Pastamaskine Test: 6 bedste pastamaskiner i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

2
elektrisk pastamaskine

Philips HR2345 Viva Collection

5
Pastamaskine, der kan sættes fast til bordet

Imperia pastamaskine SP150

6
Pastamaskine med motor

Ariete Pasta maker

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis der er en lille italiener gemt i dig eller du bare elsker pasta, så bør du anskaffe dig en pastamaskine, så du kan lave lækker, frisk og hjemmelavet pasta. Det er kun fantasien, der sætter grænser. I denne pastamaskine test gennemgår vi 7 forskellige modeller – både klassiske, manuelle pastamaskiner og elektriske.

Der findes mange manuelle og elektriske pastamaskiner på markedet, så det kan være svært at vælge den bedste til dig, men det hjælper vi dig heldigvis med i denne test. Marcato Atlas 180 går med titlen, som den bedste pastamaskine, da det er en italiensk model af god kvalitet, hvor man kan tilkøbe en moto, hvis man ønsker, at den skal være elektrisk.

Til sidst i denne artikel, har vi lavet en guide med alle de ting, som du skal være opmærksom på inden du vælger din pastamaskine, og går i gang med at lave din egen pasta.

Marcato Atlas 180

Bedste pastamaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Lav 3 forskellige typer af pasta; pastaplader, fettuccine og tagliolini
 • pros-icon.svg Justér tykkelsen på pladerne i 10 forskellige trin
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af motor

Detaljeret gennemgang

Denne model fra Marcato er faktisk en ny og forbedret udgave af Marcato Atlas 150, da den er noget bredere. Den er selvfølgelig også krombelagt og lavet af rustfrit stål, så kvaliteten er i orden, og derfor får den også titlen som pastamaskine bedst i test. Den gør det nemt, at lave sin egen pasta.

Derfor skal du vælge Marcato Atlas 180

Marcato er et firma som siden 1930’erne nærmest udelukkende har produceret pastamaskiner – og firmaet er selvfølgelig italiensk.

Marcato Atlas 150 og 180 er deres helt klassiske pastamaskine, som kan lave 3 forskellige typer pasta. Det er en helt klassisk og manuel pastamaskine, hvor du kan lave pasta på gammeldags maner.

Den kan lave 3 forskellige typer af pasta; pastaplader, fettuccine og tagliolini. Pastapladerne kan bruges til flere forskellige ting bl.a. ravioli, som er pasta med fyld. Du har selvfølgelig også mulighed for at justere tykkelsen på pastapladerne, da den har 10 justeringer i alt. Tykkelsen kan variere fra 0,5 mm og helt op til 4,8 mm.

I starten skal man altid bruge den plade, som kan lave pastapladerne, da dejen skal blive tynd for du kan lave fettuccine og tagliolini. Her er det en god idé at starte med den tykke justering, og så langsomt justere den, så pastaen bliver tyndere og tyndere. Du bestemmer selvfølgelig selv tykkelsen på pastaen, men helt tyndt pasta er en kunst og smager bare så godt.

Tagliolini er lige som spagetti, som er 1,5 mm brede, og passer godt til supper og sovs.

Marcato Atlas 150 og 180 står stabilt på køkkenbordet, da der er gummifødder under den, så den ikke skøjter derudaf. Den er også ganske nem at rengøre, da alle rester af dej nemt kan børstes af. Hver opmærksom på, at den ikke tåler opvaskemaskine.

hvis du efter noget tid finder ud af, at du bruger den så ofte, at du har brug for en elektriske pastamaskine, så kan man som tilbehør købe en motor til Marcato Atlas 150 og 180, så den bliver elektrisk.

Produktdetaljer: 

 • Type: Manuel pastamaskine
 • Bredde: 18 cm
 • Typer af pasta: 3
 • Tykkelse: 10 trin
 • Materialer: Rustfrit stål

Philips HR2345 Viva Collection

elektrisk pastamaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Tilsæt alle ingredienserne og maskinen klarer resten
 • pros-icon.svg Lav nemt og hurtigt forskellige typer af pasta; spaghetti, fettuccine, penne og lasagneplader
 • pros-icon.svg Indbygget opbevaringsplads til pastaskiverne og ledningen

Detaljeret gennemgang

Der findes ikke noget bedre end hjemmelavet pasta. Hvis du skal lave meget pasta, kan det tage lang tid på en traditionel og manuel maskine, og ønsker du, at det skal gå en smule hurtigere, er denne maskine en god løsning. Designet er flot, enkelt og smart.

