TEST: 5 bedste haveslanger (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
Den bedste haveslange med høj knækfasthed

Fiskars vandslange Q3 13 mm (1/2") 30 meter

3
Solid haveslange med koblinger af metal

Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter

4
En slidstærk vandslange med flere tilbehørsdele

Gardena tekstilslange 30 meter liano 18438-20

5
Den bedste haveslange til mindre haver

Gardena spiral slange 10 meter inklusiv koblinger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne haveslange test hjælper vi dig med at finde frem til den bedste haveslange til dine behov. Alle haveslanger i testen er investeringen værd og flere af dem kan købes i forskellige størrelser. Vores testvinder er en Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ 20 meter, så den kan du med fordel investere i, hvis du vil være sikker på, at du får en god model bestilt hjem.

Du kan også læse mere om, hvilke typer af tilbehør der er oplagt at investere i til en haveslange og hvad du skal være opmærksom på i købet senere i artiklen.

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en ny kobling, som sikrer mod utætheder
 • pros-icon.svg Yderst fleksibel slange med en længde på 20 meter, som nemt kan håndteres
 • pros-icon.svg Fremstillet uden brugen af ftalater eller tungmetaller
 • pros-icon.svg Har en smudsafvisende yderslange, så haveslangen bliver ikke mega beskidt

Detaljeret gennemgang

Der er en lang række fordele ved at investere i denne SupeFlex slange på 20 meter fra Gardena. F.eks. er den udviklet uden brugen af ftalater eller tungmetaller, er UV resistent og har en smudsafvisende yderslange. Derudover er du garanteret en perfekt kobling mellem slange og slangekobling, da de låses sammen som var de et tandhjul.

Derfor skal du vælge en Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ 20 meter

Hvis du er på jagt efter en haveslange af høj kvalitet, så skal du investere i denne model fra mærket Gardena. Deres Premium SuperFlex slange kan benyttes til alle opgaver og overalt i haven, da den er udviklet til at være ekstra fleksibel. Dette kan lade sig gøre, ved at spiralerne er placeret ekstra tæt. Produktet er desuden også trykfast og beholder således sin form, selv under brug. Den fleksible og trykfaste opbygning sikrer, at du ikke længere skal bekymre dig om snoninger eller at slange slår knuder, når du trækker den rundt efter dig.

En anden klar fordel ved at investere i denne 20 meter lange haveslange er, at den er udviklet med en ny teknologi, som sikrer en perfekt kobling mellem slange og slangekobling, da de simpelthen bliver låst sammen. Dette minimerer risikoen for vandspild, når du benytter din haveslange. Produktet har en øvre trykgrænse på 35 bar og en slangediameter på 13 mm.

Derudover skal du ikke være nervøs for at have denne haveslange liggende eller benytte den til alle typer af opgaver, da den er fremstillet uden brugen af ftalater og tungmetaller. Den har desuden en gennemsigtig og smudsafvisende yderslange, så du kan sagtens trække den efter dig i græsset, uden at skulle stå og rengøre den efterfølgende. Derudover kan den også udmærket lægge fremme om sommeren, da den er UV resistent.

Som en ekstra bonus tilbyder Gardena 30 års garanti på denne haveslange, så du kan roligt stole på, at du kan få glæde af den i mange år fremover. Og så sælges den endda til en billig pris, som alle kan være med på.

Produktdetaljer

 • Længde: 30 meter
 • Slangediameter: 13 mm
 • Øvre trykgrænse: 35 bar

Fiskars vandslange Q3 13 mm (1/2") 30 meter

Den bedste haveslange med høj knækfasthed

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med en knækfasthed på Q3, så den kan holde til lidt af hvert
 • pros-icon.svg Kan udmærket ligge ude om sommeren, da den er UV beskyttet
 • pros-icon.svg Kan købes til koblinger i flere størrelser (farvekoordineret)
 • pros-icon.svg Sælges til en billig pris, selvom den har en længde på 30 meter

Detaljeret gennemgang

Du skal ikke være nervøs for, at din haveslange knækker, hvis du investerer i denne model fra Fiskars. Den er nemlig udviklet med en høj knækfasthed, hvilket sikrer dig en slange, der kan holde i mange år fremover og til enhver type brug. I alt måler slangen 30 meter og så kan du få den i forskellige størrelser i forhold til din koblingstype derhjemme.

Derfor skal du vælge en Fiskars vandslange Q3 13 mm (1/2″) 30 meter

Vi vil anbefale dig at se nærmere på denne vandslange fra mærket Fiskars, hvis du har behov for at slæbe din haveslange med rundt i haven. Modellen er nemlig af høj kvalitet og udviklet med en Q3 knækfasthed. Det betyder, at produktet ikke særlig nemt knækker, selvom den trækkes rundt om en bygning, møbler, bede e.l. Denne variant kan altså holde til lidt af hvert.

