Bærbar PC Test: 4 bedste bærbare (Maj 2024)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

TESTVINDER

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 bærbar PC

Du vil på ingen måde føle, at du er gået galt i byen, hvis du vælger at investere i denne computer fra Acer. Dette skyldes, at den bærbare PC kan benyttes til ethvert formål, da…

1
Den bedste bærbare PC

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 bærbar PC

2
Letvægts bærbar PC med høj ydelse og optimal billedkvalitet

ASUS VivoBook S15 M533IA-BQ023T

3
En højkvalitets bærbar PC

Apple MacBook Pro 2020 13"

4
Den bedste miljøvenlige bærbar PC med antirefleks skærm

Dell XPS 15-7590 15,6" bærbar computer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne bærbar PC test vil vi hjælpe dig med at finde den bedste bærbar PC til dine behov. Vi har nemlig samlet de bedste modeller på markedet ét sted, så du hurtigt kan danne dig et overblik. Vores testvinder er en Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 bærbar PC, og da den passer til de fleste behov, kan du udmærket gå efter den, hvis du er på bar bund i forhold til, hvilken computer du skal vælge.

Vi nævner umådelig mange tekniske begreber i denne test. Af den grund kan du med fordel hoppe ned til afsnittene, hvis du ikke har sat dig ind de forskellige teknologier og egenskaber. da vi her giver en kort forklaring af de mere gængse termer. Du kan også læse mere om, hvad du skal fokusere på i købet af en ny bærbar PC.

Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 bærbar PC

Den bedste bærbare PC

Fordele
 • pros-icon.svg Indbygget 10. Gen Intel Core i7 quad core processor sikrer en højeffektiv computer
 • pros-icon.svg Udstyret med et Nvidia grafikkort og IPS teknologi for optimal billedkvalitet
 • pros-icon.svg Bygget med en vægt på blot 2,5 kg, hvilket gør det muligt at have den med på farten
 • pros-icon.svg Integreret kølesystem beskytter computeren mod overbelastning / overophedning

Detaljeret gennemgang

Du vil på ingen måde føle, at du er gået galt i byen, hvis du vælger at investere i denne computer fra Acer. Dette skyldes, at den bærbare PC kan benyttes til ethvert formål, da den er udviklet med en solid og velfungerende processer, et forrygende grafikkort og god hukommelse. Derudover er den let i vægt og derfor nem at tage med på farten.

Derfor skal du vælge en Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 bærbar PC

Hvis du leder efter en bærbar PC, der kan bruges til en lang række formål, heriblandt gaming, og som har en god opbygning, vil vi anbefale dig at investere i denne model fra Acer. Vi har valgt at kåre computeren som testvinder i denne test, da den er en af de bedste bærbare computere på markedet netop nu. Dette skyldes bl.a., at modellen er udviklet med en 10. Gen Intel Core i7 quad core processor, et Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q grafikkort, skærm med en optimal opløsning m.fl.

Før vi begiver os mere ned i forklaringen af de enkelte dele, må vi også hellere pointere, at denne bærbar kan bruges til mange formål. Det er altså en ideel investering, uanset om du ønsker at benytte den til gaming, på arbejdspladsen, til skolearbejdet, fritidsinteresser etc. I alt vejer computeren kun 2,5 kg, hvilket ikke gør den til en byrde, hvis den skal transporteres frem og tilbage.

Bærbar PC med en stærk processor

Modellens 10. Gen Intel Core i7 quad core processor sikrer en solid basishastighed på 2,6 GHz. Dog har den også mulighed for at skifte til en turbotilstand, hvor computeren i så fald får en maksimal ydeevne på 5 GHz. Produktet er udstyret med en Nvidia grafikkort, mere specifikt Nvidia GeForce RTX 2070 Max-Q grafik, hvilket leverer en højere margin og framerate, samt forbedret ydelse.

Grafikkortet har desuden hardwareaccelererede ray tracing og Nvidia G-Sync, som sikrer bedre belysning og refleksioner, samt mindsker hakken og lag. Tilsammen garanterer disse egenskaber dig en bedre billedkvalitet, hvor alle bevægelser registreres, samtidig med at det reducerer strømforbruget.

Computeren har også 16 GB DDR4 RAM, hvilket gør det muligt for dig at arbejde i flere programmer på samme tid. Dette er især en fordel, hvis du regner med at benytte maskinen til arbejdsbrug / skolearbejde. Grafikkortet leveres med 8 GB RAM. Derudover er produktet udviklet med en 512 GB PCIe NVMe SSD-lagring, hvilket giver dig mulighed for at boote computeren eller åbne spil på ingen tid.

