Krøllejern Test: 5 bedste krøllejern (November 2023)

Af Ida BAdge
Ida

Om Ida Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste og tre børn. Ida er et vaskeægte madøre og elsker at nørde og eksperimentere med...

Babyliss Curl Secret 2 C1300E 4
bedste automatiske

Babyliss Curl Secret 2 C1300E

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Drømmer du også om store, bløde krøller som Julia Roberts i Pretty Woman? Eller måske er de fine spiralkrøller fra 80’erne mere dig?

Én ting er sikkert: Krøllerne går aldrig helt af mode, og med et krøllejern kan du opnå lige netop det krøllede look, som du hungrer allermest efter.

Der findes mange forskellige krøllejern derude, som kan anvendes til forskellige stylings. I denne guide har vi samlet fem af de bedste krøllejern, og vi hjælper dig med at finde det krøllejern, som passer allerbedst til dig.

I vores købsguide kan du også blive klogere på, hvad du skal have med i overvejelserne, inden du vælger dit nye krøllejern. Er du interesseret i at sammenligne specifikationerne for hvert krøllejern, kan du gøre det ved hjælp af vores sammenligningstabel.

Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk overflade
 • pros-icon.svg Kan bruges til langt hår
 • pros-icon.svg Hurtig opvarmning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Curve Soft Curl Tong

Her får du et krøllejern, som også de professionelle hårstylister bruger. Krøllejernet giver de lækreste store og bløde krøller og kan lave flotte krøller i selv langt og tykt hår.

Krøllejernet er 32 mm i diameter og har en keramisk belægning, der sørger for at beskytte håret bedst muligt. Desuden er dette krøllejern udstyret med den nyeste teknologi, der sørger for, at varmen fordeles jævnt og konstant over hele varmelegemet.

Med ghd krøllejernet kan du lave flotte krøller lynhurtigt, da det varmes op i løbet af 25 sekunder. Den maksimale temperatur på krøllejernet er 185 grader, hvilket i kombination med ultrazone-teknologien sikrer, at håret ikke tager skade ved brug.

En smart og vigtig feature er, at krøllejernet automatisk slukker, hvis det ikke har været brugt i 30 minutter.

Med GHD Curve Soft Curl Tong får du et fantastisk produkt, der laver store krøller med masser volumen i alle hårtyper.

Fordele
 • pros-icon.svg Bredt varmelegeme, der giver store krøller
 • pros-icon.svg Kølig spids for sikker krølning
 • pros-icon.svg Keramisk belægning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Babyliss Rose Quartz C453E 38mm

Med dette krøllejern fra Babyliss får du store, naturlige krøller. Varmelegemet har en diameter på hele 38 mm, hvilket giver en god volumen til krøllerne. Desuden har det en god længde og fungerer derfor også til langt hår.

Krøllejernet glider let gennem håret takket være en kvarts-keramisk belægning, der sikrer minimal slidtage i håret.

Krøllejernet har seks temperaturindstillinger, der varierer fra 160 grader til 210 grader, så du selv kan tilpasse den optimale temperatur for din hårtype.

Der er automatisk sluk på krøllejernet, som aktiveres efter 60 minutter uden brug. Desuden er der en indbygget bordstøtte, som betyder, at du kan lægge det varme krøllejern på bordet uden at bekymre dig om uheldige brændemærker i bordpladen.

Her får du et virkelig godt krøllejern til en skarp pris, som kan lave store, flotte krøller i alle hårtyper.

Fordele
 • pros-icon.svg Keramisk belægning
 • pros-icon.svg Seks sensorer til varmefordeling
 • pros-icon.svg Mange stylingsmuligheder grundet kegleformen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GHD Curve Creative Curl Wand

Vi har testet endnu et ghd krøllejern, og vi kan vist ikke komme udenom, at ghd har ramt helt rigtigt i designet af deres produkter til håret. Med dette krøllejern kan du både opnå bløde eller faste krøller.

