Gryde Test: 7 bedste gryder i test (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

5
Til dig, der ønsker en billig gryde

WMF Provence Plus Grydesæt 5 dele

6
Lille gryde med indbygget måleskala

 OBH Nordica Supreme Steel Gryde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne gryde test kan du se en oversigt over de bedste gryder på markedet. Vi har kåret gryderne fra Onyx hybrid non-stick grydesættet som vores testvindere, da de udmærker sig på alle parametre. F.eks. har de non-stick belægning, kan benyttes på alle varmekilder, tåler opvaskemaskine og har et elegant design. Alle modeller i denne test er dog klart investeringen værd, da vi kun har medtaget de bedste produkter.

Du kan desuden læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i købet af en ny gryde og hvordan testen er udført efter gennemgangen af produkterne.

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af aluminium og rustfrit stål, som sikrer en solid og holdbar gryde
 • pros-icon.svg Er fri for PFOA og andre forurenende stoffer
 • pros-icon.svg Udviklet med non-stick belægning og virker på alle typer af komfurer
 • pros-icon.svg Er ovnfast op til 250 grader og kan tåle maskinvask

Detaljeret gennemgang

Du kan på ingen måde gå galt i byen, hvis du vælger at investere i vores testvinder fra Onyx. Og faktisk får du to gryder i købet, da der både medfølger en sovsegryde på 18 cm og en kasserolle på 24 cm. Fordelen ved at vælge disse gryder fra Onyx er, at de kan bruges på ethvert komfur, har non-stick belægning og fri for PFOA og andre forurenende stoffer.

Derfor skal du vælge et Onyx hybrid non-stick grydesæt

Der er ekstremt mange fordele ved at investere i dette grydesæt fra Onyx, og vi har derfor svært ved at nævne alle i denne test. Først og fremmest får du ikke bare én, men hele to gryder, når du investerer i dette grydesæt. Der medfølger både en gryde på 18 cm og en på 24 cm. Gryderne fra Onyx er fremstillet af aluminium og rustfrit stål, hvilket resulterer i, at gryden er ekstra solid og kan benyttes på alle typer af komfurer. Du kan altså sagtens købe grydesættet, uanset om du har gas-, keramik- eller induktionskomfur.

Gryderne fra Onyx er udviklet med en fremragende slip-let belægning af japansk kvalitet, som endda er tilført diamantstøv for ekstra holdbarhed. Du skal derfor aldrig være nervøs for, at nogle madrester brænder sig fast på din grydes overflade igen, hvis du vælger disse gryder. Du kan faktisk benytte selv metalredskaber direkte i gryden, uden at det beskadiger belægningen eller giver ridser. Den specielle belægning sørger desuden for en perfekt tilberedning af alle madvarer.

Derudover tåler disse gryder at komme ovnen, så du kan tilberede enhver type ret i dem. Gryderne er ovnfaste op til 250 grader. Og når de skal rengøres efter at have været benyttet i ovnen, så vil slip let belægningen sikre en hurtig rengøring. Du kan dog sagtens vælge at benytte ståluld, hvis du vil klare rengøringen hurtigt, eller blot sætte gryden i opvaskemaskinen, da den ikke vil tage skade af maskinvask. Som en ekstra bonus er produktet fri for PFOA og andre forurenende stoffer, så der er ingen sundhedsrisici ved at benytte gryder fra Onyx.

Scanpan Impact Grydesæt

Solidt grydesæt med låg til alle varmekilder

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes til alle typer af varmekilder, så det er lige meget, hvilket komfur du har
 • pros-icon.svg Yderst god holdbarhed, da de er fremstillet af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Fordeler varmen ligeligt gennem hele gryden
 • pros-icon.svg Der medfølger tre gryder i købet

Detaljeret gennemgang

Du behøver ikke at tænke alt for meget over, hvilken type komfur du har eller muligvis skifter til på et senere, når du benytter dig af disse gryder fra Scanpan. De er nemlig udviklet til at kunne benyttes på alle typer af varmekilder, heriblandt induktionskogeplader. I købet følger der tre solide gryder i forskellig størrelse – og der medfølger låg til alle tre.

Derfor skal du vælge en Scanpan Impact Grydesæt

Hvis du leder efter et stilrent og robust grydesæt, så skal du se nærmere på dette sæt fra Scanpan. Sættet består af tre gryder i forskellige størrelser, og dermed har du noget til ethvert formål. Den mindste gryde har en kapacitet på 1,8 liter og de to andre har en kapacitet på henholdsvis 2,5 og 3,2 liter. Alle gryderne er fremstillet af rustfrit stål, hvilket sikrer dig et slidstærkt grydesæt, der kan holde til det meste og som du kan få glæde af i mange år fremover.

