Opdateret august 2023

Strygejern test

I vores strygejern test anmelder og evaluerer vi de 5 bedste modeller på markedet lige nu. Vi tilføjer løbende nye produkter til testen, så du kan være sikker på at finde de mest aktuelle og bedste strygejern.
Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

Philips Azur GC4541
TESTVINDER

Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

Philips Azur GC4541 er et effektivt strygejern med dampfunktion, der gør det at stryge tøj til en leg. Modellen giver flere forskellige muligheder for damp; kontinuerlig damp med 45 gram i minuttet eller dampskud på…

Philips Azur GC4541 1
Bedste i test

Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

For at finde frem til de bedste strygejern har vi gennemgået en række internationale og danske tests og anmeldelser, fra både eksperter og brugere.

Vi sammenligner de forskellige strygejern ud fra deres fordele og ulemper, men også på vigtige købskriterier som effekt, dampfunktion, vandtankens kapacitet og strygesål.

Ud fra en vurdering af kriterierne giver vi produkterne en samlet og individuel score.

I vores købsguide går vi dybere ned i kriterierne og deres betydning for dit valg af nyt strygejern.

Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

Bedste i test

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Dampfunktion
  4
 • Vandtankens kapacitet
  5
 • Materiale - strygesål
  4
 • Effekt
  5
Philips Azur GC4541
Fordele
 • pros-icon.svg Mange dampfunktioner (Konstant, dampskud og spray)
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning på 2 min
 • pros-icon.svg Automatisk sluk funktion
 • pros-icon.svg Mange dampfunktioner
 • pros-icon.svg Indbygget antikalk system
Ulemper
 • cons-icon.svg ledningslængden på 2 m er kortere end andre modeller i test

Detaljeret gennemgang

Philips Azur GC4541 er et effektivt strygejern med dampfunktion, der gør det at stryge tøj til en leg.

Effektiv dampfunktion og strygesål

Modellen giver flere forskellige muligheder for damp; kontinuerlig damp med 45 gram i minuttet eller dampskud på 200 gram, som er god til mere genstridige folder og tykkere tekstiler. Til sammenligning giver Philips Azur GC4909 55 gram i minuttet ved konstant dampmængde og 220 gram ved koncentreret dampning. Dampen indstilles på selve håndtaget og kan gøres med én hånd.

Strygejernet kommer med Philips steam Glide Plus strygesål, som er ridsefast og non-stick. Dertil har det en god glideevne på alle materialer og varmer hurtigt op. Ifølge vores undersøgelser er strygejernet klar til brug på 2 minutter, hvilket er hurtigere end …

Strygejern med indbygget afkalkningssystem

En feature vi er særligt glade for ved denne model er Quick Calc Release system, der gør det let at fjerne kalk. Systemet gør at kalk nedbrydes inden det kan sætte sig fast i strygejernet og opsamles i stedet i den tilhørende beholder, som let tømmes.Dette er med til at sikre optimale resultater i mange år fremover – og at produktet er let at holde rent. Modellen er desuden udviklet med særligt drypstop, så der ikke løber vand ned i stoffet, når man stryger.

Vores vurdering

Hvis du leder efter et brugervenligt strygejern, så får du et godt allround effektivt dampstrygejern med Philips Azur GC4541. Det har flere dampmuligheder, indstilles nemt, opvarmer hurtigt og er let at rengøre. Prisen er tilmed i den lave ende, hvor de fleste kan være med. Det er ikke det kraftigste i vores test, så hvis du ofte skal stryge kraftige tekstiler med mange folder, anbefaler vi at du tager et kig på Tefal Ultimate Pure FV9845 eller Philips GC4909.

