Havetraktor Test: 5 bedste havetraktorer i test

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr, så hendes viden inden for køkkenudstyr og de forskellige brands i branchen er meget høj.  Mange gange... Læs mere

MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor 2
Den bedste havetraktor med græsopsamler

MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor

Stiga Estate 2084 H havetraktor 3
Til dig, der ønsker en benzindreven havetraktor med pedalstyret hydrostatisk transmission

Stiga Estate 2084 H havetraktor

Stiga Tornado 2098 havetraktor 4
Den bedste brugervenlige havetraktor

Stiga Tornado 2098 havetraktor

Alpina AT7 121 HWA havetraktor 5
En stilren havetraktor til større arealer

Alpina AT7 121 HWA havetraktor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne test af havetraktorer har vi samlet de 6 bedste modeller, som har fået ros af forbrugere og uafhængige testkilder. Vi har kåret en MTD Optima LG 200 H Havetraktor som den bedste i test, da maskinen udmærker sig på test parametrene effektivitet og brugervenlighed. 

De fem andre produkter ligger dog lige i hælene på testvindere, da de også er yderst funktionelle og lette at håndtere. Nogle af dem sælges endda til en langt billigere pris end testvindere, så det kan være, at en af disse modeller passer bedre til dig, hvis du har et lidt stramt budget at købe havetraktor for.

Du kan også læse mere om forskellige tilbehørs- og reservedele til havetraktorer efter gennemgangen af de udvalgte produkter.

En havetraktor får nemt klippet græs i store haver eller parker, hvor der er flere tusind m2 græs, der skal vedligeholdes. Hvis du dog har en mindre have, kan en plæneklipper eller robotplæneklipper sagtens være perfekt til dit behov.

MTD Optima LG 200 H havetraktor

Den bedste havetraktor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yderst effektiv havetraktor med 20 hestekræfter og el-start
 • pros-icon.svg Klarer større områder på ingen tid grundet bred klippebredde
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere klippehøjden efter behov

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne havetraktor fra mærket MTD, hvis du gerne vil være sikker på at få investere i en af de bedste havetraktorer på markedet. Denne model er ideel til den store have eller en mindre park, da den kan klare et arbejdsområde på op til 4000 m2. Derudover har den en bred klippebredde, 20 hestekræfter og el-start for en hurtig trimning.

Derfor skal du vælge en MTD Optima LG 200 H havetraktor

Hvis du leder efter en yderst effektiv havetraktor, der får trimmet større græsarealer på ingen tid, så skal du se nærmere på denne model fra MTD. Lige netop denne model er nemlig udstyret med en bred klippebredde på 107 cm, så du kan få klaret store områder på ingen tid. Derudover er maskinen helt generelt udviklet til at kunne håndtere arealer på en størrelse op til 4000 m2. 

Maskinen er naturligvis fremstillet af højeste kvalitet og af den grund er den også yderst manøvredygtig. På den måde kan du styre maskinen lige derhen, hvor det passer – og det er derfor også muligt at foretage svære sving, så du kan følge plænen. Derudover har du mulighed for at justere førersædet, så du altid har den højeste komfort og overblik, når du benytter havetraktoren.

Du får desuden let gang i denne model, da den er udstyret med el-start og har hele 20 hestekræfter. Selve maskinens klippehøjde kan justere til mellem 30 og 95 mm, så du kan få klippet græsset lige netop som du ønsker det. Vær gerne opmærksom på, at maskinen er udstyret med sidekast frem for bagudkast.

Produktdetaljer

 • Vægt: 175 kg
 • Klippebredde: 107 cm
 • Klippehøjde: Fra 30 til 95 mm
 • Opsamler: Nej, men med sideudkast
 • Effekt: 20 HK
 • El-start: Ja
 • Arbejdsområde: 4000 m2

MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor

Den bedste havetraktor med græsopsamler

MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor
Fordele
 • pros-icon.svg Udstyret med en opsamlingsboks på 150 liter, så græsset ikke ligger på plænen
 • pros-icon.svg Lille og kompakt minitraktor, der kan manøvre rundt om bede og kanter
 • pros-icon.svg Optimal komfort under kørsel grundet det fjederbelastet førersæde

Detaljeret gennemgang

Denne havetraktor er ideel til dig, der gerne vil have en kompakt model med en indbygget græsopsamler, så græsset ikke efterfølgende spredes ud over græsplænen. Denne model er nemlig udstyret med en opsamlingsboks på 150 liter. Derudover kan maskinen let manøvre rundt om f.eks. blomsterbede o.l. i haven, så du kan komme til overalt.

