Støvsuger bedst i test – Se de bedste 8 støvsugere 2023

I vores støvsuger test analyserer og anmelder vi de 8 modeller vi mener er de bedste på markedet. Vi baserer vores analyse på laboratorietests, ekspertvurderinger og vores egen ekspertise på området. Vi evaluerer modellerne ud fra kriterier som brugervenlighed, effektivitet på forskellige overflader, hvor nemme de er at tømme og deres lydniveau. Vores erfarne produkteksperter giver deres ærlige mening om, hvilke støvsugere der udmærker sig i ydeevne og brugervenlighed, og hvilke der ikke lever op til vores høje standarder.
Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger pendler ofte mellem Frankrig og Danmark og bruger derudover det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille squash. Hun...

Støvsugere er essentielle i enhver husholdning, og med den rette model kan du effektivisere og forbedre rengøringen betydeligt. Uanset om det er til hårde gulve, tæpper, eller møbler, findes der en støvsuger, der passer perfekt til dit behov. Fra traditionelle modeller med støvsugerposer til innovative ledningsfrie alternativer, spænder udvalget bredt, og hver model har sine unikke fordele. I vores grundige test og sammenligning af diverse støvsugere har vi fundet frem til de bedste på markedet, der skiller sig ud i kraft af deres rengøringsevne, brugervenlighed og alsidighed.

Vi hos ‘Bedsteitest.dk’ har siden 2017 analyseret over 2000 produkter, hvor vi bl.a. har gennemgået testresultater fra laboratorier, praktiske tests, tusindvis af produktanmeldelser mm., for at kunne give dig relevante købsanbefalinger.

Gennem årene har vi anmeldt mange af den bedste støvsugere på markedet – lige fra de mest avancerede modeller til de mere budgetvenlige og simple udgaver.

Fortsæt med at læse, og se de 8 støvsugere, som vores produkteksperter har udvalgt som de bedste modeller på markedet, til alle størrelser af hjem og budgetter

I denne artikel finder du:

  • Testvinder: Den bedste støvsuger i 2023
  • Detaljeret gennemgang af 8 modeller
  • Prissammenligning: Find den bedste pris blandt flere forhandlere (I samarbejde med Pricerunner)
  • Sammenligningstabel: Få overblik over alle produktspecifikationer og sammenlign nemt alle modeller
  • Købsguide: Alt du skal vide om at vælge den rette støvsuger til dit behov

Hvilken er den bedste støvsuger i test 2023?

Vi har nøje analyseret og sammenlignet forskellige modeller for at give dem en individuel og samlet score baseret på brugervenlighed, rengøringseffektivitet på forskellige overflader, filtereffektivitet, støjniveau og energiforbrug.

Den bedste støvsuger i vores test er Miele Blizzard CX1 Cat & Dog.

Denne støvsuger er vores testvinder i 2023. Miele Blizzard CX1 udmærker sig med fremragende sugeevne på både hårde gulve og tæpper. Den er særligt effektiv til husstande med kæledyr takket være dens evne til at opsamle dyrehår. Desuden er den bemærkelsesværdigt støjsvag og har et højeffektivt filtersystem, der sikrer optimal luftkvalitet.

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog

Vægt i kilogram (kg)

Fordele
  • pros-icon.svg Effektiv på hårdt gulv og gulvtæpper
  • pros-icon.svg God til at suge dyrehår (100 %)
  • pros-icon.svg God til møbler og smalle steder
  • pros-icon.svg Ergonomisk greb på stangen
  • pros-icon.svg Støvbeholderen er nem at tømme uden at skulle komme i kontakt med indholdet på trods af, at støvsugeren ingen støvpose bruger
  • pros-icon.svg Selvrensende HEPA-filter
Ulemper
  • cons-icon.svg Tung (8,7 kg) at flytte rundt med
  • cons-icon.svg Højt energiforbrug (hårde gulve 126,7 watt + tæpper 119,9 watt)
  • cons-icon.svg Hjulene drejer meget let rundt, hvilket kan gøre støvsugeren svær at styre, og de kan ikke køre over ledningen, så du skal løfte støvsugeren over ledningen
  • cons-icon.svg God sugeevne, men så kraftig, at den kan være svær at skubbe hen over gulvtæpper
  • cons-icon.svg Standardmundstykket er stort til små trange trapper
  • cons-icon.svg Lille børste kan være svært at glide på plads efter anvendelse

Detaljeret gennemgang

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog er en brugervenlig støvsuger med ergonomisk håndtag og praktisk opbevaring. Den adskiller sig desuden fra de andre traditionelle støvsugere i denne test ved at være en poseløs støvsuger.

Design – fuldautomatisk ledningsoprul

Støvsugerens håndtag er ergonomisk udformet, hvilket er en fordel, men ifølge vores undersøgelser er den med sin vægt på 8,7 kilogram tung at bære op og ned ad trapper. Vi var desværre ikke imponerede over designet til støvsugning af trapper. Støvsugeren kan stå oprejst, men er kluntet og tung at bære op ad trapper. Kombinationen af teleskoprør og ledningens længde på 7,5 meter gjorde det muligt at støvsuge flere trin, men til hjem med mange trapper, ville en længere ledning samt en lettere vægt og smallere udformning være at foretrække. Til gengæld kan stangen drejes 180 grader, så du kan komme ind under møbler, uden at stangen er i vejen.

Ledningen har en længde på 7,5 meter, hvilket giver dig en arbejdsradius på 11 meter. Støvsugeren er udstyret med en automatisk ledningsopruller, og ledningen trækkes ind ved at trykke på en knap. For at indstille styrken er det nødvendigt at bukke sig.

Støvbeholderen er mindre end støvposerne på de andre modeller og har en kapacitet på 2 liter, hvor poserne varierer mellem en kapacitet på 2,5 og 3,5 liter. Den anden poseløse støvsuger i testen, Miele Triflex HX2 Pro, har til sammenligning en kapacitet på 0,5 liter.

Der medfølger forskellige mundstykker: et turbo-mundstykke, der også er beregnet til dyrehår; et møbelmundstykke og et fugemundstykker. Miele Blizzard CX1 Cat & Dog har ikke ligesom Bosch Prohygienic et mundstykke specielt til parketgulv.

Performance – klarer alt fra mudder til dyrehår på alle overflader

Denne støvsuger sugede 100 procent skidt og snavs på hårde gulve, mens det krævede mere arbejde at støvsuge gulvtæpper. Dette blev i praktiske tests løst ved at sænke styrken, så det blev nemmere at komme hen over gulvtæpper. Mundstykket til dyrehår sugede 100 procent skidt og snavs fra gulvtæpper. Men det viste sig at være mindre effektivt til hårde gulve, da hårene er stride og derfor nogle gange tværede skidt som havregryn ud.

Det andet gulvmundstykke havde ingen problemer med dette. Det kunne suge mudder og dyrehår fra både tæpper og hårde overflader uden at efterlade skidt og snavs. Det fremgik af praktiske tests, at lange, stride hundehår havde tendens til at sætte sig fast i mundstykket. Disse skulle fjernes manuelt. På trægulv puster støvsugeren ifølge undersøgelser en minimal mængde støv frem for sig, så du er nødt til at løfte støvsugerens mundstykke fra gulvet for at få det hele med.

Energiforbrug og støjniveau

Miele-støvsugeren har et energiforbrug på 126,7 watt for et område på 10 kvadratmeter på hårdt gulv og 119,9 watt på tæpper. Til sammenligning har testens mest energivenlige model, Miele Complete C3, et forbrug på 77,7 og 72,3 watt på samme overflade.

Støvsugerens lydniveau på 76 decibel ligger også over de andre modeller. Sammen med Miele Complete C3 har disse to det højeste lydniveau i test.