Effekt: 2400 watt Vandtankens kapacitet: 300ml Dampmængde: 45 gram/min Dampskud: 200 gramm Damptype: Konstant damp, dampskud og spray Autosluk: Ja Non stick: Ja Vægt: 1,6 kg Ledningslængde: 2 m

Tefal FV6520E0 Strygejern

Bedste billige strygejern

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Dampfunktion
  3
 • Vandtankens kapacitet
  4
 • Materiale - strygesål
  3
 • Effekt
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Ledningsfri model
 • pros-icon.svg Kan bruges som steamer med lodret damp
 • pros-icon.svg Hurtig opladning – 30 sek.
Ulemper
 • cons-icon.svg tungere end andre modeller i test (1,8kg)
 • cons-icon.svg Skal oplade flere gange under strygning
 • cons-icon.svg Dampknap skal holdes nede for at bruge damp
 • cons-icon.svg Laveste dampmængde i test (25 g/min)

Detaljeret gennemgang

Med Tefal FV6520E0 får du et billigt ledningsfrit strygejern med dampfunktion, som også kan bruges som lodret steamer til krøllet tøj i tynde materialer.

Derfor skal du vælge et Tefal FV6520E0 Strygejern

Tefal FV6520E0 er ledningsfri og oplades i stedet på den medfølgende ladestation. Du slipper for at være begrænset af ledningslængde, hvilket er særligt smart for fx venstrehåndede.

Hurtig opladning

I vores undersøgelser kom det frem at selve opladningen er meget hurtig, men at strygejernet skal oplades flere gange under strygningen. Ladestationen giver et højt bip når det er tid til at sætte strygejernet til opladning. Dog tager opladningen bare 30 sek.

Det kom også frem at strygejernet er længere tid om at varme op end andre modeller på markedet og har sværere ved at holde på varmen. Det varmer op igen på ladestationen.

Alsidig men besværlig dampfunktion

Som de andre modeller i vores test har modellen dampfunktion. Denne adskiller sig ved at være manuel frem for automatisk. For konstant dampning skal en knap holdes inde hele tiden, hvilket ifølge vores analyse kan være anstrengende, hvis man fx døjer med gigt eller andre smerter i fingrene. Ved konstant damp skyder strygejernet 25 gram/minuttet. Til sammenligning skyder vores Philips  testvinder Azur GC4541 45 gram/min.

En smart feature ved denne model er, at den kan bruges som lodret steamer på tøj, der hænger på en bøjle. Det gør udglatningen af fx silkeskjorter lettere. I tests viste det sig at modellen vejer 1,8 kg, så det bliver tungt at holde i længere tid.

Ligesom vores testvinder har modellen både integreret anti-sluk og antikalk funktion. Efter 8 minutter i basen slukker det af sig selv.

Vores vurdering

Hvis du leder efter et ledningsfrit og billigt strygejern, så er denne model et oplagt valg. Strygejernet fungerer bedst til lette tekstiler og for dig der stryger et enkelt eller to stykker tøj ad gangen. Strygejernet skal oplades flere gange undervejs og taber varme, derfor anbefaler vi det ikke til dig, der klarer hele ugens strygning på én gang. Hvis du derimod stryger lejlighedsvist eller klarer den ene skjorte, så er denne model et godt praktisk valg.

Effekt: 2400 watt Vandtankens kapacitet: 250 milliliter Dampmængde: 25 gram/min Dampskud: 115 gram Damptype: Konstant damp og dampskud Autosluk: Ja Non stick: Ja Vægt: 1,8 kg Ledningslængde: Trådløs

Philips Azur GC4909

Bedste premium

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Dampfunktion
  5
 • Vandtankens kapacitet
  5
 • Materiale - strygesål
  5
 • Effekt
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Høj dampmængde ved konstant damp (55 gram/min)
 • pros-icon.svg Præcisionsspids letter strygning mellem fx knapper
 • pros-icon.svg Lang ledning på 3 meter giver større fleksibilitet end ved andre ledningsmodeller i test (længste i test)
 • pros-icon.svg Steamglide Elite strygesål glider let over alle materialer
Ulemper
 • cons-icon.svg Vandtank i mørk plastik gør det svært at se hvor meget vand der er tilbage i tanken
 • cons-icon.svg Tungt i tests (1,6 kg)

Detaljeret gennemgang

Nægter du at gå på kompromis med dit strygejern? Så skal du kaste blikket på dette Azur Pro strygejern fra Philips. Strygejernet er udviklet med en række funktionelle egenskaber og funktioner, der sikrer en hurtig og nem udglatning af alle typer af materialer. Dette sikrer det pladsen som den bedste premium i vores test.

