Stavblender test(2021) → Guide til de 9 bedste stavblendere

1
Braun MultiQuick 7 mq725

Denne stavblender fra Braun fortjener titlen, som bedst i test i denne stavblender test, da det er en alsidig stavblender til en god pris, og så medfølger der udstyr, som gør det til mere end bare en stavblender. Den har fået mange gode ord med på vejen fra eksisterende kunder, og de skriver bl.a. at de er imponeret over hvor hurtig og effektiv den er. Derfor skal du vælge Braun MultiQuick 7 mq725 Braun MultiQuick…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Braun MultiQuick 7 mq725
Ikke på lager
KitchenAid Stavblender
Elgiganten.dk
Bamix Superbox XL
Whiteaway
Bosch MSM2650B
CompuMail
Smeg Stavblender HBF02
ComputerSalg A/S
Wilfa SM-1000FP
Punkt1
Dualit New Edition stavblender
ComputerSalg A/S
Kenwood HDM800SI
CompuMail
Philips HR2656/90
CompuMail

I denne stavblender test gennemgår vi 9 af de bedste stavblendere på markedet, og vi sammenligner dem på deres effektivitet, ydeevne, design og tilbehør. En stavblender med tilbehør er meget mere end bare en stavblender, da det er en hel køkkenmaskine, der i nogle tilfælde både kan blende, hakke og snitte.

Braun Multiquick 7 mq725 vinder titlen som bedst i test, da det er en alsidig og effektiv stavblender med justerbar hastighed, og så medfølger der bl.a. en minihakker med som ekstra udstyr. Der findes dog mange forskellige stavblendere, og derfor er det ikke nødvendigvis den bedste stavblender for dig. Nederst i denne stavblender test kan du også læse om hvad du skal være opmærksom på inden du køber din næste stavblender.

Braun MultiQuick 7 mq725 – Bedste stavblender

Denne stavblender fra Braun fortjener titlen, som bedst i test i denne stavblender test, da det er en alsidig stavblender til en god pris, og så medfølger der udstyr, som gør det til mere end bare en stavblender. Den har fået mange gode ord med på vejen fra eksisterende kunder, og de skriver bl.a. at de er imponeret over hvor hurtig og effektiv den er.

Derfor skal du vælge Braun MultiQuick 7 mq725

Braun MultiQuick 7 mq725 er en stabil og funktionel stavblender, som både kan bruges til at at blende og hakke, da der medfølger en minihakker. Selve minihakkeren har en kapacitet på 350 ml., så der er plads til at du kan hakke en lille mængde løg, chokolade, kød eller andet. Minihakkeren er et brugbart tilbehør, som gør de små ting lidt nemmere. Du kan også lave den lækreste pesto i minihakkeren  – saml alle ingredienserne og kør. Så har du hurtigt en hjemmelavet pesto.

Der medfølger også et målebæger, som har en kapacitet på 600 ml., og det er lavet af  gennemsigtigt BPA-fri plastik med måleenheder på siden. Du kan med fordel bruge målebægeret til at piske i, når du bruger piskeriset. Det kan nemlig hurtigt komme til at svine en smule.

Designet er flot og enkelt, og der er ‘kun’ en knap, som sidder meget velplaceret. Den har et hårdt håndtag med et delvist blødt greb, hvilket sikrer dig en bedre håndtering og kontrol over maskinens og dens ydeevne.

I 2014 vandt denne model ‘Reddot Design Award 2014’, som er et internationalt og anerkendende kvalitetsstempel. Braun MultiQuick 7 vandt denne pris, fordi den skiller sig ud i designet.

13.000 omdrejninger pr. minut

Det er en kraftig stavblender, som har en kraftfuld motor med 750 watt, men den er samtidig lydsvag. Den kan præstere op til 13.300 omdrejninger pr. minut, og du har mulighed for at justere hastigheden. Takket være ‘Smart speed’-teknologien, så kan du justere hastigheden ved at trykke hårdere eller blødere på knappen. Der er altså ikke nogle foruddefinerede hastighedsindstillinger, så du skal bare følge din intuition. I starten er det typisk en god idé at køre med lave hastigheder, og så kan hastigheden højnes løbende. Det afhænger selvfølgelig også af det ønskede resultat, så følg din intuition.

Blenderkniven har også betydning for maskinens effektivtet, og denne stavblender er udstyret med ekstra hårde knive i rustfrit stål, som er vinklet i modsat retning, så du kan opnå perfekte blenderresultater, og samtidig mindsker det også indsugningen. Hvis en blender har en for stor indsugningseffekt, så vil den sætte sig fast til gryden, hvilket kan gøre den besværlig at styre.

