Pålægsmaskine Test: 5 bedste pålægsmaskiner (April 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

3
En designprisvindende pålægsmaskine

Ritter Amido 3 skæremaskine

4
En sammenklappelig pålægsmaskine i et pladsbesparende design

GRAEF UNA 90, fuld stål, Pålægsmaskine

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test er der taget et nærmere kig på de bedste pålægsmaskiner, der findes på markedet. GRAEF Master M90 Stål Pålægsmaskine er kåret som testvinder, og dette på grund af modellens mange funktionaliteter. Maskinen er ideel til ethvert behov, sikkerheden er i top, og den kan glæde enhver familie. Den er dog efterfulgt af en række andre pålægsmaskiner, læs med og bliv guidet til at finde den rette til din families behov.

Er du blevet træt af kedeligt pålæg fra supermarkedet, er en pålægsmaskine den helt rette løsning. Mange pålægsmaskiner kan bruges til at skære lidt af hvert, så du kan give morgen- eller frokostbordet er personligt præg. Den er helt uundværlig i ens sortiment af køkkengrej derhjemme, hvis man foretrækker at lave maden fra bunden med egne råvarer. I denne test kan du læse om de bedste pålægsmaskiner og blive guidet til at finde den helt rette til dig.

GRAEF Master M90 Stål, Pålægsmaskine

Den bedste pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med en robust glasplade for stabilitet og let rengøring
 • pros-icon.svg Hurtig og kontinuerlig drift for brugervenlighed
 • pros-icon.svg Støjsvag 170 watt kondensatormotor
 • pros-icon.svg Aftagelig klingeafdækningsplade og børnesikring for sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en støjsvag pålægsmaskine, du nemt og enkelt kan bruge i hverdagen, er denne Graef Master M90 Stål den helt rette for dig. Den er udstyret med en robust, kraftfuld og glat klinge, der kan skære diverse pålægstyper og tørret kød.

Derfor skal du vælge en GRAEF Master M90 Stål, Pålægsmaskine

En Graef Master M90 Stål pålægsmaskine er en kraftfuld model, som står på en robust glasplade, der er nem at rengøre. Den er udstyret med en kondensatormotor, der sørger for hurtig og kontinuerlig drift, og som dertil også er støjsvag, så brugen af maskinen i hverdagen ikke bliver genererende lydmæssigt.

Graef er et tysk mærke. Denne Master M90 pålægsmaskine tilhører Graef Master-serie, og er derfor perfekt til et køkken, hvor der ofte laves mad fra bunden med egne udvalgte råvarer. Denne serie er nemlig tilegnet ambitiøse gastronomer i privaten eller forbrugere, der kun ønsker at eje det bedste af det bedste indenfor køkkengrej. Denne pålægsmaskine har fra 0 og helt op til 20 mm indstilling af skivetykkelse. Dette gør, at man kan få ekstra tykke skiver, og det udvider, hvad man kan bruge maskinen til af råvarer.

Klingeafdækningsplade, der giver sikkerhed under brug, er aftagelig og det er derfor nemt at komme til at rengøre. Denne pålægsmaskine er endvidere udstyret med børnesikring, så ingen børn kommer galt af sted med denne kraftfulde maskine. Den er lavet i et flot design, der vil klæde de fleste køkkener, hvis man ønsker at have den stående. Ledningsoprullet gør det dog også let at opbevare maskinen i skab eller skuffe, hvis man ønsker den af vejen, når den ikke er i brug.

Produktdetaljer:

 • Farve: Stål
 • Effekt: 170 watt
 • Klingetype: Glat
 • Klingediameter: 170 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Børnesikring: Ja

Wilfa FS-200W Pålægsmaskine

En god alsidig pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Universalblad af rustfrit stål
 • pros-icon.svg Velegnet til kød, brød og ost
 • pros-icon.svg Enkel rengøring

Detaljeret gennemgang

En Wilfa FS-200W er en pålægsmaskine, der kan lidt af hvert. Den er udstyret med en universalklinge og kan gøre hverdagen og weekenderne nemmere og morgenmads- eller frokostbordet mere indbydende.

Derfor skal du vælge en Wilfa FS-200W Pålægsmaskine

Denne kraftige pålægsmaskine fra Wilfa er en alsidig model, der med universalkniven i rustfrit stål kan skære alle mulige forskellige typer pålæg, brød og ost til det helt store lækre morgen- eller frokostbord. Alt dette til en overkommelig pris mange kan være med på.

Det er nemt og enkelt at bestemme skivetykkelserne på denne maskine. Den kan indstilles til både tykke 15 mm skiver samt helt ultratynde skiver på 0,1 mm. På den måde kan du helt selv bestemme, hvad du skal bruge denne pålægsmaskine fra Wilfa til. Med universalklingen og skivetykkelsindstillingerne, som denne Wilfa FS-200W er udstyret med, har du rig mulighed for at eksperimentere og prøve dig frem med mange forskellige typer af råvarer. På den måde kan du let spice ethvert bord op med eget lækkert pålæg, ost, brød eller lign.