Effektiv strygesål og dampfunktion

Strygesålen er Philips bedste SteamGlide Elite, som er lavet til at glide hen over alle slags materialer let og uhindret. Til sammenligning har vores testvinder SteamGlide Plus strygesål. Selvom de begge er ridsefaste og glatte, er elite-modellen ekstra luksuriøs. I tests roses modellen for at glide meget let hen over alle stoffer og udglatte selv skarpe folder med det samme.

Dette skyldes også den konstante damp på 50 gram i minuttet, hvilket er 5 gram mere end Philips Azur GC4541. Dampskudsfunktionen giver 220 gram damp, hvilket er 20 gram mere end Azur GC4541 og 105 gram mere end Tefal FV6520E0.

Lang ledning og høj sikkerhed

Strygejernet har en 3 meter lang ledning, som giver en mere fleksibel strygning end med fx Braun TexStyle 7 TS745A, som har en ledning på 2,5 meter.

Dertil har den to auto-sluk funktioner. Hvis det står vandret på strygesålen, slukker det automatisk efter 2 minutter, mens det slukker automatisk efter 8 minutter i lodret position. Til sammenligning har Tefal FV6520E0 bare én sikkerhedsfunktion, hvor det slukker efter de 8 minutter.

Ifølge vores undersøgelser er strygejernet tungt i brug. Ligesom vores testvinder vejer det 1,6 kg, hvilket er 200 gram mindre end Tefal FV6520E0. Hvis du hører til dem der klarer hele ugens strygning på én gang, kan du godt blive træt i armen med denne model. Til gengæld viser vores analyse at modellen udglatter folderne hurtigere end andre modeller på markedet.

Et andet minus ved modellen er den mørke vandtank, som gør det svært at se, hvor meget der er tilbage. Vandtanken kan indeholde 300 ml, så den holder længere end fx Tefal FV6520E0 med en vandtank på 250 ml.

Vores vurdering

Hvis du leder efter et sikkert og sikkert Philips dampstrygejern, der effektivt glatter folder ud med flere dampfunktioner, så er denne model et oplagt valg. Her får du en af de bedste strygesåle på markedet, sammen med flere premiumfunktioner, der letter strygningen. Vi anbefaler modellen til dig, der stryger meget og ofte, da modellen viser sig hurtig og effektiv i tests. Vær opmærksom på vægten, som kan føles tung.

Effekt: 2401 watt Vandtankens kapacitet: 300 ml Dampmængde: 55 gram/min Dampskud: 220 gram Damptype: Konstant damp, dampskud og spray Autosluk: Ja Non stick: Ja Vægt: 1,6 kg Ledningslængde: 3 meter

Braun TexStyle 7 TS745A

Bedste med stor vandtank

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Største vandtank i test 400 ml
 • pros-icon.svg To sikkerhedsfunktioner
 • pros-icon.svg Gennemsigtig vandtank gør det let at se hvor meget vand der er tilbage
Ulemper
 • cons-icon.svg Auto-sluk funktion efter 30 sekunder i vandret position er for hurtig til nogle
 • cons-icon.svg Strygesål ikke så glat som andre modeller i test

Detaljeret gennemgang

Hvis du leder efter et strygejern med en stor vandtank og gode sikkerhedsfunktioner, så er denne model fra Braun et oplagt valg.

Vandtanken på 400 ml er den største i vores test og gør at strygejernet holder længere end de andre modeller i test. Modellen har to damfunktioner; koncentreret dampning på 150 gram og konstant damp med 50 gram i minuttet. Den lægger sig altså mellem de andre modeller i vores test. Til sammenligning skyder Tefal Ultimate Pure FV9845 med 60 gram i minuttet ved konstant dampning. Det er det højeste i vores test. Tefal-modellen har en mindre vandtank på 350 ml, hvilket gør at modellen skal fyldes oftere.