Selvom Braun MultiQuick 7 mq725 har mange omdrejninger pr. minut, og det hurtigt kan gå galt med en stavblender, så behøver du ikke bekymre dig om, at hele køkkenet bliver svinet til. Braun har nemlig udstyret stavblenderen med et unikt antistænk design, så køkkenet holdes rent. Alt i alt, så fortjener denne model titlen som bedst i test.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: Justerbar hastighed
 • Omdrejninger pr. minut: 13.300
 • Effekt: 750 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris, bæger og minihakker
 • Vægt: 2,10 kg
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
 • Ledningslængde: 1,2 m
Det kan vi lide:
 • Justerbar hastighed ved at trykke hårdere eller blødere på knappen
 • Antistænk design, så køkkenet holdes rent
 • Ultra stærke knive

KitchenAid Stavblender – Multifunktionelt stavblendersæt med grydebeskytter

Leder du efter det helt store stavblenderkit i høj kvalitet, så indeholder KitchenAid stavblender alt hvad du har brug for, da det er en multifunktionel stavblender. Du får alle de forskellige tilbehørsdele leveret i en kuffert, så alle ting forbliver samlet og beskyttet. Stavblendersættet har også fået gode anmeldelser fra kunder, som er tilfredse med produktet. Den er også topscorer hos Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Derfor skal du vælge KitchenAid Stavblendersæt

KitchenAid har virkelig tænkt over alle detaljer, for at lave en stavblender, som kan løse flere forskellige opgaver i køkkenet. Udover standard tilbehør såsom minihakker, piskeris og målebæger, så kan man også skifte selve blenderhovedet. Der medfølger 3 blenderhoveder, med stavblenderen kan du både skumme mælk, blande dej, knuse is, hakke kød, blende og meget mere. Den ene blenderkniv er en stjerneknivblad til at skære strimler og hakke kød. S-knivbladet er til at blende, knuse og purere, og den tredje blenderkniv er en mælkeskummer, som også kan bruges til at blande dej. Alle 3 knive er lavet af rustfrit stål, og kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Der medfølger også 3 knivbeskyttere, så de ligger beskyttet, når de ikke er i brug.

For at give dig så mange muligheder i køkkenet, som muligt, har KitchenAid også lavet to længder på selve blenderstaven, så uanset om du skal bruge stavblenderen i en lav eller høj beholder, så er det ikke noget problem. Den ene stav er 20 cm., og den anden 33 cm.

Der medfølger også en minihakker, som jeg lover dig for, at du bliver afhængig af. Jeg elsker min, og den bliver brugt utrolig ofte – specielt når der hurtigt skal hakkes løg, mangler eller f.eks. parmesan. Man kan også lave den lækreste pesto i minihakkeren. Den har mange funktioner, og den er en kæmpe hjælp i køkkenet.

Med i sættet er også en blender kande med låg, som du kan bruge når der skal piskes med piskeriset. Den sørger for, at det ikke sprøjter i hele køkkenet. På selve låget er der nemlig også et hul til piskeriset, som minimerer, at det endnu mere. Kanden kan rumme 1 liter, og har et praktisk håndtag, så du har kontrol over kanden og stavblenderen.

Derudover så medfølger der også en grydebeskytter, så du uden problemer kan bruge stavblenderen i pander og i gryder uden at det ødelægger belægningen.

Støjsvag og langvarig i drift

Stavblenderen har en kraftig motor med 180 watt, hvilket skyldes at maskinen er bygget op på en helt anden måde end de andre stavblendere. Det samme gælder stavblenderen fra Bamix – det gør dem bestemt ikke dårlige eller mindre effektive. I stedet er maskinen bygget op på en anden måde, så den ikke behøver 1000 watt. I stedet kan den nøjes med 180 watt, og det gør den mere energivenlig end andre stavblendere. Med s-kniven kan stavblenderen komme helt op på 11.000 omdrejninger pr. minut. Den har 5 forskellige hastigheder, som du nemt kan ændre øverst på stavblenderen. Det er en stor fordel, fordi det giver meget mere kontrol over stavblender. Maskinen er i den samme gode kvalitet, som de andre KitchenAid produkter. Motoren er effektiv, holdbar, men samtidig også støjsvag, så den kan holde i mange år.

Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön roser bl.a. maskinens for, at kunne bruges til det meste og at den er meget støjsvag.

Designet i rustfrit stål er elegant, og er du vild med KitchenAids andre produkter, så passer den perfekt ind i designet. Selve grebet er belagt med noget skridsikker gummi, så du får et godt og fast greb om maskinen.

Den er nem at bruge, og det er praktisk at alt ligger samlet i kufferten, så man altid ved hvor de forskellige dele er – uden at skulle bruge tid på at lede efter dem.