Optimal skærmopløsning og tilslutningsmuligheder

Denne bærbar computer fra Acer er udviklet med en 15,6” IPS Full HD 144 Hz skærm. Skærmen har 1080 pixels opløsning, hvilket sikrer dig en optimal pixelering for både film, serier og spil. Den særlige IPS teknologi sikrer desuden bredere betragtningsvinkler, klarere farver og en bedre nuancering, bl.a. for sorte nuancer. Dette resulterer i en optimal billedkvalitet, uanset hvad du benytter computeren til.

Du skal desuden ikke være nervøs for, om du overbelaster din bærbar PC, da den er udviklet med indbygget køling. Denne består af dobbelte blæsere og 4. generations Aeroblade teknologi. På den måde vil din computer fungere som den skal – også selvom den belastes over længere tid. Vi må også hellere nævne, at du har mulighed for at tilslutte flere tilbehørsdele til computeren, da den både har HDMI output, Mini DisplayPort udgang, Gigabut Ethernet LAN port, samt én vendbar USB-C 3.1 Gen1-port og tre Full-size USB 3.1 Gen1-porte med Always-On strømforsyning.

Andre funktioner for denne bærbar tæller et integreret webkamera med 720 pixels HD opløsning, en Touchpad med multi-touch og RGB bagbelyst keyboard med numerisk tastatur.

Produktdetaljer

 • Højde: 2,3 cm
 • Dybde: 25,5 cm
 • Bredde: 36,3 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Farve: Sort
 • Processor (CPU): Intel Core i7 (10. Gen) 10750H / 2.6 GHz
 • RAM: 16 GB (2 x 8 GB)
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 2060
 • Størrelse på skærm: 15,6 tommer – IPS
 • Opløsning: 1920 x 1080 pixels (Full HD)

ASUS VivoBook S15 M533IA-BQ023T

Letvægts bærbar PC med høj ydelse og optimal billedkvalitet

Fordele
 • pros-icon.svg Drives af en AMD Ryzen™ R7 processor og PCIe® SSD harddisk med høj kapacitet
 • pros-icon.svg Udviklet med en NanoEdge-skærm og Full HD for den bedst mulige billedkvalitet
 • pros-icon.svg Ideel til at tage med på farten, da den vejer under 2 kg og har et tyndt design
 • pros-icon.svg Sælges til en overkommelig pris set i forhold til produktets effektivitet

Detaljeret gennemgang

Det er nemt at tage denne bærbar fra ASUS med på farten, da den er udviklet med et letvægts og tyndt design. Du går dog ikke på kompromis med bærbarens opbygning, da den har en solid og effektiv AMD Ryzen™ R7 processor, PCIe® SSD harddisk og en god kapacitet. Den er udviklet til at fungere ved høje netværkshastigheder.

Derfor skal du vælge en ASUS VivoBook S15 M533IA-BQ023T

Hvis du leder efter en bærbar computer med et elegant og personligt design, som virker ideelt til alle typer brug og ikke koster alverden, så skal du se nærmere på denne VivoBook S15 model fra mærket Asus. Modellen er en type bærbar, som de fleste vil få glæde af, og du vil derfor på intet tidspunkt føle, at du går på kompromis med udseende, funktionaliteten eller ydeevnen, når du benytter dig af denne variant. Og som nævnt koster den ikke alverden, så du kan sagtens få råd til den, uden at skulle spare op i mange år.

Denne VivoBook S15 har en række funktioner, der sikrer dig en yderst velfungerende computer, som gør hverdagen lidt lettere. F.eks. er den udviklet til at foretage en hurtig opladning, hvorfor den kan oplade til 60 procent på blot 49 minutter. Modellen har desuden en indbygget fingeraftrykslæser i den berøringsfølsomme skærm. Du behøver altså ikke nødvendigvis at indtaste dit kodeord hver gang. Derudover er den udstyret med USB 3.2 Gen 1 Tpe-C ™-port, USB 3.2 Gen 1- og USB 2.0-porte, samt har HDMI udgang og en microSD kortlæser. Der er altså rig mulighed for at tilslutte eksterne enheder.