Derfor skal du vælge en MTD Optima Minirider 76 RDE minitraktor

Hvis du gerne vil undgå at skulle fjerne græs fra plænen efter hver eneste trimning, så skal du gå efter en havetraktor med en indbygget opsamlingsboks. Det har denne model fra mærket MTD – faktisk har den en stor opsamlingsboks på hele 150 liter. Der er altså mulighed for at køre flere omgange med havetraktoren før opsamlingsboksen skal tømmes. Du har dog også mulighed for at skifte mellem at opsamle og sprede græsset, da maskinen også er udstyret med bio-klip.

Denne maskine er, hvad man kalder en minihavetraktor, hvilket betyder, at modellen er lille og kompakt i størrelsen. Dette gør dog også, at du nemt kan køre rundt i både små og store haver, da maskinen er manøvredygtig. Samtidig har den en arbejdsbredde på 76 cm. Havetraktoren har en venderadius på 46 cm og kan let styres uden om blomster- og plantebede.

Du styrer let denne havetraktor i forskellige hastigheder, da den er udstyret med 6 gear. Derudover starter maskinen altid let, da den er udviklet med el-start frem for snortræk. Og så vil du desuden altid sidde optimalt, da førersædet er fjederbelastet. Du vil således ikke blive påvirket af bump o.l., mens du kører.

Produktdetaljer

 • Vægt: 140 kg
 • Klippebredde: 76 cm
 • Venderadius: 46 cm
 • Opsamler: Ja, kapacitet på 150 liter
 • El-start: Ja

Stiga Estate 2084 H havetraktor

Til dig, der ønsker en benzindreven havetraktor med pedalstyret hydrostatisk transmission

Stiga Estate 2084 H havetraktor
Fordele
 • pros-icon.svg Ingen bekymring om gearskifte grundet pedalstyret hydrostatisk transmission
 • pros-icon.svg Udstyret med soft grip rat og polstret sæde med armlæn for højt komfortniveau
 • pros-icon.svg Mulighed for både at benytte multi-klip, bagudkast eller opsamler

Detaljeret gennemgang

Ved at investere i denne havetraktor fra mærket Stiga, kan du være sikker på, at du får en maskine, der er nem at betjene. Maskinen er nemlig udviklet med pedalstyret hydrostatisk transmission, hvilket sikrer en jævn hastighedsstyring uden gearskifte. Derudover har denne model en opsamlerboks på 200 liter, men kan også benytte bagudkast og multi-klip.

Derfor skal du vælge en Stiga Estate 2084 H havetraktor

Er du på jagt efter en havetraktor, der er nem at styre for enhver bruger? I så fald skal du investere i denne model fra Stiga, da den er udviklet med pedalstyret hydrostatisk transmission. Det særlige ved denne opbygning er, at du ikke skal bekymre dig om at skifte gear, når du klipper græsset, da maskinen simpelthen gør det af sig selv. Du er dermed sikret en jævn og enkel hastighedsstyring. 

Derudover er maskinen yderst effektiv i drift, da den er udstyret med en benzinmotor med en nettoeffekt på 7,4 kW ved 2400 omdrejninger i minuttet. Du har desuden mulighed for at tilpasse trimningen til dine ønsker, da havetraktoren er udstyret med to knive, der kan indstille til 7 forskellige klippehøjder inden for målene 25 til 80 mm. Maskinen har også en praktisk elektromagnetisk klivtilkobling, som du kan betjene via en knap.

Du vælger selv, om du vil benytte opsamlerboksen på 200 liter til det afklippede græs eller benytte bagudkast eller multi-klip funktionen. Som en ekstra bonus er denne maskine udviklet med komfort for øje, da du sidder på et polstret sæde med armlæn og holder fast i et soft grip rat.

Produktdetaljer

 • Klippebredde: 84 cm
 • Klippehøjde: Fra 25 til 80 mm
 • Opsamler: Ja, på 200 liter
 • Effekt: 7,4 kW ved 2400 omdrejninger i minuttet
 • Arbejdsområde: 3000 m2

Stiga Tornado 2098 havetraktor

Den bedste brugervenlige havetraktor

Stiga Tornado 2098 havetraktor
Fordele
 • pros-icon.svg Høj brugerkomfort og nem rengøring gør arbejdet mere overskueligt
 • pros-icon.svg Brugeren har fuld kontrol grundet flere justerbare indstillinger og manuelle gear
 • pros-icon.svg Sælges til en budgetvenlig pris

Detaljeret gennemgang

Du kan med fordel investere i denne havetraktor fra Stiga, hvis du gerne vil benytte en havetraktor med en høj brugervenlighed. Modellen er nemlig udviklet med tanke for, at det skal være nemt for forbrugeren. Den er derfor udstyret med seks manuelle gear, et bredt klippeaggregat, justerbar klippehøjde, høj komfort og et vaskelink til nem rengøring.