Med denne maskine er du sikret kvalitet og lang levetid på maskinen. Der er nemlig garanti på denne Wilfa FS-200W pålægsmaskine i hele 5 år. Den kan hurtigt blive fikset eller ombyttet, hvis der sker noget med den inden for den periode, og det giver en vished for forbrugeren om, at kvaliteten af maskinen er i top.

Produktdetaljer:

 • Farve: Aluminium
 • Effekt: 200 watt
 • Klingetype: Universalklinge
 • Klingediameter:
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Børnesikring: Nej

Ritter Amido 3 skæremaskine

En designprisvindende pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Designprisvinder i 2008 og 2009
 • pros-icon.svg Udstyret med ECO motor
 • pros-icon.svg Skivetykkelse op til 23 mm

Detaljeret gennemgang

Ritter Amido 3 skæremaskine er en pålægsmaskine, der har vundet hele to priser i design i 2008 og 2009. Det er en lidt større maskine, der er udstyret med en skæreblad, der kan skære i stort set alle råvarer.

Derfor skal du vælge en Ritter Amido 3 skæremaskine

Med en Ritter Amido 3 pålægsmaskine er du sikret et flot design, der gør netop denne skæremaskine pæn at have stående på køkkenbordet. Det kan sagtens opbevares, men er en lidt større model, som ikke passer ind i alle skabe, hvorfor det så er smart, at designet passer ind i de fleste køkkener.

Pålægsmaskinen Ritter Amido 3 er udstyret med et ultra skarpt skæreblad, der med kraft kan skære igennem næsten alle madvarer. Rundt om klingen sidder der beskyttelse, der giver maksimal sikkerhed for den, der står og bruger maskinen. De nyskårne skiver af den foretrunke råvare lander og samles i en bakke under pålægsmaskinen, som kan tages af. Ritter Amido skæremaskine har en takket klinge, der kan indstilles til at skære skiver fra 0 og helt op til 23 mm. Det er rekorden i denne test, og det er med denne maskine muligt at få ultratynde og helt store skiver af ens foretrukne råvarer.

Denne Ritter pålægsmaskine er udstyret med en ECO motor, der sørger for en effektiv og funktionel maskine, der ikke bruger mere strøm end højst nødvendigt.

Produktdetaljer:

 • Farve: Metalgrå
 • Effekt: 65 watt
 • Klingetype: Takket klinge
 • Klingediameter: 170 mm
 • Børnesikring: Nej

GRAEF UNA 90, fuld stål, Pålægsmaskine

En sammenklappelig pålægsmaskine i et pladsbesparende design

Fordele
 • pros-icon.svg Sammenklappelig for nem opbevaring
 • pros-icon.svg Udstyret med Quick action og kontinuerlig drift
 • pros-icon.svg Stor medholder med fingerbeskyttelse

Detaljeret gennemgang

Med en Graef UNA90 pålægsmaskine kan du nemt og enkelt få opfyldt dit ønske om endnu et medlem i køkkengrejssamlingen, selvom du ikke har et så stort køkken eller ikke har plads eller lyst til at bruge bordplads til at have den stående altid.

Derfor skal du vælge en GRAEF UNA 90, fuld stål, Pålægsmaskine

Denne sammenklappelige pålægsmaskine fra Graef er det helt perfekt valg til dig, der ønsker en maskine, der ikke må tage for meget plads. UNA90 modellen kan nemt og enkelt klappes sammen og opbevares gemt væk, så der er plads på køkkenbordet i hverdagen. Denne maskine er en del af Graef UNA-serie, som er en serie med sammenklappelige maskiner i lette konstruktioner og designs.

Graef UNA90 er en maskine, der er udstyret med Quick action og kontinuerlig drift for høj brugervenlighed. Den skarpe bølgeslebet klinge kan skære de fleste madvarer, så man let og enkelt kan pryde sit morgen- eller frokostbord med lækre udskårne råvarer.

Pålægsmaskinen er udstyret med en tilt funktion for lettere håndtering, og den kan nemt indstilles til at kunne skære helt tynde eller tykke skiver fra 0-15 mm. Der er fokuseret på at implementere fingerbeskyttelse i denne maskine for at øge sikkerheden for forbrugeren. Dette gør maskinen utrolig alsidig, og det er alt i alt en rigtig god maskine til amatørkokken, der ønsker en maskine i et pladsbesparende design.

