Strygejern test (2022) → 8 af de bedste strygejern på markedet

Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

Du kan med fordel investere i dette strygejern fra Philips, hvis du gerne vil have fingrene i en funktionel model, der hurtigt får bugt med både små og genstridige folder og krøller. Produktet varmer desuden hurtigt op og virker antiklæbende på alle typer af materiale. Derudover er strygejernet ridsefast og er udviklet med drypstop. Derfor skal du vælge et Philips Azur GC4541 Dampstrygejern Der er flere gode grunde til at investere i dette strygejern fra Philips. Først og fremmest kan det nævnes, at der arbejdes med damp i formerne udbrud, konstant damp og...

Tjek prisen
Testvindere: Billigste pris Forhandler

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Artikel af Amanda Lee Edelstein

Du er kommet til det rette sted, hvis du er på jagt efter det bedste strygejern. I denne strygejern test har vi samlet de bedste modeller ét sted. Alle modeller er pengene værd, da de er effektive i drift og har en række gode funktioner, som gør strygningen lettere for dig. Vores testvinder er en Philips Azur GC4541 Dampstrygejern, og den kan du med fordel gå efter, hvis du vil have et bedst i test strygejern, der lever op til alle forventninger.

Efter gennemgangen af produkterne kan du læse om, hvordan du finder det bedste strygejern til dig, hvordan denne test er udført og hvordan du bedst vedligeholder dit strygejern, så det kan holde i mange år fremover.

Det mener vores produkteksperter

Du kan med fordel investere i dette strygejern fra Philips, hvis du gerne vil have fingrene i en funktionel model, der hurtigt får bugt med både små og genstridige folder og krøller. Produktet varmer desuden hurtigt op og virker antiklæbende på alle typer af materiale. Derudover er strygejernet ridsefast og er udviklet med drypstop.

Derfor skal du vælge et Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

Der er flere gode grunde til at investere i dette strygejern fra Philips. Først og fremmest kan det nævnes, at der arbejdes med damp i formerne udbrud, konstant damp og spray, så du kan frit vælge den variant, der passer til dit behov. Produktet har et dampskud på op til 200 gram, som du med fordel kan benytte på mere genstridige folder. Du kan dog også vælge at benytte en konstant dampudledning, hvor der sprøjtes med 45 gram i minuttet.

En anden klar fordel ved dette strygejern er, at det er udviklet med en særlig Steam Glide Plus strygesål, som har en god glideevne på alle materialer. Det er altså lige meget, om du stryger jeans, skjorter, gardiner e.l. – du skal nok få et optimalt resultat. Sålen er desuden også antiklæbende og ridsefast. Derudover varmer hele strygejernet hurtigt op, hvilket betyder, at du ikke skal vente alt for længe med at få bugt med folder og krøller på tøjet.

Strygejern med indbygget afkalkningssystem

Produktet er også udstyret med en Quick Calc Release system, der gør det let at fjerne kalk i maskinen. Dette er med til at sikre optimale resultater i mange år fremover – og at produktet er let at holde rent. Modellen er desuden udviklet med særligt drypstop, så der ikke løber for meget vand ned i materialet. Som en ekstra bonus er denne model testet hos Forbrugerrådet Tænk, der har kåret den som et godt køb, da de giver den 79 procent ud af 100. Tænk roser især damptrykket og produktets holdbarhed.

Produktdetaljer

 • Højde: 15,3 cm
 • Dybde: 31,9 cm
 • Bredde: 12,8 cm
 • Vægt: 1,5 kg
 • Farve: Mørkeblå og hvid
 • Effekt: 2400 watt
 • Damptyper: Udbrud, konstant damp og spray
 • Vandtank kapacitet: 300 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 45 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 200 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 2 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Arbejder med damptilførsel af forskellig niveau, så alle folder kan fjernes
 • plus-circle.svg Udviklet med en Steam Glide Plus strygesål med god glideevne på alle materialer
 • plus-circle.svg Strygesålen virker antiklæbende, samt er ridsefast og let at gøre rent
 • plus-circle.svg Kåret som et godt køb hos Forbrugerrådet Tænk i deres test

Det mener vores produkteksperter

Dette strygejern er ideelt til dig, der ikke gider at bekymre dig om ledningen, når du skal stryge dit tøj eller andre materialer. Produktet er nemlig udviklet som en ledningsfri model, der hurtigt oplades på sin opladerstation. Andre fordele ved strygejernet tæller et indbygget antikalk system, automatisk sluk når det ikke er i brug og en smart antidryp funktion.