Tømning af støvbeholder og udskiftning af filter

Ifølge vores analyse var det nemt at tage støvbeholderen ud af støvsugeren og åbne den. Dette gøres ved at trykke på en knap. I praktiske tests fremgik det, at meget støv blev lukket ud i rummet igen under denne proces. Det kom ligeledes frem, at det lille mesh-filter inde i støvsugeren fyldes samtidig med støvbeholderen. Det er placeret i midten af støvbeholderen, hvilket er en ulempe, da du ikke kan undgå, det griser, når det tages ud.

Vores vurdering

Med denne Miele støvsuger i mellemprisklassen får du en god model, der giver dig en effektiv rengøring på forskellige overflader Den er udstyret med et selvrensende HEPA-filter, men grundet støvudslip ved udskiftning af filteret, anbefaler vi ikke denne model til allergikere. Denne Miele-støvsuger er dog den ideelle allround-model og egner sig til støvsugning af både gulvtæpper, hårde gulve og smalle steder. Den er desuden en velegnet støvsuger  til hundehår

Type: Poseløs støvsuger med cylinder Effekt i watt (W): 890 W Til pose: Nej Kapacitet i liter (L): 2 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 126,7 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 119,9 Wh Årligt energiforbrug: Ikke angivet Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja, på et af mundstykkerne Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 102,8 cm Min. rørlængde: 60,5 cm Lydniveau i decibel (dB): 76 dB HEPA-filter: Ja Arbejdsradius i meter (m): 11 m Mundstykkes effektive bredde: 271,7 mm Ledningslængde i meter (m): 7,5 m Vægt i kilogram (kg): 8,7 kg
Fordele
  • pros-icon.svg God til støv på hårde gulve
  • pros-icon.svg Udstyret med vaskbart ULPA-filter, der opsamler op til 99,9 % fine støvpartikler
  • pros-icon.svg Ekstra langt fugemundstykke, der er god til sprækker og revner
  • pros-icon.svg Kompakt støvsuger, der er nem at opbevare
  • pros-icon.svg Hjulene roterer nemt og gør støvsugeren nem at trække
  • pros-icon.svg Let (5,4 kg) næstletteste i test
Ulemper
  • cons-icon.svg Ikke velegnet til større skidt og snavs også, selv om du kører hen over samme sted flere gange
  • cons-icon.svg Ikke velegnet til at suge hår fra gulvtæpper
  • cons-icon.svg Flap til udskiftning af filter er stram og kan være svært at trykke ind
  • cons-icon.svg Ledningen er følsom, så du risikerer, at den ruller sig op, når du vil trække den ud
  • cons-icon.svg Metalhåndtaget er tung for en ældre eller svagelig person
  • cons-icon.svg Ledning er kort sammenlignet med andre modeller (7 m)

Detaljeret gennemgang

Bosch Prohygienic BGBS4HYG1 er en støvsuger med cylinder, der er særlig effektiv på hårde gulve. Den har også et ekstra langt fugemundstykke, der egner sig godt til sofaens sprækker og andre svært tilgængelige og smalle steder. Hjulene gør den nem at manøvrere rundt i hjemmet, og så er det den letteste model blandt de traditionelle støvsugere i vores støvsuger test.

Design

Støvsugeren er designet med 4 hjul ligesom vores testvinder, der nemt drejer rundt og gør det nemmere at manøvrere støvsugeren rundt om hjørner og møbler. Den vejer 5,4 kilogram, hvilket er 4 kilogram mindre end testens tungeste Nilfisk Elite WCL14P08A1, der vejer 9,4 kilogram. Miele Blizzard vejer til sammenligning 8,7 kilogram.

Modsat testvinderen skal du på denne model bukke dig ned for at rulle ledningen op. Dette gøres ved at give ledningen et kort ryk, hvorefter den automatisk trækker sig ind i støvsugeren.

Støvposen har en kapacitet på 2,6 liter. Det er mere end testvinderen, der til sammenligning har en kapacitet på 2 liter. Sugeevnen viste sig i praktiske tests ikke at nedsættes betydeligt i takt med, at støvposen fyldtes, hvilket godt kan være et problem hos støvsugere.

Der medfølger forskellige mundstykker såsom et langt fugemundstykke, et mundstykke til madras og tekstil samt et universelt gulvmundstykke. Du kan klikke de små hår forrest under mundstykket ind eller ud, alt efter hvilken overflade du støvsuger. Dette kan klares med foden, hvor de andre indstillinger skal justeres med hånden. Modsat vores støvsuger bedst i test har denne model et mundstykke med stive børstehår beregnet specielt til parketgulve eller andet hårdt gulv.

Performance

I praktiske tests fremgik det, at denne model har en god sugeevne på hårde gulve. Den var mindre god på gulvtæpper end på hårde gulve, og den havde på tæpper svært ved at suge eksempelvis hår. Den var til gengæld god til at opsamle støv også fra tæpper. Vi fandt i vores analyse af produktet ud af, at den ingen problemer havde med hverken hår eller støv på hårde gulve, men var ikke så god til at komme tæt ind på væggen.

Filteret har en filtreringsgrad på 99.9995 procent. Det tages ud ved at trykke en lille flap indad og løfte filteret ud. Ifølge vores undersøgelser var denne flap rigid og svær at trykke ind. Dette kunne løses ved at klemme en skruetrækker ind imellem flappen og støvsugeren for at løsne flappen, så det bliver nemmere at tage filteret ud.

Energiforbrug og støjniveau

Bosch Prohygienic BGBS4HYG1 har et energiforbrug på 87,8 på et 10 kvadratmeter stort område. Til sammenligning har Electrolux Animal-modellen et forbrug på 97,3 watt. På gulvtæppe lå energiforbruget på 83,6 ved samme områdestørrelse, mens premiummodellen har et forbrug på 93,7 watt.

Støjniveauet på 75 decibel er højere end Electrolux Animal-støvsugerens 71 decibel, men det er et lavere decibelniveau end testvinderens på 76 decibel.

Vores vurdering

Denne model er en af de billigere støvsugere i vores test og absolut et godt valg til hverdagen. Den egner sig ikke til meget beskidte områder, men er fin til almindelig snavs. Den er ikke den ideelle model for dig, der har rygproblemer eller generelt har svært ved at bukke dig. Men leder du efter en billig model, der kan klare lettere skidt og snavs, er denne støvsugere den rette for dig.

Type: Traditionel støvsuger med cylinder Effekt i watt (W): 600 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 2,6 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 87,8 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 83,6 Wh Årligt energiforbrug: Ikke angivet Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 99 cm Min. rørlængde: 61,5 cm Lydniveau i decibel (dB): 75 dB HEPA-filter: Nej, ULPA-filter Arbejdsradius i meter (m): 10 m Mundstykkes effektive bredde: 265,3 mm Ledningslængde i meter (m): 7 m Vægt i kilogram (kg): 5,4 kg

Electrolux PD91-Animal

bedste premium

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Især effektiv på tæpper
  • pros-icon.svg Indeholder HEPA-filter og er godkendt af Astma og Allergiforbundet
  • pros-icon.svg Velegnet til dyrehår
  • pros-icon.svg Praktisk og hurtigt at kunne justere indstillinger på håndtaget
  • pros-icon.svg Energimærket med A+
  • pros-icon.svg Lang ledning (9 m) og stor arbejdsradius (12 m)
Ulemper
  • cons-icon.svg Suger sig fast på underlag, og kan derfor være besværlig at bruge
  • cons-icon.svg Ledningsoprul kan være svær at bruge, og ledningen rulles ikke hele vejen ind
  • cons-icon.svg Fjernbetjening på håndtag gør håndtaget klodset at holde om og gør det trættende for armen, hvis man støvsugere i længere tid ad gangen

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter en kraftfuld støvsuger velegnet til dyrehår og/eller allergikere, er Electrolux PD91-Animal den rigtige støvsuger for dig. Den udmærker sig især ved at være god på tæpper, og så adskiller den sig fra de fleste andre ved, at indstillingerne sidder i håndtaget.