Med et kegleformet varmelegeme har du mulighed for forskellige stylinger, hvad end du går efter markante krøller eller et mere naturligt look. Krøllejernet er meget brugervenligt, og med en afkølet spids i enden undgår du at brænde fingrene, når du skal sno håret om krøllejernet.

Du får en en keramisk belægning, som sørger for at passe på dit hår og sikrer glansfulde krøller. Desuden varmer krøllejernet hurtigt op til 185 grader, så du med det samme kan begynde at krølle dit hår.

Hvis du er til definerede krøller, vil dette ghd krøllejern bestemt være et godt valg. Med ghd curve creative curl kan du være sikker på at få holdbare krøller, som en frisør ville kunne lave dem.

Babyliss Curl Secret 2 C1300E

bedste automatiske

Babyliss Curl Secret 2 C1300E
Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionelt krøllejern med forskellige indstillingsmuligheder
 • pros-icon.svg Automatisk krøllefunktion
 • pros-icon.svg Brugervenligt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Babyliss Curl Secret 2 C1300E

Babyliss har udviklet et automatisk krøllejern, der gør det nemt at lave glamourøse krøller – selv hvis du aldrig har prøvet at krølle hår før.

Du tager en lok hår, og krøllejernet trækker automatisk håret ind i det indkapslede varmeapparat, når du trykker håndtaget sammen.

Babyliss Curl Secret 2 C1300E tilbyder to forskellige varmeindstillinger (210 og 230 grader) samt tre tidsindstillinger (8, 10 og 12 sekunder). Det betyder, at du kan opnå forskellige udtryk alt efter den indstilling, som du vælger. Samtidig sikrer det ensartede krøller i hele håret. Krøllejernet bipper, når det ønskede antal sekunder er gået, og du kan slippe grebet om håndtaget.

Her får du altså et multifunktionelt krøllejern, der giver fine krøller, og hvor du kan style dit hår præcis, som du ønsker. Det er et brugervenligt krøllejern, som alle kan bruge.

Remington Copper Radiance CI5700

bedste til små krøller

Fordele
 • pros-icon.svg Hele ni temperaturindstillinger
 • pros-icon.svg Lang drejeledning
 • pros-icon.svg Jævn varmefordeling

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Remington Copper Radiance CI5700

Med dette krøllejern kan du gå fra glat hår til krøllet hår på ingen tid. Det opvarmer på 30 sekunder, og så kan du ellers selv justere temperaturen præcis, som du ønsker.

Krøllejernet fra Remington er kegleformet og krøllejernets diameter spænder mellem 13 og 25 mm. På den måde kan du både få mindre krøller, stramme krøller eller mere afslappede krøller. Dette krøllejern er helt ideelt til de små, fine krøller grundet det smalle varmelegeme.

Du får et keramisk krøllejern tilsat kobber, som sørger for en jævn varmefordeling, og som er skånsom mod håret. De mange varmeindstillinger betyder også, at det kan bruges til mange typer af hår – også tyndt hår.

Det er udstyret med en automatisk sikkerhedsafbrydelse, og efter 60 minutter slukker krøllejernet. Desuden har det en kølig spids i enden, som gør det nemt og sikkert at vikle håret omkring det varme krøllejern.

Det keramiske krøllejern får særdeles gode anmeldelser i forskellige krøllejern test, og her får du altså et rigtig godt krøllejern til en fornuftig pris.

Guide

Sådan vælger du det bedste krøllejern

Du kan style håret på et utal af måder, og der findes en masse forskellige stylingprodukter, der kan hjælpe med enten at glatte håret eller krølle håret. I denne guide har vi testet de bedste produkter til at opnå perfekte krøller.

Krøller i håret kan fremhæve dit ansigt på en helt unik måde. Du kan bringe nyt liv til kruset hår og bringe en masse volumen til de lange lokker.