Derfor skal du vælge et Tefal FV6520E0 Strygejern

Orker du ikke at kæmpe med at holde ledningen væk fra tøjet, når du stryger det? I så fald skal du se nærmere på dette strygejern fra Tefal, da det er en ledningsfri model. Det betyder, at du ikke skal sætte produktet i en stikkontakt, før du kan gå i gang, da det oplades via en ekstern oplader. Denne trådløse teknologi sikrer dig en større bevægelsesfrihed, når du skal have strøget diverse materialer. Alligevel er produktet dog nemt at benytte og virker ikke for tungt, da det har en let vægt på under 2 kg.

Undersiden af strygejernet består af en ergonomisk base, der får strygningen til at føles ubesværet, da den er udviklet til at føle naturlige vandrette bevægelser. Basen er endda udviklet med integreret lys, hvor du bl.a. kan se, hvornår det er tid til at lade strygejernet op. Produktet er også udviklet med en særlig antidryp funktion, der sikrer, at vandet ikke skaber pletter på tøjet.

Ledningsfri strygejern med nem vedligeholdelse og optimal sikkerhed

Derudover er dette strygejern fra Tefal udviklet med et integreret antikalk system, der generelt forlænger produktets levetid. Du skal altså heller ikke bekymre dig alt for meget om kalkdannelse, hvis du benytter dig af denne model. Som en ekstra sikkerhed har strygejernet også automatisk sluk, så hvis du går fra strygejernet og lader det stå på sin base i over 8 minutter, vil det slukke af sig selv for at minimere risikoen for uheld.

Produktdetaljer

 • Vægt: 1,8 kg
 • Farve: Hvid og turkis
 • Effekt: 2400 watt
 • Vandtank kapacitet: 250 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 25 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 115 gram i minuttet
 • Ledningslængde: Trådløs
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Stor bevægelsesfrihed, da modellen er udviklet som et ledningsfrit strygejern
 • plus-circle.svg Optimal brugervenlig og håndtering grundet ergonomisk base og lysindikator
 • plus-circle.svg Udviklet med antidryp funktion, automatisk sluk og et antikalk system

Det bedste billige strygejern

Tefal dampstrygejern Easygliss 30 FV4070

Det mener vores produkteksperter

Du kan sagtens finde frem til et godt strygejern, selvom du ikke ønsker at betale en halv bondegård for det. Det er denne model fra Tefal et godt bud på, da den sælges til en budgetvenlig pris, men stadig er af høj kvalitet. F.eks. har den en Airglide strygesål, som har en god glideevne på alle materialer og så er den udviklet med antidryp funktion.

Derfor skal du vælge et Tefal dampstrygejern Easygliss 30 FV4070

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med i købet af dit nye strygejern, men stadig gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en model af høj kvalitet, så vil vi anbefale dig at investere i Easygliss 30 modellen fra Tefal. Denne variant sælges til en budgetvenlig pris, så enhver husstand får mulighed for at stryge tøj med et velfungerende strygejern. Du skal desuden ikke være nervøs for, at du går på kompromis med opbygningen, da EasyGliss lever op til alle forventninger.

Produktet er udviklet med med en Airglide strygesål, hvilket betyder, at du får let ved at glide strygejernet over alle typer af materialer. På den måde bliver hele strygningen lettere. Det er desuden fuldstændig lige meget, om dit tøj kun har enkle krøller eller har ligget helt foldet sammen – dette strygejern skal nok kunne klare opgaven. Du har nemlig meget damp til rådighed, da den konstante dampmængde ligger på 40 gram i minuttet og maskinen kan levere et dampskud på 140 gram i minuttet. Derudover sikrer vandtanken på 270 ml for, at du ikke hele tiden skal fylde nyt vand på.

Billigt strygejern med vertikalt dampsystem

En anden fordel, der i den grad taler for at vælge dette strygejern over andre i testen, er, at apparatet kan arbejde med vertikal damp, så du kan glatte tøjet ud, mens det stadig hænger på bøjlen. Derudover har strygejernet en indbygget antidryp funktion, så der ikke kommer pletter på dit tøj, og slukker automatisk, når det ikke er i brug. Dette skaber en langt større sikkerhed i hjemmet.