Design

Denne støvsuger har en effekt på 659 watt sammenlignet med 890 watt hos vores bedst i test. Støvsugeren vejer 7,8 kilogram, hvilket i tests gjorde den tung og kluntet at manøvrere. Til gengæld er håndtaget udstyret med knapper, hvorpå du kan indstille styrken. Den eneste anden model, der også har denne funktion, er Nilfisk Elite WCL14P08A1. Electrolux PD91-Animal har også automatisk ledningsoprul, men ifølge vores undersøgelser havde ledningen tendens til ikke at blive trukket helt ind. Det var nødvendigt at trykke et par gange, før ledningen trak sig helt ind på plads.

Støvsugeren har et større arbejdsområdet med både vores støvsuger bedst i test og bedste billige model, Bosch Prohygienic BGBS4HYG1. Denne Electrolux PD91 Animal-model har en ledning på 9 meter, hvilket giver en arbejdsradius på 12 meter, hvor Miele Blizzard og Bosch Prohygienic har en arbejdsradius på henholdsvis 11 og 10 meter.

Performance – effektiv, men højt energiforbrug

Electrolux PD91-Animal var ifølge praktiske tests god til at støvsuge både tæpper og hårde gulve. Den havde ingen problemer med støv og kunne fjerne skidt og snavs fra sprækker og hårdt gulv. Det fremgik af vores analyse af støvsugeren, at den også var god til at fjerne hår fra gulvtæpper. Til gengæld var den i samme tests så kraftig, at den sugede sig fast under brug, hvilket er en ulempe. Dette var oftest tilfældet ved tæpper. Dette blev løst ved at regulere sugeevnen nedad for at kunne støvsuge effektivt og gøre det muligt at bevæge støvsugerens mundstykke hen over gulvet. Støvsugeren er til gengæld modsat eksempelvis Miele Complete C3 god til at støvsuge skidt og snavs tæt ind til væggen.

God til allergikere

Denne støvsuger indeholder et HEPA-filter, der er designet til at opfange partikler ned til en størrelse på 0,3 mikron og derefter lukke dem inde i en lufttæt konstruktion. Støvsugerposen er designet med et CleanLift-håndtag, som sidder på støvposens åbning. Ved udkiftning trækkes det opad og lukker på den måde hullet, så skidt og snavs ikke slipper ud igen.

Energiforbrug og støjniveau

Denne støvsuger har et højere energiforbrug end eksempelvis testens bedste billige. På et område på 10 kvadratmeter bruger den 97,3 watt på hårdt gulv og 93,7 watt på tæpper. Testens bedste billige model ligger her på henholdsvis 87,8 og 83,6 watt.

Til gengæld har denne model et lavere støjniveau på 71 decibel end både testvinderen og Bosch Prohygienic.

Vores vurdering

Dette er en effektiv støvsuger til forskellige overflader i mellemprisklassen. Den er især velegnet som allergivenlig støvsuger og/eller hjem med mange tæpper. Den var i tests ikke lige så effektiv på hårde gulve. Til gengæld sikrer den en grundig og effektiv rengøring på tæpper og klarer også dyrehår, der ellers godt kan være problematiske.

Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 659 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 3 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 97,3 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 93,7 Wh Årligt energiforbrug: 21,3 kW/t Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 91,3 cm Min. rørlængde: 62,2 cm Lydniveau i decibel (dB): 71 dB HEPA-filter: Nej Arbejdsradius i meter (m): 12 m Mundstykkes effektive bredde: 287 mm Ledningslængde i meter (m): 9 m Vægt i kilogram (kg): 7,8 kg

Miele Triflex HX2 Pro

bedste ledningsfri støvsuger

Fordele
  • pros-icon.svg Fleksibelt design med mulighed for 3 forskellige sammensætninger
  • pros-icon.svg Kan stå oprejst uden støtte
  • pros-icon.svg 2 batterier medfølger (samlet batteritid på 120 minutter)
  • pros-icon.svg Indstillinger tilgængelige på håndtaget, uanset hvordan den er sat sammen
  • pros-icon.svg Anvender ingen støvsugerposer, hvilket i længden er billigere for dig
  • pros-icon.svg Let (3,64 kg), letteste model i test
Ulemper
  • cons-icon.svg Lille støvbeholder (0,5 L)
  • cons-icon.svg Støvbeholder besværlig at tømme
  • cons-icon.svg Besværligt at skifte mellem tilbehør og mundstykker
  • cons-icon.svg Lange hår har tendens til at sætte sig fast i mundstykket og vikle sig ind i børsten
  • cons-icon.svg Kan være svært at komme ind under meget lave møbler

Detaljeret gennemgang

Den anden model fra Miele i denne støvsuger test er denne Miele Triflex HX2 Prod, der adskiller sig fra de andre modeller ved at være en ledningsfri støvsuger. Den trådløse støvsuger har et lavt støjniveau, er superlet og derfor ideel i et hjem med mange trapper. Den adskiller sig fra andre trådløse modeller ved at have et praktisk design, der kan sættes sammen på tre forskellige måder. Og så anvender en poseløs støvsuger som denne ingen støvsugerposer, hvilket kan have en økonomisk fordel.

Multifunktionelt design

Den er fremstillet i et multifunktionelt design, der kan samles på 3 forskellige måder. Du kan vælge at sætte den sammen med støvbeholderen nederst på stangen, hvilket giver en bedre vægtfordeling, til når du støvsuger i længere tid ad gangen. Du kan også sætte støvbeholderen øverst på stangen, så du kan komme ind under møbler, uden at støvbeholderen sidder i vejen. Den sidste sammensætningsmulighed er at bruge håndtaget med støvbeholder som lille støvsuger, hvilket giver dig en håndholdt støvsuger. Du kan dreje stangen 180 grader ligesom på Miele Blizzard-støvsugeren, hvilket er en fordel til lave møbler. Og så kan denne model stå oprejst, hvilket de almindelige støvsugere i testen ikke kan.

Den håndholdte støvsuger vejer omkring 2 kilogram, mens den samlet vejer 3,64 kilogram. Det er den letteste støvsuger i vores test, og den vejer 5,76 kilogram mindre end testens tungeste, Nilfisk Elite WCL14P08A1.

Støvsugeren er en opdateret version af Miele Triflex HX2-støvsugeren. De adskiller sig ved, at denne model fås med to batterier. Pro-modellen skiller sig også ud ved at være forsynet med LED-lys i gulvmundstykket. Der medfølger også en ladestation med denne model.

Da det er en poseløs støvsuger, er det nødvendigt at tømme beholderen. Tests viste, at det kan være svært at sætte beholderen på plads igen.

Performance og batteritid – støjsvag støvsuger

Ifølge vores undersøgelser er denne Miele Triflex HX2 Pro god til at optage støv på hårde gulve og fra sprækker. Der medfølger et mundstykke beregnet til skrøbelige tæpper. I vores analyse fandt vi til gengæld frem til, at dette mundstykke egner sig bedre som allround-mundstykke, da det på tæpper har tendens til at sætte sig fast. Hvis du har lurvede tæpper, viste tests, at mundstykket med røde børster er mere effektivt. Dette mundstykke var i praktiske tests god til at suge krummer og hår fra gulvtæpper. Det er til gengæld vores erfaring med produktet, at det ikke egner sig godt til lange dyrehår, da disse har tendens til at sætte sig fast.

Støvsugeren var i disse tests også god til at fjerne skidt helt ind til væggen, hvilket eksempelvis Miele Complete-modellen havde svært ved. Det er vores erfaring med støvsugeren, at sugestyrken nedsættes i takt med, at støvbeholderen fyldes, hvilket er almindeligt blandt trådløse modeller.

