Kødhakker test (2021) → Din guide til de 5 bedste kødhakkere

1
Emerio Kødhakker

Hvis du elsker at kæle for detaljerne i køkkenet, og er en ambitiøs mesterkok, så er en kødhakker et must for dit køkken. Du kan selvfølgelig lave hjemmelavet fars med denne kødhakker, men der medfølger allerede tilbehør til maskinens, så du også kan lave hjemmelavede pølser. Derfor skal du vælge Emerio Kødhakker Denne kødhakker fra Emerio er robust og kraftig, men den ser samtidig elegant ud, og passer til ethvert køkken. Til selve kværnen medfølger…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Emerio Kødhakker
KitchenOne.dk
Bosch MFW66020 kødhakker
Ikke på lager
Kenwood MG700 kødhakker
CompuMail
Westmark Kødhakker no. 8
Kagegrisen
KitchenAid kødhakker
Whiteaway

Hjemmelavet fars til burgeren eller frikadellerne er bare noget helt andet end det man kan købe i butikkerne. Det give en helt anden smag til kødet, så kunne du tænke dig at dykke mere ned i denne kødhakker-verden, så kan du i denne kødhakker test læse om 5 forskellige kødhakkere, og hvad du skal være opmærksom på inden du vælger din kødhakker.

Der findes mange forskellige kødhakkere på markedet, og derfor har jeg samlet nogle af de bedste, men også forskellige kødhakkere, så du kan vælge den der passer bedst til dit køkken og behov. I denne test løb Emerio med sejren, men prøv også at læse om de andre modeller. Det er jo ikke sikkert, at det lige præcis er Emerio-kødhakkeren som du er ude efter.

Emerio Kødhakker – Billig elektrisk kødhakker

Hvis du elsker at kæle for detaljerne i køkkenet, og er en ambitiøs mesterkok, så er en kødhakker et must for dit køkken. Du kan selvfølgelig lave hjemmelavet fars med denne kødhakker, men der medfølger allerede tilbehør til maskinens, så du også kan lave hjemmelavede pølser.

Derfor skal du vælge Emerio Kødhakker

Denne kødhakker fra Emerio er robust og kraftig, men den ser samtidig elegant ud, og passer til ethvert køkken. Til selve kværnen medfølger der 3 hulskiver, som varierer i tykkelsen alt efter hvor fin din fars skal være. Du skifter hulskiven ved at dreje på – ja den har ikke noget navn, men det er den del som sidder yderst på maskinen, og holder hulskiven fast på maskinen. Det er nemt, og giver fuld mening, når man står med maskinen i hånden.

Med Emerio kødhakker har du også mulighed for at lave pølser, da der medfølger et pølsehorn, hvilket er det ‘horn’, der sættes på kværnen, så farsen kommer ud som pølser og ned i tarmen, som typisk er det, der er er rundt om pølsefarsen.

Da det er en elektrisk kødhakker går det hurtigt, og der medfølger selvfølgelig også en stopper, så du kan få farsen ned i hakkeren. Selve hakkeren og påfyldningsbakken i toppen er lavet af rustfrit stål. Påfyldningsbakken er stor og med en kant, så du kan lægge alt kødet klart og skubbe det ned i hakkeren.

Maskinen står stødt på køkkenbordet, da der er gummifødder på den.

Rengøringen af selve kødhakkeren er vigtigt, fordi ellers er den rigtig ulækker næste gang du skal bruge den. Derfor er det heldigt, at alle de løse dele tåler opvaskemaskinen. Delene skilles nemt fra hinanden, og det er vigtig, at passe på alle de forskellige dele.

Produktdetaljer:

 • Watt: 1200
 • Materiale: Metal og plastik
 • Inkluderet tilbehør: 3 hulskiver og 1 pølsehorn
 • Vægt: 3,8 kg
 • Tåler opvaskemaskine: Ja delvis
Det kan vi lide:
 • God kødhakker til både fars og pølser
 • Alt det tilbehør, som du har brug for
 • Nem rengøring, da delene tåler at komme i opvaskemaskinen

Bosch MFW66020 kødhakker – Med pølsehorn til kødhakker

Her er endnu en elektrisk kødhakker, som nemt og hurtigt kan hakke kød, og så en mange kg. kød. De fleste kender Bosch, som et brand, der producerer godt og kvalitets værktøj, men de har faktisk også lavet en del elektriske køkkenapparater af god kvalitet til en god pris.