Produktdetaljer

 • Vægt: 1,5 kg
 • Farve: Turkis og hvid
 • Effekt: 2400 watt
 • Damptyper: Udbrud, konstant damp og spray
 • Vandtank kapacitet: 270 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 40 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 130 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 2 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Sælges til en budgetvenlig pris, så de fleste kan få fingrene i et godt strygejern
 • plus-circle.svg Udviklet med en Airglide Strygesål, der har en bedre glideevne end andre varianter
 • plus-circle.svg Antidryp funktionen mindsker risikoen for våde pletter på materialerne
 • plus-circle.svg Kan sprøjte med vertikal damp, så tøjet kan hænge direkte på bøjlen

Et bedst i test strygejern

Philips Azur Pro strygejern GC490960

Det mener vores produkteksperter

Dette strygejern fra Philips minder en del om vores udvalgte testvinder, da begge modeller tilhører samme serie. Forskellen ligger dog i, at denne model har lidt flere egenskaber, hvilket dog også gør den en smule dyrere. Azur Pro modellen har en fremragende strygesål, der er resistent over for ridser, et indbygget afkalkningssystem og et elegant udseende.

Derfor skal du vælge et Philips Azur Pro strygejern GC490960

Nægter du at gå på kompromis med dit strygejern? Så skal du kaste blikket på dette Azur Pro strygejern fra Philips. Produktet er udviklet med en række funktionelle egenskaber og funktioner, der sikrer en hurtig og nem udglatning af alle typer af materialer, hvilket er medvirkende til at gøre dette til en af de bedste strygejern på markedet. Strygejernet er bl.a. udviklet med en SteamGlide Elite strygesål, der glider hurtigt og let over alle typer af stof. Derudover er sålen resistent over for ridser.

Da dette er et effektivt strygejern, så kan du hurtigt få udglatte alle typer af folder og krøller. Effektiviteten skyldes bl.a. strygejernets vedvarende dampfunktion på op til 50 gram i pr. minut og en damp boost funktion på hele 250 gram pr. minut, der trænger dybere ned i stoffet og fjerner fedt og krøller fra materialet. Modellen er desuden udviklet med en ekstra stor vandtank med en kapacitet på 300 milliliter. Dette sikrer, at du har rigeligt med vand til at stryge mange stykker tøj på én gang, uden at skulle fylde tanken op igen og igen.

Automatisk sluk i både vandret og lodret position

Ud over de ovenstående fordele ved produktet, så kan det også nævnes, at det automatisk slukker, når det ikke har været i brug i enten to eller otte minutter. Står det på strygesålen slukker det nemlig efter 2 minutter, mens det først slukker efter 8 minutter, hvis det står på højkant. Dette er med til at garantere en høj sikkerhed. Derudover har produktet også en antidryp funktion, så du undgår grimme vandpletter. Og så er det nemt at holde strygejernet vedlige, da det har indbygget afkalkningssystem. Dette er med til at forlænge produktets levetid og sikre en vedvarende effektivitet.

Med tanke på alt det ovenstående, så er det intet under, at denne model har klaret sig godt i diverse tests, og bl.a. er kåret som et godt køb hos Forbrugerrådet Tænk. Modellen har desuden en lang ledning på 3 meter, så du skal ikke være alt for opmærksom på, om du står i nærheden af en stikkontakt, når du stryger dit tøj.

Produktdetaljer

 • Højde: 15,3 cm
 • Dybde: 12,8 cm
 • Bredde: 31,9 cm
 • Vægt: 1,6 kg
 • Farve: Sort og guld
 • Effekt: 2400 watt
 • Vandtank kapacitet: 300 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 55 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 250 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 3 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Er testet af Forbrugerrådet Tænk i 2019, hvor det har klaret sig som en af de bedste
 • plus-circle.svg Udstyret med en strygesål, der kan benyttes på alle materialer og er ridseresistent
 • plus-circle.svg Integreret afkalkningssystem gør det nemt at vedligeholde strygejernet
 • plus-circle.svg Stor beholder og optimal mængde af damp sikrer perfekte resultater hver gang

Et flot damp strygejern med stor kapacitet i vandtanken

Braun TexStyle dampstrygejern 745 A

Det mener vores produkteksperter

Ved at investere i dette strygejern fra Braun, kan du være sikker på, at du får bestilt en funktionel model hjem. Strygejernet kan benyttes på alle materialer og på alle områder, selv dem der er vanskelige at tilgå, såsom kraver, blonder o.l. Selve vandbeholderen har en stor kapacitet, så du skal ikke hele tiden fylde nyt vand på apparatet.