En flot bærbar PC med et personligt touch

En anden grund til at investere i denne bærbar computer fra Asus er dens slanke design og lette vægt. Computeren er udviklet med en vægt på blot 1,8 kg og har en ultra tynd opbygning på 16,1 millimeter, der sikrer, at den ikke fylder mere end højst nødvendigt i rygsækken. Helt generelt sikrer denne opbygning dig en PC, der er ideel til at tage med på farten.

Selvom opbygningen er tynd og let, så får du dog stadig et tastatur i fuld størrelse, så du altid kan have en behagelig tasteoplevelse. Tastedybden ligger på 1,4 millimeter, tastaturet har en ergonomisk udformning og så er det bagbelyst, så du kan arbejde i selv mørke omgivelser uden problemer. Enter-tasten er desuden udviklet med farveblok.

Denne computer har et tekstureret metalkabinet med diamantslebne kanter, hvilket gør den yderst holdbar og sikrer en nem åbning og lukning af låget. Derudover har du mulighed for at købe computeren i flere forskellige farver, hvilket resulterer i, at du kan få en mere personlig computer. Og ønsker du  at gøre ekstra ud af det, så kan du vælge at pynte din nye computer med en af de medfølgende og unikke klistermærker.

Høj kvalitet til hverdagen

Hvis du ikke allerede er overbevist om, hvorfor du skal investere i denne bærbar computer fra Asus, må vi hellere overbevise dig ved at fortælle lidt om produktets teknologiske opbygning. Først og fremmest er computeren udviklet med en NanoEdge skærm på 15,6 tommer FHD skærm og Full HD. Den er udviklet med ultra tynde kanter, en bred betragtningsvinkel på 178 grader og 86 procent screen-to-body-ratio. Derudover har den en levende billedgengivelse, så du kan se alle de tiltænkte nuancer.

Denne bærbar er udviklet med en høj ydeevne, hvilket skyldes, at den drives af en AMD Ryzen™ R7 processor med op til 16 GB hukommelse, samt har en superhurtig PCIe® SSD på op til 1 TB. Bærbaren er altså lynhurtig, når det kommer til opstart, skift mellem faner o.l. Du kan nemt opretholde en god WiFi forbindelse, uanset om du er derhjemme eller ude, da modellen er udviklet med Intel Wi-Fi 6 (802.11ax). Du kan altså sagtens overføre store filer eller spille online uden at internettet driller.

En anden bonus ved at vælge denne computer fra Asus er, at den er udviklet med et Harman Kardon certificeret lydsystem. Dette sikrer dig en detaljeret og høj lydoplevelse, når du spiller direkte fra computerens egne højtalere.

Produktdetaljer

 • Højde: 1,6 cm
 • Dybde: 23,3 cm
 • Bredde: 36 cm
 • Vægt: 1,6 kg
 • Farve: Fås i farverne Gaia Green, Resolute Red, Dreamy White og Indie Black
 • Processor (CPU): AMD Ryzen 7 4700U / 2 GHz
 • RAM: 16 GB (medfulgt hukommelse er loddet)
 • Grafikkort: AMD Radeon Graphics
 • Størrelse på skærm: 15,6 tommer
 • Opløsning: 1920 x 1080 pixels (Full HD)

Apple MacBook Pro 2020 13"

En højkvalitets bærbar PC

Fordele
 • pros-icon.svg Yderst modstandsdygtig grundet udviklingen med et kabinet af maskineret aluminium
 • pros-icon.svg Udstyret med en 10. generation quad core Intel Core i5 processor for hurtig ydelse
 • pros-icon.svg Retina skærmen er udviklet med IPS og True Tone for mindre belastning af øjnene
 • pros-icon.svg Udviklet med et tyndt og let design, så du nemt kan have den med på farten

Detaljeret gennemgang

Apple er stadig en af de førende producenter, når det kommer til elektronik, hvilket højst sandsynligt skyldes, at de ikke ligger på den lade side. De har f.eks. videreudviklet deres Macbook Pro model, hvorfor du nu kan få fingrene i en helt ny model fra 2020, der er endnu mere effektiv i drift end de forrige – og dermed kan benyttes til et hav af forskellige formål.

Derfor skal du vælge en Apple MacBook Pro 2020 13″

Der er flere grunde til at investere i den nyeste Apple MacBook Pro. Denne 2020 model er en videreudvikling af Apple MacBook Pro 2019 modellen, hvorfor du kan vide dig sikker på, at den er udviklet med endnu flere funktionelle egenskaber og en opgradering i forhold til effektivitetsniveau. Du vælger desuden selv, hvilken lagringskapacitet, processorhastighed, farve o.l. din computer skal have, når du vælger denne model, da det er muligt at tilpasse den til den enkelte bruger.