Batteri- og opladningstid

Ligesom mange andre poseløse støvsugere indeholder denne et genopladeligt li-lon-batteri. På én opladning får du 60 minutters driftstid ved almindelig styrke, mens du i boost-funktion får 14,29 minutters driftstid. Det tager 240 minutter at lade støvsugeren fuldt op. Der medfølger 2 genopladelige batterier, hvilket giver en samlet arbejdstid på 120 minutter ved almindelig styrke.

 

Den trådløse støvsuger er med sine 65,5 decibel en lydsvag støvsuger sammenlignet med eksempelvis Miele Blizzard, der har et støjniveau på 76 decibel.

Vores vurdering

En poseløs støvsuger er mindre kraftig end en almindelig model. Det er dog stadig en effektiv ledningsfri støvsuger, der klarer forskellige overflader godt. Det er den dyreste model blandt støvsugerne i vores støvsuger test. Til gengæld er den let og nem at manøvrere, især til støvsugning af trapper eller lignende. Den er også perfekt, hvis du bare gerne vil slippe for ledningen. Håndstøvsugeren er tung sammenlignet med støvsugerens samlede vægt, men dens design er godt gennemtænkt og giver dig flere sammensætningsmuligheder.

Type: 3-i-1-stangstøvsuger uden ledning Effekt i watt (W): 272 W Til pose: Nej Kapacitet i liter (L): 0,5 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): Ikke relevant Energiforburg på tæpper (10m2) : Ikke relevant Årligt energiforbrug: Ikke angivet Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Nej Maks. rørlængde: Ikke angivet Min. rørlængde: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): 65,5 dB HEPA-filter: Ja Arbejdsradius i meter (m): Ikke relevant Mundstykkes effektive bredde: Ikke angivet Ledningslængde i meter (m): Ikke relevant Vægt i kilogram (kg): 3,64 kg

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

bedste energivenlige støvsuger

Fordele
  • pros-icon.svg Energimærke A+ og lavt årligt forbrug (20,3 kW/t)
  • pros-icon.svg Får fat på al skidtet, også ved en hurtig støvsugningsbevægelse
  • pros-icon.svg Stor støvpose (3.5 L), andenstørste i test
  • pros-icon.svg Lang stang (103 cm)
  • pros-icon.svg Ledningsoprul og andre indstillinger kan foretages med foden, så du ikke behøver at bøje dig ned
Ulemper
  • cons-icon.svg Støjer mere end gennemsnittet (76 dB)
  • cons-icon.svg Kraftig og suger sig derfor fast til tæpper, kan være svær at bruge for ældre eller svagelige personer
  • cons-icon.svg Ekstra håndtag på slangen gør den tungere at arbejde med

Detaljeret gennemgang

Hvis du er på udkig efter en energivenlig støvsuger, der giver dig et lavt årligt energiforbrug, er denne Miele Complete C3 den rette støvsuger for dig. Det er en god støvsuger til alle overflader, der kun havde problemer med at komme tæt ind på væggen. Den støjer også lidt mere end andre, men til gengæld har den det laveste strømforbrug i test!

Design

Der medfølger 3 mundstykker: et møbelmundstykke til tekstil, et fugemundstykke til revner i sofaen og smalle steder samt en afstøvningsbørste. Der er ligesom ved testvinderen opbevaringsplads til tilbehøret i støvsugeren. De kan også klikkes på stangen, hvilket er en fordel, hvis du vil skifte uden at bukke dig ned under støvsugningen. Også ledningen kan rulles ind ved at trykke på en knap med foden.

Teleskoprøret kan blive op til 103 centimeter langt, mens den korteste indstilling er 60,8 centimeter. Den har altså flere længdeindstillinger end de andre modeller i testen. Den adskiller sig også ved, at stangens øverste plastdel bekæmper statisk elektricitet, hvilket ofte kan opstå under støvsugningen.

Miele Complete C3-støvsugeren larmer til gengæld mere end andre modeller i vores test og har samme støjniveau på 76 decibel som Miele Blizzard CX1 Cat & Dog. Til sammenligning har testens mest støjsvage model, Bosch Serie 8 ProPower BGL8POW1, et lydniveau på 59 decibel.

Performance – effektivt standardmundstykke

Miele Complete C3 er god på både hårde gulve og gulvtæpper. Den adskiller sig fra øvrige modeller ved at kunne klare almindelige hår på tæpper med standardmundstykket. Ved andre modeller er det ofte nødvendigt at anvende et specialmundstykke for at kunne suge alle slags hår fra tæpper.

Børsterne på standardmundstykket kan trykkes ind og ud efter behov. Børstehårene er stive og korte, og det er vores erfaring med støvsugeren, at børstehårene hurtigt stopper til, når det bruges til lange hundehår. Det er muligt at købe et mundstykke specielt beregnet til parketgulve, der er bedre til lange dyrehår.

Ifølge vores undersøgelser er den med sine 7,1 kilogram tung og kluntet til støvsugning af trapper. Og vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at støvsuge effektivt tæt ind til vægge og kanter. Til gengæld holdes sugeevnen konstant også mens støvbeholderen fyldes, hvilket eksempelvis ikke er tilfældet ved Bosch Prohygienic BGBS4HYG1.

Lavt årligt energiforbrug

Ligesom Electrolux PD91-Animal har denne fået energimærket A+. Sammenligner man energiforbruget mellem de to modeller, er Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline-støvsugerens forbrug lavere end Electrolux-Animal modellens forbrug. Ved et område på 10 kvadratmeter ligger energiforbruget ved denne model på 77,7 watt på hårde gulve og på 72,3 watt på gulvtæpper. Electrolux har i samme test et forbrug på 97,3 og 93,7 watt. Det giver dig et årligt strømforbrug på 20,3 kilowatt i timen, som er det laveste i testen.

Vores vurdering

Miele Complete C3 ligger i den billigere ende af prisskalaen. Den kan klare alle typer overflader og adskiller sig desuden fra de andre modeller ved at have et meget lavt årligt energiforbrug. Den er derfor helt ideel til dig, der støvsuger dagligt og måske sågar flere gange om dagen. Vi anbefaler ikke denne model til dyreejere, da lange hår sætter sig fast i standardmundstykket. Men ønsker du at holde strømforbruget nede uden at skulle bruge en formue på en støvsuger, vil du blive glad for denne model.

Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 550 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 3,5 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 77,7 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 72,3 Wh Årligt energiforbrug: 20,3 kW/t Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 103 cm Min. rørlængde: 60,8 cm Lydniveau i decibel (dB): 76 dB HEPA-filter: Nej, AirClean-filter Arbejdsradius i meter (m): 11,9 m Mundstykkes effektive bredde: 281 mm Ledningslængde i meter (m): 9 m Vægt i kilogram (kg): 7,1 kg

Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1

mest støjsvage støvsuger

Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1
Fordele
  • pros-icon.svg Støjsvag (59 dB), laveste lydniveau i test
  • pros-icon.svg Stort arbejdsområde og lang ledning (14,9 m), længste i test
  • pros-icon.svg Vaskbart HEPA H13-filter, egnet til allergikere
  • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag, der er rart at holde om også for ældre mennesker
  • pros-icon.svg Hjulene drejer nemt, og støvsugeren er nem at manøvrere rundt om alle hjørner og møbler
  • pros-icon.svg Lang stang, så du undgår at få ondt i ryggen ved længere brug
Ulemper
  • cons-icon.svg Gulvtæppemundstykket har tendens til at suge sig fast til gulvtæpper, hvilket besværliggør bevægelsen
  • cons-icon.svg Nemt at udskifte tilbehørsdele og mundstykker
  • cons-icon.svg Under støvsugningen er den mest effektiv, når stangen vinkles 45 grader
  • cons-icon.svg Ingen opbevaringsplads til tilbehør

Detaljeret gennemgang

Er det vigtigt for dig at finde en effektiv, men stadig støjsvag støvsuger, bør du overveje denne Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1. Den har med et lydniveau på 59 decibel det ubestridt laveste støjniveau i test. Derudover er den nem at styre og udstyret med et vaskbart HEPA-filter, så du i længden sparer penge på filtre.