Derfor skal du vælge et Braun TexStyle dampstrygejern 745 A

Leder du efter et strygejern, der kan få bugt med selv de vildeste krøller og folder på samtlige typer af stof? Og må produktet også gerne have et flot udseende og en stor beholderkapacitet? I så fald er du kommet til det helt rigtige produkt for dig. Med denne Braun TexStyle model behøver du ikke gemme dit strygejern alt for langt og hurtigt væk, da det er super elegant at se på med sin sorte og mørkegrønne farve. Produktet har desuden en stor beholder på 400 ml, hvilket betyder, at du ikke hele tiden skal fylde tanken op – ej heller når du står med mange stryge opgaver foran dig på samme tid.

Alle de udvalgte strygejern i denne strygejern test kan naturligvis hurtigt få bugt med folder og krøller, hvilket også gør sig gældende for denne model fra Braun. Den store fordel ved at vælge denne model frem for de andre er, at TexStyle varianten er udviklet til let at kunne komme rundt om selv de mere vanskelige områder, heriblandt knapper, blonder og kraver. Dette skyldes, at tippen af strygejernet er designet, så det let kan komme til og sprøjte damp direkte på rynkerne / krøllerne med op til 150 gram i minuttet.

Strygejern med højt sikkerhedsniveau

Modellen glider endda ubesværet over alle materialer, da den er udstyret med en eloxal strygesål. Denne type strygesål er også ridsefast, hvilket betyder, at apparatet ikke tager skade, selvom du trækker den over en knap eller kant. Derudover er produktet beskyttet mod overophedning og har en auto sluk funktion, der gør, at apparatet selv slukker efter ikke at være blevet benyttet i over 8 minutter. Maskinen har også en antidryp funktion, så du ikke får vandpletter på tøjet. Med tanke på alle disse tiltag undrer det ikke, at produktet blev kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i august 2016.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og mørkegrøn
 • Effekt: 2400 watt
 • Damptyper: Vedvarende dampmængde og spray funktion
 • Vandtank kapacitet: 400 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 50 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 150 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 2,5 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Udstyret med en stor vandbeholder på 400 ml
 • plus-circle.svg Kan nemt komme til på selv svære områder og fjerner alle former for krøl
 • plus-circle.svg Elegant design og høj brugervenlighed sikrer dig et strygejern, du bliver glad for
 • plus-circle.svg Er beskyttet mod overophedning, samt har antidryp og auto sluk funktion

Strygejern uden damp med keramisk strygesål

Morphy Richards Breeze ceramic strygejern

Det mener vores produkteksperter

Dette strygejern fra mærket Morphy Richards adskiller sig en smule fra de andre modeller i testen ved ikke udelukkende at arbejde med damp. Produktet kan udmærket arbejde med damp, men har en keramisk strygesål og kan benyttes til både tør & damp strygning. Derudover sælges den til en billig pris og har en let vægt, der gør den nem at arbejde med.

Derfor skal du vælge et Morphy Richards Breeze ceramic strygejern

Hvis du leder efter et billigt strygejern, der ikke kun arbejder med damp, men også med tørstrygning, så skal du investere i denne model fra Morphy Richards. Produktet sælges til en favorabel pris, hvilket betyder, at de alle husholdninger kan få råd til dette strygejern, uden at skulle spare op i flere måneder. Alligevel skal du ikke føle, at du går på kompromis med kvaliteten, da produktet har en effekt på 2400 watt og derfor hurtigt varmer op. Det har også flere funktionelle egenskaber, der gør det nemt at stryge flere materialer.