Produktdetaljer:

 • Farve: Stål
 • Effekt: 170 watt
 • Klingetype: Brødklinge med tænder
 • Klingediameter: 170 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Børnesikring:

Severin AS3915, Pålægsmaskine

Den bedste billige pålægsmaskine

Fordele
 • pros-icon.svg To knive for alsidighed
 • pros-icon.svg Blade kan aftages for rengøring
 • pros-icon.svg Non-slip fødder og fingerbeskyttelse for sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Vil du gerne i gang med lidt mere seriøs madlavning? Har du ikke så meget erfaring med køkkenmaskiner generelt og ved ikke, hvor meget din pålægsmaskine i fremtiden vil blive brugt, så er denne Severin AS3915 den helt rette maskine for dig. Den er funktionel og budgetvenlig, en helt perfekt begyndermaskine.

Derfor skal du vælge en Severin AS3915, Pålægsmaskine

Måske skal du i gang med at prøve at eksperimentere i køkkenet, og derfor har du brug for at udvide dit sortiment af køkkengrej. Denne maskine anbefales til dig, der endnu ikke har den store erfaring med hjemmelavet pålæg, men som gerne vil i gang med at prøve sig frem med råvarerne.

Severin AS3915 er en pålægsmaskine, der er udstyret med to knive, en takket og en glat, så du på den måde har mulighed for at prøve dig frem med mange forskellige typer råvarer. Dette giver enormt meget brugervenlighed for enhver forbruger og især nybegynderen. Det er muligt at indstille skivetykkelserne fra 0-15 mm, så man nemt og enkelt kan skære i præcis den tykkelse, man ønsker.

Maskinen er udstyret med aftagelige klinger, der nemt kan rengøres. Non-slip fødderne sikrer stabilitet og fingerbeskyttelse sørger for sikkerheden, imens man bruger maskinen. Tænd-sluk knappen lyser grøn eller rød alt efter, om pålægsmaskinen er tændt eller ej, så det er tydeligt for enhver. Endvidere har maskinen ledningsoprul, så den nemt kan opbevares i skab eller skuffe.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 180 watt
 • Klingetype: 1 takket, 1 glat
 • Klingediameter: 190 mm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Børnesikring: Nej

Guide

Hvorfor købe en elektrisk pålægsmaskine?

Der kan være mange fordele ved at vælge at investere i en pålægsmaskine og udvide sit sortiment af køkkengrej. Det kan både gøre hverdagen nemmere og indkøbene billigere, da mange pålægstyper ikke kan holde særlig længe, især åbnet, hvis man ikke lige skal have det samme pålæg på madderne hver dag i madpakken. Det kan dertil hurtigt blive rigtig dyrt at købe en masse små forskellige pakker med 5-10 skiver pålæg i. Disse vil også typisk kun holde til højst et par dage i en familie, hvor der skal smøres flere madpakker dagligt. Det er heller ikke altid sikkert, man helt kender til kvaliteten af disse typer pålæg, hvorfor det kan være mere tiltalende at købe gode råvarer, man selv kan lave sit pålæg af.

En pålægsmaskine kan være med til at bekæmpe madspild, da man med en pålægsmaskine kan du skære den nøjagtige mængde af det pålæg, brød eller ost du skal bruge, og derefter pakke det resterende godt ind, så det holder længere. På den måde kan du nemt på længere sigt spare penge på indkøb af pålæg, netop fordi de små pakker i god kvalitet ofte er endnu dyrere end at købe råvarer, du selv kan skære ud, hvis du skal have samme mængde pålæg ud af det, som ved køb af en råvare. Det bliver dermed lavere kilopriser, og du har nemmere ved at udnytte dit foretrukne pålæg ned til sidste millimeter.

Er du typen, der godt kan lide at lave et lækkert morgen- eller frokostbord eller en god tapasservering til, når der kommer gæster, så er en pålægsmaskine også en fantastisk køkkenmaskine at have ved hånden. Du kan skære alle typer pålæg, ost og brød i præcis den tykkelse, du ønsker og som passer til det, der skal serveres. Alle skiverne vil blive ens, så man ikke kommer til at få en kedelig tynd eller al for tyk skive. Som bonus vil det æstetiske omkring serveringen blive forhøjet. Vil du gerne højne niveauet ekstra for din madlavning i køkkenet derhjemme, kan det være en ide at finde en god kokkekniv, der kan sikre at hakke, snitte og skæreopgaverne bliver lettere og mere præcis. I vores test af køkkenknive, kan du blive guidet til at finde den helt rette kniv, der kan opfylde de ønsker, I har i forhold til madlavningen i hjemmet.