Derfor skal du vælge en Stiga Tornado 2098 havetraktor

Vil du gerne investere i en havetraktor, der har en høj brugerkomfort og -venlighed? I så fald er denne model fra Stiga et oplagt valg, idet maskinen er udstyret med et hævet soft grip rat, så du altid har et godt greb, når du betjener maskinen. Derudover kan du selv styre maskinens hastighed og kørsel via de 6 manuelle gear – fem fremadgående og ét bakgear. Det er desuden let at rengøre denne havetraktors klippeaggregat via et særligt vaskelink.

Modellen kan klare store områder på ingen tid, da den er en benzindrevet havetraktor med et klippeaggregat på 98 cm og to knive. Knivene har elektromagnetisk tilkobling og kan betjenes via ét klik på en knap. Du kan altid justere klippehøjden efter behov, da denne kan indstilles i syv niveauer mellem 25 og 80 mm.

En klar fordel ved denne maskine er, at den er udviklet med et moderne udseende og en kofanger, som beskytter havetraktoren mod eventuelle stød. Du har desuden mulighed for at benytte enten sideudkast eller multi-klip funktion, når du trimmer græsplænen med denne model.

Produktdetaljer

 • Vægt: kg
 • Klippebredde: 98 cm
 • Klippehøjde: Fra 25 til 80 mm
 • Opsamler: Nej, men med sidekast
 • Effekt: 6,5 kW ved 2800 omdrejninger i minuttet
 • Arbejdsområde: 4000 m2

Alpina AT7 121 HWA havetraktor

En stilren havetraktor til større arealer

Alpina AT7 121 HWA havetraktor
Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv havetraktor til græsarealer på op til 8000 m2 med automatgear
 • pros-icon.svg Brede og kraftige dæk sikrer et godt bred på alle underlag – også skrå og ujævne
 • pros-icon.svg Udstyret med ergonomisk rat og ryglæn for optimal komfortniveau
 • pros-icon.svg Udviklet med en stop knap for høj sikkerhed

Detaljeret gennemgang

Med denne havetraktor fra mærket Alpina kan du trimme større græsarealer på ingen tid. Modellen er udstyret med en effektiv motor med en ydelse på 11,5 kW. Derudover har maskinen automatgear, så kørsel er ligetil. Havetraktoren kan klare områder på op til 8000 m2 og de brede dæk sørger for, at maskinen har et godt greb på ethvert underlag.

Derfor skal du vælge en Alpina AT7 121 HWA havetraktor

Forsøger du at finde frem til en havetraktor, der er ideel at benytte på større græsarelaer? Denne model fra Alpina kan opfylde dét krav, da den er velegnet til arealer på op til 8000 m2. Maskinen er desuden udviklet med automatgear, god manøvredygtighed og med fokus på høj brugervenlighed, så arbejdet bliver let som en leg. 

Maskinen er udstyret med et multifunktionelt LED display, så samtlige funktioner let kan betjenes. Derudover har modellen et højt komfortniveau med bl.a. et rat med soft grip og et sæde med ryglæn. Du vil altid kunne se, hvor du kører grundet de kraftige LED forlygter. Der er også et højt sikkerhedsniveau med denne maskine, da den er udstyret med en stop knap, som straks stopper havetraktorens kniv.

Denne havetraktor består af en 586 cc ST600 V-Twin motor med en ydelse på 11,5 kW. Derudover har modellen et klippeaggregat på hele 121 cm, så græsset hurtigt trimmes til. Maskinen har også brede heavy-duty dæk, hvilket sikrer et optimal greb på alle underlag – også skrå bakker eller blødere områder. Modellen arbejder desuden med sideudkast, men det er muligt at tilkøbe multi-klip udstyr til maskinen.

Produktdetaljer

 • Klippebredde: 121 cm
 • Klippehøjde: Fra 30 til 90 mm
 • Opsamler: Nej, med sideudkast
 • Effekt: 11,5 kW
 • Arbejdsområde: 8000 m2

Guide

LÆS OGSÅ: De 10 bedste motorsave her.

Havetraktor reservedel og tilbehør

En havetraktor er det komplet modsatte af en cylinderklipper. Du kan købe et hav af forskellige typer af reservedele og tilbehørsdele til din havetraktor for at gøre den endnu mere funktionel. I dette afsnit vil vi gennemgå nogle af de bedste reserve- og tilbehørsdele, der findes på markedet, så du ved, hvor du skal gå hen, hvis du pludselig står og mangler en vogn til dit anhængertræk eller en rive til at få blade og græs samlet op.