Du vælger selv, om du vil benytte tør- eller dampstrygning, når forskellige typer af linned skal udglattes, hvis du investerer i dette strygejern. Produktet fungerer optimalt med begge dele. Dette skyldes, at den er udviklet med en keramisk strygesål. Hvis du vælger at benytte dampfunktionen, så har du mulighed for at få op til 45 gram konstant damp i minuttet eller koncentrerede dampskud på 120 gram damp i minuttet. Apparatet er desuden udviklet med en drypstop funktion, der sikrer, at vand ikke drypper ned på stoffet og laver pletter.

Strygejern der er let at håndtere

Du skal ikke være nervøs for, at du bliver træt i armen eller overanstrenger dig, når du benytter denne model – ej heller hvis du skal stå og stryge tøj for hele familien. Produktet er nemlig udviklet med en vægt på kun 1,2 kg, hvilket resulterer i, at strygejernet er let at håndtere og ikke virker for tungt. Dette er endda også selvom produktet er udstyret med en stor vandtank med en kapacitet på hele 350 ml. Derudover har dette apparat et indbygget afkalkningsprogram, der opløser og fjerner kalkrester i maskinen, så det ikke lander på dit tøj. Og med sin ledning på 2 meter, skal du ikke stå helt tæt op ad en væg med en stikkontakt, når du stryger tøjet.

Produktdetaljer

 • Højde: 15 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Bredde: 12 cm
 • Vægt: 1,27 kg
 • Farve: Blå
 • Effekt: 2400 watt
 • Vandtank kapacitet: 350 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 45 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 120 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 2 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Udviklet med en keramisk strygesål og kan benyttes til både tør og damp strygning
 • plus-circle.svg Sælges til en billig pris, som alle kan være med på
 • plus-circle.svg Har en let vægt, hvilket gør det nemt at håndtere strygejernet
 • plus-circle.svg Stor vandtank resulterer i, at du ikke hele tiden skal fylde den op med nyt vand

Det mener vores produkteksperter

Dette strygejern fra Tefal fungerer rigtig godt, da det har en høj effektivitet. Produktet varmer således op på ingen tid og kan klare selv de mest genstridige folder på alle typer af materialer. Du skal ikke engang selv indstille strygejernet, da det har automatisk dampindstilling. Modellen har micro-calc filter og Durilium AirGlide Autoclean strygesål.

Derfor skal du vælge et Tefal Ultimate Pure FV9845 Ros Strygejern

Hvis du gerne vil have et strygejern, der giver fremragende resultater på alle typer af materialer, så skal du investere i denne Tefal Ultimate Pure model. Produktet har en høj effektivitet, så du hurtigt kan stryge dit tøj eller andre materialer. Den høje effektivitet garanterer også, at produktet har en hurtig opstart, så du kan komme i gang med strygningen på ingen tid. Du skal ikke engang selv stå for at finde frem til den rette dampmængde, da produktet er udviklet med en automatisk dampindstilling, der besluttes ud fra den indstillede temperatur på maskinen.

Det kontinuerlige dampudslip ligger på op til 60 gram i minuttet, hvilket sikrer en hurtig fjernelse af alle mindre folder og krøller. Skal du bruge lidt ekstra damp til mere genstridge folder, så kan du blot benytte produktets kraftfulde dampskud på op til 260 gram i minuttet. Det skal nok udglatte enhver fold. Der er endda ingen grund til at finde strygebrættet frem, hvis du blot skal klare mindre krøller, da produktet har en lodret dampfunktion, så tøjet kan stryges direkte på bøjlen.

Udstyret med et 2-i-1 afkalkningssystem

Én af de ting, der især udmærker sig hos dette strygejern, er dets indbyggede afkalkningssystem. Produktet er nemlig udviklet med et eksklusivt 2-i-1 Micro-Calc filter, der filtrerer al damp, der løber gennem maskinen. Du vil altså på intet tidspunkt opleve, at kalkpletter kommer på dit tøj, når du stryger det. Det er desuden nemt at rense filteret, da det er aftageligt. Afkalkningssystemet er medvirkende til, at dit strygejern kan holde i mange år med samme effektivitet.

Ud over de ovennævnte fordele ved dette produkt, så er det også udstyret med en Durilium AirGlide Autoclean strygesål, hvilket gør, at du får ubesværet strygning på alle materialer. Apparatets sål er udstyret med en katalytisk Autoclean belægning, der holder strygesålen fri for pletter og sørger for, at den kan holde i længere tid. Andre fordele der er en klar fordel ved at vælge denne model fra tefal er, at den er udstyret med en auto sluk funktion for ekstra sikkerhed og en drypstop funktion, så vandet ikke drypper på tøjet og skaber pletter under strygningen.