Alle de løse dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen, men vask gerne toppen af minihakkeren i hånden.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: 5
 • Omdrejninger pr. minut: 11.000
 • Effekt: 180
 • Materialer: Rustfrit stål
 • Tilbehør: 3 blenderknive, 3 knivsbeskyttere, piskeris, bæger, minihakker og grydebeskytter
 • Vægt: 3,5 kg
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • 3 udskiftelige blenderhoveder gør det til en alsidig maskine
 • 2 længder på blenderstaven
 • Medfølgende grydebeskytter, så stavblenderen kan bruges i gryder og pander

Bamix Superbox XL – Stavblender til den professionelle kok

Bamix er kendt for deres gode stavblendere i høj kvalitet blandt kokke, og her får du en stavblender med ekstraudstyr, som gør den lige så fleksibel som en køkkenmaskine. Hvis du leder efter den ultimative stavblender, skal du tage et ekstra kig på denne stavblender og alt det lækre udstyr, som der medfølger. Bamix har styr på de små detaljer. Denne stavblender er en Bamix Swissline XL, som her fås med en masse tilbehør.

Derfor skal du vælge Bamix Superbox XL

Denne stavblender fra Bamix er meget mere end bare en stavblender, og så har den en utrolig kraftig 200 watts-motor, som har helt op til 18.000 omdrejninger pr. minut, hvilket er det højeste i denne stavblender test.

Det medfølgende tilbehør er 3 blenderknive/blade; multifunktionsblad, piskeskive og piskeskive med huller. Multifunktionsbladet kan knuse isterninger, frosne bær og smoothies i både store og små portioner. Den kan også blende supper, guacamole og meget mere. Bladet er ikke skarpt, men klarer det hårde arbejde udelukkende på grund af den høje fart og tempoet.

Piskeskiven kan bruges til alt det, som skal være luftigt og let som fx. flødeskum.

Piskeskiven med huller er en smule anderledes, da den bruges til at homogenisere og samle ingredienser. Den er perfekt at bruge til hjemmelavet mayonnaise, aioli, dressing, dip og meget mere.

Der medfølger 3 bægere i alt, og de er produceret af polycarbonate glas, som typisk bliver brugt i medicinal- og fødevareindustrien, da materialet er meget stærkt. Bægrene er derfor slagfaste, korristionsfrie og de kan tåle høj varme. Du kan bl.a. bruge dem i mikrobølgeovnen, hvor de kan tåle op til 150 grader. De optager heller ikke farve, som andet plastik har tendens til at gøre. Bægrene kan også tåle, at der bliver knust isterninger i dem, da de er slagfaste.

Der medfølger også tætsluttende låg, så du kan bruge dem som opbevaringsbeholdere eller servering, og de kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Riv, snit og hak med foodprocessoren og minihakkeren

Udover at være en utrolig god stavblender, har Bamix også valgt at lave en foodprocessor til stavblender, så du kan rive, snitte og hakke ultra effektivt. Kræfterne fra stavblenderen bliver overført til foodprocessoren.

Der medfølger 2 forskellige størrelse snitteskiver og 3 forskellige størrelse riveskiver samt en kraftig dobbeltbladet processorkniv, så uanset om du skal lave en lille portion eller til et helt selskab, så går det nemt og hurtigt.

Der medfølger også en minihakker, som Bamix kalder for processor. Den er mindre end foddprocessoren, og kan bruges til at pesto, krydderier, krydderurter, nødder, blød og hård ost, chokolade og meget mere.

Der medfølger også Pulverdisc, som anvendes til at minimere kammeret omkring knivene. Den skal placeres nede i processoren over knivene, og derefter lægges låget på. Bamix Pulverdisc gør, at f.eks krydderier kan kværnes til mel og krydderurter samt kerne kan pureres helt ud.

Alt dette gør Bamix Swissline XL Superbox  til en utrolig alsidig og effektiv køkkenmaskine, så elsker du at lave mad i køkkenet, invitere gæster til middag og eksperimentere med maden, så er dette stavblenderen til dig.

Produktdetaljer: 

 • Omdrejninger pr. minut: 18.000
 • Hastighedstrin: 2
 • Effekt: 200 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris, bæger, minihakker og grøntsagsmoser
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • 3 blenderknive, hvor den ene egne sig til at lave hjemmelavet mayonnaise
 • Bægre kan komme i mikrobølgeovnen
 • Stavblender med foodprocessor

Bosch MSM2650B – Billig stavblender

Selvom dette er en af de billigste stavblendere i denne stavblender test, så kan den bruges til forskellige opgaver i køkkenet. De fleste kender Bosch fra havemaskiner og værktøj, men de har i en række år også lavet produkter til køkkenet, hvor deres vision er den samme; producere gode produkter til en god pris.