Derfor skal du vælge Philips HR2345 Viva Collection

Med denne elektriske pastamaskine fra Philips kan du nemt lave hjemmelavet og frisk pasta, som bare smager bedre end det man køber i butikkerne. Desuden kan du også slippe fantasien løs og prøve forskellige typer af pasta. Der er flere forskellige fordele ved at vælge en elektriske pastamaskine. Generelt går det lidt hurtigere med en elektrisk maskine, og faktisk er det muligt at lave 450 gram pastadej på ca. 18 minutter på denne maskine.

Philips HR2345/19 Viva Collection er utrolig nem at betjene, da du bare skal tilsætte ingredienserne ned i maskinen, og så sørger den for automatisk at blande og ælte dejen. Pastadejen får en god struktur, hvilket er med til at sikre en god smag til pasta og nudler.

Du har mulighed for at lave 4 slags pasta med denne maskine; spaghetti, penne, fettuccine og lasagneplader. Når du har valgt din foretrukne pastaform, skal pastaformskiven monteres i pastamaskinen. Der er en skive til hver slags pasta. Pastaformskiverne giver mulighed for dobbelt ekstruderingsproces, hvilket sikrer en ensartet pasta.

Ud over skiverne, så medfølger der også en opskriftsbog, hvor du kan finde inspiration til frisk og hjemmelavet pasta. I pakken er der også et rengøringsværktøj og et målebæger. Rengøringen er nem, da flere af delene kan tåle at gå i opvaskemaskinen.

Philips har gjort sig umage med designet og tænkt over de små detaljer. Der er gummi på undersiden af maskinen, så den står stødt på køkkenbordet. På toppen af maskinen er der et påfyldningshul, hvor du tilsætter de forskellige ingredienser. Det er også på toppen, at du styrer maskinen.

Når du ikke bruger maskinen, så kan du opbevare pastaskiverne i maskinen, så du ikke mister dem. Der er også opbevaring til ledningen, som har en længde på 1 meter.

Produktdetaljer: 

 • Type: Elektrisk pastamaskine
 • Bredde: –
 • Typer af pasta: 4
 • Tykkelse: –

Funktion pastamaskine

Billig pastamaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Helt klassisk og gammeldags pastamaskine til en god pris
 • pros-icon.svg Multifunktionel pastamaskine, der også kan bruges til tærter eller fondant
 • pros-icon.svg God vægt, så pastamaskinen står stabilt

Detaljeret gennemgang

Her er endnu en manuel og gammel pastamaskine – med gammel mener jeg selvfølgelig, at det er den gammeldags metode at lave pasta på. Funktion er et brand, som laver billige produkter til køkkenet, men samtidig også gode, og her har de lavet en praktisk og billig pastamaskine, så du kan servere frisk pasta derhjemme.

Derfor skal du vælge Funktion pastamaskine

Denne pastamaskine er til dig, som gerne vil afprøve at lave hjemmelavet pasta, men ikke har det største budget. Dette er nemlig en budgetvenlig maskine, som kan lave 3 forskellige typer af pasta, hvor den ene er pastaplader, som du jo kan lave mange forskellige typer af pasta ud af bl.a. ravioli eller andre forskellige former for pasta. Det er også muligt at justere tykkelsen på den flade pastaplade.

Funktion har tænkt over anvendelsesmulighederne af deres pastamaskine, og anbefaler, at den også kan bruges til at lave tærtedej og f.eks. fondant, som jo normalt godt kan tage noget tid at rulle ud.

Systemet fungerer på den måde, at håndtaget kan flyttes, så alt efter hvilken pastatype du skal lave, så flytter du håndtaget hen til den pastaplade.

Selve designet er som en helt klassisk pastamaskine med et stort håndtag, så du har ordentlige arbejdsforhold når pastaen skal rulles ud.

Vægten har også stor betydning for hvordan pastamaskinen er at bruge, da vægten bl.a sikrer, at maskinen står stabilt.

Når du skal rengøre pastamaskinen skal du gerne bruge en blød børste eller en træpind, så du få fjernet dejen, som kan sidde fast mellem pastapladerne.

Produktdetaljer: 

 • Type: Manuel pastamaskine
 • Bredde: 18 cm
 • Typer af pasta: 3
 • Tykkelse: Justerbar
 • Vægt: 4 kg
 • Materialer: Rustfrit stål

KitchenAid 5KSMPRA

Pastamaskine til røremaskine

Fordele
 • pros-icon.svg 3 forskellige pastavalser til din KitchenAid maskine
 • pros-icon.svg Styr hastigheden på pastavalserne med standmixerens hastighed
 • pros-icon.svg Medfølgende børste til nem rengøring af pastavalserne

Detaljeret gennemgang

Hvis du allerede har en KitchenAid røremaskine, så har du mulighed for at udvide maskinens brug, så du også kan lave din egen pasta. Med disse pastavalse har du alt hvad du har brug for til at blive mester i at lave pasta, og hvis interessen stiger endnu mere kan du f.eks også købe en pastavalse til at lave ravioli.