Uanset hvilken farve og kapacitet du vælger til din nye Apple MacBook Pro model, så får du en computer, der er yderst robust og kan holde til lidt af hvert. Produktet er nemlig fremstillet af maskineret aluminium, der sikrer en optimal holdbarhed. På trods af en robust opbygning, kan du dog sagtens have denne bærbar med på farten, da den har en vægt på 1,4 kg og et tyndt design på 1,5 cm.

Laptop med imponerende effektivitet

Det er intet under, at computerne fra Apple er nogle af de mest populære på markedet, eftersom de er udviklet med en høj effektivitet, der gør det muligt at benytte computeren til mange formål. Det er altså fuldstændig lige meget, om du skal skrive, redigere videoer, foretage kodning, game e.l. på computeren . den kan klare det hele. Dette skyldes bl.a. udviklingen med en 10. generation quad core Intel Core i5 processor, som følges af 16 GB LPDDR4X RAM. Det er muligt at sætte processoren til 3,8 GHz turbotilstand.

Derudover har maskinen et integreret Intel Iris Plus Graphics grafikkort, der yder højt, på trods af at den helt generelt har et lavere strømforbrug. Du kan desuden let tilslutte eksterne enheder til din computer, da produktet er udviklet med to vendbare Thunderbolt 3-porte. Disse har op til 40 Gbps overførselshastighed. Portene understøtter desuden DisplayPort video output til en ekstern 5K skærm ved 60 Hz, men kan også understøtte to eksterne 4K DCI skærme ved 60 Hz.

Skærm i høj opløsning og velfungerende tastatur

Ud over at være udstyret med en stærk processor og optimalt grafikkort og RAM, er denne bærbar også udviklet med en skærm i ultra høj opløsning. MacBook Pro modellen har en 13,3 skærm med et IPS panel. Dette sikrer en optimal kontrast i billeder og farver, så du får optimal gengivelse af et billede. Skærmen har også True Tone, en funktion der justerer farvetonen på skærmen efter det lys, du sidder i, så du ikke får overbelastet dine øjne, når du arbejder på computeren.

Tastaturet består af en Magic tastatur, som dog er udstyret med en ny mekanisme med to millimeter rejseafstand. Produktet har en Force Touch trackpad, der understøtte Touch følsomme handlinger, fast-forward, Force-click, multi-touch o.l. Touch Bar panelet sikrer dig en større funktionalitet, mens det touch følsomme OLED farvepanel justeres til de benyttede programmer. Computeren har også en Touch ID sensor indbygget, så du kan låse din computer op med fingeraftryk frem for en kode.

Produktdetaljer

 • Højde: 1,5 cm
 • Dybde: 21,2 cm
 • Bredde: 30,4 cm
 • Vægt: 1,4 kg
 • Farve: Space Grey eller sølv
 • Processor (CPU): Intel Core i5 (10. Gen) 2 GHz, Max Turbo Speed på 3,8 GHz
 • RAM: 16 GB LPDDR4X SDRAM (medfulgt hukommelse er loddet)
 • Grafikkort: Intel Iris Plus Graphics
 • Størrelse på skærm: 13.3 tommer – IPS
 • Opløsning: 2560 x 1600 pixels (WQXGA)

Dell XPS 15-7590 15,6" bærbar computer

Den bedste miljøvenlige bærbar PC med antirefleks skærm

Fordele
 • pros-icon.svg Udviklet med miljøvenlige materialer og er mere strømbesparende
 • pros-icon.svg Høj kvalitet: quad-core Intel Core i5 processor, 8 GB LPDDR3 RAM og SSD-lagring
 • pros-icon.svg IPS touchskærm med antirefleks og Full HD sikrer optimal billedkvalitet
 • pros-icon.svg Innovativt kølesystem fjerner varm luft fra indersiden og sikrer bedre holdbarhed

Detaljeret gennemgang

Der er ingen grund til at have dårlig samvittighed, hvis du investerer i denne computer fra Dell, da den er miljøvenlig i sin opbygning og er strømbesparende. Derudover er den udviklet med quad-core Intel Core i5 processor, 8 GB hurtig LPDDR3 RAM og en IPS skærm med indbygget antirefleks. Produktet har desuden innovativ køling.