Der findes mange krøllejern, som kan noget forskelligt. Derfor er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvilken type krøller, du ønsker. Desuden er det vigtigt at medtænke din hårtype og hårstruktur i dine overvejelser omkring køb af et krøllejern. Vi har samlet en masse råd og tips i denne købsguide, som kan hjælpe dig med at vælge det krøllejern, der passer bedst til dig.

Vælg krøllejern efter hårtype

Det er forskelligt, hvordan håret reagerer ved brug af et krøllejern alt efter hårtype. Har du eksempelvis langt og tykt hår, kan det tage lang tid at krølle håret med et smalt krøllejern, og derfor vil det formentligt være bedst at investere i et krøllejern med et bredt varmelegeme. Omvendt hvis du har en kortere hårlængde, er det værd at overveje krøllejernet bredde og længde. Det kan være vanskeligt at opnå flotte krøller i kort hår, hvis krøllejernet er for bredt eller langt. I det tilfælde vil et smalt krøllejern være at foretrække.

Temperatur på varmelegemet

Med de fleste krøllejern kan du selv regulere temperaturen efter dit ønske. Nogle krøllejern er dog udstyret med et fast temperatur, som ofte er lavere end den maksimale temperatur på de justerbare krøllejern.

En temperatur på omkring 185 grader er optimal for at opnå gode resultater i det meste hår uden at beskadige håret, hvis varmelegemet vel at mærke har en keramisk overflade. En tynd hårstruktur vil dog have bedst af en lavere temperatur, hvorfor det kan være en fordel af gå efter et justerbart krøllejern.

Meget tykt hår kan være mere vanskeligt at krølle, og man skal have noget mere tålmodighed for at opnå et flot resultat, da man er nødt til at tage mindre lokker hår ad gangen. Her kan det være, at man bør gå efter et krøllejern, der kan varme op til højere grader.

Grundlæggende kan man sige, at jo højere varme du anvender, og jo længere tid håret er viklet om varmelegemet, des mere definerbart og holdbart resultat vil du opnå. Det er dog vigtigt at være opmærksom på ikke at beskadige håret unødvendigt ved meget høje temperaturer.

Typer af krøllejern

Der findes mange typer af krøllejern på markedet, som kan give forskellige typer af krøller eller bølger i håret. Foruden at variere i bredde og længde samt temperaturindstilling adskiller de sig også i forhold til materiale på belægningen, hvilket også har betydning for resultatet. Nedenfor har vi listet nogle af de forskellige typer af krøllejern.

Keramisk krøllejern

Et krøllejern, der er keramisk, er et sikkert valg for at opnå glansfuldt hår. Den særlige belægning sørger for en jævn varmefordeling og er samtidig mild og skånsom mod håret. Den keramiske plade sikrer desuden, at håret ikke hænger fast og bliver slidt, når du krøller håret. Denne type krøllejern er det mest skånsomme valg.

Titanium-turmalin krøllejern

Med denne type krøllejern opnår du også et glansfuldt look. Den særlige teknologi er udviklet til at holde på hårets naturlige fugt og en sund fugtbalance i håret opretholdes. Det er særligt effektivt, hvis du døjer med hår, der kruser eller bliver statisk.

Krøllejern med ion-teknologi

Et krøllejern med ion-teknologi giver dig det mest shiny resultat. Ion-teknologien har til formål at skabe glans i håret, hvilket samtidig egner sig godt til hår, der har tendens til at kruse, og du undgår den irriterende frizz i håret.

Automatisk krøllejern

Et almindeligt krøllejern bruges ved at vikle lokker af hår omkring selve varmelegemet, hvor det enten holdes fast med fingrene eller ved hjælp af en klips indtil det ønskede antal sekunder er gået.

Med et krøllejern, der er automatisk, gøres processen endnu lettere. Håret trækkes automatisk ind i krøllejernets opvarmede spole og håret krølles i det indstillede antal sekunder. Det kan dog være lidt vanskeligt at bruge til meget tykt og langt hår, da det er begrænset, hvor meget hår apparatet kan trække med ind.