Faktisk kan du også lade den ligge ude i løbet af sommeren, så du ikke hele tiden skal slæbe den frem og tilbage, da den er udviklet med UV beskyttelse. Og så har den en høj beskyttelse mod afskrælning af det yderste materialet, samt kan klare et højt vandtryk. Som om alt dette ikke var nok, så er produktet også fremstillet uden brugen af phthalater.

Du kan nemt finde frem til den helt rette haveslange til din kobling, da haveslangerne fra Fiskars er farvekodede. Du skal således have fat i en blå slange for 1/2 til 5/8 tommer, en rød for 3/4 tommer og en gul for 3/8 tommer. Produktet sælges desuden til en billig pris, så du også kan få råd til andre tilbehørsdele til haven.

Produktdetaljer

 • Højde: 37 cm
 • Bredde: 37 cm
 • Længde: 30 meter
 • Vægt: 4,32 kg
 • Slangediameter: 13 mm
 • Øvre trykgrænse: bar

Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter

Solid haveslange med koblinger af metal

Fordele
 • pros-icon.svg En robust opbygning fremstillet af Dura Tech PVC og Tuff fibre
 • pros-icon.svg Er lettere end andre haveslanger, samt knækfri og har stærke metalkoblinger
 • pros-icon.svg Du har mulighed for at købe denne haveslange i størrelserne 12,5, 25 eller 35 meter
 • pros-icon.svg Udviklet uden brugen af phthalater

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne haveslange fra mærket Hozelock, kan du være sikker på, at du får glæde glæde af din nyindkøbte model i mange år fremover. Det skyldes, at modellen er en yderst robust haveslange. Alligevel er produktet dog lettere end andre haveslanger og mere fleksibel, hvilket gør det lettere for dig at trække den rundt i haven.

Derfor skal du vælge en Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter

Leder du efter en haveslange, som du kan bruge til en række forskellige formål i haven? Så skal du se nærmere på denne model fra Hozelock. De har udviklet en haveslange med metalkoblinger, som sikrer en hurtig tilkobling til andre tilbehørsdele. Koblingerne er desuden med stop, så intet vand går til spilde og så medfølger der en sprøjte i købet, som du kan koble til vandslangen for lettere at fordele vandet.

Haveslangen er praktisk talt en hybrid haveslangen, da den har en opbygning af traditionel Dura-Tech PVC i sit indre og er overtrukket med tekstil af Tuff-fibre udenpå. Denne opbygning sikrer dig en yderst robust haveslange, der kan tåle at blive trukket rundt efter dig. Faktisk er denne model fleksibel og dermed også knækfri, så du skal ikke være nervøs for, at den tager skade undervejs i arbejdet.

Derudover er slangen også op til 50 procent lettere end andre haveslanger, hvilket sikrer, at du ikke skal kæmpe med modellen, når du skal have den frem og tilbage i haven. I alt kan slangen holde til et vandtryk på 40 bar og har en diameter på 15 millimeter. Der er desuden 30 års garanti på haveslangen. Og så er den fremstillet uden brugen af phthalater.

Du har mulighed for at købe denne haveslange i størrelserne 12,5, 25 eller 35 meter. Du vælger selv, om du vil have den opbevaret på en slangevogn, et vægbeslag eller blot vil pakke den sammen efter brug.

Produktdetaljer

 • Længde: 12,5, 25 eller 35 meter
 • Slangediameter: 15 mm
 • Øvre trykgrænse: 40 bar

Gardena tekstilslange 30 meter liano 18438-20

En slidstærk vandslange med flere tilbehørsdele

Fordele
 • pros-icon.svg Slidstærk og fleksibel slange af høj kvalitet, der kan holde i mange år
 • pros-icon.svg Udviklet til at være resistent over for solens UV stråler og frost
 • pros-icon.svg I købet medfølger der hanekobling med gevind, slangekobling, vandstop og sprøjte

Detaljeret gennemgang

Denne haveslange fra Gardena er utroligt slidstærk og har en fleksibel opbygning, hvilket gør det muligt for dig at tage den med rundt overalt på dit udendørsområde. Modellen er både resistent over for solens UV stråler og frost. Derudover er leveres den med flere tilbehørsdele, heriblandt en hanekobling med gevind, vandstop, vandingssprøjte m.fl.