Design – god at komme rundt om hjørner

Der medfølger 4 mundstykker: en turbodyse, et fugemundstykke, et møbelmundstykke og et børstemundstykke. Tilbehøret kan ikke ligesom på de to Miele-modeller opbevares i støvsugeren. Bosch-støvsugeren har en lang ledning på 15 meter, der giver dig en arbejdsradius på 14,9 meter. Til gengæld ligger den med sine 7,2 kilogram i den tungere ende af vægtskalaen. Men det er vores erfaring med støvsugeren, at den er let at manøvrere og ingen problemer har med at skifte retninger. Det er nemt at komme rundt om alle hjørner med støvsugeren, og den kan støvsuge tæt ind til væggen.

Støvsugeren adskiller sig fra de andre modeller ved at være udstyret med et HEPA H13-filter, der kan vaskes, hvilket er en fordel sammenlignet med engangsfiltre. Og så har denne model et lavere støjniveau end alle andre modeller i denne test. Lydniveauet på denne model er på 59 decibel, hvilket ligger under lydniveauet for en almindelig samtale mellem 2 personer. Til sammenligning ligger testens to mest lydstærke modeller, Miele Blizzard og Miele Complete, på 76 decibel – altså 22 decibel over denne Bosch-støvsugers niveau.

Performance

Den har en motoreffekt på 850 watt og en kraftig sugeevne. Ifølge vores undersøgelser klarer den sig bedre på hårde gulve end på gulvtæpper. På gulvtæpper har den tendens til at suge sig fast, hvilket gør det svært at komme fremad. Til gengæld er den god til også at støvsuge hår fra begge slags overflader. Det fremgik også, at støvsugeren er mest effektiv, hvis stangen under anvendelse vinkles på omkring 45 grader.

Energiforbruget på 96 watt i timen placerer sig lidt over gennemsnittet på 94,2 watt i timen ved støvsugning på hårdt gulv på et 10 kvadratmeter stort område. På tæpper har den et forbrug på 86 watt i timen, hvor det gennemsnitlige forbrug i denne test ligger på 89,1 watt i timen.

Vores vurdering

Denne model ligger i mellemprisklassen og koster omtrent det samme som testvinderen, Miele Blizzard. Støvsugerens evne kan måle sig med andre kraftige modeller i testen. Fordelen ved denne model er, at den har et lavere energiforbrug end eksempelvis Miele-modellen. Og så er det klart den rigtige støvsuger til dig, der gerne vil have en lydsvag model. Den lange ledning giver dig desuden mere bevægelsesfrihed og er praktisk, hvis du støvsuger store områder.

Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 850 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 2,7 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 96 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 86 Wh Årligt energiforbrug: Ikke angivet Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: Ikke angivet Min. rørlængde: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): 59 dB HEPA-filter: HEPA H13 filter, vaskbart Arbejdsradius i meter (m): 14,9 m Mundstykkes effektive bredde: 273 mm Ledningslængde i meter (m): 15 m Vægt i kilogram (kg): 7,2 kg

Electrolux UltraOne EUO9GREEN

bedste støvsuger af genbrugsplast

Fordele
  • pros-icon.svg Fremstillet af PVC-fri genbrugsplast
  • pros-icon.svg God til hårde gulve
  • pros-icon.svg Parketmundstykke medfølger
  • pros-icon.svg God at manøvrere rundt og flytte med
Ulemper
  • cons-icon.svg Ikke god til at suge hår fra gulvtæpper
  • cons-icon.svg Har tendens til at suge sig fast til tæpper, også på laveste sugestyrke
  • cons-icon.svg Brugermanualen er ikke skrevet hensigtsmæssigt
  • cons-icon.svg Ingen fuldautomatisk ledningsopruller, og ved oprulning skal en knap holdes inde, indtil ledningen er trukket helt ind
  • cons-icon.svg Håndtaget er tungt og klodset og kan give ondt i hånden ved længere brug
  • cons-icon.svg Håndtag og slange er ufleksible, hvilket gør det svært at komme ind under møbler
  • cons-icon.svg Udblæsningen hvirvler støv op

Detaljeret gennemgang

Electrolux UltraOne EUO9GREEN er en billig støvsuger og adskiller sig fra alle støvsugere i vores test ved at være fremstillet af PVC-fri genbrugsplast. Den er kraftig, men desværre så kraftig, at den selv på laveste styrke suger sig fast til tæpper. Den er da også bedst på hårde gulve, og der medfølger et mundstykke specielt beregnet til parketgulv.

Design

Denne model har ligesom de fleste andre støvsugere i testen et teleskoprør. Den adskiller sig her ved, at stangen er kortere end hos de andre modeller. Dens maksimale indstilling er på 91,1 centimeter, hvor de andre modeller ligger på lige under eller over 100 centimeter som det længste. Kun Electrolux-Animal har en lignende længde på 91, 3 centimeter. Den korteste indstilling på 62,2 centimeter lægger sig tæt op ad de andre, hvor testvinderens 60,5 centimeter er den kortest mulige indstilling.

Den er 1 af 3 modeller i testen, der har et særskilt mundstykke til parketgulv. Kun Bosch Prohygienic BGBS4HYG1 og Miele Complete C3 har også et mundstykke til parketgulve. Støvsugerens hjul er som den eneste model i testen udstyret med silikone, der forhindrer, at de ridser gulve under støvsugningen.

Vi var desværre ikke imponerede over dets øvrige design. Det er vores erfaring med produktet, at håndtaget under brug kan føles klodset og tungt, da det skal holdes meget lavt for at få en god vinkel. Det kan ved længere anvendelse give smerter i hånden, hvilket er en ulempe. Slangen var i tests ufleksibel, hvilket gjorde det svært at komme ind under møbler.

Det er også den eneste støvsuger i test, hvis ledning ikke rulles op automatisk. For at rulle ledningen op skal du modsat de andre støvsugere holde en knap inde. Støvsugerens udblæsning bagpå støvsugeren blæser luft vandret ud, hvilket får støv og skidt omkring støvsugeren til at hvirvle op.

Performance

Ifølge vores undersøgelser var den god til støv på hårdt gulv og gulvtæpper. Den egnede sig også til at komme ind i smalle steder og til at støvsuge revner og sprækker grundigt. Til gengæld var den middelmådig til at suge hår fra gulvtæpper. På samme måde som Electrolux, Miele Complete og Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1 har denne støvsuger tendens til at suge sig fast på tæpper.

Dens energiforbrug ligger over gennemsnittet. På et arbejdsområde på 10 kvadratmeter var dens forbrug på hårde gulve på 101,5 watt i timen og 96,8 watt i timen på tæpper. Det giver et årligt forbrug på 26,8 kilowatt i timen sammenlignet med testens energivenlige model, Miele Complete C3 Ecoline, der har et årligt forbrug på 20,3 kilowatt i timen.

Vores vurdering

Electrolux-støvsugeren er en simpel støvsuger, der især egner sig til hjem med hårde gulve. Den billige støvsuger er ikke den mest egnede til høje mennesker. Er du høj, anbefaler vi i stedet Nilfisk-støvsugeren eller Miele-modellerne. Men den er ideel til dig, der har hårde og/eller træ- og parketgulve derhjemme. For udover mundstykket specielt til parketgulve, beskytter gummihjulene på støvsugeren også dine andre gulve mod ridser.

Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 700 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 2,7 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 101,5 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 96,8 Wh Årligt energiforbrug: 26,8 kW/t Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 91,1 cm Min. rørlængde: 62,2 cm Lydniveau i decibel (dB): 65 dB HEPA-filter: Ja Arbejdsradius i meter (m): 12 m Mundstykkes effektive bredde: 289 mm Ledningslængde i meter (m): Ikke angivet Vægt i kilogram (kg): 7,3 kg

Nilfisk Elite WCL14P08A1

bedste til høje brugere

Fordele
  • pros-icon.svg Velegnet til høje mennesker (maks. stanglængde på 103,7 cm)
  • pros-icon.svg Nem justering af indstillinger og knapper på håndtaget
  • pros-icon.svg Ergonomisk greb
  • pros-icon.svg Godt kompromis mellem lydniveau, energiforbrug og pris
  • pros-icon.svg Udstyret med HEPA 14-filter
  • pros-icon.svg Opbevaring af mundstykker i støvsugeren
Ulemper
  • cons-icon.svg Ikke velegnet til at støvsuge hår på gulvtæpper og dermed heller ikke til dyreejere
  • cons-icon.svg Stor og tung (9,4 kg), tungeste i test og ikke ideel i et hjem med mange trapper
  • cons-icon.svg Brugervejledningen er kompliceret

Detaljeret gennemgang

Søger du en støvsuger, der er et godt kompromis mellem brugervenlighed og energiforbrug, men som samtidig er billig, er denne Nilfisk Elite-model oplagt. Den har et ergonomisk greb, hvorpå støvsugerens indstillinger er tilgængelige. Og så egner den sig desuden også til høje mennesker, da stangen har den længst mulige indstilling i denne test.

Design

Modsat mange af de andre støvsugere i denne test kan mange indstillinger klares uden at skulle bukke sig ned. På to fodpedaler kan du enten aktivere den automatiske automatiske lednignsoprul samt tænde og slukke for støvsugeren. Styrkeindstillingerne er placeret på håndtaget. Grebet er ergonomisk udformet og viste sig i tests at være behageligt at holde om. Teleskopstangen kan maksimalt blive 103,7 centimeter, hvilket er den højeste indstilling i test. Den minimale indstilling er på 67,7 cm.

Støvsugeren er ifølge vores undersøgelser tung ved anvendelse. Den vejer 9,4 kilogram og er den tungeste i vores test. Dens støjniveau ligger på 73 decibel, hvilket er 3 decibel mindre end lydniveauet på de 2 Miele-modeller.

Der medfølger flere mundstykker, så du kan tilpasse mundstykket til det specifikke område. Du får et fugemundstykke til sprækker, et møbelmundstykke til puder, sofaer og andre tekstiler, et børstemundstykke med bløde børster til overflader som borde og skænke samt et standardmundstykke, der er et kombinationsmundstykke til både hårdt gulv og gulvtæpper.

Nilfisk-støvsugeren er som den eneste model i denne test udstyret med et HEPA 14-filter, der er det mest præsterende filter i forhold til allergener, da det får fat på næsten alle støvpartikler.

Performance

Støvsugeren klarer sig i praktiske tests godt på næsten alle parametre. Den er god til at støvsuge alskens skidt fra hårdt gulv, revner og sprækker, og den kommer også tæt ind til væggen. Vi var desværre ikke imponerede over dens evne til at støvsuge hår fra gulvtæpper. Til gengæld havde den ingen problemer med at støvsuge støv og mindre skidt fra gulvtæpper.

Den har et arbejdsområde på 11,5 meter og placerer sig mellem eksempelvis Miele Blizzard, hvis område er 11 meter, og Electrolux PD91-Animal, der har en arbejdsradius på 12 meter.

Dens årlige forbrug af energi er på 22 kilowatt i timen, hvor Miele Complete-støvsugeren har det laveste årlige forbrug på 20,3 kilowatt i timen.

Vores vurdering

Denne Nilfisk-støvsuger kan meget af det samme som Miele Blizzard, men ud over at have et lavere energiforbrug, koster den også omkring tusind kroner mindre. Den er bevis på, at en god støvsuger ikke behøver være dyr. Er du høj, vil du desuden elske denne model, hvis stang er den længste i test. Går du efter et godt kompromis mellem brugervenlighed, energiforbrug og pris, vil denne tilfredsstille dine krav.

Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 650 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 2,5 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 72,5 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 72 Wh Årligt energiforbrug: 22 kW/t Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: 103,7 cm Min. rørlængde: 67,7 cm Lydniveau i decibel (dB): 73 dB HEPA-filter: Ja, HEPA 14 Arbejdsradius i meter (m): 11,5 m Mundstykkes effektive bredde: 315,7 mm Ledningslængde i meter (m): Ikke angivet Vægt i kilogram (kg): 9,4 kg

Se 1 tidligere anmeldte produkter

  • Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1 Chevron down

    mest støjsvage støvsuger

    Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1
    Fordele
    • pros-icon.svg Støjsvag (59 dB), laveste lydniveau i test
    • pros-icon.svg Stort arbejdsområde og lang ledning (14,9 m), længste i test
    • pros-icon.svg Vaskbart HEPA H13-filter, egnet til allergikere
    • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag, der er rart at holde om også for ældre mennesker
    • pros-icon.svg Hjulene drejer nemt, og støvsugeren er nem at manøvrere rundt om alle hjørner og møbler
    • pros-icon.svg Lang stang, så du undgår at få ondt i ryggen ved længere brug
    Ulemper
    • cons-icon.svg Gulvtæppemundstykket har tendens til at suge sig fast til gulvtæpper, hvilket besværliggør bevægelsen
    • cons-icon.svg Nemt at udskifte tilbehørsdele og mundstykker
    • cons-icon.svg Under støvsugningen er den mest effektiv, når stangen vinkles 45 grader
    • cons-icon.svg Ingen opbevaringsplads til tilbehør

    Detaljeret gennemgang

    Er det vigtigt for dig at finde en effektiv, men stadig støjsvag støvsuger, bør du overveje denne Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1. Den har med et lydniveau på 59 decibel det ubestridt laveste støjniveau i test. Derudover er den nem at styre og udstyret med et vaskbart HEPA-filter, så du i længden sparer penge på filtre.

    Design – god at komme rundt om hjørner

    Der medfølger 4 mundstykker: en turbodyse, et fugemundstykke, et møbelmundstykke og et børstemundstykke. Tilbehøret kan ikke ligesom på de to Miele-modeller opbevares i støvsugeren. Bosch-støvsugeren har en lang ledning på 15 meter, der giver dig en arbejdsradius på 14,9 meter. Til gengæld ligger den med sine 7,2 kilogram i den tungere ende af vægtskalaen. Men det er vores erfaring med støvsugeren, at den er let at manøvrere og ingen problemer har med at skifte retninger. Det er nemt at komme rundt om alle hjørner med støvsugeren, og den kan støvsuge tæt ind til væggen.

    Støvsugeren adskiller sig fra de andre modeller ved at være udstyret med et HEPA H13-filter, der kan vaskes, hvilket er en fordel sammenlignet med engangsfiltre. Og så har denne model et lavere støjniveau end alle andre modeller i denne test. Lydniveauet på denne model er på 59 decibel, hvilket ligger under lydniveauet for en almindelig samtale mellem 2 personer. Til sammenligning ligger testens to mest lydstærke modeller, Miele Blizzard og Miele Complete, på 76 decibel – altså 22 decibel over denne Bosch-støvsugers niveau.

    Performance

    Den har en motoreffekt på 850 watt og en kraftig sugeevne. Ifølge vores undersøgelser klarer den sig bedre på hårde gulve end på gulvtæpper. På gulvtæpper har den tendens til at suge sig fast, hvilket gør det svært at komme fremad. Til gengæld er den god til også at støvsuge hår fra begge slags overflader. Det fremgik også, at støvsugeren er mest effektiv, hvis stangen under anvendelse vinkles på omkring 45 grader.