Derfor skal du vælge KitchenAid 5KSMPRA

Dette pastavalse-sæt kan bruges til alle KitchenAid standmixere, og gør pasta-arbejdet en smule nemmere for dig. Sættet består af 3 pastavalser på 15 cm. Den ene er til at lave pastaplader, den anden er til spaghetti og den sidste til fettuccine.

Når du skal bruge en af pastavalserne, så sætter du den ind, hvor andet KitchenAid tilbehør også sættes fast. På fronten af KitchenAid-maskinen sidder der en lille knop af rustfri stål, som kan tages af. Det bliver ikke nemmere at finde pastamaskinen frem. Herefter styrer du pastamaskinens hastighed ved hjælp af standmixerens hastighed, så jo hurtigere du ønsker det skal gå, jo højere skruer du op. Du får altså en helt anden kontrol over hastigheden.

Der er flere smarte ting ved at vælge dette pastavaslesæt til din KitchenAid-maskine, og det er, at du faktisk får begge hænder fri. Ved de klassiske pastamaskiner, skal du bruge den ene hånd til håndtaget og den anden skal bruges til at styre pastaen. Med dette sæt til KitchenAiden får du begge hænder fri, så du har kontrol over det hele.

Pastavalsen, som laver pastaplader, kan også justeres i tykkelsen, og faktisk i hele 8 forskellige trin.

Som tilbehør  medfølger der også en børste, som skal bruges til rengøring af de forskellige pastavalse. Det er vigtigt at dejrester og mel bliver fjernet korrekt fra pastavalsene. Delene kan ikke tåle at komme i opvaskemaskinen.
Desuden findes der også andre pastavalse til din KitchenAid maskine. Du kan bl.a. købe en ravioli valse.

Produktdetaljer: 

 • Type: Elektrisk pastamaskine
 • Bredde: 15 cm
 • Typer af pasta: 3
 • Tykkelse: 8
 • Materialer: Rustfrit stål

Imperia pastamaskine SP150

Pastamaskine, der kan sættes fast til bordet

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ærke italiensk brand, som har specialiseret sig i at lave pastamaskiner
 • pros-icon.svg Spænd maskinen fast til bordpladen, så den står stabilt og sikkert
 • pros-icon.svg Udrul pasta i op til 6 forskellige tykkelser

Detaljeret gennemgang

Her er endnu et eksempel på en klassisk pastamaskine med håndsving, og imperia er selvfølgelig også et italiensk brand, som startede med at producere pastamaskiner i 1930’erne, og i dag leveres deres pastamaskine over hele verden.

Derfor skal du vælge Imperia pastamaskine SP150

Imperia pastamaskine SP150 er en robust maskine af høj kvalitet. Den har en aftagelig dobbelt skæreenhed, og kan lave 3 forskellige typer af pasta; pastaplader, tagliatelle på 2 mm og fettuccine på 6,5 mm.

Som nævnt før er tyngden på pastamaskinen alfa omega for om pastaen er nem at rulle ud, da det er vigtigt, at den står stabilt. Som ærke italienere ved Imperia selvfølgelig godt at det er vigtigt, og de har løst problemet ved, at det er muligt at spænde maskinen fast til bordpladen. På den måde ved man, at den manuelle pastamaskine står stabilt og sikkert. Du behøver ikke at spænde den fast til bordpladen, men det er en mulighed.

Når der skal laves pasta, så er udrulningsprocessen en vigtig del af det, fordi det er her, at du kan se om du har lavet en god dej, og selve tykkelsen har også betydning for, hvordan pastaen bliver. Det kan være en kunst at ramme den rette balance, men prøv dig frem.

Du kan udrulle pastaen i op til 6 forskellige tykkelser.

Imperia pastamaskine SP150 findes også som elektrisk model, hvis man hellere ønsker det. Den fylder en smule mere, men du har stadig følelsen af at lave pasta på den italiensk måde.