Derfor skal du vælge Bosch MSM2650B

Stavblenderen fra Bosch har et lavt lydniveau, effektiv motor på 600 watt og en lav vægt, hvilket giver dig en let og hurtigt anvendelse af køkkenredskabet. Den kraftige motor giver dig et god resultat hver gang.

Der medfølger 4 dele til denne stavblender; en standard blenderfod, en minihakker, et piskeris og et bæger med låg. Blenderfoden er lavet af rustfrit stål, og den moser og blender hurtigt og effektivt, da den har en innovativ kniv med 4 knivblade. Den tåler også varme, så du kan blende en suppe uden problemer, og du skal heller ikke bekymre dig om misfarvninger, da den ikke bliver misfarvet, så brug den til gulerodssuppen eller tomatsuppen. Desuden er blenderfoden også designet for at undgå dryp og sprøjt, hvilket kan spare dig for en del oprydningsarbejde.

Effektiv minihakker med låg

Med minihakkeren kan du hakke nødder, parmesan, løg, urter og andre hårde ingredienser. Den har en kapacitet på 500 ml. Efter du har hakket løg med minihakkeren én gang, så lover jeg dig, at du ikke hakker løg med en kniv igen – det er i hvert fald mine egne erfaringer med minihakkeren.

Bosch har fokuseret på, at dette skal være en alsidig køkkenmaskine, og derfor følger der et låg med til minihakkeren, så du kan opbevare hakket løg, ost eller andet i minihakkeren. Det samme gælder for det gennemsigtige målebæger, som har en kapacitet på 700 ml.

Piskeriset er lavet af rustfrit stål, og kan bruges til at piske flødeskum eller æggehvider.

Bosch MSM2650B har et enkelt og alsidig design, og et ergonomisk greb, som gør maskinen nem at anvende. ‘Tænd og sluk’-knappen er velplaceret, så du har kontrol over maskinen.

Rengøringen er hurtigt overstået, da både blenderfoden, minihakkeren – dog ikke overdelen – og piskeriset kan tåle at komme i opvaskemaskine.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: 1
 • Effekt: 600 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris, bæger, minihakker og 2 låg
 • Vægt: 1,3 kg
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
 • Ledningslængde: 1,2 m
Det kan vi lide:
 • Designet til drypfri anvendelse
 • Blenderfoden bliver ikke misfarvet
 • Medfølgende låg til det gennemsigtige bæger og minihakkeren

Smeg Stavblender HBF02 – Stavblendersæt i retro design

Smeg kom til det danske markedet for nogle år siden, hvor de blev kendt for at lave produkter til køkkenet i retro design. Stavblenderen er ingen undtagelse, hvor retro designet vises gennem alle de 5 dele, der findes til denne stavblender. Modellen findes i flere skønne retro farver.

Derfor skal du vælge Smeg Stavblender HBF02

Denne stavblender kan være en utrolig effektiv og hjælpende hånd i køkkenet, fordi den gør madlavningen en tand nemmere. Den leveres nemlig med alt det tilbehør, som er praktiske i hverdagen; en almindelig mixerdel, grøntsagsmoser, minihakker, bæger og piskeris.

Minihakkeren kan hurtigt forvandle fx løg til hakkede løg uden du skal bruge lang tid på at stå og hakke løg med en kniv. Den er en kæmpe hjælp i hverdagen, og du kan læse mere om minihakkeren nederst i denne artikel. Det medfølgende piskeris passer perfekt ned i det bæger, som også medfølger. Bægeret er slankt og højt, så du undgår, at det sprøjter ud og det hele, hvilket det nemt kan gøre med et piskeris. Der er også mm mål på bægeret.

Den almindelige mixerdel har det særlige FLOWERBLENDTM-system, hvilket ses på dens praktiske form, som sørger for, at alle klumper bliver fjernet. Du kan nemt og effektivt blende supper og  puré.

Stavblenderen har et ergonomisk håndtag, som er designet med glidebeskyttelse, hvilket skal sikre, at du har et godt greb om den, og kan arbejde uden problemer.

Alle metal-delene er lavet af rustfrit stål, så de er både sanitære og smagsneutrale.

De fleste løse dele i dette stavblendersæt tåler opvaskemaskine, men adapteren til piskeriset tåler ikke opvaskemaskine.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: Justerbar hastighed
 • Effekt: 700 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris, bæger, minihakker og grøntsagsmoser
 • Vægt: 2,10 kg
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • Stavblendersæt med 5 dele
 • Praktisk FLOWBLENDTM-system, som fjerner klumper i suppen
 • Ergonomisk håndtag med glidebeskyttelse

Wilfa SM-1000FP – Stavblendersæt til en god pris

Wilfa har de senere år udvidet deres sortiment, og tilbyder nu mange elektriske køkkenapparater til en god pris. Her er et godt stavblendersæt, som giver dig en tre køkkenmaskiner i én.