Derfor skal du vælge en Gardena tekstilslange 30 meter liano 18438-20

Du kan få glæde af din nyindkøbte slange i mange år fremover, hvis du vælger denne variant fra Gardena. Lige netop denne model er nemlig en af de mest robuste og slidstærke haveslanger. F.eks. er modellen udviklet til at være resistent over for frost og solens UV stråler. Så der er altså ingen grund til at gå i panik, selvom du kommer til at efterlade haveslangen udenfor.

Haveslangen er også fleksibel i sin opbygning, hvilket garanterer, at du nemt kan få den med rundt i haven. Den kan selv forme sig efter bygninger, møbler, bede o.l., og dette endda uden risiko for, at slangen knækker. Når man har disse oplysninger, er det intet under, at Gardena kan tilbyde 30 års garanti på haveslangen.

Du kan udmærket vælge at benytte denne slange på en slangevogn eller en tromle. Slangen kan desuden købes i flere størrelser, så du kan få lige den længde, der passer til dit behov. I alt har denne variant en længde på 30 meter, en diameter på 13 millimeter og kan holde til et tryk på 35 bar. Med i købet leveres der desuden en hanekobling med gevind i tre forskellige størrelser, slangekobling, vandstop og en vandingssprøjte.

Produktdetaljer

 • Længde: 10, 15 eller 30 meter
 • Slangediameter: 13 mm
 • Øvre trykgrænse: 35 bar

Gardena spiral slange 10 meter inklusiv koblinger

Den bedste haveslange til mindre haver

Fordele
 • pros-icon.svg Mindre haveslange, der ikke fylder alverden og har en længde på 10 meter
 • pros-icon.svg Du skal ikke selv stå for at rulle slangen sammen – det klarer den selv
 • pros-icon.svg Leveres med flere dele, heriblandt en sprøjtepistol med trinløs indstilling

Detaljeret gennemgang

Denne haveslange har en lidt anderledes opbygning end de andre modeller i denne haveslange test. Dette er nemlig en spiral haveslange, som ikke fylder så meget under opbevaring, men kan strækkes mere ud ved brug. Den har en længde på 10 meter og er derfor ideel til mindre haver. Der medfølger desuden flere dele til denne model.

Derfor skal du vælge en Gardena spiral slange 10 meter inklusiv koblinger

Leder du efter en optimal haveslange til din mindre have eller terrasse? I så fald skal du investere i denne spiral variant fra Gardena. Produktet adskiller sig fra de allerede nævnte modeller i denne test grundet sin spiralformede opbygning. Denne opbygning sikrer, at produktet ikke fylder alverden, når den opbevares. Slangen kan dog opnå en længde på 10 meter på trods af sit pladsbesparende design. Som en ekstra bonus skal du ikke engang bekymre dig om at rulle slangen sammen igen efter brug – den har nemlig automatisk slangeoprulning, når den tømmes for vand.

Slangen leveres med en række tilbehør, heriblandt slangekobling, vandstop, flere hanekoblinger og en pulseringssprøjte. Denne sprøjte er ideel, når du skal vandet planter, da du selv kan justere vandgennemstrømningen trinløst. Sprøjtepistolen ligger desuden godt i hånden.

Når du investerer i dette produkt fra Gardena, er du dækket af en garanti på op til 5 år. Du kan altså få glæde af denne billige haveslange i flere år uden problemer. Den eneste ting du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at investere i denne model er, at den ikke tåler vand over 40 grader. Du skal altså ikke bruge varmt vand gennem slangen.

Produktdetaljer

 • Længde: 10 meter
 • Slangediameter: 9 mm
 • Tåler ikke vand over 40 grader

Guide

Guide til køb af haveslange

Du har indtil videre kunnet læse om de mest populære og anmelderroste haveslanger i denne haveslange test, men det giver dig ikke nødvendigvis en forståelse for, hvordan du finder frem til den rette variant for dig. Dét kan du heldigvis blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du også kan læse mere udførligt om, hvordan vi har udført denne test.

Sådan vælger du den bedste haveslange

I dette afsnit kan du læse mere om, hvilke parametre du især skal holde øje med i købet af din nye haveslange. På den måde har du større sandsynlighed for at købe den model, der passer bedst til dine behov.

