede lækker mad uden de store problemer.

FAQ

Hvilken fjerkræsaks er bedst i test?

Vi vil anbefale dig at investere i en Zwilling Fjerkræsaks, hvis du vil være sikker på, at du kommer hjem med en god model. Dette produkt er både til fjerkræ og andet kød. Læs mere her.

Hvad koster en fjerkræsaks?

Prisen på en fjerkræsaks svinger, alt efter hvilket produkt du vælger at investere i. Nogle koster over 500 kroner, men du kan sagtens få en god model til blot et par hundrede kroner.

Hvad skal jeg lægge vægt på i købet af en fjerkræsaks?

Du skal især sikre dig, at du køber en model med et godt greb, så den ligger godt i hånden. Derudover skal den kunne rengøres optimalt og være funktionel i drift, så du får mest muligt ud af den.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×