    Energiforbruget på 96 watt i timen placerer sig lidt over gennemsnittet på 94,2 watt i timen ved støvsugning på hårdt gulv på et 10 kvadratmeter stort område. På tæpper har den et forbrug på 86 watt i timen, hvor det gennemsnitlige forbrug i denne test ligger på 89,1 watt i timen.

    Vores vurdering

    Denne model ligger i mellemprisklassen og koster omtrent det samme som testvinderen, Miele Blizzard. Støvsugerens evne kan måle sig med andre kraftige modeller i testen. Fordelen ved denne model er, at den har et lavere energiforbrug end eksempelvis Miele-modellen. Og så er det klart den rigtige støvsuger til dig, der gerne vil have en lydsvag model. Den lange ledning giver dig desuden mere bevægelsesfrihed og er praktisk, hvis du støvsuger store områder.

    Type: Traditionel støvsuger Effekt i watt (W): 850 W Til pose: Ja Kapacitet i liter (L): 2,7 L Energiforburg på hårdt gulv (10m2): 96 Wh Energiforburg på tæpper (10m2) : 86 Wh Årligt energiforbrug: Ikke angivet Styrke-/hastighedhedsjustering: Ja Teleskoprør: Ja Maks. rørlængde: Ikke angivet Min. rørlængde: Ikke angivet Lydniveau i decibel (dB): 59 dB HEPA-filter: HEPA H13 filter, vaskbart Arbejdsradius i meter (m): 14,9 m Mundstykkes effektive bredde: 273 mm Ledningslængde i meter (m): 15 m Vægt i kilogram (kg): 7,2 kg

Guide Sådan vælger du den bedste støvsuger

 
Miele-Blizzard-CX1-Cat-Dog-scaled.webp

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog

bosch-bgbs4hyg1.png

Bosch Prohygienic BGBS4HYG1

Electrolux-PD91-Animal.webp

Electrolux PD91-Animal

Miele-Triflex-HX2-Pro.webp

Miele Triflex HX2 Pro

632dca402d471-Miele-Complete-C3-Diamond-Ecoline-SGSP3.png

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Bosch-Serie-8-ProPower-BGL8POW1.png

Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1

Electrolux-UltraOne-EUO9GREEN.webp

Electrolux UltraOne EUO9GREEN

615b64f37d801-Nilfisk-Select-WCL13P08A1-Stoevsuger.png

Nilfisk Elite WCL14P08A1

TestScore TestScore
Info
- - - - - - - -
Type Poseløs støvsuger med cylinder Traditionel støvsuger med cylinder Traditionel støvsuger 3-i-1-stangstøvsuger uden ledning Traditionel støvsuger Traditionel støvsuger Traditionel støvsuger Traditionel støvsuger
Effekt i watt (W) 890 W 600 W 659 W 272 W 550 W 850 W 700 W 650 W
Til pose Nej Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja
Kapacitet i liter (L) 2 L 2,6 L 3 L 0,5 L 3,5 L 2,7 L 2,7 L 2,5 L
Energiforburg på hårdt gulv (10m2) 126,7 Wh 87,8 Wh 97,3 Wh Ikke relevant 77,7 Wh 96 Wh 101,5 Wh 72,5 Wh
Energiforburg på tæpper (10m2) 119,9 Wh 83,6 Wh 93,7 Wh Ikke relevant 72,3 Wh 86 Wh 96,8 Wh 72 Wh
Årligt energiforbrug Ikke angivet Ikke angivet 21,3 kW/t Ikke angivet 20,3 kW/t Ikke angivet 26,8 kW/t 22 kW/t
Styrke-/hastighedhedsjustering Ja, på et af mundstykkerne Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Teleskoprør Ja Ja Ja Nej Ja Ja Ja Ja
Maks. rørlængde 102,8 cm 99 cm 91,3 cm Ikke angivet 103 cm Ikke angivet 91,1 cm 103,7 cm
Min. rørlængde 60,5 cm 61,5 cm 62,2 cm Ikke angivet 60,8 cm Ikke angivet 62,2 cm 67,7 cm
Lydniveau i decibel (dB) 76 dB 75 dB 71 dB 65,5 dB 76 dB 59 dB 65 dB 73 dB
HEPA-filter Ja Nej, ULPA-filter Nej Ja Nej, AirClean-filter HEPA H13 filter, vaskbart Ja Ja, HEPA 14
Arbejdsradius i meter (m) 11 m 10 m 12 m Ikke relevant 11,9 m 14,9 m 12 m 11,5 m
Mundstykkes effektive bredde 271,7 mm 265,3 mm 287 mm Ikke angivet 281 mm 273 mm 289 mm 315,7 mm
Ledningslængde i meter (m) 7,5 m 7 m 9 m Ikke relevant 9 m 15 m Ikke angivet Ikke angivet
Vægt i kilogram (kg) 8,7 kg 5,4 kg 7,8 kg 3,64 kg 7,1 kg 7,2 kg 7,3 kg 9,4 kg
Tjek billigste pris Set til 2.899 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 1.992 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 2.990 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Punkt1 På lager
Set til 3.749 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elgiganten På lager
Set til 1.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 1.499 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
El-Salg På lager
Set til 1.991 kr. Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Hvidevareland På lager

Støvsugere er uundværlige i alle hjem. Og selv om de alle kan støvsuge, er der også blandt de bedste støvsugere på markedet forskel på, hvilke overflader de egner sig bedst til, og hvor nemme de er at betjene. Derudover er der også forskel på lydniveau og filtertyper.

I denne købsguide dykker vi ned i disse essentielle kriterier, så du fremover altid vil være godt klædt på, når du skal ud og finde en ny støvsuger.

Forskellige typer støvsugere

Der findes et hav af forskellige typer støvsugere at vælge imellem. De kan deles op i fire kategorier:

  1. Almindelig støvsuger med ledning
  2. Ledningsfri støvsuger
  3. Håndholdt støvsuger
  4. Robotstøvsuger

Vi kigger i denne artikel på de tre første, der alle er repræsenteret i vores produktanmeldelse. Vi har ingen deciderede håndholdte støvsugere med, men Miele Triflex HX2 Pro kan skilles ad og også bruges som håndstøvsuger.

Poseløse støvsugere vs med poser

Som regel er en trådløs støvsuger også poseløs, mens den almindelige med ledning indeholder en pose. Der er dog undtagelser. Testvinderen har eksempelvis ingen pose, men i stedet en støvbeholder, der skal tømmes.

Der er en økonomisk fordel ved at vælge en støvsuger uden støvsugerposer, da de regelmæssigt skal udskiftes. Når du vælger en støvsuger, er det derfor hensigtsmæssigt også at kigge på prisen for de dertil hørende støvsugerposer, da prisen godt kan variere.

Det anbefales generelt at vælge støvsugerposer af samme mærke som støvsugeren, da de er konstrueret specifikt til deres model(ler) og derfor er mest effektive. Hvor ofte du skal skifte dem afhænger af, hvor meget du støvsuger. Generelt anbefales det at skifte posen, når den er fyldt. Hos nogle modeller nedsættes sugekraften dog i takt med, at posen fyldes. Det er derfor hensigtsmæssigt at skifte posen, inden den er helt fyldt op. Det gælder også støvbeholdere på poseløse modeller, som eksempelvis Miele Triflex HX2 Pro.

Filtertyper og deres klassificeringer

Uanset om en støvsuger indeholder en støvsugerpose, vil den indeholde et filter. Filteret er placeret ved motoren, hvor luften, som suges ind i støvsugeren, blæses ud igen. Uden filter ville støvpartikler ryge direkte ud i rummet igen. Filterets opgave er at filtrere støvet fra, så dette ikke sker.

Der er forskel på, hvilken type filter de forskellige støvsugere har. I denne test er der tre typer filtre:

  1. ULPA-filter
  2. HEPA-filter
  3. Kulfilter

ULPA-filtre opfanger 99,999 procent partikler på en størrelse ned til 0,12 mikron. Den egner sig til de fleste hjem.