En af de helt store fordele ved dette grydesæt er, at alle tre gryder kan benyttes på enhver type varmekilde. Det er altså lige meget om du har et komfur, der benytter sig af gas, varmelegemer eller induktion: disse gryder kan benyttes som du lyster. Uanset hvilken varmekilde du bruger, vil gryderne desuden selv fordele varmen optimalt, så hele overfladen giver optimal varme til indholdet.

Disse gryder fra Scanpan er meget enkle i deres opbygning, hvilket garanterer dig et stilrent udtryk i køkkenet, når du har dem stående på komfuret. De er alle af høj kvalitet og yderst funktionelle. Derudover medfølger der låg til alle tre gryder, så du skal ikke bekymre dig om at købe låg separat, hvis du investerer i dette sæt.

Eva Trio Gryde med keramisk belægning

En god gryde til induktion, der tåler maskinvask

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål med keramisk belægning for lettere rengøring
 • pros-icon.svg Ideel til brug på induktionskomfurer
 • pros-icon.svg Har en stor kapacitet og kan holde til temperaturer op til 400 grader
 • pros-icon.svg Tåler at komme en tur i opvaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Denne gryde fra Eva Trio er ideel til dig, der leder efter en gryde med en stor kapacitet og en god belægning. Gryden er udviklet med keramisk belægning, der er med til at forhindre, at maden brænder på. Derudover er denne type belægning lettere at rengøre. Gryden kan tåle temperaturer op til 400 grader, er velegnet til brug på induktion og tåler maskinvask.

Derfor skal du vælge en Eva Trio Gryde med keramisk belægning

Hvis du gerne vil have fingrene i en gryde, der er let at rengøre og har en stor kapacitet, så skal du investere i denne model fra Eva Trio. Gryden er udviklet med keramisk og non-slip belægning, hvilket sikrer, at maden ikke ligeså nemt brænder på i den og at overfladen er lettere at rengøre efter brug. Med denne type belægning behøver du ikke benytte særlig meget fedtstof under madlavningen og så vil du opleve, at f.eks. kød får en bedre stegeskorpe.

Selvom gryden er lettere at rengøre end andre varianter, så behøver du dog ikke at stå og vaske den op i hånden, hvis du ejer en opvaskemaskine. Gryden kan nemlig tåle maskinvask, så du kan roligt smide den i opvaskemaskinen, uden at være nervøs for, at den tager skade. Du kan lave mad til mange mennesker på én gang med denne gryde, da den har en kapacitet på 4,8 liter. Den fås dog også i størrelserne 2,2, 3,6, 6,5 og 10 liter.

En anden fordel ved denne gryde er, at den tåler temperaturer op til 400 grader. Det skyldes bl.a., at den er fremstillet af solidt rustfrit stål. Derudover har gryden en såkaldt sandwichbund med en aluminiumskerne, hvilket er med til at sikre bedre resultater under madlavningen, da gryden varmes hurtigt og har en jævn varmefordeling. Dette gør den oplagt til brug på induktionskogeplader.

Le Creuset Støbejernsgryde

Den bedste tykbundet gryde

Fordele
 • pros-icon.svg Gryde af støbejern, der holder optimalt på varmen under og efter madlavning
 • pros-icon.svg Kan benyttes på alle varmekilder – også i ovn, grill og på et bål
 • pros-icon.svg Anderledes udseende, der får gryden til at skille sig ud fra andre modeller
 • pros-icon.svg Mulighed for at købe støbejernsgryden i flere forskellige farver

Detaljeret gennemgang

Denne gryde adskiller sig en smule fra de andre modeller i denne gryde test, da det er en støbejerns model. Den har et lidt gammeldags udseende, men kan til gengæld benyttes på alle varmekilder og til udendørs brug. Gryden holder godt på varmen og så ydes der endda livsgaranti på støbejernsprodukterne fra Le Creuset, så du kan få glæde af den hele livet.

Derfor skal du vælge en Le Creuset Støbejernsgryde

Hvis du gerne vil have fat i en gryde, der kan bruges både udendørs og indendørs, samt skiller sig en smule ud fra andre modeller på markedet, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne variant fra mærket Le Creuset. Denne gryde er en støbejernsgryde, hvorfor den er fremstillet af støbejern. Denne type materiale er yderst holdbart og gryden vil derfor være en god investering. Ja, faktisk er Le Creuset så sikre på, at deres gryder kan holde til al slags brug, at de tilbyder livstidsgaranti på deres gryder.