Middelmådig strygesål, god sikkerhed

TexStyle-modellen er designet til let komme rundt om de mere vanskelige områder, som kraver og knapper. Hvilket den også roses for i tests. Til gengæld kritiseres strygesålen for ikke at slippe lige så let som andre modeller i test. Braun bruger en eloxalstrygesål af aluminium, som burde minde om Philips Steamglide. Vores undersøgelser tyder på at Steamglidesålen glider lettere over stoffet.

Braun TexStyle er udstyret med to sikkerhedsfunktioner. En der ligesom premium-modellen træder i kraft efter 8 minutter i lodret position og én der træder i kraft efter 30 sekunder i vandret stilling. I vores undersøgelser kom det frem at 30 sekunder er for hurtigt til nogle. Hvis man fx selv syer tøj og skal stryge flies eller andre belægninger på, som kræver konstant varme i en rum tid uden bevægelse, så taber denne model for meget varme ved auto-sluk.

Hvis man stryger almindeligt tøj, hvor man konstant bevæger strygejernet, er dette ikke et problem.

Vores vurdering

Med Braun TexStyle får du et robust strygejern med den største vandtank i test og effektive sikkerhedsfunktioner. Med denne model behøver du aldrig at bekymre dig om du har husket at slukke strygejernet, da det sker automatisk uanset, hvilken position det står i.

Vi anbefaler strygejernet til ældre eller travle børnefamilier, der har brug for ekstra sikkerhed og skal stryge meget. Vi anbefaler det ikke til dig, der fx syr meget tøj selv.

Prismæssigt ligger modellen i mellemklassen i vores test og selvom dampfunktionen ikke er lige så kraftig som ved de dyrere modeller, får du stadig et godt strygejern til prisen.

Effekt: 2400 watt Vandtankens kapacitet: 400 ml Dampmængde: 50 gram/min Dampskud: 150 gram Damptype: Konstant dampning og dampskud Autosluk: Ja Non stick: Ja Vægt: 1,8 kg Ledningslængde: 2,5 meter

Tefal Ultimate Pure FV9845

bedste dampfunktion

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftigste model i test (3200 watt)
 • pros-icon.svg Højeste dampmængde i test 60 gram/min ved kontinuerlig dampning
 • pros-icon.svg Effektiv durilium strygesål glider nemt over all tekstiler uden at skabe folder
 • pros-icon.svg 2 trins antikalk system
Ulemper
 • cons-icon.svg Vandtank på 350 ml tømmes hurtigt pga. dampmængde
 • cons-icon.svg Antikalk system fungerer ikke godt i tests

Detaljeret gennemgang

Tefal Ultimate Pure FV9845 varmer hurtigt op og kan klare selv de mest genstridige folder på alle typer af materialer. Du skal ikke engang selv indstille strygejernet, da det har automatisk dampindstilling.

Kraftig model med automatisk dampindstilling

Strygejernet fra Tefal er med sine 3200 watt den kraftigeste model i vores test. Dette gør sig også gældende for dampmængden, som ligger på hhv. 60 og 260 gram ved kontinuerlig damp og dampskud. Det er mere end dobbelt så meget damp som Tefal FV6520E0, der ligger på 25 og 115 gram.

I tests viste Tefals strygejern sig at være meget effektivt til at udglatte krøller og folder i tøjet og give en hurtig strygning. Det varmer hurtigt op og den automatiske dampindstilling er meget effektiv. Vores undersøgelser viste at den 350 ml store vandtank tømmes meget hurtigt grundet den høje mængde damp.

Modellen kommer med et 2-trins antikalk system, som filtrere dampen. Desværre viste tests at systemet ikke er stærkt nok til at klare hårdt vand, og derfor ofte kalker til alligevel. Derfor anbefaler vi at bruge demineraliseret vand for de bedste resultater.