Produktdetaljer

 • Farve: Sort og lilla, lyserød eller grøn
 • Effekt: 3200 watt
 • Damptyper: Udbrud, konstant damp og spray
 • Vandtank kapacitet: 350 milliliter
 • Kontinuerlig damping: 60 gram i minuttet
 • Koncentreret damping: 260 gram i minuttet
 • Ledningslængde: 2,5 meter
Det vi kan lide:
 • plus-circle.svg Automatisk dampindstilling efter temperatur gør arbejdet lettere
 • plus-circle.svg Ultra høj effektivitet sikrer dig et nyt strygejern med hurtig opstart og god ydelse
 • plus-circle.svg Udviklet med Durilium AirGlide Autoclean strygesål for de bedste resultater
 • plus-circle.svg Mulighed for at benytte en lodret dampfunktion til tøj på bøjler

Guide til valg af et strygejern

I de ovenstående afsnit har du kunnet læse om de forskellige strygejern, som vi mener, er en god investering. Men selvom vi har forsøgt at beskrive de enkelte strygejern efter bedste evne, så giver det dig naturligvis ikke en bedre indikation af, hvilket strygejern der er det bedste for dig. Dét kan du til gengæld læse mere om i disse afsnit. Du kan også blive klogere på, hvordan du rengør og afkalker dit strygejern, da optimal vedligeholdelse vil sikre, at dit apparat holder i længere tid. Og så guider vi dig til at finde det bedste strygejern tilbud senere i de nedenstående afsnit.

Sådan vælger du det bedste strygejern

I dette afsnit kan du læse mere om, hvilke parametre du skal være ekstra opmærksom på i købet af et nyt strygejern. Der findes trods alt mange forskellige strygejern på markedet, og det er ikke nødvendigvis alle modeller, der vil passe til dine behov og præferencer. Ved at gøre dig nogle overvejelser i forhold til de nedenstående punkter, vil du være bedre klædt på til at tage valget om, hvilket strygejern der er ideelt for dig.

 • Mængden af damp: Det er altid en god ide at holde øje med, hvor stor en mængde af damp det enkelte strygejern kan producere. Nogle arbejder med en lav mængde for både konstant og koncentreret damping, mens andre benytter sig af meget damp i samtlige henseender. De sidstnævnte varianter sikrer et hurtigere resultat og kan ofte få bugt med mere genstridige folder og krøller, da dampen “opløser” krøllet indefra. Det kan dog være nok med et strygejern, der bruger en lav mængde damp, hvis du sjældent har med voldsomme krøller at gøre. Du kan også med fordel holde øje med, hvilke “damptyper” apparatet benytter sig af (Udbrud, konstant damp, spray etc.)
 • Sålens glideevne: Sålens glideevne betyder en hel del for, hvilke materialer du kan benytte dit nye strygejern på. Nogle modeller glider helt generelt bedre end andre, og det giver sig selv, at det er lettere at arbejde med disse modeller. Vi vil derfor anbefale dig at holde øje med sålens glideevne før du kaster dig over den første og bedste variant du ser. Hos nogle forhandlere kan du se glideevne forklaret i stjerner og her vil det være oplagt at gå efter en model med minimum 4 stjerner, hvis du vil være sikker på at komme hjem med et strygejern, der klarer sig godt på samtlige materialer
 • Vandtankens kapacitet: Hvis du kun skal klare et par skjorter ad gangen eller en enkelt kjole, når du først finder dit strygejern frem, så behøver du ikke være alt for opmærksom på vandbeholderens kapacitet, da du højst sandsynligt ikke vil benytte al vandet per strygning. Det kan dog være oplagt at holde øje med kapaciteten af vand, hvis du ofte stryger mange genstande, når du først er i gang. I så fald kan du mindske mængde af gange, du skal hælde ny vand i beholderen
 • Ledningsdreven eller trådløst strygejern: I denne test har vi både inddraget ledningsdrevne og trådløse strygejern. Det er muligt at finde varianter, der fungerer optimalt af begge typer, så det er helt op til dig, om du foretrækker det ene eller det andet. Du vil generelt få mere bevægelsesfrihed ved at vælge en trådløs variant, men så skal du til gengæld også huske at oplade den, før den skal benyttes. Med en ledningsdreven variant skal du stå i nærheden af en stikkontakt, men så kan du også bruge den så længe du lyster
 • Brugervenlig opbygning: Helt generelt vil vi anbefale dig at prioritere et strygejern med en brugervenlig opbygning. Det betyder, at du skal finde en variant, som du forstår dig på og hvor de enkelte indstillinger nemt kan justeres til dine behov. Du risikerer nemlig at undgå at benytte dit nyindkøbte strygejern eller kun få glæde af enkelte indstillingsmuligheder, hvis det ikke er nemt at betjene
 • Indbyggede funktioner: Uanset om du er på udkig efter et enkelt strygejern eller gerne vil have en model med mange indstillingsmuligheder, så vil vi anbefale dig at prioritere en variant med flere indbyggede funktioner. Dette kan være alt fra drypsstop, automatisk sluk, overophedningsbeskyttelse, en ridsefast sål etc. Alle disse funktioner vil nemlig være med til at gøre strygningen lettere for dig og sikre et højere sikkerhedsniveau
 • Rengøring og vedligeholdelse: Det skal gerne være nemt for dig at rengøre dit strygejern, da regelmæssigt vedligeholdelse og rengøring vil forlænge dets levetid, så du kan få glæde af det i mange år fremover. En stor del af rengøringen af et strygejern består i at afkalke maskinen og vandbeholderen. Kalken kan nemlig gå ind og stoppe for vandgennemstrømningen. For at gøre vedligeholdelsen så nemt for dig som muligt, kan du derfor udmærket gå efter en model med indbygget afkalkningssystem, som selv klarer en stor del af arbejdet