Derfor skal du vælge en Dell XPS 15-7590 15,6″ bærbar computer

Hvis du bekymrer dig om miljøet og din egen påvirkning på det, så vil vi anbefale dig at kaste blikket på denne bærbar PC fra Dell. Lige netop denne variant er nemlig udviklet til at være en miljøvenlig computer. Det skyldes, at produktet er udviklet med mere intelligente materialer, der ikke indeholder stoffer som kviksølv, skadelige ftalater, cadmium o.l. Produktet er desuden EPEAT®-registreret* og BFR/PVC-fri.

Opbygningen er også genbrugsvenlig, eftersom mere end 90 procent af bærbaren kan genbruges eller genanvendes. Selv emballagen er miljøvenlig, da det plastikken består af en blanding af genbrugsplads og havplast. Computeren er desuden udviklet til at være ekstra strømbesparende i drift, hvorfor den er Energy Star kvalificeret.

Du kan desuden få glæde af din nye computer i mange år fremover, da den er udviklet med et innovativt kølersystem. Kølingen består af aerogel og Gore stofisolering, som fjerner varm luft fra indersiden af computeren, uden at overophede andre komponenter i processen.

IPS skærm med antirefleks

Det er fuldstændig lige meget, om du foretrækker at sidde inde på dit værelse med gardinerne trukket ned eller udenfor i solen, når du benytter dig af denne bærbar. Produktet er nemlig udviklet med en 15,6 tommer InfinityEdge WLED touchskærm med antirefleks, hvilket sikrer, at sollys eller andre udefrakommende faktorer ikke generer dig, når du benytter computeren. Dette er en IPS skærm med en FHD 1080 pixels opløsning, og du får derfor optimal klarhed og gengivelse af farver.

Andre funktioner for denne computer tæller et integreret 720 pixels HD 4-element linse IR webkamera, præcisionstouchpad, bagoplyst tastatur og Stereo Waves MaxxAudio Pro højttalere (side-fyrende). Derudover har du mulighed for at forbinde flere eksterne enheder enten via en USB-C 3.1 Gen2 port (Thunderbolt 3 med DisplayPort til video output), to USB-A 3.1 Gen1 porte eller HDMI. Der er desuden en integreret MicroSD hukommelseskortlæser og lynhurtig dual band WiFi 6-ax, samt 5.0 bluetooth.

Udviklet med Core i5 og GeForce grafik

Denne computer kan benyttes til en lang række formål, heriblandt gaming og mere avancerede medieopgaver. Dette skyldes, at den er udviklet en quad-core Intel Core i5 processor fra Coffee Lake familien, en 8 GB hurtig LPDDR3 RAM og drives af et Nvidia GeForce GTX 1650 grafikkort. Processoren har en basehastighed på 2,4 GHz, men kan skifte til 4,1 GHz turbohastighed, hvis behovet skulle opstå. De indbyggede RAM kan udvides til 32 GB grundet opbygningen med to total RAM slots. GeForce grafikken sikrer dig en optimal opløsning, solid billedfrekvens og detaljeret billede og lys, uanset hvad du foretager dig på computeren.

Ud over det ovenstående er denne bærbar også udviklet med en lynhurtig 256 GB SSD lagring. Du skal altså ikke vente længe på, at computeren starter op, skifter mellem faner og vinduer, går i dvale e.l. Alting sker i højt tempo med denne bærbar computer.

Vi må også hellere informere om, at computeren er yderst slidstærk, da den er udviklet med en ridseresistent overflade. Produktets kanter er dyppet i yderligere belægning for at benytte mod skader fra diverse connectors. Anodiseringen hjælper også med at fjerne varmen fra computeren og gør overfladen resistent over for ætsning.

Produktdetaljer

 • Højde: 1,7 cm
 • Dybde: 23,5 cm
 • Bredde: 35,7 cm
 • Vægt: 1,8 kg
 • Farve: Sølv
 • Processor (CPU): Intel Core i5 (9. Gen) 9300H / 2.4 GHz
 • RAM: 8 GB (2 x 4 GB)
 • Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Størrelse på skærm: 15.6 tommer – IPS
 • Opløsning: 1920 x 1080 pixels (Full HD)

Guide

Guide til køb af en bærbar PC

I de nedenstående afsnit trækker vi fokus væk fra de bedste bærbare computere for i stedet at guide dig til, hvilken bærbar computer, der er den bedste til dig. Vi guider dig bl.a. til, hvad du skal fokusere på i købet, forklarer forskellen på en bærbar og stationær model, samt giver dig en kort forklaring af de tekniske termer, der især går igen, når man er på computer-jagt. Du kan altså med fordel læse med, hvis du har brug for lidt mere vejledning til at foretage valget.