Ifølge vores undersøgelser er temperaturkontrollen på denne model ikke lige så god som ved de andre i test. Trods at modellen er kraftig, så varmer den ikke lige så meget som de andre modeller og ofte skal det skrues højere op end angivet for at få gode resultater.

Modellen roses dog for at være rigtig god til at fjerne folder, så det er ikke i sig selv et problem, hvis blot man er opmærksom på det.

Tefals durilium strygesål, som en en pendant til Philips SteamGlide, roses i tests for at glide meget nemt over alle typer stof uden at efterlade strygefolder. Tefals strygejern slukker desuden automatisk ligesom de andre modeller i vores test.

Vores vurdering

Hvis du leder efter et kraftigt dampstrygejern, der effektivt stryger dit tøj uden folder, så er denne Tefal-model oplagt for dig.

Ikke alene er det den mest kraftfulde model i vores test, det er også dem med det højeste damp output.

Vi anbefaler det til dig, der ikke har noget imod at betale lidt ekstra for et strygejern og som har brug for lige ekstra kraft til at komme igennem strygetøjsbunken. Det er et godt valg til børnefamilien og andre der stryger meget. Hvis du blot stryger lejlighedsvist, anbefaler vi en billigere model.

Effekt: 3200 watt Vandtankens kapacitet: 350 ml Dampmængde: 60 gram,/min Dampskud: 260 gram Damptype: Udbrud, konstant damp og spray Autosluk: Ja Non stick: Ja Vægt: 1,6 kg Ledningslængde: 3 meter

Guide Sådan vælger du det bedste strygejern

 
615b58aa1a825-1-Philips-Azur-GC4541-Dampstrygejern.png

Philips Azur GC4541 Dampstrygejern

615b58ad23a0f-2-Tefal-FV6520E0-Strygejern.png

Tefal FV6520E0 Strygejern

615b58afeb68c-4-Philips-Azur-Pro-strygejern-GC490960.png

Philips Azur GC4909

615b58b21b290-5-Braun-TexStyle-dampstrygejern-745-A.png

Braun TexStyle 7 TS745A

615b58b4d2971-7-Tefal-Ultimate-Pure-FV9845.png

Tefal Ultimate Pure FV9845

TestScore TestScore
Info
4.6
star star star star star
3.6
star star star star star
4.8
star star star star star
- -
Effekt 2400 watt 2400 watt 2401 watt 2400 watt 3200 watt
Vandtankens kapacitet 300ml 250 milliliter 300 ml 400 ml 350 ml
Dampmængde 45 gram/min 25 gram/min 55 gram/min 50 gram/min 60 gram,/min
Dampskud 200 gramm 115 gram 220 gram 150 gram 260 gram
Damptype Konstant damp, dampskud og spray Konstant damp og dampskud Konstant damp, dampskud og spray Konstant dampning og dampskud Udbrud, konstant damp og spray
Autosluk Ja Ja Ja Ja Ja
Non stick Ja Ja Ja Ja Ja
Vægt 1,6 kg 1,8 kg 1,6 kg 1,8 kg 1,6 kg
Ledningslængde 2 m Trådløs 3 meter 2,5 meter 3 meter
Brugeranmeldelser 5 3 4 - -
Dampfunktion 4 3 5 - -
Vandtankens kapacitet 5 4 5 - -
Materiale - strygesål 4 3 5 - -
Effekt 5 5 5 - -
Tjek billigste pris Set til 460 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 963 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager
Set til 749 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 723 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
happii.dk På lager

Et godt strygejern er efterhånden et must i de fleste hjem, uanset, hvor ofte man stryger.

Der kommer hele tiden nye modeller på markedet med nyere og efter sigende bedre funktioner, hvilket kan gøre det til lidt af en jungle at vælge det perfekte strygejern.

De vigtigste parametre man bør undersøge inden køb er; effekt, dampfunktion, strygesålen, vandtankens kapacitet. I den nedenstående købsguide vil vi gå yderligere i dybden med disse parametre, samt nice-to-have funktioner.

Effekt – hvor kraftigt skal strygejernet være?