Derfor skal du vælge Wilfa SM-1000FP Stavblendersæt

Denne stavblender fra Wilfa har en kraftig motor på 1000 watt, så du har masser af muligheder for af lave supper, humus og lignende med den. En stavblender er jo en meget alsidig køkkenmaskine, og egner sig specielt til dig, som elsker at lave ting fra bunden. Der er i hvert fald masser af muligheder til at eksperimentere med forskellige typer af mad, og med WIlfa SM-1000FP får du også en minihakker og piskeris med, hvilket giver dig flere muligheder.

Minihakkeren kan nemt komme til at være dit næste yndlingsredskab i køkkenet, fordi den kan hakke det meste og er super nem at rengøre.

Det medfølgende piskeris kan bruges til flødeskum eller hvis du skal lave en luftig marens, og du kan bruge piskeriset nede i den medfølgende målekande, hvilket minimerer sprøjt ud til siderne. Der hører også et låg til målekanden, så du har mulighed for at opbevare massen i køleskabet til du skal bruge den.

Denne model fra Wilfa er super nem at rengøre, da alle de løse dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: 1
 • Effekt: 1000 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris, minihakker og målebæger
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • 3 køkkenmaskiner i én; stavblender, piskeris og minihakker
 • Nem at rengøre, da alle løse dele tåler opvaskemaskine

Dualit New Edition stavblender – Stavblender med smart minihakker

Dualit er et anerkendende mærker, når det kommer til elektriske køkkenudstyr. De er allermest kendt for deres brødristere, men denne stavblender er en rigtig god all around køkkenmaskine, så ønsker du noget ud over en stavblender, som kan klare det meste, så er dette maskinen for dig.

Derfor skal du vælge Dualit New Edition stavblender

Med denne effektive og flotte stavblender kan du nemt og hurtigt lave alt fra lækre og cremede pesto til fløjlsblødt babymos, da du både kan hakke, purere og piske med denne stavblender.

Det medfølgende udstyr er med til at gøre det til en all around køkkenmaskine, og Dualit har opgraderet det medfølgende tilbehør og tilføjet nogle smarte detaljer, som gør maskinen en smule smartere end andre på markedet.

Stavblenderen er udstyret med en unik teknologi, som sikrer, at du har den ultimative kontrol over stavblenderen. Mange stavblendere har tendens til at suge imens den kører rundt, hvilke kan få den til at sidde fast til panden, gryden eller skålen, men det gør denne stavblender ikke. Den er altså utrolig nem at håndtere imens den er i gang.

Desuden er den standard mixerdel også udstyret med gummi forneden, hvilket sikrer, at du sagtens kan bruge den i fx. en pande uden at ødelægge belægningen.

Design lavet med omtanke og kraftfuld motor

Der medfølger også et ballonpiskeris, som hurtigt og nemt kan lave den perfekte marengsmasse. Målebægeret har en kapacitet på 1 liter og en god hank, så du kan bruge piskeriset i målebægeret. Minihakkeren har en kapacitet på 0,6 liter, og den har en hank og et påfyldningshul, som er praktisk, så du kan tilføje fx mere olie til pestoen, imens minihakkeren kører rundt. Den er også gummifødder under minihakkeren, så den står helt stabilt.

Designet på denne stavblender er lavet med omtanke for at lave en pæn maskine, som også er god rent ergonomisk, så du kan få et godt greb om stavblenderen. Toppen af stavblenderen er lavet som et lille håndtag, som netop gør, at du kan få et godt greb om den. Knapperne sidder så du nemt kan justere hastigheden imens du er i gang med at bruge den Hastigheden kan justeres mellem 7.000 og 16.000 omdrejninger pr. minut, og hvis du ønsker, at det skal gå endnu hurtigere kan du trykke på turbo-knappen, hvor omdrejninger går op til 18.000 pr.minut.

Hvis du er så uheldig at miste en eller flere af delene i sættet, så er det muligt, at bestille enkelte dele hjem. Det er ikke alle dele, som kan erstattes igen, men de fleste.

Produktdetaljer: 

 • Omdrejninger: Mellem 7.000 og 18.000 pr. minut
 • Effekt: 700 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Minihakker, piskeris, målebæger og
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • Unik anti-sugning teknologi gør den nemmere at håndtere
 • Minihakkeren er med hank og hul til påfyldning
 • Mange af delene kan erstattes

Kenwood HDM800SI – Stavblender med anti-sugning effekt

Kenwood er mest kendt for deres store køkkenmaskiner, som bl.a. bruges til bagning, men de laver også små elektriske køkkenapparater, som denne effektive stavblender.