Sådan vælger du den bedste bærbar PC

I dette afsnit vil vi hjælpe dig med at få sat fokus på de vigtigste egenskaber og parametre. Der er nemlig umådelig mange oplysninger til rådighed, når man er på udkig efter en ny computer, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilke der skal prioriteres. Er det f.eks. vigtigst at computeren har et holdbart og flot design eller er dens teknologiske opbygning vigtigere? Alt det kan du blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du kan læse en række gode råd.

Gør dig nogle overvejelser om det primære formål

Først og fremmest skal du præcisere, hvad computeren egentlig skal bruges til – altså dens primære formål. Skal den benyttes til arbejde, i skolen, som gaming PC, til kodning, videoredigering etc.? Det kan sagtens tænkes, at du regner med at benytte den til mere end ét formål, men du kan med fordel købe computeren med et eller to specifikke formål i tankerne. Det skyldes, at du skal have én type computer, hvis den blot skal benyttes til skolearbejde, mens den skal have nogle helt andre teknologier og egenskaber, hvis den skal benyttes til gaming eller mere avanceret videoredigering / kodning.

Ved at beslutte dig for det primære formål, kan du også hurtigt finde ud af, om du kan nøjes med en Netbook, Ultrabook e.l. designs – eller om du skal have en lidt større og mere robust bærbar computer. En forståelse for det primære formål giver dig også en fornemmelse for, hvor stort et tastatur og skærm du skal have.

Hold et vågent øje med de processor, grafikkort, RAM og harddisk

Det er altid en god ide at holde et vågent øje med den bærbare computers indbyggede teknologier. Du skal især se på typen af processer, typen af grafikkort, RAM og harddisken. Det skifter dog fra formål til formål, hvor meget du har brug for at lægge vægt på de forskellige dele af teknologien. Vi vil dog, uanset hvad anbefale dig at gå efter en bærbar computer med optimale dele af alle slags. På den måde kan du være sikker på, at du får en velfungerende maskine. Du kan dog sagtens gå lidt på kompromis med antallet af RAM og harddiskens størrelse, hvis du har brug for at spare nogle penge på købet.

Prioritér en computer med en god skærm

Uanset om du skal bruge din bærbare computer til gaming, videoredigering, streaming af film og serier, arbejde e.l., så er det vigtigt, at du investerer i en model med en rigtig god skærm. Størrelsen på skærmen kommer meget an på dit behov og hvor stor en computer du ønsker dig. Du skal dog altid sørge for at gå efter en skærm med en høj opløsning, gerne 1920 x 1080 pixels, da du så kan være sikker på, at billedet ikke virker pixeleret. Derudover kan du udmærket se efter en computer med andre indbyggede teknologier, f.eks. optimal billedgengivelse, tydeligere farvenuancer, antirefleks e.l., hvis du vil have en endnu bedre skærmkvalitet.

Det kan især betale sig at gå efter en bærbar computer med IPS (In-Panel-Switching) skærm. Dermed ikke sagt, at andre skærmtyper er dårlige, men et IPS panel sikrer en god farvegengivelse, høj billedkvalitet og flere betragtningsvinkler. Helt generelt får du altså et bedre billede med en rigtig god kontrast mellem farverne. Flere IPS-paneler har endda en lav responstid, hvorfor de kan være oplagte til gaming og videoredigering.

Husk at du kan købe bærbare computere med en kapacitet, der passer til dine behov

I denne test har vi nævnt en række rigtig gode bærbare computere, hvor de alle har haft en specifik størrelse og opbygning. Vi vil dog gerne pointere, at man ofte kan vælge mellem flere varianter af samme computer, så du kan få en model, der passer til dine behov. Det betyder reelt, at du kan justere på computerens overordnede kapacitet og hukommelse, hvis du føler behovet for det. En sådan justering kan i de fleste tilfælde ændre prisen en smule.

Vær opmærksom på computerens opbygning

Langt de fleste bærbare computere har en god og solid opbygning, der kan holde til lidt af hvert. Dette gælder, uanset om du vælger en model med et tyndt eller større design. Alligevel vil vi råde dig til at være opmærksom på din nye laptops opbygning, så du er sikker på, at den kan holde til lidt af hvert. F.eks. er det oplagt, hvis den er fremstillet af aluminium med robuste metalkonstruktioner, samt har en belægning på overfladen, der beskytter mod ridser. På den måde vil din computer forblive pæn i mange år fremover – også selvom den bliver brugt regelmæssigt i dagligdagen.