Derfor skal du vælge Bosch MFW66020 kødhakker

Til denne kødhakker medfølger der også 3 hulskiver med, så du kan variere i tykkelsen på din fars. Den fineste hulskive har huller på 3 mm. Mellemstørrelsen har huller på 4,8 mm og den største er 8 mm. Du har altså masser af muligheder for at lave alt fra den bedste frikadellefars til en helt fin og let tartar. Skiverne er af rustfrit stål, og de er holdbare, sikre og smagsneutrale samt nemme at rengøre.

Der medfølger også et pølsehorn, så du kan let kan lave pølsehorn. Du har også mulighed for at lave ‘kebbe’, hvilket er en krydret ‘kødbolle’ fra det mellemøstlige køkken, så du har mulighed for at prøve noget nyt, og måske familien finder en ny yndlingsret.

Desuden er det en rigtig hurtigt og effektiv kødhakker til dig, som skal hakke meget kød på én gang, da den kan hakke op til 3 kg. kød på 1 minut.

Når du hakker kød, så kan det ske, at kødet sætter sig fast – sådan er det på alle kødhakkere. Bosch har derfor udstyret denne maskine med en bakfunktion, så hvis noget skulle sætte sig fast, kan du nemt gå i bakgear og få det løsnet. Selve maskinen har 600 watt, og når du sætter den i bakgear kommer den helt op på 1800 watt, så du er sikker på, at det, som der har sat sig fast, rent faktisk kommer fri.

Bosch kødhakkeren er lavet i et stabilt design, og den har også gummifødder, så den står roligt. En kødhakker, som bevæger sig på køkkenbordet kan være farligt. Bosch har tænkt over de helt små detaljer, og derfor er der selvfølgelig også et opbevaringsrum til skiverne, så du altid ved hvor de er. Der er også et håndtag øverst på maskinen, så du kan sætte på plads efter du har brugt den.

Produktdetaljer:

 • Watt: 600 (op til 1800 watt)
 • Materiale: Metal og plastik
 • Inkluderet tilbehør: 3 hulskiver, 1 pølsehorn og kebbe
 • Tåler opvaskemaskine: –
Det kan vi lide:
 • Kan hakke op til 3 kg. kød på 1 minut
 • Bakfunktion, hvis noget sidder fast i kværnen
 • Opbevaringsrum til skiverne, så du altid ved hvor de er

Kenwood MG700 kødhakker

Kenwood er hovedsageligt kendt for deres gode kvalitets køkkenmaskiner, som nærmest kan klare hvad som helst. Denne kødhakker kombinerer ydelse sammen med førsteklasses materialer. Kenwood MG700 har også fået gode anmeldelser af kunder.

Derfor skal du vælge Kenwood MG700 kødhakker

Kødhakkeren har en kraftig motor på 2000 watt, hvilket er det højeste i denne kødhakker test, og så er den lavet af aluminium. Det gør, at den også kan hakke helt op til 3 kg. kød på 1 minut, så du har mulighed for at hakke store mængder kød, og samtidig er det også en maskine, som kan holde i mange år.

Den har 2 hastigheder, så du kan tilpasse hastigheden efter hvor hurtigt det skal gå – det er bestemt en dejligt funktion, hvis du skal hakke mange kilo kød. Du justerer hastigheden på siden af maskinen på den store drejeknap.

Til denne kødhakker medfølger der gås 3 hulskiver i forskellige størrelser, hvor den største har huller helt op til 10 mm, hvilket også er den groveste skive i denne test. Så har du brug for ekstra groft hakket kød, og det samtidig skal gå stærkt, er denne maskine en god investering. Udover de 3 skiver medfølger der også pølsehorn-indsats og kebbe-indsats, hvilket er en mellemøstlig kødbolle.

Skulle noget kød sætte sig fast inden i kværnen, så har denne kødhakker også bakfunktion.

Kenwood har selvfølgelig også tænkt over detaljerne, og dette er som sagt en meget robust maskine i alluminium, og den vejer 7,3 kg., så den skal være nem at få ind og ud af skabet, når du skal bruge den. Ift. opbevaring, så er der ledningsoprul under kødhakkeren, så uanset om du har maskinen stående på køkkenbordet eller i et skab, så er der styr på ledningen.