Den egner sig til alle dem, der ønsker enestående resultater hver gang og elsker at lave mad, så du kan servere professionelle retter hver gang – uanset om det er en suppe eller en dessert.

Derfor skal du vælge Kenwood HDM800SI

For at opnå en optimal hastighed og ydeevne, så er denne stavblender fra Kenwood udstyret med Triblade System Pro-teknologi. Denne teknologi reducerer også sugningen, hvilket gør den meget mere anvendelig, så du kan blende alle ingredienserne i suppen.

Til denne stavblender medfølger der et stort blenderhoved, et piskeris og et målebæger. Kenwood har tidligere lavet andre stavblendere, og dette er en opgraderet model, hvor de har valgt at lave blenderhovedet 33% større for bedre ydeevne. Desuden er selve stangen også meget større, hvilket giver dig en større frihed til brugen af stavblenderen.

Du kan selv tilpasse hastigheden i forskellige trin, hvilket du justerer helt oppe på toppen af stavblenderen. Der er også en turbo-knap, som du kan aktiverere, når du har behov for det. Justering af hastigheden er en større hjælp end man tror, men når du f.eks lige er gået i gang med at blende en suppe, så er det en god idé at bruge lavere hastigheder, og når det det er blevet relativt blendet, så kan man fjerne alle de små klumper ved at bruge turbo-funktionen.

Nem skruemontering, så du nemt kan skifte mellem de flere forskellige tilbehørsdele

Piskeriset er lavet af rustfrit stål, og målebægeret har en kapacitet på 1 liter, en god hank og en gummiring, som sørger for, at det står stabilt, når du pisker fløde eller andet i målebægeret. Du kan også opbevare fx en creme eller mousse i målebægeret, da der medfølger et låg.

Du kan hurtigt skifte mellem de forskellige tilbehørsdele, da stavblenderen har en nem skruemontering som gør, at du kan skrue du forskellige dele på og tilpasse stavblenderen til det din madlavning kræver.

Som med de fleste andre stavblendere, så kan alle de løse dele tåle at komme i opvaskemaskinen.

Produktdetaljer: 

 • Hastighedstrin: Variable hastigheder
 • Effekt: 1000 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: Piskeris og bæger med låg
 • Vægt: 1 kg
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • Optimal ydelse og drejningsmomentydelse, som reducerer sugningen
 • Stort blenderfoden og justerbar hastighed samt turbo-funktion
 • Skift nemt mellem de forskellige tilbehørsdele

Philips HR2656/90 – Bedste stavblender med spiralizer

Hvis du elsker lækre og hjemmelavede smoothies to-go, så er dette stavblenderen til dig. Det er nemlig muligt at tilberede smoothies med den, og du har mulighed for at øge dit forbrug af grøntsager ved at bruge den medfølgende spiralizer. Philips HR2656/90 er en god stavblender til en god pris, som skiller sig ud fra de andre i denne test

Derfor skal du vælge Philips HR2656/90

Philips har samarbejdet med et universitet for at udvikle en blenderstav, som giver et mere ensartet og hurtigere blendning, og det er er lykkedes for dem med denne stav. Den har en unik og avanceret teknologi, som bygger på en trekantet form, der giver et optimalt flow og maksimal ydeevne, så du kan opnå gode resultater hver gang du bruger stavblenderen.

Ligeledes sikrer den kraftige motor med 800 watt, at den har en god og pålidelig ydeevne. Selve hastigheden og effekten på stavblenderen kan du selv justere ved at trykke hårdere eller blødere på knappen, hvilket skyldes den smarte SpeedTouch-teknik. Det er altid en god idé at starte langsomt for at undgå, at det sprøjter ud til alle siderne. Denne teknik gør, at du har meget mere kontrol over stavblenderen, og nemt kan justere det til, hvordan massen udvikler sig. Du behøver f.eks. ikke at stoppe maskinen for at justere hastigheden.

Hvis du ønsker endnu mere kraft, så kan du holde turbo-knappen nede, så længe der er behov for det. Maskinen har ca. 11.500 omdrejninger pr. minut.

Den medfølgende beholder har en kapacitet på 500 ml., og kan bruges som en ‘to go’-beholder. Lav din morgensmoothies nemt og hurtigt ved at samle alle dine ingredienser i beholderen og brug stavblenderen til smoothien er helt cremede. Sæt låget på og spis din morgenmad på vej i skole eller på arbejde.