Effekten har betydning for, hvor varmt strygejernet kan blive og dampmængden. Hvor kraftigt det skal være, er afhængigt af dit behov. For langt de fleste vil de 2400 watt, som de fleste forskellige strygejern i vores test er udstyret med, være rigelige. Hvis du stryger rigtig meget på kraftige tekstiler og ofte, vil vi anbefale at gå efter en model som Tefal Ultimate Pure FV9845, der har 3200 watt.

Hvis du udelukkende stryger sarte og tynde tekstiler, kan et strygejern med færre watt sagtens være nok, eller en steamer.

Dampfunktion

I dag er de fleste strygejern såkaldte dampstrygejern. Nogle kører kun med damp, mens andre har mulighed for at stryge både med og uden damp.

Dampen gør strygningen lettere og medvirker til at glatte folder og krøller hurtigere.

Der er også forskel på, hvilke dampfunktioner og hvor højt damptryk de forskellige modeller har, konstant dampmængde, dampudbrud og spray. Nogle indstilles automatisk og andre modeller som fx Tefal FV6520E0 skal indstilles manuelt, hvor en knap holdes nede.

Alle modellerne i vores test har mulighed for damp, hvor Tefal Ultimate Pure FV9845 er den model der udleder den største dampmængde.

Strygesålen

Strygesålens materiale har en stor betydning fro strygejernets glideevne. SOm vi også har beskrevet i vores test er der nogle modeller der glider lettere end andre. Her er Azur GC4909 fra Philips og Tefal Ultimate Pure FV9845 de to modeller med de bedste strygesåle. De kan begge bruges til alle materialer og fungerer lige godt på dem alle.

Vandtankens kapacitet

Særligt ved modeller der har en høj dampmængde er vandbeholderens kapacitet et vigtigt parameter. Der bør være en god balance mellem de to for at undgå at skulle fylde tanken for ofte.

I vores test har Tefal Ultimate Pure FV9845 den næststørste vandtank på 350 ml. Til gengæld skyder modellen også den højeste dampmængde, og derfor tømmes vandbeholderen alligevel hurtigt i tests. Her har Philips testvinderen, Azur GC4541, en bedre balance mellem vandtanken på 300 ml og en dampmængde på hhv. 45 og 200 gram.

Hvis du primært stryger tøj ved sjældne lejligheder eller bare et enkelt stykke tøj ad gangen, er vandbeholderen mindre væsentlig, men hvis du stryger tøj ofte og i større mængder er det værd at vælge et strygejern med en god balance.

Nice to have funktioner

Modellerne i vores test er udstyret med forskellige ekstra funktioner, som gør strygningen lettere, men ikke nødvendigvis har den store betydning for dit valg.

Ledningsfri og ledningslængde

Som det eneste strygejern i vores test, er Tefal FV6520E0 ledningsfri. Det gør strygningen langt mere fleksibel men har også ulemper, idet strygejernet skal oplades gentagne gange under strygningen. Derfor bliver strygningen afbrudt, selvom opladningen er hurtig.

På modellerne med ledning  er der forskel på længden, der spænder mellem 2,5 og 3 meter. Jo længere ledningen er, jo mere fleksibel er strygningen. Til gengæld kan opbevaringen være sværere. Hvis du er venstrehåndet, er det en fordel med en lang ledning eller et trådløst strygejern.

Indbygget anti-kalk system

Et integreret anti-kalk system, der afkalker dit strygejern automatisk kan være meget smart og lette rengøringen af dit strygejern. De fleste steder i byområder er vandet meget hårdt og kalkholdigt, hvilket slider på strygejernet. Både Philips Azur GC4909 og Tefal Ultimate Pure FV9845 har anti-kalk system der opsamler kalken i den indbygget beholder. I tests viste systemet på sidstnævnte model sig ikke at være effektivt. De fleste udfordringer med kalk kan undgås ved at bruge demineraliseret vand i stedet for hanevand.