Vogn til havetraktor

Det er altid en fordel at benytte en vogn på din havetraktor, hvis den altså har et anhængertræk. På den måde kan du nemlig let flytte diverse genstande eller affald rundt i haven frem for at skulle bære rundt på tingene. Dette aflaster dig og gør det mere overskueligt at gøre haven pæn.

Hvis du leder efter en god vogn til din havetraktor, så kan du med fordel investere i denne Alpina kombivogn / anhænger til havetraktor. Denne model er teknisk set multifunktionel, da dens opbygning sikrer, at den både kan benyttes som trillebør, trækvogn e.l. Vognen har en kapacitet på 180 liter og er fremstillet i plast, hvilket gør den yderst let. Dette gør også, at vognen udmærket kan monteres på alle typer af frontklippere, græsslåmaskiner og havetraktorer.

Du kan også investere i denne Flex påhængsvogn med 2-hjul i målene 85 x 120 x 37 cm. Denne variant har en langt større kapacitet, idet den kan holde til 270 liter eller 363 kg. I alt vejer vognen selv 50 kg, men er nu stadig let at transportere. Vognen er udviklet med en aftagelig bagsmæk, så du kan flytte selv store genstande og så har den også en manuel tip funktion.

Ved du dog allerede nu, at du kommer til at transportere virkelig tunge genstande på din vogn, så vil vi anbefale dig at investere i denne lidt mindre Flex påhængsvogn, som dog har en større kapacitet. Modellen ligner den ovenstående variant en del, da den også har manuel tip og en aftagelig bagsmæk. De to modeller adskiller sig ved, at denne variant måler 74 x 105 x 30 cm, men har en kapacitet på hele 500 kg. Der kan altså flyttes selv tunge sten på denne vogn.

Rive til havetraktor

Riven er et vigtigt redskab til dig, der gerne vil have en flot græsplæne. Redskabet er nemlig ideelt til at have monteret bagpå havetraktoren, så du nemt kan rive græsplænen for mos. Du kan også benytte en rive til at rive sten.

Der findes flere forskellige typer af river på markedet. Hvis du primært går op i, at udstyret til din havetraktor skal være af høj kvalitet, så vil vi anbefale dig at investere i denne Flex rive med 9 dobbelte tænder til havetraktor. Redskabet måler 102 cm og er udstyret med 9 dobbelte tænder både for og bag, så du får altså 18 tænder i alt. Du kan med fordel benytte dette redskab til bugsering med din havetraktor.

Er du lidt mere bevidst om prisen og har lagt et budget for dit kommende køb, så kan det være, at du i stedet skal gå efter en mosfjerner / -rive fra mærket Texas. Denne model er ideel til at rive både mos og sten. Det er muligt at hæve og sænke riven fra førersædet ved brug, så du bedre kan styre, hvilke områder riven benyttes i. I alt har denne rive en arbejdsbredde på 96 cm og kan benyttes på de fleste almindelige traktorer fra mærkerne Texas, Stiga, MTD, Husqvarna m.fl.

Du kan også vælge en Flex Plænelufter med en bredde på 100 cm, hvis du gerne vil have en rive med en lidt mere enkel opbygning. Denne model er udstyret med 11 stk 23 tands blade og er derfor ideel til at have hængende bagpå din havetraktor.

Synes du ikke, at nogen af de ovenstående modeller passer til dit behov? Eller vil du måske bare gerne læse lidt mere om river til havetraktorer? I så fald kan du læse mere om de bedste modeller og fordelen ved at benytte en rive på græsplænen i vores rive til havetraktor test.

Havetraktor træk

Har din havetraktor ikke allerede en indbygget trækkrog? Så kan du udmærket vælge at investere i denne Stiga trækkrog til Tornado havetraktorer. Med en sådan trækkrog får du mulighed for at have bagmonteret tilbehør såsom vogne og saltsprede, bagpå din maskine. Dette gør det bl.a. langt lettere at transportere genstande frem og tilbage i haven.

Du kan nemt samle og montere denne trækkrog via de medfølgende bolte. Disse sikrer også, at krogen sidder fast – også ved høj belastning.

Andet tilbehør

En anden type tilbehørsdel, som du med fordel kan investere i, hvis du ønsker at holde din græsplæne smuk og velnæret er en Stiga gødningsspreder til havetraktor. Med en sådan model hængende efter din havetraktor kan du sprede både frø, gødning og salt ud over din græsplæne.