HEPA-filtre kan opfange samme mængde partikler. Denne type filter adskiller sig ved at kunne opfange mindre partikler på en størrelse ned til 0,3 mikron. Derfor anbefales denne type filter til allergikere. HEPA-filtre beskytter blandt andet mod virus og bakterier, pollen, støvmider og andre allergener samt tobaksrøg og luftbårne mikroorganismer. De beskytter også mod mugsporer og svamp.

Der er dog også forskel på HEPA-filtre. De to HEPA-filtre, som anbefales til allergikere, er HEPA 13 og HEPA 14. De egner sig begge til allergikere, men der er forskel på, hvor mange støvpartikler de opfanger:

  • HEPA 13 opfanger 99,95 %
  • HEPA 14 opfanger 99,99 %

Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1 har eksempelvis et HEPA 13-filter. Miele Blizzard indeholder et selvrensende HEPA-filter, mens Miele Blizzard-støvsugeren indeholder et HEPA Lifetime-filter, der er et HEPA 14-filter.

Der findes også filtre kaldet Efficiency Particulate Air (EPA). De er ikke berettiget til at hedde High Efficiency Particulate Air (HEPA) og er ikke beregnet specielt til allergikere. Deres effektivitet er:

  • EPA 10 – 85%
  • EPA 11 – 95%
  • EPA 12 – 99,5%

Den sidste type filter er et kulfilter. Ofte får denne type filter et navn af fabrikanten. Hos Miele hedder det eksempelvis et AirClean-filter. Forskellen fra almindelige filtre ligger igen i, hvor små partikler det kan opfange. Et kulfilter kan som regel opfange 99,95 procent partikler på en størrelse ned til 0,5 mikron og 94 procent af partikler på en størrelse på 0,3 mikron. Det er altså mindre performative i henhold til allergifremkaldende partikler. Til gengæld filtrerer dette filter dårlige lugte og anbefales derfor til hjem med kæledyr og/eller hjem, hvor der ryges.

Rengøring af filter

Uanset filtertype skal det holdes rent. Her er der også forskel på filtre. Miele Blizzard CX1 Cat & Dog indeholder et selvrensende filter, så støvsugeren klarer det hele selv. Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1 har et vaskbart filter, som du kan tage ud, vaske og sætte tilbage i støvsugeren igen. Andre filtre skal udskiftes, når de er beskidte. Det er vigtigt, da et beskidt filter mister sin effektivitet.

Lydniveau – Hvor meget larmer den?

Blandt de forskellige støvsugere er der ligeledes forskel på, hvor højt et lydniveau de har. Enkelte støvsugere har et meget lavt lydniveau, mens andre larmer mere. Selv de bedste støvsugere vil til en vis grad larme. Når du vælger en ny støvsuger, er det altid en god idé at kigge på lydniveauet først. Du får her en oversigt over lydniveau, så du får et godt sammenligningsgrundlag.

  • 35-40 dB = et lydsvagt køleskab
  • 50 dB = tale og støj i et åbent kontor
  • 60 dB = en almindelig samtale
  • 65 dB = en gennemsnitlig emhætte
  • 74 dB = en traditionel støvsuger
  • 80 dB = en hårtørrer
  • 98 dB = en boremaskine
  • 110 dB = musik på et diskotek

Som du kan se på tabellen, ligger det gennemsnitlige lydniveau på 74 decibel. Trådløse støvsugere har typisk et lavere lydniveau end almindelige støvsugere. Men der findes også støjsvage støvsugere med ledning som eksempelvis Bosch Serie | 8 ProPower BGL8POW1, der har et lydniveau på 59 decibel. I vores test spænder lydniveauet fra 59 til 76 decibel.

Overflader og tilbehør

Evnen til at støvsuge diverse overflader kan variere selv blandt de bedste støvsugere. Nogle støvsugere er gode allround-modeller, der kan klare både hårde overflader og bløde tæpper, mens andre er bedre til enten hårde gulve eller til at støvsuge tæpper. Det er vores erfaring, at en god sugeevne bestemmes af en blanding af motoreffekt og tilbehør. Den kraftige motor er altså ikke tilstrækkelig. Du er også nødt til at kigge på de tilhørende mundstykker. En støvsuger kan også være for kraftig, hvilket resulterer i, at den suger sig fast til overflader, så du ikke kan bevæge den hen over en given overflade i en flydende bevægelse.

De typiske tilbehørsdele er:

  • Et standardmundstykke til gulve, der har små børstehår, der kan klikkes ind og ud efter behov
  • Et fugemundstykke til sprækker
  • Et møbel- eller tekstilmundstykke
  • Et børstemundstykke til overflader som borde, vindueskarme og kommoder osv.

Har du dyr, kan det være en fordel at vælge et mundstykke med roterende børster og/eller en roterende motor. Roterende børster er mere effektive til at få fat på hår, støv og snavs. Ved meget lange og stride dyrehår gælder det dog for de fleste mundstykker med børster, at hår sætter sig fast. Vi anbefaler derfor altid regelmæssigt at tjekke, om mundstykket er stoppet til og fjerne eventuelle hår.

FAQ

Hvilken støvsuger er bedst i test?

Den bedste støvsuger i test er Miele Blizzard CX1 Cat & Dog. Det er en god allround-model, der egner sig til hårde gulve og tæpper samt møbler og smalle steder. Den kan klare dyrehår, og det er muligt at justere sugestyrken.

Er en støvsuger uden ledning lige så kraftig som en traditionel?

De ledningsfrie støvsugere kan sagtens være udstyret med en kraftig motor, men de er på nuværende tidspunkt ikke så kraftige som støvsugere med støvsugerposer.

Kildeliste støvsuger test

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

  • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

    Forbrugerrådet Tænk er det største Danske forbrugerorganisation, som bl.a. udfører uvildige tests af husholdningsapparater og produkter. Tænk har testet 92 støvsugere heriblandt:

    Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

    Electrolux PD91-Animal

    Electrolux EU09Green Ultraone

    Nilfisk Elite WCL14PO8A1

    Testen er opdateret i maj 2023. Se hele testen her

  • Flag Råd & Rön Chevron down

    Råd og Rön er det svenske svar på Forbrugerrådet Tænk og har ligeledes en lang række uvildige tests af apparater og produkter til husholdningen. De har testet 198 støvsugere, fx

    Electrolux PD91-Animal

    Bosch BGL8POW1

    Testen er opdateret i 2022. Se hele testen her

  • Flag Which.co.uk Chevron down

    Which.co.uk er en engelsk forbrugerside på linje med Forbrugerrådet Tænk. De tester løbende produkter i deres egne laboratorier og foretager sammenligninger af produkter på tværs af fabrikanter. De har testet 54 støvsugere heriblandt Miele Blizzard CX1.

    Se deres test af b.la- Miele Blizzard CX1 Cat & Dog her

    Se deres anmeldelse af Bosch Prohygienic BGBS4HYG1 her

  • Flag Trustedreviews.com Chevron down

    Endnu en britisk uafhængig anmeldelsesside, der selv tester produkterne før de anmelder dem. Trustedreviews tester primært teknologi og gadgets.

    Se deres anmeldelse af Miele Blizzard CX1 Cat & Dog her

    Se deres anmeldelse af Miele Trifflex HX2 Pro her

  • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

    Er en anerkendt og uafhængigt britisk side, der skriver anmeldelser af stort set alt. De tester selv produkterne, og giver en grundig analyse og en objektiv anmeldelse. Se deres anmeldelse af Miele Triflex HX2 Pro her

  • Flag Techradar.com Chevron down

    Techradar er et Amerikansk online magasin, der anmelder og tester elektroniske produkter og gadgets til hjemmet. 

    Se deres anmeldelse af Miele Triflex HX2 Pro her

×