Den har også en stor påfyldningsbakke, hvor kødet kan ligge inden det skal ned i kværnen. Maskinen står samtidig stabilt, da der er gummi under maskinen, der sørger for at maskinen ikke bevæger sig imens du bruger den.

Med Kenwood MG700 er det nemt at kaste sig ud i nye produkter, fordi maskinen er nem at bruge og rengøre og så er den hurtig.

Produktdetaljer:

 • Watt: 2000
 • Materiale: Alluminium
 • Inkluderet tilbehør: 3 hulskiver, 1 pølsehorn og kebbe
 • Vægt: 7,3 kg
 • Tåler opvaskemaskine: Ja delvis
Det kan vi lide:
 • Tung og robust kvalitetsmaskine
 • Mulighed for justering af hastigheden
 • Ledningsopbevaring for let opbevaring

Westmark Kødhakker no. 8 – Gammeldags kødhakker med håndsving

Ønsker du at hakke kød som i ‘gamle dage’, så er det denne kødhakker, som du skal købe. Den er ikke elektrisk, men fungerer i stedet ved hjælp af håndsvinget. Du har fuld kontrol over processen, og så er det en kødhakker til en god pris.

Derfor skal du vælge Westmark Westmark Kødhakker no. 8

Denne kødhakker er ikke som de andre i denne kødhakker test, da det er en gammeldags kødhakker med håndsving. Det er en klassisk kødhakker, som hakker kødet groft. Størrelsen er 4,5 mm., men skulle du har brug for enten en større eller mindre skive, så kan man tilkøbe det. Du har selvfølgelig også mulighed for at tilkøbe en indsats, så du kan lave vaniljekranse på den.

Kødhakkeren skal sættes fast om bordkanten, så den sidder støt og stabilt. Det er vigtigt, at den sidder stramt omkring bordkanten. Det er en solid maskine af støbejern, så den vejer også en del.

Alt i alt er dette en meget robust og primitiv maskine, som alligevel passer til det moderne hjem.

Produktdetaljer:

 • Materiale: Støbejern
 • Inkluderet tilbehør: 1 hulskive
Det kan vi lide:
 • Grov hakning af kødet
 • Mulighed for at tilkøbe flere skiver og indsatser til vaniljekranse
 • Skal sættes fast på bordet

KitchenAid kødhakker – Tilbehør til køkkenmaskine

Dette er et tilbehør til din kitchenAid røremaskine – hvis du har sådan én. Med en kødhakker kan du i hvert fald bruge den til lidt mere end det den allerede kan, og så slipper du for endnu en maskine i dit hjem.

Derfor skal du vælge KitchenAid kødhakker

Det tager kun få sekunder at sætte kødhakkeren på din KitchenAid maskine, da det foregår ligesom alt det andet tilbehør til KitchenAid maskiner. Du skal skrue på den sorte skrue oppe ved KitchenAid-logget. Fjernet logoet og sætte kødhakkeren ind.

Herefter kan du styre kødhakkerens hastighed ved at skrue op og ned for maskinens hastighed – så bliver det vidst ikke smarte. Den bruger altså maskinens motor og kraft, hvilket skaber en meget kraftig kødhakker, der hurtigt kommer igennem selv store mængder.

Kødhakkeren har en stor og god påfyldningsbakke, og der medfølger en stopper, så du nemt kan få kødet ned i kværnen. Der er et stort håndtag på stopperen, hvilket giver dig fuld kontrol over maskinen. Det bliver ikke mere simpelt.

Med denne kødhakker kan du nemt fremtrylle alle mulige lækre retter, og prøve dig frem i køkkenet. Du kan også bruge den til at hakke fisk og kylling, men også f.eks grøntsager, som enten skal være fint- eller grovhakkede. Kødhakkeren er altså ikke begrænset til kun at blive brugt til kød, men den kan også godt bruges til andre ting. f.eks vaniljekranse. Du har nemlig mulighed for at tilkøbe vaniljekrans-indsats.
Du kan også købe pølsehorn til den, så du kan lave hjemmelavede pølser, som smager meget bedre, når man selv tilsætter ingredienserne, og ved hvad der er indeni. Du kan også tage andet fyld ind i dem f.eks veganerfars.

KitchenAid har faktisk lavet deres kødhakker i to forskellige udgaver. Dette er den ene og den anden er af plastik, og kødhakkeren i plastik er selvfølgelig en smule billigere end denne i rustfrit stål, men skal du have noget, som kan holde i mange år og regner du med at bruge den meget samt kværne meget kød, så er det udgaven i rustfrit stål, som du bør gå efter.