Du kan benytte din støbejernsgryde på alle varmekilder. Det er således lige meget, om du har et induktions-, keramisk- eller gaskomfur derhjemme – du kan sagtens købe denne gryde. Som en ekstra bonus kan gryden også benyttes i ovn og på en grill. Og endda også over et bål, så du kan eventuelt tage den med på campingturen i det fri, hvis du lyster. Gryden fås i mange farver, så du har rig mulighed for at finde en variant, der passer til dine ønsker.

Støbejern er generelt ideelt at tilberede mad i, da materialet både formår at fordele varmen jævnt og ensartet, samt er god til at holde på varmen. Du kan derfor udmærket lade maden være opbevaret i gryden i længere tid, da det vil holde varmen, så længe der er låg på. Lige netop denne gryde har en størrelse på 4,2 liter, så du kan kokkerere til en del personer på samme tid, når du benytter dig af denne støbejernsgryde. Du har dog også mulighed for at købe gryden i størrelserne 0,9, 1,8, 2,4, 3,3, 5,3, 6,7, 8,1 og 12 liter.

WMF Provence Plus Grydesæt 5 dele

Til dig, der ønsker en billig gryde

Fordele
 • pros-icon.svg Sættet med fem dele sælges til en billig pris, som de fleste kan få råd til
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål i høj kvalitet, og er egnet til alle typer af varmekilder
 • pros-icon.svg Udstyret med en særlig hældekant for lettere servering direkte fra gryderne
 • pros-icon.svg Nem rengøring af gryderne, da de tåler maskinvask

Detaljeret gennemgang

Det kan godt betale sig for dig at investere i dette grydesæt fra WMF, hvis du ønsker at spare penge på købet af en ny gryde. Sættet indeholder fem dele af høj kvalitet, men sælges nu stadig til en overkommelig pris. Sættet kan desuden benyttes på samtlige varmekilder, samt kan tåle en tur i ovnen og opvaskemaskinen.

Derfor skal du vælge et WMF Provence Plus Grydesæt 5 dele

Hvis du alligevel skal have skiftet dine gryder ud, så kan du lige så godt investere i et helt sæt med det samme. Og hvis du vælger dette sæt fra WMF, kan du endda spare en hel del penge på købet. Du får nemlig 5 funktionelle gryder i forskellige størrelser til samme pris, som du ofte kan købe én gryde for af andre modeller. Dette sæt er altså ideelt til dig, der ikke har det største budget at købe gryder for – eller som blot foretrækker ikke at betale overpris for dine gryder.

Gryderne er fremstillet i et enkelt og smukt design af cromargan 18/10 rustfrit stål med en blank overflade. Stålopbygningen sikrer ikke kun et flot udseende, men også at gryderne kan holde til lidt af hvert. F.eks. kan du tåle temperaturer på op til 250 grader på komfuret og 70 grader i ovnen. Materialet sikrer også en optimal varmefordeling, så du kan få tilberedt enhver ret til perfektion. Du kan benytte disse gryder på samtlige varmekilder, heriblandt ceran- elektriske- gas- og induktionskomfurer.

Du skal ikke bekymre dig for meget om rengøring af disse gryder, da de alle tåler maskinvask. Så har du en opvaskemaskine, skal du ikke selv stå og kæmpe med rengøringen af dine gryder efter brug. Alle gryder er desuden udstyret med en særlig hældekant, der gør det nemmere at hælde direkte fra dem.

Sættet består af høje gryder i størrelserne 2,0, 3,5 og 6 liter, samt en lav gryde i størrelsen 2,5 liter og en kasserolle med en kapacitet på 1,5 liter. Der medfølger også fire glaslåg i købet.

 OBH Nordica Supreme Steel Gryde

Lille gryde med indbygget måleskala

Fordele
 • pros-icon.svg Stilren gryde af rustfrit stål, der passer til både induktion, glaskeramik og gas
 • pros-icon.svg Udviklet med en si i låget og hældetud på begge sider
 • pros-icon.svg Udstyret med en indvendig måleskala, så du ikke skal måle efter på forhånd
 • pros-icon.svg Fås i størrelserne 1,5, 2, 3 og 5 liter

Detaljeret gennemgang

Med denne stilrene gryde fra OBH Nordica kan du nemt tilberede alle retter, præcis som du ønsker – også selvom det skal gå stærkt. Gryden har nemlig en indvendig måleskala, som du kan måle ud fra, så du får den helt rette mængde sovs, grøntsager, pasta, ris, etc. Derudover har den en integreret si i låget og en praktisk hældetud på begge sider.