 • Almindelig eller fleksibel haveslange: Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvorvidt du ønsker dig en almindelig haveslange eller en fleksibel model. En fleksibel haveslange vil fylde mindre, når den ikke er fyldt med vand, da den udvider sig efterhånden som vandet fordeler sig i den. Nogle modeller vokser sig naturligvis længere end andre. En almindelig haveslange har den samme længde, uanset om der er vand i eller ej
 • Længde og størrelse: Du skal også tænke over, hvilken længde der passer til dine behov. Har du brug for en haveslange, der kan rulle sig ud til 30 eller måske 50 meter – eller vil du blot have en lille haveslange med en længde på 10 til 15 meter? Det er helt op til dig, hvad du har brug for. En mindre haveslange kan være ideel til små haver, mens du har brug for en længere model, hvis du har en stor have
 • Opbygning: Hold også gerne et vågent øje med din nye haveslanges opbygning. For at kunne få glæde af den i mange år, skal den trods alt være slidstærk og dermed af en god kvalitet. Det er især en fordel, hvis slangen både har en solid inder- og yderslange
 • Egenskaber: Nogle modeller praler af at være knækfri, mens andre er resistente over for solens UV stråler og / eller frost. Det er op til dig, hvilke egenskaber du ønsker at prioritere, men det kan være en god ide at holde lidt øje med, hvad de enkelte modeller har af egenskaber. På den måde kan du være sikker på, at du får bestilt en funktionel variant hjem
 • Pris: De fleste haveslanger koster ikke alverden, men nogle modeller er naturligvis billigere end andre. Du skal huske, at kvalitet altid burde prioriteres over prisen. Men du kan jo bare se, hvordan alle de ovenstående modeller i denne test sælges til overkommelige priser

Godt tilbehør til din haveslange

Du kan med fordel investere i de nedenstående produkter, når du alligevel er på jagt efter en god vandslange. Nogle af de ovenstående modeller leveres endda med flere af de nedenstående eksempler på tilbehørsdele.

 • Slangekoblinger: Du kan ikke undvære slangekoblinger, når du benytter en haveslange, da disse sættes mellem din vandhane og haveslangen eller din haveslange og en dyse. Det er vigtigt, at du investerer i en kobling, der er vandtæt, så der ikke spildes store mængder af vand. Det er især en fordel at investere i koblinger med vandstop, da denne funktion automatisk slukker for vandtilførslen, hvis dysen fjernes fra slangen.
 • Sprøjtepistoler eller dyser: Du skal gerne sørge for at få fat på en sprøjtepistol eller dyse, hvis du vil have mulighed for at sprøjte vandet ud over dine grønne områder, uden at det sker i alt for store mængder. Du kan få sprøjtepistoler og dyser i mange varianter, så det er helt op til dig, hvilken variant du prioriterer
 • Opbevaring af haveslangen på en slangevogn, tromle e.l.: Der er ingen grund til at opbevare din haveslangen på gulvet i garagen eller i haveskuret, når du i stedet kan rulle den om en slangevogn eller tromle, som desuden nemt kan trækkes hen, hvor du skal vande, så du slipper for at bære haveslangen rundt. Du kan også vælge at installere en boks på din væg, hvorfra du kan trække slangen ud til forskellige steder i haven. Nogle af disse bokse fås endda med automatisk oprulning, så du slipper for selv at folde produktet sammen efterfølgende

Nem vedligeholdelse af haven

En haveslange hjælper dig med hurtigt at holde dine planter, bede, hække o.l. optimalt hydreret, når vejret ikke leverer regn til dem. Men det er ikke det eneste redskab, der kan være behjælpelig til at vedligeholde din have. F.eks. kan du med fordel benytte dig af en robotplæneklipper, hvis du ikke er så stor fan af at skulle stå for græsslåningen selv. Du kan læse alt om de bedste robotplæneklippere og hvordan du finder den rette model for dig i vores robotplæneklipper test her.

Det kan også være, at du har svært ved at få bugt med snavs på sten og fliser i haven. Her vil en haveslange ikke have et højt nok tryk til at stå for rensningen. I stedet skal du have fingrene i en højtryksrenser. Denne type maskine har vi også skrevet en guide til købet af, og den kan du læse lige her i vores højtryksrenser test.

Sådan er denne haveslange test udført

Til udarbejdelsen af denne test har vi lavet en del research for at kunne guide dig til de bedste haveslanger, der findes på markedet. Vi har bl.a. benyttet os af diverse test magasiner / kilder og set på forbrugernes anmeldelser af forskellige produkter. Ud fra disse oplysninger har vi så fundet frem til de bedste haveslanger. Vi har så vidt muligt forsøgt at inddrage produkter i forskellige størrelser, former og priser, så der var noget for enhver forbruger i vores test.

FAQ

Hvilken haveslange er bedst?

I denne test har vi kåret en Gardena Premium SuperFlex slange 1/2

Hvor meget koster en haveslange?

Du skal ikke have mange penge op af lommen for at få råd til en god haveslange af høj kvalitet. De fleste modeller i denne test kan blive dine for blot et par hundrede kroner.

Hvad skal jeg være opmærksom på i købet af en haveslange?

Du skal især holde øje med, at du får købt en haveslange, der passer i længden til dit behov. Dette afhænger af, hvor stor en have du har og hvor langt slangen skal nå.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×