Andre stavblendere har typisk en minihakker som ekstraudstyr, men denne stavblender kommer med en spiralizer, hvor du nemt og hurtigt kan forvandle frugt og grøntsager til nudler, spiraler eller bånd. Det er en nem måde at gøre sin kost sundere, sjovere og glutenfri.

Produktdetaljer: 

 • Omdrejninger: 11.500 pr. minut
 • Hastighedstrin: Variable hastigheder
 • Effekt: 800 watt
 • Materialer: Rustfrit stål og plastik
 • Tilbehør: ‘To go’-beholder, blenderstav og spiralizer
 • Tåler den opvaskemaskine: Delvis
Det kan vi lide:
 • Effektivt blender teknologi for optimal ydeevne
 • Medfølgende ‘to go’-beholder til lækre smoothies
 • Med SpeedTouch-teknikken, kan du justere hastigheden ved at trykke hårdere eller blødere på knappen

Guide til valg af stavblender

Nu har vi været igennem nogle af de bedste stavblendere, og det kan være svært at vælge imellem de forskellige stavblendere og stavblendersæt på markedet. Derfor har jeg også samlet nogle af de ting, som du skal være opmærksom på.

Stavblenderens effekt

Antallet af watt har betydning for stavblenderen effektivitet og styrke, men det er ikke afgørende for hvilken der er bedst i test. Det er forskelligt fra producent til producent, men de fleste modeller ligger omkring eller under 1000 watt.

Det er dog ikke altid, at du kan regne med, at antallet af watt viser, hvor god maskinen er, da de kan være opbygget forskelligt. Stavblenderne fra Bamix har et helt unikt system, som gør, at de ikke behøver den høje watt, og det er også en fordel for din energiregning! Det samme gælder modellen fra KitchenAid, som er utrolig effektiv og kraftig, men den har ikke så høje watt. Det kommer altså helt an på, hvordan maskinen er bygget.

Justerbar hastighed og turbo-funktion

Det er langt fra alle stavblendere, som har justerbar hastighed, men det kan være en stor fordel at vælge en model, hvor du selv har kontrollen over maskinen. Nogle gange er det bare smart at kunne skrue ned for hastigheden specielt, hvis du er i gang med at lave suppe, hvor det kan sprøjte ud til siderne i starten, og jo mere cremede suppen bliver jo højere kan du skrue op for hastigheden. Det samme gælder med piskeriset – i starten kan det sprøjte ud til siderne, så derfor er det en god idé at starte med en lavere hastighed.

Turbo-funktionen er til de mere krævende opgaver, som kræver større ydeevne. Det er en god idé at vælge en stavblender, som har forskellige hastigheder.

Tilbehør til stavblenderen

Som det også ses i denne test, så medfølger der typisk en del tilbehør til de forskellige stavblendere. Det er ingen hemmelighed, at stavblenderen er et smart redskab når der skal laves supper eller puré, men når stavblenderen leveres med tilbehør, giver det en del flere muligheder i køkkenet. Tilbehøret varierer selvfølgelig alt efter hvilken model det er model.

Blenderkniven

Nogle modeller har en blenderkniv med, og andre har flere, hvilket gør modellen mere alsidig, så den kan bruges til flere opgaver i køkkenet. Blenderknivene er typisk lavet af rustfrit stål, så de tåler opvaskemaskine. Det er en god idé at se på selve kniven inden du vælger stavblender. De forskellige firmaer gør meget ud i af gøre maskinen – og kniven -, så effektiv som muligt.

Minihakkeren

Dette kan hurtigt komme til at blive et af dine yndlingsredskaber i køkkenet – det er det i hvert fald i mit køkken. Den er perfekt når der skal hakkes en mindre portion løg, nødder eller lignende. Det er selvfølgelig en lille beholder, men du kan typisk godt hakke ca. 2 løg i den uden problemer. Som navnet antyder, er det en minihakker, så du kan ikke bruge den til at hakke et kg. mandler på én gang – så skal du bruge en større maskine, men den kan godt klare mindre portioner.

Du kan også lave de lækreste pestoer med den, hvor du blander alle ingredienserne sammen i den lille beholder, og starter den, så har du lynhurtigt en lækker pesto.

Piskeris

Der medfølger også typisk et piskeris af rustfrit stål, som kan bruges til at piske flødeskum, marengs og meget mere. Piskeriset tåler også at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen nemmere. Det er selvfølgelig forskelligt fra producent til producent om piskeriset medfølger, men de fleste modeller sælges med et piskeris. Hvis der medfølger et piskeris, så erstatter det også, i mange tilfælde, behovet for en håndmixer.

Målebæger

Målebægeret er typisk slankt og lidt højt, hvilket gør det perfekt at bruge piskeriset i målebægeret, så det ikke sviner ud til alle sider. De er gennemsigtige, og har en kapacitet på omkring 1 liter – det afhænger af modellen.