Derfor skal du vælge en OBH Nordica Supreme Steel Gryde

Er du på udkig efter en eller flere gryder med praktiske funktioner, der hjælper dig til en lettere madlavning? I så fald vil vi anbefale dig at se nærmere på gryderne fra OBH Nordicas Supreme Steel serie. Disse gryder er nemlig udviklet med en indvendig måleskala og en praktisk hældetud på begge sider. Måleskalaen sikrer, at du ikke skal måle efter med et eksternt målebæger, når du skal blande flere ingredienser. Og de funktionelle hældetude gr det langt nemmere at hælde vandet fra gryden.

En anden funktionel egenskab ligger i det medfølgende låg, der er udstyret med en integreret si. På den måde kan du nemt hælde vand ud af gryden, uden at skulle bekymre dig om, at indholdet ryger med ud, hvis du ikke holder låget i den helt rette vinkel. Låget har desuden et glåsvindue, så du altid kan se indholdet, mens det simre eller er under opkogning.

Du har mulighed for at købe gryderne i forskellige størrelser og på den måde kan du hurtigt finde den variant, der passer til dine behov. Gryderne i Supreme Steel serien produceres med en kapacitet på 1,5, 2, 3 eller 5 liter. Det er altså helt op til dig, om du vil have en lille eller stor gryde. Du kan naturligvis altid vælge at investere i flere af gryderne fra den samme serie, hvis du gerne vil have, at dine køkkenredskaber matcher.

Fordele
 • pros-icon.svg Enkelt og billigt grydesæt med fire gryder og tre låg
 • pros-icon.svg Fremstillet af rustfrit stål, der er et slidstærkt materiale
 • pros-icon.svg Optimal varmefordeling i bunden af gryden – og kan benyttes på alle varmekilder
 • pros-icon.svg Udstyret med hældetud på hver side, der gør det nemmere at hælde vand fra

Detaljeret gennemgang

Dette grydesæt er ideelt til dig, der netop er flyttet hjemmefra eller som blot ikke har råd til nogle af de dyrere grydesæt på markedet. Du får nemlig fire gryder og tre låg ved købet af dette sæt, selvom prisen er presset helt i bund. Du skal desuden ikke være nervøs for, at de ikke er af god kvalitet, da opbygningen er af rustfrit stål og de passer til alle varmekilder.

Derfor skal du vælge et Tefal Intuition Grydesæt med 7 dele

Leder du efter et grydesæt, der vil passe perfekt ind i køkkenet grundet sit enkle design, som dog stadig ikke kommer til at koste dig en halv bondegård? Så skal du kaste blikket på dette grydesæt fra Tefal. Sættet er udformet med en enkel opbygning af stål, der passer perfekt ind det moderne køkken. Og selvom dette sæt ikke koster særlig meget, så er det fremstillet af rustfrit stål, hvilket sikrer dig nogle slidstærke gryder, der kan holde i mange år fremover, så længe der bliver passet godt på dem.

I alt får du 7 dele, når du investerer i dette grydesæt. Fire af delene er gryder, hvoraf to af dem har en kapacitet på 1,3 liter, mens de andre har en størrelse på henholdsvis 2,7 og 4,7 liter. Alle dele i grydesættet har en optimal varmefordeling og kan benyttes på enhver type varmekilde. Det er derfor lige meget om du har gas, induktion eller en anden type komfur stående derhjemme – disse gryder og kasseroller er ideelle for enhver. De tre resterende dele af sættet er låg, der passer til gryderne.

Disse gryder og kasseroller er udviklet med en særlig hældetud i hver side, der gør det langt lettere for dig at hælde vand fra, når indholdet har kogt nok. I alle tre låg er der desuden også huller i siderne. Du behøver altså ikke finde en si frem for at kunne frasortere vandet, uden at noget af indholdet går til spilde. En anden fordel ved disse huller i lågene er, at de gør det muligt fra dampen at sive ud undervejs.

Guide

Guide til køb af gryde

I denne test har du indtil videre kunne læse om de bedste gryder til madlavning på forskellige typer af varmekilder. Men det kan udmærket tænkes, at du også leder efter anden information inden du beslutter dig for, hvilken gryde du vil investere i. Forhåbentlig kan du finde svar på nogle af dine spørgsmål i de nedenstående afsnit, hvor vi guider dig til køb af en ny gryde.