Produktdetaljer: 

 • Type: Manuel pastamaskine
 • Bredde: 15 cm
 • Typer af pasta: 3
 • Tykkelse: 6
 • Materialer: Rustfrit stål

Ariete Pasta maker

Pastamaskine med motor

Fordele
 • pros-icon.svg Tilbered pasta med eller uden motor på pastamaskinen
 • pros-icon.svg Kan sættes fast til bordet
 • pros-icon.svg Lav 4 forskellige typer af pasta; tagliatelle, tagliolini, pappardelle og fettuccine

Detaljeret gennemgang

Ariete er faktisk også et italiensk brand, men de producerer et bredere sortiment til køkkenet. Her har de lavet en klassisk pastamaskine, hvor der kan sættes en lille motor på ude i siden, så denne pastamaskine er til dig, som er i tvivl om hvorvidt du skal investere i en elektrisk eller manuel pastamaskine, da du får begge dele.

Derfor skal du vælge Ariete Pasta maker

Med denne pastamaskine fra Ariete behøver du ikke gå på kompromis, da du både kan lave pasta med eller uden motoren. En automatisk pastamaskine har flere fordele, da du blandt andet har begge hænder fri til at styre pastaen og tage imod den. Det går også hurtigere end hvis du bruger håndsvinget. Til gengæld er der også bare en helt speciel stemning over, at lave pasta på gammeldags maner.

Pastamaskinene er nem at bruge uanset om du vælger at lave pasta med eller uden motoren. Motoren sættes nemt fast ude i siden, og motoren har selv et blåt støtteben, så maskinen står helt stabilt. På motoren sidder der nogle knapper, som du bruger til at betjene den og hastigheden.

Hvis du ikke ønsker at bruge motoren, så kan den sættes fast til bordet med det medfølgende tilbehør. Du behøver ikke, men det kan være en god idé, så du er sikker på, at den bliver hvor den skal.

Med denne pastamaskine kan du lave 4 slags pasta; tagliatelle, tagliolini, pappardelle og fettuccine. Så der er rig mulighed for at eksperimentere med pasta, fordi der findes intet bedre end frisk pasta, der er hjemmelavet, og med denne pastamaskine har du et solidt grundlag for at prøve dig frem.

Produktdetaljer: 

 • Type: Elektrisk og manuel maskine
 • Bredde: 15 cm
 • Typer pasta: 4 (5 med pastaplader)
 • Tykkelse: 6
 • Materialer: Rustfrit stål
 • Vægt: 4 kg

Guide

Sådan vælger du den bedste pastamaskine til dit køkken

Det kan være utrolig svært at vælge hvilken pastamaskine, som skal hjem til dit køkken – og specielt hvis du ikke har prøvet at lave pasta før. Derfor har jeg lavet en lille oversigt over alle de ting, som du skal være opmærksom på inden du vælger din pastamaskine.

 • Elektrisk eller manuel pastamaskine? Det kommer meget an på om du ønsker at lave pasta på den rigtige autentiske metode eller om du ønsker at tage lidt moderne midler i brug. Det kan nemlig tage noget tid at gøre det hele i hånden, så hvis du skal lave store mængder af pasta, kan du med fordel investere i en elektrisk pastamaskine, som hurtigt kan fremstille rigtig god pasta.
  Hvis du ønsker en middelvej, så kan du vælge den klassiske Marcato Atlas 180, som kan købes med motor eller du kan efter købe den, hvis du har fortrudt dit valg
 • Nem at betjene: Hvis du ikke har prøvet at lave pasta før, er det vigtigt, at vælge en pastamaskine, som er nem at betjene. Du kan læse mere om, hvordan man bruger en pastamaskine længere nede i denne artikel
 • Stabilitet: Pastamaskinen skal være stabil – uanset om du vælger en manuel eller elektrisk. Det er vigtig, for at få et god resultat, da det gør maskinen mere sikker og brugervenlig. Nogle modeller kan endda sættes fast til bordet, hvilket er godt for stabiliteten. De modeller, hvor det er muligt at tilkoble en motor kræver også en god stabilitet. I nogle tilfælde har motoren også et ekstra støtteben.
  Vægten er også vigtig for pastamaskinen, da den også er med til at sikre, at den står fast og stabilt. Nogle modeller har også gummifødder på undersiden for at skabe en non-slip base.
 • Justerbar tykkelse: Det er vigtigt, at den manuelle pastamaskine kan justere tykkelsen, når der skal laves de helt flade pastaplader, fordi det gør arbejdet nemmere for dig uanset om du har en elektriske eller manuel pastamaskine
 • Typer af pasta: Inden du køber din næste pastamaskine bør du også gøre dig nogle tanker om, hvor mange forskellige typer af pasta din pastamaskine skal kunne lave. De klassiske og manuelle pastamaskiner kan typisk lave tre typer; pastaplader, spaghetti og fettuccine
 • Rengøring af pastamaskinen er vigtig: Det er utrolig vigtig, at du får rengjort din pastamaskine ordentligt – ellers bliver det ikke en behagelig oplevelse næste gang du skal lave pasta. Til nogle modeller medfølger der en lille børste, som kan bruges til at fjerne overskydende dej og mel fra pastavalsene. Hvis ikke der medfølger sådan en børste, så prøv at se om du har en liggende eller brug en tør klud. Det skal være en blød børste. De kan typisk ikke komme i opvaskemaskinen, så efter du har børstet dem skylles pastavalsene grundet under hanen.
 • Pris: Selve maskinens pris har selvfølgelig også betydning, og det