Foodprocessor

Det er de færreste stavblendere, som har en foodprocessor med som tilbehør, men det er super praktisk, hvis du ikke har en foodprocessor i forvejen. Din stavblender forvandles nemt og hurtigt om til en foodprocessor, som kan rive, hakke og snitte med den samme store kraft som selve stavblenderen.

Grydebeskyttelse

Hvis du skal bruge din stavblender i gryder og pander, er det vigtigt, at den har grydebeskyttelse, så den ikke ødelægger belægningen. Nogle blenderknive er lavet med grydebeskyttelse og andre er ikke. Det er i hvert fald vigtigt, at du er opmærksom på det, da det nemt kan ødelægge belægningen.

Nogle modeller f.eks. KitchenAid har lavet en bestemt grydebeskyttelse, som kan sættes uden på den valgte blenderkniv, så du undgår at ødelægge belægningen.

‘Anti sugning’-funktion

Dette er en vigtig funktion, fordi det får maskinen til at køre meget hurtigere og effektivt. ‘Anti sugning’-funktion betyder, at stavblenderen ikke suger massen til sig. Maskinen bliver også nemmere at håndtere, fordi den ikke sætter sig fast i bunden af panden eller gryden.

Det er ikke alle modellerne i denne test, som har denne funktion, men det er noget som producenterne er blevet meget opmærksom på.

Rengøring af stavblender

De fleste stavblendere kan delvist komme i opvaskemaskinen, da flere af stavblenderens dele er elektriske. Løse dele kan typisk godt komme i opvaskemaskinen fx piskeriset, minihakkeren (dog ikke altid overdelen), selve blenderfoden og målebægeret.

Det er vigtigt at få rengjort delene ordentligt, så madrester ikke sætter sig fast og bliver gammelt.

Stavblender tilbud og pris

Der findes utrolig mange stavblender i forskellige prisklasser, og derfor er det vigtigt, at du kender dit eget behov. Hvis du ikke laver mad særlig ofte, men stadig har brug for en stavblender en gang imellem, kan du måske nøjes med en billigere udgave.

Er du en amatør kok, der elsker at lave mad, så vil du blive utrolig glad for at have noget godt kram i hænderne, når du står i køkkenet – og kvalitets produkter har det med at koste en smule mere. Kvalitet og pris har det med at gå hånd i hånd. Du kan selvfølgelig være heldig og finde nogle stavblendere på tilbud eller kampagner.

Leder du efter andre køkkenmaskiner?

En stavblender med tilbehør er en utrolig god hjælp til køkkenet, og har du valgt en model, som der har masser af tilbehør er det en rigtig god køkkenmaskine, men nogle gange er der brug for lidt mere.

En blender er altid praktisk i køkken, da den kan bruges til mange forskellige ting bl.a. supper, milkshakes og smoothies i større mængder. Vi har samlet 16 forskellige blender, som vi gennemgår i vores blender test, så du kan finde den blender, der passer bedst til dig.

Sådan er denne stavblender test udført

I denne stavblender test har sammenligner vi nogle af de bedste stavblendere på markedet, så du kan vælge den stavblender, der passer bedst til dit køkken. Som nævnt i afsnittet ovenover, så kan pris og kvalitet varierer en del, og det er derfor vigtigt at sætte sig godt ind i hvad man forventer af ens kommende stavblender. På den måde undgår du forhåbentligt at blive skuffet. Det er ikke sikkert at stavblenderen, der er bedst i test, er den bedste for dig. Stavblenderne er blevet vurderet på ydeevne, effektivitet, design, pris og hvilket tilbehør der medfølger.

Sidst men ikke mindst, så samler vi informationer fra kunder, forhandlere og test fra Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbruggerråd Råd & Rön. Vi kigger på gode anmeldelser – og dårlige.

FAQ

Hvilken er den bedste stavblender i test?

I denne stavblender test er Braun MultiQuick 7 mq725 som bedst i test, fordi det er en alsidig stavblender og køkkenmaskine, men der findes forskellige stavblendere, så læs mere og find den bedste stavblender til dig.

Skal jeg vælge en stavblender med minihakker?

Du kan med fordel vælge en stavblender med minihakker, da det gør stavblenderen mere alsidig i køkkenet. Find den stavblender med tilbehør, som passer bedst til dit køkken i denne stavblender test.

Hvad bruger man en stavblender til?

En stavblender er en meget alsidig maskine, som f.eks. bruges til at blende supper og smoothies, men mange modeller sælges med forskelligt udstyr, som gør stavblenderen til køkkenmaskine. Læs mere i denne stavblender test.