Produktdetaljer:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Inkluderet tilbehør: 3 hulskiver
Det kan vi lide:
 • Tilsættes din KitchenAid-maskine, og bruger maskinens motor
 • Mulighed for justering af hastigheden med røremaskinens hastighed
 • Kan også bruges til at hakke grøntsager eller andre former for kød f.eks. fisk

Sådan vælger du den bedste kødhakker

Hvis du ikke har arbejdet med en kødhakker før kan det være svært at finde ud af, hvad man egentlig skal kigge efter når man er ved købe en kødhakker. Derfor har jeg samlet denne lille guide. 

 • Effekt og ydeevne: Dette er bestemt noget du skal tænke over, hvis du skal bruge din kødhakker ofte og længere tid af gangen. Jo mere du skal bruge den, jo bedre ydeevne skal den have. De elektriske kødhakkere, som er med i denne test, har mellem 600 watt og 2000 watt, hvilket er meget forskelligt. Derfor er det vigtigt, at holde øje med, inden du køber din kødhakker
 • Alsidighed: Nogle af maskinerne i denne artikel er utrolig alsidig, så du kan bruge den til mere end bare at hakke kød. Det kan f.eks være at hakke grøntsager og vaniljekranse-indsats.
 • Pris og kvalitet: Pris og kvalitet er jo typisk noget der hænger sammen, men de elektriske kødhakkere (samt dem, der skal sættes på røremaskiner) er en smule dyrerer end de helt gammeldags kødhakkere med håndsving.

Skal jeg vælge en elektrisk eller gammeldags kødhakker med håndsving?

En elektrisk kødhakker er en robust maskine til hakning af kød eller til hjemmelavede pølser. Nogle modeller har også mulighed for at f.eks lave vaniljekranse med en speciel indsats. Det går selvfølgelig en del hurtigere end hvis du bruger en gammeldags kødhakker med håndsving, men det har jo også sin charme.

Kødhakker som tilbehør til køkkenmaskine

Det er også muligt at tilkøbe en kødhakker som tilbehør til din køkkenmaskine. I dag findes der mange forskellige køkkenmaskiner, men de fleste af dem har faktisk lavet et tilbehør til maskinen, så du kan bruge den til mere end at ælte og piske. Man kan typisk også købe mere tilbehør til dig, hvilket gør det til en meget alsidig maskine, så man ikke skal have alle mulige maskiner i køkkenet, som fylder og kun bliver brugt en gang imellem.

Har du ikke en køkkenmaskine, kan du læse vores køkkenmaskine test her, og blive klogere på, hvilken køkkenmaskine, der passer bedst til dit køkken.

Kødhakker til vaniljekranse

Vaniljekranse er en fast del af den danske juletradition, og det kan hurtigt blive en svær og langtrukken fornøjelse, hvis ikke man har en kødhakker. En kødhakker er nemlig perfekt til at lave vaniljekranse, og det er muligt at tilkøbe vaniljekranse form til de fleste kødhakkere, så dejen kommer ud i en stjerneform, som en vaniljekrans skal.

Du kan både bruge en elektrisk og en gammeldags kødhakker til det.

Sådan er denne kødhakker test udført

I denne kødhakker test gennemgår vi X forskellige modeller. Vi har samlet information om de forskellige modeller på markedet og udvalgt forskellige modeller, så uanset om du leder efter en elektrisk eller gammeldags og klassisk model, så kan du finde den i denne artikel. Alle køkkener er forskellige, og det samme gælder kødhakkere.

FAQ

Hvilken er den bedste kødhakker i test?

Emerio Kødhakker er den bedste kødhakker i denne test, fordi den er elektrisk, af god kvalitet og prisen er god. Der findes jo flere forskellige kødhakkere, som alle har hver sine funktioner, så læs hele artiklen, og find den rigtige kødhakker til dit køkken.

Hvad kan en kødhakker ellers bruges til?

Alt efter hvilken model du ønsker, så kan en kødhakker bruges til mere en at lave fars og hjemmelavede pølser. Nogle modeller kan uden problemer hakke grøntsager, og vaniljekranse til jul

Hvordan sliber man en kødhakker?

Nogle kødhakkere er faktisk selvslibende, så det ikke er noget du skal bekymre dig om. Der skal utrolig meget til før de skal slibes.