Forskellige typer af krøller

Når du skal vælge det bedste krøllejern, bør du gå efter et krøllejern, der opfylder dit behov. Hvis dit behov er at lave små proptræk krøller, skal du gå efter et krøllejern, som klarer sig bedst til netop det formål. Hvis du derimod ønsker et naturligt look med bløde bølger i håret, vil du blive skuffet over et lille og smalt krøllejern.

Det er derfor vigtigt, at du går efter et krøllejern, som er designet til at levere det resultat, som du ønsker.

En god ide er at se på varmelegemets størrelse, da bredden på krøllejernet har meget at sige i forhold til det opnåede resultat. Et smalt krøllejern på eksempelvis 20-25 mm giver små krøller, og et bredt krøllejern på omkring 35-40 mm giver store krøller.

Hvis du ønsker at kunne lave forskellige typer af krøller, kan det være en fordel at vælge et krøllejern med flere forskellige varme- og tidsindstillinger. På den måde kan du alligevel styre krøllernes stil trods bredden på krøllejernet.

Desuden kan du prøve dig frem i forhold til, hvordan du snor håret omkring krøllejernet. Det kan også være med til at styre, hvor definerede krøller du får. Ønsker du blot bølget hår, hvor det slet ikke ligner, at du har været i gang med krøllejernet, kan det være en fordel af tage store lokker hår ad gangen og vikle det dele af hårlokken gradvist omkring krøllejernet.

Pleje og beskyttelse af håret

Det kan være hårdt for dit hår, hvis du krøller håret ofte ved brug af et krøllejern. Det bør ikke være noget, som du gør hver dag, da dit hår kan risikere at tage skade grundet de varme temperaturer.

Derfor er det en rigtig god ide altid at anvende en varmebeskyttende spray i håret. Lad den beskyttende spray trænge ind i håret, inden du begynder at style håret med krøllejernet. Desuden kan du sørge for at bruge plejende produkter i dit hår jævnligt for at sikre fugten i håret.

Sørg også kun for at bruge et krøllejern, når du har helt tørt hår. Når håret er vådt er det allermest skrøbeligt, og her vil det også være mere udsat over for krøllejernets varme. Når du sørger for at tørre håret inden styling undgår du også, at håret brænder og på den måde bliver beskadiget.

Vil du have krøller, der holder hele dagen kan du med fordel anvende krøllecreme og/eller hårspray i håret efter endt styling. Så sikrer du smukke krøller hele dagen. Vær dog opmærksom på at mange hårspray også kan være hårde og udtørrende for håret, så find den, som passer bedst for din hårtype.

FAQ

Hvilket krøllejern er bedst i test?

Det bedste krøllejern i test er Curve Creative Curl Wand fra ghd. Med dette krøllejern får du mulighed for både at opnå voluminøse krøller eller et afslappet look med mere løse krøller. Krøllejernet et udviklet med den nyeste teknologi, som giver et glansfuldt og holdbart resultat.

Hvordan får jeg mine krøller til at holde?

Vil du have dine krøller til at holde hele dagen er både tålmodighed og brugen af produkter afgørende. Tag dig god tid, når du laver dine krøller og tag kun små lokker hår ad gangen og sørg for, at hele hårlokken bliver varm i 8-12 sekunder. Når du er færdig med at krølle håret, kan du med fordel bruge en hårspray på krøllerne for at de holder deres form. Det er også en god ide at vente med at røre ved krøllerne indtil håret er kølet helt ned. På den måde er du også med til at holde på formen. Derudover er det altid mere vanskeligt at krølle håret, når det er helt nyvasket, og derfor kan det være en fordel at springe hårvasken over den dag, hvor du vil bruge krøllejernet. Det giver også et bedre hold.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×