Det skal du være opmærksom på i købet af en gryde

I dette afsnit kan du læse lidt om, hvilke parametre du skal være opmærksom på i købet af din nye gryde. Det handler altså ikke om at kaste sig over den første og bedste eller billigste model du finder – gryden skal nemlig også gerne passe til dine behov.

 • Grydesæt eller enkel gryde: Først og fremmest kan du med fordel tænke over, om du skal bruge én gryde eller om du leder efter et helt grydesæt. Hvis du fra start ved, at du gerne vil have et helt sæt, så kan du lige så godt købe sættet sammen, da der i så fald ofte vil være en del penge at spare. Det kan dog ikke betale sig at købe et helt sæt, hvis du kun mangler én gryde
 • Varmekilde: Hold altid et vågent øje med, hvilken varmekilde den gryde du har øje på passer til. Nogle gryder passer kun til én type varmekilde, mens andre kan bruges på tværs af alle. Det vil være så ærgerligt, hvis du falder for en bestemt gryde, som kun passer til gaskomfurer, når du skal bruge induktion e.l.
 • Kapacitet: Du kan købe gryder i et hav af størrelser, og derfor skal du også være opmærksom på, at du faktisk får købt din gryde eller grydesæt i den størrelse, der passer til dine behov. Overvej gerne om du ønsker en lille, medium eller stor gryde? Eller måske en af hver?
 • Belægning: Hvis du gerne vil undgå at skulle kæmpe med at gøre din gryde ren efter brug, så kan du med fordel gå efter en model med en non-stick belægning e.l. Det kan også være en belægning, der mindsker risikoen for ridser
 • Udseende: Er du til en retro gryde eller en stilren gryde? Skal den helst være sort, sølv, lilla? Ja, du kan få gryder i mange farver og designs, hvorfor det godt kan betale sig at overveje, hvilken variant der vil se pæn ud i dit køkken og som du har lyst til at se på på daglig basis
 • Rengøring: Ud over at din gryde gerne skal have en belægning, der sikrer dig i en vis grad mod fastbrændte madrester, så kan du også udmærket holde øje med, om den er rengøringsvenlig. Nogle modeller skal f.eks. vaskes skånsomt i hånden med en blød svamp eller opvaskebørste, mens andre kan tåle at komme i opvaskemaskinen efter brug. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker
 • Funktionelle egenskaber: Tænk over, om du vil prioritere en gryde med hældetud eller foldet kant, så det er lettere at hælde vand eller indholdet fra. Det kan også være, at du ønsker en gryde med integreret måleskala, særlige ører e.l. Du kan også udmærket holde øje med om der medfølger et låg i købet og hvilke egenskaber det i så fald er udstyret med (f.eks. huller)

Sådan er denne gryde test udført

Vi har undersøgt markedet grundigt for at finde frem til, hvilke gryder der får ros af diverse testkilder og af forbrugerne. Ud fra disse resultater har vi udvalgt de modeller, som vi synes klarer sig bedst og er mest funktionelle til prisen. Vi har så vidt muligt forsøgt at inddrage gryder, der adskiller sig lidt fra hinanden, så der burde være noget for enhver smag i denne test. Du kan roligt stole på, at samtlige modeller i testen er gode og investeringen værd.

Mangler du andet tilbehør til madlavningen?

Uanset om du elsker at stå i køkkenet eller kun står der af ren og skær nødvendighed, så har du brug for både gryder og pander til at tilberede en række forskellige retter. Du behøver dog ikke gå i panik, selv hvis du ikke har fundet frem til den rette pande endnu. Vi har nemlig undersøgt markedet og skrevet en guide til købet i vores stegepande test, hvor du kan finde al den inspiration, som du har brug for.

Du kan naturligvis også sagtens søge rundt her på siden for at finde frem til andre gode køkkenredskaber og -tilbehør, som du kunne få brug for, når du boltrer dig i dit køkken.

FAQ

Hvilken gryde er den bedste?

Vi har kåret gryderne i et Onyx hybrid non-stick grydesæt til de bedste gryder i denne test, da deres opbygning og funktionalitet overgår samtlige andre gryder på markedet. Læs mere om dem her.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af en gryde?

Du skal holde øje med, at den udvalgte gryde rent faktisk kan bruges på dit komfur / varmekilde. Derudover skal du også være sikker på, at kapaciteten passer til dit behov.

Skal jeg vælge et grydesæt eller en enkelt gryde?

Det er helt op til dig, om du ønsker at gå efter et grydesæt eller blot en enkelt gryde. Står du og mangler mange gryder, kan det betale sig at investere i et grydesæt, da det ofte vil være billigere.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×