Hvordan bruger man en pastamaskine?

En pastamaskine er nem at bruge i og med, at der ikke er alle mulige smarte funktion. Den manuelle pastamaskine er nem at finde ud af, men kunsten om at lave den perfekte dej og få den rigtige tykkelse på pastaen. Det kræver noget tålmodighed og lidt nørderi.

Når du har en god dej, så ta’ et stykke af dejen og gør det en smule fladt. Først skal du lave en helt tynd pastaplade, og derefter kan du lave spagetti eller fettuccine. Så pastaklumpen skal først igennem den pastavalse, som laver pastaplader. Her er det en god idé at indstille den på den tykkelse indstilling. Når pastadejen er tynd nok – du vælger helt selv, hvor tyk/tynd den skal være -, så kan du tage pastaen hen til en af den andre pastavalse, dreje på håndtaget, så føres dejen igennem pastavalsen og du din ønskede pasta.

Det kan være svært at lave pasta, og det kan godt tage et par gange før pastaen bliver lige så god som italiensk frisklavet pasta, men prøv dig frem, fordi det smager bare bedre end pasta fra butikkerne.

Lav en god dej

En god pastadej er afgørende for dit resultat, og der findes masser af italiensk tricks på nettet. Da der kun er to ingredienser i pastadejen (æg og mel), så er det vigtigt, at du finder en god kvalitets durum. Det er ikke her du skal spare på pengene Melen er afgørende for et godt resultat. Det kan godt kræve flere forsøg ift. at lave en dej, som er god og spændstig. Dejen skal være spændstig, da det er vigtigt for smagen og når du skal arbejde med den.

Der findes mange forskellige typer pasta, men dejen består typisk altid af det samme.

Husk at frisk pasta ikke skal koge mere end et par minutter, og så håber jeg ellers du kan lide pastaen.

Sådan er denne pastamaskine test udført

For at kunne give dig den rette hjælp til at finde den bedste pastamaskine til dig, så har vi gennemgået test, kunders anmeldelser og informationer fra forhandlerne og producenterne. Der findes jo forskellige pastamaskiner, og vi har samlet 6 af de mest populære og bedste pastamaskiner på markedet, men det er ikke sikkert, at den pastamaskine, som er bedst i test, er det rigtige for dig. Derfor har vi fundet forskellige pastamaskiner, så uanset om du er på jagt efter en manuel, klassisk og italiensk pastamaskine eller en elektrisk, så har du det i denne artikel. Går du efter høj kvalitet eller prisen? Vi har alle prisklasser med i denne pastamaskine test.

Pastamaskine tilbud

Prisen på en pastamaskine kan variere en smule alt efter hvilken model du vælger, og om den skal være en manuel eller elektrisk. Med det samme den bliver elektrisk, så stiger prisen. Du kan selvfølgelig være heldig og finde gode tilbud på pastamaskiner.

FAQ

Hvilken pastamaskine skal jeg vælge?

Marcato Atlas 180 er den bedste pastamaskine i denne pastamaskine test, da det er en italiensk model, som kan dét den skal. Det er en forbedret udgave af Marcato Atlas 150 pastamaskine, men læs hele artiklen for at finde den rigtige pastamaskine for dig.

Bør jeg vælge en manuel eller elektriske pastamaskine?

Det er helt op til dig og dine ønsker, og der er stor forskel på om du vælger en manuel eller elektriske pastamaskine. Generelt går det lidt hurtigere med de elektriske maskiner, men der er også noget charmerende ved de klassiske.

Hvilken type pasta kan man lave på en pastamaskine?

Du kan lave forskellige slags pasta alt efter hvilken model du har købt, men det er stort set altid muligt at kunne købe ekstra pastavalse til maskinen. En klassisk model kan typisk lave spaghetti, fettuccine og lasagneplader.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×