Rengøring af strygejern

Det er vigtigt, at du husker at rengøre dit strygejern, når det har været i brug. Dette vil nemlig være med til at forlænge apparatets levetid. Helt generelt skal du huske at tømme vandbeholderen for vand, når du har strøget færdigt. Dette gælder, uanset om du skal benytte strygejernet igen dagen efter eller om der normalt går lang tid imellem, at du benytter dit strygejern. Årsagen til, at strygejernets beholder skal tømmes for vand, er, at vandet vil tørre ind i beholderen, hvis det får lov til at stå i længere tid. Dette kalker maskinen til, hvilket forhindrer den i at yde med den samme effektivitet, som når den ikke er kalket til. Du kan læse mere om, hvordan du afkalker dit strygejern i et senere afsnit.

En del af rengøringen af et strygejern, som mange glemmer, er, at du også skal rengøre selve strygesålen. Dette er den del af strygejernet, der rammer tøjet / stofmaterialerne. Du behøver ikke nødvendigvis at rengøre strygefladen hver eneste gang, du har benyttet dit strygejern, men du kan med fordel gøre det til en jævnlig tjans. En ren overflade resulterer i, at apparatet stryger efter bedste evne og at den ikke får beskadiget dit tøj. Det er nemt og hurtigt at fjerne skidt og snavs fra strygejernets sål ved at vaske det af i en blanding af salt og eddike.

Afkalkning af strygejern

Flere og flere strygejern fremstilles med et indbygget afkalkningssystem, så hvis du gerne vil gøre det lettere for dig selv, kan du med fordel investere i en sådan model. I så fald skal du ikke selv sætte tid af til at afkalke maskinen med jævne mellemrum, men kan i stedet blot sørge for at tømme / skylle afkalkningsbeholderen efter brug. Med et integreret afkalkningssystem skal du desuden ikke være nervøs for, at der kommer kalkrester på dine stofmaterialer, da maskinen selv “fanger” kalkresterne.

Men hvis du nu ikke har investeret i et strygejern med et indbygget afkalkningssystem, eller blot stadig benytter din gamle model, så skal du afkalke maskinen manuelt. Dette skal gøres cirka én gang om måneden – afhængigt af hvor ofte du bruger dit strygejern. For at rense systemet bedst muligt igennem, skal du anvende en blanding af lagereddike og postevand. De fleste kilder anbefaler, at man blander det i forholdet 1:5, så alt 1 del eddike og 5 dele vand. Du skal sørge for at hælde blandingen i strygejernets vandbeholder, hvorefter apparatet skal skrues op på det varmeste dampprogram. Det er en fordel, hvis du placerer den i opretstående stilling i en vask, da vand og damp vil sprøjte ud af maskinen. Du kan udmærket lige skylle beholderen af efterfølgende, så der ikke er eddikerester i den næste gang du benytter dit strygejern.