Du kan også udmærket prioritere en computer med en vandresistent belægning / overflade, da det vil sikre mod de mest almindelige uheld. Så kan du i hvert fald uden tvivl om nervøsitet tage din kaffe med hen foran computeren.

Hold også gerne øje med bærbarens tastatur og dets opbygning. Tasterne skal gerne have en god funktionalitet, så du ikke overanstrenger fingrene for at trykke dem ned – og så skal tastaturet være opbygget, så du let kan skrive på det. Husk gerne, at ikke alle tastaturer ligner hinanden i opbygningen.

Sørg for, at der kan tilsluttes eksterne enheder

Når du ønsker at købe en bærbar, skal du ikke kun tænke på dine behov nu og her. Du skal også gerne kunne se en smule frem i tiden og tænke over de behov, du måske kan have på et senere tidspunkt. Konkret mener vi, at du skal sørge for, at der er mulighed for at kunne tilslutte eksterne enheder til din computer. Dette kan enten være via HDMI, LAN eller USB porte – det vigtigste er blot, at de er der. Nogle computere er udviklet med nyere modeller er disse, men det er helt op til dig selv, hvor meget du vil gå op effektiviteten af disse ind- og udgange.

Dét betyder de tekniske termer

Er du ikke helt skarp på, hvad en processor og et grafikkort egentlig er og hvilken betydning de har for din bærbare computer? Eller måske du har brug for en forklaring af RAM, harddisk, opløsning e.l.? I så fald er du kommet til det rette sted, da vi i dette afsnit vil hjælpe dig med at forstå nogle af de mest benyttede tekniske termer, når det kommer til computere.

 • Processor (CPU): Processoren kan praktisk talt kaldes for motoren i din computer, da den i en vis grad både er hjernen og hjertet i produktet. Jo større / hurtigere en processor du har, jo mere krævende opgaver kan din computer klare. Hvis du vil være sikker på, at du får en god processor, og dermed kan benytte din computer til mange forskellige formål, kan du udmærket gå efter en Intel i5 eller Intel i7 processor
 • RAM: Forkortelsen RAM står for Random Access Memory. Det er altså din bærbars hukommelse, da det er her, at en stor del af dataene lagres. Jo mere RAM din bærbar computer er udstyret med, jo hurtigere vil den ofte køre
 • Harddisk: De fleste computere har en indbygget harddisk, også kaldet HDD, eller en flash memory, kaldet SSD, som står for Solid State Drive. Uanset hvilken type computeren har, så er det her dine filer og dokumenter gemmes
 • Opløsning: Opløsning er en måde at indikere skærmens funktionalitet på. Det udregnes i pixels og refererer til, hvor mange lodrette og vandrette billedpunkter skærmen er bygget op af. Jo flere pixels / højere opløsning, betyder altså en bedre skærmkvalitet. De fleste gode bærbar computer skærme arbejder med en opløsning på 1920 x 1080 pixels
 • HDMI: HDMI er en udgangsport som en del computere er udstyret med – det gælder dog ikke alle. Det kan godt betale sig at prioritere en HDMI port, da det giver dig mulighed for at få skærmens billede op på et TV
 • TFT-skærm: TFT står for tynd-film transistor og henviser til computerens skærm. En TFT skærm er en aktiv matrix LCD skærm. Disse skærme har generelt en hurtigere hastighed og er bedre til at levendegøre billeder end en passiv LCD skærm
 • Optisk drev: Et optisk drev henviser kort sagt til et indbygget drev i en bærbar computer, hvor du kan indsætte CD’er, DVD’er, Blu-Rays e.l. De fleste computere fremstilles dog ikke længere med et optisk drev. I stedet kan du købe disse som en ekstern enhed, hvis du gerne vil kunne afspille DVD’er e.l.

Forskellen på en stationær og bærbar PC

Det er ingen hemmelighed, at de fleste mennesker efterhånden foretrækker en bærbar computer frem for en stationær computer. Der er dog fordele og ulemper ved begge varianter. Den helt store fordel ved at vælge en bærbar computer, og årsagen til at de fleste nok vælger en sådan variant, er, at du kan tage den med på farten. Det er praktisk talt lige meget, om du vælger en lille og tynd eller lidt større variant – du kan have den med i tasken og det er en klar bonus. Det kræver nemlig en hel del mere at tage en stationær computer med hjem til en ven e.l.