Din guide til at finde den rette pålægsmaskine til din families behov

Der findes mange forskellige typer af pålægsmaskiner på markedet, der passer til de individuelle behov ethvert køkken har i de forskellige familier. Det kan derfor være lidt svært at finde hoved og hale i, hvilken der passer til netop de behov, I har derhjemme. For at blive klogere på dette kan du have disse overvejelser i tankerne, når du skal finde den rette pålægsmaskine:

 • Hvilke materialer skal den være konstrueret i? Der er forskel på, hvor meget de forskellige typer stål vejer, og hvor lang levetiden er. Det er en god idé som minimum at sikre sig, at klingen er i rustfrit stål, så man sikrer sig, at den har en lang levetid, selvom den bruges til diverse udskæringer og tit skal rengøres.
 • Hvordan skal designet være? Størrelse og opbevaringsmuligheder. Der findes maskiner, der er designet til at skulle have en fast plads på køkkenbordet, og der findes maskiner, der let kan klappes sammen og nemt kan opbevares selv i små skabe og skuffer. Alt efter hvilken hverdag man har, og hvor meget plads, man har i sit køkken, kan denne overvejelse være helt essentiel for at pålægsmaskinen bliver en god investering til køkkenet.
 • Graden af brugervenlighed og mængden af indstillinger. Det er vigtigt, at man ikke skal fumle med maskinen og bruge tid på at få det til at fungere hver gang, man skal skære madvarer ud. Er man nybegynder, er det især vigtigt med høj brugervenlighed. Nem rengøring er også en god idé at fokusere på, da det er de færreste, der har lyst til at bruge en masse tid på det i en travl hverdag. Alt efter hvor mange forskellige råvarer, man ønsker at kunne udskære, er det også en god idé at tjekke op på, hvor mange indstillinger pålægsmaskinen har til skivetykkelse.
 • Hvilken type klinge skal den være udstyret med? Typen af klinge kan have stor betydning for, hvor mange forskellige råvarer, der kan skæres på maskinen. De fleste klinger kan skære lidt af hvert, men har man et specielt ønske bør man kigge efter en klinge, der er beregnet til netop at skære denne type madvare. En takket klinge kan fx være god til brød og en glat klinge god til mange typer pålæg og oste.
 • Hvor stor en motorkraft? Motorkraften er også værd at tage et kig på. Ønsker man en større maskine med god motorkraft, der kan skære massevis af skiver af råvarerne på ultrakort tid, så er det ikke sikkert, at maskinen er lavet til at være lige så nem at opbevare. Det er derfor vigtigt, man finder en balance, hvor man er sikret af behovene opfyldes for både effektivitet, størrelse og opbevaringsmuligheder.
 • Hvordan er sikkerhedsforanstaltningerne? Det er vigtigt, at pålægsmaskinen er sikker at bruge. Der er tænkt mange sikkerhedsforanstaltninger ind over stort set alle maskiner på markedet nu. Fingerbeskyttelses, sikkerhedspærer eller børnesikring kan være nogle sikkerhedsmæssige egenskaber, der kan gøre maskinen til den helt rette for jer.

Sådan finder du det bedste pålægsmaskine tilbud

Som med så mange andre produkter på markedet, så vil kvalitet og pris også ved køb af pålægsmaskiner til en vis grad gå hånd i hånd. Det er derfor vigtigt, at man ikke går alt for meget på kompromis, når man er ude for at investere i en pålægsmaskine. I denne pålægsmaskine test finder man dog også lidt billigere maskiner, der er gode, funktionelle og budgetvenlige til dem, der ikke ønsker at bruge for mange penge på deres nye pålægsmaskine. Er man nybegynder og vil gerne eksperimentere i køkkenet, men ved ikke, hvor meget pålægsmaskinen vil komme til at blive brugt, kan den budgetvenlige maskine være et rigtig godt valg også. Forelsker man sig i en maskine, der er i en lidt dyrere prisklasse, end man havde tænkt, man ville budgettere til, kan det være en kæmpe fordel at afvente og holde øje med den udvalgte pålægsmaskine for at se, om den skulle komme på tilbud. På den måde kan man hurtigt spare penge på den helt rette maskine til familiens behov.

FAQ

Hvilken pålægsmaskine er bedst i test?

I denne test er der taget et nærmere kig på de bedste pålægsmaskiner på markedet, og har kåret GRAEF Master M90 Stål Pålægsmaskine som testvinder. Dette på grund af, at maskinen er ideel til ethvert behov, sikkerheden er i top, og den kan glæde enhver familie.

Hvorfor købe en pålægsmaskine?

En pålægsmaskine kan gøre hverdagen lettere, madpakkerne lækrere og pålægsindkøbene billigere i længden. Det er en maskine, der kan glæde enhver familie, og som kan højne niveauet og kvaliteten af morgen- og frokostbordet.

Hvad skal jeg overveje inden, jeg investere i en pålægsmaskine?

Det væsentligste du skal overveje er, hvilke behov I som familie har, hvor meget pålægsmaskinen skal bruges, opbevaringsmulighederne, og hvilke madvarer I ønsker at kunne bruge maskinen til at skære ud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×