Lige netop denne model fra Stiga har en kapacitet på 30 liter og kan fordele sit indhold over et område på 2,5 til 3 meter. Modellens design spreder hurtigt gødning, grus, salt, frø etc. over store arealer og kan betjenes direkte fra førersædet. Du kan benytte denne spreder til både havetraktorer og frontmonterede ridere.

Havetraktorer er multifunktionelle maskiner, der kan benyttes til lidt af hvert. Du kan f.eks. også med fordel gøre snerydningen en smule lettere for dig selv ved at investere i dette sneblad fra Stiga. Snebladet er udstyret med gummiskær og er derfor ideel til at fjerne sne fra indkørsler og fortove (eller græsplænen). Snebladet har en arbejdsbredde på 107 cm og er fremstillet i robust metal. Du har desuden mulighed for at justere arbejdsvinklen og så hjælper en slæbesko og automatisk kontrol med at forhindre eventuel overbelastning.

Reservedele til din havetraktor

Det er også vigtigt, at du ind imellem skifter din havetraktors knive ud, så de altid klipper optimalt. På den måde har du de bedste muligheder for et godt resultat på ingen tid.

Står du og mangler et nyt knivsæt til din havetraktors klippeaggregat? I så fald kan du med fordel investere i dette Stiga knivsæt til Tornado 2098/2098H/2198H + Alpina 98 SD 2 stk. Knivsættet er ideelt til flere Stiga og Alpina maskiner og er altså originale reservedele. Du kan således være sikker på, at kvaliteten er i top.

Det kan også tænkes, at du er træt af din maskines nuværende klippe kit. Hvis det er tilfældet, så kan du udmærket investere i dette bioklip kit fra mærket Alpina. Kittet måler 108 cm og er velegnet til finklipning af græsplænen. Skærmen blokerer for havetraktorens opsamlertunnel / sideudkast for i stedet at finklippe græsset og kaste det ud over plænen, så det blander sig med plænens græsstrå. Dette hjælper med at give naturlig gødning til din græsplæne, hvilket kan sikre et pænere resultat i længden.

Find det bedste havetraktor tilbud

Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i købet af din havetraktor og køber en model, der passer til dine behov, da du ellers ikke får det optimale ud af din nyindkøbte maskine. Af den grund vil vi ikke anbefale dig at gå efter den første og billigste havetraktor, da det langt fra er sikkert, at modellen lever op til dine forventninger.

I stedet for at være alt for opslugt af prisen på din havetraktor, mens du leder efter den rette model, så kan du vente med at bekymre dig om prisen til du har fundet din nye maskine. Når du har fundet frem til den havetraktor du ønsker at investere i, kan du efterfølgende gå på jagt efter et godt havetraktor tilbud.

Det eneste du skal gøre for at finde frem til et godt havetraktor tilbud er at holde øjnene åbne og foretage en smule research hos diverse online forhandlere. I løbet af året vil der nemlig oftest komme tilbud på sådanne maskiner på de fleste online sider. DU kan altså udmærket vente med at købe din nye havetraktor til den er sat ned til en pris, der passer til dit budget.

Vær realistisk, når du køber en havetraktor

Du kan dog ikke forvente, at din havetraktor bliver sat ned til 5.000 kroner, hvis den normalt står til en pris på omkring de 20.000 kroner. Af den grund vil vi også gerne anspore dig til at være realistisk og ikke forvente en voldsomt lav pris på din drømmemodel. Hvis budgettet virkelig er så stramt, så skal du enten overveje at spare op i længere tid, se på andre gode maskiner til græsslåning eller sænke dine krav en smule, så du kan få glæde af en generelt billigere havetraktor.

LÆS OGSÅ: De 5 bedste højtryksrensere.

Vedligeholdelse af din have

En have – og specielt de større haver – kræver meget vedligeholdelse, hvis den skal stå knivskarpt. Selvom du hurtigt kan få græsset slået med en havetraktor, så kan den ikke klare alt vedligeholdelse for dig. Du skal stadig bruge en græstrimmer til at fjerne græsset tæt op af dine bed, træer og hække. Det går ikke, at haven ser sjusket ud.

Har du også et sted i din have, som er en smule vildt beplantet? Det har jeg… eller det havde jeg. Sidste sommer brugte jeg bl.a. en buskrydder for at fjerne den vilde beplantning, og lave det om til et kæmpe bed. Det er ikke nok bare at bruge hænderne.

Har du en mindre have, kan du med fordel købe en vertikalskærer eller plænelufter, da den vil holde din plæne sund og smuk, så du får et professionelt resultat.

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×