Auto sluk funktion

Auto-sluk funktionen er en god og praktisk sikkerhedsfunktion at have med, hvor strygejernet slukker automatisk efter en rum tid uden bevægelse. Alle modellerne i vores test har sikkerhedsfunktion – nogle modeller har flere, afhængigt af, hvilken position dit strygejern står i.

Både Philips Azur GC4909 og Braun TexStyle 7 TS745A har to sikkerhedsfunktioner. De slukker begge efter 8 minutter i lodret stilling.

Philips GC4909 strygejern slukker automatisk efter 2 minutter i vandret stilling, hvor Braun TexStyle slukker efter bare 30 sekunder.

Til sammenligning har Tefal FV6520E0 kun autosluk funktion efter 8 minutter.

Hvad der er det bedste strygejern afhænger af dit behov.

Anti-drip

De fleste modeller er udstyret med en dryp-stop funktion, der forhindrer dit strygejern i at dryppe vand på dit tøj og forårsage pletter.  Selvom det ikke er en need-to-have funktion vil vi alligevel anbefale den, da det særligt på sarte tekstiler kan lave varige kalkpletter på tøjet.

Alle modellerne i vores test har anti-drip system.

FAQ

Hvilket strygejern er bedst i test?

Det bedste strygejern i test er Philips Azur GC4541 strygejern. Det er et effektivt Philips dampstrygejern med dampfunktioner, autosluk funktion og anti-kalk. I vores strygejern test finder du også andre gode modeller, så læs med.

Hvad koster et strygejern?

Du kan sagtens købe et velfungerende strygejern til en billig pris, så du skal ikke være alt for nervøs over prisen på dit nye strygejern. Der findes også lidt dyrere modeller med flere funktioner.

Skal jeg vælge en ledningsdreven eller ledningsfri strygejern?

Det er helt op til dig, om du foretrækker en ledningsdrevet eller ledningsfrit strygejern. Sidstnævnte er oplagt, hvis du vil have større bevægelsesfrihed, men så skal du også huske at lade den op.

Hvor mange watt skal et strygejern have?

Jo flere watt et strygejern har, jo kraftigere er det og dampfunktionen. Der er ikke som sådan nogle regler. Det afhænger meget af dit eget behov.

Kan man stryge pressefolder væk?

Man kan godt stryge pressefolder væk med masser af damp og fugt. Brug et kraftfuldt dampstrygejern eller et almindeligt strygejern med en fugtig klud.

Hvordan tænder man et strygejern?

De fleste strygejern skal blot sættes i stikkontakten for at tænde. Derefter skal du indstille temperaturen og vente til lampen stopper med at lyse, så er det klar til brug.

Er en steamer bedre end strygejern?

Afhængigt at hvad du skal stryge kan en steamer godt være bedre end et strygejern. Til skjorter, toppe eller kjoler i silke eller andre sarte stoffer er en steamer ofte et bedre valg. Hvor strygejernet er bedre til kraftigere stoffer.

Kan man stryge tøj uden strygejern?

Du kan stryge tøj uden et strygejern ved at bruge en steamer eller en hårtørrer. Du kan også tænde for den varme bruser i badeværelset og lukke døren mens den løber, og hænge fx en silkeskjorte derud på en bøjle. Så bliver den dampet lige som med en steamer.

Kildeliste strygejern test

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. De har testet 32 forskellige strygejern. Testen er opdateret i maj 2023. I testen indgår b.la. Philips GC 490906 og Tefal Ultimate Pure FV9845. Se hele testen her   

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk er et amerikansk livsstilsmagasin med mere end 137 år på bagen. Udover at dele ud af tips og råd til husholdningen, tester de også husholdningsprodukter i deres eget Goodhousekeeping institute.

  De har testet Tefal Ultimate Pure FV9845 her

 • Flag Which.co.uk Chevron down

  Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter.

  De har testet Tefal FV6520E0 her

  Og Tefal Ultimate Pure FV9845 her

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen.

  Råd og Rön har testet 39 forskellige strygejern, heriblandt Braun TexStyle 7 TS745A. Se hele testen her

×