Find det bedste strygejern tilbud

Vi vil ikke anbefale dig at investere i et helt billigt strygejern til et par hundrede kroner, da disse modeller sjældent kan holde særlig længe og ikke altid vil fungere optimalt i længden. Men hvad gør du så, hvis du kun har et småt budget at gøre godt med? Jo, du forsøger naturligvis at finde frem til det bedste tilbud på det strygejern, som du ønsker at investere i.

Det kræver ikke særlig meget at finde frem til det bedste strygejern tilbud. Det eneste du skal gøre er at holde et vågent øje med diverse forhandleres hjemmesider over en tidsperiode (denne afhænger primært af hvor længe du kan vente med at købe produktet). Ved at holde øje med prisudviklingen, kan du se, hvornår det er optimalt at købe din udvalgte model. Dette garanterer også, at du sparer flest mulige penge på købet. Du skal dog ikke vente for evigt, da du jo så aldrig får glæde af dit produkt. Så husk nu også at slå til, når tilbuddet passer til dit budget frem for at håbe på, at produktet sættes til en endnu billigere pris senere hen.

Sådan er denne strygejern test udført

Der findes mange forskellige strygejern på markedet og derfor har det da også krævet en del research at udarbejde denne strygejern test. Vi har blandt andet rådført os med andre test magasiner og -kilder for at finde frem til, hvilke produkter de havde udvalgt som værende de bedste strygejern. Derudover har vi læst en lang række anmeldelser af forbrugere, der har haft ejet de enkelte produkter. Dette har nemlig kunnet give os et indblik i, hvilke modeller der reelt har en høj effekt og funktionalitet. Det er trods alt vigtigst, at strygejernet fungerer godt i dagligdagen frem for kun at klare sig godt i test.

Ud fra alle disse resultater har vi udvalgt vores produkter til denne test. Du kan altså roligt stole på, at alle udvalgte modeller i vores test er investeringen værd. Vi har desuden forsøgt at inddrage strygejern med forskellig opbygning, funktioner, prisniveau og udseende, da vi gerne ser, at der er noget for enhver smag i vores tests.

Sørg for at vaske og tørretumble dit tøj skånsomt

Hvis du gerne vil undgå at skulle stryge dit tøj hver eneste dag, så kan vi anbefale dig at vaske dit tøj på mere skånsomme programmer. En stor del af krøllerne og folderne opstår nemlig, når dit tøj bliver vasket eller tørretumblet. Af den grund undgår du meget strygningsarbejde, hvis du benytter et skånsomt eller strygevenligt program.

Det er dog ikke alle vaskemaskiner og tørretumblere, der har et sådant program. Så hvis du har en lidt ældre model, kan det godt være, at du skal skifte produktet helt ud for at kunne vaske skjorter, silkebluser og andet tøj mere skånsomt. Heldigvis står vi klar til at guide dig til de bedste vaskemaskiner og de bedste tørretumblere på markedet. Du finder al information om købet og vejledning til, hvilke modeller der er de bedste i vores tests.

FAQ

Hvilket strygejern er bedst i test?

I denne test har vi kåret en Philips Azur GC4541 Dampstrygejern som værende bedst i test. På listen finder du dog en række forskellige strygejern, der alle er investeringen værd, så læs med.

Hvad koster et strygejern?

Du kan sagtens købe et velfungerende strygejern til en billig pris, så du skal ikke være alt for nervøs over prisen på dit nye strygejern. Der findes også lidt dyrere modeller med flere funktioner.

Skal jeg vælge en ledningsdreven eller ledningsfrit strygejern?

Det er helt op til dig, om du foretrækker en ledningsdrevet eller ledningsfrit strygejern. Sidstnævnte er oplagt, hvis du vil have større bevægelsesfrihed, men så skal du også huske at lade den op.

Din produktekspert

Amanda Lee Edelstein

Author