I lang tid var det sådan, at de stationære computere var de bedste at game på. Det er i en vis grad stadig sådan, hvis du spiller mere krævende spil eller foretrækker at sidde ved en større skærm, når du gamer. Men hvis du er villig til at smide en del penge i din bærbare computer, så kan du faktisk sagtens få en model, der kan benyttes til diverse typer af gaming. Så du kan altså godt få mulighed for at spille dine spil på en bærbar computer, hvis du lyster.

Den største fordel ved at vælge en stationær computer er, at alt er større. Du benytter dig af en større skærm og kan få adgang til et større tastatur, end du kan med en bærbar computer. Derudover kan du ofte få endnu mere power på computeren, set i forhold til RAM, hukommelse, processor o.l., da den stationære computer ikke behøver at være lige så kompakt og minimalistisk som en bærbar.

Helt generelt må vi bare sige, at valget mellem en bærbar og en stationær computer er helt op til den enkelte forbruger. Nogle foretrækker den ene slags, mens andre hellere vil have den anden. Og er du meget i tvivl, kan du overveje, om du skal have begge typer til rådighed. På den måde kan du have den stationære stående derhjemme til større opgaver, mens du kan tage din bærbar med på farten, når der er behov for det.

Gode tilbehørsdele til din bærbar PC

Du kan med fordel investere i nogle tilbehørsdele til din bærbar PC, så du får det fulde udbytte af computeren. Dette kan være alt fra et headset, så du kan høre musik uden at forstyrre personerne omkring dig, en mus, så du ikke er tvunget til at benytte mousepad’en hele tiden eller måske en større skærm, som du kan tilslutte din computer til, når du er derhjemme.

På vores side kan du finde en lang række tilbehørsdele til din computer – uanset om du har en bærbar eller stationær model. Du kan læse om de bedste PC skærme med høj opløsning og funktionalitet i vores PC skærm test. Eller måske du hellere vil blive guidet til en rigtig god og effektiv gamermus, for så kan du læse om det i vores test af gamermus.

Er du derimod mere interesseret i at opnå god lyd, når du sidder ved computeren, så kan du bl.a. blive guidet til valg af højtaler eller headset her på siden. Du skal læse vores test af headset, hvis du mangler et godt headset til at fordybe dig i musikken og holde alle andre lyde ude, uden at det forstyrre andre. Du kan også se testen af de bedste trådløse høretelefoner, hvis du foretrækker at være ledningsfri. Foretrækker du derimod at kunne skrue godt op for musikken, når du sidder derhjemme, så skal du i stedet se nærmere på vores højtaler test. I den artikel guider vi dig til de bedste trådløse højtalere.

Sådan er denne bærbar pc test udført

Der findes et hav af bærbare computere på markedet, og derfor har det naturligvis taget lidt at finde frem til de allerbedste modeller. For at finde hoved og hale i udvalget, har vi rådført os med andre test magasiners resultater og læst en hel del forbrugeranmeldelser. Ud fra disse oplysninger har vi så fundet frem til, hvilke bærbare PC’er, der er investeringen værd.

De udvalgte modeller adskiller sig lidt i udseende, størrelse, kapacitet, teknologier o.l. Det er der en god grund til. Vi har nemlig gerne ville være sikre på at inddrage modeller af forskellig art, så der var noget for enhver forbruger i vores test. Du kan altså sagtens finde den rette computer til dig, uanset hvad PC’en skal bruges til, hvor stor eller lille du foretrækker at den er, dit ønske til farvevalg eller indbyggede teknologier o.l.

FAQ

Hvilken bærbar pc skal jeg vælge?

Det kommer meget an på, hvad PC’en skal bruges til, hvilken model du skal vælge. Vores testvinder er en Acer Predator Helios 300PH315-53-76Z1 og den kan du udmærket gå efter for en god model.

Hvad skal jeg fokusere på i købet af en bærbar pc?

Du skal især holde øje med computerens processor, RAM, harddisk og grafikkort. Derudover betyder skærmens opløsning også en del. Alt i alt skal opbygningen dog passe til dine behov.

Hvorfor skal jeg vælge en af de bærbar pc’er i jeres test?

Du skal vælge en af vores udvalgte modeller i denne test, da vi har gjort det let for dig ved kun at inddrage de bedste bærbare computere på markedet. Alle modellerne er altså investeringen værd.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×